zo 8 jan ’17, 14:00

Poep, prenten en pootafdrukken

Speuren naar sporen in boswachterij Austerlitz

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de bewoners van het bos? Het is winter: een prachtige tijd om eens te speuren naar sporen! Alle dieren zitten weliswaar goed verstopt, vaak verraden de sporen welke dieren zich schuilhouden. Prenten, keutels, vraat- en knaagsporen. Dieren laten op allerlei manieren sporen achter. Staatsbosbeheer nodigt je uit om op zondag 8 januari 2017 mee te gaan om op zoek te gaan naar de dieren van het bos. En met een beetje geluk ontmoet je dieren in levende lijve!

Schuursporen
Het valt in Nederland niet altijd mee om dieren in het wild te zien. Veel soorten zijn schuw en zijn vaak alleen ’s-nachts actief. Als het over diersporen gaat, wordt in eerste instantie meestal gedacht aan loopsporen of prenten. Maar er is veel meer. Reeën vegen met hun gewei langs bomen waardoor karakteristieke schuursporen ontstaan. Dassen bouwen andere verblijven dan vossen en de uitwerpselen van een vos zijn heel goed te onderscheiden van bijvoorbeeld een hond.

Roofdier
Een roofdier is te herkennen aan zijn gebit waarmee hij zijn prooi kan verscheuren. In boswachterij Austerlitz behoren de vos en de boommarter tot deze soort. In de winter zijn deze alleseters hoofdzakelijk aangewezen op dierlijk voedsel. Vruchten zijn er immers niet. Gelukkig zijn er wel muizen, in vele soorten en maten. Daarvan profiteren ook roofvogels en bosuilen, die in deze boswachterij actief zijn. In de winter zijn de sporen hiervan zichtbaar.

Braakballen
De bewoners van het bos laten allemaal hun eigen sporen achter. Het ongetrainde oog ziet deze gemakkelijk over het hoofd. Maar sporen zijn simpelweg alle aanwijzingen die een dier achterlaat die op zijn aanwezigheid duiden. Dus naast pootafdrukken kunnen dit bijvoorbeeld ook uitwerpselen, slaap- of ligplaatsen zijn. Daarnaast kan ook gedacht worden aan knaagsporen (bijvoorbeeld aan dennenappels), braakballen, schuursporen en gecreëerde paadjes.

Aanmelden

Start: Theatercafé Het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

Wanneer: zondag 8 januari 2017 van 14.00 uur tot 16.00 uur

Kosten: € 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50 (ter plaatse contant te voldoen).

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

zo 8 jan ’17, 17:30

Harry Sacksioni

Once upon a time

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50

UITVERKOCHT

entree inclusief drankje in de pauze

Nadat hij een imponerend optreden van de grote componist Ennio Morricone had bezocht, wist Harry Sacksioni wat hem te doen stond. In zijn nieuwe programma Once upon a time… laat hij zijn favoriete filmmuziek klinken via zijn gitaar. Hoofdthema’s uit onder andere Once upon a time in the west, The Pink Panther, The Sting en de James Bond-films speelt hij met die speciale Sacksioni-touch. Daarnaast brengt de wondergitarist nummers die hij voor verschillende commercials heeft ingespeeld en speelt hij recent en oud materiaal uit zijn enorme catalogus.

website Harry Sacksioni

za 14 jan ’17, 20:15

rockshow over Jerney Kaagman and Earth & Fire

Marieke Eelman en band

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 26,00
€ 21,00
foto: Fjodor Buis

foto: Fjodor Buis

entree inclusief drankje in de pauze

Een must see & hear rocktheaterconcert/-docu over één van de eerste frontvrouwen in de Nederlandse popwereld, Jerney Kaagman en haar band Earth & Fire (1969 – 1983). Kaagmans authentieke stem, de complexe melodieën, teksten en arrangementen van bandoprichters Chris en Gerard Koerts zijn cultureel erfgoed en nog steeds een inspiratiebron voor hedendaagse artiesten. Met dezelfde vintage backline laten zangeres Marieke Eelman (Nilsson, Eelman) en haar liveband de pure live uitvoeringen van de progrock-songs uit de jaren 70 herleven. De band speelt beroemde hits als Invitation, Seasons, Maybe Tomorrow Maybe Tonight, Storm & Thunder, Love of Life en de nummer 1-hits Memories en Weekend.

Naast een wervelende rockshow is Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth & Fire een hommage aan de band en zangeres die dit jaar haar zeventigste verjaardag viert. Een documentaire tijdens het concert toont indrukwekkend materiaal over de impact van Earth & Fire. U ziet de originele bandclips, beelden uit die tijd, de door Earth & Fire gebruikte vloeistofprojecties, een compilatie van frontvrouwen uit de pop en rock en beelden met de outfits van stijlicoon Jerney Kaagman. Speciaal voor dit rocktheaterconcert zijn Kaagman en de gebroeders Koerts geïnterviewd. Nog één keer doen zij hun muzikale visie op Earth & Fire uit de doeken.

Regie – Jan-Hein Sloesen
Muziek – Marieke Eelman en band

website Marieke Eelman

lees het AD-artikel Eerbetoon aan een bloedmooi icoon

luister naar Volgspot Marieke Eelman over het theaterconcert over Jerney Kaagman

zo 15 jan ’17, 12:00

Peter en de wolf

meespeeltheater Alweer Zondag (3-8 jr)

Uitverkocht: extra voorstelling om 13.45 uur.

Peter en de Wolf is een van de verhalen die we nauwelijks bewerken. Waarom? Het is een prachtig verhaal en de piano uitvoering is zo mooi, dat het zo origineel mogelijk moet blijven. Omdat we toch graag iedereen die dat wil mee willen laten spelen, zit er een extra stukje in dat waterballet heet en net als veel andere kinderuitvoeringen, vinden wij onze eigen oplossing voor de opgegeten eend.

Het meespeelkindertheater Alweer Zondag zet het Beauforthuis weer eens op zijn kop. Ben je tussen de 3 en 8 jaar. Speel dan mee.

website Alweer Zondag

zo 15 jan ’17, 13:45

Peter en de Wolf

Meespeeltheater Alweer Zondag (3-8 jr)

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 8,50
€ 6,00

Peter en de Wolf is een van de verhalen die we nauwelijks bewerken. Waarom? Het is een prachtig verhaal en de piano uitvoering is zo mooi, dat het zo origineel mogelijk moet blijven. Omdat we toch graag iedereen die dat wil mee willen laten spelen, zit er een extra stukje in dat waterballet heet en net als veel andere kinderuitvoeringen, vinden wij onze eigen oplossing voor de opgegeten eend.

Het meespeelkindertheater Alweer Zondag zet het Beauforthuis weer eens op zijn kop. Ben je tussen de 3 en 8 jaar. Speel dan mee.

zo 15 jan ’17, 17:30

Anton Goudsmit, Roy Dackus, Boudewijn Lucas

Borogo Allstars

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,00
€ 15,00
foto: Esther van Hees

foto: Esther van Hees

entree inclusief drankje in de pauze

Een zeer energiek jazz-concert met Boy Edgar Prijs-winnaar Anton Goudsmit op gitaar, drummer Roy Dackus (die o.m. met het European Jazz Trio triomfen vierde in Japan) en Boudewijn Lucas (bassist van o.m. Chet Baker en Michiel Borstlap). Drie nederlandse jazz-helden die een muzikaal feest van hoge kwaliteit afleveren.

beluister Anton Goudsmit op Soundcloud

website Anton Goudsmit

wo 18 jan ’17, 15:00

Toeristische Inburgeringscursus Utrechtse Heuvelrug

Zing Nederlands met me!

Het Beauforthuis wordt een officieel Toeristisch Overstappunt*. We gaan dat op geheel eigen wijze vieren, met een hapje en een drankje en onze eigen Inburgeringscursus Utrechtse Heuvelrug, voor iedereen die al lang óf nog maar net op de Heuvelrug woont. Tevens vieren we dat met ingang van het nieuwe jaar onze keuken gecertificeerd biologisch is!

PROGRAMMA

15.00 uur: Officiele Opening met Gerard van Santen, directeur Gebiedscoöperatie O-gen en Marcel Fluitman, wethouder Zeist
15.45 uur: Inburgeringscursus Utrechste Heuvelrug door dichter, schrijver Ruben van Gogh
16.15 uur:Zing Nederlands met me” (van Annie MG tot Bosato) met Bert van den Brink en Jochem Braat

17.00 uur: Hollandse Stamppot (svp aanmelden als u mee-eet)

Expositie op het terrein: Gerrit van Emous

We zien u graag op deze middag, samen met vele andere buurtbewoners, vrienden en nieuwkomers uit het AZC. Dan maken we er een feestje van!

Namens het Beauforthuis,

Lidwien Vork

* Een Toeristisch Overstappunt (TOP) is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. De fiets- en wandelroutes die bij een TOP starten laten de recreant kennismaken met de mooiste plekjes in de regio. De TOP’s zijn te herkennen aan de zuil met informatie over de locatie, de omgeving en de routes. TOP Beauforthuis is de eerste TOP die in 2017 wordt opgeleverd door Gebiedscoöperatie O-gen.

vr 20 jan ’17, 20:00

Bosuilenwandeling

wandeling met gids van Staatsbosbeheer

Dieren van de schemering blijven ons fascineren. Tijdens deze avondwandeling trotseer je het duister en loop je in de voetsporen van een gids van Staatsbosbeheer. Samen ga je op zoek naar roepende of zingende bosuilen en doorgrond je heel wat mysteries.

De wandeling duurt van 20 tot 22 uur en start bij het Beauforthuis.

kosten
volwassenen €5 en kinderen €2,50 (contant betalen bij aanvang)

aanmelden
Stuur een e-mail naar info@beauforthuis.nl.

Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen

za 21 jan ’17, 20:15

Procol Harum, The Animals, Bob Marley

door ‘Erwincaster’ Ligten & friends

entree incl. pauzedrankje
steunprijs
€ 15,00
€ 25,00

Niets zo heerlijk als je lievelingsmuziek live uitgevoerd door een stel weergaloos goede muzikanten. Onze lievelingsgitarist Erwin van Ligten heeft hiervoor een band met geweldige eigenzinnige muziekvrienden samengesteld.

Hammondspecialist Willem Swikker op de toetsen, Kim Weemhuis op percussie (speelde met Candy Dulfer, Frank Boeijen en vele anderen, “sommigen geweldig, sommigen ronduit kut”), de jonge Limburgse zangeres/gitarist Isabelle Amé (“Nederlandse nuchterheid in een muzikale regenjas”) en nog zo’n verrassend muzikaal talent: Gino Chochise.

Procol Harum, The Animals, Bob Marley, Mink DeVille, The Byrds,The Eagles en Dave Brubeck, en nog meer fijne muziek, bekend en minder bekend.

Gitarist Erwin van Ligten is een weergaloze gitarist die werkte met rockers als Barry Hay en Bertus Borgers. Erwin is onafscheidelijk van zijn gitaar sinds zijn twaalfde en is een bekende gitarist in de pop- en theaterwereld. Als hij bij ons speelt begeleidt hij meestal zangeressen: Julia Loko, Astrid Seriese en Micheline van Hautem. Maar hij treedt ook op met topmuzikanten uit de Nederlandse rock-and-roll-scene zoals Nippy Noya.

Een kind-aan-huis-concert voor het jubilerende Beauforthuis.

website Erwin van Ligten
website Kim Weemhoff

zo 22 jan ’17, 17:30

De Hang, het instrument van de 21e eeuw

met Fender Rhodes en Cello

entree incl. pauzedrankje
steunprijs
€ 15,00
€ 25,00

De voormalig eerste percussionist van het Nederlands Philharmonisch Peter Elberse is zeer gecharmeerd van de magische hang. De mediterrane en oosterse klanken matchen vloeiend met de elektrische piano en de cello.

Kom wegdromen bij meditatieve muziek geworteld in latin, minimal, blues en pop.

Peter Elbertse (hang) en Ad Wammes (Fender Rhodes) hebben voor dit concert Douw Fonda (cello) uitgenodigd, hij is plaatsvervangend aanvoerder cello van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

interview met Ad Wammes

website Peter Elbertse
website Ad Wammes

do 26 jan ’17, 20:15

Mike Boddé & Mike del Ferro

Mike Kwadraat – 2 vleugels

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 25,00
€ 20,00
foto: Eric van Nieuwland

foto: Eric van Nieuwland

Mike del Ferro en Mike Boddé vormen sinds kort het piano duo “Mike Kwadraat”, en niet zonder succes, dit avontuurlijke piano duo met 2 muzikale duizendpoten stond al in diverse theaters en in 2017 komt er zelfs een grote theatertour door Nederland.

Een uniek duo: elk achter hun eigen vleugel dagen zij elkaar uit en met een mix van eigen composities en jazzstandards. Daarnaast improviseren ze ook op preludes van Chopin.

