za 6 jan ’18

Schrijfcafé

Samen met anderen ongedwongen schrijven in het Schrijfcafé

VOL – Inschrijving niet meer mogelijk.

zo 7 jan ’18, 17:30

The sound of silence

The story of Simon & Garfunkel

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,00

UITVERKOCHT

foto: Sanâa Swart

foto: Sanâa Swart

Joost Botman en Niels van der Gulik komen uit West-Friesland, in de kop van Noord- Holland, maar als zij het repertoire van hun helden Paul Simon en Art Garfunkel zingen, nemen zij het publiek moeiteloos mee naar New York, waar dit meest succesvolle muzikale duo ooit, begon.

Met behulp van prachtige muziek, verhalen, anekdotes en beelden uit de roerige jaren 60 en 70 vertellen Joost en Niels op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes, de botsingen tussen de twee mannen, hun professionele scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981.

Net als Simon en Garfunkel zijn de vrienden Joost en Niels soms ook op zoek naar verbondenheid, maar in hun muzikale spel vinden ze elkaar altijd weer terug. De lol spat er vanaf bij de uptempo nummers en bij de breekbare nummers bezorgen ze het publiek kippenvel.

Sound of Silence is niet alleen een feelgoodconcert, het werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water.

website The sound of silence

vr 12 jan ’18, 20:15

Vinyl Danceparty

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

entree
€ 10,00

Dansen op singles en LP’s vanaf de jaren 60.
Met originele clips op groot scherm!
Zie hier een impressie.

het dak gaat er af
Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

Je zult deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

za 13 jan ’18, 20:15

Eric Vaarzon Morel: Flamencojazz

Los Hermanos Martinez y Morelo

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 21,00
€ 17,00
foto: Merlijn Doomernik

foto: Merlijn Doomernik

Opzwepend en recht uit het hart.Genieten van opwindende muziek van drie muzikale grootheden in een spannende ontmoetingen van flamencogitaar, sopraan/altsaxofoon en baritonsaxofoon.

Eric Vaarzon Morel & Juan en Miguel Martinez
Eric Vaarzon Morel is dé Nederlandse flamencogitarist. Saxofonisten en broers Miguel en Juan Martinez spelen al vele jaren grote rollen in de Nederlandse jazzscene. De drie ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in het Spaanse Cádiz. Een echte muziekstad, waar flamenco en jazz een geweldig huwelijk aangingen. Inmiddels heeft Vaarzon Morel er twee ‘hermanos’, broers dus, bij. Gedrieën maken ze als Los Hermanos Martinez y Morelo een eigenzinnig programma.

Flamencojazz
Juan Martinez is artistiek leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn broer Miguel speelt onder meer in New Cool Collective. Tot voor kort hielden ze het bij duizend vormen van jazz. Eentje ontbrak: de nieuw uitgevonden flamencojazz. Met hun Hollandse ‘hermano’ Eric Vaarzon Morel duiken ze dieper in hun Spaanse wortels.

beluister wat van hun muziek op Soundcloud »

bekijk de docu De nieuwe Stradivarius

website Los Hermanos Martinez y Morelo

Kom vanavond genieten van opwindende muziek van drie muzikale grootheden in een spannende ontmoetingen van flamencogitaar, sopraan/altsaxofoon en baritonsaxofoon.

zo 14 jan ’18, 11:00

De Kleine Prins

minimusical 5+

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50

De Kleine Prins is een mooie voorstelling met livemuziek, dans en zang, gebaseerd op het bekende boek De Kleine Prins van Antoine de Saint – Exupéry

De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet – nou ja, je weet maar nooit!
Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen zoals een Koningin, een ijdeltuit, een aardrijkskundige, een muzikant, een zakenman en een lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een vliegenier ontmoet die met motorpech is geland.

Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en grote mensen te laten wegdromen in fantasieën die geen grenzen kennen..

website De Kleine Prins

vr 19 jan ’18, 20:15

Arnold Veeman & Lilian Vieira in de Bokskring

in De Uitdaging van Thijs Borsten

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,00

De Braziliaanse Lilian Vieira (Zuco 103) neemt het met haar samba soul op tegen de Gronings-Surinaamse singer-songwriter Arnold Veeman. Een groter contrast is haast niet denkbaar – dit is De Uitdaging ten voeten uit.

Lilian Vieira
Lilian Vieira is bekend als frontvrouw van Zuco 103 en is met afstand de bekendste Nederlandse Braziliaanse. Zij beweegt zich binnen veel genres: van Yuri Honing en het Metropole Orkest tot klassiek gitarist Rogério Bicudo.

Arnold Veeman
Arnold Veeman, zanger, componist en multi-instrumentalist is een bijzondere Groninger met Surinaams bloed, die jarenlang zijn eigen weg is gegaan en al pionierend de grondlegger is geworden van een genre dat nog het beste te omschrijven is als het polderchanson.

De Uitdaging
In De Uitdaging maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond zich elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. Pianist, componist, producer en theatermaker Thijs Borsten is de drijvende kracht achter De Uitdaging. Hij verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen en verenigt uiteenlopende muzikale werelden. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’. De band van De Uitdaging bestaat uit Thijs Borsten (piano/presentatie), Xander Buvelot (bas) en Arno van Nieuwenhuize (drums).

19 jan: Surinaamse Groninger Arnold Veeman & voormalig zangeres van Zuco 103 Lilian Vieira
2 feb: Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas
18 feb: operazangeres Tania Kross en zanger/gitarist Neco Novellas uit Mozambique
25 mrt: jazzzangeres Kim Hoorweg en zanger Nawras Altaky uit Syrië

“Het plezier spat van het toneel af!” – AD
“Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen” – NRC
“Laat Thijs Borsten hier AUB meer doorgaan!” – Volkskrant

website De Uitdaging

website Lilian Vieira
website Arnold Veeman

zo 21 jan ’18, 20:15

Maarten Koningsberger zingt American Songbook

Maarten Koningsberger, Nico van der Linden en Leon Mennen

entree
kortingsprijs
€ 19,50
€ 16,00

Vanavond is het Beauforthuis een cosy jazzclub en Maarten Koningsberger als zanger/entertainer, Nico van der Linden (winnaar Musical Awards 2017 in de categorie ‘Beste muziek/arrangementen’) op keyboards en Leon Mennen op (bas)gitaar.

Stel je voor: kleine ronde tafeltjes met een schemerlampje en een asbak(!), schemerig licht, een volgspot en heel direct contact met de artiest. Samen met pianist Nico van der Linden en gitarist Leon Mennen zingt Koningsberger songs uit het American Songbook afgewisseld met anekdotes…. Hits uit deze fonkelende jazz traditie, die we kennen van Frank Sinatra, Peggy Lee, Nancy Wilson, Nat ‘King’ Cole, Lena Horne, Chet Baker, Ella Fitzgerald en talloze anderen.

Het is het “bekende liedje”: wild verlangen, vlinders in je buik, de toppen en de dalen, de extase en de angst te verliezen. Liefde kan niet genoeg bezongen worden.

Vanavond komt het allemaal voorbij. De voorstelling brengt het publiek mee terug naar het midden van de vorige eeuw met songs als Mad about the boy, He’s a tramp, You’d be so nice, Guess who I saw today en What’s new?

Maarten Koningsberger – zang; Nico van der Linden – muzikale leiding, keyboards, arrangementen; Leon Mennen – gitaar en basgitaar

beluister het interview op Concertzender

website Maarten Koningsberger

Maarten Koningsberger (zang)
“Koningsberger meester van het lichte lied” (De Telegraaf)
Maarten Koningsberger, wereldberoemd in de klassieke muziek en misschien wel The Voice van ons land, laat zich vanavond van een andere kant zien. Hij maakte enige tijd geleden een veel geroemde Jazz-cd: “Al zolang ik mij kan herinneren ben ik een fan van de grote Jazz-zangers uit de vorige eeuw. De pure schoonheid van de melodieën, de prachtige harmonieën en arrangementen raken mij recht in het hart. Ik heb mijn carrière gemaakt als klassiek zanger en het is een sensatie de kans te hebben gekregen een aantal van deze mooie songs uit te voeren en op te nemen. Hierdoor kreeg ik een hele nieuwe kijk op het zingen van jazz en populaire muziek.”

Nico van der Linden (muzikale leiding, keyboards, arrangementen)
“Het allermooiste van het Nederlandstalig amusementsrepertoire, perfect begeleid door pianist Nico van der Linden; dat is De Grote Drie.” (De Volkskrant)
Er zullen nauwelijks mensen zijn die pianist, componist, arrangeur, orkestleider, performer en docent van der Linden niet kennen. Hij begeleidde bekende zangers en zangeressen, zoals Ramses Shaffy, Karin Bloemen en Mathilde Santing. Na zijn opleiding aan het Muzieklyceum te Amsterdam begint hij bij het cabaret (cabaretgroep Tekstpierement) als pianist, orkestleider en arrangeur. Later ontmoet hij Ramses Shaffy en dit resulteert in een jarenlange samenwerking wanneer hij Louis van Dijk vervangt bij de theaterprogramma’s.
De Stichting Musical Awards maakte 14 december 2017 bekend dat in de categorie ‘Beste muziek/arrangementen’ Nico van der Linden is genomineerd voor zijn werken in en begeleiding bij de productie ‘Adèle Conny Jasperina – De Grote Drie’.

Leon Mennen (gitarist en basgitarist)
Leon heeft gedurende de afgelopen 20 jaar zijn medewerking verleend aan talrijke theater- en studioproducties, aan het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Blazersensemble en Holland Symfonia, en aan producties met Simone Kleinsma, Jose Koning, Lenny Kuhr, Perry Dossett en Carolina Mout.

do 25 jan ’18, 20:15

Debby Petter

In mijn hoofd

entree
€ 18,00
Foto Bob Bronshoff, beeld Gloria Wantzing, Eva Kohnstamm

Foto Bob Bronshoff, beeld Gloria Wantzing, Eva Kohnstamm

In haar vierde solovoorstelling speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen.
Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat ook? Ze wil hem niet kwijt. Waarom niet?
Het antwoord op deze vraag is glashelder en onthutsend tegelijk.

In mijn hoofd is na Ik ben er nog, Gaandeweg en Bed & Breakfast de vierde monoloog van de actrice Debby Petter. De regie is opnieuw in handen van Koen Wouterse.

Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze je mee in een andere wereld.
Precies zoals theater bedoeld is.

Debby Petter bij Omroep Max (vanaf 27:35)
lees AD: Debby Peter: Leugens kunnen verslavend zijn

website Debby Petter

za 27 jan ’18, 20:00

Op zoek naar uilen

wandeling met gids Staatsbosbeheer

foto: Jan Katsman

foto: Jan Katsman

Uitverkocht!
Er is wel nog wat plek op 2 februari.

Vanavond kun je met een ervaren gids van Staatsbosbeheer op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. In het bos is het dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen! De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens deze spannende wandeling vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van deze prachtige boswachterij.

startpunt
De wandeling start om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Beauforthuis aan de Woudenbergseweg 70 in Austerlitz.
De kosten bedragen €5,00 pp en kinderen €2,50 ter plaatse contant te voldoen.
Denk aan warme kleding en goede wandelschoenen.
Honden kunnen niet mee.

vooraf eten?

Vooraf (vanaf 18.00) kan je een hapje eten: soep van de dag, groentetaartje, een frisse salade en frietjes, voor €13.
Graag vooraf reserveren: info@beauforthuis.nl.

zo 28 jan ’18, 11:00

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.00 tot 13.00 uur

zo 28 jan ’18, 17:30

RobertJan en Wouter Stips

met beeldende kunst en bewerkingen van Nits, Supersister, Arvo Pårt

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Een optreden van Robert Jan en Wouter Stips met violiste Marieke Brokamp. Zij brengen muziek geïnspireerd op schilderijen van Wouter Stips en bewerkingen van Nits, Supersister, Arvo Pårt & documentaire muziek.

Robert Jan voert een muzikale reis uit, geïnspireerd op de schilderijen en gedichten van zijn internationaal succesvolle broer Wouter Stips. Dit op Robert Jans zo bekende wijze.
Velen kennen zijn unieke en filmische werk met o.a. The Nits. Stips meandert langs de in het Beauforthuis aanwezige kunstwerken van zijn broer. Daarbij vertelt hij zijn eigen muzikale verhaal.
En alsof dit nog niet genoeg is, schotelt hij ons niet eerder live uitgevoerd werk voor, afkomstig uit zijn rijke liedjesbibliotheek. Met o.a. de Estse componist Arvo Pårt en voor deze middag speciaal bewerkte NITS- en Supersister-songs op piano en viool.
Tot slot komt zijn muziek voor diverse documentaires aan bod.

Violiste Marieke Brokamp speelt bij het Zeeuws Orkest en werkte mee aan de laatste Nits CD.

Nu luisteren of downloaden: Kind van 70 – RJ & W Stips

website RobertJan Stips

website Wouter Stips

vr 2 feb ’18, 20:00

Op zoek naar uilen

wandeling met gids Staatsbosbeheer

foto: Jan Katsman

foto: Jan Katsman

Vanavond kun je met een ervaren gids van Staatsbosbeheer op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. In het bos is het dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen! De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens deze spannende wandeling vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van deze prachtige boswachterij.

Aanmelden en startpunt
Er kunnen maar 20 personen mee, dus wees er snel bij!
Aanmelden is verplicht kan via info@beauforthuis.nl.
De wandeling start om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Beauforthuis aan de Woudenbergseweg 70 in Austerlitz.
De kosten bedragen €5,00 pp en kinderen €2,50 ter plaatse contant te voldoen.
Denk aan warme kleding en goede wandelschoenen.
Honden kunnen niet mee.

vooraf eten?

Vooraf (vanaf 18.00) kan je een hapje eten: soep van de dag, groentetaartje, een frisse salade en frietjes, voor €13.
Graag vooraf reserveren: info@beauforthuis.nl.

vr 2 feb ’18, 20:15

Mathilde Santing, Fernando Lameirinhas & Thijs Borsten

zangeres van synth-pop en jazz ontmoet ridder van de fado

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,00

UITVERKOCHT

Thijs Borsten verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in De uitdaging verschillende muzikale werelden. Vandaag daagt gastheer en pianist Thijs Borsten Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas uit.

De Uitdaging
Pianist, componist, producer en theatermaker Thijs Borsten is de drijvende kracht achter De Uitdaging. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’. De band van De Uitdaging bestaat uit Thijs Borsten (piano/presentatie), Xander Buvelot (bas) en Arno van Nieuwenhuize (drums).

19 jan: Surinaamse Groninger Arnold Veeman & voormalig zangeres van Zuco 103 Lilian Vieira
2 feb: Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas
18 feb: operazangeres Tania Kross en zanger/gitarist Neco Novellas uit Mozambique
25 mrt: jazzzangeres Kim Hoorweg en zanger Nawras Altaky uit Syrië

“Het plezier spat van het toneel af!” – AD
“Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen” – NRC
“Laat Thijs Borsten hier AUB meer doorgaan!” – Volkskrant

website De Uitdaging

website Mathilde Santing
website Fernando Lameirinhas

za 3 feb ’18, 10:15

Schrijfcafé

Samen met anderen ongedwongen schrijven in het Schrijfcafé – 10.15 tot 13.00 u

Samen met anderen ongedwongen schrijven in het Schrijfcafé. Bron van inspiratie vormt je eigen levensloop. Ben je voor het eerst, dan maak je in 3 uur tijd kennis met de methode van het autobiografisch schrijven.

We doen elk schrijfcafé minstens drie schrijfopdrachten. Je zal zien dat het in geuren en kleuren beschrijven van gebeurtenissen (fragmenten) uit je leven vreugdevol en verdiepend is. Dat is mede te danken aan de manier waarop geschreven wordt: Aan de hand van korte opdrachten schrijf je snel, zonder je pen van papier te halen en je maakt bij je beschrijving gebruik van al je zintuigen.

Het schrijfcafé wordt begeleid door Arianne Collee (biografisch schrijfcoach).

Tijd
van 10:15 tot 13:00 uur

Kosten
€ 18,50 incl. 1 consumptie

Opgeven
Inschrijving via info@draadvanarianne.nl.
Meer informatie bij Arianne Collee, tel: 06 – 36 1688 36

zo 4 feb ’18, 17:30

Jeroen van Vliet – Sferische Jazz en Spannende Folklore

met Kristina Fuchs en Mete Erker

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Pianist Jeroen van Vliet, meester van de nuance en subtiliteit, zien we graag in het Beauforthuis. De afgelopen 2 jaren verzorgde hij de alternatieve kerstmis zowel met Eric Vloeimans als met Afra Mussawisade.

Vandaag speelt hij met de Turks-Nederlandse Mete Erker, één van de origineelste jazzsaxofonisten van ons land. Mete treedt op met nationale en internationale grootheden. Samen met Jeroen creëert hij muziek vol passie, energie en gevoel.

Na de pauze voegt zangeres Kristina Fuchs zich bij hen met haar bijzondere instrument, ‘de hang’, met een vertolking van Nederlandse volksliedjes – in de zin van èchte, oude folklore. Uitgangspunt hiervoor is de collectie van radiomaker Ate Doornbosch, zoals hij die ruim 35 jaar lang liet horen in het radioprogramma Onder de groene linde. Doornbosch nam met zijn recorder overal in Nederland de broze stemmen op van vaak oudere Nederlanders die zulke eeuwenoude liedjes nog konden zingen.

Harmonium 1890 – filmpje
Kerstnacht speelde Jeroen van Vliet een stuk op het oude harmonium uit 1890 dat voor het eerst sinds 1949 weer bij ons klonk, nadat het liefdevol was gerestaureerd door pianostemmer Marthen van Batenburg. Ook vandaag zal hij hier weer op spelen.

Jeroen van Vliet op Jazzhelden
website Kristina Fuchs
website Mete Erker
website Jeroen van Vliet
Vrije Geluiden over Linden

wo 7 feb ’18, 20:15

Eric Vloeimans & Will Holshouser

Trompet en accordeon

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
Eric Vloeimans photo courtesy of artist / Will Holshouser photo by Günther Gröger

Eric Vloeimans photo courtesy of artist / Will Holshouser photo by Günther Gröger

Eric Vloeimans en de amerikaanse accordeonist Will Holshouser als duo, dat zijn weg zoekt tussen jazz, folk en experimentele muziek.

luister hier naar wat voorproefjes

Eric Vloeimans won met zijn uiterst originele spel tal van prijzen, waaronder drie Edisons. Zijn brede muzikale palet komt tot uiting in de verschillende gezelschappen waarmee hij speelt: het akoestisch trio Fugimundi; het electrische project Gatecrash, met zijn reputatie als een van Europa’s top jazz/rock cross-over bands; en Oliver’s Cinema, het folk-achtige trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann.

Will Holshouser heeft zichzelf bewezen als accordeonist, improvisator en componist. Hij studeerde compositie bij Anthony Braxton, tourde (en maakte platen) met jazz-violist Regina Carter, met de Amsterdamse improvisators Han Bennink en Michael Moore, klezmer klarinetist David Krakauer, maar ook met illustere pop-musici als Antony and the Johnsons en het Brooklyn Philharmonic Orchestra. Zijn eigen gezelschappen zijn Musette Explosion en The Will Holshouser Trio.

website Eric Vloeimans
website Will Holshouser

zo 11 feb ’18, 11:00

Alice in Wonderland

extra voorstelling om 13 u

entree
kortingsprijs
€ 6,00
€ 3,50

UITVERKOCHT

Extra voorstelling om 13 u

Het bijzondere verhaal van een vader die met zijn drie dochters gaat roeien op een prachtige zomerdag. Maar na een tijdje vervelen de meiden zich en zij halen vader over om een van de meest fantastische verhalen ooit te verzinnen.

Voor ‘AlweerZondag’ is Alice in Wonderland het hoogtepunt van het theaterseizoen. Al maanden zijn we bezig met decor en kleding en het verhaal zo te brengen dat het hele gezin van dit stuk kan genieten.

Deze voorstelling wordt ondersteund door grote projecties die live tijdens de voorstelling getekend worden door Marianne de Boer, op momenten dat enige visuele ondersteuning van dit vreemde verhaal jullie nog meer het gevoel zal geven, echt met Alice in de zaal te zijn.

Voor mensen die ‘Alweer Zondag’ nog nooit zagen, wij zijn een meespeeltheater voor alle leeftijden.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt vanaf … tja misschien wel vanaf nul jaar.

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!

Alweer Zondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austerlitz te zien is.
Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het superleuk om dat met kinderen en ouders te doen.
Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.
Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

website Alweer Zondag

zo 11 feb ’18, 13:00

Alice in Wonderland

Alweer Zondag – voor alle kinderen vanaf 3 jaar

entree
kortingsprijs
€ 6,00
€ 3,50

Extra voorstelling

Het bijzondere verhaal van een vader die met zijn drie dochters gaat roeien op een prachtige zomerdag. Maar na een tijdje vervelen de meiden zich en zij halen vader over om een van de meest fantastische verhalen ooit te verzinnen.

Voor ‘AlweerZondag’ is Alice in Wonderland het hoogtepunt van het theaterseizoen. Al maanden zijn we bezig met decor en kleding en het verhaal zo te brengen dat het hele gezin van dit stuk kan genieten.

Deze voorstelling wordt ondersteund door grote projecties die live tijdens de voorstelling getekend worden door Marianne de Boer, op momenten dat enige visuele ondersteuning van dit vreemde verhaal jullie nog meer het gevoel zal geven, echt met Alice in de zaal te zijn.

Voor mensen die ‘Alweer Zondag’ nog nooit zagen, wij zijn een meespeeltheater voor alle leeftijden.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt vanaf … tja misschien wel vanaf nul jaar.

website Alweer Zondag

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!

Alweer Zondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austerlitz te zien is.
Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het superleuk om dat met kinderen en ouders te doen.
Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.
Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

zo 11 feb ’18, 17:30

Jan Rot

Seks & Drugs & Rot & Roll

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

In Seks & Drugs & Rot & Roll brengt zanger en rasverteller Jan Rot ons terug naar de tijd dat we nog jong en mooi waren, op school zaten, een gezin grootbrachten, of juist nog geboren moesten worden. Over Wham! op Wembley, Springsteen en Bowie in de Kuip, Prince in Paradiso. Een jamsessie met Supertramp in de Mazzo, Jans tv-debuut bij Sonja Barend, op tour met de Golden Earring, de bijna-plaat met Paul de Leeuw, een masterclass van Henny Vrienten en een reddend telefoontje van de producer van Gerard Joling.

Over Toppop, Countdown Café, Sky Channel en MTV, maar ook over krakers, je eerste cd, je eerste computer, de opkomst van aids, de kroning van Beatrix, Cruijff naar Feyenoord, Thatcher en Reagan in Spitting Image, Live Aid, We are the world, Perestroika, The Singing Detective, EK 88, RUR met Jan Lenferink, op reis voor glossy Avenue, Jessye Norman in het Concertgebouw, Sam Cooke in de jeansreclame, en de oprichting van de Rock & Roll Hall of Fame. Met mooie verhalen, trivia en feiten, een tros fijne vertalingen en eigen liedjes maakt Jan Rot een spetterend vervolg op Jong & Veelbelovend, waarmee hij o.a. de Annie MG Schmidtprijs won. Mis het niet!

NRC over Jan Rot – lees de recensie

website Jan Rot

za 17 feb ’18

Schrijversgroep

 

Bijeenkomst van de schrijversgroep van Arianne Collee.

lees meer en geef je op …

zo 18 feb ’18, 13:00

Figaro

mini-opera met Peter Lusse en Johannette Zomer

entree
€ 22,00

Voor kinderen tot en met 10 jaar is de toegang gratis en voor kinderen van 11 t/m 18 jaar kost een kaartje 10 euro.

De meest bekende opera van Mozart in een eigentijds jasje. Een opera vol liefdesintriges en affaires, met geweldige teksten van Ivo de Wijs. Vrolijk vertolkt door Johannette Zomer en Frans Fiselier en vol humor aan elkaar gepraat door Peter Lusse.

Sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fiselier brengen samen met acteur Peter Lusse (bekend van TV en musical) de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal…..

Waar Mozart een kleine 3 uur muziek en minstens 11 solisten nodig heeft om de plot uit de doeken te doen, zijn het in deze productie alleen Johannette en Frans die de vele rollen en aria’s voor hun rekening nemen. Peter Lusse houdt de verhaallijn op zijn welbekende en hilarische wijze in de gaten. Ook de orkestpartij is omgevormd tot een handzame versie voor alleen vleugel, en dit alles zorgt voor een bondige maar nog steeds enerverende versie van deze wereldberoemde bruiloft, zeg maar dé Figaro ‘light’…., op teksten van Yvo de Wijs.

Johannette Zomer – sopraan; Frans Fiselier – bas-bariton; Peter Lusse – acteur; Roele Kok – piano

De voorstelling de Bruiloft van Figaro is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vrienden van het Lied kunnen kaarten reserveren via info@beauforthuis.nl

website Johannette Zomer

Na afloop serveren we een heerlijke hightea.
Lees meer en reserveren

zo 18 feb ’18, 14:30

Na Mozart een hightea!

 

Vanaf 14.30 uur serveren we een hightea!
reserveren via info@beauforthuis.nl

Keuze uit:

zoete hightea

incl. thee en koffie €15,50 pp
Soesjes, Kleine taartjes, Petit fours, Citroencake, Brownies

zoet en hartige hightea

incl. thee en koffie €20,25 pp
Soesjes, Kleine taartjes, Petit fours, Citroencak, Brownies
Sandwiches met: Boerenkaas en komkommer, Roomkaas met komkommer, Boerenham
Groente taartje, Scone’s

vr 23 feb ’18, 20:15

Jeff Heijne: flamenco-gitaar, cello & bas

La Niebla se Levanta

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Jeff Heijne is een geweldenaar op de gitaar. Op achtjarige leeftijd leerde hij gitaarspelen en kwam hij al snel in aanraking met het genre. Hij studeerde bij Eric Vaarzon Morel als hoofdvakdocent. Hij volgde cursussen bij gerespecteerde flamenco-gitaristen . Hij is de winnaar van de YAA-Award 2018, voorgedragen door Eric Vaarzon Morel.

Het trio waar hij vandaag mee optreedt bestaat uit drie jonge musici die elkaar vonden in de flamenco- en klassieke muziek. Zij vormen een opmerkelijk trio van flamenco-gitaar, cello en contrabas. Jeff Heijne (git.), Bea Andrés (cel.) en Giuseppe Campisi (bas) spelen eigen werk en originele arrangementen in een gepassioneerde en emotionele stijl.
De musici, van Nederlandse, Catalaanse en Italiaanse afkomst, zijn geïnspireerd zowel door moderne flamenco-grootheden zoals Paco de Lucía en Eric Vaarzon Morel, als door Spaanse klassieke muziek.

lees het artikel op NH Nieuws

website Jeff Heijne

Jeff Heijne leerde op achtjarige leeftijd gitaar spelen en kwam al snel in aanraking met flamencomuziek. Tien jaar later werd hij toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam en koos hij neerlands bekendste flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel als hoofdvakdocent. Jeff is inmiddels succesvol afgestudeerd voor zijn bachelor en master, heeft een solo CD gemaakt genaamd Los Sentimientos del Flamenco en een CD-presentatie gegeven in een uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw. Hij speelde met Eric Vaarzon Morel in diens theaterstuk ‘de Waterdrager’ (‘el Aguador’) in het Zaantheater en mocht onlangs Vaarzon Morel vervangen in de voorstelling ‘Entre dos Artes’ met ruiter Bas de Recht. Samen traden zij op voor 20000 man in Ahoy Rotterdam. Jeff tourde met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band in verschillende steden door heel Spanje, in Nederland speelde de Flamenco-Jazz Band o.a. op het Amsterdam Jazz Festival en in het Bimhuis. Met zijn trio gaf Jeff concerten tijdens de Uitmarkt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam en tijdens de expositie ‘Spaanse Meesters’ in de Hermitage. Jeff speelde in de zomer van 2016 30 shows in het ‘Late Evening Zomercabaret’ in het Delamar Theater, m.m.v. Ruut Weissman, Diederik Ebbinge, Rutger de Bekker, Eva Laurenssen, Raoul Heertje, Maarten Heijmans, Alex Klaasen, Ivo de Wijs, George Groot en Ellen ten Damme. In oktober van 2016 trad hij met Eva Laurenssen op in het ‘Shaffy Chantant’ in Felix Meritis te Amsterdam. Hij volgde door de jaren heen cursussen bij alom gerespecteerde flamenco gitaristen als Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Paco Serrano en Tomatito. Jeff treedt op in binnen- en buitenland, zowel solo als samen met andere artiesten zoals de Pablo Martínez Flamenco Jazz Band, Trio Mañanitas, oud-speler Jaber Fayad en celliste Maya Fridman.

Onlangs heeft Jeff als één van de vijf winnaars de YAA-award 2018 (Young Artsupport Amsterdam) gekregen; een jaarlijks uitgereikte prijs aan jonge en bijzondere kunstenaars op het gebied van film, muziek, theater en kunst.

