Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dorine Wiersma

Vlieg op!

zo 20 mrt '22 , 20:15 23:00

€ 22,50 / 15 / 35 /50 incl. drankje korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden.  Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden  komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar.

  • Zij eist zij haar plek onder de cabaretzon definitief op- ook haar eigen composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit. Wiersma mag niet meer gemist worden. Volkskrant
  • Geestige teksten en virtuoos gitaarspel, buitengewoon grappig. Metro
  • De nummers van Wiersma zitten razend knap in elkaar.Wat zo leuk is aan Dorine is haar eigenheid en oorspronkelijkheid. NRC
  • Als Wiersma haar schouders eronder zet, dan is het helemaal genieten. Een bloedstollend mooi lied over de moeizame verhouding tussen een meisje en haar stiefmoeder. Sober, haarfijne tekst, beklemmend.  Theaterkrant

website Dorine Wiersma

Wiersma studeerde  gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in.  Ze stond in de finale van het LCF en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs  voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar voorstelling D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar.