Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Arnold Veeman & Lilian Vieira in de Bokskring

vr 19 jan '18, 20:15

€22 / 18

De Braziliaanse Lilian Vieira (Zuco 103) neemt het met haar samba soul op tegen de Gronings-Surinaamse singer-songwriter Arnold Veeman. Een groter contrast is haast niet denkbaar – dit is De Uitdaging ten voeten uit.

Lilian Vieira
Lilian Vieira is bekend als frontvrouw van Zuco 103 en is met afstand de bekendste Nederlandse Braziliaanse. Zij beweegt zich binnen veel genres: van Yuri Honing en het Metropole Orkest tot klassiek gitarist Rogério Bicudo.

Arnold Veeman
Arnold Veeman, zanger, componist en multi-instrumentalist is een bijzondere Groninger met Surinaams bloed, die jarenlang zijn eigen weg is gegaan en al pionierend de grondlegger is geworden van een genre dat nog het beste te omschrijven is als het polderchanson.

De Uitdaging
In De Uitdaging maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond zich elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. Pianist, componist, producer en theatermaker Thijs Borsten is de drijvende kracht achter De Uitdaging. Hij verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen en verenigt uiteenlopende muzikale werelden. De Volkskrant noemt het ‘magisch’ en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’. De band van De Uitdaging bestaat uit Thijs Borsten (piano/presentatie), Xander Buvelot (bas) en Arno van Nieuwenhuize (drums).

19 jan: Surinaamse Groninger Arnold Veeman & voormalig zangeres van Zuco 103 Lilian Vieira
2 feb: Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas
18 feb: operazangeres Tania Kross en zanger/gitarist Neco Novellas uit Mozambique
25 mrt: jazzzangeres Kim Hoorweg en zanger Nawras Altaky uit Syrië

“Het plezier spat van het toneel af!” – AD
“Thijs Borsten laat verrassende zangers samen swingen” – NRC
“Laat Thijs Borsten hier AUB meer doorgaan!” – Volkskrant

website De Uitdaging

website Lilian Vieira
website Arnold Veeman

Gegevens

Datum:
vr 19 jan '18
Tijd:
20:15