Mike Boddé is vooral bekend als cabaretier en televisiemaker (Kopspijkers, De Mike en Thomas Show) maar hij is ook begenadigd schrijver, theatermaker en (jazz)pianist.

Mike del Ferro heeft een indrukwekkende internationale carrière en werkte o.a. met Toots Thielemans, Branford Marsalis and Jack DeJohnette.

website Mike Boddé
website Mike del Ferro

vr 27 jan ’17, 20:00

Violiste Gwendolyn Masin terug in Nederland

een ode aan de muzikale tradities van Centraal en Oost Europa

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

ORIGIN Concerts in NEDERLAND

With Inge Bergenhuizen, Emma Roijackers, Ana Isabel Matias Pires (violins), Martin Moriarty (viola), Patrick Moriarty (cello), Yussif Barakat (bass).

Een wereldberoemd violist, geroemd om haar technisch superieure, verfijnde, intensieve en contrastrijke expressie, dat is Gwendolyn Masin. De van oorsprong Nederlandse topmusicus toerde de laatste decennia over de hele wereld. Ze soleerde bij de grote orkesten der aarde, heeft een eigen festival en bestiert een professor-zetel aan het Conservatorium van Geneve. Eind januari zet Gwendolyn Masin opnieuw voet op Nederlandse bodem en geeft drie concerten in exclusieve concertzalen.

Gwendolyn Masin brengt een programma met werken van haar laatste CD Origin. Deze veelvuldig bejubelde CD bevat een fraaie arrangementen van klassieke en volksmuziek. Onder meer werken van Bartók en Variaties van Roemeense dansen brengt de topvioliste ten gehore tijdens haar tour door Nederland.

Masin brengt dit virtuoze vioolprogramma samen met Nederlands toptalent.
‘Ik vind het belangrijk dat jonge musici een kans krijgen om op het podium te staan en speelervaring op te doen. Het is een prachtig programma, dat ik met veel plezier met hen ga instuderen.’

website Gwendolyn Masin

Gwendolyn bij Vrije Geluiden

za 28 jan ’17, 20:15

33+ Dance Party

met Diligent

entree
steunprijs
€ 15,00
€ 25,00

—————————————————————————————————————

Heerlijk dansen op de roemruchte 33+ Party’s van Dixo Balthazar

 • met muziek van de de beste artiesten van de jaren 70 tot nu!
 • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • in combinatie met Diligent, de band van zangeres & rapster Casita

Een jubileumgeschenk van Balthazar & Diligent

Over Diligent
Diligent
is een eigenzinnige internationale band, met een unieke sound en een unieke samenstelling van professionele muzikanten.
Het kwartet bestaat uit de getalenteerde tweelingbroers Thomas Hanenberg op keys en Aaron Hanenberg op gitaar aangevuld met nog twee andere bekende muzikanten namelijk Nationaal Beatbox Kampioen Marciano Madretsma (Sniggy) als the human beat boxer. Sniggy vervult een onmisbare rol in het kwartet met zijn unieke drum sounds en weet het publiek steeds weer te verassen met de meest uiteenlopende drumstijlen die je maar kunt bedenken. En Casita, zangeres & rapster, staat inmiddels al 15 jaar professioneel op het podium en trad op met vele bekende muzikanten. Casita heeft een eigen sound en dit is ook de rode draad in de muziek.
Diligent is een mix van uiteenlopende stijlen met elementen en karakteristieken van soul, rock, mainstream, klassiek, dance, latin tot aan country. Hieruit ontstaat een creatief verrassend nieuw geluid. Diversiteit en toegankelijkheid in de puurste vorm.

In combinatie met dj Balthazar wordt dit een geweldige feestavond.

website Dixo Balthazar
Diligent op Facebook

zo 29 jan ’17, 13:00

Remy van Kesteren

solo

entree
steunprijs
€ 50,00
€ 100,00

Remy van Kesteren (1989) wordt beschouwd als een harptalent van wereldformaat en als een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment. Al op tienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium in de klas van Erika Waardenburg en studeerde er in 2010 met de hoogste onderscheiding af. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. In 2012 behaalde hij zijn masterdiploma ‘summa cum laude’ aan het Conservatorium van Amsterdam.

website Remy van Kesteren

onderste filmpje hiernaast: scroll gelijk door naar 2:42 min!

Speciaal concert
Remy is opgegroeid in Zeist en treedt pro deo op. Het Beauforthuis stelt de zaal gratis ter beschikking, omdat we het doel een zeer warm hart toedragen.

Dat betekent dat 100% van de opbrengst voor hospice Heuvelrug is.

Het hospice gaat binnenkort verhuizen naar een nieuwe locatie. Om ook deze plek weer warm en sfeervol in te kunnen richten voor de gasten is veel geld nodig! Met de aankoop van toegangskaarten voor het concert van Remy van Kesteren steunt u het belangrijke werk van hospice Heuvelrug.

Uiteraard is een gift ook welkom:
NL67 INGB 0007 333663 t.n.v. Stichting Vrienden van Hospice Heuvelrug o.v.v. gift

vr 3 feb ’17, 20:15

Rondom Schubert

Wendeline van Houten, Jasper Grijpink, Rixt van der Kooij

entree incl. pauzedrankje
kleine beurs
€ 19,50
€ 15,50

Schubert en tijdgenoten

In dit concert hoort u de combinatie sopraan, klarinet en piano in diverse samenstellingen zowel lyrisch als spetterend virtuoos.

Naast Schubert’s ‘Der Hirt auf dem Felsen’ meer pastoraal plezier in het ‘Hirtenlied’ van Giacomo Meyerbeer en zoete zang in de ‘6 Duitse liederen’ van Louis Spohr.

De liefde komt aan bod in twee liederen van Franz Lachner: ‘ Auf Flügeln des Gesanges’ en ‘Seit ich Ihn gesehen’.

In de ‘Silvana-variaties’ van Carl Maria von Weber strijden de piano en de klarinet om de hoofdrol in de uitwerking van dit opera thema.

Wendeline van Houten, sopraan; Jasper Grijpink, klarinet; Rixt van der Kooij, piano

zo 5 feb ’17, 11:00

Het Liefdeslied: College & Concert

Schubert, Schumann & Beethoven

entree
€ 24,50

COLLEGE & CONCERT

11.00 u College: “Het liefdeslied als gezelsschapsspel” door musicoloog Leo Samama
12.00 u Lunch (inbegrepen)
13.00 u Recital door bariton Florian Just en pianist Jan-Paul Grijpink
Robert Schumann – Dichterliebe
Ludwig van Beethoven – An die ferne Geliebte
Franz Schubert – Liederen

Leo Samama is componist, schrijver en docent. Hij was jarenlang directeur van het Nederlands Kamerkoor. Zijn meest recente publicatie is De zin van muziek. Portret (6 min.)
Just en Gijpink wonnen in 2006 wonnen de prijs voor de beste interpretatie van het Schubertlied bij het internationale liedduoconcours
live in de Klassieken NPO 4 (8min)

Wie blijft er onberoerd bij een pakkend lied? Hoe zit dat met die woorden die, eenmaal op muziek gezet, nog meedogenlozer binnenkomen dan gelezen van papier?Leo Samama vertelt graag over ontstaan en ontwikkeling van het kunstlied en verheldert daarbij de relatie tussen klank en woord, onder meer in het liefdeslied.

Aansluitend zullen bariton Florian Just en pianist Jan-Paul Grijpink het zojuist geleerde illustreren met een reeks prachtige liefdesliederen waarin tekst en muziek vanuit een palet van brandende hunkering tot bittere smart samenvloeien tot een indringende en herkenbare ervaring.

OVER DE UITVOERENDEN

Leo Samama is een bekende musicoloog en componist.
Tijdens zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht van 1970 tot 1977 studeerde Samama enkele jaren compositie bij Rudolf Escher. Na zijn studie bekleedde Samama als musicoloog tal van functies in het Nederlandse muziekleven. Hij was docent en recensent, organiseerde festivals en was werkzaam als programmeur. Ook was hij algemeen directeur van het Nederlands Kamerkoor.
Daarnaast heeft Leo Samama een aantal artikelen en boeken over muziek geschreven. Zijn bekendste boek is “Nederlandse muziek in de 20-ste eeuw”. Bij Home Academy verschenen op cd de hoorcolleges “Klinkende geschiedenis”, “Mozart”, “Beethoven”, “Debussy”, “Mahler” en “De taal van muziek”.

Florian Just begon zijn zangopleiding in 1986 toen hij toetrad tot het Dresdner Kreuzchor. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Conservatoire de Metz in de Opera- en Liedklas van Udo Reinemann. Regelmatig brengt hij met pianist Jan-Paul Grijpink liederen ten gehore vanaf de vroege renaissance tot aan het moderne lied.

Jan-Paul Grijpink studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam waar hij zich specialiseerde in liedbegeleiding en opera. Na zijn studie was hij werkzaam bij Opera Studio Nederland, de Nederlandse Reisopera en de muzikale staf van de Nationale Opera. Hij treedt regelmatig op met zangers als Karin Strobos, Marjolein Niels, Florian Just en Selma Harkink. Tevens is hij als docent werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam.

Florian Just en Jan-Paul Grijpink wonnen samen de Schubert Interpretatie Prijs op het internationale
Schubert-concours in Graz en hebben in 2016 een nieuwe CD uitgebracht: “Monologe”.

website Leo Samama
website Monologe

zo 5 feb ’17, 17:30

Tim Akkerman (v/h zanger DI-RECT)

Tims Secret Sessions

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,50
foto: Marjolijn Thijse

foto: Marjolijn Thijse

Beeld je eens in… ontspannen op de bank, een goed glas wijn bij de hand en genieten van onvervalste muziek. Het was deze gedachte die Tim Akkerman inspireerde tot een nieuwe serie concerten. Concerten waarin hij zijn publiek kan onderdompelen in die intieme setting van een imaginaire huiskamer.

Na het verlaten van Direct heeft Tim zijn passie gevolgd. Zijn muzikale voorkeur ging altijd naar de gepassioneerde Americana muziek van inspiratiebronnen als Bruce Springsteen, Eddy Vedder van Pearl Jam, Josh Ritter en Nick Drake.

Zijn liedjes hebben daardoor een persoonlijk karakter. Dit aangevuld met heerlijke anekdotes gaat u genieten van een intiem samenzijn met een jonge en thans gearriveerde Hollandse singer songwriter want het woord talent is ie inmiddels ontgroeit.

Een concert geschikt voor jong en oud

website Tim Akkerman

vr 10 feb ’17, 20:15

Lucky Fonz III

In je nakie

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00

Eindelijk komt de meest romantische troubadour van Nederland weer naar het Beauforthuis.
Lucky Fonz III heeft een nieuw Nederlandstalig album gemaakt. Op ‘In Je Nakie’ presenteert hij zich als een artiest die gemakkelijk smartlappen, hip-hop, folk, drum ’n bass en happy hardcore samen kan voegen tot een logisch geheel. Het resultaat is fris, brutaal, eerlijk, bitterzoet en presenteert een Lucky Fonz III zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord. ‘In Je Nakie’ kwam 5 februari 2016 uit bij hofleverancier Top Notch.

De jonge (1981) singer/songwriter Lucky Fonz III uit Amsterdam timmert al een aantal jaar aan de weg met ontroerende songs en prettig-vreemde teksten. Muzikaal gezien is hij de missing link tussen oudgedienden als Johnny Cash en Emmylou Harris en nieuwe alternatievelingen als Will Oldham en Bright Eyes.

Lucky Fonz III is bekend door zijn overtuigende podiumpresentatie en zijn beeldende teksten.

Volkskrant: “Het slimste wat Lucky Fonz kon doen is zijn liedjes centraal stellen. In Superlekker brengt hij elf nieuwe nummers, die nog niet op een album zijn verschenen.” – lees de recensie …

lees: Lucky Fonz wil jet banale ontstijgen

website Lucky Fonz III

zo 12 feb ’17, 12:00

De Prinses met de Gouden Bal kindermeespeeltheater 3+

Alweer Zondag

entree
kortingsprijs
€ 6,00
€ 3,50

Ook dit keer hebben we jullie allemaal weer nodig om de Prinses met de gouden bal te redden van de Kikkerkoning. Een bekend verhaal, maar het wordt toch altijd weer heel anders als Ruth en Ronnie een kist met kleren vinden.

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!
AlweerZondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austrelitz te zien is .
Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het super leuk om dat met kinderen en ouders te doen.
Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.

website Alweer Zondag

zo 12 feb ’17, 17:30

Leo Vroman – De vogel in mijn borst

Frans van Deursen en Mirjam van Hengel

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 23,00
€ 18,00

Frans van Deursen werd na het overlijden van Leo Vroman geraakt door diens gedichten. Hij wist al snel: deze gedichten moet ik zingen. Ze werden op muziek gezet door o.a. Michiel Borstlap, Jeroen Zijlstra, Theo Nijland, Paul de Munnik en Daniel Lohues. Dit werd de CD De Vogel In Mijn Borst.

