Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het verhaal van de Blues – van Mali tot Mississippi

UITVERKOCHT JOEP IS 23 JUNI BIJ ONS TE GAST MET DJAM!

zo 4 feb '24 , 17:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

UITVERKOCHT. Joep is 23 juni ook in het Beauforthuis met DJAM! met de Malinese gitaarvirtuoos Bounaly Traoréuit. (DJAM! is wat dansers op de dansvloer in Noord-Mali naar elkaar roepen, en betekent ‘geluk’ ). 

Als tiener trok gitarist Joep Pelt naar het zuiden van de VS om de blues te leren. Hij ontmoette er oude helden, die hem de typische Delta bluesstijl bijbrachten. Pelt raakte hopeloos verliefd op de blues en besloot dieper te graven. ‘Van Mali tot Mississippi’ is het verhaal van de West-Afrikaanse roots van de blues, vandaar verder trekkend langs de Caribische slavenroutes tot haar geboorte in het zuiden van de VS en hoe de blues daarna de muziekgeschiedenis voorgoed veranderde. Een bijzonder muzikaal avontuur met de vele liedjes die Joep onderweg verzamelde, met verhalen, foto’s, historische beelden.

interview met Joep in Blues Magazine

website Joep Pelt