Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Raymond van het Groenewoud

- IN DE OOSTERKERK LAATSTE KAARTEN

di 23 apr '24 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€27,50 / 22,50 incl. consumptie korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

LAATSTE KAARTEN

Raymond speelt oud en nieuw werk uit zijn vijftig jaar omspannende rijke oeuvre. Het toont alle kanten van zijn kunstenaarschap. Want Raymond is niet alleen zanger, gitarist en pianist, die kan rocken én romantische ballads zingen, maar hij is ook een even ingenieuze als geestige tekstdichter. Als entertainer bespeelt hij zijn publiek, dat uit volle borst meezingt met zijn bekende hits uit het verleden. Of blijft het muisstil, als hij een van zijn fameuze ballads inzet. Maar ook met zijn nieuwere repertoire behoudt hij ieders aandacht.

Raymond van het Groenewoud
Raymond van het Groenewoud is een begrip op de Nederlandse podia sinds het midden van de jaren zeventig. Met zijn tweede album Nooit Meer Drinken uit 1977 zet hij zijn naam op de kaart. Niet in het minst komt dat omdat daarop het lied Meisjes staat, waarin de jongedames als het “mooist op aard” worden bezongen. Menige wenkbrauw wordt opgetrokken vanwege het nogal gewaagde taalgebruik in dit nummer, zoals het zinnetje: ‘Ze komen zelden klaar meneer.’ Politieke correctheid moet dan nog uitgevonden worden. Als de situatie daarom vraagt, past hij zijn teksten aan.

Raymond weet iets voor elkaar te brengen wat tot dat moment ongehoord is, namelijk te rocken op de Nederlandse taal. Van meet af aan blijft hij met zijn toenmalige begeleidingsband De Centimeters ver weg van kleinkunst. Tegelijkertijd heeft hij juist de tekstuele finesse die in dat genre zo gewoon is. Hij loopt in het begin van zijn carrière ook niet zomaar “stage” bij chansonnier Johan Verminnen.

Op gezette tijden scoort Raymond een hit, waarvan de ballad Je Veux De l’Amour (1980) een van de meest aansprekende is. Zonder enige twijfel is het op gospelmuziek gebaseerde De Liefde Voor Muziek zijn grootste hit. Aan beide kanten van de grens bereikt het in 1991 de nummer 1-positie in de hitparade. Andere bekende hits zijn Chachacha, Vlaanderen Boven en Maria, Maria, Ik Hou Van Jou. De soundtrack voor de film Brussels by Night van Marc Didden (1984) behoort tot zijn artistieke hoogtepunten.

lees het artikel over Raymond

Woudenbergseweg 44
Zeist,3701 BC