Nu is er de theatertour samen met Mirjam van Hengel.
Met heel veel mooie muziek en ontroerende gedichten en verhalen.

Mirjam van Hengel is Vromans biograaf en beschrijft in het hartverscheurende boek ‘Hoe Mooi Alles’ de onwaarschijnlijke liefdesgeschiedenis van Leo en Tineke Vroman.

lees het interview over deze voorstelling …

website Frans van Deursen
website De vogel in mijn borst

za 18 feb ’17, 20:15

Jeroen van Vliet Moon Trio

klassieke pianoklank, eenvoud en elektronica

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00
foto: Rens Horn

foto: Rens Horn

entree inclusief drankje in de pauze

Pianist Jeroen van Vliet slaat een nieuwe weg in met Moon Trio, een akoestisch trio dat openstaat voor elektronische effecten, groove en schoonheid in eenvoud.


Moon Trio is een nieuw hoofdstuk voor Jeroen van Vliet, waarin alles draait om de kracht van de eenvoud. Akoestische piano, contrabas en drums komen tot hun volle recht dankzij kernachtige composities en subtiel gebruik van elektronische effecten. De basis is de onmiskenbare groove van bassist Conrad Heineking en drummer Mark Schilders.

Jeroen van Vliet staat bekend als ‘een van de meest lyrische jazzpianisten van Nederland’ (de Volkskrant), een ‘meester van de nuance’ (Trouw) en een toonkunstenaar die een sterk gevoel voor melodie en harmonie combineert met avontuur en experiment. Hij maakte naam in de band van saxofonist Paul van Kemenade en speelde met Fender Rhodes een onderscheidende rol in Eric Vloeimans’ Gatecrash en Kytecrash. In 2014 won hij de Buma Boy Edgar Prijs.

bekijk de video Jazzportret – Jeroen van Vliet

website Jeroen van Vliet

zo 19 feb ’17, 12:00

Die Winterreise

uitverkocht

entree
€ 5,00

UITVERKOCHT

Schuberts Winterreise, uitgevoerd door een enthousiast lokaal gezelschap.

 • inspiratiebron voor romantici
 • luistergenot
 • uitdaging voor zangers en zangeressen
 • verhalen die je raken
 • aangename muziek die op het gemoed werkt

De Winterreise is een monument in de muziekgeschiedenis, behorend tot de canon van de 19de eeuw.
Maar ooit waren deze gedichten en de muziek waarop ze gezet zijn fris en nieuw. Men luisterde er met verbazing naar. Uitdrukking van nieuwe ideeën en muzikale vormen die wij gewoon vinden en waar we bekend mee zijn, maar die bijna tweehonderd jaar geleden fris en fruitig waren en een revolutie in de muziek teweeg brachten.

Vooraf brunch
Vanaf 11 uur kun je genieten van een heerlijke brunch: (soep, diverse soorten brood met hartig en zoet beleg, eitje, salade vh seizoen en koffie en thee).
Entree is €5 en incusief brunch €15 – wil je meeëten, koop dan een kaartje “inclusief maaltijd”.

Die Winterreise vertelt een verhaal. Het verhaal in de tekst, het muzikale avontuur dat Schubert daaromheen heeft geweven, en ook een verhaal van hoe de mens zichzelf ontdekt, gevoelens en al. Een verhaal van vernieuwing, van romantiek als stuwende kracht in kunst en samenleving, toen, 200 jaar geleden.

Richard Botman, Willem Leyh, Wil Spronck – zang
Roel van Kuppevelt – piano
Wil Spronck – verhaal

zo 19 feb ’17, 17:30

Zijlstra

 

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,50

Zanger, tekstschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied ‘Durgerdam slaapt’, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won. Sinds 1998 toert Zijlstra onafgebroken en met veel succes langs de Nederlandse podia. Voor zijn ‘maritieme kleinkunstjazz’ kreeg hij in 2014 de ‘Dirk Witte Prijs’.

Voor de pauze speelt Jeroen solo in Gebed zonder band. Hiervoor schreef hij liederen die dicht bij hem zelf blijven. Als musicus, met een verleden als Noordzeevisser, blijft Zijlstra koersen op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan.

Na de pauze wordt Jeroen ‘gered door de band’. Zijn vertrouwde muzikanten begeleiden hem op saxen, piano, toetsen, bas en contrabas, drums, percussie.

website Zijlstraluister meer fragmenten op muziekweb.nl

vr 24 feb ’17, 20:15

Nathalie Baartman

Voest

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 21,00
€ 17,00
foto: Roos Gast-Schoneveld

foto: Roos Gast-Schoneveld

Nathalie Baartman, het ‘buurmeisje’ van Herman Finkers.

‘Ik ben een hunkertukker,” zegt Nathalie Baartman. “Dat is een Tukker die is weggegaan uit Twente, maar naar zijn geboortestreek blijft verlangen.”
In Voest, Twents voor ‘vuist’, vertelt Baartman over haar terugkeer. Over hoe ze in haar jeugd echt onder moeders vleugels vandaan moest. “In zo’n dorp wordt echt op van alles gelet en ik wilde echt op eigen benen staan. Dus ik ging naar Nijmegen.” Ze zocht een tijdje het stadsleven op, maar langzaamaan kwam de echte Tukker in haar toch weer naar boven.

 • Theaterkrant.nl, 4 sterren: “Ze sleept je met een vet Twents accent en met paniek in de ogen, waarmee ze haar naïviteit prachtig aandikt, haar universum binnen. Een merkwaardig universum, dat mag duidelijk zijn.” – lees meer …
 • Volkskrant: “Nathalie Baartman is een innemende verteller die haar publiek overtuigend meeneemt in haar leefwereld…authentiek.”
 • NRC: “In Voest vertelt Baartman over haar terugkeer. Haar zesde programma gaat ook over andere verlangens: naar liefde, naar meer zachtheid onder de mensen en naar echt contact. Die vuist maakt ze voor meer vrolijkheid en meer vrede.
  De 43-jarige Baartman is minder bekend dan ze verdient te zijn.” – lees dit interview …

interview in Noaber

website Nathalie Baartman

za 25 feb ’17, 20:15

Dansen op vinyl

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

entree
€ 10,00

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60
met originele clips op groot scherm!

Zie hier een impressie

Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
HET DAK GAAT ERAF!Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

Je zult deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

zo 26 feb ’17, 14:00

Dieren in de winter

excursie Staatsbosbeheer

Vandaag organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere wandeling in boswachterij Austerlitz. Een gids vertelt je hoe verschillende dieren in de winter overleven. Gaan ze naar de zon of blijven ze in Nederland? En wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust?

Mensen trekken in de winter gewoon een jas aan, maar hoe doen dieren dat eigenlijk? Sommige dieren trekken als het koud wordt ook een soort jas aan. Zij krijgen namelijk vóór de winter begint een wintervacht zoals bijvoorbeeld reeën. Ook vogels hebben een soort wintervacht. Als het kouder wordt krijgen ze meer donsveertjes. Niet alle vogels krijgen meer donsveertjes. Er zijn vogels die lekker naar de zon vliegen!

Winterslaap of winterrust?
Wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust? Er zijn dieren, zoals egels en vleermuizen die een winterslaap houden. Andere dieren zoals dassen en eekhoorns houden een winterrust. Tijdens de winterslaap zakt de lichaamstemperatuur flink, de ademhaling en het hartritme worden op een heel laag pitje gezet. Deze dieren in winterslaap worden tussendoor niet wakker. Bij dieren die in winterrust zijn daalt de hartslag en ademhalingsfrequentie wel, maar daalt de lichaamstemperatuur slechts een paar graden. Winterrustende dieren worden af en toe wakker om even wat te eten.

Nieuwsgierig geworden?

Start
Beauforthuis

Wanneer
zondag 26 februari 2017 van 14.00 uur tot 16.00 uur

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50 (contant bij aanvang)

aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

zo 26 feb ’17, 17:30

Hans Aarsman

Precies andersom

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Najib Nafid

foto: Najib Nafid

Hij is bekend van De Aarsman Collectie, zijn donderdagse column in de Volkskrant, waarin hij als een detective met een loep boven foto’s uit het nieuws hangt.

Ook in zijn theaterprogramma’s, die het midden houden tussen een lezing en een conference, ziet hij dingen scherper dan wij. Omdat hij weet dat de werkelijkheid vaak anders is dan verwacht. Soms is het zelfs precies andersom.
Een avond vol onverwachte ontdekkingen.

In de nacht van 13 november 2015, de nacht van de aanslagen in Parijs, gaan om één uur de lichten van de Eiffeltoren uit. Wereldwijd berichten de media over dit eerbetoon aan de slachtoffers, sociale media exploderen. De volgende dag gaan de lichten weer om één uur uit. Want dat gaat al tientallen jaren elke nacht zo, om kosten te sparen.

De dingen zitten vaak anders in elkaar dan verwacht, wil Hans Aarsman maar zeggen. Soms is het zelfs precies andersom. De bezigheden van Aarsman laten zich het beste omschrijven als observeren, fotograferen, tellen en meten. En daarover gaat het op deze hilarische avond vol onverwachte ontdekkingen.

Tekst en beeld: Hans Aarsman
Regie: Claudia Sola
Decor: Thom Hannessen

website Hans Aarsman

vr 3 mrt ’17, 20:15

Fay Lovsky & Rood/Adeo

You invented me

entree incl. pauzedrankje
€ 25,00

Een avond kippevel

Zelden zoveel enthousiaste reacties gekregen als na het allereerste optreden van Nighthawks, de band van Rood/Adeo die ooit was opgericht om muziek van Waits te spelen, maar zich verder ontwikkelde.
Fay Lovsky kennen we in het Beauforthuis van optredens met Eric Vloeimans en Bart Soeters & Floris Verbeij. Rood en Fay kennen elkaar al lang, zo zong zij mee in Roods nummer You invented me.

We zijn zeer trots dat Fay en Rood dit concert aanbieden aan het jubilerende Beauforthuis.

website Rood/Adeo
website Fay Lovsky

Rood/Adeo en Fay Lovski – You invented me Fay Lovski met Eric Vloeimans Rood/Adeo – Don’t do what youdo

zo 5 mrt ’17, 14:00

Bach – barok in onze tijd

met Klaartje van Veldhoven, Antoinette Lohmann en het Rembrandt Frerichs Trio

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 18,50
€ 13,50

Sopraan Klaartje van Veldhoven wil barokmuziek van z’n stoffige imago ontdoen en overhevelen naar onze tijd. Ze wil de muziek laten spreken en toegankelijk maken, grenzen tussen Klassieke Muziek en het publiek laten vervagen. “Het moet meer communicatie worden, een overdracht van het verhaal dat ik wil vertellen door mijn muziek, een verhaal waar ik mensen mee wil raken.”

Van Veldhoven is blijft voortdurend op zoek naar “mogelijkheden om oude muziek uit te voeren in bijzondere combinaties. “Ik wil niet meer in hokjes denken maar de ruimte nemen om te experimenteren en daardoor de muziek nog beter te laten klinken!”

Antoinette Lohmann kreeg enkele weken geleden een 5 sterren recensie in de Volkskrant voor haar nieuwe cd. Zij speelt ook mee op Klaartjes nieuwste cd, samen met het Rembrandt Frerichs Trio (verschijnt begin maart).

Klaartje van Veldhoven – sopraan
Antoinette Lohmann – barokviool
Rembrandt Frerichs – piano
Tony Overwater – violone
Vinsent Planjer – whisper kit

website Rembrandt Frerichs

zo 5 mrt ’17, 16:30

Leonard Cohen Tribute Band

Een muzikaal eerbetoon – in de Oosterkerk

entree
€ 17,50

Het 11-koppige orkest Leonard Cohen Tribute Band brengt o.a. onvergetelijke songs zoals ‘So Long Marianne’ en ‘Suzanne’ ten gehore. Het orkest is opgericht op initiatief van de 77 jarige orgelspeler en Cohen fan Rinus van den Boomen. Al snel ontstond er een sfeervolle band met professionele musici uit de Brabantse Beerzen regio.

Onder de titel ‘In My Secret Life’ werd een repertoire gekozen waarin ook de minder bekende Cohen liedjes een plaats hebben. De band geeft het 2 uur durende repertoire een eigen schwung en de liedjes worden op passende wijze verhalend aan elkaar gesmeed. In het korte bestaan van de band werden ze al uitgenodigd oom in de Rotterdamse Ahoy te spelen op de afterparty van het concert van Leonard Cohen zelf. Een mooie ervaring. De musici komen uit allerlei verschillende muzikale hoeken. Van Veulpoepers tot Metropole Orkest tot Big Bands. De concerten zijn sfeervol, intiem en soms uitbundig.

