Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benjamin Herman

en Mayuko Katakura

za 4 feb '23 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€25 / 17,50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Benjamin Herman is bovenmatig geïnteresseerd in de Japanse cultuur en jazz en komt al vanaf zijn 19e in Japan. Herman ontmoette jazzpianist Mayuko Katakura in 2013 toen hij met zijn trio uitgenodigd was op het Tokyo Jazz Festival. Daar vroeg hij haar om als gast mee te spelen met zijn Benjamin Herman Trio. Drie jaar later, op een thema-avond ‘Dutch Jazz meets Tokyo Jazz’, vroeg Mayuko op haar beurt aan Benjamin Herman om haar eigen trio te versterken.

Vanavond spelen ze samen in het Beauforthuis eigen compositites en jazzstandards.

Mayuko Katakuraj begon ooit als klassiek pianiste, maar toen zij de jazz ontdekte besloot ze tot een carrièreswitch. Ze bereikte zelfs de finale van de prestigieuze Thelonious Monk Competitie in de Verenigde Staten. Ze woonde daar ruim zes jaar, en studeerde aan zowel Berkeley als de Julliard School of Music. In haar thuisbasis Tokio is Katakura een zeer populaire jazzpianist. Ze speelt op tientallen albums, en bracht inmiddels zeven platen onder eigen naam uit.