Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Cooder Connection

Topmusici met een grote passie voor Ry Cooder

zo 29 okt '23 , 17:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

LET OP gewijzigde aanvangstijd: niet 18.30 maar 17.30

€19,50 / 14,50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Pieter Vermeulen: guitars & vocals, Ron Bormans: vocals, Angelo Bombrini: accordeon, guitars & lap steel, Geert Roelofs: drums

The Cooder Connection, de band rond meestergitarist Pieter Vermeulen speelt de muziek van Ry Cooder doorleefd en intens. Deze kwaliteit is maar voor weinigen weggelegd.

‘You have to know the music, and than you can play it with everyone that feels it’ – Ry Cooder

Echte virtuositeit moet in diepgang worden gezocht, en niet in toeters en bellen. De eenvoud in Cooders muziek, aansprekend en doorleefd gespeeld, bewijst dat. Dat ontdekt Pieter als hij terug gaat in de tijd van Cooders muziek: uit traditie geboren en teruggaand tot aan de wortels van Americana.
Pieter stelt in 2003 een band samen met accordeonist/gitarist Angelo Bombrini. Ze spelen in wisselende samenstellingen. Zij verheffen Cooders stelregel tot credo: ‘You have to know the music, and than you can play it with everyone that feels it’.
Succes bij o.a. Rowwen HezeIlse de Lange en Xander de Buisonjé. overlaadde Pieters agenda en er volgde een pauze. Totdat Pieter in 2009 Cooder voor de derde keer ziet met Cooders zoon op drums en Nick Lowe op bas. Een onvergetelijk concert en ‘what a sound!’.
Pieter besluit het weer op te pakken onder de naam The Cooder Connection. Basveteraan Simon Roelofs erbij gevraagd, diens broer Geert aan de gelederen toegevoegd en Ron Lowell Bormans zingt de sterren van de hemel