Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schrijfweekend Van de Schoonheid en de Troost

olv Arianne Collee

za 22 okt '22 , 10:30 zo 23 okt '22 , 15:15

06 36 16 88 36

Twee dagen samen schrijven rond schoonheid en troost en dat wat je blij maakt. Kortom: Schrijven over al het moois dat het leven de moeite waard maakt.

Er zal aandacht zijn voor de schoonheid en troost van het alledaagse, voor de schoonheid en troost die de natuur biedt en de vriendschap en liefde van de mensen om je heen. Ter inspiratie krijg je telkens korte schrijfopdrachten die je op weg helpen. Bij het schrijven gaat het niet om de ‘techniek’. Doel van het schrijven is vooral je te verbinden met de schoonheid en troost in en om jouw leven en daarvan al schrijvend te genieten. Er is vaak de gelegenheid om voor te lezen, maar dat doet je alleen als je dat zelf prettig vindt. Voorlezen is altijd vrij.

Schoonheid en troost zijn danspartners
Tijdens deze dagen zoomen we in op de schoonheid en troost om ons heen en in ons leven. Het ervaren van schoonheid gaat vaak samen met aandachtig waarnemen. En dat is wat we deze dagen al schrijvend zullen doen. Aandachtig waarnemen is belangrijk, maar ook ‘kijken met liefde’. Er bestaat een nauwe band tussen schoonheid en troost. George Steiner zei het schitterend: ‘Schoonheid en troost zijn danspartners’.


Data en tijden
22 en 23 oktober van 10.30 – 12.30 en 13.30 -15.15 u

Kosten
€ 125,- incl. koffie en thee, excl. lunch
lunch verkrijgbaar in café Beaufort

Info & opgeven
Draad van Arianne – Arianne Collee
info@draadvanarianne.nl / 06 – 36 16 88 36