Annemiek van Eeten – zang, percussie; Lizet van Beek – zang, percussie; Herman van Haaren – viool; Pieter van der Kleij – saxen; Rinus van den Boomen – toetsen; Toon Verberne – drums; Frans Verouden – bas, zang; Howard Maas – elektrische gitaar; Jan den Otter – gitaar, mondharmonica; Harrie van Hoof – zang, gitaar

website Leonard Cohen Tribute Band

NB de aanvangstijd is aangepast van 16:00 naar 16:30 i.v.m. meer opbouwtijd

Dit concert wordt georganiseerd in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 te Zeist. Googlemap

zo 5 mrt ’17, 16:30

Reeën spotten

excursie Staatsbosbeheer

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan mee met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen! Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel degelijk zijn. Ze laten namelijk diverse sporen achter in het veld bijvoorbeeld veegsporen, looproutes en vraatsporen.

Gewei vegen
Het ree wordt nog al eens hert genoemd, maar het is toch echt een andere diersoort. Hij is veel kleiner dan het edelhert, maar heel elegant en heeft prachtige grote, donkere ogen. Alleen de mannetjes hebben een gewei, dat ieder jaar in de winter wordt afgeworpen. Er begint direct een nieuw gewei te groeien. Het is in maart of april volgroeid. Als het zover is, gaat de bast die het gewei omkleedt jeuken, omdat het begint af te sterven. Door de jeuk schuren (‘vegen’) de reebokken hun gewei langs bomen, waardoor de bast wordt verwijderd.

Blaffende ree
Reeën maken ook verschillende geluiden zoals blaffen, fiepen, schreeuwen en klagen. Het blaffen van het ree, ook wel ‘schrikken’ genoemd is een laag, blaffend geluid. Een ree maakt dit geluid als het iets bijzonders waarneemt waarvan het niet thuis kan brengen wat het is. Hij alarmeert daarmee ook de andere reeën. Het fiepen, een hoge fluittoon, gebruiken de geit en de kalveren om contact met elkaar te houden. Ook gebruikt de geit het fiepen in de bronsttijd om mannetjes te lokken. De angstschreeuw en het klaaggeluid stoten reeën uit als ze worden achtervolgd of aangevallen.

Waar
Beauforthuis

Wanneer
Zondag 5 maart 2017 van 16.30-18.30 uur;
Zondag 19 maart 2017 van 07.00-09.00 uur,
Maandag 17 april 2017 van 07.00-09.00 uur

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

vr 10 mrt ’17, 20:15

World Dance Party

feat. Kasba & Saskia Laroo & mps PILOT

entree incl. pauzedrankje
steunprijs
€ 15,00
€ 25,00
foto: Hassan Souhail

foto: Hassan Souhail

zaal open: 20.00
aanvang concert: 20.45

Een World Dance Party tot 2.00 uur

Een verrukkelijk dansfeestje met een van de beste Nederlandse world-dj’s mps PILOT, de Nederlands-Marokkaanse 9-koppige band Kasba & Neerlands meest swingende trompettiste Saskia Laroo. Het wordt een groot feest met energieke jazz en funk van de bovenste plank!!

Laat je daarna verrassen door de dansparels van all over the world van onze DJ, mps PILOT. DJ mps PILOT behoort tot de top van Nederlandse world-dj’s en treedt op in bekende clubs als Paradiso en de Melkweg en op festivals als Dancevalley, Oerol, Lowlands en North Sea Jazz. Hij verweeft stijlen als Afrobeat, tropical, Balkan, flamenco, Indiase beats en latin tot een dansbaar geheel.

 • Een dansfeest met 200 sociale en leuke mensen, die houden van uitgaan en bijzondere muziek.
 • Met heerlijke “wereld”hapjes.
 • In een oud kerkje met ruime parkeergelegenheid.

Kasba is één van de meest toonaangevende bands op het gebied van World Music. Zo werkte Kasba samen met tal van artiesten, variërend van Paul de Leeuw tot het Metropool Orkest en van Frank Boeijen tot Bløf. In Marokko scoorde Kasba een nummer 1 hit en is daar wekelijks te zien of te horen op radio en TV. Ook speelde Kasba verschillende concerten in Zuid-Amerika, waaronder één in het grootste theater van Zuid-Amerika in Bogota (Colombia) en op het internationaal vermaarde Ollin Kan festival in Mexico.
In Nederland werden ze genomineerd voor verschillende prijzen, zoals “Beste Nederlandse wereldmuziek act”.
De meeste internationale bekendheid verworven ze met hun optreden op het huwelijksfeest van koning Willem Alexander en koningin Maxima in 2002 dat in 64 landen werd uitgezonden.

Saskia Laroo, in Amerika door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’, is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia de trompet blaast. Saskia Laroo creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk en reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken. De opgedane muzikale ervaringen zette ze om in vijf albums waarin ze haar persoonlijkheid sterk neerzet.
Laroo is zelden in Nederland, want ze tourt met haar verschillende bands de hele wereld over.

website Kasba
website Saskia Laroo
website mpsPILOT

zo 12 mrt ’17, 11:00

kindermeespeeltheater 3+ Mama, ik word mama

Alweer Zondag

entree
kortingsprijs
€ 6,00
€ 3,50

Het meespeelkindertheater Alweer Zondag zet het Beauforthuis weer eens op zijn kop. Ben je tussen de 3 en 8 jaar. Speel dan mee.

Vandaag het verhaal van Ruth en Ronnie die op hun geheel eigen wijze omgaan met een mama die in verwachting is. Een verhaal dat nooit eerder als door kinderogen verteld werd.
Een verhaal waar kinderen en ouders nog vaak aan terug zullen denken..

Mama’s en papa’s kunnen dan wel zeggen: leuk… we gaan verhuizen, we verbouwen de keuken, we gaan even niet op vakantie of we krijgen er een baby’tje bij. Leuk hè!
Maar… ik weet het nog niet of dat wel echt zo leuk is, zegt Ruth. Ah joh, zegt Ronnie, baby’s kunnen geen hutten bouwen, maar misschien kunnen ze wel een beetje helpen met verven!
Een voorstelling die in een krantenartikel de ‘into the wild’ van het kindertheater genoemd wordt. Zo vol avontuur en muziek dat van jong tot oud een uur lang van de ene in de andere verbazing valt.

Als je ooit ‘AlweerZondag’ hebt zien spelen of juist als je ze nog nooit gezien hebt, is het nu tijd om tickets te bestellen. Doe het snel want wij verwachten een uitverkocht Beaufort-theater voor vandaag.

kijk op de website van Alweer Zondag voor filmpjes van vorige voorstellingen

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!
AlweerZondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austerlitz te zien is .
Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het super leuk om dat met kinderen en ouders te doen.
Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.
Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

website Alweer Zondag

zo 12 mrt ’17, 17:30

Eric Vaarzon Morel & Bert van den Brink

gaan uit hun comfortzone

entree incl. pauzedrankje
kleine beurs
€ 25,00
€ 15,00

entree inclusief drankje in de pauze

Pianist/accordeonist Bert van den Brink en flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel waren al bij de oprichting betrokken bij het Beauforthuis. Nooit eerder stonden ze samen op de planken. Nu geven ze een concert als geschenk voor het jubilerende Beauforthuis.

Terug naar 1990.
Bert was al behoorlijk doorgedrongen tot de Europese/internationale jazz scene. Zo had hij nog opgetreden met Chet Baker en werkte hij met Deedee Bridgewater.
Eric zat nog op het conservatorium, maar had ook op zijn 16e al les van Paco Pena. Later zwierf hij lang door Spanje, waar hij vaak speelde met zigeuners. Het duurde even voor hij zijn diploma kreeg, want hij was zo druk bezig met allerhande optredens dat hij veel te weinig tijd had voor zijn muzieklessen.

Zeker weten dat dit een memorabel concert wordt.

Vooraf en in de pauze een tapasplankje voor 7,50 verkrijgbaar.

Na afloop serveren we een heerlijke paella-schotel voor 12,50 .Reserveren gewenst info @beauforthuis.nl

website Eric Vaarzon Morel
website Bert van den Brink

vr 17 mrt ’17, 20:15

Karsu

Play my strings

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50
foto: Yunus Öztürk

foto: Yunus Öztürk

Laat je meevoeren door Karsu’s energie en emotie, de muziek en anekdotes van haar bruisende internationale leven als muzikant.

Karsu steelt het hart van EuropA (interview RTL live)

Karsu zingt ‘Lily’

Karsu, de jonge Nederlandse zangeres en songwriter met Turkse roots, begon haar muzikale carrière als klassiek pianiste. Later ontwikkelde ze een interesse in jazz, pop en Turkse muziek, en zo ontstond haar huidige sound: een geheel eigen blend van al deze stijlen. In Play my strings neemt Karsu haar publiek mee terug naar haar begintijd. De liedjes van de albums Live aan ’t IJ, Confession en Colors heeft Karsu speciaal voor deze theatertour voorzien van een licht klassiek jasje, met nieuwe arrangementen voor strijkers. Daarnaast speelt ze liedjes die al net zo oud zijn als de vleugel waar ze op speelt, maar nog nooit de bühne hebben gehaald. En als kers op de taart verrast Karsu met nieuw werk.

Het Parool – “Haar stem is een machtig wapen dat in het Engels kraakhelder en zeer toegankelijk klinkt, terwijl hij in het Turks ontroert en mystificeert. Aan heilige huisjes heeft Karsu lak. Ze laat een gevoelig nummer rustig ontaarden in een flardje Spice Girls.
Dit is wereldmuziek 2.0: geen geschiedenisles of rigide respect voor hokjes, maar een vrolijke clash van culturen, ideeën en stijlen.”

Die Edison mag mee in mijn graf‘ – lees een heel interview van Karsu in Het Parool

lees het interview dat Frank van Pamelen met Karsu had …

website Karsu
Karsu op FaceBook

zo 19 mrt ’17, 07:00

Reeën spotten

excursie Staatsbosbeheer

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan mee met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen! Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel degelijk zijn. Ze laten namelijk diverse sporen achter in het veld bijvoorbeeld veegsporen, looproutes en vraatsporen.

Gewei vegen
Het ree wordt nog al eens hert genoemd, maar het is toch echt een andere diersoort. Hij is veel kleiner dan het edelhert, maar heel elegant en heeft prachtige grote, donkere ogen. Alleen de mannetjes hebben een gewei, dat ieder jaar in de winter wordt afgeworpen. Er begint direct een nieuw gewei te groeien. Het is in maart of april volgroeid. Als het zover is, gaat de bast die het gewei omkleedt jeuken, omdat het begint af te sterven. Door de jeuk schuren (‘vegen’) de reebokken hun gewei langs bomen, waardoor de bast wordt verwijderd.

Blaffende ree
Reeën maken ook verschillende geluiden zoals blaffen, fiepen, schreeuwen en klagen. Het blaffen van het ree, ook wel ‘schrikken’ genoemd is een laag, blaffend geluid. Een ree maakt dit geluid als het iets bijzonders waarneemt waarvan het niet thuis kan brengen wat het is. Hij alarmeert daarmee ook de andere reeën. Het fiepen, een hoge fluittoon, gebruiken de geit en de kalveren om contact met elkaar te houden. Ook gebruikt de geit het fiepen in de bronsttijd om mannetjes te lokken. De angstschreeuw en het klaaggeluid stoten reeën uit als ze worden achtervolgd of aangevallen.

Waar
Beauforthuis

Wanneer
Zondag 5 maart 2017 van 16.30-18.30 uur;
Zondag 19 maart 2017 van 07.00-09.00 uur,
Maandag 17 april 2017 van 07.00-09.00 uur

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

zo 19 mrt ’17, 16:00

Bert Heerink & Friends

steengoede muziek van de 60-ies tot de 80-ies.

entree
€ 10,00

Beatles, Bowie en Bert en alles daartussenin, ooit als mooie muziek geschreven en uitgevoerd, passeert de revue bij deze vier mannen die gezien hun ervaring weten wat muziek maken is.
Kom luisteren naar Space Oddity van David Bowie, Riders on the storm van The Doors, Pinball Wizzard van The Who en Maggie May van Rod Stewart en natuurlijk Juli July van Bert zelf.
Een intieme sfeer wordt opgebouwd tot een uitbundig concert met bekende nummers!

Met Bert Heerink , Kees Schipper, Co Vergouwen en Paul Kruis.

Bert Heerink (1953) is één van onze meest karakteristieke rockzangers. Met Vandenberg toert hij met acts als Kiss en Ozzy Osbourne door Amerika en Japan. ‘ In 1995 verschijnt zijn eerste soloplaat ‘Storm na de stilte’ met Nederlandstalige covers van bekende classic rocksongs. Daarna speelt hij in Kayak. Met Jan Akkerman doet hij het project My Brainbox, dat overal in Nederland volle zalen trekt. In 2014 treedt hij als special guest toe bij Pink Floyd Project dat wij 2x in de Oosterkerk organiseerden.