Bea Andrés is geboren in Barcelona, waar zij als driejarige begon met het bespelen van de cello. Ze ging studeren op het Conservatorium van Barcelona (Conservatori Municipal de Mùsica de Barcelona) en zette haar studie voort op het Conservatorium van Amsterdam bij celliste Monique Bartels, waar zij tevens masterclasses volgde bij Anner Bijlsma, Dimitri Ferchtmann en Jelena Ocic.
Bea heeft geparticipeerd in jeugdorkesten zoals het JONC (Jove Orquestra National de Catalunya) en het NJO (Nederlands Jeugd Orkest), en heeft gespeeld op muziekfestivals zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, de Holland Music Sessions, de Cello Biënnale Amsterdam, Aurora Kamer Muziekfestival (Zweden), Pan Calefax in het Muziekgebouw, Festival Jong Talent Schiermonnikoog, Cello Festival Zutphen en 100Cellos.
Bea maakt ook deel uit van kamermuziek ensembles zoals Intercontinental Ensemble in Amsterdam en Ensemble Novocento in Rome. Zij woont op dit moment in Amsterdam en studeert bij Giovanni Sollima op de Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Giuseppe Campisi is een Italiaanse bassist, componist en arrangeur woonachtig in Amsterdam. Na summa cum laude te zijn afgestudeerd in Jazz Compositie op het Berklee College of Music (Verenigde Staten) verhuisde Giuseppe naar Nederland om een master programma te volgen in Jazz Performance op het Conservatorium van Amsterdam.
Gedurende zijn carrière heeft hij het podium gedeeld met muzikanten zoals George Garzone, Jasper Blom, Rob Van Bavel en Bob Moses. Hij is actief in zowel Europa als in de Verenigde Staten.
Naast zijn werk als bassist is Giuseppe eveneens een productief componist. In The Woods, het eerste album van zijn project genaamd Fluid Collective, is eind 2016 gepubliceerd.

website Jeff Heijne

za 24 feb ’18, 20:15

Over Helene Kröller-Müller

extra voorstelling 10 maart

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Michiel Voet

foto: Michiel Voet

Deze voorstelling is uitverkocht, maar we hebben een extra voorstelling op 10 maart!
lees meer en reserveer …

Julika Marijn duikt in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller (1869-1939). Als een van de eersten kocht zij veelvuldig werken van Vincent van Gogh en zij realiseerde het Kröller-Müller Museum op de Veluwe.

Julika kreeg toegang tot de kist met 3500 brieven van Helene, gericht aan Sam van Deventer. ‘Dit museum is uit verdriet geboren! Als een dankbare bloem is het er uit opgebloeid en dit verdriet heet Helene’.

Over Uit Verdriet Geboren schreef:

 • ZIN: ‘Ontroerend, krachtig en noodzakelijk theater met een hoopvolle boodschap die van alle tijden is.’
 • Theaterkrant.nl****: ‘Het is knap hoe Marijn…voortdurend tussen genres schakelt, veel toont, maar op elk moment alle controle heeft over wat zij wel en niet deelt. Uiteindelijk gaat de voorstelling niet over biografie of autobiografie, maar over het hier en nu in het theater. Helene Kröller-Müller zou instemmend knikken.’
 • Noordhollands Dagblad: ‘Schoonheid van een voorstelling is Uit Verdriet Geboren…fascinerend solotoneel…glimlach van zacht geluk.’
 • Het Parool: ‘Marijn gaf een voorstelling in het Kröller-Müller Museum en de achterkleinzoon van Helene vond het helemaal in de roos.’
 • Eva Rovers (biograaf van Helene Kröller-Müller): ‘Julika blaast Helene Kröller-Müller nieuw leven in: van een historische figuur verandert zij haar in een vrouw van vlees en bloed. Haar nieuwsgierigheid prikkelt, haar stijl is ontwapenend en het verhaal dat zij ontrafelt is even fascinerend als ontroerend.’

lees het artikel Uit verdriet geboren van Bianca Bartels

Omroep Gelderland wijdde een uitzending aan deze voorstelling

Paul Witteman vindt Uit verdriet geboren het allermooiste van dit moment

Uitzending Volgspot

website Julika Marijn

hieronder: teaser van de film uit 2011

zo 25 feb ’18, 11:00

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Na afloop serveert het Beauforthuis een bijna-lente-lunch (soep, salade, brood 13,-),
Hierna is er een winterwandeling met SBB

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.00 tot 13.00 uur

zo 25 feb ’18, 14:00

Winterwandeling in boswachterij Austerlitz

met gids van Staatsbosbeheer

Vandaag organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere winterwandeling in boswachterij Austerlitz. Een gids vertelt je hoe verschillende dieren in de winter overleven. Gaan ze naar de zon of blijven ze in Nederland? En wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust?

Programma Beauforthuis:

 • 13.00 u: bijna-lente-lunch (soep, salade, brood €13,-)
 • 14.00u: boswandeling SBB
 • 16.00 u: tapasbar open in theatercafé

OVER DE WANDELING:
Mensen trekken in de winter gewoon een jas aan, maar hoe doen dieren dat eigenlijk? Sommige dieren trekken als het koud wordt ook een soort jas aan. Zij krijgen namelijk vóór de winter begint een wintervacht zoals bijvoorbeeld reeën. Ook vogels hebben een soort wintervacht. Als het kouder wordt krijgen ze meer donsveertjes. Niet alle vogels krijgen meer donsveertjes. Er zijn vogels die lekker naar de zon vliegen!

Winterslaap of winterrust?
Wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust? Er zijn dieren, zoals egels en vleermuizen die een winterslaap houden. Andere dieren zoals dassen en eekhoorns houden een winterrust. Tijdens de winterslaap zakt de lichaamstemperatuur flink, de ademhaling en het hartritme worden op een heel laag pitje gezet. Deze dieren in winterslaap worden tussendoor niet wakker. Bij dieren die in winterrust zijn daalt de hartslag en ademhalingsfrequentie wel, maar daalt de lichaamstemperatuur slechts een paar graden. Winterrustende dieren worden af en toe wakker om even wat te eten.

Nieuwsgierig geworden?
Start: Beauforthuis
Wanneer: van 14.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: € 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

zo 25 feb ’18, 17:30

De oerknal van de rock-‘n-roll

Ocobar speelt Elvis, Orbison, Cash & Lewis

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Cok van Vuuren

foto: Cok van Vuuren

Voorafgaand om 14.00u: boswandeling SBB, tapasbar open va 16 u

Het is 1954. In de Sun Studio van Sam Phillips in Memphis nemen Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hun eerste platen op. Zij luiden een nieuw tijdperk in.

De mannen van Ocobar nemen je mee naar deze tijd. Met livemuziek (nummers als That’s All Right, Mama van Elvis, Blue Suede Shoes van Carl Perkins, I Walk The Line van Johnny Cash, Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis en Ooby Dooby van Roy Orbison), sterke verhalen en prachtige beelden word je getuige van de oerknal van de rock-‘n-roll.

Ocobar was de huisband van het legendarische sportprogramma Holland Sport. De formatie reisde samen met Wilfried de Jong langs de theaters met de voorstellingen Man & Fiets en Non Stop New York. Daarnaast speelde de band in een aantal voorstellingen van Freek de Jonge, waaronder Van A naar Z en met Ricky Koole en Leo Blokhuis in Buitenstaanders en New Orleans.

Cok van Vuuren: gitaren
Rob Wijtman: drums en shuitar
Bart Wijtman: bas en piano

website Ocobar

za 3 mrt ’18, 20:15

afgelast – Simple Minds Songs

Derk Forbes (ex-Simple Minds)

Het concert van o.a. voormalig Simple Minds bassist Derek Forbes, welk gepland stond voor 3 maart in de Oosterkerk te Zeist, gaat niet door.
Wegens onvoorziene omstandigheden is de show in goed onderling overleg helaas gecanceld.

Een ieder die reeds een kaartje heeft gekocht voor deze show krijgt uiteraard zijn geld retour. Wij hebben inmiddels aan al deze mensen een e-mailbericht gestuurd.
Heeft u online kaarten gekocht, maar geen bericht ontvangen? Stuur dan aub een berichtje aan info@beauforthuis.nl met in het onderwerp DEREK FORBES

27 februari, 12.48 uur

za 3 mrt ’18, 20:15

Tania Kross, Neco Novellas

met Thijs Borsten in de Uitdaging

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,00

UITVERKOCHT

In de Uitdaging maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars.

Tania Kross
Mezzosopraan Tania Kross werd geboren in Curaçao. Ze studeerde cum af aan het Utrechts Conservatorium. Na haar studie volgt een imposante internationale carrière. Tania zong in o.a. Parijs, Salzburg, Wenen, Athene, Birmingham, Keulen en Carnegie Hall in New York. Tania Kross nam al vaker deel aan De Uitdaging en is ambassadeur van de formule.

Neco Novellas
De uit Mozambique afkomstige Neco Novellas studeerde in Portugal klassiek gitaar en zang. Inmiddels woont hij geruime tijd in Nederland waar hij zich gespecialiseerd heeft in het zingen en spelen van Afrikaanse muziek met een Braziliaanse twist. Neco is een ware stemkunstenaar en staat in binnen- en buitenland bekend als de Bobby Mcferrin van Afrika.

De Uitdaging
Pianist, componist, producer en theatermaker Thijs Borsten is de drijvende kracht achter De Uitdaging. Hij verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in De uitdaging verschillende muzikale werelden. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’. De band van De Uitdaging bestaat uit Thijs Borsten (piano/presentatie), Xander Buvelot (bas) en Arno van Nieuwenhuize (drums).

19 jan: Surinaamse Groninger Arnold Veeman & voormalig zangeres van Zuco 103 Lilian Vieira
2 feb: Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas
18 feb: operazangeres Tania Kross en zanger/gitarist Neco Novellas uit Mozambique
25 mrt: jazzzangeres Kim Hoorweg en zanger Nawras Altaky uit Syrië

“Het plezier spat van het toneel af!” – AD
“Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen” – NRC
“Laat Thijs Borsten hier AUB meer doorgaan!” – Volkskrant

website De Uitdaging

website Tania Kross
website Neco Novellas

zo 4 mrt ’18, 12:00

Kindermeespeeltheater 3+

Als ik later groot ben! Alweer Zondag

entree
kortingsprijs
€ 6,00
€ 3,50

Ronnie wil niet maar hij moet naar bed. Hij gaat bedenken wat hij kan worden als hij later groot is. Alle kinderen in de zaal hem om de octopussen te verslaan en als de prinses met hem wil trouwen is het feest compleet.
Kom dit spannende avontuur zelf meespelen. Gelukkig is Annerieke van der Loo op vleugel er ook nog zodat het uiteindelijk toch weer goed afloopt.

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!

AlweerZondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austerlitz te zien is.
Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het super leuk om dat met kinderen en ouders te doen.
Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.
Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

website Alweer Zondag

zo 4 mrt ’18, 18:30

Hans Visser & Irena Filippova

Hollands glorie

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

Gitarist Hans Visser (Flairck) en de Russische accordeoniste Irena Fillipova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw.

Hollands Glorie is een schilderachtige, muzikale voorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters.
Hans Visser en Irena Filippova gaan op zoek naar de verhalen achter beroemde schilderijen van o.a. Rembrandt van Rijn en Peter Paul Rubens. Een reis langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst met beelden en muziek zoals alleen Flairck-gitarist Hans Visser en accordeongigant Irena Filippova dat kunnen. Een avond met grootse projectie van de mooiste schilderijen en schitterende muziek.

Irena Filippova – Zang & Accordeon
Hans Visser – Gitaren en regie
Arthur Bont – percussie
Stan Haywood – Clarinet

lees meer …

website Hans Visser

website Irena Filippova

vr 9 mrt ’18, 20:15

Danceparty

met DJ Hans (Gruppo Sportivo) Vandenburg

entree
€ 15,00

Danceparty met DJ Hans (Gruppo Sportivo) Vandenburg

Vrijdagavond 9 maart gaat in het Beauforthuis het dak eraf met DJ Hans (Gruppo) Vandenburg.
Deze frontman van Gruppo Sportivo draait de fijnste plaatjes voor je van poppy dance tot classic rock!

Kom dansen en kletsen met 200 leuke mensen en ga compleet uit je bol tijdens de beste nummers die je nog nooit gehoord had en de bekende nummers die je heel graag nog s wilde horen!

Kom bijkletsen, buiten bij de vuurkorven met leuke mensen en genieten van lekkere hapjes.

facebook Hansvandenburg

LET OP: in bovenstaande promo film zijn beelden gebruikt van Dj Vinyl tijdens eerder Alternatieve Vinyl Party. Dj Vinyl treedt niet op deze keer.

za 10 mrt ’18, 20:15

Over Helene Kröller-Müller

extra voorstelling: Julika Marijn – Uit verdriet geboren

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

UITVERKOCHT

foto: Michiel Voet

foto: Michiel Voet

Wegens succes een extra voorstelling!

Julika Marijn duikt in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller (1869-1939). Als een van de eersten kocht zij veelvuldig werken van Vincent van Gogh en zij realiseerde het Kröller-Müller Museum op de Veluwe.

Julika kreeg toegang tot de kist met 3500 brieven van Helene, gericht aan Sam van Deventer. ‘Dit museum is uit verdriet geboren! Als een dankbare bloem is het er uit opgebloeid en dit verdriet heet Helene’.

bekijk De boeddhistische blik: Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk ‘Uit verdriet geboren’ over Helene Kröller-Müller.
naar de uitzending …

Over Uit Verdriet Geboren schreef:

 • ZIN: ‘Ontroerend, krachtig en noodzakelijk theater met een hoopvolle boodschap die van alle tijden is.’
 • Theaterkrant.nl****: ‘Het is knap hoe Marijn…voortdurend tussen genres schakelt, veel toont, maar op elk moment alle controle heeft over wat zij wel en niet deelt. Uiteindelijk gaat de voorstelling niet over biografie of autobiografie, maar over het hier en nu in het theater. Helene Kröller-Müller zou instemmend knikken.’
 • Noordhollands Dagblad: ‘Schoonheid van een voorstelling is Uit Verdriet Geboren…fascinerend solotoneel…glimlach van zacht geluk.’
 • Het Parool: ‘Marijn gaf een voorstelling in het Kröller-Müller Museum en de achterkleinzoon van Helene vond het helemaal in de roos.’
 • Eva Rovers (biograaf van Helene Kröller-Müller): ‘Julika blaast Helene Kröller-Müller nieuw leven in: van een historische figuur verandert zij haar in een vrouw van vlees en bloed. Haar nieuwsgierigheid prikkelt, haar stijl is ontwapenend en het verhaal dat zij ontrafelt is even fascinerend als ontroerend.’

lees het artikel Uit verdriet geboren van Bianca Bartels

Omroep Gelderland wijdde een uitzending aan deze voorstelling

Paul Witteman vindt Uit verdriet geboren het allermooiste van dit moment

Uitzending Volgspot

website Julika Marijn

zo 11 mrt ’18, 07:00

Reeën blaffen, fiepen en vegen in Austerlitz

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan op zondag 11 óf 18 maart 2018 eens mee met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen! Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel degelijk zijn. Ze laten namelijk diverse sporen achter in het veld bijvoorbeeld veegsporen, looproutes en vraatsporen.

Gewei vegen
Het ree wordt nog al eens hert genoemd, maar het is toch echt een andere diersoort. Hij is veel kleiner dan het edelhert, maar heel elegant en heeft prachtige grote, donkere ogen. Alleen de mannetjes hebben een gewei, dat ieder jaar in de winter wordt afgeworpen. Er begint direct een nieuw gewei te groeien. Het is in maart of april volgroeid. Als het zover is, gaat de bast die het gewei omkleedt jeuken omdat het begint af te sterven. Door de jeuk schuren (‘vegen’) de reebokken hun gewei langs bomen, waardoor de bast wordt verwijderd.

Blaffende ree
Reeën maken ook verschillende geluiden zoals blaffen, fiepen, schreeuwen en klagen. Het blaffen van het ree, ook wel ‘schrikken’ genoemd is een laag, blaffend geluid. Een ree maakt dit geluid als het iets bijzonders waarneemt waarvan het niet thuis kan brengen wat het is. Hij alarmeert daarmee ook de andere reeën. Het fiepen, een hoge fluittoon, gebruiken de geit en de kalveren om contact met elkaar te houden. Ook gebruikt de geit het fiepen in de bronsttijd om mannetjes te lokken. De angstschreeuw en het klaaggeluid stoten reeën uit als ze worden achtervolgd of aangevallen.

Start
Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

Wanneer
Zondag 11 maart 2018 van 7.00-9.00 uur uur
Zondag 18 maart 2018 van 17.30-19.30 uur

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

zo 11 mrt ’18, 15:00

Dido & Aeneas

Vrouwenkamerkoor Driebergen mmv solisten en ensemble

entree
€ 12,50

Kaartverkoop aan de zaal, vanaf 14.30 uur.
Reseveren via vrouwenkamerkoor@gmail.com

Een speciale opvoering van de opera Dido en Aeneas. Alle koorpartijen, van heksenkoor tot zeemanskoor, zijn door dirigent Jurriaan Grootes bewerkt om ze geschikt te maken voor vrouwenkoor. Oorspronkelijk (in 1889) is Dido uitgevoerd door een meisjesschool in Chelsey, deze vrouwelijke opzet sluit daar enigszins bij aan, in tegenstelling tot de traditionele gemengde koren.

Medewerking wordt verleend door een vijftal solisten, die deels met het Zeister Polyhymnia eerder het stuk hebben opgevoerd, en een ensemble voor de muzikale begeleiding. De uitvoering is semi-scenisch, de regie is in handen van Caroline Vermeulen.

Het verhaal gaat over de liefdesgeschiedenis van prinses Dido van Carthago, die door toedoen van Venus verliefd wordt op Aeneas. Het verhaal eindigt tragisch, omdat Aeneas op aandringen van de goden (Mercurius) vertrekt naar Italië, opdat zijn nazaten de stad Rome kunnen stichten

website Vrouwenkamerkoor Driebergen

zo 11 mrt ’18, 20:15

Mini Mattheüs

Bach’s Mattheus Passion in een korte, intieme versie

entree
€ 17,50

misschien vindt u dít ook leuk:
Stabat Mater – Pergolesi (23 mrt)
Exequien van Heinrich Schütz (4 mei)

Wat is de Mini Mattheus?

Bach’s geliefde Mattheus Passion, maar dan de helft korter. De mini-versie duurt anderhalf uur, onderbroken door een pauze, zonder dat het verhaal uit de passie verloren is gegaan. Alle klassiekers zitten er natuurlijk in, Erbarme dich, Sind Blitze sind Donner, het bekende slotkoor… De Mini Mattheus is voor iedereen die minder tijd of zin heeft in de lange versie, of het om allerlei redenen het niet zo fijn vindt om zo lang te zitten. De Mini Mattheus is voor iedereen die misschien voor het eerst kennis wil maken met Bachs Mattheus Passion.

De Mini Mattheus wordt uitgevoerd door 9 zangers, met pianobegeleiding. Het bijzondere is dat de solisten ook de koorpartijen zingen. Door de kleine opzet hoor je ook goed hoe de afzonderlijke stemmen met elkaar harmoniëren of juist tegen elkaar zingen.

Het Mini Mattheusensemble bestaat deze middag uit:

 • Henk Westland, tenor en artistiek leider
 • Roelof Polinder, tenor (evangelist)
 • Marjoke Kager, alt,
 • Machteld van de Putte, alt
 • Hesther Oor en Mikae Natsuyama, sopraan
 • Ardaan Dercksen, bas (Christus)
 • Arjan Man, bas
 • Jantine Strik, cantus firmus
 • Bas Groenewoud, klavier

website Mini Mattheüs

za 17 mrt ’18, 20:15

Nathalie Baartman

Voest

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50
foto: Jochem Jurgens

foto: Jochem Jurgens

Met haar wereldvreemdheid, paniek in de ogen en vet Twents accent kreeg Nathalie lovende kritieken. Niet voor niets wordt ze het buurmeisje van Herman Finkers genoemd, die overigens een groot bewonderaar van haar is. Op een onnavolgbare grappige manier weet Nathalie verbanden te leggen tussen haar eigen wereld en de wereldvraagstukken. Natuurlijk begon ze niet alleen haar tour bij ons, ze sluit hem hier ook af.

 • cabaret.nl:‘****…een mooi, sterk en verrassend geëngageerd cabaretprogramma. een positief pleidooi voor warmte, liefde, betrokkenheid en gemeenschapszin. Met mooie liedjes en een paar puike conferences.’ Lees de volledige recensie hier.
 • Theaterkrant.nl: ‘****een van die bijzondere, eigenzinnige cabaretiers die we moeten koesteren…boeiend en geestig. Soms schaamteloos. Ze weet als betrokken en geëngageerd cabaretier de grote thema’s van vandaag subtiel te mengen met haar persoonlijke belevenissen en gevoelens…een rasvertelster.’ Je vindt het artikel hier.
 • Scenes.nu:’**** Baartman brengt anderhalf uur geestige anekdotes en bespiegelingen die doen verlangen naar een vriendelijker Nederland. Baartman is energiek, toegankelijk, oprecht en innemend. Ze vertelt beeldend.’ Lees hier de recensie.
 • NRC: ‘op en top expressief’
 • de Volkskrant: ‘Nathalie Baartman is een innemende verteller die haar publiek overtuigend meeneemt in haar leefwereld…authentiek’.

Cabaretier Nathalie Baartman verdient bekender te zijn dan ze is – NRC interview

website Nathalie Baartman

zo 18 mrt ’18, 14:00

AFGELAST: Ode an die Freunde

wegens ziekte afgelast

wegens ziekte afgelast – helaas
iedereen die kaarten heeft gekocht krijgt persoonlijk bericht over de afhandeling

Lissa Meyvis,Alexandra Franck, Jokke Martens, Lester Van Loock.

Weg uit hun klassieke comfortzone struinen ze langs musical, operette, pop en jazzy standards.

David Bowie, Life on Mars. Youp van het Hek, Flappie. Wolfgang Amadeus Mozart, Papageno. Randy Newman, You’ve got a friend in me. Frank Sinatra, My Way. Ray Charles, Georgia. Chet Baker, My funny Valentine.

Lissa Meyvis stond al twee keer in een uitverkocht Beauforthuis met haar programma ‘In de schaduw van Toon Hermans’.

Lissa en haar Freunde toeren al vier seizoenen met veel succes in Vlaanderen en zijn blij voor hun eerste optreden in Nederland in het Beauforthuis te gast te zijn.

“Je verkneukelen aan het acteer- en zangtalent van de drie vocalisten, genieten van het schitterende pianospel van Lester. Wat je te horen krijgt is een streling voor het oor en een deugddoend zalfje voor het hart.
Ode an die Freunde, sfeervol en dartel,
een unieke parel met een magische glans.” – Viviane Redant, Klassiek Centraal.

“En wij kregen reacties als het beste wat we hier al gezien hebben.” – Ariane Schpilka, Ekerse Theater

website Ode an die Freunde

zo 18 mrt ’18, 17:30

Reeën blaffen, fiepen en vegen in Austerlitz

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

Eet na afloop een lekkere theaterhap bij ons en bezoek het concert van Zijlstra (20.15 u)!
meld je vooraf aan voor het eten via info@beauforthuis.nl

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan op zondag 11 óf 18 maart 2018 eens mee met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen! Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel degelijk zijn. Ze laten namelijk diverse sporen achter in het veld bijvoorbeeld veegsporen, looproutes en vraatsporen.

Gewei vegen
Het ree wordt nog al eens hert genoemd, maar het is toch echt een andere diersoort. Hij is veel kleiner dan het edelhert, maar heel elegant en heeft prachtige grote, donkere ogen. Alleen de mannetjes hebben een gewei, dat ieder jaar in de winter wordt afgeworpen. Er begint direct een nieuw gewei te groeien. Het is in maart of april volgroeid. Als het zover is, gaat de bast die het gewei omkleedt jeuken omdat het begint af te sterven. Door de jeuk schuren (‘vegen’) de reebokken hun gewei langs bomen, waardoor de bast wordt verwijderd.

Blaffende ree
Reeën maken ook verschillende geluiden zoals blaffen, fiepen, schreeuwen en klagen. Het blaffen van het ree, ook wel ‘schrikken’ genoemd is een laag, blaffend geluid. Een ree maakt dit geluid als het iets bijzonders waarneemt waarvan het niet thuis kan brengen wat het is. Hij alarmeert daarmee ook de andere reeën. Het fiepen, een hoge fluittoon, gebruiken de geit en de kalveren om contact met elkaar te houden. Ook gebruikt de geit het fiepen in de bronsttijd om mannetjes te lokken. De angstschreeuw en het klaaggeluid stoten reeën uit als ze worden achtervolgd of aangevallen.

Start
Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

Wanneer
Zondag 11 maart 2018 van 7.00-9.00 uur uur
Zondag 18 maart 2018 van 17.30-19.30 uur

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

zo 18 mrt ’18, 20:15

Jeroen Zijlstra

ft. Jan Menu op sax

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
Swingende muziek over Kerk, Kroeg, Zee en de Liefde.
In het Beauforthuis zal Jeroen zich bij wijze van artistieke uitzondering laten vergezellen
door de meesterlijk goeie saxofonist Jan Menu!
Een avond prachtige zeemansmelodieën en mooie verhalen en anekdotes over o.a. Marten Toonder en een ode aan Maarten van Roozendaal.Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes die in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, altijd in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Jeroen wijdde ijn leven fulltime aan muziek, na vijftien jaar varen op een vissersvloot. Vandaar zijn bijnaam ‘de zingende visser’. Hij won vervolgens de Annie M.G. Schmidt-prijs voor Durgerdam Slaapt. Als kersverse winnaar van de cultuur prijs Amsterdam Noord en de Dirk Witte Prijs zeilt Zijlstra solo langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano,
toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

website Jeroen Zijlstra


Jeroen Zijlstra met zijn winnende liedje

vr 23 mrt ’18, 20:15

Stabat Mater

Het Pergolesi Ensemble

entree
kortingsprijs
€ 21,50
€ 17,50

UITVERKOCHT

misschien vindt u dít ook leuk:
Mini-Mattheus (11 mrt)
Exequien van Heinrich Schütz (4 mei)

Dit bekendste en mooiste Stabat Mater heeft ook in deze versie voor twee vrouwenstemmen en vier saxofoons een sterke ontroerende kracht. De muziek raakt diepe, universele gevoelens, namelijk enerzijds een intense verdrietigheid, anderzijds ook een gevoel van hoop en overlevingskracht.

Pergolesi schreef dit werk kort voor zijn dood in 1736. Hij was toen 26 jaar oud. Hij schreef het stuk in Pozzuoli, het plaatsje waar hij zich teruggetrokken had vanwege zijn zeer slechte gezondheid. Pergolesi kreeg de opdracht om het Stabat Mater van Alessandro Scarlatti dat tot dan toe elke goede vrijdag in de kerk Maria dei Sette Dolori in Napels werd opgevoerd, te vervangen.

Pergolesi Ensemble
Wendeline van Houten – sopraan
Marianne Selleger – alt
saxofoonkwartet bestaande uit:
Naomi Sato – sopraansax, Deborah Witteveen – sopraan- en altsax, Dirk Hooglandt – tenorsax, Eefje Benning – baritonsax

website Pergolesi Ensemble

Voorafgaand va 18.30 u serveren we een Marokkaanse Tajine Schotel (€13). Gaarne reserveren: info @beauforthuis.nl

De tekst van het Stabat Mater is geschreven in de middeleeuwen door een onbekende dichter, vermoedelijk Johannes Fidenza (1221-1274), die later de naam Bonaventura aannam. Het stuk bestaat uit twaalf delen. De eerste zes beschrijven de pijn die Maria doorstaat terwijl ze haar zoon aan het kruis ziet hangen. De laatste zes delen worden gezongen vanuit een ‘ik’-persoon die de pijn die Maria voelt ook wil voelen. Een zwaar thema ,klinkend in opzwepende, hier en daar zelfs vrolijke, positieve muziek.

De Bergense alt Marianne Selleger organiseert dit concert al vele jaren in de Ruïnekerk in Bergen (N.H.). Op een gegeven moment ontstond er de behoefte om te kijken of het mogelijk was iets eigens aan het stuk toe te voegen, zonder het geweld aan te doen. Daarvoor verving zij het strijkkwartet, waarmee zij de eerdere uitvoeringen deed door een saxofoonkwartet.
Op zich niet zo gek omdat er in de barok wel vaker bewerkingen van allerlei stukken werden gemaakt. Zij het niet voor saxofoon, want dat instrument bestond toen nog niet. Waarom dan wel saxofoon? “Door stukken voor stem en saxofoon te zingen merkte ik hoe dicht het stemgeluid bij dat van de saxofoon ligt. Zingen doe je op de adem en saxofoons zijn ook ademinstrumenten. Bovendien lijkt het geluid van het kwartet heel erg op een orgel. Oorspronkelijk was het de bedoeling van Pergolesi om dit instrument te gebruiken, maar het wordt vaak weggelaten.”

za 24 mrt ’18

Schrijversgroep

 

Bijeenkomst van de schrijversgroep van Arianne Collee.

lees meer en geef je op …

za 24 mrt ’18, 20:15

Zuid-Afrika – Antjie Krog

Sal ek altyd wit wees – Theatergroep Flint

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 16,00
foto: Gemma van der Heyden

foto: Gemma van der Heyden

gebaseerd op het werk van de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog

‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ is een beeldende voorstelling met ijzersterke musici: trombonist Wolter Wierbos, bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst bezoekers voortdurend in een ander landschap.

meer Ernst Glerum en Wolter Wierbos:
do 19 april Benjamin Herman – The Quartet NL
hemelvaartdag 10 mei – ICP Orchestra

De verpletterende teksten van Krog zijn voor een deel heel persoonlijk, ruig en kwetsbaar. Voor een ander deel zijn ze fel politiek gekleurd, ze komen immers voort uit het Zuid-Afrika met zijn enorme politieke en raciale tegenstellingen. Niet voor niets is de titel van een van haar gedichten: Land van genade en verdriet.

tussen jou en my
hoe verskriklik
hoe wanhopig
hoe vernietig breek dit tussen jou en my
soveel verwonding vir waarheid
soveel verwoesting
so min het oorgebly vir oorlewing
waar gaan ons heen van hier?
jou stem slinger
in woede
langs die kil snerpende sweep van my verlede
hoe lank duur dit?
hoe lank vir ’n stem
om ’n ander te bereik
in díe land so bloeiende tussen ons

De teksten zijn geschreven op een ander deel van de aarde. Een veel warmer deel, met een ander ritme en met andere kleuren, in een ander landschap. De taal komt ons bekend voor, verwart ons en inspireert ons bovenal. Door de verbluffende schoonheid van het Afrikaans van Antjie Krog en de medewerking van wereldberoemde musici belooft ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ een magische voorstelling te worden.

