Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jeff Heijne: flamenco-gitaar, cello & bas

vr 23 feb '18, 20:15

€17,50 / 13,50

La Niebla se Levanta

Jeff Heijne is een geweldenaar op de gitaar. Op achtjarige leeftijd leerde hij gitaarspelen en kwam hij al snel in aanraking met het genre. Hij studeerde bij Eric Vaarzon Morel als hoofdvakdocent. Hij volgde cursussen bij gerespecteerde flamenco-gitaristen . Hij is de winnaar van de YAA-Award 2018, voorgedragen door Eric Vaarzon Morel.

Het trio waar hij vandaag mee optreedt bestaat uit drie jonge musici die elkaar vonden in de flamenco- en klassieke muziek. Zij vormen een opmerkelijk trio van flamenco-gitaar, cello en contrabas. Jeff Heijne (git.), Bea Andrés (cel.) en Giuseppe Campisi (bas) spelen eigen werk en originele arrangementen in een gepassioneerde en emotionele stijl.
De musici, van Nederlandse, Catalaanse en Italiaanse afkomst, zijn geïnspireerd zowel door moderne flamenco-grootheden zoals Paco de Lucía en Eric Vaarzon Morel, als door Spaanse klassieke muziek.

lees het artikel op NH Nieuws

website Jeff Heijne

Jeff Heijne leerde op achtjarige leeftijd gitaar spelen en kwam al snel in aanraking met flamencomuziek. Tien jaar later werd hij toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam en koos hij neerlands bekendste flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel als hoofdvakdocent. Jeff is inmiddels succesvol afgestudeerd voor zijn bachelor en master, heeft een solo CD gemaakt genaamd Los Sentimientos del Flamenco en een CD-presentatie gegeven in een uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw. Hij speelde met Eric Vaarzon Morel in diens theaterstuk ‘de Waterdrager’ (‘el Aguador’) in het Zaantheater en mocht onlangs Vaarzon Morel vervangen in de voorstelling ‘Entre dos Artes’ met ruiter Bas de Recht. Samen traden zij op voor 20000 man in Ahoy Rotterdam. Jeff tourde met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band in verschillende steden door heel Spanje, in Nederland speelde de Flamenco-Jazz Band o.a. op het Amsterdam Jazz Festival en in het Bimhuis. Met zijn trio gaf Jeff concerten tijdens de Uitmarkt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam en tijdens de expositie ‘Spaanse Meesters’ in de Hermitage. Jeff speelde in de zomer van 2016 30 shows in het ‘Late Evening Zomercabaret’ in het Delamar Theater, m.m.v. Ruut Weissman, Diederik Ebbinge, Rutger de Bekker, Eva Laurenssen, Raoul Heertje, Maarten Heijmans, Alex Klaasen, Ivo de Wijs, George Groot en Ellen ten Damme. In oktober van 2016 trad hij met Eva Laurenssen op in het ‘Shaffy Chantant’ in Felix Meritis te Amsterdam. Hij volgde door de jaren heen cursussen bij alom gerespecteerde flamenco gitaristen als Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Paco Serrano en Tomatito. Jeff treedt op in binnen- en buitenland, zowel solo als samen met andere artiesten zoals de Pablo Martínez Flamenco Jazz Band, Trio Mañanitas, oud-speler Jaber Fayad en celliste Maya Fridman.

Onlangs heeft Jeff als één van de vijf winnaars de YAA-award 2018 (Young Artsupport Amsterdam) gekregen; een jaarlijks uitgereikte prijs aan jonge en bijzondere kunstenaars op het gebied van film, muziek, theater en kunst.

Bea Andrés is geboren in Barcelona, waar zij als driejarige begon met het bespelen van de cello. Ze ging studeren op het Conservatorium van Barcelona (Conservatori Municipal de Mùsica de Barcelona) en zette haar studie voort op het Conservatorium van Amsterdam bij celliste Monique Bartels, waar zij tevens masterclasses volgde bij Anner Bijlsma, Dimitri Ferchtmann en Jelena Ocic.
Bea heeft geparticipeerd in jeugdorkesten zoals het JONC (Jove Orquestra National de Catalunya) en het NJO (Nederlands Jeugd Orkest), en heeft gespeeld op muziekfestivals zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, de Holland Music Sessions, de Cello Biënnale Amsterdam, Aurora Kamer Muziekfestival (Zweden), Pan Calefax in het Muziekgebouw, Festival Jong Talent Schiermonnikoog, Cello Festival Zutphen en 100Cellos.
Bea maakt ook deel uit van kamermuziek ensembles zoals Intercontinental Ensemble in Amsterdam en Ensemble Novocento in Rome. Zij woont op dit moment in Amsterdam en studeert bij Giovanni Sollima op de Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Giuseppe Campisi is een Italiaanse bassist, componist en arrangeur woonachtig in Amsterdam. Na summa cum laude te zijn afgestudeerd in Jazz Compositie op het Berklee College of Music (Verenigde Staten) verhuisde Giuseppe naar Nederland om een master programma te volgen in Jazz Performance op het Conservatorium van Amsterdam.
Gedurende zijn carrière heeft hij het podium gedeeld met muzikanten zoals George Garzone, Jasper Blom, Rob Van Bavel en Bob Moses. Hij is actief in zowel Europa als in de Verenigde Staten.
Naast zijn werk als bassist is Giuseppe eveneens een productief componist. In The Woods, het eerste album van zijn project genaamd Fluid Collective, is eind 2016 gepubliceerd.

website Jeff Heijne

Gegevens

Datum:
vr 23 feb '18
Tijd:
20:15