Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Try-Out met composities van geroemd pianist en arrangeur Jim McNeely

26 oktober , 21:00 21:30

€ 14,50 / 7,50 incl. drankje

divers-concert

try out

De Amerikaanse pianist en componist Jim McNeely is dit jaar composer in Residence van het JOC. Geïnspireerd door de aanpak van Duke Ellington, stemt McNeely zijn arrangementen af op de talenten en interesses van de verschillende solisten van het orkest. Deze nieuwe arrangementen worden door Martijn Vink vanaf de drums aangevoerd en uitgevoerd zonder dat er een dirigent aanwezig is. De live-jamsessies worden vervolgens opgenomen en vormen het gloednieuwe album van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Binnenkort zal dit album verschijnen maar allereerst zullen ze een try-out van deze arrangementen geven in het Beauforthuis. Een eerste kans om dit nieuwe materiaal te horen dus!

Het ‘JOC’ werd in 1996 opgericht en kreeg in 1999 op initiatief van Martijn Sanders de naam Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Met concerten met uiteenlopende solisten van Misha Mengelberg tot Chris Potter en van Wolter Wierbos tot Tom Harrell heeft het orkest zich ontwikkeld tot vaste waarde in de jazzprogrammering van het Concertgebouw en werd het ‘headliner’ op internationale podia en festivals. Het orkest werkte met grootheden als Chick Corea, Branford Marsalis, Toots Thielemans, Roy Hargrove, Christian Scott en José James.