Muziek, theater, beeld en poëzie vormen samen de wapperende vlag van Zuid-Afrika: Kleur komt nooit alleen nie

lees NRC: Antjie Krog wint Gouden Ganzenveer

website Theatergroep Flint

zo 25 mrt ’18, 11:00

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.00 tot 13.00 uur

zo 25 mrt ’18, 17:30

Kim Hoorweg & Nawras Altaky

met Thijs Borsten in de Uitdaging

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,00

Jazzzangeres Kim Hoorweg en Syrisch zanger Nawras Altaky nemen het tegen elkaar op in De Uitdaging, de muzikale boksring van Thijs Borsten.

Je zou bijna vergeten dat ze pas 23 is: jazz zangeres Kim Hoorweg. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer, Benjamin Herman en The Houdini’s werkten al met haar; ze is een gevestigde naam in het Nederlandse jazz- en popcircuit. Klassieke standards en ook pop, soul en latin behoren tot haar repertoire. Ze is regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door, speelde op het North Sea Jazz Festival, bij Radio 6, in de Heineken Music Hall en kreeg een Edison-nominatie. Ze toerde met gypsy-gitarist Robin Nolan (UK) en haar laatste wapenfeit is een in eigen beheer uitgebracht album met Raul Midón (USA).

Vanavond is Hoorweg te zien naast Nawras Altaky, een geweldige zanger met een bijzonder verhaal, die als kind uit Syrië vluchtte. Hij beheerst vele stijlen. Altaky woont in Utrecht waar hij met drie verschillende bands en als solo-artiest uiteenlopende muziekstijlen speelt. Van Arabische jazz, tot traditionele Syrische volksmuziek en pop. Hij speelt de ud: een traditioneel Syrisch snaarinstrument.

In ‘De Uitdaging’ verzamelt Thijs Borsten bijzondere musici met unieke stemmen en verenigt verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen. Grote namen als Tania Kross, Mathilde Santing en Ernst Daniël Smid stapten eerder in de muzikale boksring.

De Uitdaging
In de Uitdaging maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. Pianist, componist, producer en theatermaker Thijs Borsten is de drijvende kracht achter De Uitdaging. Hij verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in De uitdaging verschillende muzikale werelden. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’. De band van De Uitdaging bestaat uit Thijs Borsten (piano/presentatie), Xander Buvelot (bas) en Arno van Nieuwenhuize (drums).

19 jan: Surinaamse Groninger Arnold Veeman & voormalig zangeres van Zuco 103 Lilian Vieira
2 feb: Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas
18 feb: operazangeres Tania Kross en zanger/gitarist Neco Novellas uit Mozambique
25 mrt: jazzzangeres Kim Hoorweg en zanger Nawras Altaky uit Syrië

“Het plezier spat van het toneel af!” – AD
“Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen” – NRC
“Laat Thijs Borsten hier AUB meer doorgaan!” – Volkskrant

website De Uitdaging

za 31 mrt ’18, 20:15

Dorine Wiersma

UITVERKOCHT

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50

UITVERKOCHT

Laatste kaarten

‘Een van de beste vijf cabaretvoorstellingen van het jaar’, kopte NRC over haar vorige voorstelling D&A. De Volkskrant zette haar als ‘een van de beste cabaretliedjesschrijvers’ in de traditie van Kees Torn, Ivo de Wijs en drs. P.
In Gaan we katten? speelt Dorine met virtuoze en vlijmscherpe teksten. Bijvoorbeeld op mensen die luidkeels hun hond corrigeren, op fundamentalistische gelijkhebbers, mannen met knotjes, acteervolk en Cito-toetsen voor kleuters.

website Dorine Wiersma

zo 1 apr ’18, 17:30

Dorine Wiersma

Gaan we katten?

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50

UITVERKOCHT

‘Een van de beste vijf cabaretvoorstellingen van het jaar’, kopte NRC over haar vorige voorstelling D&A. De Volkskrant zette haar als ‘een van de beste cabaretliedjesschrijvers’ in de traditie van Kees Torn, Ivo de Wijs en drs. P.
In Gaan we katten? speelt Dorine met virtuoze en vlijmscherpe teksten. Bijvoorbeeld op mensen die luidkeels hun hond corrigeren, op fundamentalistische gelijkhebbers, mannen met knotjes, acteervolk en Cito-toetsen voor kleuters.

website Dorine Wiersma

ma 2 apr ’18, 12:00

Kindermeespeeltheater 3+

De Waarzegster – Alweer Zondag

entree
kortingsprijs
€ 6,00
€ 3,50

Kindermeespeeltheater voor alle leeftijden. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier.
En kinderen mogen meespelen.

Ruth weet niet wat een Waarzegster is.

Nou, zegt Ronnie. De Waarzegster wist wel mijn naam en dat ik met papa en mama op de kermis was en dat ik in de botsauto’s was geweest.
En…. dat ik een suikerspin zou krijgen. En? Wat? En, heb je die gekregen? Ja een super grote!
Daar komt een vreemde dame binnen. Maar wat is dat… lange oren… en …weg is ie weer.
Het zal toch niet…

Een mooi begin of afsluiting van een gezellige Paasspeurtocht.

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!

AlweerZondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austerlitz te zien is.
Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het super leuk om dat met kinderen en ouders te doen.
Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.
Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

website Alweer Zondag

do 5 apr ’18, 20:15

Orquesta de Cámara de Salamanca

Evocación, Spaanse muziek van o.a. Granados en Albéniz

entree
€ 17,00

werken van Isaac Albéniz en Enrique Granados

Eind 19e eeuw ontdekten de Spaanse componisten de kracht van de Andalusische volksmuziek en schiepen muziek gebaseerd op Spaanse dansritmes en flamenco-toonladders. Dit onder de invloed van oa Debussy en later ook Ravel.

Orquesta de Cámara de Salamanca is een belangrijk kamermuziekensemble van de stad Salamanca en staat onder leiding van de Zeeuwse cellist Eelco Haak.
Aangetrokken door het leven en de cultuur vestigde die zich in 1994 in Salamanca. Momenteel doceert hij er cello aan het Conservatorium, gecombineerd met actief musiceren.

website Eelco Haak

Anderen bekeken ook:
zo 8 apr.: Tango-orkest Baldosa Floja

Evocación betekent letterlijk herinnering, maar het is méér dan dat: het is het oproepen van beelden uit het verleden. In dit geval beelden van een gedroomd Spanje van rond 1900 waar de componisten Enrique Granados en Isaac Albéniz zich lieten inspireren door hun omgeving. Een aantal van hun bekendste werken worden ten gehore gebracht in prachtige arrangementen voor kamerorkest. Daarnaast speelt het orkest een aantal minder bekende werken, maar zeker niet minder boeiend, van tijdgenoten.

De essentie van de Spaanse muziek met haar passie en ritmiek komt in deze prachtige werken tot leven. Momenten van hartstocht en verstilling wisselen elkaar af. Elementen uit de Spaanse volksmuziek, de flamenco en invloeden uit het impressionisme vloeien samen in deze werken die tot de verbeeldingkracht zullen spreken.

Orquesta de Cámara de Salamanca
Het Orquesta de Cámara de Salamanca is een kamerorkest dat bestaat uit een vijftiental docenten en jonge professionele musici uit Salamanca, onder leiding van cellist en artistiek leider Eelco Haak.
Sinds het succesvolle debuut in 1997 wordt het orkest beschouwd als één van de toonaangevende kamermuziekensembles van de stad. Het orkest heeft een vaste concertserie in het Palacio de Figueroa (Casino de Salamanca) en heeft meer dan 200 optredens verzorgd in de deelstaat Castilië en León. Het orkest maakte tournees naar Portugal (Braganza) en Nederland (Zeeland Nazomerfestival Middelburg).
Het repertoire van het orkest omvat composities vanaf de barok tot hedendaags met bijzondere aandacht voor Spaanse componisten. Buiten het vaste repertoire om heeft het orkest de aandacht getrokken met vernieuwende voorstellingen zoals de muziektheaterproducties Don Quijote, met muziek van Telemann, en Las aventuras de Peer Gynt met muziek van Grieg. De grensverleggende voorstellingen Tango Sinfónico en Flamenco Barroco hebben uitstekende kritieken ontvangen en zijn uitgezonden door de televisiezender TVE. Het project Flamenco Barroco, dat baroksonates van Domenico Scarlatti combineert met hedendaagse flamenco, is uitgebracht op CD.
Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het orkest in 2017 werden twee nieuwe premières gebracht: Homenaje a Scott Joplin en La música de Astor Piazzolla. Ook kwam er een uitwisseling tot stand met het Orkest van Utrecht, dat in april 2017 Salamanca bezocht en nu het kamerorkest in Utrecht ontvangt.

Eelco Haak
Eelco Haak is sinds de oprichting in 1997 artistiek leider van het Orquesta de Cámara de Salamanca.
Eelco begon zijn cellostudie bij Rien Hillebrand aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg en studeerde vervolgens aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij de cellodocenten György Schiffer en Mirel Iancovici. In Spanje vervolgde hij zijn studie met masterclasses bij Paul Friedhoff in Madrid. Hij heeft concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, de Tsjechische Republiek, Rusland, de Verenigde Staten, Portugal en Spanje.
Aangetrokken door het leven en de cultuur van dit mediterrane land vestigde hij zich in 1994 in Salamanca. Momenteel doceert hij cello aan het Conservatorium in Salamanca,wat hij combineert met actief musiceren, zowel als solist als in verschillende ensembles. Met gitarist Hiroto Yamaya heeft hij een CD opgenomen met muziek van Manuel de Falla. Met pianiste Maria Sobrino heeft hij concerten gegeven in de belangrijkste culturele centra van Castilië en León. Onlangs heeft hij de CD Suite Catalana uitgebracht met werken voor cello solo van de componisten Gaspar Cassadó, Enric Casals en Rogelio Huguet.

website Eelco Haak

vr 6 apr ’18, 20:15

33PlusParty

Met DJ’s Mattheus en Marcus 20.30 – 1.30

In de grote kerkzaal draaien we de beste dansbare hits van de jaren 70 tot nu en in het café en in de prachtige tuin kun je heerlijk bij een haardvuurtje kletsen en borrelen.
estel je tickets op tijd, want de meeste feesten zijn van te voren uitverkocht.

Tickets zijn vanaf €11,50 incl fee via www.33plusparty.nl of rechtsreeks via: https://tinyurl.com/Beauforthuis6april

za 7 apr ’18, 14:30

Wereld Romadag

Roma zang, dans en muziek uit de hele wereld

Morgen is het Wereld Romadag, dat wordt in vele landen gevierd met zang, dans en muziek.
Wij vieren het vandaag met een temperamentvolle show tot een uur of vijf.

 • Senu Sapera is een prachtige danseres uit Radjastan. Ze opent onze Romareis met Kalbeliya dans (dans van de slang).
 • Ook de bekende danseres Karin van der Knoop, gespecialiseerd in Ghawazee (Romadans uit Egypte) en Romadans uit Turkije, is van de partij.
 • Artur Swewczyk brengt met zijn zoon Damiano Russische en Poolse Romaliedjes op toneel.Samiano zorgt voor de begeleiding.
 • De danseressen van het Roma ensemble Amalici laten u Russische Romadansen zien in prachtige kostuums.
 • Ook de Spaanse Flamenco zal niet ontbreken.
 • Michiel de Wolf gespecialiseerd in Hongaars en Transsylvaanse Romadans zorgt voor de spectaculaire mannendans.

We hebben voor dit feestelijke evenement ook een feestelijke prijs. Vol is vol!

Bijzonder is dat een groep genodigde senioren deze show aangeboden krijgt van het Nationaal Ouderenfonds.

Zondag 8 april worden er elders Roma-workshops gegeven (info zie onder).

website Maljaki Luludji

reserveren

Kaarten voor 7 april zijn te reserveren:

 • entree €12,50
 • kortingsprijs € 10,00 (studentenkaart, CJP, kinderen tot 12 jr.)
 • ASZ-leden € 10,00

Info en reservering kaarten: balazs@planet.nl of 06-15622476

info over workshops op 8 april

uitsluitend via balazs@planet.nl of 06-15622476

zo 8 apr ’18, 13:15

Tango-orkest Baldosa Floja

een eigenzinnig tango-orkest zoals die in de jaren ’40 en ’50 volop speelden in Buenos Aires.

entree
kortingsprijs
€ 11,00
€ 3,50

Een lunchconcert met de uitersten van de Argentijnse tango: heftige ritmes, zware nostalgie en een snelle milonga over een loszittende stoeptegel door Tango-orkest Baldosa Floja.

De rijke orkestklank van Baldosa Floja past perfect bij het melancholieke en meeslepende repertoire.
Met klassiekers als El Choclo en Milonga Triste gaan we terug tot aan het prille begin van de tango. En met de composities van Julián Peralta hoor je de grootsteedse gekte van Buenos Aires vandaag. Natuurlijk staan er ook verschillende tango’s van Astor Piazzolla op het programma.

Baldosa Floja is een eigenzinnig tango-orkest zoals die in de jaren ’40 en ’50 volop speelden in Buenos Aires. Het bestaat uit ruim twintig amateurmuzikanten en heeft naast de traditionele bezetting van bandoneon en accordeon, (alt)viool en cello en piano en contrabas ook een blazersgroep (fluit, klarinet, basklarinet, baritonsaxofoon) en een gepassioneerde zangeres. Het orkest staat onder leiding van bandoneonspeler en componist/arrangeur Gerard van Duinen.

Baldosa Floja op FB

Anderen bekeken ook:
do 5 apr: Orquesta de Cámara de Salamanca

do 12 apr ’18, 20:15

Liam Ó Maonlaí en Peter O’Toole (Hothouse Flowers)

Muziek met pure Ierse passie

entree
€ 20,00

UITVERKOCHT

Liam Ó Maonlaí is zanger, tekstschrijver, schilder, danser maar vooral een zeer veelzijdige Ierse muzikant. Volgens Bono (U2) ’s werelds beste blanke soul zanger.

Met de Hothouse Flowers bereikte hij wereldsuccessen, maar hij is altijd zijn Ierse roots trouw gebleven. Liam is een Ier in hart en nieren, hij weet zijn “native” klanken, geïnspireerd door Ierse folk en gospel, te verweven met hedendaagse soul- en rockklanken. Daarnaast zingt hij ook in Sean Nós stijl (traditionele Ierse zang) waar hij in Ierland zeer om wordt geroemd.

In het Beauforthuis wordt hij vergezeld door Peter O’Toole, eveneens bandlid van de Hothouse Flowers, die met subliem gitaar- en mandoline spel de muziek omlijst.

Het belooft een pure en passie-volle avond te worden waarbij Liam en Peter een mix van nummers spelen van de Hothouse Flowers en Liam’s recente solo-albums.

Eén keer een live-concert meegemaakt en je vergeet Liam nooit meer: hij kruipt onder je huid!

Every cry is a song
Every song is a prayer
And our prayers must be heard
To fill the air
Liam Ó Maonlaí

website Liam Ó Maonlaí
website Hothouse Flowers

zo 15 apr ’18

Korenfestival

Noot aan de man trakteert, ter gelegenheid vh 5-jarig lustrum

de Biltse Beatles

de Biltse Beatles

Vandaag viert het Bilthovense koor Noot aan de Man haar 5 jarig lustrum met koorfestival Noot aan de Man trakteert!

De optredens van de koren vinden tussen 13.00 en 17.15 plaats. Ieder koor treedt een half uur op, waarna de koren wisselen op het podium.
En vanaf 20.00 staat een optreden van de Biltse Beatles op het programma.

VRIJ ENTREE BIJ ALLE OPTREDENS

Noot aan de man op FaceBook

programma

 • 13u30 Optreden Noot aan de Man
 • 14u10 Optreden With Pleasure
 • 14u50 Optreden Von Bilthoven
 • 15u30 Optreden Vocal Kaxexe
 • 16u10 Optreden Sterk spul!
 • 16u50 Optreden Noot aan de Man
 • 17u05 Afsluiting Marijn Smit
 • 19u30 uur optreden Biltse Beatles

ma 16 apr ’18, 19:30

Open Bak

olv Kasba, met Eric Vaarzon Morel, Dorine Wiersma, Kars Visser…

entree
€ 5,00

Vanavond met oa flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, met de Zeister Tablaspeler Ajmal Abdi, cabaretière Dorine Wiersma, dichter Ruben van Gogh, Kars Visser van de Herman Brood Academie, Nino van de gitaaracademie van Austerlitz, buikdanseres Hadyr en begeleidingsband Kasba.

Kom naar de feestelijke opening van de spannendste avond van Zeist: vers talent en ervaren podiumkunstenaars komen op de Open Bak iets nieuws uitproberen. Het publiek beslist of het wat is. En wie weet zie je vanavond die onbekende zanger of cabaretier die later net zo bekend wordt als zijn voorgangers!

Het Beauforthuis experimenteert tot aan de zomer met twee eerste edities van de Open Bak, een avond in de geest van de beroemde Engelenbak waar o.a. Hans Teeuwen en Maarten van Roozendaal hun debuut maakten. Talent met uiteenlopende roots, jong en oud, lokaal of landelijk bekend – voor iedereen is plek voor een kort optreden.

Onze huisband is de Marokkaans-Nederlandse band Kasba. Zij speelden op de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima en kunnen je begeleiden als je dit wilt.
Vast onderdeel is Zing Met Me: met iedere keer een meezinger uit een andere cultuur.

Het Beauforthuis experimenteert tot aan de zomer met twee eerste edities van de Open Bak. De volgende editie is maandag 18 juni.

do 19 apr ’18, 20:15

Benjamin Herman – The Quartet NL

Peter Beets, Han Bennink, Ernst Glerum – oeuvre van Misha Mengelberg

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Gemma van der Heijden

foto: Gemma van der Heijden

Het dreamteam van de Nederlandse jazz.: Peter Beets, Benjamin Herman, Ernst Glerum en Han Bennink. Peter is een wonder op piano, magische energie in elk stuk. Benjamin combineert op altsax vele invloeden alsof het niets is, van traditionele swing tot free jazz. Ernst maakt met zijn onnavolgbare baslijnen van ieder concert een gebeurtenis. En last but not least Han, een niet te stuiten drumgigant met een carrière van 50 jaar. Samen met Ernst is hij een kernlid van de Instant Composers Pool.

Let op: Instant Composers Pool staat Hemelvaartsdag 10 mei in Beauforthuis.

Een jaar na zijn overlijden al wordt een deel van Misha Mengelbergs composities in de rij van jazzklassiekers, standards, geplaatst. Mengelbergs werk was in brede kring al bekend, door de eigen interpretaties van The Quartet NL zal die kring alleen maar wijder worden. Deze musici ontdoen de stukken van Mengelbergs grilligheid en maken er knallende jazzinterpretaties van. Zou jazz niet altijd zo moeten zijn?

website Benjamin Herman
website Peter Beets
website Ernst Glerum
website Han Bennink

Han en Ernst spelen ook 10 mei: Instant Composers Pool

zo 22 apr ’18, 11:00

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.00 tot 13.00 uur

zo 22 apr ’18, 14:00

Op zoek naar roofvogels in Austerlitz

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

UITVERKOCHT

Ben jij ook zo gefascineerd door roofvogels? Vandaag organiseert Staatsbosbeheer een excursie in boswachterij Austerlitz. Een ervaren gids vertelt alles over deze bijzondere vogels die in dit prachtige natuurgebied vertoeven. En misschien zie je er wel één door de toppen van de bomen scheren!

De gids leert je tijdens de wandeling alles over roofvogels. Buizerds, haviken, sperwers en uilen voeden zichzelf en hun jongen vooral met andere dieren. Dat vraagt om een speciale lichaamsbouw, behendigheden en het grootbrengen van jongen. Je leert de vogels herkennen aan hun roep, verenkleed of staart. Ook aan de manier van vliegen kun je een roofvogel vaak goed herkennen. In boswachterij Austerlitz zijn van deze soorten meerdere broedparen aanwezig. Hun nesten, ook wel horsten genaamd, zijn voor wie bekend is in het bos goed te vinden. En met een beetje geluk zie je in deze tijd van het jaar jongen op het nest zitten.

14.00-16.00 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Aanmelden verplicht via ER IS GEEN PLEK MEER
Start: Beauforthuis Austerlitz

zo 22 apr ’18, 20:15

In de schaduw van Toon Hermans

Herman Van Hove en Lissa Meyvis

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 22,50
€ 18,50
€ 18,50

De nederlandse tour van deze voorstelling begon én eindigt feestelijk in Toons repetitiekerkje

Een voorstelling om lief te hebben:
Vijf staande ovaties in Carré.
Nu in het Beauforthuis!

In deze warmhartige Vlaamse hommage aan Toon Hermans vertelt Herman van Hove over zijn wonderlijke belevenissen in de coulissen en aan de keukentafel als laatste manager en vriend van Toon. Hij vertelt hoe het was om samen te werken met Toon, perfectionist en hypochonder, op zijn oude dag nog altijd mateloos ambitieus maar ook vervuld van een ‘gelukzalige weemoed’.
Zangeres Lissa Meyvis – een engelachtige verschijning met een stem zo fijn en breekbaar als kristal – blaast de liedjes van Hermans nieuw, jong leven in, een reflectie van de onschuld en de vrolijkheid die de meester zelf zo hoog in het vaandel voerde. Maar ook van de liefde en de ontroering die hem dreven.

Toon Hermans opnieuw in het Beauforthuis

In 1995 repeteerde Toon met zijn muzikanten maandenlang in het Beauforthuis. Een huis vol zalige herinneringen waar Herman Van Hove ontroerend over vertelt.

Zie foto’s van Toon in Beauforthuis die ook in de voorstelling worden gebruikt.

De voorstelling werd tachtig keer gespeeld in Vlaanderen, stond oktober 2016 in een laaiend enthousiast en ontroerd Carré (vijf staande ovaties) en werd bedolven onder de lovende kritieken van pers en publiek:

 • “Ik zat op een avond in Antwerpen ademloos te luisteren” – Paul van Viet
 • “Tranen van verrukking en ontroering in Carré” – Kick van der Veer, Andermans Veren
 • “De theatermagie van Toon Hermans werkte in Carré als nooit tevoren” – Hans Visser, journalist
 • “Carré in verrukking’” – Jacques Klöters, biograaf Toon Hermans
 • “Hemels gezongen door Lissa Meyvis” – Roland Klamer, programmator Carré

lees het artikel over Lissa Meyvis …

website In de schaduw van Toon

herinneringen Toon
lees het hele artikel

vr 27 apr ’18

theatercafé open op Koningsdag

vanaf 10 uur welkom in ons theatercafé en op ons fijne terras

Deze nationale feestdag is ons theatercafé open. Wees welkom voor een kop koffie, een stukje taart of een broodje, een glas wijn of bier.

Vanaf 10 uur staat we klaar.

zo 29 apr ’18, 18:30

Armando: “Ik hoorde dat er geluisterd werd”

Cherry Duyns & Oleg Lysenko

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 22,50
€ 17,50
€ 17,50
foto: Jef van Eynde

foto: Jef van Eynde

In een fascinerend dubbelprogramma met de Oekraïense virtuoos Oleg Lysenko op Bayan (de Russische knopaccordeon) vloeien literatuur en poëzie van Armando en muziek in elkaar over.

Cherry Duyns, journalist, schrijver en film- en documentairemaker en oudste vriend en geestgenoot brengt Armando’s verhaal. Armando, de in Berlijn woonachtige kunstenaar is niet meer in staat om de intensieve reis naar Nederland te maken.

Cherry Duyns zal ook vertellen over zijn vriendschap met Armando gedurende de laatst jaren. Beide mannen kennen elkaar al heel lang. Eén van hun grote gezamenlijke successen was o.a. het TV-epos ‘Herenleed’, dat maar liefst 25 jaar ( 1971-1997) op de Nederlandse TV te zien was.Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voorafgaand wordt de documentaire Der Feldzug, gemaakt door Victor Nieuwenhuijs gedraaid.

bekijk Een reusachtige wesp van hout : Herenleed 1 juni 1997

Cherry Duyns behoeft nauwelijks verdere introductie. Hij werkte als redacteur bij het weekblad Haagse Post en werd documentaire-filmmaker bij de VPRO. Cherry Duyns is vóór alles een verhalenverteller. Daarnaast heeft hij een indrukwekkend literair oeuvre op zijn naam staan, met verhalenbundels als De bovenman en Achterland en met romans als De zondagsjongen, Dante’s trompet en De Chinese knoop.

Van zijn films zijn er vele onderscheiden. Voor het drieluik Levensberichten”, over de oncologische afdeling van het VUMC, won hij de “Nipkow-schijf”, en zijn kunstdocumentaire De wording werd bekroond met een Gouden Kalf. Voor de film De droom van de beer, over de teloorgang van Sovjet-circus, werd hem in Berlijn in 2001 de prestigieuze Prix Europa toegekend.

Lysenko speelt op bayan en bandoneon muziek van onder meer Victor Vlasov, Vittorio Monti, Tsjaikovski en Strawinsky. Literatuur, poëzie en muziek vullen elkaar aan en vloeien in elkaar over in dit grensoverschrijdende project.

website Oleg Lysenko

We zouden ook willen wijzen op een een uitzending van Zomergasten op de website van Museum Oud Amelisweerd, waarin Armando te gast is.

Armando (1929) is schilder, tekenaar, beeldhouwer,etser, schrijver, filmer, theatermaker en tot 2003 violist. Armando werkt al tientallen jaren aan een oeuvre als een huis; een Gesamtkunstwerk met een aantal sterke en consistente thema’s die met eenvoud en kracht worden verbeeld. Armando groeide op in het Amersfoort van de Tweede Wereldoorlog.

De oorlogsjaren bepaalden zijn beeld van de mens en vormen de inspiratiebron voor zijn artistieke oeuvre.
Ondanks de zwaarte van zijn thematiek en de melancholische grondtoon van zijn oeuvre, raakt Armando in zijn theaterwerk, sprookjes en verhalen een lichtere, absurdistische, zelfs humoristische snaar. Armando’s werk is veel bekroond, hij ontving belangrijke prijzen zoals de Herman Gorterprijs, de Multatuliprijs, de VSB Poëzieprijs en de Gouden Ganzenveer.
Armando is lid van de Akademie der Künste in Berlijn. Zijn werk is in vele museale en belangrijke particuliere collecties in binnen- en buitenland opgenomen.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen in 1999, bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Vervolgens specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium.
Oleg heeft o.a. gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met de Russische bariton Dmitry Hvorostovsky. Hij trad op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw voor de AVRO op radio 4 en bij het VPRO televisieprogramma Vrije Geluiden. Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien.

Cherry Duyns schetst een beeld van de kunstenaar Armando, met wie hij al veertig jaar bevriend is. Hij volgt hem bij zijn afscheidsconcert als violist, op de opening van een tentoonstelling en bij het beeldhouwen en schilderen. Flashbacks geven een overzicht van de ontwikkeling van zijn kunstenaarschap.

vr 4 mei ’18, 19:30

Dodenherdenking: Exequien – Schütz (1585-1672)

Koorzang voor de Nationale Dodenherdenking

entree
€ 15,00

19.30 inleiding Peter Idenburg
20.00 dodenherdenking
20.05 -21.10 concert

Kamerkoor PassieProjecten o.l.v. Madeleine Ingen Housz, m.m.v. Jan van der Zanden (continuo), Froukje Landsman (cello) en Aaf Gerhardt (contrabas). Koorleden zingen de vele solo’s.

Heinrich Schütz (1585-1672), organist en componist van vooral kerkmuziek, wordt beschouwd als de belangrijkste luthers-protestantse componist vóór Johann Sebastian Bach. Hij componeerde deze uitvaartmuziek in 1635. In dit concert worden de solopartijen door koorzangers gezongen.

Musikalische Exequien
Schütz schreef de driedelige Musikalische Exequien in 1635 in opdracht en voor de begrafenis van de gerespecteerde grootgrondbezitter Graf Heinrich ‘Posthumus’ Reuss.
Deze vooruitstrevende en kunstminnende regent stond erom bekend dat hij de leden van zijn sobere hofhouding vooral op hun muzikale kwaliteiten selecteerde. Hij was al 20 jaar met Schütz bevriend en trof in 1635 uiterst gedetailleerde voorbereidingen voor zijn eigen begrafenis. Hij overleed op 3 december 1635 en werd op 4 februari 1636 in het familiegraf te Gera bijgezet. Waarschijnlijk vond een try-out van de Musikalische Exequien reeds tijdens zijn leven en wellicht zelfs met deelname van Posthumus zelf plaats. Het stuk is een van de omvangrijkste protestantse begrafeniscomposities, vergelijkbaar met Bachs Trauerode of Brahms’ Deutsches Requiem.
We treffen er alle mogelijke verschillende teksten, technieken en bezettingen in aan: teksten uit bijbel, liturgie en kerklied, concertante passages voor solisten, in wisselende combinaties, openlijke en bedekte meerkorigheid, motetzettingen in oude en nieuwe stijl, etc.
De teksten voor het hele werk selecteerde de zeer erudiete Posthumus zelf (“ein theologisches Kunstwerk,” aldus een commentator), die van het eerste deel liet hij reeds bij zijn leven aanbrengen op de binnenzijde van zijn rijk versierde koperen doodskist.

