Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Seewolf

opmerkelijke, authentieke psychedelische sound

zo 19 jan '20 , 18:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 15 / 11 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Op een geïsoleerde plek in Friesland, de Oudebildtdijk, strijkt ’s nachts het licht van een vuurtoren over het land. De wind, de zee, de lucht en de klei van de plek dragen allemaal bij aan het ontstaan van Seewolf: vier mannen die de tijd nemen om liedjes en apparaten te maken. In de liedjes is er te horen dat de mannen passie hebben om geen noot meer te spelen dan nodig en ook hun tijd nemen om het nummer te vertellen. De muziek kan het best omschreven worden als Psychedelic Indie Rock.

In de jaren 70 wordt er in de Wally Heider Recording Studio in San Francisco veel opgenomen over een tapemachine. Muziek van o.a. Creedence Clearwater Revival, Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en Grateful Dead lopen door de sporen van het apparaat. In 2015 laten de mannen van Seewolf dezelfde tapemachine verschepen naar Friesland. Het apparaat wordt gerestaureerd door de vier Friezen zelf, zodat zij hun muziek analoog in de achterkamer aan de Oudebildtdijk op kunnen nemen.

Op 5 april 2019 is de Moonwater EP uitgebracht. De 9 minuten durende debuutsingle “Wild Winds” werd door de 3VOOR12/Friesland-volgers bestempeld als Friese song van het jaar 2018.

Bezetting:
Dolf Kuiken – zang, gitaar
Willem Bijma – gitaar, toetsen
Bram Welbedacht – basgitaar
Joop Visser – drums

Friesch Dagblad: Debuut van de Friese band Seewolf in analoge spoor

website Seewolf