Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schubert – Nachtlieder

Maarten Koningsberger en Bas Verheijden; met om 19 u een boswandeling

za 29 okt '22 , 20:15 20:45

€22 / 14,50

NACHT VAN DE NACHT
19.00 boswandeling met de boswachter van SBB – VOL
20.15 Nachtlieder – Franz Schubert, Maarten Koningsberger en  Bas Verheijden

Als de avond valt komt het leven tot stilstand en dat biedt op zijn beurt ruimte voor introspectie, liefde, sensualiteit en verlangens. Maar het donker brengt ook eenzaamheid en angst en gedachten aan de dood. Geen wonder dus dat de nacht in het romantische liedrepertoire zo’n grote rol speelt. Daarom tijdens de Nacht van de Nacht een speciaal programma met liederen over de nacht van Franz Schubert.

Voor het recital Nachtlieder stelden bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden een programma samen met Schuberts grootste ‘hits’ – zoals Erlkönig, Im AbentrotNachtstück en Nacht und Träume – en onbekende juwelen uit zijn rijke oeuvre. Verder op het programma onder andere: NachtviolenWandrers NachtliedAn den MondStändchenDie SterneAn den MondDer Einsame en Die Mondnacht.

website Maarten Koningsberger
website Bas Verheijden

website Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een nationaal evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker.

De Schubert Stichting heeft ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht aan bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden gevraagd een speciaal programma samen te stellen met liederen over de nacht van Franz Schubert.