Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schubert

Caroline Jestaedt & Anna Alvizou (sopraan & piano)

vr 1 dec '23 , 20:15 20:45

€23,50 (vrijkaarten niet geldig) korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Bekijk Evenement

Caroline Jestaedt – sopraan, Anna Alvizou – piano, Kathleen Gyssels poëzie

De Frans-Duitse sopraan Caroline Jestaedt en de Griekse pianiste Anna Alvizou liederen van Schubert, maar ook van andere componisten. Hoogleraar Literatuur Kathleen Gyssels verdiept samen met het publiek het thema met behulp van poëzie en filosofische reflectie. Het thema is eenzaamheid

Franz Schubert organiseerde in zijn tijd regelmatig zogenaamde Schubertiades: bijeenkomsten waar hij nieuwe muziek deelde met vrienden en kunstenaars uit andere kunstvormen en waar -vaak bij een goed glas wijn- actuele thema’s en kunst werden besproken.

Caroline Jestaedt
Vandaag bereikte ons het bericht dat sopraan Katharine Dain door ziekte komende vrijdag niet kan optreden op onze Schubertiade. Gelukkig hebben we -vooral ook door de inspanningen van pianiste Anna Alvizou- een waardige vervanger gevonden: de Frans-Duitse sopraan Caroline Jestaedt. We zijn er van overtuigd dat we u ondanks deze wijziging een prachtige avond zullen bezorgen!
Heeft u vragen of opmerkingen over dit bericht? Mail ons op info@schubertstichting.nl

foto: Wouter de Bruycker

Anna Alvizou
Anna is geboren in Griekenland. Ze studeerde piano bij Lambis Vassilides en lied begeleiding bij Peter Nelson, Aaron Wajnberg en Jeanne-Minette Cilliers. In 2022 ontving ze de prijs van ‘beste liedpianist’ van de Internationale Triomphe de l’art-wedstrijd in Brussel, in de categorie Liedduo. Samen met sopraan Jessica Harper werd zij geselecteerd voor deelname aan het Young Artists Program van het Internationale Liedfestival Zeist in 2023, waar ze de prijs kregen voor de beste uitvoering van het verplichte stuk van het competitieve gedeelte van het programma.

Kathleen Gyssels
Kathleen Gyssels is hoogleraar Franstalige postkoloniale literatuur en cultuur aan de Universiteit Antwerpen. Haar publicaties richten zich op Afrikaans-Amerikaanse, Caraïbische en Franstalige auteurs. Zij bekijkt onderwerpen vanuit een breed vergelijkend en interdisciplinair perspectief. Haar huidige focus breidt zich uit naar de relatie tussen schilderkunst en literatuur, muziek en poëzie, en conflictueuze kwesties, zoals de onzichtbaarheid van de Joodse aanwezigheid in de Caraïben en de Afrikaans Amerikaanse cultuur.

Georganiseerd door de Schubert Stichting.