Dit werk wordt uitgevoerd door zangers en koorleden die er vanaf februari aan werken.
Zie ook de website van Passieprojecten.

do 10 mei ’18, 07:00

Dauwtrappen in Austerlitz

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

Start: p-plaats Franse Put (Woudenbergseweg)

Vandaag nodigt Staatsbosbeheer je uit om te komen dauwtrappen in Boswachterij Austerlitz. Ervaren gidsen laten je tijdens de vroege wandeling genieten van de stilte en als het even mee zit, zie je bewoners van het bos die met name in de ochtend actief zijn.

Het is voorjaar, de dauw ligt op de grond en het leven bruist in het bos. Wanneer je er op tijd bij bent kun je daar heel wat van meemaken. Want bij de dauw zijn vogels en reeën het meest actief. Gidsen helpen u bij deze vroege ochtendwandeling bij het genieten daarvan. De wandeling duurt in totaal 3 uur. Halverwege is een uitgebreide rustpauze met warme drank en koek.

Wie wil kan na afloop lekker een ontbijtje bestellen in het Beauforthuis Theatercafé

Traditie
Vroeger stonden mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren. Dauwtrappen in inmiddels een traditie geworden die in Austerlitz jaarlijks terugkeert.

LOKATIE

7.00 uur
Start: p-plaats Franse Put (Woudenbergseweg)

Aanmelden verplicht via info@beauforthuis.nl
gratis

do 10 mei ’18, 10:15

Schrijfcafé

Samen met anderen ongedwongen schrijven in het Schrijfcafé – 10.15 tot 13.00 u

Samen met anderen ongedwongen schrijven in het Schrijfcafé. Bron van inspiratie vormt je eigen levensloop. Ben je voor het eerst, dan maak je in 3 uur tijd kennis met de methode van het autobiografisch schrijven.

We doen elk schrijfcafé minstens drie schrijfopdrachten. Je zal zien dat het in geuren en kleuren beschrijven van gebeurtenissen (fragmenten) uit je leven vreugdevol en verdiepend is. Dat is mede te danken aan de manier waarop geschreven wordt: Aan de hand van korte opdrachten schrijf je snel, zonder je pen van papier te halen en je maakt bij je beschrijving gebruik van al je zintuigen.

Het schrijfcafé wordt begeleid door Arianne Collee (biografisch schrijfcoach).

Tijd
van 10:15 tot 13:00 uur

Kosten
€ 18,50 incl. 1 consumptie

Opgeven
Inschrijving via info@draadvanarianne.nl.
Meer informatie bij Arianne Collee, tel: 06 – 36 1688 36

do 10 mei ’18, 18:30

Instant Composers Pool

Kamerorkest en Bigband o.l.v. Han Bennink

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 13,50
€ 13,50

Het ICP Orchestra, een kruising tussen bigband en kamerorkest, zet wereldwijd de toon, aangejaagd door de avontuurlijkste drummer van Nederland: Han Bennink.

Bennink stond in 1967 met pianist/componist Misha Mengelberg aan de wieg van dit veelzijdige orkest.

Na al die jaren lijken bij het ICP Orkest alle muren tussen impro en uitgeschreven stukken verdwenen. Humor wordt serieus genomen en serieuze stukken gerelativeerd. Het ICP Orkest maakt totaalmuziek en precies dat is het waarmee de groep internationaal furore maakt.

Ab Baars – klarinet en saxofoons; Michael Moore – saxofoons; Tobias Delius – klarinet en tenorsaxofoon; Thomas Heberer – cornet; Wolter Wierbos – trombone; Mary Oliver – viool en altviool; Tristan Honsinger – cello en zang; Ernst Glerum – bas; Guus Janssen – piano; Han Bennink – drums

Na al die jaren lijken bij het ICP Orkest alle muren tussen impro en uitgeschreven stukken verdwenen. Humor wordt serieus genomen en serieuze stukken gerelativeerd. Het ICP Orkest maakt totaalmuziek en precies dat is het waarmee de groep internationaal furore maakt.

These musicians can swing like mad when they want to, and can play the most sensitive café ballad at the drop of a hat“, aldus trompettist Dave Douglas.
This is fabulous music“, juichte London Jazz News na een recent optreden en The Guardian sprak van “a miniature lesson on the evolution of European jazz-influenced improvisation.
New York Times tenslotte: “They are brilliant soloists, scholars and physical comedians, critics and joy-spreaders.

bekijk jazzhelden: Han Bennink (30 min)

website ICP

Han en Ernst spelen ook 19 april: The Quartet NL


ICP in 1967 (foto Toon Fey)

za 12 mei ’18, 20:15

Banus & de Ridder

Stel je voor

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50

Ruud Banus heeft zijn wortels in Groningen als barpianist en als toetsenist, gitarist en saxofonist in de groep Plant. Paul de Ridder was in Haarlem singer-songwriter en later muziekleraar en koordirigent, schreef en speelde liedjes voor KRO jeugd- en schoolradio. Ruud heeft muziek geschreven en gespeeld in toneelvoorstellingen van o.a. Démasqué, Paul doet hetzelfde in euritmievoorstellingen van Curach, is muziektherapeut en djembéleraar (Kobadji).

Nu zijn ze beide, inmiddels in hun 60-er jaren, terug bij hun oude passie: zanger-liedjesschrijver. Nederlandstalig, bloedserieus en poëtisch, gevoelig en lekker rockend; ellende met humor, herkenbaar gedoe. Twee stemmen, twee akoestische gitaren, aangevuld met melodica, sopraansax, cajon, hang en kleine percussie. Ze nemen het publiek mee op een louterende reis.

website Banus & de Ridder

zo 13 mei ’18, 15:00

Beethoven, Schubert en Vaughan Williams

Ver weg heel dichtbij – drie geoefende amateur baritons zingen op moederdag!

entree
€ 7,00

Liederen van Beethoven, Schubert en Vaughan Williams.
An die ferne geliebte, uit Schöne Müllerin en Travelsongs

Drie geoefende amateur bariton zangers zingen op moederdag!

Ron Kuijper, Paul Keizer en Richard Botman.
Pianisten: Jelle Ruttenberg en Charlie Bo Meijering

vr 18 mei ’18, 19:30

Speuren naar reeën in Austerlitz

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

Kom lekker vanaf 17.30 bij ons eten:
aubergine / courgette / spinaziesoep, groente-notenquiche, salade en frites. €13,50 pp.

Een mailtje vooraf stellen we op prijs: info@beauforthuis.nl

de wandeling zit al vol, maar als je mee zou willen, stuur een mailtje, wie weet komt er een plekje vrij

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan mee met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen! Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel degelijk zijn. Ze laten namelijk diverse sporen achter in het veld bijvoorbeeld veegsporen, looproutes en vraatsporen.

Blaffende ree
Reeën maken ook verschillende geluiden zoals blaffen, fiepen, schreeuwen en klagen. Het blaffen van het ree, ook wel ‘schrikken’ genoemd is een laag, blaffend geluid. Een ree maakt dit geluid als het iets bijzonders waarneemt waarvan het niet thuis kan brengen wat het is. Hij alarmeert daarmee ook de andere reeën. Het fiepen, een hoge fluittoon, gebruiken de geit en de kalveren om contact met elkaar te houden. Ook gebruikt de geit het fiepen in de bronsttijd om mannetjes te lokken. De angstschreeuw en het klaaggeluid stoten reeën uit als ze worden achtervolgd of aangevallen.

aanmelden

19.30-21.30 uur
Volw. €5,00, Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden verplicht via info@beauforthuis.nl

zo 20 mei ’18, 15:00

Denise Jannah & Tango

mmv pianoduo Maurer – Van Beek

entree
steunprijs
€ 20,00
€ 40,00

Een muzikale middag tbv Hospice Heuvelrug

Een intiem optreden van zangeres Denise Jannah, begeleid door gitarist Wolf Martini, met luisterliedjes.

Voor de pauze Tango op twee vleugels door Maurer en Guy van Beek.

Alle opbrengsten komen ten goede aan hospice Heuvelrug en worden gebruikt ten behoeve van de nieuwe inrichting.

website Denise Jannah
website Guy van Beek
website René Maurer

Sponsors: Margriet Bloembinders Zeist, De Witte Os, Beauforthuis

ma 21 mei ’18, 09:30

afgelast – Pinkster masterclass harp

 

De masterclass en het concert zijn afgelast. Deelnemers krijgen persoonlijk bericht.

ma 21 mei ’18, 19:30

Gé Reinders

Oetblaoze (solo, dus zonder blazers)

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 13,50
€ 13,50

Een intieme voorstelling van een Limburgse zanger die in zijn eentje zijn blaasmuziek-liedjes gaat zingen en u meeneemt in zijn leven.

Hij brengt bekende liedjes, als Blaosmuziek en d’n Haof, en nieuwe nummers die op CD worden opgenomen met de Douane Harmonie Nederland.

Deze proefvoorstelling biedt de kans bijna achter de schermen te kijken en getuige te zijn van zijn eerste oefeningen voor Oetblaoze.

website Gé Reinders

hierboven: Maurice Nijsten maakte een lange documentaire over Gé Reinders. De film geeft een unieke kijk in het leven van de Roermondse zanger. Gé werd zeven jaar met de camera gevolgd bij zijn uiteenlopende werkzaamheden.

do 24 mei ’18, 20:15

Ernst Jansz 70 jaar

Ernst viert zijn verjaardag met zijn oude gezelschap Rienne va plus

entree
kortingsprijs
€ 24,50
€ 20,00
foto: Luna Jansz

foto: Luna Jansz

Dertig jaar geleden besloten Ernst Jansz en Jan Hendriks, enkele jaren na hun eerste Doe Maar avontuur, weer het podium op te gaan. Dit keer samen met de zangeres Rieany Janssen.

In een paar jaar tijd schreven zij een twintigtal nummers, waarbij ze zich qua tekst en muziek lieten inspireren door de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.
In eigen beheer werden twee cd’s uitgebracht: Rien ne va plus (1990) en Money Makes Millionaires (1992). Het trio maakte diverse tournees in de theaters.

Nu, na talloze verzoekjes om het dertigjarig jubileum extra glans te geven, blijken virtuositeit en spelvreugde er nog altijd van af te spatten.

Vandaag wordt Ernst Jansz 70 jaar. Hij viert zijn verjaardag met een optreden in Beauforthuis van Rienne va plus.

website Ernst Jansz


Rienne va plus ergens in de jaren ’90

za 26 mei ’18

Nederlands Jazz Archief Vriendendag

Voor iedereen die eens wat meer wil weten over de actuele geschiedenis van de Nederlandse jazz

van 11:00 tot 17:00 uur
Kaarten bestellen: https://www.jazzarchief.nl/product/vriendendag2018/
Toegangsprijs: €30 (inclusief lunch).
Vrienden van het Beauforthuis: €25;

Voor iedereen die eens wat meer wil weten over de actuele geschiedenis
van de Nederlandse jazz.

Programma:

 • Hoofdgast: Theo Loevendie
 • Alles over de jazz in Harry Bannink
 • Het vak van arrangeur in de praktijk
 • Concert: Nederlands Jeugd Jazz Orkest met gitarist Anton Goudsmit
 • Marktplaats met jazzboeken en jazzplaten

website Nederlands Jazz Archief

zo 27 mei ’18, 07:30

wandelen met schaapskudde De Treeker Wissel

een unieke gelegenheid!

Vandaag een unieke wandeling met de herder en de schapen van schaapskudde Treeker Wissel.
We starten bij het Beauforthuis, de wandeling duurt ca. 1½ uur.
Doe goed schoeisel aan – we gaan van de paden af!

aanmelden
per e-mail via info@beauforthuis.nl

kosten
€5 en kinderen €2,50. Bij aanvang contant en gepast te voldoen.
De opbrengst gaat naar een goed doel.

brunchen

Wie wil kan na afloop (ca. 9 uur) voor €12,50 bij ons brunchen: luxe belegd broodje en salade en naar keus koffie, thee en jus.
Graag reserveren per e-mail via info@beauforthuis.nl

website De Treeker Wissel

zo 27 mei ’18, 11:00

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.00 tot 13.00 uur

zo 27 mei ’18, 14:00

Voorjaar in het bos!

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

Het voorjaar is begonnen. Hét seizoen om naar buiten te gaan! De natuur in de boswachterij Austerlitz komt weer tot leven en dát is te zien. Onze ervaren gids vertelt je alles over het prachtige bos in Austerlitz en nodigen je uit om mee te gaan.

In mei leggen alle vogels een ei?
In het voorjaar laten veel vogels zich horen. Het gezegde ‘in mei leggen alle vogels een ei’ is een misverstand! Vanaf begin april hebben veel soorten al een nest gemaakt en beginnen met het leggen van eieren. Maar de bosuil bijvoorbeeld heeft al kuikens. Je ziet en ruikt het prachtige frisse groen van ontluikende bomen en struiken. Ga mee en zie dit moois eens van dichtbij!

14.00-16.00 uur
Volw. €5,00, Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden verplicht via info@beauforthuis.nl

zo 27 mei ’18, 18:30

Martin Fondse Orchestra

Buma Boy Edgar Prijs Tournee

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 19,50
€ 15,50
€ 15,50
foto: Krijn van Noordwijk

foto: Krijn van Noordwijk

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’

Als toetsenist, en recent vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017

De Buma Boy Edgar Prijs 2017, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd in december 2017 toegekend aan de pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene. Bij de prijs hoort ook een landelijke tournee.

Martin Fondse Orchestra

 • Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers)
 • Claudio Puntin (klarinetten, elektronica)
 • Dirk Peter Kölsch (drums)
 • Eric van der Westen (bas)
 • Mete Erker (saxofoons)
 • Sanne Rambags (zang)
 • Anna Serierse (zang)
 • Jörg Brinkmann (cello)
 • Annie Tangberg (cello)

kijk ook eens bij 14 juni: Calefax & Eric Vloeimans

website Martin Fondse

Boy Edgar Prijs over Martin Fondse

hierboven Martin Fondse op Eric Vloeimans’ verjaardag

za 9 jun ’18, 20:00

Vertelcafé

Wereldwijd Vertelcafé Zeist, weer terug in Austerlitz

vooraf lekker eten in het theatercafé

Soep, salade, quiche en frites voor €13 pp.
Graag vooraf aanmelden via info@beauforthuis.nl

Ook tijdens dit bijzondere vertelcafé zullen weer veel verschillende verhalen aan de orde komen. Verhalen vertelt door vertellers onder meer uit Austerlitz zelf, Zeist en omstreken. Laat je deze avond luisterrijk verrassen met verhalen over sprookjes, spannende verhalen, mooie romantische verhalen, gedichten, muziek.

We zouden het fijn vinden als vertellers uit Austerlitz zijn of haar verhaal van max 15 minuten zou willen vertellen. Graag van te voren aanmelden. De vertellers zijn Anneke Brandt, Saskia Bangma, Paulien van der Heijden, Nico Bakker en Esther Kornalijnslijper. Er is nog plaats voor twee vertellers

Tussen de verhalen door is er heerlijke muziek om het verhaal even tot je te laten komen, om er over na te denken en te praten met je buurman of buurvrouw. Want naast vertellers heb je ook luisteraars nodig. Dat zijn de “stamgasten” van het Vertelcafé.

Kortom: het vertelcafé verrast elke keer weer de “stamgast” en neemt hem of haar mee naar het verleden, de toekomst, het hier en nu of naar gedroomde oorden. Daarnaast is de ervaring dat verhalen mensen binden, want iedereen heeft wel een verhaal.

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt deze keer in het café van het Beauforthuis gehouden. Natuurlijk verwachten wij dan een aantal inwoners van dit mooie bosrijke dorp. Want Austerlitz is ook Zeist. En daar kan je verhalen over vertellen……

De toegang is gratis. Wel gaat er een hoed rond voor een vrijwillige bijdrage t.b.v. de gemaakte onkosten. Doe mee, kom, luister en geniet.
Voor meer informatie: Ronald van Gemeren, telefoon 06-28845176 of via zeistvertelt@gmail.com Iedereen is van harte welkom.

Let op: in eerdere publicaties werd Restaurant Het Plein als lokatie vermeld. Dat is helaas gesloten. Het Beauforthuis heeft de hengel uitgeworpen en ons onderdak verleend. Waarvoor veel dank.

Het eerstvolgende Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt gehouden op 15 september in het Torenlaantheater. Vanaf 17.30 uur met een maaltijd vol verhalen (reserveren via cultuurzeist.nl) en vanaf 20 uur het reguliere vertelcafé.

do 14 jun ’18, 20:15

Calefax & Eric Vloeimans

Dido & Aeneazz

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 22,00
€ 18,00
€ 18,00
foto: Bowie Verschuuren

foto: Bowie Verschuuren

Er zijn 10 kaarten vrijgekomen: mail naar info@beauforthuis.nl

Barokmuziek heeft een ‘drive’ die uitnodigt tot eigen interpretatie, met onverwachte melodiekleuringen en kruidige akkoorden.
Raaf Hekkema, saxofonist van Calefax, maakte voor Dido & Aeneazz een gloednieuwe bewerking van Purcells barokopera Dido and Aeneas voor zijn gezelschap samen met het verleidelijke en wendbare trompetgeluid van Eric Vloeimans.
Dido and Aeneas wordt als één van Purcells meesterwerken beschouwd, Het vertelt het verhaal over de liefde tussen Dido, de koningin van Carthago, en de Trojaanse held Aeneas, en over Dido’s wanhoop wanneer Aeneas haar verlaat.
Met muziek van o.a. Eric Vloeimans, Raaf Hekkema en Henry Purcell.
Met medewerking van Gulli Gudmundsson (bas) en Jasper van Hulten (drums)

Calefax
Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen – en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podium-presentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Het repertoire van Calefax bestaat uit arrangementen en nieuwe composities. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu, wordt door hen zelf bewerkt voor de unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Dankzij de talloze reizen en samenwerkingen met andere musici staan ze daarbij open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.

Eric Vloeimans
Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Vanuit zijn brede belangstelling heeft Vloeimans samengewerkt met artiesten uit de popmuziek en wereldmuziek, waaronder Fay Lovsky, Doe Maar, Spinvis, Jan Akkerman, Kyteman, flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel, Latin-pianist Ramon Valle. Daarnaast heeft hij regelmatig als solist opgetreden bij klassieke ensembles en orkeste, o.a. het Matangi Quartet, Holland Baroque, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

website Calefax
website Eric Vloeimans

zo 17 jun ’18, 19:00

Tangosalon

La Catedral – met workshop (18 u)

La Catedral gaat de komende maanden naar de lommerrijke omgeving van Austerlitz, een kwartiertje rijden van Utrecht. Een plek waar de acoustiek zo goed is dat Carel Kraayenhof er zijn laatste cd’s opnam – en onze DJ’s diep content kunnen glimlachen achter hun laptop.

Voor het dansen is het Beauforthuis een magische plek. In de Kerkzaal achter het café waar de grote podiumkunstenaars van Nederland en van ver daarbuiten zich thuis voelen, komt in de komende maanden ook La Catedral even op adem en maakt er elegante danspassen op de mooie houten vloer… De salons zijn zoals tot nu toe steeds op zondagavond, van 19-23 uur. De zaal is hoog, de muren dik, de warmte komt toch echt van binnen – terwijl de buitentemperatuur oploopt.

Dansers uit Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer, Bergen op Zoom en Veenendaal… Wees welkom!

entree €9 – contant aan de zaal te voldoen

reserveren niet nodig – kom gewoon!

vandaag workshop vooraf

Voorafgaand aan de salon is er een tangoworkshop die begint om 6 uur. Het thema luidt: zomerse walsjes. Kosten: inclusief salon €20.

website La Catedral

met het OV? om 18.30 staat er een pendelbus klaar op station Driebergen-Zeist
€3,50 per enkele reis
MINIMAAL 1 DAG TEVOREN RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

voor en tijdens de salon een lekker hapje en drankje in ons Theatercafé!

ma 18 jun ’18, 19:30

Open bak

Kasba, Vincent Bijlo, Backstage, Peter Elbertse en vele anderen

entree
€ 5,00

Ook de tweede Open Bak belooft weer feest te worden: Bijzondere duo-presentatie van Vincent Bijlo & Afief Aldoubosh en Mariska Reijmerink, talent van Backstage Muziekschool, huisband Kasba, Perzische zang van Sonia Karimi, Dorine Wiersma met leerling, meester op de hang Peter Elbertse en nog veel meer!

Tijdens de Open Bak kunnen professionele artiesten en amateurs iets nieuws uitproberen op publiek of podiumervaring of bekendheid opdoen. Muziek, theater, comedy, dans, alles is welkom. interesse om op te treden? Aanmelden kan via openbak@beauforthuis.nl

Onze huisband is de Marokkaans-Nederlandse band Kasba, al jaren een gegarandeerde festival-hit. De helft van het jaar zijn ze in het buitenland op tour. Kasba speelde op de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima en vrolijken jaarlijks de Nederlandse ambassade in Marokko op tijdens Koningsdag.

Het Beauforthuis experimenteert tot aan de zomer met twee eerste edities van de Open Bak, een avond in de geest van de beroemde Engelenbak waar o.a. Hans Teeuwen en Maarten van Roozendaal hun debuut maakten. Talent met uiteenlopende roots, jong en oud, lokaal of landelijk bekend – voor iedereen is plek voor een kort optreden. Iedere editie heeft een andere gastpresentator.

zo 24 jun ’18, 14:00

Op zoek naar roofvogels in Austerlitz

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

Ben jij ook zo gefascineerd door roofvogels? Vandaag organiseert Staatsbosbeheer een excursie in boswachterij Austerlitz. Een ervaren gids vertelt alles over deze bijzondere vogels die in dit prachtige natuurgebied vertoeven. En misschien zie je er wel één door de toppen van de bomen scheren!

De gids leert je tijdens de wandeling alles over roofvogels. Buizerds, haviken, sperwers en uilen voeden zichzelf en hun jongen vooral met andere dieren. Dat vraagt om een speciale lichaamsbouw, behendigheden en het grootbrengen van jongen. Je leert de vogels herkennen aan hun roep, verenkleed of staart. Ook aan de manier van vliegen kun je een roofvogel vaak goed herkennen. In boswachterij Austerlitz zijn van deze soorten meerdere broedparen aanwezig. Hun nesten, ook wel horsten genaamd, zijn voor wie bekend is in het bos goed te vinden. En met een beetje geluk zie je in deze tijd van het jaar jongen op het nest zitten.

14.00-16.00 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Aanmelden verplicht via info@beauforthuis.nl
Start: Beauforthuis Austerlitz

zo 24 jun ’18, 21:15

Midzomernacht: Flamenco Opera

Highlights uit El Greco de Toledo – Eric Vaarzon Morel

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 12,50
€ 12,50

Concert en Paella eten? Koop een kaartje voor €27,50 / €22,50.
Alleen het concert ? Koop een kaartje van €17,50 / €12,50.

HET CONCERT VINDT PLAATS IN DE KERKZAAL
VAN HET BEAUFORTHUIS !!!!!!!

Bij mooi weer openluchtconcert!

Eline Welle – zang, Eric Vaarzon – flamenco-gitaart en Oene van Geel – viool

19.00 boswandeling
va 20.00 paella eten
21.15 Inleiding door Eric Vaarzon Morel
22.00 Highlight uit Flamenco Opera ‘El Greco’

Deze midzomernacht maken we met Vaarzon Morel een muzikale reis naar het Spaanse Toledo in de 16e eeuw aan de hand van schilderijen van El Greco. Beleef de magische sfeer van de duisternis, de mengelingen van culturen en de Griek die zich dat eigen moet maken. De sfeer van de Karmelietenkloosters, Johannes aan het Kruis en Theresa van Avila……

In 2007, tijdens ons Operafestival, bracht Eric Vaarzon Morel bij ons in de openlucht de prelude van zijn Flamenco-Opera El Greco. Zie filmpje rechts

zo 1 jul ’18, 16:30

Internationaal Boogie Woogie En Blues Piano Concert 2018

Martijn Schok en gasten

entree
€ 23,50

UITVERKOCHT

uitverkocht! maar op zaterdag 30 juni kunt u nog terecht in The Shack in Oude Meer. Aanvang 21 uur. Schipholdijk 253D in Oude Meer. Met band. Entree €10.

Op zondag 1 juli is het ‘boogiewoogie day’ in het Beaufort! 4 internationale boogiewoogie titanen betreden dan het podium, op evenzoveel vleugels. De line up is Martijn Schok ,Henk Pepping, Frank Muschalle (Duitsland) en Ben Levin (USA).
De vier pianisten spelen solo, maar ook vier-, zes- en achthandig boogiewoogie en blues piano. Ze worden daarbij begeleid door de energieke drummer Maarten Kruijswijk en vocaliste Greta Holtrop.

In vogelvlucht over het illustere kwartet:
De 18 jarige Ben Levin (USA) is een blues / boogiewoogie-pianist en zanger uit Cincinnati, Ohio. Hij is één van de weinige ‘vierde generatie’ boogie woogie en pianoblues muzikanten in de VS! De familie stamboom lijkt doordrenkt met de boogiewoogie en het was dan ook niet zo gek dat Levin thuis aangestoken werd om de klavieren te beroeren. Op 11-jarige leeftijd stond hij met zijn vader al op het podium en een grote muzikale zegetocht met als wapenfeiten o.a. de halve finale op de International Blues Challenge in Memphis en optredens op prestigieuze shows / evenementen, zoals Cincinnati, OH’s Cincy Blues Fest, Chicago Blues Fest, Ricky Nye’s Blues & Boogie Piano Summit en veel clubshows. Op zijn palmares staan al meer dan 200 shows.

Zijn Duitse collega virtuoos Frank Muschalle (1969) heeft wat meer kilometers op zijn boogiewoogie teller staan. Eén van de vele muzikale hoogtepunten is dat Muschalle in 1998 uitgenodigd werd voor een tournee van twee weken in South Carolina (VS) met de Mojo Blues Band. Als onderdeel van deze tournee zijn er ook opnames gemaakt met Jimmy McCracklin en Nappy Brown voor Ripete Records (VS). Hoogtepunt in 2002 was de driedaagse concertreeks op de 40e verjaardag van het American Folk Blues Festival, waar Muschalle speelde met blues grootheden als Hubert Sumlin, Carey Bell, Bob Stroger en Louisiana Red. Later tourde deze veel gevraagde en internationaal befaamde pianist nog vele malen de wereld rond.

Ook in Nederland kennen we een aantal mastodonten op boogiewoogie terrein. Eén daarvan is Henk Pepping. Henk Pepping is al jaren een naam in de boogiewoogie scene in Nederland en daarbuiten. Het publiek kent hem waarschijnlijk ook met zijn band de Pepping Express, waar hij menig podium reeds mee onveilig maakte. Maar speciaal voor dit concert meet Henk zichzelf een ander pak aan en gaat het duel met zijn collega- virtuozen aan.

Martijn Schok is een begrip op het gebied van boogie woogie en pianoblues. Naast zijn optredens in Nederland wordt hij regelmatig gevraagd voor jazz- en bluesfestivals in Europa en de USA. Hij heeft tot nu toe maar liefst 16 succesvolle boogiewoogie CD’s opgenomen. Martijn Schok heeft de German Pinetop boogiewoogie Award “Pianist des Jahres” 2013 en 2014 ontvangen. Deze onderscheiding is de belangrijkste muziekprijs voor boogiewoogie in Duitsland en werd voor de derde keer uitgereikt. Martijn’s speelstijl kenmerkt zich door veel swing, een stevige groove en grote virtuositeit. Duidelijk is te horen dat hij veel respect en bewondering heeft voor de muziek van de vroege Amerikaanse boogiewoogie pioniers. Martijn wordt dan ook gezien als een van de beste vertolkers van de authentieke boogiewoogie stijl.

website Ben Levin
website Frank Muschalle
websyte Martijn Schok
Greta Holtrop (zang/presentatie)
website Maarten Kruijswijk (drums)

do 5 jul ’18, 20:15

Hans Dulfer plays blues

Guerilla-optreden North Sea Jazz

entree
kortingsprijs
€ 19,00
€ 17,00

UITVERKOCHT

foto: Gerard Wessel

foto: Gerard Wessel

Last-minute guerillashow met de achtkoppige editie van Dulfers gloednieuwe project Dulfer Plays Blues rond muzikale held Leadbelly.

UITVERKOCHT maar op 16 februari speelt Dulfer ook blues in Figi – lees meer …

Nederlands bekendste jazzlegende brengt een gloednieuw programma rond één van zijn grote helden: bad ass bluesgenie Leadbelly. Deze invloedrijke en kleurrijke zanger werd bewonderd en gecoverd door o.a. Nirvana, Creedence Clearwater Revival, Bob Dylan, Van Morrison en Elvis.
Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, inclusief oerhits Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. De onverzettelijke, van blues doortrokken saxsound van Dulfer is net als de stem van Leadbelly een muzikale oerkracht. Dulfer Plays Blues zoals alleen Dulfer dat kan.

HANS DULFER (1940) is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal.

