Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lichtjeswandeling

17.30 - 21.00 u bij de Pyramide van Austerlitz

vr 25 jan '19 , 17:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

Je bent vast nog nooit ’s avonds bij of op de Pyramide van Austerlitz geweest? Grijp je kans! Vandaag staat dit icoon uit de Franse Tijd weer in de schijnwerpers tijdens de Lichtjeswandeling van 17.30 – 21.00 uur!

Iedereen (jong en oud, groot en klein) is deze avond van harte welkom om dit bijzondere monument uit de Franse Tijd (1795-1813) eens anders te bekijken en te beleven. Langs de route en bij het monument vertellen soldaten in fraai gekleurde uniformen waargebeurde verhalen en anekdotes. Natuurlijk kan de Pyramide beklommen worden. Kinderen krijgen een klimdiploma. Voor de kinderen zijn er ook leuke doe-activiteiten. In het Bezoekerscentrum draait een film over de Franse Tijd en de Pyramide.

Deze bijzondere wandeling wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. De opbrengst komt geheel ten goede aan de instandhouding van de Pyramide van Austerlitz, een levend monument.

tijd
Vanaf 17.30 uur kun je via een verlicht pad door het bos naar de eveneens verlichte Pyramide van Austerlitz lopen (1,1 km). Bepaal zelf je starttijd tot 21.00 uur.

kosten
De kosten zijn € 4,- p.p. (tot 4 jaar gratis) en bij voorkeur contant te betalen bij de verlichte kassa aan het eind van het parkeerterrein. Warme dranken zijn op het terrein te koop. Deze kunnen alleen contant betaald worden en kosten € 1,00 per stuk.

parkeren
Het parkeren is gratis. Parkeerwachters regelen een parkeerplek. Een zaklantaarn of lampion is handig en spannend.
Helaas is de route niet geschikt voor rolstoel of wandelwagen.