Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spijkers II

do 15 nov '18, 20:15

€22,50 / 17,50

foto: Jaap Reedijk

Het tweede muzikale theaterprogramma van Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers,werd lovend ontvangen door publiek en pers en behaalde zelfs de top 10 van beste theatervoorstellingen 2017-2018 van De Theaterkrant. Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nóg meer Spijkers. Daarom dit seizoen nog eenmaal op de planken, Spijkers II. Speciaal voor u.
En voor ons, omdat we het zo leuk vinden.

Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.

  • Ruud Buurman (Theaterkrant) ***** | Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.
  • Joris Henquet (de Volkskrant) **** | Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling Spijkers II uniek.
  • Rinske Wels (TROUW)**** | ‘Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes – veelal van de hand van Peer Wittenbols – gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt.

Joost Spijkers zegt zelf: ‘Spijkers II is zeker nog geen eindstadium van wat ik wil maken. Je moet het zien als work in progress. Ik ben op zoek naar vitaliteit en levensvreugde. Met muziek, zang, dans en poëzie om het leven te vieren, daar ben ik thuis.’

lees ook het interview in NH Dagblad

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic, Andreas Suntrop
Regie Titus Tiel Groenestege
Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers
Muziek Arend Niks, Joost Spijkers
Choreografie Iva Lesic

Poelifinario 2018

Dit jaar is de Poelifinario voor het eerst opgesplitst in drie categorieën. De jury vond Spijkers II dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven en wint daarmee automatisch de prijs. De jury:

“Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Met een minimum aan middelen is er een functioneel toneelbeeld gecreëerd, wat alle ruimte laat aan de ongrijpbare, melancholieke energie van Joost. Rauw, puur en vol passie. Prachtig gespeeld, meeslepend ‘verteld’ en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma. Dit programma stak met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma´s uit.”

Gegevens

Datum:
do 15 nov '18
Tijd:
20:15