Line-up:
Hans Dulfer – tenor sax
Koen Schouten – bariton sax + verhaal
Rob van de Wouw – trompet
Paul van Kessel – zang
Jerome Hol – gitaar
Bas van Lier – Hammond orgel
Eric Barkman – bas
Cyril Directie – drums

website Dulfer Plays Blues

zo 8 jul ’18, 11:00

Cappucino met 4 piano’s

livemuziek als in de befaamde koffiehuizen in Oostenrijk en op de Balkan

Je ziet het tegenwoordig op steeds meer stations: een vleugel of piano met de tekst “Bespeel mij”.
Een mooie gelegenheid om je muzikale inspiratie te delen zonder officieel op een podium op te treden voor een muisstille zaal met alle stress vandien.
Zo ook op zondag 8 juli om 11 uur in het Beauforthuis: pianoleerlingen van Paul Hoffman komen een kopje koffie drinken en spelen tussendoor op een van de 4 vleugels die het Beauforthuis rijk is.
Korte of wat langere stukken, makkelijke of wat moeilijkere. Klassiek of licht. Mét of zonder fouten.
Tussen de andere gasten, niet in stilte maar mét het geroezemoes op de achtergrond. Zoals de livemuziek in de befaamde Koffiehuizen in Oostenrijk en op de Balkan.

Een mooiere plek dan het Beauforthuis is er niet voor deze gelegenheid: ´Ons gezellige theatercafé is een heerlijke herberg voor boswandelaars, fietsers, mountainbikers, zzp’ers……….én pianomuziek- en koffieliefhebbers!”
Dus: houdt u van pianomuziek, bent u nieuwsgierig of heeft u gewoon trek in een lekker kopje koffie op de zondagochtend: kom op zondagochtend 8 juli om 11 uur naar het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz (bij Zeist). Welkom!

website Paul Hoffman

zo 8 jul ’18, 18:30

Zomeravond Strijkkwartet

Arnold Veeman & The Aurelius Quartet – Mozart, Bach en Bartók.

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Het Beauforthuis is altijd een uitgelezen plek voor luchtige zomerconcerten.
Vooraf een heerlijke boswandeling en na afloop nagenieten in de mooie tuin.

Dit zomeravondconcert wordt verzorgd door het Aurelius Quartet, bestaande uit drie strijkers en een fluitis. Het ensemble speelt stukken van Bach, Mozart, Vanhal en Bartók en zal ook een stuk van Arnold Veeman in première laten gaan.

Celliste Rosanne is de 17-jarige dochter van de Gronings Surinaamse troubadour Arnold Veeman. Ze studeert aan het conservatorium in Zweden en komt in Nederland een aantal optredens verzorgen met haar kwartet.

Ook zal Arnold samen met het kwartet enkele van zijn parachtige Groningse liedjes vertolken.
Arnold Veeman, componist, chansonnier ken je waarschijnlijk van zijn poëtische Groningstalige luisterliedjes, zoals de prachtige ballad ‘Mien lutje laif’.

website Arnold Veeman

za 14 jul ’18, 20:15

Vinyl dance party

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

entree
ASZ-leden
€ 12,50
€ 10,00

entree inclusief hapjes

Dansen op singles en LP’s vanaf de jaren 60. Met originele clips op groot scherm! Zie hier een impressie.

het dak gaat er af
Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

Je zult deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

zo 15 jul ’18, 14:00

SBB: Een wandeling door het verleden

Van Napoleon tot de Koepel van Stoop

Tijdens een historische wandeling in boswachterij Austerlitz vertelt een ervaren gids je alles over het ontstaan van Austerlitz en haar prachtige, bosrijke omgeving. Van de begintijd zijn nog vele tekens te zien in deze boswachterij.

Austerlitz was ooit deel van een groot heidegebied tussen Zeist en Amersfoort. In 1804 bouwde een garnizoen van het Franse leger hier Kamp Zeist. Voor omwonenden was het de eerste recreatieve voorziening in de natuur: soldaatjes kijken op het exercitieterrein. De tweede volgde al snel: de Pyramide van Austerlitz, een aarden piramide van 36 meter hoog ter herinnering aan de Franse overheersing van Nederland. Onderweg brengt u een bezoek aan het wel heel bijzondere bosbouwmuseum van Austerlitz!

14.00-16.00 uur
Volw. €5,00; Kind(tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden verplicht via info@beauforthuis.nl

zo 22 jul ’18, 10:30

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 10.30 tot 12.15 uur

vr 27 jul ’18, 19:30

Hitsige reeën in Austerlitz!

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

Op dit moment staan de reeën in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot half augustus. Tijdens deze bronstperiode neemt de voorzichtigheid en schuwheid van de reeën af. Dat is bij uitstek dé gelegenheid om deze dieren te observeren en te horen. Een ervaren gids vertelt u graag over deze bronsttijd en neemt u mee naar plekjes waar de kans heel groot is dat u deze dieren ziet!

De paartijd voor reeën, ook wel reeënbronst genoemd, is weer begonnen. Dit is de periode waarin mannetjes reeën (bokken) de vrouwtjes (geiten) het hof maken. Bij de mannetjes gieren de hormonen door het lichaam. Zij proberen de komende weken zoveel mogelijk vrouwtjes te bevruchten. Ze maken daarbij korte hese blafjes die goed te horen zijn. De bok snuffelt aan de geit en vaak zet de geit het op een lopen voor deze hitsige bok, en een achtervolging wordt ingezet. In deze periode zijn reeën dus eigenlijk nooit alleen.

aanmelden

19.30-21.30 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

zo 29 jul ’18, 19:00

Tangosalon

La Catedral

La Catedral gaat de komende maanden naar de lommerrijke omgeving van Austerlitz, een kwartiertje rijden van Utrecht. Een plek waar de acoustiek zo goed is dat Carel Kraayenhof er zijn laatste cd’s opnam – en onze DJ’s diep content kunnen glimlachen achter hun laptop.

Voor het dansen is het Beauforthuis een magische plek. In de Kerkzaal achter het café waar de grote podiumkunstenaars van Nederland en van ver daarbuiten zich thuis voelen, komt in de komende maanden ook La Catedral even op adem en maakt er elegante danspassen op de mooie houten vloer… De salons zijn zoals tot nu toe steeds op zondagavond, van 19-23 uur. De zaal is hoog, de muren dik, de warmte komt toch echt van binnen – terwijl de buitentemperatuur oploopt.

Dansers uit Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer, Bergen op Zoom en Veenendaal… Wees welkom!

entree €9 – contant aan de zaal te voldoen

reserveren niet nodig – kom gewoon!

vanWEGE de Wartme is de workshop vooraf Komen te vervallen

website La Catedral

met het OV? om 18.30 staat er een pendelbus klaar op station Driebergen-Zeist
€3,50 per enkele reis
MINIMAAL 1 DAG TEVOREN RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

voor en tijdens de salon een lekker hapje en drankje in ons Theatercafé!

vr 3 aug ’18, 18:00

Mediterraanse Cous Cous Schotel

 

Deze zomer bereidt Kok Flip dagelijks een heerlijk gerecht voor 12,50.

Vandaag va 18 u Mediterraanse Cous Cous Schotel met salade en brood,

gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

vr 3 aug ’18, 19:30

Hitsige reeën in Austerlitz!

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

Op dit moment zijn de reeën in Nederland in de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot half augustus. Tijdens deze bronstperiode neemt de voorzichtigheid en schuwheid van de reeën af. Dat is bij uitstek dé gelegenheid om deze dieren te observeren en te horen. Een ervaren gids vertelt u graag over deze bronsttijd en neemt u mee naar plekjes waar de kans heel groot is dat u deze dieren ziet!

De paartijd voor reeën, ook wel reeënbronst genoemd, is de periode waarin mannetjes reeën (bokken) de vrouwtjes (geiten) het hof maken. Bij de mannetjes gieren de hormonen door het lichaam. Zij proberen deze weken zoveel mogelijk vrouwtjes te bevruchten. Ze maken daarbij korte hese blafjes die goed te horen zijn. De bok snuffelt aan de geit en vaak zet de geit het op een lopen voor deze hitsige bok, en een achtervolging wordt ingezet. In deze periode zijn reeën dus eigenlijk nooit alleen.

aanmelden

19.30-21.30 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

vr 3 aug ’18, 20:15

Zomer dance party

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

entree
€ 12,50

entree inclusief hapjes

Dansen op singles en LP’s vanaf de jaren 60. Met originele clips op groot scherm! Zie hier een impressie.

het dak gaat er af
Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

Je zult deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

 

Zomergast Peter Elbertse

een zomerweek vol concerten, 4-12 aug

Natuurlijk is er weer een heerlijke zomerconcertweek in het Beauforthuis, ditmaal met Peter Elbertse en zijn muziekvrienden.
Houd onze website in de gaten, want bij mooi zullen veel concerten buiten plaatsvinden. Voor het het openingsconcert gaan we naar De Koepel van Stoop, in het theehuisje van de man die ons theatercafé in 1826 liet bouwen voor de functie van landbouwschool.

Peter Elbertse is voormalig eerste paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en stapelgek van alles wat met percussie te maken heeft. Hij werkte in de 35 jaar van zijn professionele bestaan als musicus mee aan een ‘schat aan hoogtepunten’ in het Concertgebouw en ‘megaproducties’ met de Nederlandse Opera. In Culemborg heeft Peter oude bakkerij verbouwd tot Theater aan de Slag.Tijdens zijn altijddurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen op het gebied van ritme en percussie, ontdekte Peter de hang, het instrument waarvoor deze week een hoofdrol is ingeruimd.

Over de Hang

LUISTER HIER: De hang, schaars goed (50 m) Holland Doc Radio
De hang is een Zwitsers muziekinstrument dat rond 2000 op de markt is gebracht. De bijzondere klanken van de hang lijken veel mensen diep te roeren. Rond 2008 ontstaat er zo’n explosieve vraag naar het instrument, dat de makers, Felix Rohner and Sabina Schärer, besluiten om de hang uit de winkels terug te halen. Alleen via de makers zelf kun je nog aan een hang komen, maar die hebben wachtlijsten van drie jaar of langer. Hierdoor circuleren de meest wilde verhalen op internet en heeft de hang een haast mythische status verworven onder de kenners.

PROGRAMMA ZOMERWEEK

Koop hier je passe partout

za 4 aug, 20:15
Openingsconcert in de Koepel van Stoop
Klankschalen & Hang 2.0

zo 5 aug, 18:30
Klankschalen, Hang, Percussie & Zang
Peter Elbertse & Mickey Wagner

ma 6 aug, 20:15
Marimba: van Bach tot Chick Corea
Peter Elbertse

workshop percussie
dinsdag 7 t/m vrijdag 10 augustus dagelijks tussen 15.00 en 17.00 uur

di 7 aug, 20:15
ABBA sing-a-long
lekker meezingen met ABBA’s hits!

wo 8 aug, 20:15
Jazz op Klankschalen en Hang!
Simone Honijk, Niek van Wiggen en Peter Elbertse

do 9 aug, 20:15
Uniek: Klankschalen en DJ
Mickey Wagner, Peter Elbertse, Pascal Bloemers en DJ Mike Lambooij

vr 10 aug, 20:15
Canto Ostinato
twee piano’s en marimba

za 11 aug, 20:15
Sing a long CCR!
met Ben Vreeburg en Barend Lapperre (vocals), Pascal Bloemers (gitaar) en Peter Elbertse (piano)

zo 12 aug, 18:30
Pop op klankschalen en hang !!!
Peter op de hang, Ad Wammes op electrische piano en zangeres Mickey Wagner

za 4 aug ’18, 20:15

Openingsconcert bij de koepel van Stoop

Klankschalen & Hang 2.0

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Peter Elbertse is voormalig eerste paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en stapelgek van alles wat met percussie te maken heeft. In Culemborg heeft Peter oude bakkerij verbouwd tot Theater aan de Slag.Tijdens zijn altijddurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen op het gebied van ritme en percussie, ontdekte Peter de hang, het instrument waarvoor deze week een hoofdrol is ingeruimd.

In een ‘solo-concert met hang en klankschalen’ zoekt hij improviserend nieuwe mogelijkheden.

PROGRAMMA
18:00 vegetarische paella
in binnentuin Beauforthuis (voor wie wil)
De prijs van de paella is 12,50. Gaarne reserveren info@beauforthuis.nl
19:00 fietstocht langs historische plekken naar de Koep van Stoop.
20:00 concert in de Koepel van Stoop
NB: mocht u toch met de auto komen, gaarne de auto parkeren bij de Pyramide van Austerlitz en naar de de Koepel toe lopen.

NB Bij slecht weer wordt het concert naar het Beauforthuis verplaatst.

WAT IS EEN HANG?
Voor sommigen nog een onbekend instrument en voor diegenen die hem wel kennen is de hang hét instrument van de 21e eeuw. Veel mensen worden geraakt door het unieke geluid en de muzikale mogelijkheden.

De hang is een bolrond metalen muziekinstrument dat een klankschaal-achtige klank heeft. Het is enkele jaren geleden in Zwitserland ontwikkeld.

Als je ooit in Barcelona bent geweest is er een grote kans dat je Gonzalez Lillo in Park Guell op de hang hebt zien spelen.

Koop hier je passe partout €50 (kortingsprijs €40).

Zo klinkt ‘The Sound Of Silence met een hang:

website Peter Elbertse

zo 5 aug ’18, 18:30

Klankschalen, Hang, Percussie en Zang

Peter Elbertse & Mickey Wagner

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Dit concert vindt plaats in het Openluchttheater van PBC op loopafstand Beauforthuis. (Vertrek Beauforthuis)

Om 17.30 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke vegetarische Pasta di Mama (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Samen met sopraan Mickey Wagner creëert Peter op zijn hang en klankschalen een mystieke sfeer, waarbij ze alle klanken en mogelijkheden van bijzondere instrumenten ontdekken. Mickey is zangeres, pianiste en musicoloog. Met gezongen klanken en teksten in (niet) bestaande talen is ze een zeer bijzondere toevoeging aan dit concert. Peter begeleidt haar op klankschalen, hang en percussie.

De hele zomerweek genieten? Koop hier je passe partout €50 (kortingsprijs €40).

website Peter Elbertse
website Mickey Wagner

zo 5 aug ’18, 19:30

Hitsige reeën in Austerlitz!

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

Op dit moment zijn de reeën in Nederland in de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot half augustus. Tijdens deze bronstperiode neemt de voorzichtigheid en schuwheid van de reeën af. Dat is bij uitstek dé gelegenheid om deze dieren te observeren en te horen. Een ervaren gids vertelt u graag over deze bronsttijd en neemt u mee naar plekjes waar de kans heel groot is dat u deze dieren ziet!

De paartijd voor reeën, ook wel reeënbronst genoemd, is de periode waarin mannetjes reeën (bokken) de vrouwtjes (geiten) het hof maken. Bij de mannetjes gieren de hormonen door het lichaam. Zij proberen deze weken zoveel mogelijk vrouwtjes te bevruchten. Ze maken daarbij korte hese blafjes die goed te horen zijn. De bok snuffelt aan de geit en vaak zet de geit het op een lopen voor deze hitsige bok, en een achtervolging wordt ingezet. In deze periode zijn reeën dus eigenlijk nooit alleen.

aanmelden

19.30-21.30 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

ma 6 aug ’18, 20:15

marimba: van Bach tot Chick Corea

Peter Elbertse

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Peter Elbertse speelt vandaag werken van Bach, Ibanez, Evelyn Glennie, Chick Corea en Steve Reich.

Vanaf 18.30 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke vegetarische Curry (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Op de marimba verrast Peter ons met klassieke muziek, modern, minimalistisch en jazz. Peter is immers altijd op zoek naar uitdagingen met nieuwe klanken en instrumenten.

Mickey Wagner begeleidt hem op de vleugel. Dit concert vindt plaats in het Beauforthuis.

De hele zomerweek meemaken? Koop hier je passe partout €50 (kortingsprijs €40)

Luister en kijk ook naar deze virtuoos:

website Peter Elbertse

 

Dagelijks Percussieworkshop

di 7 t/m vr 10 augustus 15.00 tot 17.00 uur

entree
€ gratis

Dinsdag 7 t/m vrijdag 10 augustus dagelijks tussen 15.00 en 17.00 uur percussieworkshops voor jong en oud. Toegang is gratis.

Op woensdag is er speciaal aandacht besteden aan de Hang.
De andere middagen geeft Peter workshops voor andere slagwerkinstrumenten.
Daar komen o.a de djembé’s , dunduns, maar ook de marimba, falsula, oceandrum en klankschalen aan bod. Die instrumenten zijn aanwezig, dus iedereen kan ervaren hoe het is om op zo’n instrument te spelen (ook in groepsverband).
Natuurlijk komt op die middagen de hang/spacedrum ook weer langs.

website Peter Elbertse

di 7 aug ’18, 20:15

ABBA sing a long

lekker meezingen met ABBA’s hits!

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

UITVERKOCHT

Sing a long, oftewel een meezingfeest!

Vanaf 18.30 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke vegetarische Zweedse Aardappelschotel (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

En eigenlijk is er geen beter meezingrepertoire dan dat van ABBA…! (bijna) iedereen gaat in figuurlijke zin op de knieen voor dit Zweedse muzikale erfgoed. Van de meer melancholische liedjes, afkomstig van hun laatste album The Visitors, tot de grote opgewekte hits. Sommigen zeggen ‘guilty pleasures’, maar dan wel briljante!

Met vocals van Sabine v.d. Hurk, Stella Slagboom en Barend Lapperre.
Piano: Mickey Wagner en Peter Elbertse

Koop hier je passe partout €50 (kortingsprijs €40)

Eerder klonk het zo (Musical Sing Along 2008 – Mamma Mia Tribute)

website Peter Elbertse

wo 8 aug ’18, 20:15

Jazz op Klankschalen en Hang

Simone Honijk, Niek van Wiggen en Peter Elbertse

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto: Paulien Kluver

foto: Paulien Kluver

Vanaf 18.30 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke vegetarische nasi met verschillende bijgerechtjes (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Peter Elberts is altijd op zoek is naar nieuwe klanken en zoekt ditmaal de combinatie hang en jazz op.
Samen met jazzzangeres Simone Honijk en percussionist Niek van Wiggen.

De vermaarde jazzpercussionist Joshua Samson verkende eerder deze combinatie: hang en jazz. Zoals op het album Glass Fish van Hermine Deurloo met Toni Overwater en Jesse van Ruller.
Zie hier de documentaire ‘De hang, schaars goed’.

De hele zomerweek meemaken ? koop hier een passe partout €50 (kortingsprijs €40).

website Peter Elbertse
website Simone Honijk
website Niek van Wiggen

do 9 aug ’18, 20:15

Uniek: DJ met Klankschalen en Hang

Mickey Wagner, Peter Elbertse, Pascal Bloemers en DJ Mike Lambooij

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Peter laat ons deze muziekweek alle mogelijkheden van de hang horen. De verrassing van vanavond: hang met elektronische muziek.

Vanaf 18.30 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke vegetarische Curry (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

De heren Mike Lambooij als dj en Pascal Bloemers als gitarist zijn de tegenhangers van de klassiek geschoolde Elbertse en zangeres Mickey Wagner.

Koop hier je passe partout €50 (kortingsprijs €40)

website Peter Elbertse
website Mickey Wagner

vr 10 aug ’18, 20:15

Canto Ostinato Marimba

 

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

UITVERKOCHT

De beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt op twee piano’s en marimba. Deze voorstelling is uitverkocht, extra voorstelling 22.15 u

Vanaf 18.30 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke vegetarische Paella (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Simeon Ten Holt is de founder van deze tonale compositie van variabele lengte…. Vanavond klinkt het beroemde stuk op twee piano’s en marimba.
Mickey Wagner, Marije van Rijn ( piano) en
Peter Elbertse (marimba)
Om 22.15 u vindt er een extra uitvoering van de Canto Ostinato plaats in een met kaarsen verlicht Beauforthuis. Reserveer hier je kaarten.

Luister en kijk ook:

Met medewerking van Mickey Wagner, Marije van Rijn ( piano) en Peter Elbertse op marimba.

webite Peter Elbertse
website Mickey Wagner
website Marije van Rijn

vr 10 aug ’18, 22:15

Canto BIJ ZONSONDERGANG, EXTRA

twee piano’s en marimba

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

De beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt op twee piano’s en marimba in een met kaarsen verlicht Beauforthuis.

 • va 19.45 Paella eten in de tuin *
 • 22.15 Canto Marimba

(20.30 Boswandeling is vervallen ivm te grote kans op windstoten)

* 1 vanaf 19.45 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke Paella – vega (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Simeon Ten Holt is de founder van deze tonale compositie van variabele lengte…. Vanavond klinkt het beroemde stuk op twee piano’s en marimba.
Mickey Wagner, Marije van Rijn ( piano) en
Peter Elbertse (marimba)

Luister en kijk ook:

Met medewerking van Mickey Wagner, Marije van Rijn ( piano) en Peter Elbertse op marimba.

webite Peter Elbertse
website Mickey Wagner
website Marije van Rijn

za 11 aug ’18, 20:15

Sing a long Creedence Clearwater Revival

met Ben Vreeburg en Barend Lapperre (vocals), Pascal Bloemers (gitaar) en Peter Elbertse (piano)

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Heerlijk meebrullen met klassiekers van Creedence Clearwater Revival. De rockers beleefden hun hoogtijdagen in de jaren ’70… ver voor het sing-a-long tijdperk! De groep speelde een karakteristieke swamp blues: een mix van country, blues en rock & roll.
VA 17.30 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke vegetarische Pasta de Mama (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl
Laat je verrassen door het volgende gezelschap:
Ben Vreeburg Vocalist en Barend Lapperre met zang
Pascal Bloemers op gitaar en Peter Elbertse op piano.

Alle concerten bezoeken deze week?
Koop hier je passe partout.voor €50 (kortingsprijs €40).

Om alvast wat in de stemming te komen, één van CCR-s grootste hits ‘Have You Ever Seen The Rain’

website Peter Elbertse

zo 12 aug ’18, 18:30

Pop op Klankschalen en Hang

Peter – hang, Ad Wammes – electrische piano en Mickey Wagner – zang

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Op de laatste dag van deze zomerweek spelen Ad Wammes, Peter Elbertse en Mickey Wagner samen.

Om 17.30 u creeërt onze kok Flip in onze binnentuin heerlijke vegetarische Paella (€12,50). Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Ad veroverde de wereld met zijn composities. Nu is hij niet alleen componist, hij is tevens een sterke pianist.
De composities hebben vandaag invloeden vanuit diverse muziekstijlen: blues, jazz, Latin, minimal & pop en lenen zich uitstekend voor improvisaties. De musici zorgen ervoor dat de klanken uitermate goed bij elkaar matchen, bij het bereik van de hang.

Alle concerten bezoeken deze week?
Koop hier je passe partout. voor €50 (kortingsprijs €40).

website Peter Elbertse

 

schrijfweek ‘Van de schoonheid en de troost’

olv Arianne Collee – 13 t/m 16 augustus

Een zomerse schrijfweek waarin we vier dagen samen schrijven rond schoonheid en dat wat je raakt en troost, blij maakt en energie geeft. Zowel voor deelnemers die een ‘vervolg’ willen een zomerschrijfweek, als voor ‘nieuwe’ deelnemers. Iedereen is van harte welkom!

Data en tijd
13 tot en met 16 augustus 2018 van 10.30 – 15.15 uur

Locatie
Beauforthuis in Austerlitz

Kosten
€ 165,- incl. koffie en thee

Info & opgeven
Draad van Arianne – Arianne Collee
info@draadvanarianne.nl / 06 – 36 16 88 36

website Draad van Arianne

zo 19 aug ’18, 19:00

Tangosalon

La Catedral

La Catedral gaat de komende maanden naar de lommerrijke omgeving van Austerlitz, een kwartiertje rijden van Utrecht. Een plek waar de acoustiek zo goed is dat Carel Kraayenhof er zijn laatste cd’s opnam – en onze DJ’s diep content kunnen glimlachen achter hun laptop.

Voor het dansen is het Beauforthuis een magische plek. In de Kerkzaal achter het café waar de grote podiumkunstenaars van Nederland en van ver daarbuiten zich thuis voelen, komt in de komende maanden ook La Catedral even op adem en maakt er elegante danspassen op de mooie houten vloer… De salons zijn zoals tot nu toe steeds op zondagavond, van 19-23 uur. De zaal is hoog, de muren dik, de warmte komt toch echt van binnen – terwijl de buitentemperatuur oploopt.

Dansers uit Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer, Bergen op Zoom en Veenendaal… Wees welkom!

entree €9 – contant aan de zaal te voldoen

reserveren niet nodig – kom gewoon!

website La Catedral

met het OV? om 18.30 staat er een pendelbus klaar op station Driebergen-Zeist
€3,50 per enkele reis
MINIMAAL 1 DAG TEVOREN RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

voor en tijdens de salon een lekker hapje en drankje in ons Theatercafé!

vr 24 aug ’18, 20:00

Vleermuizen kijken met hun oren in boswachterij Austerlitz

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

De gids van Staatsbosbeheer neemt je graag mee het bos in en vertelt je alles over vleermuizen. Dit zijn misschien een beetje enge, maar vooral hele interessante dieren! Hoe leven ze eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die echolocatie? Dit is dé kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen. Hoor, zie en ervaar zelf hoe vleermuizen vliegen, jagen en drinken!

Kijken met je oren
Vleermuizen kijken met hun oren: een vleermuis zendt tijdens het vliegen voortdurend korte geluidjes uit. Met haar zeer gevoelige oren kan zij aan de echo horen hoe haar omgeving eruit ziet! De kleinste vleermuis in Nederland is de dwergvleermuis. Hij past in een lucifersdoosje en weegt net zoveel als een suikerklontje!

uitverkocht!

zo 26 aug ’18, 10:30

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 10.30 tot 12.15 uur

zo 2 sep ’18, 12:00

Siberian Oxygen

Locked in Our Hearts’

entree
€ 5,00

Deze zomer verscheen het album ‘Locked in Our Hearts’ van de driekoppige folk-/singersongwriter formatie Siberian Oxygen, van zanger René Mijderwijk uit onze eigen regio (Woudenberg). Het splinternieuwe album, dat voor de eerste maal wordt gepresenteerd in het Beauforthuis, bevat melodieuze en rustige songs. Dankzij de akoestische gitaar, cello en (vaak tweestemmige) zang past de muziek perfect in de intieme setting in het Beauforthuis. Geïnspireerd door muzikanten zoals Leonard Cohen en Damien Rice verzorgt Siberian Oxygen een akoestisch concert voor alle leeftijden en zal het er alles aan doen om het hart van het publiek te veroveren.

soundcloud:

https://soundcloud.com/siberian-oxygen/end-of-time

https://soundcloud.com/siberian-oxygen/above-the-clouds

Facebook

zo 2 sep ’18, 19:00

Tangosalon

La Catedral

La Catedral gaat de komende maanden naar de lommerrijke omgeving van Austerlitz, een kwartiertje rijden van Utrecht. Een plek waar de acoustiek zo goed is dat Carel Kraayenhof er zijn laatste cd’s opnam – en onze DJ’s diep content kunnen glimlachen achter hun laptop.

Voor het dansen is het Beauforthuis een magische plek. In de Kerkzaal achter het café waar de grote podiumkunstenaars van Nederland en van ver daarbuiten zich thuis voelen, komt in de komende maanden ook La Catedral even op adem en maakt er elegante danspassen op de mooie houten vloer… De salons zijn zoals tot nu toe steeds op zondagavond, van 19-23 uur. De zaal is hoog, de muren dik, de warmte komt toch echt van binnen – terwijl de buitentemperatuur oploopt.

Dansers uit Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer, Bergen op Zoom en Veenendaal… Wees welkom!

entree €9 – contant aan de zaal te voldoen

reserveren niet nodig – kom gewoon!

website La Catedral

met het OV? om 18.30 staat er een pendelbus klaar op station Driebergen-Zeist
€3,50 per enkele reis
MINIMAAL 1 DAG TEVOREN RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

voor en tijdens de salon een lekker hapje en drankje in ons Theatercafé!

za 8 sep ’18

vondsten uit de Franse Tijd

van 11 tot 16 u in Austerlitz Dorp

de Werkgroep Lokaal Austerlitz doet mee!

Tentoonstelling over vondsten uit de Franse tijd en de ontwikkeling van Austerlitz.

Tevens rondleidingen

Zaterdag 8 september 2018
van 11.00 uur tot 16.00 uur in het voormalige verenigingslokaal, ingang naast Dorpsplein 1, 3711 BA Austerlitz

website Lokaal Austerlitz

zo 16 sep ’18, 10:30

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 10.30 tot 12.15 uur

zo 16 sep ’18, 14:00

vervallen: De Franse Tijd in Austerlitz

wegens omstandigheden geannuleerd

Excuses, maar wegens omstandigheden komt de wandeling te vervallen.

Historische wandeling in boswachterij Austerlitz. Tijdens deze excursie vertelt een ervaren gids je alles over het ontstaan van Austerlitz en haar prachtige, bosrijke omgeving. Van de Franse tijd zijn nog vele tekens te zien in deze boswachterij.

Austerlitz is vernoemd naar de plaats in voormalig Tsjechoslowakije waar Napoleons leger de Oostenrijkse en Russische troepen versloeg. Na het vertrek van de Fransen werd het gebied ontgonnen en bebost met dennen, sparren, eiken en beuken. Rijke ondernemers uit de steden lieten er landhuizen bouwen en tuinen en parken aanleggen. Die zijn grotendeels verdwenen, maar de oude beukenlanen geven het landschap nog steeds een vleugje Franse chique. Tijdens de wandeling brengt u een bezoek aan het wel heel bijzondere bosbouwmuseum van Austerlitz!

