Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kim Hoorweg & Nawras Altaky

zo 25 mrt '18, 17:30

€22 / 18

Jazzzangeres Kim Hoorweg en Syrisch zanger Nawras Altaky nemen het tegen elkaar op in De Uitdaging, de muzikale boksring van Thijs Borsten.

Je zou bijna vergeten dat ze pas 23 is: jazz zangeres Kim Hoorweg. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer, Benjamin Herman en The Houdini’s werkten al met haar; ze is een gevestigde naam in het Nederlandse jazz- en popcircuit. Klassieke standards en ook pop, soul en latin behoren tot haar repertoire. Ze is regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door, speelde op het North Sea Jazz Festival, bij Radio 6, in de Heineken Music Hall en kreeg een Edison-nominatie. Ze toerde met gypsy-gitarist Robin Nolan (UK) en haar laatste wapenfeit is een in eigen beheer uitgebracht album met Raul Midón (USA).

Vanavond is Hoorweg te zien naast Nawras Altaky, een geweldige zanger met een bijzonder verhaal, die als kind uit Syrië vluchtte. Hij beheerst vele stijlen. Altaky woont in Utrecht waar hij met drie verschillende bands en als solo-artiest uiteenlopende muziekstijlen speelt. Van Arabische jazz, tot traditionele Syrische volksmuziek en pop. Hij speelt de ud: een traditioneel Syrisch snaarinstrument.

In ‘De Uitdaging’ verzamelt Thijs Borsten bijzondere musici met unieke stemmen en verenigt verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen. Grote namen als Tania Kross, Mathilde Santing en Ernst Daniël Smid stapten eerder in de muzikale boksring.

De Uitdaging
In de Uitdaging maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. Pianist, componist, producer en theatermaker Thijs Borsten is de drijvende kracht achter De Uitdaging. Hij verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in De uitdaging verschillende muzikale werelden. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’. De band van De Uitdaging bestaat uit Thijs Borsten (piano/presentatie), Xander Buvelot (bas) en Arno van Nieuwenhuize (drums).

19 jan: Surinaamse Groninger Arnold Veeman & voormalig zangeres van Zuco 103 Lilian Vieira
2 feb:
Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas
18 feb:
operazangeres Tania Kross en zanger/gitarist Neco Novellas uit Mozambique
25 mrt:
jazzzangeres Kim Hoorweg en zanger Nawras Altaky uit Syrië

“Het plezier spat van het toneel af!” – AD
“Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen” – NRC
“Laat Thijs Borsten hier AUB meer doorgaan!” – Volkskrant

website De Uitdaging

Gegevens

Datum:
zo 25 mrt '18
Tijd:
17:30