Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De betovering van de woestijn

Tarwa N-Tiniri & Thijs Borsten

zo 23 okt '22 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19 / 15 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Live concert/ theaterprogramma met de Marokkaanse desert blues band Tarwa N Tiniri en de Nederlandse pianist/theatermaker Thijs Borsten. De band speelt desert blues, een uniek genre dat alleen in de Sahara gemaakt wordt. Opvallend is de eigentijdse benadering en het gebruik van teksten van lokale dichters.

Een nieuw concertprogramma van theatermaker/musicus Thijs Borsten met musici uit de Marokkaanse Sahara en een korte film, waarin Hassan Elammouri het publiek meeneemt naar het gebied in Marokko waar de musici vandaan komen.

lees het interview bij dit concert

Hassan heeft Thijs in aanraking gebracht met Tarwa N-Tiniri. Deze band speelt desert blues, een uniek genre dat alleen in de Sahara gemaakt wordt. Opvallend aan Tarwa N-Tiniri is hun eigentijdse benadering van het genre en het gebruik van teksten van lokale dichters. Samen bereiden ze een concertprogramma voor dat in het najaar 2022 langs tien zalen in Nederland tourt. Ter voorbereiding neemt Hassan Thijs mee op ontdekkingstocht naar de leefomgeving en inspiratiebronnen van de band. Deze reis wordt gefilmd. De film is voorafgaand aan het concertprogramma te zien op NPO. Bovendien worden filmfragmenten verweven in het theatrale concertprogramma.

website Thijs Borsten
website Tarwa N-Tiniri

donderdag 13 oktober 22.30 op NPO 2 Extra

Tarwa N-Tiniri bestaat uit: Hamid Ait Ahmed (lead vocals, elektrische gitaar); Smail Ait Nacer (basgitaar, backing vocals); El Mokhtar Ait Nacer (elektrische gitaar, backing vocals); Mohamed El-Mobaraky (percussie op kalebas, backing vocals); Mustapha Ait Ba (elektrische gitaar, backing vocals); Youssef Ait Nacer (djembé, backing vocals).

Thijs Borsten speelt piano en gitaar en is presentator.

De film is van Jan Pool (regie), Stijn Brinkman (camera/fotografie), Marzouk Magouz (geluid) en Hassan Elammouri (redactie/script)