Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Linde Nijland & Kirsty McGee

Folk – Singer Songwriter

zo 7 apr '24 , 17:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,50 / 14,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Linde Nijland, de beste folkzangeres van Nederland heeft Kirsty McGee uitgenodigd voor een tour in Nederland. Deze Engelse singer/songwriter/gitarist is een betoverend artieste van een buitenklasse met een stem met de textuur van rook en fluweel.

Singer songwriter Kirsty McGee uit Engeland heeft een uniek oeuvre waarbij fluisterzachte luisterliedjes afgewisseld worden door krachtige, meer bluesy en jazz-achtige nummers, met onder meer inspiratie uit de jaren 30. Haar nummer Sandman figureerde in de film ‘Trance’ van de bekende filmmaker Danny Boyle en in Nederland wordt haar muziek o.a. uitgevoerd door zangeres Leoni Jansen. De bekende radio DJ Bob Harris (BBC) zei over haar: “Absolutely superb, memorable, I love her songs.”

Linde Nijland wordt wel ‘de beste folkzangeres van Nederland’ genoemd (Heaven). Haar nieuwste album kreeg lovende recensies, zoals in OOR: “Ten Years bevat vrijwel alleen nummers van Nijland zelf en toont haar in compositorische topvorm”. Ooit begon ze als helft van het zangduo Ygdrassil, maar ook werd ze bekend met haar eerbetoon aan de Britse folklegende Sandy Denny. Samen met multi-instrumentalist Bert Ridderbos (o.a. Torf) maakte ze onder andere een muzikale reis naar Bhutan, met optredens in landen als Iran en India.

Kirsty en Linde werkten al eerder succesvol samen, nadat de zangeressen elkaar bij een Engelse tour ontmoetten. Ze zullen apart, maar ook samen hun werk ten gehore brengen. Hierbij deels, muzikaal en veelzijdig ondersteund door Bert Ridderbos op gitaren, dobro, cittern, banjo en accordeon. Kirsty heeft naast haar gitaar ook een echte ‘zingende zaag’ bij zich. Dit optreden is iets om niet te missen.

www.lindenijland.nl

www.kirstymcgee.com

10 jaar geleden speelden Linde en Kirsty ook al samen