Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Benefiet Oekraïne

Vijf laureaten van het Prinses Christina Concours

zo 20 mrt '22 , 13:00

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€25 / 75 / 150 / studenten 15 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Niet naar het concert, wel deze actie ondersteunen?

steun het benefietconcert Oekraine

Bach, Debussy, Tchaikovsky, Shostakovich, Beethoven, Prokofiev, Liszt en Enescu

Jonge laureaten van het Prinses Christina Concours (2 violisten en 3 pianisten) trekken zich enorm aan wat er gebeurt in Oekraïne en willen graag iets voor hen betekenen. Daarom geven ze een prachtig concert dat geheel ten bate komt van giro 555, Oekraïne.

Radu Ratering – piano winnaar Prinses Christina Concours
Anna Vardy- viool finalist Prinses Christina Concours
Enzo Kok- viool finalist Prinses Christina Concours
Maria Nikiforov- piano winnaar Prinses Christina Concours
Aaron Ormaza Vera – piano finalist YPF European Piano Competition

Onlangs is in het concertgebouw een benefietconcert gegeven om geld in te zamelen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het is werkelijk waar verschrikkelijk wat er daar nu gebeurt. Al die beelden grijpen mij en mijn vrienden enorm aan en wij willen heel graag iets voor deze mensen kunnen betekenen. Geïnspireerd door het benefietconcert in het Concertgebouw is bij mij het idee ontstaan om zelf ook een benefietconcert te organiseren om geld in te zamelen. Dit wil ik graag met een aantal vrienden gaan doen.

Radu Ratering

Deze hartekreet kwam bij ons binnen – we hebben gelijk een benefiet op poten gezet met Radu.
De totale opbrengst gaat naar giro 555.

programma

Anna Vardy (viool)

 • J.S.Bach – Partita No. 3 in E major, BWV 1006: Gavotte
 • C. Debussy – Clair de Lune
 • P. Tchaikovsky – Mélodie in E-flat major, Op. 42 no.3

Enzo Kok (viool)

 • C. Debussy – Sonate voor viool en piano in g klein, L. 140: deel 1 Allegro Vivo
 • R. Schumann – Fantasiestücke op. 73
  Deel 1, Zart und mit Ausdruck
  Deel 2, Lefhaft, leicht
  Deel 3, Rash und mit Feuer

Aarón Ormaza Vera (piano)

 • D. Shostakovich – Prelude and Fugue in D minor, op. 87/24
 • C. Debussy – selectie uit: Préludes

Pauze

Radu Ratering (piano)

 • L. van Beethoven – Sonata no. 21 in C major, op. 53 ‘Waldstein’: 1. Allegro con Brio
 • F. Liszt – Deux Légendes: 2. St. François de Paule marchant sur les flots, S.175/2
 • G. Enescu – Suite no. 2 in D major, op. 10: IV, Bourée

Maria Nikiforov (piano)

 • M. de Jonghe – ‘Introspections’: IV en V.
 • S. Prokofiev – uit Sonate opus 14 no. 2 in d klein:
  Scherzo, Allegro marcato,Vivace

Radu Ratering
Radu Ratering is 17 jaar en studeert piano aan de jong talent opleiding van het conservatorium in Amsterdam. Hij won al een aantal grote competities o.a. het Prinses Christina Concours, het Koninklijk Concertgebouw Concours en onlangs stond hij in de kwartfinale van het European YPF Piano Concours voor pianisten t.m. 28 jaar. Daarnaast is hij recentelijk op tv geweest bij het televisieprogramma Podium Witteman.

Radu bij Podium Witteman

Anna Vardy (2005) is op haar 7e begonnen met vioolspelen bij Angela Veerling in Haarlem. Op haar 11e is ze toegelaten tot de Sweelinck Academie van het conservatorium van Amsterdam. Hier studeert ze nu bij Wiesje Miedema. Anna stond in de finale van het Archipelconcours in 2021. Haar meest recente prijs is een 3e prijs bij het Prinses Christina Concours. Daarnaast speelt Anna in het Nederlands Jeugd Stijkorkest (NJSO). Elke week heeft ze repetities en hiermee heeft ze veel concerten gegeven.

Enzo Kok (2002) kreeg op zijn zesde verjaardag zijn eerste vioolles van Ingrid Holleman. Vanaf 2016 vervolgde hij zijn vioollessen op de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson. Sinds september 2019 volgt hij zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en Eliot Lawson. In de zomer van 2017 won hij de Labberté-Hoedemakers Award tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen. In januari 2018 was hij finalist bij het Nederlands Vioolconcours categorie Davina van Wely (14 t/m 17 jaar). In mei 2019 behaalde hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Enzo verzorgt concerten in binnen- en buitenland. Hij heeft concerten gegeven in onder andere Portugal, Italië, Duitsland en Zwitserland en hij heeft concerten op de planning staan in de Verenigde Staten, Canada en Spanje. Enzo is daarnaast meerdere keren uitgenodigd om te spelen bij Podium Witteman en is met regelmaat te horen op NPO Radio 4.