Voor en tijdens het concert serveert Beauforthuis haar beroemde tapasplankje. Na het concert nog honger, wij nodigen u uit voor onze daghap op zondag: Groentencurry met rijst en yoghurt/ muntsausje, voor 13,00 euro. Reserveren aanbevolen.

website Bert Heerink

dIT CONCERT VINDT PLAATS IN HET BEAUFORTHUIS EN NIET IN DE OOSTERKERK ZOALS EERDER VERMELD.

wo 22 mrt ’17, 20:15

Jan Akkerman 70

ft. Benjamin Herman, Bert Heerink, Ruben Hoeke en Laurie Akkerman

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 32,50
€ 27,50
foto: Marco van Rooijen

foto: Marco van Rooijen

entree inclusief drankje in de pauze

Jan Akkerman, al ruim veertig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem, viert zijn zeventigste verjaardag. Hij viert dit met zijn vrienden saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective), zanger Bert Heerink (Vandenberg) en gitarist Ruben Hoeke én zijn dochter Laurie Akkerman.
Akkerman verwierf grote bekendheid door zijn rol in internationaal bekende groepen als Brainbox en Focus. In zijn lange carrière werkte samen met uiteenlopende muzikanten, waaronder BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell en Claus Ogerman.

Tijdens deze jubileumshow komen er composities uit Jan’s hele oeuvre: van Brainbox (1969) en Focus (1971) tot North Sea Jazz Legendary Concerts (2014) en nieuw werk.

website Jan Akkerman

LET OP
Dit is een staconcert. svp even mailen wanneer je een zitplaats nodig hebt. info@beauforthuis.nl.

Vanaf 1800 uur serveren we Indiase Pilav met kip (ook vega-variant) a 13,-. Gaarne vooraf reserveren

vr 24 mrt ’17, 20:15

Avalanche Quartet

speelt Leonard Cohen

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 21,00
€ 17,50

UITVERKOCHT

Sinds 2006 treedt het Avalanche Quartet op met hun uitvoeringen van de songs van Leonard Cohen.
Naar aanleiding van de dood van Leonard Cohen speelt het Avalanche Quartet een aantal extra concerten om hun inspirator en held te herdenken.

‘I’m just a station on your way’

Schrijver Thomas Verbogt: “Als een ander dan Leonard Cohen een lied van Leonard Cohen zingt, denk ik bijna altijd met enige weemoed aan de maker zelf. Er zijn uitzonderingen, maar het zegt al genoeg dat het uitzonderingen zijn. Ieder lied van Leonard Cohen is vooral héél intens Leonard Cohen. Ik denk vaak aan de eerste keer dat ik het Avalanche Quartet hoorde. Die avond kon ik me nauwelijks bewegen, zo wilde ik luisteren. En toen ik nog steeds onder de indruk naar huis reed, vroeg ik me af wat het was met het Avalanche Quartet en Leonard Cohen naar wie ik al bijna levenslang luister. Wat is het verschil tussen hen en de andere vertolkers? Want dat verschil is er, dat verschil vergeet je meteen nooit. Ik denk dat ze van het werk van Leonard Cohen een gebeurtenis maken, ja, dat is het, een gebeurtenis waarin ze de betekenis van zijn poëzie telkens opnieuw karakteristiek maken, mysterieus en monter tegelijkertijd. Er zit een beweging in waar je betoverd in meegaat. Je wilt niet dat het ophoudt.”

Bezetting:
Henk Hofstede (Nits) – zang, gitaar
Marjolein van der Klauw (Powderblue) – zang, gitaar
Pim Kops (De Dijk) – toetsen, gitaar
Arwen Linnemann (ex Nits) – contrabas

website Avalanche Quartet

za 25 mrt ’17, 14:00

kunstveiling Terre des Hommes

 

Kunstveiling ten behoeve van Terre des HommesDe veiling wordt geopend door Prins Carlos de Bourbon de Parme. Zo’n 70 stukken zullen worden geveild.

Programma:
14.00 inloop, bezichtiging
15.00 opening Prins Carlos de Bourbon de Parme
15.10 presentatie Terre des Hommes Sander Hanenberg
15.30 start veiling door Albert Keddeman

Comité van aanbeveling:
Prins Carlos de Bourbon de Parme
Gerdi A. Verbeet
Jan Terlouw
Bert van Leeuwen

Organisatie:
4 studenten van Schoevers Utrecht,

Het doel van de veiling is zoveel mogelijk geld ophalen voor het programma tegen kinderprostitutie van Terre des Hommes. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat jonge meisjes uit Azië uit de prostitutie worden gehaald. Enkele voorbeelden van wat er met het geld kan gebeuren:

 • Voor € 12 krijgt één slachtoffer juridisch advies.
 • Voor € 144 kan één slachtoffer een jaar lang naar school.
 • Voor € 180 ontvangt één slachtoffer psychosociale hulp.

website Kunst ’n Kids

zo 26 mrt ’17, 17:30

Leoni Jansen & Chris Chameleon

Ja Gesê

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 20,00
€ 16,00
foto: Jo Spies

foto: Jo Spies

Zangeres Leoni Jansen bewondert de Zuid Afrikaanse zanger en gitarist Chris Chameleon om zijn prachtige liedjes en exceptionele stembereik. Ze ontmoette hem ooit op Festival Mundial, waar ze hem vroeg om samen met haar een nummer op te nemen. Chameleon stemde toe en van het een kwam het ander. Komend seizoen gaan Jansen en Chameleon samen het podium op en versmelten hun stemmen in hartverwarmende liedjes, in het Afrikaans, Nederlands en Engels. En natuurlijk hoort u het duet waar het allemaal mee begon: ‘Ja Gesê’.

Tapasplankje. Vanaf 16 uur serveren wij een plankje met heerlijks uit de regio a 7,50.

Warme dagschotel: Na afloop serveren wij een risotto met geroosterde bietjes, venkel, truffel en geitenkaas. (gaarne reserveren).

bij Spijkers met koppen
bij Tijd voor Ma

lees een interview over dit programma …

website Leoni Jansen
website Chris Chameleon

zo 2 apr ’17, 13:00

Linde Nijland Folk-Trio

met Bert Ridderbos & Eddy de Jinge

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Deze tour zingt Linde Nijland naast folksongs en traditionals op haar eigen uniek wijze covers van artiesten als Simon& Garfunkel, Procol Harum en Yethro Tull.
Linde behoort tot de top van de Europese folk. Ze maakte meer dan 15 jaar deel uit van Ygdrassil. Met haar kristalheldere stem en op Iers, Engels en Amerikaanse folk geinspireerd repertoire weet ze elk publiek te raken. Heaven. Internationaal trok ze de aandacht met een muzikaal eerbetoon aan de Britse zangeres Sandy Denny (Fairport Convention) in de Barbican Hall in Londen.
De animatie van Linde’s liedje ‘Traveller’, gemaakt door Sam Cheginiwon in 2013, won prestigieuze prijzen op filmfestivals in Amerika en Canada. Bekijk hem hier …

Bert Ridderbos begeleidt haar op cittern, gitaren, banjo en accordeon, Eddy de Jinge op bas.

website Linde Nijland

zo 2 apr ’17, 18:30

Robert Jan Stips

van Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster tot Nits

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00

Robert Jan neemt je als een levende juke-box mee door de Nederlandse popgeschiedenis.
Eind jaren zestig maakte Stips naam met de legendarische band Supersister. In 1974 werd hij door Golden Earring gevraagd als toetsenist. Golden Earring had net een wereldhit met Radar Love gehad, en Stips speelde mee tijdens de daaropvolgende Europese en Amerikaanse Earring-tournees. Later voegde hij zich bij de groep van Bertus Borgers: Sweet d’Buster. In 1981 trad Stips toe tot The Nits. Ook werkt hij sinds de jaren negentig regelmatig met Freek de Jonge.
Lees hier de volledige bio.

Mail je favoriete nummers naar Robert Jan (info@stips.net) en stel zelf dit programma samen. De nummers moeten wel Stips-gerelateerd zijn, dus ooit door RJ gespeeld of opgenomen.

website Robert Jan Stips
een interview met Robert Jan

ght=”315″>

vr 7 apr ’17, 20:15

Stabat Mater

Het Pergolesi Ensemble

entree
kortingsprijs
€ 19,50
€ 17,50
Wendeline van Houten

Wendeline van Houten

Dit bekendste en mooiste Stabat Mater heeft ook in deze versie voor twee vrouwenstemmen en vier saxofoons een sterke ontroerende kracht. De muziek raakt diepe, universele gevoelens, namelijk enerzijds een intense verdrietigheid, anderzijds ook een gevoel van hoop en overlevingskracht.

Pergolesi schreef dit werk kort voor zijn dood in 1736. Hij was toen 26 jaar oud. Hij schreef het stuk in Pozzuoli, het plaatsje waar hij zich teruggetrokken had vanwege zijn zeer slechte gezondheid. Pergolesi kreeg de opdracht om het Stabat Mater van Alessandro Scarlatti dat tot dan toe elke goede vrijdag in de kerk Maria dei Sette Dolori in Napels werd opgevoerd, te vervangen.

Pergolesi Ensemble
Wendeline van Houten – sopraan
Marianne Selleger – alt
saxofoonkwartet bestaande uit:
Naomi Sato – sopraansax, Ivo Ronkes – sopraan- en altsax, Dirk Hooglandt – tenorsax, Eefje Benning – baritonsax

website Pergolesi Ensemble

Voorafgaand va 18.30 u serveren we een Marokkaanse Taji Schotel. Gaarne reserveren: info @beauforthuis.nl

De tekst van het Stabat Mater is geschreven in de middeleeuwen door een onbekende dichter, vermoedelijk Johannes Fidenza (1221-1274), die later de naam Bonaventura aannam. Het stuk bestaat uit twaalf delen. De eerste zes beschrijven de pijn die Maria doorstaat terwijl ze haar zoon aan het kruis ziet hangen. De laatste zes delen worden gezongen vanuit een ‘ik’-persoon die de pijn die Maria voelt ook wil voelen. Een zwaar thema ,klinkend in opzwepende, hier en daar zelfs vrolijke, positieve muziek.

De Bergense alt Marianne Selleger organiseert dit concert al vele jaren in de Ruïnekerk in Bergen (N.H.). Op een gegeven moment ontstond er de behoefte om te kijken of het mogelijk was iets eigens aan het stuk toe te voegen, zonder het geweld aan te doen. Daarvoor verving zij het strijkkwartet, waarmee zij de eerdere uitvoeringen deed door een saxofoonkwartet.
Op zich niet zo gek omdat er in de barok wel vaker bewerkingen van allerlei stukken werden gemaakt. Zij het niet voor saxofoon, want dat instrument bestond toen nog niet. Waarom dan wel saxofoon? “Door stukken voor stem en saxofoon te zingen merkte ik hoe dicht het stemgeluid bij dat van de saxofoon ligt. Zingen doe je op de adem en saxofoons zijn ook ademinstrumenten. Bovendien lijkt het geluid van het kwartet heel erg op een orgel. Oorspronkelijk was het de bedoeling van Pergolesi om dit instrument te gebruiken, maar het wordt vaak weggelaten.”

zo 9 apr ’17, 14:00

Theatercollege Bach

Goldberg Variaties – Jan-Willem Rozenboom

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,00

Jan Willem Rozenboom neemt het publiek mee in zijn beleving van Bachs meesterwerk. Naast het spelen vertelt hij vanachter zijn piano over de muziek, maakt een link naar klassieke werken en popmuziek, maar vertelt bovenal wat de muziek voor hem betekent en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Het lijkt een sprookje, en misschien is het dat ook wel. De overlevering wil dat de componist Johann Sebastian Bach (1685-1750) dertig variaties schreef op een aria, op verzoek van een Russische graaf die leed aan een hardnekkige slapeloosheid. De graaf liet een jonge musicus in zijn dienst, Johann Gottlieb Goldberg, vervolgens de variaties spelen om de last van zijn doorwaakte nachten te verlichten. De door Bach gecomponeerde stukken, die in 1741 werden uitgegeven zouden daarom voortaan de naam van de vertolker dragen: de Goldberg-variaties. Het resultaat is een meesterwerk, waarvan het vertolken ook de hand van een meester vergt.

Die meester is Jan-Willem Rozenboom.

Jan-Willem heeft de Goldbergvaraties op CD opgenomen.

lees de recensie Weinig theater, sensationeel pianospel

website Jan-Willen Rozenboom

De Meester Jan-Willem Rozenboom (1974), in het dagelijkse leven al negentien jaar bekend als de vaste pianist, componist en producer van zanger Guus Meeuwis. Samen met hem schreef hij vele hits, waaronder Toen ik je zag, Brabant en Tranen gelachen.
Minder bekend is dat Rozenboom ook een van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland is. Hij studeerde in 2000 cum laude af aan het Brabants Conservatorium bij de vermaarde pianist en componist Alexander Hrisanide en voltooide in 2003 de masteropleiding van de legendarische Rian de Waal aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Sindsdien bekwaamde Rozenboom zich, naast zijn loopbaan in de popmuziek, elf jaar lang in de Goldberg-variaties – een onderneming waaraan slechts weinig pianisten zich wagen. Want het vertolken van Bach’s meesterwerk vergt grote techniek, virtuositeit en durf. Jan-Willem Rozenboom bewijst in ruime mate over alle drie deze eigenschappen te beschikken.

zo 9 apr ’17, 18:30

ICP: de legendarische jazzvernieuwers

Han Bennink, Guus Janssen, Ernst Glerum, Ab Baars, Michael Moore en meer …

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50
foto: Ton Mijs

foto: Ton Mijs

Als de Instant Composers Pool (ICP) weer eens concerteert in Nederland, dien je er als de kippen bij te zijn, want ze spelen meestal in het buitenland.

