Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meezingochtend – opstaan als mens

"opstaan als mens" olv Inge van Keulen

zo 7 apr '24 , 10:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€16 / 7 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Een week na Pasen Opstaan als mens.

We gaan ons bezighouden met de verhouding van de groep en het individu, en dat muzikaal onderzoeken. Met een improvisatie, en met wereldwijde liederen, uit Zuid Amerika, Azië en muziek van de Soefi’s.
De planten schieten omhoog. En geestelijk, wat staat er in onszelf op? Zo is de verwachting dat in 2030 computers slimmer zijn dan mensen. We hebben nu op youtube al AI versies van muziek, dus gemaakt door Artificial Intelligence. Wat onderscheidt ons en hoe hoor je dat? En muzikaal: wat is het verschil tussen random gegroepeerde tonen en een improvisatie van intens naar elkaar luisterende mensen? Hoe hoor je de kracht van de ziel in de muziek?

Kom mee doen op zondagochtend 10.30-12.15 uur. Muzikale leiding Inge van Keulen, pianobegeleiding Ronald van Eunen.

Zing je in een koor, solo in een band, of alleen onder de douche? Maakt niet uit. In deze meezingochtenden gaat het om het (terug)vinden van onze creativiteit. We zingen zonder bladmuziek. Hoe mooi muziek van bladmuziek ook is, het ontneemt ons soms onze spontaniteit. Speelsheid is ons instrument op deze ochtenden. Ervaring is niet nodig, we zingen vaak meerstemmig, maar zonder bladmuziek om zo terug bij onze spontaniteit te komen.