Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Maarten Westra Hoekzema

Tired of being young

24 oktober , 18:30 19:00

€ 17,50 / 13,50

In 2006 stond Maarten voor het eerst in het Beauforthuis en de jaren daarna bleven we hem volgen. Dit seizoen haalt hij opeens overal volle zalen! We vinden dat zó geweldig. Daarom, aan het einde van zijn tournee, nog één keer Maarten.

Toen hij 25 was zag hij de mensen om zich heen de job krijgen die ze altijd wilden, het lief veroveren waar ze altijd naar verlangd hadden en het huis kopen waar ze altijd van gedroomd hadden. Het enige wat hij deed was met open mond toekijken en denken: ‘Hoe doen ze het toch, hoe krijgen ze het voor elkaar?”.

Nu, jaren later ziet hij iedereen om zich heen klagen over de job die ze altijd wilden, het lief waar ze zo naar verlangd hadden en de hypotheek waar ze nog tenminste twintig jaar aan vastzitten. Weer kijkt hij toe met open mond en denkt hij: ‘Hoe doen ze het toch? Hoe krijgen ze het voor elkaar?”.

In Tired of being young vraagt Maarten zich af wat volwassen zijn nu eigenlijk is en vooral of het überhaupt wel nodig is volwassen te worden…

Nieuwsblad De Kaap: Cabaretier Maarten Westra Hoekzema terug naar roots

Met zijn voorstellingen weet Maarten Westra Hoekzema op zijn geheel eigen wijze een mengvorm te brengen tussen theater en comedy. De jury van Het theaterfestival zei eens over zijn werk: ‘Onderhoudend als comedy en toch…’
Met Tired of being young zal dat niet anders zijn.

bekijk het interview dat Margreet Dolman Maarten afnam

Pers over Maarten Westra Hoekzema

  • Aangrijpend oprecht. Om te koesteren. (Theaterkrant.nl)
  • Fris en hartelijk theater met een angel. (Knack)
  • Hij bedient zich van verschillende soorten humor, maar is vooral origineel. (Cutting Edge)

Tekst en spel: Maarten Westra Hoekzema
coaching en regie: Johan Petit
Lichtontwerp: Sander Salden

website Maarten Westra Hoekzema