Han Bennink, Guus Janssen, Ernst Glerum, Ab Baars,Tobias Delius, Thomas Heberer, Wolter Wierbos , Mary Oliver, Michael Moore, Tristan Honsinger …

Het ICP Orchestra bestaat 50 jaar en Han Bennink viert zijn 75ste verjaardag. Bennink stond samen met de onlangs overleden pianist/componist Misha Mengelberg aan de basis stond van het unieke, wereldwijd toonaangevende impro-orkest.

Het ICP Orchestra uit Amsterdam is in de jaren zestig opgericht en verzette zich sterk tegen de toenmalige elite. Het gezelschap koppelt swing aan avant-garde, met een gezonde dosis absurdisme. .Door geen groep ter wereld wordt op zo’n hoog niveau geïmproviseerd: een unieke mix van pakkende melodietjes en gekke tonen.

zie jazzhelden Han Bennink (30 min)

Lees The Guardian 29 maart jl: jazz maestros break the rules in strutting style
London Jazz: ICP Orchestra at the Vortex

De ICP heeft een grote naam opgebouwd op het gebied van moderne gecomponeerde en geïmproviseerde muziek. De individuele kwaliteiten van de groepsleden zijn uitzonderlijk: zij zijn allen musici die hun sporen al vele jaren in het landschap van de Nederlandse improvisatiemuziek hebben nagelaten. Het is steeds adembenemend om mee te maken hoe zij aan de uitgevoerde composities nieuwe richtingen meegeven.

Wat de Instant Composers Pool zo uniek maakt is die schijnbaar achteloze omschakeling van gegrondveste improvisaties naar de zo brede traditie van de Afro-Amerikaanse muziek die jazz heet. Maar in het kenmerk van de ICP zit meer besloten: onder meer Europese marsmuziek, volksdeuntjes, oude melodietjes, swing, swing, swing en gecomponeerde Amerikaanse muziek.

The Guardian: “ICP have always made their own rules, and hearing them followed, broken and reinvented in real time remains one of contemporary music’s enduring delights.” – lees meer …

website ICP

zo 16 apr ’17

Paaslunch

11.00 – 15.00 uur in theatercafé

reserveer je lunch hier
geserveerd tussen 11.00 uur en 15.00 uur

volwassenen €17,50 kinderen tot 12 jaar €9,50

 • soep van Kraaybekerhof
 • molensteenbroodjes, oerbrood, croissantjes, rozijnenbrood
 • verschillende soorten kaas en vleeswaren
 • zoetwaren, tapenade en roomboter
 • warme quiche, verse eitjes, eiersalade
 • groene salade met feta en nootjes
 • fruitschaal
 • sap, (karne)melk, koffie en thee

zo 16 apr ’17, 11:00

Boswandeling en Koepel van Stoop

met miniconcertje Manja Smits

Er start een wandeling om 11 uur en om 12 uur en eindigt om ca. 13.30 uur en 14.30 uur.

Een historische wandeling met als thema: BJ Stoop en de ontginning van Henschoten den Treek.
Halverwege de wandeling arriveren we bij de Koepel van Stoop, voor een versnapering, maar ook voor een miniconcertje van de gerenommeerde harpiste Manja Smits,

Voor de wandeling kunt u een vrijwillige bijdrage geven. De opbrengst gaat naar de aanschaf van een openbare picknickbank in de tuin van het Beauforthuis.

Na afloop serveren we een heerlijke lunch in het Beauforthuis.

Reserveren wandeling en/of lunch via info@beauforthuis.nl.

lees over Johannes Stoop …

website Manja Smits

PAASLUNCH – vanaf 12:30 uur
volwassenen €17,50
kinderen tot 12 jaar €9,50

 • SOEP VAN KRAAYBEEKERHOF
 • DIVERSE BROODSOORTEN
  – Molensteenbroodjes
  – Volkoren oerbrood
  – Croissantjes
  – Rozijnenbrood
 • DIVERSE BELEG PLATEAUS
  – Verschillende soorten kaas
  – Verschillende soorten vleeswaren
  – Zoetwaren, tapenade en roomboter
 • EI-GERECHTEN:
  – Warme quiche
  – Verse eitjes
  – Eiersalade
 • LEKKER BIJ DE LUNCH:
  – Groene salade met feta en nootjes
  – Fruitschaal
  – Sap, Melk, Karnemelk, Koffie en Thee

zo 16 apr ’17, 17:00

expositie Hans Koch

alleen vanavond: schilderijen van Hans Koch

Een één-avond-expositie van Hans Koch.

De laatste 10 jaar is Hans zich gaan richten op zijn oude liefde, het schilderen van portretten. Nu niet alleen maar meer in aquarel, maar vooral in acryl, op grote doeken van 1 x 1 meter. Daarnaast blijven de grafische zwart/wit afbeeldingen hem lokken, in afmetingen tot 50 x 50 centimeter.

website Hans Koch

zo 16 apr ’17, 18:30

Chansons!

Micheline van Hautem & Erwin van Ligten

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,00
€ 15,00
foto: Sandra Heppe

foto: Sandra Heppe

Prijs inclusief pauzedrankje.

Micheline van Hautem is één van de beste Brelvertolkers van Europa. Ze brengt samen met gitarist Erwin van Ligten een fantastisch muziekprogramma met het repertoire van Jacque Brel, Edith Piaf en Charles Trenet. Daarnaast kan het publiek een keuze maken uit liederen van Micheline en Erwin. Deze repertoirelijsten worden voorafgaand aan het concert uitgedeeld.

Na afloop serveren we warme Provenciaalse Rataouille á € 13,-. Gaarna reserveren.Vooraf en in de pauze zijn er tapas verkrijgbaar.

Micheline reisde de afgelopen periode uitgebreid de wereld rond en was wederom overweldigend succesvol op het vermaarde Fringe Festival in het Schotse Edinburgh. De pers was razend enthousiast: ‘This, in a nutshell, is five-star quality entertainment’ (The Scotsman), ‘Mesmerizing performance’.

website Micheline van Hautem
website Erwin van Ligten

ma 17 apr ’17

Paaslunch

11.00 – 15.00 uur in theatercafé

reserveer je lunch hier
geserveerd tussen 11.00 uur en 15.00 uur

volwassenen €17,50 kinderen tot 12 jaar €9,50

 • soep van Kraaybekerhof
 • molensteenbroodjes, oerbrood, croissantjes, rozijnenbrood
 • verschillende soorten kaas en vleeswaren
 • zoetwaren, tapenade en roomboter
 • warme quiche, verse eitjes, eiersalade
 • groene salade met feta en nootjes
 • fruitschaal
 • sap, (karne)melk, koffie en thee

ma 17 apr ’17, 07:00

Reeën spotten

excursie Staatsbosbeheer

Lijkt het je niet fantastisch om tijdens een wandeling in de natuur een ree te ontmoeten? Ga dan mee met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in boswachterij Austerlitz en wie weet kom je er één tegen! Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel degelijk zijn. Ze laten namelijk diverse sporen achter in het veld bijvoorbeeld veegsporen, looproutes en vraatsporen.

Gewei vegen
Het ree wordt nog al eens hert genoemd, maar het is toch echt een andere diersoort. Hij is veel kleiner dan het edelhert, maar heel elegant en heeft prachtige grote, donkere ogen. Alleen de mannetjes hebben een gewei, dat ieder jaar in de winter wordt afgeworpen. Er begint direct een nieuw gewei te groeien. Het is in maart of april volgroeid. Als het zover is, gaat de bast die het gewei omkleedt jeuken, omdat het begint af te sterven. Door de jeuk schuren (‘vegen’) de reebokken hun gewei langs bomen, waardoor de bast wordt verwijderd.

Blaffende ree
Reeën maken ook verschillende geluiden zoals blaffen, fiepen, schreeuwen en klagen. Het blaffen van het ree, ook wel ‘schrikken’ genoemd is een laag, blaffend geluid. Een ree maakt dit geluid als het iets bijzonders waarneemt waarvan het niet thuis kan brengen wat het is. Hij alarmeert daarmee ook de andere reeën. Het fiepen, een hoge fluittoon, gebruiken de geit en de kalveren om contact met elkaar te houden. Ook gebruikt de geit het fiepen in de bronsttijd om mannetjes te lokken. De angstschreeuw en het klaaggeluid stoten reeën uit als ze worden achtervolgd of aangevallen.

Waar
Beauforthuis

Wanneer
Zondag 5 maart 2017 van 16.30-18.30 uur;
Zondag 19 maart 2017 van 07.00-09.00 uur,
Maandag 17 april 2017 van 07.00-09.00 uur

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

ma 17 apr ’17, 12:00

Help! Waar zijn mijn eieren? – kindermeespeeltheater 3+

Alweer Zondag

entree
kortingsprijs
€ 6,00
€ 3,50

De Paashaas heeft haast. Hij zet een grote kist met …… misschien wel eieren bij Ronnie neer. ‘Pas goed op ze,’ zegt de Paashaas en weg is hij. Natuurlijk past Ronnie super goed op, maar toch gaat het al snel mis.
Willen jullie komen helpen om ook dit jaar te zorgen dat er met Pasen weer gewoon Paaseieren verstopt kunnen worden?

Het meespeelkindertheater Alweer Zondag zet het Beauforthuis weer eens op zijn kop. Ben je tussen de 3 en 8 jaar. Speel dan mee.
Alweer Zondag speelt maandelijks in het Beauforthuis telkens een ander verhaal, vaak met bevriende heksen, prinsessen en musici.

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!
AlweerZondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austrelitz te zien is .
Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het super leuk om dat met kinderen en ouders te doen.
Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen, waardoor er een interactief spel ontstaat.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier.
Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.
Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

website Alweer Zondag

ma 17 apr ’17, 18:30

Die schöne Müllerin

Vocaal Drieluik: rondom Schubert – Sven Weyens (bariton) en Rixt van der Kooij (piano)

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

Het Vocaaldrieluik keert terug naar de wortels van de Duitse liedkunst.

Het verhaal van de jongeling die verliefd werd op de molenaarster was populair door de opera ‘La molinara’ van Giovanni Paisiello. In 1795 was er een opvoering in het Burgtheater in Wenen die door Beethoven werd bezocht. In Desau schreef de dichter Wilhelm Müller (1794-1827) de gedichten die de basis vormen van Schubert’s liederencyclus. Twintig gedichten zette hij op muziek. We horen het beekje ruisen en voelen de emoties van hoop en verdriet. De kleuren groen en blauw spelen een belangrijke rol. Groen is kleur van de jager waar de mooie molenaarsdochter van gecharmeerd is. Blauw is de kleur van het water en de vergeet-mij-nietjes. Uiteindelijk verdrinkt de afgewezen gezel zich.

Sven Weyens is cellist in het Residentie orkest en behaalde de master zang in 2016. Rixt van der Kooij is als docente aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verbonden.

Sven Weyens, bariton
Rixt van der Kooij, piano

Franz Schubert (1797-1828) – Die schöne Müllerin op. 25 D795 (1823)

website Vocaal Drieluik
website Rixt van der Kooij
website Sven Weyens

za 22 apr ’17, 20:15

Muziek langs de Zijderoute

Sedaa: Mongoolse zang en Perziche instrumenten

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

Mongoolse keelzang, paardenkopviool & dulcimer.

De muziek van Sedaa biedt een crossover tussen traditionele Mongoolse muziek met Orientaalse ritmes en Westerse jazz. Soms mystiek en dan weer modern. Sedaa betekent stem… die nog lang na zal klinken in de hoofden van hen die het hoorden en zagen.
De vier muzikanten uit Mongolië en Iran leggen een link tussen de traditionele Mongoolse muziek en de Oriënt. Zanger Nasaa Nasanjargal zingt in de typisch Mongoolse keelzangstijl en met Naraa Naranbaatar bespeelt hij de Morin Khuur: de 2-snarige paardenkopviool. Ook de virtuoze dulcimer-speler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori spelen op traditionele instrumenten.

