Laden Evenementen

« Alle Evenementen

The Fureys

UITVERKOCHT - Ierse folk

ma 20 nov '23 , 20:15 20:45

UITVERKOCHT – vraag om een plek op de wachtlijst via kaartverkoop@beauforthuis.nl (vermeld ook uw telefoonnumer!)

€25,50 / 23,50 incl. drankje

De legendarische band The Fureys is één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. Hij werd meer dan 40 jaar geleden opgericht door de vier broers Eddie, Paul, George, Finbar Furey en Davey Arthur, heeft tientallen albums uitgebracht en stond in verschillende landen in de singles-en albumlijsten. Hits als When You Are Sweet Sixteen, The Green Fields of France,The Lonesome Boatman, I Will Love You en The Red Rose Café komen tijdens de show uiteraard voorbij.
In de loop der jaren hebben er verschillende bezettingswisselingen plaatsgevonden. Eddie en George Furey zijn de overgebleven leden. Ze zingen, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran en laten zich bijstaan door een paar doorgewinterde kroegmuzikanten.

The Fureys ademen hun thuisland: muzikaal brengt de band traditionals, balades en jiggles op merendeel oorspronkelijke en akoestische instrumenten. Ook de anekdotes in onvervalst dialect brengen de bezoeker vanavond (terug) naar het zo geliefde Ierland.

Een concert van The Fureys is er een om nooit te vergeten!

website The Fureys