Enzo heeft masterclasses gevolgd bij Vera Beths, Simone Lamsma, Lisa Jacobs, Philippe Graffin, Isabelle van Keulen en Daniel Rowland. Hij heeft concerten mogen geven met meerdere gerenommeerde musici als Daniel Rowland, Lisa Jacobs, Iris Hond en leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Enzo bespeelt een viool van Carlo Antonio Testore uit 1707, ter beschikking gesteld door het Conservatorium van Amsterdam.

Aarón Ormaza Vera (1995, Ecuador) volgde het grootste deel van zijn leven lessen aan het Conservatorio Sergei Rachmaninov in zijn geboortestad Guayaquil, waar hij zijn pianostudie voortzette aan de muziekfaculteit van de Universidad de Especialidades Espíritu Santo (diploma in 2016). Hij studeerde bij Aliona Dziouba, María de los Ángeles Horta en Oleksandra Danylchenko. Vanaf 2016 vervolgde hij zijn pianostudie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel volgt hij zijn Masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar. Amare Consort presenteert “Aarón Ormaza Vera”, Theater Posa, Lelystad, 26 September 2021 Masterclasses volgde Aarón bij Jeff Cohen, Jean-Baptiste Milon, Geoffrey Madge, Kelvin Grout en Enrico Pace. In 2018-2020 studeerde hij ook fortepiano als bijvak bij Olga Paschenko. In Nederland heeft Aarón vele recitals gegeven door heel het land. Ook nam hij deel aan internationale pianofestivals in de Verenigde Staten en in Cuba waar hij speelde voor docenten als Enrico Elisi, Washington García, Jason Kwak, Marina Lomazov, Barry Snyder, Joseph Rackers, Antonio Carbonell en Mauricio Vallina. In Ecuador volgde hij masterclasses bij Timon Altwegg, Hervé Billaut en Raphael Lustchevsky. Aarón groeide op in Ecuador en nam daar deel aan grote competities, waaronder de ‘Jóvenes Talentos-competitie’ in Cuenca (eerste prijs 2007, 2013, 2016) en de II ‘Chopin Competitie van Ecuador’ (2016). In 2012 debuteerde hij met het Guayaquil Symphony Orchestra, onder leiding van dirigent Fernando Valcárcel, met het Eerste Pianoconcert van Franz Liszt. Ook heeft hij de halve finale van de YPF European Piano Competition gehaald en won hij in de kwartfinales de prijs voor de beste uitvoering van een stuk van een Nederlandse componist.

Radu Ratering (2004) begon op 7 jarige leeftijd met pianolessen nadat hij Radu Lupu hoorde spelen in het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd begon hij met lessen aan de Sweelinck jong talent Academie van het Conservatorium in Amsterdam. Radu studeerde bij verschillende docenten waaronder Marjes Benoist en Nino Gvetadze. Momenteel studeert hij bij Frank van de Laar. Radu won meerdere prijzen op verschillende concoursen. In 2016 won hij een eerste prijs bij de Internationale Steinway-competitie. In 2017 won hij een eerste prijs op het Prinses Christina concours. In datzelfde jaar won hij ook de eerste prijs tijdens het Royal Concertgebouw concours, georganiseerd door het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Daarnaast was hij in 2022 kwartfinalist van De YPF European Piano Competition. Ook is hij geselecteerd om mee te doen aan het programma NLiszt, de Nederlandse afdeling van het Liszt concours in Utrecht. Radu werd, na deelname aan het International Robert Schumann concours in Düsseldorf, uitgenodigd door Andrea Bonatta om naar een internationale masterclassweek in Italië te gaan. Radu heeft verschillende masterclasses gevolgd bij oa Hannes Minnaar, Diane Andersen, Jan Wijn, Yingdi Sun en Andrea Bonatta. Radu heeft gespeeld met orkesten als de Philharmonie Zuid-Nederland en het Residentie Orkest. Hij speelde de Paganini-variaties van Sergey Rachmaninov met het Young Talent Orkest van Nederland olv Mikhail Zemtsov. Radu speelt ook graag kamermuziek en houdt van de muziek van George Enescu.

Maria Nikiforov (1997) begon haar muzikale opleiding met zingen in het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Ze ontdekte de piano op vijfjarige leeftijd aan de Muziekschool Amsterdam. In 2013 werd ze toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam en studeerde ze bij Marcel Baudet. Maria deed mee aan verschillende festivals in Italië, Frankrijk en Switzerland, waar ze masterclasses kreeg van befaamde pianisten zoals Enrico Pace, Edith Fisher en Denis Pascal. In 2019 is Maria op Erasmus uitwisseling geweest naar Parijs en heeft ze gestudeerd bij Michel Dalberto en Claire-Marie Le Guay aan het Conservatoire National et Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Eind 2021 nam ze haar bachelor diploma van het Conservatorium van Amsterdam in ontvangst (Frank Peters, Frank van de Laar). Maria speelt op verschillende concertpodia over heel de wereld en heeft meegedaan aan verschillende piano- en kamermuziekconcoursen, waaronder het Prinses Christina Concours (Diplôme d’Honneur) en is ze laureaat van het Young Pianist Foundation Competition. Sinds 2020 is Maria columniste voor het internationale Pianist Magazine.