Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

di 20 nov '18, 20:00

€12,50 / 5,00

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. de Amerikaanse chef-dirigent Dennis Mackrel geeft vanavond een openbare repetitie.

Je kunt meekijken met het ‘maakproces’ van een nieuw programma over het rijke jazzverleden van Scheveningen en de befaamde Kurhausconcerten in de jaren 50 en 60. Met muziek van internationale jazzsterren als Miles Davis, Count Basie en Thelonious Monk, die allen ooit in de legendarische concertseries van impresario’s Norman Granz en Lou van Rees in het Kurhaus optraden. Dezelfde avond vertrokken ze voor een Nachtconcert naar het Amsterdamse Concertgebouw, om zo de kosten te drukken. Ze werden daarbij dikwijls werden achtervolgd door hun publiek.

Het 17-koppige Jazz Orchestra wordt gezien als een van de beste big bands van Europa en trad eerder wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam, zoals Oleta Adams, Toots Thielemans, Kurt Elling, José James en Georgie Fame. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren, zoals Peter Beets, Martijn van Iterson en Bert Boeren.

Dennis Mackrel is sinds 2015 chef-dirigent van het Jazz Orchestra. Hij begon zijn professionele loopbaan als tienjarige en werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in de Count Basie band. Hij speelde in orkesten als The Vanguard Jazz Orchestra, The Carla Bley Very Large Band en de Dizzy Gillespie All Star Big Band en was van 2010 tot 2013 bandleider van Count Basie Orchestra.

website Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Gegevens

Datum:
di 20 nov '18
Tijd:
20:00