Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lucretia van der Vloot

Met Thijs Borsten - Kind van twee werelden

za 25 jan '20 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 22 / 18 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee
Foto: Merlijn Doomernik

Afgelopen jaar reisde Lucretia zes weken door Suriname om haar roots te herontdekken. Samen met Thijs kijkt ze terug op deze reis en op haar carrière. Ze probeert een antwoord te vinden op de vraag: ‘Hoe Surinaams ben ik als in Nederland opgegroeide vrouw; ben ik een kind van twee werelden?’ Deze zoektocht wordt gelardeerd met mooie liedjes, gebracht door Lucretia en Thijs.

Lucretia in De Nieuwe Maan
Thijs en Lucretia speelden in het programma De Nieuwe Maan het liedje ‘Missen’ dat ook in de voorstelling zit. Het verhaal van Lucretia bij dit liedje: “Mijn moeder is op jonge leeftijd naar Nederland gekomen. Haar moeder bleef in Suriname achter. Er zat een oceaan tussen en in die tijd kon je niet gewoon even bellen, dat was veel te duur. Dus dat kon maar drie seconden ofzo en dan zag ik mijn moeder altijd huilend aan de telefoon met haar moeder. Ik zou nooit kunnen verhuizen naar een ander land en dan mijn moeder zo missen. Het liedje, dat Paul de Munnik heeft gemaakt, gaat dus over de liefde voor mijn moeder.”

Thijs Borsten heeft de kwaliteit om gasten zowel muzikaal als persoonlijk uit te dagen en hen in een ongepolijste setting op een informele manier te presenteren aan het publiek. Het resultaat is een serie muziekvoorstellingen met verhalen, poëzie, emotie en humor.

In de concertserie Thijs Borsten & muzikale gasten  gaat Thijs met  hen op zoek naar de muziek die hun levensverhaal illustreert. Welke liedjes weerspiegelen hun persoonlijke en muzikale ontwikkeling? Wat is de muziek uit hun jeugd of van het land waar ze vandaan komen? Welke muziekstukken zijn verbonden aan belangrijke gebeurtenissen in hun leven?

website Lucretia van der Vloot
website Thijs Borsten