Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Janne Schra & Reinout Douma

Vasalis

vr 30 nov '18 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

€22,50 / 17,50

Op hun nieuwe album Vasalis brengen zangeres Janne Schra en Noordpool Orkest-voorman Reinout Douma verschillende fascinerende werelden samen. De gedichten en brieven van één van Nederlands grootste dichteressen vormden de inspiratie voor nieuwe songs en composities, gecomponeerd door beide. Vanavond een akoestische weergave van dit werk. M. Vasalis – pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans – schreef legendarische gedichten als ‘Tijd’, ‘Afsluitdijk’ en ‘Drank, de onberekenbare’. De gedichten zijn de rode draad in een poëtisch optreden met invloeden van pop, jazz en soul.

Janne Schra behoeft nauwelijks verdere introductie. Ze was van 2001 tot 2010 zangeres en songwriter in de band Room Eleven waarmee ze twee albums maakte, ‘Six White Russians and a Pink Pussycat’ en ‘Mmm…Gumbo?’. Room Eleven ontving twee gouden en een platina plaat en toerde door Canada, Japan, Europa en Zuid-Afrika. Janne Schra heeft nummers geschreven met Kraak & Smaak, Sister Bliss, Benjamin Herman, Yuri Honing, De Staat, Happy Camper en Perquisite. En ze stond in het verleden al vaker met succes op de planken in Austerlitz!

Reinout Douma (1974) klom op 4 jarige leeftijd achter de vleugel. Hoewel thuis klassieke muziek klonk was hij ook bezig met het naspelen van popmuziek. In Groningen ging hij rechten studeren. Ook ging hij daar cabaretiers begeleiden en leerde hij een nieuwe liefde kennen: jazz! Hij componeerde voor Metropole Orkest, het door hem opgerichte Noordpool Orkest en Noord Nederlands Orkest. Reinout werkt en werkte samen met o.a. Ed Kowalczyk, Wouter Hamel, Izaline Calister, Jett Rebel, Bert Visscher, Janne Schra, Waylon, Nynke Laverman, Douwe-Bob, Fay Claassen, Ellen ten Damme, , Karsu, Kim Hoorweg, Jochem Myjer, Lilian Hak, Iris, Jan Akkerman en Ali B.

website Janne Schra
website Reinout Douma

Gegevens

Datum:
vr 30 nov '18
Tijd:
20:15