Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beatrice van der Poel zingt Jacques Brel

45 jaar na zijn verscheiden

zo 10 mrt '24 , 17:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€25 / 20 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Beatrice speelde dit programma bij ons aan het begin van haar tour. De voorstelling was zo snel uitverkocht en het concert was zo succesvol dat we besloten aan het einde van de tour haar nogmaals uit te nodigen.

Het is 45 jaar geleden dat de grote Jacques Brel is overleden. De Belgische zanger, componist en tekstschrijver die begin jaren zestig uitgroeide tot een internationale beroemdheid. De intense manier waarop hij zijn chansons de zaal in spuugde en zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht is ongeëvenaard.

lees het interview met Beatrice

Toch trekt zangeres/songwriter Beatrice van der Poel de stoute schoenen aan en stapt in de voetsporen van Liesbeth List èn Jacques Brel zelf die de prachtige Franstalige Brelchansons ook in het Nederlands zongen. De vertalingen van Ernst van Altena zijn haar op het lijf geschreven …
Haar onlangs verschenen EP Beatrice Zingt Brel oogstte lovende recensies en jubelende reacties. Het is dus tijd voor een volledig programma met de mooiste vertaalde stukken van Brel.
Beatrice wordt begeleid door pianist Leo Bouwmeester die ook wijlen acteur Jeroen Willems’ ode aan Brel muzikaal vormgaf. Contrabassist Sanne van Delft kent u o.a. van muziektheatergroep Släpstick / De Wereldband en violist Micha Molthoff die optrad met o.a. Herman van Veen, Jaap van Zweden en momenteel met de virtuoze voorstelling A Fiddler On His Route door het land tourt. Beatrice Zingt Brel belooft een prachtige, intense en ontroerende avond te worden.

Ik dacht toch… na Jacques Brel…. ik dacht toch… na Liesbeth List … dat kan niet mooier, daar is niet tegenop te zingen, maar … verpletterd werd ik, door deze versie …!

Frits Spits, NPO RADIO 1, De Taalstaat, over Laat Me Niet Alleen

website Beatrice van der Poel