Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eric Vaarzon Morel

UITVERKOCHT De spaanse Miles Davis

zo 19 nov '23 , 17:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

LET OP gewijzigde aanvangstijd: niet 18.30 maar 17.30

€25 / 20 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

UITVERKOCHT, mail voor de wachtlijst naar kaartverkoop@beauforthuis.nl

Eric Vaarzon Morel gaat met zijn jonge talentvolle gasten op zoek naar de Spaanse klanken in de muziek van Miles Davis, een van de grootste en invloedrijkste jazzmuzikanten of all times. Specifiek de albums Kind of Blue en Sketches of Spain, die Miles samen maakte met Gil Evans als pianist/arrangeur.

foto: Paulien Huizinga

Kind of Blue (1959) is een van de meest populaire jazz albums allertijden en bevat bijvoorbeeld naast All Blues ook het nummer Flamenco Sketches. Wat waren toch de beweegredenen van die twee om die zo specifieke Spaanse klanken en melodielijnen te verwerken in hun zo succesvolle albums? Een zoektocht naar de beroemde blue notes van Miles in de jazz maar dan op z’n Spaans, op de flamenco manier met de tonos negros (donkere zwarte klanken) uit de flamenco.

Sketches of Spain (1960) komt nog dichter bij Erics flamenco; de Soleá is een van de oudste flamenco vormen. En het Concierto de Aranjuez is simpelweg de bekendste Spaanse gitaarmelodie aller tijden. Flamenco wordt wel eens met de blues vergeleken. Duende, blues, de magie van de Spaanse ziel spat er vanaf. Zoals Miles Davis, ook wel de Picasso van de jazz genoemd, 60 jaar geleden de exotische- passievolle Spaanse klanken in de jazzwereld introduceerde zo doet Eric dat nu op zijn geheel eigen wijze met zijn jonge talenten in het theater. Een flamencogitaar, een trompet, een electrische gitaar, zang, effecten en drums/percussie vormen samen een flamenco/jazz ensemble vol passie en virtuositeit.

We zullen wel nooit te weten komen waarom Miles Davis en Gil Evans die Spaanse soul opzochten?! Wat we wel weten is dat Eric Vaarzon Morel en zijn jonge virtuozen die Trans-Atlantische ziel een boost gaan geven, flamenco-blues sin fronteras (zonder grenzen), oh yeah en olé…..

website Eric Vaarzon Morel