Voorafgaand servereren we Kitchari een vegetarisch, Indiaas rijstgerecht met rode linzen, groenten, noten en kokos, geserveerd met dikke yoghurt.
De prijs bedraagt €13,-.Gaarne vooraf reserveren, info@beauforthuis.nl

website Sedaa

zo 23 apr ’17, 14:00

Armando

en Lysenko op accordeon

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 25,00
€ 20,00
foto: Jef van Eynde

foto: Jef van Eynde

Armando en Oleg Lysenko
Ik hoorde dat er geluisterd werd

Armando (1929), kunstenaar en schrijver, en Oleg Lysenko (1974, Oekraïne), accordeonist, betreden samen het podium. Op deze unieke cross-over van literatuur en muziek leest Armando voor uit eigen poëzie en proza en speelt Oleg muziek van onder meer Victor Vlasov, Tsjaikovski en Strawinsky op bayon en bandoneon.
Tijdens de voorstelling is er gelegenheid Armando vragen te stellen over zijn veelzijdige werk en leven.

website Armando Museum
website Oleg Lysenko

Armando (1929) is schilder, tekenaar, beeldhouwer,etser, schrijver, filmer, theatermaker en tot 2003 violist. Armando werkt al tientallen jaren aan een oeuvre als een huis; een Gesamtkunstwerk met een aantal sterke en consistente thema’s die met eenvoud en kracht worden verbeeld. Armando groeide op in het Amersfoort van de Tweede Wereldoorlog.

De oorlogsjaren bepaalden zijn beeld van de mens en vormen de inspiratiebron voor zijn artistieke oeuvre.
Ondanks de zwaarte van zijn thematiek en de melancholische grondtoon van zijn oeuvre, raakt Armando in zijn theaterwerk, sprookjes en verhalen een lichtere, absurdistische, zelfs humoristische snaar. Armando’s werk is veel bekroond, hij ontving belangrijke prijzen zoals de Herman Gorterprijs, de Multatuliprijs, de VSB Poëzieprijs en de Gouden Ganzenveer.
Armando is lid van de Akademie der Künste in Berlijn. Zijn werk is in vele museale en belangrijke particuliere collecties in binnen- en buitenland opgenomen.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen in 1999, bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Vervolgens specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium.
Oleg heeft o.a. gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met de Russische bariton Dmitry Hvorostovsky. Hij trad op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw voor de AVRO op radio 4 en bij het VPRO televisieprogramma Vrije Geluiden. Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien.

De muziek in het programma is van:

 • Victor Vlasov – Gulag Suite (zie fragment Vrije Geluiden)
 • Piotr I. Tsjaikovski – Oktober uit De Seizoenen, Op.37a
 • Jerzy Petersburski – Tango
 • Vittorio Monti – Czardas
 • Igor Strawinsky – Tango

zo 23 apr ’17, 18:30

Rolling Stones Meezingconcert

Stones sing along

entree incl. pauzedrankje
€ 12,50

Meezingen met de grootste hits van deze legendarische popgroep.

Als je zegt I cant’t get no zegt iedereen Satisfaction.
Kom gezellig meebrullen op 22 Stonesnummers met de band van pianist Peter Elbertse.
Een semi-akoestisch concert waar de hits van The Rolling Stones van It’s all over now tot Harlem Shuffle de revue passeren. Teksten zijn aanwezig,
De band bestaat uit twee zangers een pianist en een gitarist. Het publiek mag de drummer en de bas compenseren.

Hits als Jumpin’ Jack Flash, Angie, Honky Tonk Women, Ruby Tuesday, Brown Sugar en natuurlijk ( I can get no) Satisfaction en vele andere komen op deze avond langs.
Teksten zijn beschikbaar.

Met:
Ben Vreeburg: zang
Barend Lapperre: zang
Pascal Bloemers: gitaar
Peter Elbertse: piano

do 27 apr ’17, 20:15

Eric Vloeimans + DJ

Loungeconcert met sounddesigner Jan Ruerd Oosterhaven

entree incl. pauzedrankje
kleine beurs
€ 25,00
€ 15,00

Na een koude Koningsdag zak je bij ons in de kussens voor een loungeconcert van trompettist Eric Vloeimans en sounddesigner Jan Ruerd Oosterhaven.
Het wordt een avond met een speciale combinatie van ambient, sferische en elektronische muziek en Erics fluisterende trompet. High worden zonder drugs …

We vonden nog een fragment van hun optreden vorig jaar – zie het filmpje hiernaast.

Jan Ruerd Oosterhaven is oprichter van van LOKOMOTIF, een modulair platform waarmee hij de ruimte creëert om mens, muziek en technologie samen te laten komen.

website Eric Vloeimans

website Jan Ruerd Oosterhaven

zo 30 apr ’17, 18:30

Ellen ten Damme

Let op: 19 mei generale met orkest in Oosterkerk

entree
kortingsprijs
€ 19,50
€ 16,00

UITVERKOCHT

Let op: 19 mei generale in Oosterkerk

Op 22 mei geeft Ellen ten Damme, samen met het uitgebreide Magpie Orchestra, een Franstalig concert in Het Concertgebouw in Amsterdam. Een uniek eenmalig concert dat zal worden opgenomen voor haar nieuwe Franstalige CD. Het is vergelijkbaar met het eerdere concert “Berlin”, maar nu dan met Franse klassiekers van Edith Piaf, Yves Montand, Brigitte Bardot etc. en ook nieuwe en eigen liedjes.

Natuurlijk komt Ellen een try-out in het Beauforthuis geven.

Vooraf en in de pauze zijn er tapas verkrijgbaar.
Na afloop serveren we een warme dagschotel: Indiase curry met yoghurt en mint à 13,-.
Gaarne vooraf reserveren: info@beauforthuis.nl

website Ellen ten Damme

za 6 mei ’17, 20:30

Dance-party Route 77

Erwin van Ligten Band + DJ

entree
€ 15,00

De leukste dance party van de regio begint dit keer live met de allerbeste popmuziek, zoals je van het Beauforthuis mag verwachten. De Erwin van Ligtenband is een band van steengoede muzikanten uit de vaderlandse rock & roll scene.
Kom dansen op bekende en obscure nummers zoals Stones, Santana, Cuby and the Blizzards, Janis Joplin, Prince, CCR,Tina Turner, Procul Harum.
De band speelt tot 11 uur, en daarna komt tot 1.00 uur onze DJ “de allerbeste plaatjes draaien”

De band wordt aangevuurd door Erwin van Ligten, één van de allerbeste gitaristen van Nederlandse bodem. Hij trad op met oa Jan Akkerman, Bertus Borgers, Barry Hay, The Dizzy Mans’s Band, Kaz Lux, George Kooymans en Herman Brood.
Luister en kijk hier naar zijn “Ode aan Santana”.

erwin van Ligtenband
Willem Swikker (B3 toonwiel Hammondorgel),Erwin van Ligten (gitaar en zang), Michael Peet (Fender bas), David Bonsels (drums) en Isabelle Ame (zang).

foto: zangeres Isabelle Amé. Vers van de rockacademie. Ze was graag 30 jaar eerder geboren, want ze is stapelgek op muziek uit de 70’s.

Recensie van eerdere party:
Bijzondere band speelde met overgave al die prachtige songs uit de jaren 60 en 70 in het #Beauforthuis. Van Deep Purple tot Aretha Franklin, van the Eagles tot de Small Faces, maar ook minder bekend werk van Jimi Hendrix, Alison Krauss. Allemaal gebracht in eigen stijl, aangevuurd door gitarist Erwin van Ligten. Feest der herkenning, dat zeker zo’n 3 uur duurde.
#Route77 ff onthouden!
Dit was de #Top2000 live.

zo 14 mei ’17, 18:30

Fay Lovsky – Steam Power

Joost van Es, Janos Koolen en Laurens Joensen

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
foto: Henk Hennuin

foto: Henk Hennuin

Steam Power is een nieuwe formatie met de muzikale duizendpoot FAY LOVSKY (zang, bas en meer) plus nog drie topmusici uit onze akoestische muziek scene. Dit zijn JOOST VAN ES (viool, zang), JANOS KOOLEN (zang, mandoline, banjo) en LAURENS JOENSEN (zang, gitaar).

Steam Power: “Een ontmoeting van vier gelijke geesten, waarbij de muziek groter is dan de som der delen. Van Thorshavn naar een boerenschuur bij het licht van een blauwe maan komt de machine op stoom. Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt.
Deze vier muzikanten hebben hun sporen ruim verdiend op podia in binnen- en buitenland en zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Magna Carta en Pat Metheny. Maar juist in een intiem zaaltje en niet in dienst van grote namen gebeurt het. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en elk optreden is een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit. Het repertoire bestaat grotendeels uit eigen werk met een flinke dosis bluegrass.”

website Steam Power
website Fay Lovsky

Vooraf en in de pauze tapasplankje met lekkers uit de regio verkrijgbaar.

Na het concert warme maaltijd: soep, grieks stoofvleespotje met friet voor €16,50
Gaarne reserveren via info@beauforthuis.nl

vr 19 mei ’17, 20:15

Ellen ten Damme – PARIS!

Grote generale met voltallig orkest voor Concertgebouw

entree
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

UITVERKOCHT

Wachtlijst gesloten

Op 22 mei geeft Ellen ten Damme, samen met het uitgebreide Magpie Orchestra, een Franstalig concert in Het Concertgebouw in Amsterdam: PARIS !!!
In de Oosterkerk kunt u genieten van de unieke generale repetitie: Ellen ten Damme mèt het 20 koppige Magpie Orchestra.

Ellen ten Damme doet de mooiste Franse chansons uit de dynamische twintigste eeuw herleven. Klassiekers van o.a. Jacques Brel, Edit Piaff, Yves Montand, Brigitte Bardot en Serge Gainsbourg. Klassieke chansons worden aangevuld met latere hits. Ellen ten Damme laat ze allemaal op majestueuze wijze de revue passeren.

Magpie Orchestra
Naast haar koffer vol Franse klassiekers neemt Ellen een aantal geweldige musici mee. Haar Magpie Orchestra bestaat uit een select gezelschap van musici: Thijs Cuppen op piano, blazers van de Konrad Koselleck Big Band en een strijkersensemble bestaande uit de beste solisten. Zij staan garant voor een virtuoze begeleiding. Van klein en ingetogen tot groots en extravagant: Ellen op haar allerbest!

Ze gaf 30 april al een intieme try-out in het Beauforthuis en nu dan op 19 mei de unieke generale in de Oosterkerk/Zeist

website Ellen ten Damme

Ellen ten Damme in Het Concertgebouw

Dit concert wordt georganiseerd in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 te Zeist. Googlemap (voor Tomtom: navigeer naar Prof. Lorentzlaan 2, Zeist – je komt dan aan het begin van de Prof. Lorentzlaan uit, tegenover de kerk)

zo 21 mei ’17, 18:30

Philip Catherine & Bert van den Brink

 

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 20,00
€ 16,00

De uitbundige humoristische Amerikaanse trompettist Dizzy Gillespie zou ze ongetwijfeld aangekondigd hebben als: Tonight, the Bon Vivant Philip Catherine and the Clairvoyant Bert van de Brink, are unanimous in thought and here! Zelf zou ik het niet beter kunnen zeggen, zij zijn onwaarschijnlijk gevoelig voor elkaar, en hun gezamenlijke manier van muziek maken is uniek. Mijn herinneringen aan beide grootmeesters op hun instrumenten zijn talrijk en nog steeds oproepbaar.
Het legendarische SESJUN concert op 28 maart 1996 in Nick Vollebregt’s Jazzcafé staat in mijn geheugen gegrift als ware het gisteren! Als een ongeëvenaarde twee-eenheid met wijd opengesperde oren improviseren zij er op los en laten hun publiek meer dan genieten van de schitterende klanken die zij, overigens niet zelden zonder humor, voortbrengen.
Het wordt een prachtavond.
So Sez Cees Schrama

Tapasconcert
– Vooraf en in de pauze is er een tapasplankje verkrijgbaar.
– Achteraf serveren wij een warme runderstoof met friet en salade
De prijs bedraagt 13,-. Gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

Bert van den Brink behoort tot ‘de groten der aarde op toetsen’. Wat zijn we blij dat hij kind aan huis is in het Beauforthuis want hij weet veel helden over te halen in ons kleine muziekpodium te spelen.

Al meer dan 40 jaar dompelt Philip Catherine ons onder in zijn pure, zachte wereld die schippert tussen het romantische chanson en de meer energieke swing jazz. Als gitarist doorzwom hij vele waters, zo werkte hij samen met onder andere Chet Baker, Charles Mingues, John Scofield, Dexter Gordon en Robert Wyatt en was lid van de progrockband Focus. Catherine geldt als één van de boegbeelden in de Europese jazzscene.

Website Philip Catherine
Website Bert van den Brink

di 23 mei ’17, 20:00

Film: More than honey

ism Groene Winkel Zeist

In het kader van de “Meimaand Bijmaand” georganiseerd door Odin in en De Groene Winkel wordt vanavond de documentaire More than honey vertoond. Trailer
Er is ook een imker aanwezig die kan vertellen uit eigen ervaring en vragen kan beantwoorden.

