Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tjerk Ridder

Bonne route!

za 17 dec '22 , 20:15 20:45

€24,50 / 15 incl. drankje

Tjerk Ridder – Bonne Route! – een muziektheatervoorstelling over een uitzonderlijke voetreis met ezel Lodewijk, van Parijs naar Groningen.

Een aanmoediging om vertrouwen te houden in de mensheid, je open te stellen en ruimte te maken voor onverwachte ontmoetingen.

Het lijkt een geweldig avontuurlijk idee: in drie maanden tijd van Parijs naar Groningen lopen over het Martinuspad. Een gloednieuwe route door Europa langs erfgoed van oorlog en vrede, en monumenten vernoemd naar de legendarische Sint Maarten. Als Tjerk Ridder aan de 1234 kilometer lange tocht begint, is pas één pelgrim hem voorgegaan.

Hij loopt de route niet alleen, ezel Lodewijk wandelt met hem mee. Iedere dag moeten ze een slaapplaats, eten en drinken voor man en ezel zien te vinden en zijn ze overgeleverd aan de welwillendheid van mensen onderweg. Lopen over ongebaande paden, op de bonnefooi, met minimaal bezit en een mobieltje dat steeds leegloopt, blijkt uitputtender dan Tjerk vooraf inschatte. Waar is hij aan begonnen? Onderweg door Frankrijk, België en Nederland ontmoet hij de elementen, het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. De weg naar huis is lang, kwetsbaar en grensverleggend.

Een muziektheatervoorstelling met vertellingen, songs en film, waarbij het publiek mede de route bepaalt.

Eerder maakte Tjerk Ridder de voorstellingen Trekhaak Gezocht! en Sporen van Vrijheid.
Bonne Route! is het derde muziektheaterprogramma in de reeks onder de vlag ‘Het leven is een reis’.

‘Afgaand op zijn programma op theaterfestival Noorderzon mag je hem gerust tot de meest sympathieke performers van het land rekenen.’

Dagblad van het Noorden

TJERK RIDDER vocals / gitaar
KRISTAN MARTINSSON / vleugel
MATT DANIEL / Hammond organ
CAROLINE KAMP / basgitaar
DAAN VAN KASTEREN / drums
TOBIAS MATHIJSEN / film
ERNT MEYER / theatertechniek
LEONI JANSEN / regieadvies
JEROEN KRAMER / tekstadvies

website Tjerk de Ridder