Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brazil: Josee Koning ft. Ivan Lins & Leonardo Amuedo

Doce Presença (try out)

wo 19 jun '24 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€22,50 / 17,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Nieuw album geproduceerd door viervoudig Grammy-winnaar Ivan Lins, die vandaag ook meespeelt!

Josee Koning is de meest Braziliaanse zangeres van Nederland, bekend van de Braziliaanse fusion-formatie Batida.

Doce Presença is het nieuwe album van zangeres Josee Koning. Geproduceerd door de Braziliaanse componist, pianist, zanger Ivan Lins is het een sfeervol album van internationale klasse. Zoals Ivan Lins zegt: “It’s delicate, intimate, melodic, soft, sweet, peaceful, has great lyrics and a close to the bossanova atmosphere. Our album is delicious!”

Live zingt Josee de stukken van Doce Presença met een internationaal superkwartet. Ze wordt herenigd met meestergitarist Leonardo Amuedo die tegenwoordig in de VS woont. Hij neemt zijn zoon mee, de talentvolle drummer Danilo Amuedo. Pianist Hans Vroomans begeleidt Josee al vele jaren en is een absolute specialist in het Braziliaanse repertoire. De veelzijdige Braziliaanse bassist Matheus Nicolaiewsky maakt het kwartet compleet.

Doce Presença is Josee’s 11e soloalbum. Haar solocarrière begon in 1995 nadat zij in de jaren 80 de Braziliaanse muziek in Nederland introduceerde met de legendarische brazilian jazz formatie Batida. Tribute to Antonio Carlos Jobim, geproduceerd door Dori Caymmi was Josee’s eerste soloalbum. Via Caymmi leerde zij Ivan Lins kennen, die meewerkte aan Josee tweede album Dois Mundos (1999).

Na een vriendschap van ruim 25 jaar, stelde Ivan Lins in 2022 dit nieuwe album van Josee te produceren en dit op te nemen in Portugal met internationale topmuzikanten. Viervoudig Grammy-winnaar Lins is te horen op keyboard, in duetten met Josee en met een mooie, vocale percussie op de Braziliaanse klassieker Tico-tico. Op Doce Presença staan composities van Ivan Lins, twee stukken van de Braziliaanse singer-songwriter Lenine en het door Josee Koning en Martin Fondse geschreven Cântico dos cânticos. De eerste single, uitgebracht op Valentijnsdag, is het romantische Franstalige duet van Josee en Ivan, Plus fort que nous.

Line up:
Josee Koning – vocals
Leonardo Amuedo – gitaar
Danilo Amuedo – drums
Hans Vroomans – piano
Matheus Nicolaiewsky- bas

website Josée Koning