Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filip Jordens

hommage à Brel

zo 14 jun '20 , 20:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 7,50 / 15 / 25 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Bekijk dit concert via het Beauforthuis-youtubekanaal, aangeboden door Parmando24Culture.
* En koop kaarten. Die zijn gedateerd 31 december 2020 – trek u er niets van aan. Dit is een snelle en werkbare oplossing om de gelegenheid te bieden een bijdrage te doen voor onze sessies.

Reïncarnatie
Wie moet Jacques Brel zingen nu hij al veertig jaar dood is?
Daar is maar één antwoord op: Filip Jordens.Hij is de enige die de gevoeligheid, intensiteit en het temperament van de grootste liedzanger allertijden op een zuivere en geloofwaardige manier kan vertolken en levend houden.
Filip Jordens speelt Brel niet, hij is hem. De gelijkenis is zo groot dat we bijna van een reïncarnatie kunnen spreken. Laten we Filip Jordens dankbaar zijn dat het hem bij elk concert weer lukt Jacques Brel in levende lijve op de planken te krijgen en dat voorlopig niemand nog hoeft te klagen dat hij Brel nooit heeft kunnen zien optreden.

Alex Roeka, collega en vriend

Filip Jordens brengt samen met topmusici een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en – vooral – werkt zich in het zweet als Brel. Met dezelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt hij niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel, nu 40 jaar na zijn dood, nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens.

Filip Jordens (zang); Maarten Lingier (piano)

website Filip Jordens

Filip Jordens 
Filip Jordens wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven wat Brel destijds op het podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde.
De Nederlandse criticus Jacques d’Ancona verwoordde het zo: “Jordens probeert niet met eigenwijze arrogantie door de liederen heen te breken. Hij laat de maker en het product in zijn waarde. Dat is wat je een hommage noemt. Daar kom je voor en dat krijg je van een formidabele theaterpersoonlijkheid te horen. Filip Jordens is net zo uniek als Jacques Brel.”

* De ‘kaartjes’ zijn gedateerd 31 december 2020 – trek u er niets van aan. Dit is een snelle en werkbare oplossing om de gelegenheid te bieden een bijdrage te doen voor onze sessies.