Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ode aan de verbeelding

Jazz Club BEAU: Kika Sprangers Quintet

do 2 nov '23 , 20:15 20:45

€20 / 15 incl. drankje

Mind’s Eye concert.
Een ode aan de verbeelding.
Een unieke kracht en ten tijde van stilstand alles wat we nog hebben.

In haar eigen kwintet laat saxofoniste Kika Sprangers de tekstloze pure zangstem van Anna Serierse naadloos overvloeien in haar eigen saxofoongeluid. William Barrett (bas), Willem Romers (drums) en Koen Schalkwijk (piano en wurlitzer) vormen de dynamisch rijke en beweeglijke ritmesectie. Uitgesproken muzikale karakters die floreren in schurend samenspel, onverwachtse beslissingen, maar zang en saxofoon ook harmonisch kunnen omarmen.

Het kwintet is een band van vijf leiders, gekenmerkt door durf in hun spel. Ze dagen elkaar uit en nemen avontuurlijke muzikale wendingen om zo het beste in elkaar naar boven te halen. Ze kleuren Kika’s verhalende composities, die volgens haar vooral een mooi verhaal moeten illustreren. Het ensemble is beïnvloed door artiesten als Kenny Wheeler & Norma Winstone, Jakob Bro en orkestrale albums als Brad Mehldau’s Highway Rider.

website Kika Sprangers Quintet

Maak mee hoe jazz anno nu in de wereld beweegt.

Jazz Club BEAU betekent jazz in beroering. Wij gooien de grenzen open en willen de ‘inlichtingendienst’ voor jazztalent zijn. Met musici uit tal van landen, waaronder Zuid-Korea, Bulgarije, Turkije en Israël. Met programmeur Matti Austen binnen de geledingen zijn de ogen en oren hierbij maximaal geopend.

klassiek, india, europese folk & jazz

do 5 okt, 20:15

Jazz Club BEAU: CHI-KWARTET

Find out more »

ode aan de verbeelding

do 2 nov, 20:15

Jazz Club BEAU: Kika Sprangers Quintet

Find out more »

Accordeon – Carte Blanche

do 30 nov, 20:15

Jazz Club BEAU: Rick Cornelissen feat. Bert Van de Brink / Adinda Meertins / Ruben Drenth

Find out more »

The Bedroom Sessies

do 8 feb '24, 20:15

Jazz Club BEAU: Hilin

Find out more »

No Longer Blue

do 7 mrt '24, 20:15

Jaz Club BEAU: Blue Sands ft. Anton Goudsmit & Mete Erker

Find out more »

Hip Hop Meets Jazz

do 4 apr '24, 20:15

Jazz Club BEAU: Vlijmscherp / Licks & Brains

Find out more »

Jazz Club BEAU is een initiatief van Stichting Kamperlinie en mede mogelijk gemaakt door

  • Provincie Utrecht