Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationaal Boogie Woogie En Blues Piano Concert 2018

zo 1 jul '18, 16:30

€23,50

Op zondag 1 juli is het ‘boogiewoogie day’ in het Beaufort! 4 internationale boogiewoogie titanen betreden dan het podium, op evenzoveel vleugels. De line up is Martijn Schok ,Henk Pepping, Frank Muschalle (Duitsland) en Ben Levin (USA).
De vier pianisten spelen solo, maar ook vier-, zes- en achthandig boogiewoogie en blues piano. Ze worden daarbij begeleid door de energieke drummer Maarten Kruijswijk en vocaliste Greta Holtrop.

In vogelvlucht over het illustere kwartet:
De 18 jarige Ben Levin (USA) is een blues / boogiewoogie-pianist en zanger uit Cincinnati, Ohio. Hij is één van de weinige ‘vierde generatie’ boogie woogie en pianoblues muzikanten in de VS! De familie stamboom lijkt doordrenkt met de boogiewoogie en het was dan ook niet zo gek dat Levin thuis aangestoken werd om de klavieren te beroeren. Op 11-jarige leeftijd stond hij met zijn vader al op het podium en een grote muzikale zegetocht met als wapenfeiten o.a. de halve finale op de International Blues Challenge in Memphis en optredens op prestigieuze shows / evenementen, zoals Cincinnati, OH’s Cincy Blues Fest, Chicago Blues Fest, Ricky Nye’s Blues & Boogie Piano Summit en veel clubshows. Op zijn palmares staan al meer dan 200 shows.

Zijn Duitse collega virtuoos Frank Muschalle (1969) heeft wat meer kilometers op zijn boogiewoogie teller staan. Eén van de vele muzikale hoogtepunten is dat Muschalle in 1998 uitgenodigd werd voor een tournee van twee weken in South Carolina (VS) met de Mojo Blues Band. Als onderdeel van deze tournee zijn er ook opnames gemaakt met Jimmy McCracklin en Nappy Brown voor Ripete Records (VS). Hoogtepunt in 2002 was de driedaagse concertreeks op de 40e verjaardag van het American Folk Blues Festival, waar Muschalle speelde met blues grootheden als Hubert Sumlin, Carey Bell, Bob Stroger en Louisiana Red. Later tourde deze veel gevraagde en internationaal befaamde pianist nog vele malen de wereld rond.

Ook in Nederland kennen we een aantal mastodonten op boogiewoogie terrein. Eén daarvan is Henk Pepping. Henk Pepping is al jaren een naam in de boogiewoogie scene in Nederland en daarbuiten. Het publiek kent hem waarschijnlijk ook met zijn band de Pepping Express, waar hij menig podium reeds mee onveilig maakte. Maar speciaal voor dit concert meet Henk zichzelf een ander pak aan en gaat het duel met zijn collega- virtuozen aan.

Martijn Schok is een begrip op het gebied van boogie woogie en pianoblues. Naast zijn optredens in Nederland wordt hij regelmatig gevraagd voor jazz- en bluesfestivals in Europa en de USA. Hij heeft tot nu toe maar liefst 16 succesvolle boogiewoogie CD’s opgenomen. Martijn Schok heeft de German Pinetop boogiewoogie Award “Pianist des Jahres” 2013 en 2014 ontvangen. Deze onderscheiding is de belangrijkste muziekprijs voor boogiewoogie in Duitsland en werd voor de derde keer uitgereikt. Martijn’s speelstijl kenmerkt zich door veel swing, een stevige groove en grote virtuositeit. Duidelijk is te horen dat hij veel respect en bewondering heeft voor de muziek van de vroege Amerikaanse boogiewoogie pioniers. Martijn wordt dan ook gezien als een van de beste vertolkers van de authentieke boogiewoogie stijl.

website Ben Levin
website Frank Muschalle
websyte Martijn Schok
Greta Holtrop (zang/presentatie)
website Maarten Kruijswijk (drums)

Gegevens

Datum:
zo 1 jul '18
Tijd:
16:30 - 17:00