14.00-16.00 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: parkeerplaats Franse Put (Woudenbergseweg)
Aanmelden verplicht via info@beauforthuis.nl

zo 16 sep ’18, 18:30

Jan Rotband

Het beste (try out)

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Corbino

foto: Corbino

In Carré vierde Jan Rot groots zijn 60e verjaardag en introduceerde meteen de nieuwe Jan Rotband.
Nu gaan ze op tour met Het Beste van de laatste albums, maar ook Het Beste uit Jans rijke verleden, met topvertalingen van Beatles en Stones tot Randy Newman en Bruce Springsteen, met eigen klassiekers als Hard zingend in het donker en Counting Sheep en het lied over zijn moeder waarmee Jan de Annie MG Schmidt-prijs won.
‘Het Beste moet nog komen,’ zingt Jan op het nieuwe album Magistraal.
En dat komt uit. Het Beste is nu. Mis het niet!

website Jan Rot

ma 17 sep ’18, 20:15

Jan Rotband

Het beste (try out)

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Corbino

foto: Corbino

Vanaf 18:00 serveren wij onze theaterhap in het café. Vandaag hebben we vooraf pastinaak-bataatsoep(vega) en daarna Risotto fungi el fartufo (vega) voor €14,75. Ook hebben we diverse soorten taart van de veldkeuken voor de bij koffie!
Reserveren graag via info@beauforthuis.nl

In Carré vierde Jan Rot groots zijn 60e verjaardag en introduceerde meteen de nieuwe Jan Rotband.
Nu gaan ze op tour met Het Beste van de laatste albums, maar ook Het Beste uit Jans rijke verleden, met topvertalingen van Beatles en Stones tot Randy Newman en Bruce Springsteen, met eigen klassiekers als Hard zingend in het donker en Counting Sheep en het lied over zijn moeder waarmee Jan de Annie MG Schmidt-prijs won.
‘Het Beste moet nog komen,’ zingt Jan op het nieuwe album Magistraal.
En dat komt uit. Het Beste is nu. Mis het niet!

website Jan Rot

wo 26 sep ’18, 20:15

Paul de Munnik

Goed jaar (try out)

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,00

UITVERKOCHT

foto: Bob Bronshoff

foto: Bob Bronshoff

UITVERKOCHT – maar misschien kunt u wel nog naar Paul in Figi op op 8 februari

Na zijn alom geprezen solodebuut “Nieuw” komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma “Goed Jaar”. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij met “Nieuw” is ingeslagen. Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater. Wat ligt er achter de volgende hoek? Wat verbergt dat bos daar in de verte? Neem ik genoegen met wie ik werd, of kijk ik wat er nog meer te worden valt? Ben ik nu eindelijk eens de meneer, die men mij steeds vaker noemt?

Hij loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken, en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet, en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt; het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen, omdat de fakkel ook doorgegeven moet blijven worden.
Na jaren van grote producties vindt Paul het heerlijk om in een kleinere bezetting, dicht bij de mensen te spelen.
Deze voorstelling speelt Paul samen met een van Neerlands beste gitaristen, Wouter Planteijdt, dus u kunt er zeker van zijn dat u muzikaal niets te kort komt.

Regie: Koos Terpstra

website Paul de Munnik

zo 30 sep ’18, 18:30

Frédérique Spigt

The road – muzikale road trip à la Spigt

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50

UITVERKOCHT

foto: Vera van Faassen

foto: Vera van Faassen

Over de hele wereld zijn prachtige songs geschreven over onderweg zijn, reizen, vertrekken, heimwee en naar huis terugkeren. Frédérique Spigt heeft voor The Road haar favoriete muziek uitgezocht. Reizen is voor veel mensen een poging om te ontsnappen aan de sleur van alledag, maar we kunnen ons leven ook als een reis beschouwen. Spigt, Born to be wild, en sinds jaar en dag onderweg naar haar publiek, overdenkt haar eigen reis en vertelt aan de hand van de songs anekdotes uit haar leven.

Met een beetje geluk mag u soms zelf de route bepalen als zij en haar virtuoze band op een kruising belanden. Linksaf naar Route 66 of rechtsaf On The Road To Nowhere? Of blijven we staan met Steamy Windows? Who’s Gonna Drive You Home? Mustang Sally? And in which car? A Little Red Corvette, Mercedes Benz or in A Brand New Cadillac? Ze scheuren allemaal voorbij. Stones, Seger, Nelson, Joplin, Cash, Young en nog veel meer.

Deze fijne roadtrip wordt voor u verzorgd door Frédérique Spigt (zang), Roel Spanjers (piano, hammondorgel), Janos Koolen (gitaar, banjo, mandoline) en Joost van Es (fiddle, basgitaar, mandoline).

‘On the road again
Just can’t wait to get on the road again
The life I love is making music with my friends’ – Willie Nelson

website Frédérique Spigt

vr 5 okt ’18, 20:15

Bert Heerink & Old Friends

Covers uit de jaren ’60, ’70 en ’80

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 13,50

Na zijn internationale succes met rockband “Vandenberg” wist Bert Heerink in de jaren ’90 een stevige Nederlandstalige carrière op te bouwen met o.a. ‘Juli July’ en ‘Als een vogel zo vrij’. Als duizendpoot in de muziek speelde hij ook in grote producties als “Tommy” en “Queen in Concert” van het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Tevens was hij 5 jaar frontman bij Kayak, werkte hij met Phil Collins aan de prachtige Disney klassieker “Tarzan” waarin hij de gezongen nummers voor zijn rekening nam en bracht met het Noord Nederlands Orkest een schitterende, symfonische uitvoering van werken van Pink Floyd. Nog steeds zingt Bert bij Jan Akkerman in My Brainbox en is ook in de theaters en clubs te zien als zanger bij ‘Pink Floyd Project’.

Heerink & Friends spelen in een kleine setting in 2 sets van 50 minuten prachtig herkenbaar repertoire uit de jaren 60, 70 en 80 en repertoire dat Bert tijdens eerder genoemde producties zong, natuurlijk aangevuld met eigen werk!

Heerink & Friends bestaat uit zanger Bert Heerink en zijn 2 muzikale vrienden en topmusici: Kees Schipper én Bert Brouwers op gitaar.

website Bert Heerink

za 6 okt ’18, 20:30

33PlusParty

20.30 – 1.30 u

kaartverkoop alleen via 33PlusParty – klik hier

Op zaterdag 6 oktober komt de 33PlusParty weer naar het Beauforthuis. Binnen draaien we de dansbare hits van de jaren 70 tot nu en buiten kun je heerlijk bij een haardvuurtje kletsen en borrelen.

Het feest start om 20.30 uur en gaat door tot 1.30 uur.

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot aan de huidige top40!
 • met zo’n 250 sociale en fijne mensen
 • met regelmatig acts zoals masseurs op de dansvloer of DJ & Saxofonist, percussionisten, dansers, gast DJ’s
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je gratis kunt parkeren met je auto
 • waar je alleen als single of met vrienden heen kunt gaan
 • niet massaal en vaak met fairtrade en biologische hapjes en drankjes
 • voor 30ers, 40ers en 50ers

DEEL DIT EVENT OP JE FACEBOOK EN MAAK KANS OP 2 GRATIS TICKETS!

zo 7 okt ’18, 11:00

De muzikale toverketel 7+

kinder-meespeel-muziektheater

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50
foto: Johannes Ode

foto: Johannes Ode

De magie van muziek voor kinderen vanaf 7 jaar.

De leukste kindervoorstelling aller tijden, waarbij de kinderen over de wereld reizen en kennis maken met de mooiste muziek en leren over de mensen en de cultuur van verschillende landen

Kinderen mogen meespelen met verschillende percussieinstrumenten. En er is een speciale muziekquiz.

De voorstelling staat onder leiding van Anna Elis de Jong. Zij studeerde jazz, verdiepte zich in latin , speciaal Braziliaanse muziek.
met Nils Fischer en Jan Dumée.

website Muzikale Toverketel

zo 7 okt ’18, 18:30

pianofeest op twee vleugels: Grieg & Tsjaikovsky

Martin Oei & Liza Bochkareva

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

Werken van Grieg & Tsjaikovsky

De uit Moskou afkomstige, maar in Utrecht woonachtige Liza is een uiterst getalenteerde dame. Ze is nog geen eind twintig, maar heeft al een indrukwekkend palmares. Ze begon haar studie aan de Muziekacademie in Cetinje in Montenegro. Tijdens haar studie trad ze op in de belangrijkste concertzalen van Montenegro en Kroatië en volgde diverse masterclasses in Montenegro, Slovenië, Servië, Nederland en Groot-Brittannië. Zij won eerste en tweede prijzen tijdens Nationale en Internationale piano competities. Liza volgde het Master of Music programma aan het HKU Utrechts Conservatorium onder leiding van Martijn van den Hoek en behaalde CUM LAUDE haar master.

Martin Oei (1996) valt onder dezelfde noemer als Liza Bochkareva: jong en gezegend met een fantastische portie talent. Evenals Liza krijgt hij les van Martijn van der Hoek. Van der Hoek geldt dan ook als een volstrekte piano-autoriteit. Om de cirkel verder rond te maken kan nog een bijzondere samenwerking te berde worden gebracht. In 2016 bracht Martin Oei een veel geprezen CD uit met nestor Daniel Wayenberg: ‘Chopin a deux’. Onder andere NRC en Volkskrant waren vol lof.

Lisa en Martin spelen vandaag het volgende programma:

Edvard Grieg
uit Lyrische Stücke:

 • Op.47 no.2 Albumblad
 • Op.54 no.4 Notturno
 • Op.54 no.3 Trolltog (Trollenmars)

Pianoconcert in a kl.t. op. 16 (Liza Bochkareva solo, Martin Oei orkespartij)

Pauze

Pjotr Iljitsj Tsjajkovski
Pianoconcert 1 in bes gr. t. op. 23 (Martin Oei solo, Liza Bochkareva orkestpartij)

 1. Allegro non troppo e molto maestoso – Allegro con spirito
 2. Andantino semplice – Prestissimo
 3. Allegro con fuoco

website Martin Oei
website EcoMuziek
Liza Bochkareva op Facebook

NB: De 89-jarige Daniël Wayenberg stond aangekondigd maae is om gezondheidsredenen helaas niet in staat zijn concert met Martin Oei uit te voeren. Geheel in de geest van Daniël laten we het concert niet voorbijgaan, maar geven we de nieuwe generatie een kans. Martin speelt vandaag met de Russische pianiste Liza Bochkareva.
wie al kaarten heeft gekocht krijgt persoonlijk bericht

ma 8 okt ’18, 19:30

Open bak

Josee Koning, Kasba, Farbod Moghaddam, Amina Sahli, Abram Bow, Esther Kornalijnslijper en Stem

entree
€ 5,00
Farbod

Farbod

Tijdens de Open Bak zal Wethouder Marcel Fluitman het EKO Keurmerk aan het Beauforthuis uitreiken, Hierdoor kun je er op vertrouwen dat 80% van onze produkten EKO gecertificeerd zijn.
Vanaf 18.00 uur serveren wij een heerlijke bio-curry met groenten van Kraaybekerhof. Gaarne reserveren info@beauforthuis.n. De prijs is €10,-. Bio hoeft niet duur te zijn.

Josee Koning, jong talent uit de regio, Brazil, rapper Stem, dans, Amina Sahli, vertellers, Abram Bow, muziek van Lennaert Nijgh en natuurlijk Kasba! Gastheer van deze Open Bak is Winnaar Juryprijs Leids Cabaret Festival 2018 Farbod Moghaddam!

Hou je vast voor deze derde editie van de Open Bak, de meest avontuurijke avond in het Beauforthuis. Huisband Kasba zorgt ervoor dat het hoe dan ook een feestje wordt, samen met de uiteenlopende optredens die vanavond voorbij komen.

De Open Bak van het Beauforthuis creëert op geheel eigen wijze een podium voor ambitieus en gevestigd talent op het gebied van toneel, dans, mime, dichtkunst, muziek, muziektheater, opera, cabaret, kleinkunst en alles wat daar tussenin zit. Podiumkunstenaars -amateurs én profs- kunnen tijdens de Open Bak een kort optreden geven, in de geest van de beroemde Engelenbak: podiumervaring opdoen, try-outen, iets nieuws uitproberen. Het programma biedt ruimte voor profs en amateurs, artiesten met uiteenlopende roots, jong en oud, uit de regio en landelijk.

Aanmelden kan via openbak@beauforthuis.nl. Zie ook www.beauforthuis.nl/openbak

De Open Bak is geinspireerd op de Amsterdamse Open BAC/K. Deze bestaat al ruim 40 jaar en werd tussen 1975 en 2012 wekelijks op de dinsdagavond georganiseerd in Theater De Engelenbak aan de Nes in Amsterdam. Hier maakten ooit Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Youp van ’t Hek, Lebbis en Jansen, Plien & Bianca, Lenette van Dongen, Marc-Marie Huijbregts, Maarten van Roozendaal en Hans Teeuwen hun theaterdebuut.

do 11 okt ’18, 20:15

Gert Vlok Nel

Melancholie uit Zuid Afrika

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 18,50
€ 13,50

UITVERKOCHT

Als hij in Nederland is doet hij meestal ook het Beauforthuis aan: singer-songwriter Gert Vlok Nel. Hij brengt één brok melancholie uit Zuid-Afrika. Deze blanke dichter groeide op in Beaufort Wes, een troosteloos en geïsoleerd stadje in het rauwe binnenland van Zuid-Afrika. In 1993 – op zijn dertigste – won hij met zijn gedichtenbundel ‘Om te lewe is onnatuurlik’ de Ingrid Jonckerprijs. In Nederland werd hij bekend door de ontroerende reportage ‘Beautiful in Beaufort Wes’ van Walter Stokman.

Facebook Gert Vlok Nel

za 13 okt ’18, 13:30

Flamencosprookje: De Rozenboom

sprookje voor kinderen (vanaf 7 jr)

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50
Rosalinda in het bos

Rosalinda in het bos

reserveren en informatie

Prijs: €10,00 kinderen €7,50
Info en reserveren: balazs@planet.nl of 06 – 15 62 24 76

Het verhaal De Rozenboom speelt zich af in een groot bos in het zuiden van Spanje. De mooie Rosalinda woont bij tante Carmen, die eigenlijk een gemene heks is. Ze ontmoet de knappe Alvaro, die met zijn rondreizende familie aan de rand van het bos is komen wonen. En dan gebeurt er van alles!
Wil je het verhaal verder horen en zien, kom dan kijken. Iedereen is van harte welkom!

met

 • Lesley Stellaard als Rosalinda
 • Michiel de Wolf als Alvaro
 • Hanneke Koolen als tante Carmen (de heks)
 • Leonie Arends als de kat
 • Feline Bastiaan als het zonnemeisje
 • Danseressen Dorine Schuurman, Lotte de Boer, Linda Coenen en Leonie van der Blij spelen de familie van Alvaro en de heksen uit de 4 windrichtingen
 • Kinderdansgroep o.l.v. Leonie Arends spelen de vlinders en de betoverde meisjes
 • Decor: Gusztáv Balázs
 • Vertelster (en schrijfster van het sprookje): Elsa Balázs

Na afloop is er gelegenheid voor de kinderen om samen met de spelers op de foto te gaan!

zo 14 okt ’18, 18:30

Gedichten van de Torenkamer

Maartje Meijer

entree
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

Gedichten van Joost Zwagerman, Remco Campert en Rutger Kopland zijn intiem ingekleurd door de allerbeste musici. Ze zorgen voor een combinatie van zang en piano, omringd door blazers en strijkers die in elkaar lijken te verdwijnen. Eind van het jaar verschijnt hiervan een EP, nu kan je het live bij ons horen.

Maartje Meijer – zang & piano; Clemens van der Feen – bas; Mete Erker – saxofoon; Lonneke van Straalen – viool; Dorian Cooke – fagot

de tuin kijkt mij recht in mijn gezicht
het is vreemd te bedenken dat zij mij
niet kent, zich mij niet herinnert

Uit Tuin van Rutger Kopland

website Maartje Meijer

Zie hier De Max, Henk Jan Smits en Manuela Kemp:
MAARTJE MEIJER ZET JOUW LIEVELINGSGEDICHT OP MUZIEK

zo 21 okt ’18

liederen van Schubert, Schumann & Brahms

Toonkunstkoor Zeist: 14.30 én 16.30 uur

kaartverkoop uitsluitend via leden van Toonkunstkoor Zeist en op de dag van het concert aan de zaal

Op 21 oktober 2018 zal Toonkunstkoor Zeist in het Beauforhuis om 14:30 uur en 16:30 uur een najaarsconcert geven met o.a. werken van Schumann en Brahms.
Kaarten à €15 per concert zijn verkrijgbaar bij koorleden en voor aanvang aan de zaal.

De mooie zomer is bijna voorbij en de tijd van lange boswandelingen komt eraan. Mocht u op zondag 21 oktober gaan wandelen in de buurt van het Beauforthuis om de paddenstoelen te bewonderen dan is een romantisch concertje misschien een leuke afsluiting.

Vanmiddag zal Toonkunstkoor Zeist een tweetal korte uitvoeringen verzorgen met een bijzonder romantisch karakter. Het koor zal liederen zingen van Franz Schubert, Robert Schumann en de bekende Liebeslieder van Johannes Brahms. Al deze liederen gaan over de liefde, de gevonden liefde, het smachten, het verlangen, maar ook de verloren liefde en het verdriet daarover. Dit is duidelijk te horen in de krachtige, soms voor die tijd wat ondeugende teksten en de prachtige, dynamische muziek. Het koor wordt op de piano begeleid door pianist Menno Boogaard en soliste Merel van Geest, sopraan, zal eveneens haar medewerking verlenen. De algehele leiding is in handen van dirigent Danny Nooteboom. Het zijn twee concertjes dus u kunt zelf uw beste tijd uitkiezen.

 • Robert Schumann
  Am Bodensee
  Zigeunerleben
 • Franz Schubert
  Ständchen
 • Johannes Brahms
  Liebeslieder

Dirigent – Danny Nooteboom
Soliste – Merel van Geest (sopraan)
Pianist – Menno Boogaard

website Toonkunstkoor Zeist

zo 21 okt ’18, 11:30

De Rattenvanger van Hamelen

Alweer Zondag meespeeltheater (alle leeftijden)

entree
€ 6,00

Een bekend sprookje dat toch weer niet iedereen helemáál kent.
Het stadje Hamelen wordt door duizenden ratten onveilig gemaakt. Niemand weet raad, tot de Rattenvanger verschijnt. Samen met de kinderen gaat de rattenvanger proberen al die ratten uit het Beauforttheater te verjagen.

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!

AlweerZondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austerlitz te zien is. Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het super leuk om dat met kinderen en ouders te doen. Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier. Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.
Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

website Alweer Zondag

zo 21 okt ’18, 14:00

Boswandeling: Paddenstoelentijd!

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

De paddenstoelen komen weer tevoorschijn. Tijd om deze bonte kleurenpracht te komen bekijken! Ga mee met deze excursie, want in boswachterij Austerlitz zijn rond deze tijd de mooiste paddenstoelen te zien. En onze gids weet precies de mooie plekken!

Op een grote paddenstoel…
Rood met witte stippen; de vliegenzwam! Dat is één van de bekende soorten. Maar ook allerlei andere soorten paddenstoelen kun je in dit bos tegenkomen: gewoon met een hoed of die er uit zien als knots, gewei, schotel of trechter. Ze zijn er in dichte bundels op hout, in groepjes tussen afgevallen blad, of in kringen op de grond. Als je goed zoekt vind je ze allemaal! Maar wat is een paddenstoel eigenlijk en wat doet hij? De gids zal met u op zoek gaan naar, én uitgebreid vertellen over de mooie en bijzondere paddenstoelen in deze boswachterij.

aanmelden

14.00-16.00 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

zo 21 okt ’18, 19:00

Tangosalon La Catedral

van 19 tot 23 uur

La Catedral is vandaag wee in de lommerrijke omgeving van Austerlitz, een kwartiertje rijden van Utrecht. Een plek waar de acoustiek zo goed is dat Carel Kraayenhof er zijn laatste cd’s opnam – en onze DJ Coos diep content kan glimlachen achter zijn muziekapparatuur. Daaruit tovert hij de muziekgeschiedenis van de tango (klassiek en neo) en ook de belendende klanken van neo en fusion. Zoals een danseres de vorige keer zei: DJ Coos draait magisch.

Die magie wordt ondersteund door ons zomerverblijf: het Beauforthuis. In de Kerkzaal achter het café waar de grote podiumkunstenaars van Nederland en van ver daarbuiten zich thuis voelen, komt in de komende maanden ook La Catedral even op adem en maakt er elegante danspassen op de mooie houten vloer… De salons zijn zoals tot nu toe steeds op zondagavond, van 19-23 uur. De zaal is hoog, de muren dik, de warmte komt toch echt van binnen – terwijl de buitentemperatuur oploopt.

Dansers uit Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer, Bergen op Zoom en Veenendaal… Wees welkom!

entree €8 – contant aan de zaal te voldoen

reserveren niet nodig – kom gewoon!

met het OV? om 18.30 staat er een pendelbus klaar op station Driebergen-Zeist
€3,50 per enkele reis
MINIMAAL 1 DAG TEVOREN RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

voor en tijdens de salon een lekker hapje en drankje in ons Theatercafé!

website La Catedral

za 27 okt ’18, 21:15

Ruben Hoeke – 25 jaar!

Nacht van de Bluesnacht Concert

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
foto: Dick Jonkers

foto: Dick Jonkers

 • 17.30 u paddenstoelensoep en stamppot in theatercafé.

17,50 gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Rubens staat van dienst is indrukkwekkend. Hij speelde samen met onder andere Thé Lau en, Skelter. Al ruime tijd staat de Ruben Hoeke Band centraal in zijn ambities. De formatie bracht in 2006 hun debuutalbum ‘SUGAR’ uit en twee jaar later werd Ruben door collegagitaristen uitgeroepen tot ‘Nederlands Beste Gitarist’. Dat pad leidde hem tot een samenwerking met gitarist Mick Taylor, welke bekend is van The Rolling Stones. De samenwerking komt echter tot een vroegtijdig einde als Taylor zich opnieuw bij de Stones voegt. Het derde album ‘LOADED’ verschijnt in 2013 en wordt uitgebracht in een volledig uitverkocht Paradiso. Ook 2014 leg hem geen windeieren met zijn benoeming tot “Beste Blues-Rock Gitarist van de Benelux” en valt hem in 2015 ook de “Dutch Blues Award” ten deel. Aan de kant van de gitaarbouwers voelt men de drang om samen met Ruben zijn eigen signaturegitaar te bouwen: de ‘Radix Ruben Hoeke Mode’, gebouwd in Indonesië.

website Ruben Hoeke

zo 28 okt ’18, 10:30

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 10.30 tot 12.15 uur

zo 28 okt ’18, 18:30

Izaline Calister & Thijs Borsten

Eiland van mijn vader (try out)

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

Het eiland van mijn vader

Een muzikaal dubbelportret van een vader in zijn thuisland en zijn dochter over zee

De dochter
Zoals mijn vader van Curaçao houdt, dat heb ik bij niemand anders gezien. Het is elke keer een feest om met hem op het eiland rond te rijden. Ik ken het eiland zelf ook goed, heel goed. Maar ik ga toch altijd mee. Om naar mijn vader te kijken als hij vertelt. Hij licht op, wordt kwieker en de woorden dartelen uit zijn mond. Als ik het eiland bekijk door de ogen van mijn vader, lijkt alles zoveel mooier, lichter en echter.

Ik heb vaak gedacht: “Wat zou het mooi zijn als andere mensen Curaçao ook zo zouden kunnen zien. De kleuren, de geuren, de mensen, het eten, de muziek…”
“Waarom doe je het niet in het theater?”, vroeg Thijs.
“Eerst aan papa vragen”, zei ik.
“Kom maar mee”, zei mijn vader.

De voorstelling
Na de muziektheatervoorstellingen over Cuba, Kaapverdië, Spanje en Mozambique reist componist en pianist Thijs Borsten deze keer met “Latin Diva” Izaline Calister naar Curaçao. Samen met de vader van Izaline verkennen zij het eiland. Naast de mooie plekken, de historie en de muziek leert Thijs Izaline en haar familie van dichtbij kennen. De voorstelling vertelt over deze reis met film, verhalen en veel muziek.

Izaline Calister, onlangs nog geridderd voor haar verdiensten in de muziek , woont en werkt al sinds haar studententijd in Nederland. Maar ze is ook op haar geboorte-eiland Curaçao een bekende en zeer geliefde zangeres gebleven. Een belangrijke gebeurtenis in haar carrière was het spraakmakende Tumba festival van 2001. Izaline werd daar onverwacht tot ‘reina’, koningin van het festival uitgeroepen met het lied ‘Mucha di Otrobanda’. Nooit eerder zong Izaline dit lied in de Nederlandse theaters. Voor deze voorstelling haalde Thijs haar over het toch te doen.

‘Het eiland van mijn vader’ is een ontdekkingsreis in muziek en beeld en een persoonlijk en muzikaal dubbelportret van een vader in zijn thuisland en zijn dochter overzee.

Izaline Calister – zang, composities; Thijs Borsten – concept, piano, film; Leoni Jansen – regie-adviezen

website Izaline Calister
website Thijs Borsten

vr 2 nov ’18, 20:15

Hermine Deurloo & Mike Boddé

Tribute to Toots and more!

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 14,50

Sinds 2015 treden Mike Boddé en Hermine Deurloo samen op. Onder meer waren ze al drie keer samen te zien bij Podium Witteman. Deurloo en Boddé delen een muzikale voorkeur voor het lyrische Toots Thielemans repertoire. Deze avond brengen ze een ode aan Thielemans, afgewisseld met Braziliaanse liedjes van onder anderen Hermeto Pascoal. Zij brengen bassist Frans van der Hoeven, die vaak samenspeelde met Toots Thielemans, en drummer Pim Dros mee.

website Mike Boddé
website Hermine Deurloo

za 3 nov ’18, 20:15

Vinyl Dance Party

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

entree
€ 12,50

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT
Volgende Danceparty’s:

vr 28 dec ’18 33PlusParty
ma 31 dec ’18 Oud & Nieuw Danceparty
vr 18 jan ’19 Vinyl Dance Party

Dansen op singles en LP’s vanaf de jaren 60. Met originele clips op groot scherm! Zie hier een impressie.

het dak gaat er af
Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

Je zult deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

zo 4 nov ’18, 09:45

Hubertusmis

9.45 verwelkoming met hoornblazers, 10.00 Hubertusmis

09.45 verwelkoming kerkgangers met hoornmuziek
10.00 HUBERTUSMIS, olv pastoor Henk Bloem

over de Hubertusmis

Volgens de legende bekeerde Hubertus zich rond het jaar 700 op een Goede Vrijdag tijdens een jachtpartij. Toen hij op het punt stond een edelhert te doden, verscheen er tussen het gewei van het dier een schitterend stralend kruisbeeld. Hierdoor herinnerde hij zich ook dat een hert een deel van Gods schepping is, waarvoor men nauwgezet zorg moet dragen.

Om diezelfde reden serveren wij in het Beauforthuis uitsluitend biologisch vlees, en dan nog in bescheiden mate.
Jachtvereniging Soestdijk jaagt niet echt op dieren, maar op symbolische wijze, in de slipjacht.

Op de feestdag van Sint Hubertus wordt er ook Hubertusbrood gezegend. De legende wil dat door dit brood te eten de dieren en de mensen beschermd zouden worden.

geschiedenis

In de Hubertusmis komen de verering voor Sint Hubertus en de jachthoorn tezamen. In de 17de en 18de eeuw – in de bloei van de Barok – waren de Franse koningen de Grootmeesters van hun Hubertusorde. Zij introduceerden de hoorn in de jagersmis die werd gehouden bij de aanvang van grote jachten ter ere van Sint Hubertus. Zo ontstond in Frankrijk en later in België de Hubertusmis, waarin de liturgie door jachthoorn muziek in plaats van koorzang wordt begeleid.
Vanaf het begin van de 20ste eeuw verspreidt de Hubertusmis zich vanuit Frankrijk en België door Europa. Dat gaat gelijk op met het feit dat toen de Plesshoorns en de parforcehoorns in algemeen gebruik bij burger-jagers kwamen. Daarvoor was jagen een adellijk privilege en was de verspreiding van hoorns veelal beperkt tot de adel en de militairen.
De Duitse traditie kent pas sinds kort de Hubertusmis. De eerste Hubertusmis bliezen Franse en Belgische ‘sonneurs’ op 1 mei 1954 in de Lambertuskerk in Düsseldorf volgens hun Franse traditie. Dat was ter gelegenheid van een internationale vis- en jachttentoonstelling. Pas na 1960 kwamen de Duitse blazers in beweging, maar ook pas nadat weer ‘sonneurs’ – nu uit Cheverny – in de Dom van Xanten de Hubertusmis bliezen.

Muzikaal gezien werkten Cantin, aangevuld door Rochard en Chalmel, de Hubertusmis uit in de Franse traditie. In de Duitse traditie zijn Bartels, Stief, Stiegler, Annerose Greisel en Neuhaus te noemen.
Er zijn veel Hubertusmissen gecomponeerd in beide tradities, die jaarlijks in nog meer varianten worden gespeeld.

hieronder een stukje uit het parochieblad van 2016 – de daarin genoemde datum ging dus over 2016, niet over dit jaar!

zo 4 nov ’18, 18:30

over Helene Kröller-Müller

Julika Marijn Uit verdriet geboren

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Michiel Voet

foto: Michiel Voet

Een extra optreden na twee uitverkochte voorstellingen vorig seizoen voor iedereen die geen kaarten kon bemachtigen.

