Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tjerk Ridder & Band

album-release concert Bonne Route!

wo 15 nov '23 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€25 / 20 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

muzikaal op reis met Tjerk Ridder en zijn band

lees het interview met Tjerk in de BeaufortPost

De Utrechtse theatermaker en singer songwriter Tjerk Ridder maakt bijzondere reizen ter inspiratie voor zijn voorstellingen, songs en boeken. Zo liep hij van Parijs via Utrecht naar Groningen met zijn ezel Lodewijk over het pad van Sint Maarten. In de muziekvoorstelling Bonne Route! vertelt hij over de avonturen die hij onderweg beleefde. Het gelijknamige boek verscheen vorig jaar. Op de dag van Sint Maarten, verschijnt het muziekalbum Bonne Route!

Het muziekalbum Bonne Route! is vanaf zaterdag 11 november te streamen via Spotify. Het releaseconcert vindt plaats op woensdagavond 15 november bij ons in het Beauforthuis. De Utrechtse Singer/songwriter Noah Claassen ofwel Kraterwaan verzorgt het voorprogramma. Nienke de la Rive Box (3 op Reis) heet Tjerk Ridder en zijn band welkom op het podium.

Na afloop van zijn muziektheatervoorstellingen hoort Tjerk Ridder regelmatig de vraag: ‘Kan ik ook ergens álle songs beluisteren?’ Omdat bezoekers mogen meebepalen welke reisverhalen Tjerk vertelt in de voorstelling, komt altijd maar een selectie liedjes aan bod. Het bracht hem op het idee om een concertvariant van de voorstelling met zijn band te spelen en een album uit te brengen.

Tjerk: ‘De negen songs op het album gaan over universele thema’s. Ik bezing de liefde, moedig aan om je open te stellen voor onbekenden, je eigen pad te bewandelen en om moed te houden als het tegenzit. Want het is niet altijd eenvoudig om liefde voor jezelf en anderen te voelen, niet bang te zijn voor afwijzing of voor andere beren op de weg. Stel je open voor de dingen die je voelt en ga het avontuur aan. Ik heb het pad van Sint Maarten bewandeld om in de geest van Sint Maarten te ervaren wat delen en solidariteit vandaag de dag betekenen. De voettocht was avontuurlijk, maar zeker ook uitputtend. De eerste track op het album ‘Laat me lopen’ schreef ik als aanmoediging voor mezelf voordat ik vertrok. Ik voelde het verlangen te voet onderweg te gaan. Laat me lopen, laat me gaan daar waar niemand op me wacht. Laat me volgen en zoeken en laat me vragen aan de mensen: mag ik schuilen voor één nacht? Dat is wat ik letterlijk drie maanden lang heb gedaan.’

‘Met jou schreef ik over de momenten dat ik voor deuren van onbekenden stond om te vragen of ik er mocht overnachten of mee-eten. De song opent met de woorden Nu sta ik voor je en zo dichtbij. Maar je kent me niet eens, je weet niets van mij. Waar kom ik ineens vandaan? Het gaat over de weerstand die je voelt om een hulpvraag te stellen en vertrouwen te hebben in de goedheid van anderen.’

Stel je Nederlandstalige liedteksten op groovy drumpartijen voor, een blazend Hammondorgel, warme backingvocals en een stevige jaren 70 sound en je waant je onderweg met Tjerk en ezel Lodewijk.

Het muziekalbum Bonne Route! is vanaf zaterdag 11 november te streamen via Spotify.