Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oudejaarsconference Vincent Bijlo

“GalV edreekegmO”

vr 16 dec '22 , 20:15 20:45

€23 / 18 incl. drankje

Vincent Bijlo blikt in zijn eindejaarsconference terug op het jaar 2022. Hij schept dan op eigenzinnige wijze orde in de chaos van een jaar vol met crises. Volgens Bijlo is er nog ruimte voor humor en hoop. Ook roept Bijlo mensen op om de theaters te steunen die na de coronajaren nu worden geplaagd door hoge stookkosten. “Steun je lokale theater door naar voorstellingen te komen: Thuis blijven en daar stoken is duurder. Ga naar het theater!”

foto: Geerke Vermeulen

Humor als zuurstof
Het crisisjaar 2022 lijkt een goudmijn voor grappen. Vincent; “Zoals het geld een enorme inflatie doormaakt, zo gaat het ook met het woord crisis. Er zijn dit jaar zeker veertig crises aan de gang. Hoeveel crises kan en mens eigenlijk aan voordat hij zelf in een crisis belandt? Een goede cabaretier kan elk jaar aan, als hij dat niet kan, dan is het pas echt crisis.”

Lang had de conference geen eigen naam, maar uiteindelijk koos hij voor de bijna onuitspreekbare titel: “GalV edreekegmO. Als je op je kop gaat staan hangen alle omgekeerde vlaggen weer gewoon, vandaar.”

lees het interview met Vincent

website Vincent Bijlo