Als een der eersten kocht Helene Kröller-Müller veelvuldig werk van Vincent van Gogh. Later stichtte ze het Kröller-Müller Museum. Julika kreeg toegang tot de 3500 brieven van Helene, gericht aan Sam van Deventer. ‘Dit museum is uit verdriet geboren! Als een dankbare bloem is het er uit opgebloeid’. De voorstelling staat wegens grote belangstelling voor het tweede seizoen op de Beaufortplanken. Kijk op npo.nl naar ‘De boeddhistische blik: Julika Marijn’ en je weet waarom.

bekijk De boeddhistische blik: Julika Marijn

Een gesprek met actrice en theatermaker Julika Marijn over leven voor de kunst en de kunst van het leven naar aanleiding van haar nieuwste theaterstuk ‘Uit verdriet geboren’ over Helene Kröller-Müller.
naar de uitzending …

website Julika Marijn

wo 7 nov ’18, 15:00

Boeklancering: Ja zeggen, Ja doen

Judith Webber en Hilco de Boer

over het boek
Verandering is een constante, ook in ons werk. Maar waarom is er dan weerstand, waarom zeggen mensen JA en doen ze NEE? Begrijpen waarom mensen dat doen is leuk, maar het is interessanter om erachter te komen wat je ertegen kunt doen, als leidinggevende én als medewerker. De auteurs zoeken de oplossing daarvoor niet in systemen en structuren, maar in de mensen zelf.

lees meer

programma lancering:

14.30 uur – 15.00 uur Ontvangst

15.00 uur Uitreiking boek aan Judith & Hilko door Marloes van Boom Uitgeverij + kort praatje over de aanleiding van het boek

15.15 uur Onze voorbeelden in het zonnetje

15.30 – 16.30 uur Proeverij van de ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ methodiek

16.30 – 17.30 uur Borrel in het theatercafé

‘JA zeggen JA doen’ zal te koop zijn tijdens de boeklancering voor een speciale actieprijs van € 19,-. Er kan alleen gepind worden.

Noot: drankjes aan de bar voor eigen rekening

wo 7 nov ’18, 20:15

flamenco – Los Hombros de Hércules

Compañía Maria “la Serrana”

entree
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,50
foto: Javier Caró

foto: Javier Caró

Danseres María “La Serrana” leerde dansen van de grote meesters: Matilde Coral, Manuela Carrasco, Manolete en Carmen Ledesma. Maar wie de flamenco goed kent, ziet dat zij haar stempel te danken heeft aan zigeunerkoning Farruquito, bij wie ze jarenlang dagelijks studeerde. Om de pure flamenco te kunnen leren en te kunnen dansen op het hoogste niveau van Sevilla, daalde ze af tot in de krochten van haar ziel. Ze trof grote obstakels op haar pad, maar door die te overwinnen danst ze nu puur en intens, vinnig en sensueel.

“Hombros de Hércules” (de schouders van Hércules) is zowel een ode aan de meesters die haar inspireren als aan de de briljante artiesten die ze bij zich heeft. Zangers Juan José Amador en Pepe de Pura zijn zwaargewichten die al tientallen jaren in het vak zitten. Gitarist Luis Amador is de spil van de orkestbak en speelt in de krachtige, ritmische stijl van zijn famillie. Voor deze voorstelling neemt de danseres een krachtige zigeunerdanser mee, Antonio Moreno “Polito”.Dit sprankelende gezelschap zorgt voor een prachtige, intense flamenco-avond. Een pure voorstelling, ontdaan van alle opsmuk waarin alleen de essentie van de flamenco en het respect voor traditie te zien is.

Juan José Amador – zang; Pepe de Pura – zang; María “la Serrana” – dans; Antonio Moreno “Polito” – dans; Luis Amador – gitaar

ook met (voorprogramma): Conchita Boon, Farah van de Leur en Ed Westerweele

website La Serrana

Juan José Amador, een “éminance gris”die voor alle grote dansers in de flamenco wereld zingt. Om een kleine greep uit zijn indrukwekkende carriére te nemen: De gezelschappen van Eva la Yerbabuena, Farruquito, Manuela Carrasco Javier Barón, maar ook de avant-garde als Israel Galván en André Marín gevolgd door een pagina-lange etc. De man is een veteraan in de flamenco wereld en de grootste zangers huiveren van respect en blijdschap als hij in de zaal zit, want Juan José Amador, vinden zij, es una institición (dat is geen zanger maar een instituut). Zijn verschijning is elegant, maar zijn stem is rauw en puur. Inmiddels heeft Juan José alles gedaan wat maar mogelijk is op het gebied van zingen voor dans. Op zijn leeftijd vindt hij het een eer om zijn naam te verbinden aan een project met jongere artiesten die deze pure en rauwe vorm van dansen in ere houden.

Over Pepe de Pura wordt gezegd “tiene el metal”, wat betekent dat hij een speciaal timbre in zijn stem heeft waarop niet gestudeerd kan worden, maar wat je hebt of niet hebt. Over hem wordt gezegd dat hij schreeuwt en fluistert tegelijk, en zijn intense zigeunerklank is uniek te noemen.Hij zingt bij Farruquito, Manuela Carrasco, Eva la Yerbabuëna en Antonio Molina “Choro” die op elk festival wereldwijd allerlei publieksprijzen in de wacht sleept. Pepe is een stille man, die op het podium ineens zijn verlegenheid overboord gooit. Hij is zeer selectief in zijn keuze met wie hij wil werken, en María is zeer trots dat hij met haar mee wil.

Antonio Moreno “Polito” is het jonge neefje (wel al 26 jaar) van zigeunerkoning Farruquito. Hij begon lessen te volgen bij zijn neef toen hij 6 was, en is doorkneed in deze stijl als geen ander. Een briljante, danser, zowel woest als elegant opgeleid in farruquero stijl. Hij danste dan ook voornamelijk in diens voorstellingen maar werd in 2016 gevraagd door Antonio Canales om te dansen in diens voorstelling Trianero. Hij danst ook als special guest in het gezelschap van gitarist Tomatito en zangeres Esperanza Fernández. Sinds 2017 maakt hij ook deel uit van het gezelschap van gitarist Tomatito. In 2018 zal hij voor het eerst meegaan met María “la Serrana”,
een frisse wind in het gezelschap.

Luís Amador heeft de kunst van de gitaar in eerste instantie geleerd in huiselijke kring, wat voor de flamenco de beste aanbeveling is die een artiest kan hebben. Hij leerder op jonge leeftijd zang begeleiden van zijn oom Juan José, een kunst waar veel gevoeligheid voor nodig is. Van Farruquito leerde hij dans begeleiden. Veel van de kunst van het begeleiden van dans heeft hij geleerd van zijn oom gitarist Ramón Amador, die hem de traditie bijbracht en van wie hij de kracht en de bedriegelijke eenvoud in zijn spel heeft overgenomen die (helaas) niet vaak meer te zien is. Luis is is zeer bekend in de sevillaanse incrowd, maar ook in Casa Patas (Madrid) en Tablao el Cordobés (Barcelona). Hij voegde zich bij het gezelschap van María “La Serrana” in 2005 en week sindsdien niet van haar zijde. In 2013 ging hij op tournee door de USA met danseres La Farruca en in 2014 was hij 3 maanden op tournee in Japan.

do 8 nov ’18, 20:15

Café Boedapest

Lajos Sárközy sr. uit Budapest

entree
€ 19,50

Lajos Sárközy Senior komt met zijn orkest vanuit Hongarije naar Austerlitz. Hij wordt gezien als dé leraar van de huidige generatie zigeunermuziek in Boedapest. Generaties lang waren de Sárközi’s topmuzikanten, het zit in de genen. Ook Lajos Sárközy gaf zijn kennis door aan zijn zoons, beide grote talenten. Één van zijn zoons reist vaak mee met het orkest.

Zigeunermuziek speelde decennia lang een grote rol in Nederland. In de vorige eeuw waren er vele Hongaarse en Roemeense muzikanten die zich in Nederland vestigden, vaak noodgedwongen door de politieke situatie. De bekendste zijn Toki Horváth, Lajos Veres en Gregor Serban. Ook boekte de (Nederlandse) zigeunerfamilie Weiss met het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando succes. In de zestiger en zeventiger jaren speelde in vele grote steden in Nederland zigeunerorkesten.

Deze traditie komt weer tot leven in het Beauforthuis: twee a drie maal per jaar zullen de bekendste orkesten uit Budapest spelen. Concerten in de stijl van deze muziek: u mag er wat bij bestellen.
De meeslepende muziek en virtuoze musici zorgen voor een onvergetelijke muzikale ervaring.

zo 11 nov ’18, 11:00

Emmenez-moi – frans chanson

Ronald Naar (zang) & Tim Geeraedts (piano)

entree
€ 11,00

Inmiddels is dit alweer hun derde programma na ‘Mistral Gagnant’ en ‘L’Espérance Folle’ (november 2017 in het Beauforthusi). ‘Emmenez-moi’ zal u meenemen naar een andere wereld, een wereld voorbij de woorden. Bekende en minder bekende Franse chansons passeren de revue en worden op originele wijze verbonden door verhalen, korte teksten en muzikale improvisaties. Ook voor hen die het Frans niet zo machtig zijn, valt er veel te beleven.

Sferen die vaak gescheiden blijven, ontmoeten elkaar: de passie van Jacques Brel naast de frisse lichtheid van Amélie-les-Crayons, de troostende melancholie van Charles Aznavour naast het nietsontziende fileermes van Léo Ferré. De titel van het programma is ontleend aan een lied van Aznavour. Emmenez-moi, “neem me mee, naar een plaats ver van hier, waar onze misère onder de zon een stuk draaglijker wordt”. Het lied wordt nog veel vertolkt door allerlei chanteurs en chanteuses in Frankrijk, het publiek zingt het refrein luidkeels mee…

Ronald Naar (zang) en Tim Geeraedts (piano) waren in de jaren ’90 tot twee maal toe finalist van het jaarlijkse ‘Concours de la Chanson’ in de Kleine Komedie. Ook waren ze finalist in het Parijse concours ‘Vive la Reprise’. Nog steeds worden ze verbonden door een gedeelde passie: hun liefde voor het Franse luisterlied waarin existentiële thema’s op poëtische wijze bezongen worden. In juli 2019 zal Ronald met een theatraal liedjesprogramma bijdragen aan het Festival Off in Avignon.

Publieksreacties op eerdere programma’s:

 • Als je als toehoorder niet meer opmerkt dat de liedjes in het Frans zijn, doet de zanger wat hij moet doen: het publiek meenemen naar de wereld voorbij de woorden.
 • Goed programma, humor, veel gevoel, persoonlijke verhalen, mooi.
 • Deze twee mannen zijn naadloos op elkaar afgestemd en spelen je naar de uithoeken van je ziel en je hart. Naast mij wordt een traantje geplengd, en ik doe mee.

zo 11 nov ’18, 14:00

Herfst in Austerlitz

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

De herfst is bij uitstek een heerlijk seizoen voor een stevige, frisse wandeling. In deze tijd zijn in het gebied bijvoorbeeld de mooiste paddenstoelen te zien. Maar ook de prachtige herfstkleuren van bomen en struiken zijn adembenemend in deze tijd van het jaar.

Het is zichtbaar dat de natuur zich weer voorbereid op de winter. De vele prachtige herfsttinten kondigen de winterrust aan. Paddenstoelen en zwammen hebben altijd sterk tot de verbeelding gesproken. Hun mysterieuze leefwijze, hun kleuren en andere bijzondere eigenschappen hebben ons sinds mensenheugenis gefascineerd. Tijdens deze twee uur durende excursie neemt een ervaren gids je mee op een reis dwars door boswachterij Austerlitz om je te laten genieten van dit inspirerende seizoen.

14.00-16.00 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden verplicht via info@beauforthuis.nl

zo 11 nov ’18, 18:30

Mylou Frencken

Zinloos zuchten

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50
foto: Govert de Roos

foto: Govert de Roos

De meeste mensen kennen Mylou als barvrouw bij ‘het mes op tafel’. Maar dat is maar één van de facetten van deze veelzijdige muzikale cabaretière. Al meer dan 20 jaar staat Mylou Frencken op de planken met verfrissende eigenzinnige cabaretprogramma’s waarin haar zelfgeschreven Nederlandse liederen de boventoon voeren.

Met haar fijnzinnige gevoel voor humor laat zij de luisteraar lachen maar weet zij ook altijd te ontroeren. Met haar tedere liedjes, ontroerende verhalen en haar humoristische zelf brengt Mylou Frencken het ongrijpbare geluk binnen handbereik.

In deze voorstelling verkent zij het zoetzure sentiment van de saudade. Ze neemt haar publiek mee naar Lissabon en Rio de Janeiro, maar ook naar de studeerkamer van haar vader waar zij al op jonge leeftijd luisterde naar zangers en zangeressen als Caetano Veloso en Elis Regina. Daar begon het genieten van vergeefs verlangen.

website Mylou Frencken

Vooraf serveren wij tapasplankjes.Hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden.

Na afloop serveren we onze warme theaterhap: Soep, herfstquiche met een frisse salade en natuurlijk bio-frietjes voor 14,75. Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

ma 12 nov ’18, 20:15

The Fureys

40 years around the world

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 23,00
€ 21,00

wees snel voor de allerallerlaatste kaarten

Van 8 t/m 25 november 2018 komen The Fureys weer naar Nederland/ Belgie voor 18 concerten. Dit jaar bestaan The Fureys 40 jaar, ze trekken nog steeds volle zalen.
Deze legendarische groep muzikanten is één van de oudste en bekendste folkgroep uit Ierland.
Eddie en George Furey en vormen de groepskern, zij zingen beiden, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de door de Camillus Hiney(accordeon, fluit) en Tony Murray (Bas) en Pio Ryan ( Banjo, mandoline)
Een beetje folk liefhebber heeft wel enkele cd’s van deze zeer muzikale mannen in hun kast staan ze hebben n.l. 54 CD’s gemaakt, waaronder vele hits, als: When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, The Red Rose Café, Her Father did not like her anyway.
Dit jaar hebben ze ter ere van hun jubileum tour weer een cd uitgebracht, die tijdens concert verkocht zal worden
De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt.
Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen maar vooral ook hun prachtige emotioneel geladen love en sad songs spreken hun publiek zeer aan.
Een concert van The Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan, iedereen gaat vrolijk naar huis , mis ze niet!

website The Fureys

wo 14 nov ’18, 20:00

Canvas Blanco

Exilio

entree
€ 12,50
Kaartverkoop uitsluitend via de website van Canvas Blanco
klik hier voor kaarten

Een exclusive live music listening party door Canvas Blanco, het geesteskind van zanger Jozua Koffeman (VandeBult, Brown Feather Sparrow, How To Throw A Christmas Party). Wat begon in een veilige cocon, ontwikkelde zich naar een eigenzinnige manier van schrijven: levendig, speels en avontuurlijk. Samen met gitarist en producer Arjan De Wit (Void of Air, Zerah John & The Great Escape) ontstonden de songs van Canvas Blanco, rauw en fantasierijke Europicana.

lees The Daily Indie over Canvas Blanco

Canvas Blanco tracht buitenaards exotische muziek te creëren door de lens van een Wes Anderson film. In 2015 kwam het avontuurlijke debuutabum “Call me Lucky Fat Or Skinny” uit waarop Americana invloeden als een rusteloze pionier werden geremigreerd richting ambachtelijke Europicana.

De heimwee naar “dat wat niet voor ogen is” blijft en heeft geresulteerd in de lancering van een nieuw 2de album genaamd “Exilio”. Dit is een transparante turquoise muzikale ontdekkingsmogelijkheid voor iedereen die zich wel eens verbannen weet, bekend met veel dingen en zich tegelijkertijd niet helemaal thuis voelend. Songs voor iedereen die de technocalyps probeert te vermijden. Spaci-cana? Wie zal het zeggen..

De luisteraar wordt getrakteerd op een soterische en lichtelijk halucinerende trip door de bionische ogen van Sam Towyer. Zijn karakteristieke non-ge-autotune-de leadvocal wordt omgeven door een spannende mix van traditionele akoestische instrumenten, eigenzinnige elektrische gitaren, trippy pedalsteel gitaar, synthesizer magie, en een exotische hammered dulcimer. Dit alles ondersteund door onnavolgbare drums en bionische baspartijen.

Denk ook aan:
Andrew Bird, Midlake, Damien Jurado, George Orwell, Guardians Of The Galaxy, Beck, The Terminator, Mark Twain, Michael Gondry, Calexico, Dark City, Radiohead, Wes Anderson

website Canvas Blanco

do 15 nov ’18, 20:15

Spijkers II

“Ashton Brother’ Joost Spijker

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

UITVERKOCHT

foto: Jaap Reedijk

foto: Jaap Reedijk

Het tweede muzikale theaterprogramma van Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers,werd lovend ontvangen door publiek en pers en behaalde zelfs de top 10 van beste theatervoorstellingen 2017-2018 van De Theaterkrant. Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nóg meer Spijkers. Daarom dit seizoen nog eenmaal op de planken, Spijkers II. Speciaal voor u.
En voor ons, omdat we het zo leuk vinden.

Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.

 • Ruud Buurman (Theaterkrant) ***** | Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.
 • Joris Henquet (de Volkskrant) **** | Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling Spijkers II uniek.
 • Rinske Wels (TROUW)**** | ‘Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes – veelal van de hand van Peer Wittenbols – gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt.

Joost Spijkers zegt zelf: ‘Spijkers II is zeker nog geen eindstadium van wat ik wil maken. Je moet het zien als work in progress. Ik ben op zoek naar vitaliteit en levensvreugde. Met muziek, zang, dans en poëzie om het leven te vieren, daar ben ik thuis.’

lees ook het interview in NH Dagblad

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic, Andreas Suntrop
Regie Titus Tiel Groenestege
Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers
Muziek Arend Niks, Joost Spijkers
Choreografie Iva Lesic

Poelifinario 2018

Dit jaar is de Poelifinario voor het eerst opgesplitst in drie categorieën. De jury vond Spijkers II dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven en wint daarmee automatisch de prijs. De jury:

“Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Met een minimum aan middelen is er een functioneel toneelbeeld gecreëerd, wat alle ruimte laat aan de ongrijpbare, melancholieke energie van Joost. Rauw, puur en vol passie. Prachtig gespeeld, meeslepend ‘verteld’ en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma. Dit programma stak met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma´s uit.”

website Joost Spijkers

zo 18 nov ’18, 10:30

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 10.30 tot 12.15 uur

zo 18 nov ’18, 18:30

Alex Roeka

Extra voorstelling 3 mei

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 24,50
€ 20,00

UITVERKOCHT

foto: Diets Dijkstra

foto: Diets Dijkstra

UITVERKOCHT
Wegens grote belangstelling kom Alex op 3 mei zijn tour in het Beaudforthuis afsluiten met een extra voorstelling.

Huub van der Lubbe plaatst Alex in het Groot Nederlands Songbook van DWDD​:
Roeka is niet behaagziek en commercieel en daardoor de beste.

Alex Roeka staat een kwart eeuw op het podium. Al snel na het schrijven van zijn eerste liedje gingen de deuren van de theaters wagenwijd voor hem open. Recensenten doopten hun pen in de inkt en schreven juichende volzinnen.Tijd om terug te kijken en de parels feestelijk aaneen te rijgen.

In Ravenstein en Vuur en IJs, om er maar twee te noemen. EN TOEN INEENS laat de hele Alex Roeka zien: een spetterende samenvatting van een gedreven en eigenzinnig zangersleven.

lees het NRC-interview met Alex Roeka

website Alex Roeka

Alex Roeka te gast in het radioprogramma Muziekcafé op NPO 2:

ma 19 nov ’18, 19:30

Open bak

Comedy van Soula Notos, ukulele-les, Lola Volgering, Esther van Maanen, vertellingen, Henk Gilhuis en Coen Winkelman

entree
€ 5,00

va 1830 u serveert Flip weer de beroemde theaterhap:
Herfstsoep, groentequiche met salade en natuurlijk bio-friet voor 14,75graag reserveren: info@beauforthuis.nl

Ditmaal in de Open Bak de Nederlands-Griekse comedian Soula Notos die de avond presenteert en een verhaal van bijenhouder en schrijver Aziz Kaouass verteld door Henk Gilhuis. Er is muziek van Coen Winkelman uit Baarn en van de jonge talentvolle zangeres Lola Volgering uit Zeist. Zangeres Esther van Maanen brengt twee van haar nieuwste liedjes met Rocco Romano op gitaar en Inga Rothammel op saxofoon.

Het Ukulele Paradijs neemt 40 ukuleles mee voor een heuse een play along. En dan zijn er altijd nog wat onverwachte verrassingen. En dit alles wordt natuurlijk weer aan elkaar gemusiceerd door onze onvolprezen huisband Kasba!

Optreden tijdens de Open Bak? Meld je aan via openbak@beauforthuis.nl

De Open Bak van het Beauforthuis creëert op geheel eigen wijze een podium voor ambitieus en gevestigd talent op het gebied van toneel, dans, mime, dichtkunst, muziek, muziektheater, opera, cabaret, kleinkunst en alles wat daar tussenin zit. Podiumkunstenaars -amateurs én profs- kunnen tijdens de Open Bak een kort optreden geven, in de geest van de beroemde Engelenbak*: podiumervaring opdoen, try-outen, iets nieuws uitproberen. Het programma biedt ruimte voor profs en amateurs, artiesten met uiteenlopende roots, jong en oud, uit de regio en landelijk. Aanmelden kan via

Zie ook www.beauforthuis.nl/openbak

*De Open BAC/K bestaat al ruim 40 jaar en werd tussen 1975 en 2012 wekelijks op de dinsdagavond georganiseerd in Theater De Engelenbak aan de Nes in Amsterdam. Hier maakten ooit Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Youp van ’t Hek, Lebbis en Jansen, Plien & Bianca, Lenette van Dongen, Marc-Marie Huijbregts, Maarten van Roozendaal en Hans Teeuwen hun theaterdebuut.

di 20 nov ’18, 20:00

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

openbare repetitie

entree
kortingsprijs
€ 12,50
€ 5,00
foto: JazzOrchestra

foto: JazzOrchestra

laatste kaarten! wees snel!
inmiddels uitverkocht? meld je aan voor de wachtlijst via info@beauforthuis.nl


In tegenstelling tot eerdere berichten zal Mike Boddé niet optreden vanavond. Wie reeds kaarten heeft gekocht krijgt daarover persoonlijk bericht.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. de Amerikaanse chef-dirigent Dennis Mackrel geeft vanavond een openbare repetitie.

Je kunt meekijken met het ‘maakproces’ van een nieuw programma over het rijke jazzverleden van Scheveningen en de befaamde Kurhausconcerten in de jaren 50 en 60. Met muziek van internationale jazzsterren als Miles Davis, Count Basie en Thelonious Monk, die allen ooit in de legendarische concertseries van impresario’s Norman Granz en Lou van Rees in het Kurhaus optraden. Dezelfde avond vertrokken ze voor een Nachtconcert naar het Amsterdamse Concertgebouw, om zo de kosten te drukken. Ze werden daarbij dikwijls werden achtervolgd door hun publiek.

Het 17-koppige Jazz Orchestra wordt gezien als een van de beste big bands van Europa en trad eerder wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam, zoals Oleta Adams, Toots Thielemans, Kurt Elling, José James en Georgie Fame. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren, zoals Peter Beets, Martijn van Iterson en Bert Boeren.

Dennis Mackrel is sinds 2015 chef-dirigent van het Jazz Orchestra. Hij begon zijn professionele loopbaan als tienjarige en werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in de Count Basie band. Hij speelde in orkesten als The Vanguard Jazz Orchestra, The Carla Bley Very Large Band en de Dizzy Gillespie All Star Big Band en was van 2010 tot 2013 bandleider van Count Basie Orchestra.

website Jazz Orchestra of the Concertgebouw

vr 23 nov ’18, 20:00

Bosuilen in het donkere bos

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

uitverkocht – u kunt nog op de wachtlijst via info@beauforthuis.nl

We gaan op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. Het bos is dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen! De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens deze excursie vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van de boswachterij.

vr 23 nov ’18, 20:15

Agnes Gosling

Caçador

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Sebastiaan Helbers

foto: Sebastiaan Helbers

Met haar hart verknocht aan Braziliaanse muziek en roots in de Europese popmuziek, heeft Agnes Gosling drie jaar na de release van haar met Edison genomineerde debuut haar nieuw album Caçador uitgebracht. Met eigen composities maar ook een gloedvolle coverversie van Bowie’s Life On Mars (klik hiernaast).

Ze betreedt het podium met een dijk van een band, topmusici uit bands van o.a. José James, The Cinematic Orchestra, Jacob Collier, Kyteman en Jameszoo.

Agnes Gosling – zang; Richard Spaven – drums; Robin Mullarkey – bas; Niels Broos – toetsen

website Agnes Gosling

Over ‘Caçador’
Zij toont haar ontwikkeling als schrijver en arrangeur en haar lef om zich kwetsbaar op te stellen. Luister bijvoorbeeld naar haar liedje ‘But I Love You’, waarop ze zingt wat velen voelen, maar weinigen durven uit te spreken. Doe je ogen dicht en je waant je in het mystieke dorpje Twin Peaks. Tegelijkertijd behoudt ze ook het haar zo typerende lichtvoetige element en neemt ze haar publiek mee op een persoonlijke reis.
Gosling zette op ‘Caçador’ ook haar tanden David Bowie’s ‘Life on Mars’: voorwaar een uitdaging! Als er echt leven op Mars zou zijn, zou het zo klinken.

 • Wat een zangeres, ik versta er geen zak van, want Braziliaans, maar ik geloof alles.” – Mijke Loeven (directeur Bimhuis)
 • “Twee dingen vallen direct op. De keuze van de muziek en de zang van Gosling. Haar heldere, ietwat nasale stem weet haar Nederlandse afkomst te verdoezelen door een perfecte Portugees Braziliaanse dictie. Dat lukt alleen door een hoge dosis gedrevenheid en muzikaliteit.” – Charlie Crooijmans

website Agnes Gosling

zo 25 nov ’18, 11:30

Het sprookje De Wisselpoort en Sinterklaas

Alweer Zondag meespeeltheater (alle leeftijden)

entree
€ 6,00

Een nieuw sprookje, dat in het heden speelt, maar dat je met het grootste gemak meeneemt naar de toekomst of het verleden.
Ruth ontmoet een tovenaar en ze mag drie wensen doen in de Wisselpoort. Ronnie vindt het allemaal maar een beetje onzin. Maar als ze in het Beauforthuis, inderdaad de Wisselpoort vinden en Ruth opeens verdwijnt, zitten we midden in het sprookje van de Wisselpoort.
En wat Sinterklaas daarmee te maken heeft mag je zelf komen bekijken in het Beauforttheater.

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!

AlweerZondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austerlitz te zien is. Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het super leuk om dat met kinderen en ouders te doen. Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier. Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.
Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

website Alweer Zondag

zo 25 nov ’18, 18:30

Tangarine

Uiteen

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50
illustratie: Douwe Dijkstra

illustratie: Douwe Dijkstra

Soundtrack van een ontregeld broederschap over muzikaal rotsachtig terrein

De tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangerine zijn door het leven uit elkaar gedreven. Toch delen ze nog altijd dezelfde tourbus, staan ze nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander stukliep. Voor het eerst lopen hun levens niet langer gelijk op.

Deze wrange broederschap klinkt door in hun theatertour en op hun nieuwste album ‘Uiteen’. Tangarine is niet langer een loepzuivere folkband. De typische blood harmony in de samenzang van het duo is gebleven, maar dit keer eisen de gitaren meer spreektijd op. Middenin vertrouwd klinkende Tangarine-liedjes worden ineens zijwegen ingeslagen en volgen afdwalingen over muzikaal rotsachtig terrein.

“Tangarine in het theater is absolute top. (…) Twee geweldige muzikanten, ruim twintig prachtige liedjes en een volle zaal die ademloos luistert.” – ★★★★★ Dagblad van het Noorden over het theaterconcert In Stereo

Website: Tangarine

Tangarine te gast in AVROTROS’ Muziekcafé (v.a. 0:39:40)

wo 28 nov ’18, 20:15

Femke Weidema

Nashville comes to Holland

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

ft. Pieternel Osinga

Nashville comes to Holland! is een initiatief van de in Nashville wonende en werkende, van oorsprong, Nederlandse songwriter/producer Femke Weidema. Zij schreef o.a. voor de TV hit Nashville. Deze weken is ze weer in Nederland.

Het lijkt wel een sprookje. Wie heeft op uitnodiging een droomcontract getekend met de succesvolle singer-songwriter Babyface? Wie mocht er een track schrijven voor de succesvolle TV serie Nashville? Wie schrijft er voor Stevie Nicks ( Fleetwood Mac) en Mary J Blidge? Wie runt een eigen platenlabel met succesvolle artiesten….?

Femke heeft voor haar shows een aantal bevriende collega’s uit Nederland gevraagd mee te doen. In het Beaufort wordt dat Pieternel Osinga. Via een open mic sesie in New York belandt Pieternel ook in Nashville. Daar maakte ze met de beste musici een album, dat doorspekt is met country. Femke leerde ze daar eerder ook kennen en samen schreven ze een aantal songs!

Een doorbraak in Nederland is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. Een unieke kans om akoestisch kennis te maken met de frêle Friezinne & haar vriendin Pieternel Osinga.

Vanaf 18.30 u serveren wij in het theatercafé onze theaterhap:
Groente-aardappelsoep, paprika-prei-quiche met frisse salade en bio-frietjes.

De prijs bedraagt 14,75. Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

vr 30 nov ’18, 20:15

Janne Schra & Reinout Douma

Vasalis

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

Op hun nieuwe album Vasalis brengen zangeres Janne Schra en Noordpool Orkest-voorman Reinout Douma verschillende fascinerende werelden samen. De gedichten en brieven van één van Nederlands grootste dichteressen vormden de inspiratie voor nieuwe songs en composities, gecomponeerd door beide. Vanavond een akoestische weergave van dit werk.

