Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jeroen van Vliet – Sferische Jazz en Spannende Folklore

zo 4 feb '18, 17:30

€17,50 / 13,50

met Kristina Fuchs en Mete Erker

Pianist Jeroen van Vliet, meester van de nuance en subtiliteit, zien we graag in het Beauforthuis. De afgelopen 2 jaren verzorgde hij de alternatieve kerstmis zowel met Eric Vloeimans als met Afra Mussawisade.

Vandaag speelt hij met de Turks-Nederlandse Mete Erker, één van de origineelste jazzsaxofonisten van ons land. Mete treedt op met nationale en internationale grootheden. Samen met Jeroen creëert hij muziek vol passie, energie en gevoel.

Na de pauze voegt zangeres Kristina Fuchs zich bij hen met haar bijzondere instrument, ‘de hang’, met een vertolking van Nederlandse volksliedjes – in de zin van èchte, oude folklore. Uitgangspunt hiervoor is de collectie van radiomaker Ate Doornbosch, zoals hij die ruim 35 jaar lang liet horen in het radioprogramma Onder de groene linde. Doornbosch nam met zijn recorder overal in Nederland de broze stemmen op van vaak oudere Nederlanders die zulke eeuwenoude liedjes nog konden zingen.

Harmonium 1890
Kerstnacht speelde Jeroen van Vliet een stuk op het oude harmonium uit 1890 dat voor het eerst sinds 1949 weer bij ons klonk, nadat het liefdevol was gerestaureerd door pianostemmer Marthen van Batenburg. Ook vandaag zal hij hier weer op spelen.

Jeroen van Vliet op Jazzhelden
website Kristina Fuchs
website Mete Erker
website Jeroen van Vliet
Vrije Geluiden over Linden

Gegevens

Datum:
zo 4 feb '18
Tijd:
17:30