Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eric Vaarzon Morel & Ben van den Dungen

Flamencolegende bundelt de krachten met saxofoonheld - Laatste kaarten

vr 21 okt '22 , 20:15 20:45

€ 22,50 / 17,50 / 30 / 50 incl. drankje

Zo ook dit duel met Ben van den Dungen. Nooit eerder deelden ze met elkaar het podium maar de veelzijdigheid van beiden kennende, zorgt dat alleen maar voor grotere muzikale verrassingen.

Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel is de ongekroonde koning van de flamenco: in Nederland en ver daarbuiten tot in het Apollo Theater in New York aan toe. Maar hoe groot de podia ook zijn waarop hij speelt, het Beauforthuis slaat hij nooit over. En dáár vindt hij altijd de ruimte voor nieuwe experimenten.

interview Ben van den Dungen

Eric Vaarzon Morel is inmiddels al meer dan 35 jaar vertegenwoordiger van de Flamenco in Nederland nadat hij in Spanje zelf zijn strepen verdiende. Op 19 jarige leeftijd trok hij naar Spanje om er te wonen en te werken en de flamenco niet alleen muzikaal, maar ook cultureel te begrijpen. Vervolgens inspireerde dit hem om de opleiding klassieke gitaar aan het Conservatorium van Utrecht te volgen. Het spel van Vaarzon Morel is zo divers als de invloeden van het genre: vanuit Perzië van alles oppikken om van die mezcla vervolgens iets moois te maken.

Ben van den Dungen beleeft stormachtige jaren met een kwintet dat hij samen met trompettist Jarmo Hoogendijk leidt. ‘Je moet spelen of je twintig koppen koffie op hebt!’, roept hij eens tegen een vermoeide bassist. De energieke saxofonist trekt ook de aandacht in de diverse projecten waar hij zich in stort. Van Indiase muziek tot tango naar Latin, of klassieker werk zoals van Coltrane.

website Eric Vaarzon Morel
website Ben van den Dungen