M. Vasalis – pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans – schreef legendarische gedichten als ‘Tijd’, ‘Afsluitdijk’ en ‘Drank, de onberekenbare’. De gedichten zijn de rode draad in een poëtisch optreden met invloeden van pop, jazz en soul.

Janne Schra behoeft nauwelijks verdere introductie. Ze was van 2001 tot 2010 zangeres en songwriter in de band Room Eleven waarmee ze twee albums maakte, ‘Six White Russians and a Pink Pussycat’ en ‘Mmm…Gumbo?’. Room Eleven ontving twee gouden en een platina plaat en toerde door Canada, Japan, Europa en Zuid-Afrika.
Janne Schra heeft nummers geschreven met Kraak & Smaak, Sister Bliss, Benjamin Herman, Yuri Honing, De Staat, Happy Camper en Perquisite. En ze stond in het verleden al vaker met succes op de planken in Austerlitz!

Reinout Douma (1974) klom op 4 jarige leeftijd achter de vleugel. Hoewel thuis klassieke muziek klonk was hij ook bezig met het naspelen van popmuziek. In Groningen ging hij rechten studeren. Ook ging hij daar cabaretiers begeleiden en leerde hij een nieuwe liefde kennen: jazz!
Hij componeerde voor Metropole Orkest, het door hem opgerichte Noordpool Orkest en Noord Nederlands Orkest. Reinout werkt en werkte samen met o.a. Ed Kowalczyk, Wouter Hamel, Izaline Calister, Jett Rebel, Bert Visscher, Janne Schra, Waylon, Nynke Laverman, Douwe-Bob, Fay Claassen, Ellen ten Damme, , Karsu, Kim Hoorweg, Jochem Myjer, Lilian Hak, Iris, Jan Akkerman en Ali B.

website Janne Schra
website Reinout Douma

zo 2 dec ’18, 15:00

Spinvis

In werkelijkheid

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

UITVERKOCHT

tekening: Hanco Kolk

tekening: Hanco Kolk

tweede voorstelling om 19.00 u

Samen met Saartje van Camp leidt Spinvis ons rond in een OMG-omgeving waarin alles mogelijk is. Visueel en muzikaal. Verstild en keihard. Met nieuwe liedjes en oudere.

lees het interview met Spinvis

Eigenlijk gaat het over heel iets anders. Niet over het verhaal, maar over het verhaal achter dat verhaal. Al vertelt ook dat verhaal niet alles. En juist dat levert weer een mooi verhaal op. Spinvis neemt je mee naar zijn eigen, onnavolgbare universum. Een OMG-omgeving waarin alles mogelijk is. Waar niets is wat het lijkt. Toch speelt In Werkelijkheid zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Samen met Saartje van Camp leidt Spinvis ons rond. Visueel en muzikaal. Verstild en keihard. Met nieuwe liedjes en oudere. Met verrassende arrangementen. Zijn vorige show Trein/Vuur/Dageraad ‘schitterde met de schoonheid van tedere wijsheid.’ (de Volkskrant) In In Werkelijkheid doet hij in wezen hetzelfde. Maar dan heel anders.

website Spinvis
website Saartje van Camp

zo 2 dec ’18, 19:00

Spinvis

In werkelijkheid

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

UITVERKOCHT

tekening: Hanco Kolk

tekening: Hanco Kolk

Samen met Saartje van Camp leidt Spinvis ons rond in een OMG-omgeving waarin alles mogelijk is. Visueel en muzikaal. Verstild en keihard. Met nieuwe liedjes en oudere.

lees het interview met Spinvis

Eigenlijk gaat het over heel iets anders. Niet over het verhaal, maar over het verhaal achter dat verhaal. Al vertelt ook dat verhaal niet alles. En juist dat levert weer een mooi verhaal op. Spinvis neemt je mee naar zijn eigen, onnavolgbare universum. Een OMG-omgeving waarin alles mogelijk is. Waar niets is wat het lijkt. Toch speelt In Werkelijkheid zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Samen met Saartje van Camp leidt Spinvis ons rond. Visueel en muzikaal. Verstild en keihard. Met nieuwe liedjes en oudere. Met verrassende arrangementen. Zijn vorige show Trein/Vuur/Dageraad ‘schitterde met de schoonheid van tedere wijsheid.’ (de Volkskrant) In In Werkelijkheid doet hij in wezen hetzelfde. Maar dan heel anders.

website Spinvis
website Saartje van Camp

do 6 dec ’18, 20:15

Jeroen van Vliet & Mete Erker

betoverende jazz

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Live CD-Opname 30 jaar Jeroen van Vliet & Mete Erker

 Ter bekroning van hun 30-jarig jubileum nemen pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker live hun nieuwe CD op in het Beauforthuis op donderdag 6 december. Het wordt een poëtisch album barstens vol improvisaties en impressionistische composities, zoals liefhebbers van deze muzikanten gewend zijn. De live CD opname, van deze Europese topmuzikanten, kunt u dus bijwonen!

De heren speelden al die jaren in diverse muziekgezelschappen: van een standaard jazzkwartet in ’89, samenwerkingen met Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku, tot programma’s voor kerkorgel, rietinstrumenten en moderne dans in 2008. Beide musici zijn nemen deel aan het bekende kwartet Estafest. ook namen ze in 2004 het album Unseen Land op, met impressionistische muziek geïnspireerd op het werk van de schilder Mattie Schilders.

website Jeroen van Vliet

Volkskrant review

zo 9 dec ’18, 18:30

Leif de Leeuw

Leif de Leeuw band plays The Allman Brothers band

entree
€ 17,00

UITVERKOCHT

Tijdens dit concert brengt Leif een eerbetoon aan de Southern-Rockers The Allman Brothers.

Gitarist Leif de Leeuw en zijn band behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én…. inderdaad The Allman Brothers band. In april 2017 speelde hij met zijn band in de Boerderij als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische muzikant Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Het betekende het einde van het Allman Brothers tijdperk en een belangrijke trigger om deze muzikale uitdaging aan te gaan.

De Leif de Leeuw Band is de band die geformeerd is rondom de getalenteerde multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw. Samen met zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud vormt hij dit bijzondere kwartet. De band speelt bluesrock met veel dampende riffs en snijdende twin-leads. Dat alles overgoten met een vette seventies saus.

lees Almann Brothers tot leven gewekt door Leif de Leeuw in het AD

Wie in de afgelopen paar jaar naar een show van de Leif de Leeuw Band is geweest weet dat het geen standaard blues-band is. Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als de Allman Brothers Band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band, zij mengen ook allerlei stijlen om vervolgens kun eigen sound te vormen. “The Allman Brothers Band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif. Ook het jam element als in de muziek van The Allman Brothers Band is iets wat er de afgelopen tijd bij de Leif de Leeuw Band in is geslopen. “The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was een jam te maken van een kwartier die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.”

Special guests
Om de tribute-shows extra speciaal te maken is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. Omdat The Allman Brothers band twee drummers had, schuift Joram Bemelmans aan als 2e man naast vaste drummer Tim Koning. Op toetsen zal Multi talent Rick Linzel meegaan op deze tour. Last but not least, als extra zanger en gitarist: Jasper Schalks. Jasper heeft de afgelopen jaren als Americana singer-songwriter al flink naam gemaakt in Nederland. Zijn debuutalbum is eerder dit jaar uitgekomen en wordt goed ontvangen in de media.

Live-CD
Het productieve collectief nam eerder dit jaar ook al een live album (met eigen materiaal) op tijdens een show in Bibelot in Dordrecht. “Volgens mij zijn we erin geslaagd om een plaat te maken waarbij je het gevoel hebt dat je in de zaal staat. Als je je ogen dicht doet een de muziek flink hard zet is het een echte ervaring”, aldus Leif. De presentatie van dit album gaat plaats vinden tijdens het Ribs & Blues festival in Raalte op 21 mei, gevolgd door een reeks optredens komende zomer. 2018 belooft wederom een ‘roerig’ jaar te worden voor de Leif de Leeuw band: Hittin’ the Note!!

website Leif de Leeuw Band

zo 16 dec ’18, 11:00

De keizer en de nachtegaal

Nederlands Marionettentheater (5+)

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50

Een cowboy, die vlindertjes probeert te vangen, wordt geraakt door het gezang van de nachtegaal.
De cowboy vangt het vogeltje, maar een Chinees koopman weet het weer van hem af te troggelen.
In het paleis wil de verwende verveelde keizer niets weten van de ellende in zijn land.
Als prinses Lotus de legende van “De keizer en de nachtegaal” voorleest en blijkt dat hij uit de handen van de dood gered zal worden, raakt hij helemaal opgewonden…….

De keizer en de Nachtegaal is een hedendaagse bewerking van het klassieke sprookje van Andersen. Thomas Brugman schreef jaren geleden zijn bewerking waarmee wij de eerste prijs wonnen op het internationale poppenfestival.

Dit oudste Marionettentheater van Nederland, al actief sinds 1923, kreeg veel bekendheid door de tvserie ‘’Dappere Dodo’’ die rond 1960 werd gemaakt.

speelduur ca. 60 min; leeftijd ca. 5-12 jaar

website Marionettentheater

zo 16 dec ’18, 18:30

Harold K – uit Limburg!

ft. Eva van Pelt

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50

Harold K is winnaar van de Jo Erens Priès, de Limburgse dialectmuziekprijs voor beloftevolle muzikanten. K geniet zowel regionale als landelijke bekendheid. Muziektijdschrift OOR schreef over zijn laatste cd Heppeneert (2014): ‘Onder die zachte stem en warme akoestische gitaar verbergt zich een ongestild verlangen naar eenvoudiger bestaan, zonder de hectiek van de stad, ver weg van het dwingende wereldnieuws.’

De liedjes van Harold K zijn pakkende short stories in onvervalsbaar Limburgs. Hij zingt vanuit hart en ziel en zit de luisteraar dicht op de huid. Voor inspiratie delft hij in de onuitputtelijke goudmijn van de Amerikaanse folk en blues.
Harold K groeide op als Harold Konickx in Susteren, ingeklemd tussen België en Duitsland. Ter geruststelling aan zijn ‘Hollandse’ luisteraars: ook als je Harold niet letterlijk verstaat, begrijp je altijd waar hij het over heeft.

lees het artikel in De Limburger

Zijn optreden wordt voorafgegaan door een optreden van Eva van Pelt, een Bossche singer-songwriter en theatermaker, in 2016 afgestudeerd aan de Tilburgse Rockacademie.

Gé Reinders over Harold K
Via een omweg ga ik u vertellen waarom u op zestien december naar het optreden van Harold K. in het Beauforthuis moet komen. Daarvoor begin ik bij mijn gitaar, die gebouwd is door Theo Sharpach. Qua Zeister connectie: zowel Dorine Wiersma als Erik Visser spelen op Sharpachs. Erik heeft er zelfs meerdere, net als Harrie Sacksioni trouwens. Aan mijn instrument ben ik erg gehecht en nooit laat ik iemand anders erop spelen.

Dat heb ik trouwens ook met microfoons. U wilt niet weten hoe theatermicrofoons kunnen stinken, na jarenlang zangers-spuug te hebben opgevangen. Daarom heb ik mijn eigen microfoons waardoor ik nooit iemand anders laat zingen. Maar op 15 september speelde ik in de Maaspoort in Venlo. Vóór ons optreden kreeg Harold, daar op diezelfde bühne waar onze spullen al stonden opgesteld, de Jo Erensprijs. Dit is een jaarlijkse, eervolle onderscheiding voor jonge artiesten die zingen in het Limburgs dialect. Harold ontroerde me. Hij is een bescheiden artiest, maar dat zijn vaak de beste. Zijn stem raakt me. Het is niet een stem die grote waarheden preekt maar een stem die je vertelt over zijn twijfels. Die je meeneemt op zijn herkenbare zoektochten. Bovendien verzint Harold mooie melodieën die zijn verhalen versterken.Terecht dus dat hij die prijs kreeg. Maar niemand van de organisatie had bedacht dat wij, het publiek, de prijswinnaar wilde horen. Zonder na te denken riep ik dus: Pak miene gitaar en zing. En Harold zong. Kippenvel.
Op 16-12 gebruikt Harold niet mijn microfoon en hij speelt ook op zijn eigen gitaar. Kom dat zelf maar ervaren!
Harold K groeide op in het Limburge Susteren en geniet zowel regionale als landelijke bekendheid. Zijn liedjes zijn pakkende short story’s in onvervalst Limburgs. Hij zingt vanuit hart en zit de luisteraar dicht op de huid. Voor inspiratie delft hij in de onuitputtelijke goudmijn van de Amerikaanse folk en blues. Als troubadour pur sang vertelt Harold K zijn ongepolijste verhalen met humor en empathie. En ook als je zijn dialect niet letterlijk verstaat, je begrijpt altijd waar hij het over heeft.

Zijn optreden wordt voorafgegaan door een optreden van Eva van Pelt, een Bossche singer-songwriter en theatermaker, in 2016 afgestudeerd aan de Tilburgse Rockacademie.

Eva van Pelt schrijft, zingt en treedt op. Met haar Nederlandstalige nummers maakt Eva sterke, persoonlijke voorstellingen in het spannende grijze gebied tussen popmuziek en theater. Ze maakte drie voorstellingen voor Theaterfestival Boulevard (STROOM, NEST en ZUCHT) en bracht in 2016 haar debuutalbum ZWART uit. Momenteel speelt Eva HIER, concerten voor één persoon met als doel om dichterbij haar publiek te komen.

website Harold K
website Eva van Pelt

do 20 dec ’18, 20:15

Liam Ó Maonlaí & Peter O’Toole

Hothouse Flowers – Muziek met pure Ierse passie

entree
€ 20,00

UITVERKOCHT

foto: Nuijten Photography

foto: Nuijten Photography

“I need to come back with Christmas” zei Liam Ó Maonlaí tijdens het uitverkochte en verrassende concert dat hij samen gaf met Peter O’Toole in het Beauforthuis in april van dit jaar.

Liam Ó Maonlaí is zanger, tekstschrijver, schilder, danser maar vooral een zeer veelzijdige Ierse muzikant. Hij weet zijn “native” klanken, geïnspireerd door Ierse folk en gospel te verweven met hedendaagse soul- en rockklanken. Volgens Bono van U2 is hij ’s werelds beste blanke soul zanger.
Peter O’Toole zal de muziek omlijsten met zijn sublieme gitaar- en mandoline spel.

Met hun band Hothouse Flowers behaalden beide heren wereldsuccessen. Na een lange tijd hebben de Hothouse Flowers een nieuw album opgenomen en zijn ze dit jaar weer op tournee gegaan. Gelukkig hebben Liam en Peter tijd gevonden om met z’n tweeën een uitstap te maken in Nederland.

Het belooft weer een pure en passievolle avond te worden. Laat je wederom, of voor de eerste keer, verrassen door deze bijzondere muzikale Ieren.

Worry not, my precious being
For the time of angels is coming in
No worry not, my little one
For the time of the light has begun
Liam Ó Maonlaí

website Liam Ó Monlaí

website Hothouse Flowers

vr 21 dec ’18, 20:00

Bosuilen in het donkere bos

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

We gaan op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. Het bos is dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen! De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens deze excursie vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van de boswachterij.

aanmelden

20.00-22.00 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

za 22 dec ’18, 20:15

ROOD ADEO

duivelse romantiek en vervlogen dromen

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
foto: Duncan de Fey - Silly Sound

foto: Duncan de Fey – Silly Sound

Broeierig, indringend en romantisch, zo klinkt Rood Adeo.
Een must voor liefhebbers van artiesten als Leonard Cohen, Tom Waits, Paolo Conte, John Cale of Robert Wyatt. Maar voornamelijk voor liefhebbers van Rood Adeo zelf.

Zelden zoveel enthousiaste reacties gekregen als na het allereerste optreden van Nighthawks, de band van Rood die ooit was opgericht om muziek van Waits te spelen, maar zich verder ontwikkelde. Zie filmpje Rood in Beauforthuis.

lees het interview over Voluntary Intakes

Deze avond in het Beauforthuis vormt de kwintessens van Adeo’s productieve en bewogen seizoen, maar gaat verder dan eigen werk: onder de noemer ‘Yuletide Ashes 1756-2018” plukt Rood de vruchten van 200 jaar romantiek, liefelijkheid en hartstocht en laat ze tijdens dit Kerstconcert gisten tot een ontroerende en hoopvolle glühwein.

website Rood Adeo
website Kroese Records

broeierig, indringend en romantisch

height=”659″>

zo 23 dec ’18, 10:30

Meezingochtend – Kerst special

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,00
€ 7,00

UITVERKOCHT

Volbeladen met kerstliederen de kerstdagen tegemoet:
Een programma met meezingen, met luisteren, met herders en engelen en Glühwein of sap toe. Een programma voor kinderen van 9 tot 90 jaar!

Gratis voor kinderen onder de 9 jaar en boven de 100!

NB – Wie zijn kaartje(s) via de website koopt, krijgt na afloop de teksten en bladmuziek van de liederen per link toegestuurd. Dan kan je de kersttijd blijven door zingen!
Wees dus op tijd!

Na afloop heffen we samen het glas voor een Kerstdronk!

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 10.30 tot 12.15 uur

zo 23 dec ’18, 20:00

Oekraïens-Orthodoxe Kerstfeest

Kiev Koor Credo – o.l.v. Boghdan Plish

entree
€ 26,50

Oosterkerk – Zeist

Weinig ensembles zingen Oekraiens-Orthodoxe muziek indrukwekkender dan het Credo Koor Kiev. Ze vertoeven dicht bij de bron. Want het orthodoxe repertoire ontstond in Kiev, al in de tiende eeuw, toen de stad zich net tot het Christendom had bekeerd. De koormeesters van de nieuwe kerken baseerden hun gezangen op de eenstemmige religieuze muziek van de Grieken en Bulgaren. Maar al snel schreven ze eigen composities en kwam de meerstemmige koormuziek tot bloei. Muziek waarin de tijd lijkt stil te staan.

‘Het Kiev Koor bezorgt je in de eerste seconden al kippenvel’
AD/HAAGSCHE COURANT

Beleef dit kerstconcert met betoverende zang uit de Oekraïne.

Oosterkerk

Dit concert vindt plaats in de Oosterkerk in Zeist (Woudenbergseweg 44, 3701 BC).
Zie onze Googlemap.
De Tomtom heeft moeite met dit adres – navigeer daarom naar Prof. Lorentzlaan 2 – u komt dan aan het begin van Prof. Lorentzlaan uit, tegenover de Oosterkerk.

ma 24 dec ’18, 20:30

kerstavondconcert

Eric Vaarzon Morel, Eric Vloeimans, Oene van Geel, Niti Ranjan Biswas; met vooraf boswandeling

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT ER ZIJN NOG WEL KAARTEN VOOR DE ALTERNATIEVE KERSTNACHT OM 23.00 UUR

Ons theatercafé is de hele dag open en vanaf 18 uur kunt u heerlijk opwarmen bij de vuurkorven. In ons cefé servereren we onze winterse theaterhap met snert en frietjes, maar ook lekkere warme glühwein of warme chocomelk met slagroom.

De wandeling start om 19.00 uur

Een kerstavondconcert dat van oudsher staat in het teken van bezinning en ontmoeting tussen culturen. Speciale aandacht dit jaar voor de rijkdom aan culturele tradities in Zeist, zoals de Hernhutters en de Tamils.

Eric Vaarzon Morel – flamencogitaar
Eric Vloeimans – trompet
Oene van Geel – viool
Niti Ranjan Biswas – tablas

ma 24 dec ’18, 23:00

alternatieve kerstnacht

Eric Vaarzon Morel, Eric Vloeimans, Oene van Geel, Niti Ranjan Biswas; met vooraf boswandeling

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

Ons theatercafé is de hele dag open en vanaf 18 uur kunt u heerlijk opwarmen bij de vuurkorven en in ons cefé servereren we onze winterse theaterhap met snert en frietjes maar ook lekkere warme glühwein of warme chocomelk met slagroom.

De wandeling start om 21.30 uur

Een alternatieve kerstmis die van oudsher staat in het teken van bezinning en ontmoeting tussen culturen.Speciale aandacht dit jaar voor de rijkdom aan culturele tradities in Zeist, zoals de Hernhutters en de Tamils.

Om 0.00 uur zal Eric Vloeimans de kerst inluiden.
Trompet- of hoornmuziek in de kerstnacht is in vele streken een traditie. In de christelijke traditie wordt hiermee het Jezuskind verwelkomd, bij de heidenen klonk het hoorngeschal om de boze geesten te verjagen.

Eric Vaarzon Morel – flamencogitaar
Eric Vloeimans – trompet
Oene van Geel – viool
Niti Ranjan Biswas – tablas

wo 26 dec ’18, 15:00

Kerst met Chopin

Bert van den Brink

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

Meeëten om 18.00 uur? Koop dan een kaartje inclusief maaltijd! (€50 resp. €45)

concert
De 24 préludes van Frédéric Chopin zijn stuk voor stuk monumenten van vernieuwing.
Bert geeft hieraan aandacht door tekst en uitleg te geven in de vorm van improvisaties, waarna hij de 24 préludes opus 28 van Chopin integraal uitvoert.

wandelen
Tussen 17.00 en 18.00 uur is er tijd voor een korte boswandeling en een drankje.

kerstbuffet
Voor wie wil is er om 18 uur een kerstdiner in informele sfeer met kleine tafels en statafels.
€37,50 (losse verkoop) of in combinatie met het concertkaartje €32,50
lees meer over het kerstdiner …

website Bert van den Brink

wo 26 dec ’18, 18:00

Kerstdiner

na het middagconcert

Om 18 uur serveren we een kerstdiner in informele sfeer met kleine tafels en statafels.

menu

Op tafel staat een plank met broodjes en dip.
We zetten er een zoete aardappelsoepje met kokos en citroen bij.

Daarna zetten we op de tafels:
• Stoofpeertjes
• Rucolastamppotje
• Gebakken spekjes
• Kippendijen gevuld met parmazaan
• Hartige groentetaart met bospaddestoelen en truffel
• Mozzarella salade met tomaatjes en kapperappeltjes
• Geroosterde pompoensalade
• Aardappeltjes uit de oven met truffel en gewone mayonaise

Het dessert is cheesecake balsamico met ijs van citroenolie.

De prijs voor dit lekkers bedraagt €37,50 (losse verkoop; in combinatie met het concert van Bert van den Brink €32,50), inclusief drankjes (fris, sap, koffie&thee, wijnen en bier).

Geef je op voor de maaltijd via info@beauforthuis.nl

óf koop een concertkaartje inclusief maaltijd

vr 28 dec ’18, 20:00

Bosuilen in het donkere bos

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

We gaan op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. Het bos is dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen! De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens deze excursie vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van de boswachterij.

aanmelden

20.00-22.00 uur
Volw. €5,00; Kind (tot 12 jaar) €2,50
Start: Beauforthuis Austerlitz
Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

vr 28 dec ’18, 20:30

33PlusParty

uitverkocht

uitverkocht

andere danceparty’s in Beaufort

Vandaag komt de 33PlusParty weer naar het Beauforthuis. Binnen draaien we de dansbare hits van de jaren 70 tot nu en buiten kun je heerlijk bij een haardvuurtje kletsen en borrelen.

Het feest start om 20.30 uur en gaat door tot 1.30 uur.

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot aan de huidige top40!
 • met zo’n 250 sociale en fijne mensen
 • met regelmatig acts zoals masseurs op de dansvloer of DJ & Saxofonist, percussionisten, dansers, gast DJ’s
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je gratis kunt parkeren met je auto
 • waar je alleen als single of met vrienden heen kunt gaan
 • niet massaal en vaak met fairtrade en biologische hapjes en drankjes
 • voor 30ers, 40ers en 50ers

kaartverkoop uitsluitend via 33PLusParty

za 29 dec ’18, 20:15

Hacken & lekken – eindejaarsconference

Vincent Bijlo, Mariska Reijmerink & The Rossettis

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

UITVERKOCHT

EXTRA VOORSTELLING!

Waar denk je aan bij 2018? Aan lekken natuurlijk, aan hacken en aan opstappen. Aan het nieuwe bedrijf van Halbe Zijlstra, DatsjaReizen. Daar kun je vakanties boeken naar plaatsen waar je niet heengaat. Je blijft thuis en toch ben je er geweest. De ideale oplossing voor het oprukkende massatoerisme.
Je denkt aan Facebook, aan de opgestoken duimpjes, of middelvingertjes. Steeds meer mensen vindenhetnietmeerleuk.
Je denkt aan blote, gehackte handbalsters, die gezellig een dagje naar de sauna gingen.
Aan Trump, aan Kim, aan Moon, aan de vrede die zo dichtbij kwam. Aan de Russische beer, de januaristorm, aan Sven Kramer die de 10 kilometer niet won, dat is 2018.
Vincent Bijlo laat zich in zijn eindejaarsconference inspireren door de rust van de bomen. Hij praat er zijn hele leven al mee. Prinses Irene heeft het van hem. Op het blindeninstituut deed hij dat al. Daar stond een boom, midden op het speelveld, naast de wip. Hij botste er wel 100 keer keihard tegenop. Gevloekt heeft hij tegen die boom, gescholden, er kwam een taal uit zijn mond die de reaguurders van vandaag de dag niet uit hun qwerty’s kunnen roffelen. Hij was niet de enige die tegen die boom opliep. De stam vertoonde diepe groeven van een eeuw blinden. De pijnboom, werd de boom genoemd.
Bijlo komt niet alleen naar het Beauforthuis.
Hij is in gezelschap van zangeres Mariska Reijmerink en haar Rossettis. Die bestaan uit pianist Sander Veeken, drummer Arthur Brenkman en violiste Sophie de Rijk.
Bijlo mijmert over God, die heeft plaatsgemaakt voor 4G, over de klimaatverandering, over… Nee, niet over Zwarte Piet, die is zo onderdehand wel een beetje uitgekauwd..
De eindejaarsconference geeft ons stof tot denken, er wordt immers al genoeg gebingewatcht op de wereld.

website Vincent Bijlo
website Mariska Reijmerink & The Rossettis

zo 30 dec ’18, 18:30

Hacken & lekken – eindejaarsconference

Vincent Bijlo, Mariska Reijmerink & The Rossettis

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

UITVERKOCHT

EXTRA VOORSTELLING OP 29 DECEMBER

Waar denk je aan bij 2018? Aan lekken natuurlijk, aan hacken en aan opstappen. Aan het nieuwe bedrijf van Halbe Zijlstra, DatsjaReizen. Daar kun je vakanties boeken naar plaatsen waar je niet heengaat. Je blijft thuis en toch ben je er geweest. De ideale oplossing voor het oprukkende massatoerisme.
Je denkt aan Facebook, aan de opgestoken duimpjes, of middelvingertjes. Steeds meer mensen vindenhetnietmeerleuk.
Je denkt aan blote, gehackte handbalsters, die gezellig een dagje naar de sauna gingen.
Aan Trump, aan Kim, aan Moon, aan de vrede die zo dichtbij kwam. Aan de Russische beer, de januaristorm, aan Sven Kramer die de 10 kilometer niet won, dat is 2018.
Vincent Bijlo laat zich in zijn eindejaarsconference inspireren door de rust van de bomen. Hij praat er zijn hele leven al mee. Prinses Irene heeft het van hem. Op het blindeninstituut deed hij dat al. Daar stond een boom, midden op het speelveld, naast de wip. Hij botste er wel 100 keer keihard tegenop. Gevloekt heeft hij tegen die boom, gescholden, er kwam een taal uit zijn mond die de reaguurders van vandaag de dag niet uit hun qwerty’s kunnen roffelen. Hij was niet de enige die tegen die boom opliep. De stam vertoonde diepe groeven van een eeuw blinden. De pijnboom, werd de boom genoemd.
Bijlo komt niet alleen naar het Beauforthuis.
Hij is in gezelschap van zangeres Mariska Reijmerink en haar Rossettis. Die bestaan uit pianist Sander Veeken, drummer Arthur Brenkman en violiste Sophie de Rijk.
Bijlo mijmert over God, die heeft plaatsgemaakt voor 4G, over de klimaatverandering, over… Nee, niet over Zwarte Piet, die is zo onderdehand wel een beetje uitgekauwd..
De eindejaarsconference geeft ons stof tot denken, er wordt immers al genoeg gebingewatcht op de wereld.

website Vincent Bijlo
website Mariska Reijmerink & The Rossettis

ma 31 dec ’18, 21:00

Oud & Nieuw Danceparty

van 21.00 – 2.00 uur

entree
€ 25,00

UITVERKOCHT

volgende danceparties: 18 januari en 23 februari

Ons Oud en Nieuw dansfeest gaat dit keer live met de allerbeste popmuziek, zoals je van het Beauforthuis mag verwachten. Route 77 is een band van steengoede muzikanten uit de vaderlandse rock & roll scene.
Kom dansen op bekende en obscure nummers van Stones, Santana, Cuby and the Blizzards, Janis Joplin, Prince, CCR, Tina Turner, Procol Harum.
De band wordt afgewisseld door onze DJ die de allerbeste plaatjes draait in een aansluitende sfeer.

Route 77 wordt aangevoerd door Erwin van Ligten, één van de allerbeste gitaristen van Nederlandse bodem. Hij trad op met o.a. Jan Akkerman, Bertus Borgers, Barry Hay, The Dizzy Man’s Band, Kaz Lux, George Kooymans en Herman Brood.

Luister en kijk naar zijn Ode aan Santana.

Route 77 is:

 • Willem Swikker (B3 toonwiel Hammondorgel)
 • Erwin van Ligten (gitaar en zang)
 • Michael Peet (Fender bas)
 • Victor Lekranty (drums)
 • Isabelle Ame (zang)