Hoe komt het dat er de laatste tientallen jaren zoveel bijenkolonies van de aardbodem verdwijnen? En wat zijn de consequenties? Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de bijen.

Komt u ook?
Geef u dan op via info@degroenewinkel.nl of aan de kassa in de Groene Winkel (1e Hogeweg 18, Zeist). De toegang is gratis.

Vooraf serveert het Beauforthuis in het theatercafé quiche met salade en friet voor 13,-. Mee-eten? graag reserveren info@beauforthuis.nl

In de documentaire wordt geprobeerd te achterhalen hoe het toch komt dat het wereldwijd zo slecht gaat met de bij. Vele honingbijen en vooral ook wilde bijen sterven uit. Zijn het de pesticiden, de industrialisatie van de honingsector of een virus? Niemand heeft een precies antwoord. Op zoek naar verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee naar de fascinerende wereld van de bij.

website More than honey
website Groene Winkel

do 25 mei ’17, 07:00

dauwtrappen op Hemelvaartsdag

met brunch

Op hemelvaartsdag in alle vroegte samen met ervaren gidsen genieten van de stilte. En, als het even mee zit, zie je bewoners van het bos die met name in de ochtend actief zijn.

De dauw ligt op de grond en het leven bruist in het bos. Want bij de dauw zijn vogels en reeën het meest actief. De wandeling duurt in totaal 3 uur. Halverwege is een uitgebreide rustpauze met warme drank en koek.

Na afloop is er een bio-brunch in het Beauforthuis

Traditie
Vroeger stonden mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

verzamelen
parkeerterrein De Franse Put, aan de Woudenbergseweg tegenover afslag Traay/Driebergen.

Aanmelden via het Beauforthuis info@beauforthuis.nl

do 25 mei ’17, 10:00

Hemelvaartsbrunch

tussen 10 en 12

reserveer je brunch hier
geserveerd tussen 10.00 uur en 12.00 uur

volwassenen €17,50 kinderen tot 12 jaar €9,50

 • soep van Kraaybekerhof
 • molensteenbroodjes, oerbrood, croissantjes, rozijnenbrood
 • verschillende soorten kaas en vleeswaren
 • zoetwaren, tapenade en roomboter
 • warme quiche, eiersalade
 • groene salade met feta en nootjes
 • fruitschaal
 • sap, (karne)melk, koffie en thee

do 25 mei ’17, 17:30

Eric Vloeimans & Holland Baroque

uitverkocht

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50

UITVERKOCHT

OVERIGE CONCERTEN HOLLAND BAROQUE IN UTRECHT:
wo 17 mei, Hubrecht Instituut Utrecht, Uppsalalaan 8 vrienden@hubrecht.eu
di 23 mei Utrecht Stadsschouwburg

WEBSITE HOLLAND BAROQUE

In 2014 en 2015 speelden Holland Baroque en Eric Vloeimans het programma Old, New & Blue. Een groot succes en ze mochten zelfs voor de Koning en Koningin spelen.
Tijd voor een vervolg in een rijkere bezetting – meer blazers, celesta, harmonium en slagwerk – en meer up-tempo nummers, wederom met (barokke) componisten.

Holland Baroque is dé jonge ster aan het firmament van de oude muziek, blinkt uit in haar vernieuwende aanpak, frisse geluid en de energieke en speelse interactie tussen de musici. Ze brengen vergeten schatten uit de Barok en verkennen daarbij nieuwe terreinen. Tijdens dit concert gaat het ensemble het avontuur aan met jazz-trompettist Eric Vloeimans. Barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk smelten daarin samen tot iets heel bijzonder nieuws.

lees het artikel Barok en modern versmelten in intiem theaterconcert

De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw
Cherry Duyns volgt hem vanaf de eerste repetitiedagen met orkest Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en solisten tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Een film over de bezieling van die musici, de ontroering en de onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bachs monumentale Matthäus Passion
bekijk De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw …

website Holland Baroque
website Eric Vloeimans

do 1 jun ’17, 20:30

Joe Chester & Steve Wickham

uniek dubbel-optreden

entree
€ 15,00

UITVERKOCHT

Uniek optreden van Steve Wickham “worlds best rock fiddler”, volgens Mike Scott van The Waterboys en Joe Chester, “a legitimate giant of Irish music” volgens Hotpress.

Beide Ierse heren treden nu op de voorgrond waar ze normaal een meer dienende rol invullen. Joe Chester is o.a. producer en begeleidend gitarist van artiesten zoals The Coronas, Ryan Sheridan, Gemma Hayes, Hozier, A Lazarus Soul, Shane McGowan en Sinead O’Connor.
Steve Wickham is de vaste violist in The Waterboys en No Crows.

De drang hun eigen werk te maken heeft geresulteerd in nieuwe solo-albums, die ze nu allebei voor het eerst in het Beauforthuis gaan uitvoeren! Ze zullen beiden een eigen set uitvoeren en afsluiten met een gezamenlijk optreden.

website Joe Chester
website Steve Wickham

Vanaf 18 u serveren wij in het theatercafé een Indiase curryschotel à €13.
Gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

ma 5 jun ’17, 09:30

Pinkster Masterclass Harp

door Manja Smits; met om 17.00 uur een slotconcert

Op 2e Pinksterdag staat de hele dag in het teken van de harp en de harpmuziek.
Manja Smits, docente harp aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle en het Prins Claus Conservatorium Groningen, komt naar Austerlitz om een masterclass te geven aan geïnteresseerde harpisten van alle leeftijden in de gezellige ambiance van het Beauforthuis.

tijden
9.30 uur – 16.00 uur masterclass
17.00 uur slotconcert deelnemers masterclass en studenten Manja Smits (gratis toegankelijk)

prijs
Deelnemers: €67 (maximum aantal deelnemers:7)
Luisteraars: gratis

verzorging (deelnemers)
Koffie, thee, sap en lunch: €15
Avondmaaltijd: €13
Combinatie van bovenstaande: €22,50

info en opgave
info@manjasmits.com of werkman.smits@zonnet.nl
Tel: 020 – 643 11 94

Facebook Manja Smits

wo 21 jun ’17, 20:30

Midzomernacht & Ramadan

Eric Vaarzon Morel & Sandip Bhattacharya

entree
kortingsprijs
kleine beurs
steunprijs
€ 17,50
€ 15,00
€ 12,50
€ 25,00

Concert Eric Vaarzon Morel (flamencogitaar) en Sandip Bhattacharya (tabla) en aansluitend na zonsondergang een Ramadanmaaltijd.

Eerst een concert waarbij Eric ons via de flamenco en Sandip via India meeneemt naar de Arabische Wereld. Van de midzomernacht naar de allerheiligste nacht van de Ramadan. Exact bij zonsondergang start de Iman met aanroepen en geeft hiermee het startsein voor de Ramadanmaaltijd. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting MSIVO.

HEILIGE NACHTEN
De viering van midzomernacht werd in vroegere tijden gelinkt aan de zomerzonnewende. De mensen geloofden dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en daarom plukten ze ze op deze nacht. Vreugdevuren werden ontstoken als bescherming tegen de duistere krachten, waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment waarop het aantal uren daglicht opnieuw afnam.
Het is dit jaar ook de nacht voorafgaand aan de Laylat al-Qadr / Shab-e-Qadr, de 27ste en allerheiligste nacht van de Ramadan. In deze nacht ontving Mohammed de eerste openbaring van de koran. Ook wel genoemd ‘de waardevolle nacht’ of ‘nacht van de goddelijke beschikking’, soms ook vertaald als ‘nacht van goddelijke maat der dingen’.

website Eric Vaarzon Morel

zo 25 jun ’17, 14:00

Levend verleden in boswachterij Austerlitz

Op zoek naar sporen van een rijke historie – wandeling SBB

Staatsbosbeheer organiseert vandaag een historische wandeling in boswachterij Austerlitz. Tijdens deze excursie vertelt een ervaren gids je alles over het ontstaan van Austerlitz en haar prachtige, bosrijke omgeving. Van de begintijd zijn nog vele tekens te zien in deze boswachterij.

Austerlitz was ooit deel van een groot heidegebied tussen Zeist en Amersfoort. In 1804 bouwde een garnizoen van het Franse leger hier Kamp Zeist. Voor omwonenden was het de eerste recreatieve voorziening in de natuur: soldaatjes kijken op het exercitieterrein. De tweede volgde al snel: de Pyramide van Austerlitz, een aarden piramide van 36 meter hoog ter herinnering aan de Franse overheersing van Nederland.

Oude beukenlanen
Austerlitz is vernoemd naar de plaats in voormalig Tsjechoslowakije waar Napoleons leger de Oostenrijkse en Russische troepen versloeg. Na het vertrek van de Fransen werd het gebied ontgonnen en bebost met dennen, sparren, eiken en beuken. Rijke ondernemers uit de steden lieten er landhuizen bouwen en tuinen en parken aanleggen. Die zijn grotendeels verdwenen, maar de oude beukenlanen geven het landschap nog steeds een vleugje Franse chique. Tijdens de wandeling brengt u een bezoek aan het wel heel bijzondere bosbouwmuseum van Austerlitz!

Nieuwsgierig geworden?

Start
Beauforthuis

Tijd
van 14.00 uur tot 16.00 uur

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

Aanmelden is niet nodig.

zo 25 jun ’17, 19:00

Tangosalon La Catedral

van 19 tot 23 uur

La Catedral gaat de komende maanden naar de lommerrijke omgeving van Austerlitz, een kwartiertje rijden van Utrecht. Een plek waar de acoustiek zo goed is dat Carel Kraayenhof er zijn laatste cd’s opnam – en onze DJ Coos diep content kan glimlachen achter zijn muziekapparatuur. Daaruit tovert hij de muziekgeschiedenis van de tango (klassiek en neo) en ook de belendende klanken van neo en fusion. Zoals een danseres de vorige keer zei: DJ Coos draait magisch.

Die magie wordt ondersteund door ons zomerverblijf: het Beauforthuis. In de Kerkzaal achter het café waar de grote podiumkunstenaars van Nederland en van ver daarbuiten zich thuis voelen, komt in de komende maanden ook La Catedral even op adem en maakt er elegante danspassen op de mooie houten vloer… De salons zijn zoals tot nu toe steeds op zondagavond, van 19-23 uur. De zaal is hoog, de muren dik, de warmte komt toch echt van binnen – terwijl de buitentemperatuur oploopt.

Dansers uit Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer, Bergen op Zoom en Veenendaal… Wees welkom!

entree €8 – contant aan de zaal te voldoen

reserveren niet nodig – kom gewoon!

met het OV? om 18.30 staat er een pendelbus klaar op station Driebergen-Zeist
€3,50 per enkele reis
MINIMAAL 1 DAG TEVOREN RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

voor en tijdens de salon een lekker hapje en drankje in ons Theatercafé!

website La Catedral

zo 2 jul ’17, 11:00

De Liedjestovenaar (2+)

met suikerfeestpicknick

entree
kleine beurs
€ 7,50
€ 2,50

Tijdens deze interactieve, wervelende voorstelling worden de kinderen ondergedompeld
in de muziek, dans cultuur van Marokko, met de Liedjestovenaar en de muzikanten van Kasba als hun gids.

Kasba maakt een muzikale tajine klaar van Noord-Afrikaanse muziek met westerse kruiden.
De kinderen maken kennis met de verschillende Marokkaanse percussie en snaarinstrumenten (de Ud, bendir, metalen reuzencastagnetten), Moual zang (Marokkaanse zang improvisatie techniek) en we gaan samen zingen over de Marokkaanse buurman die heerlijke Couscous klaarmaakt voor de kinderen.

De voorstelling bestaat uit een interactief deel, met reiskoffertjes voor de kinderen met daarin antwoorden van vragen over de cultuur.

Picknick en Suikerfeest
Na de voorstelling gaan we picknicken en vieren we het Suikerfeest. Het is het feest van samenhorigheid, barmhartigheid, vrede en liefdadigheid, waarmee het einde van de Ramadan wordt gevierd. Ism Stichting MSIVO.

zo 16 jul ’17, 14:00

Op zoek naar roofvogels in Austerlitz

uitverkocht

Ben jij ook zo gefascineerd door roofvogels? Vandaag organiseert Staatsbosbeheer een excursie in boswachterij Austerlitz. Een ervaren gids vertelt alles over deze bijzondere vogels die in dit prachtige natuurgebied vertoeven. En misschien zie je er wel één door de toppen van de bomen scheren!

De gids leert je tijdens de wandeling alles over roofvogels. Buizerds, haviken, sperwers en uilen voeden zichzelf en hun jongen vooral met andere dieren. Dat vraagt om een speciale lichaamsbouw, behendigheden en het grootbrengen van jongen. Je leert de vogels herkennen aan hun roep, verenkleed of staart. Ook aan de manier van vliegen kun je een roofvogel vaak goed herkennen.
In boswachterij Austerlitz zijn van deze soorten meerdere broedparen aanwezig. Hun nesten, ook wel horsten genaamd, zijn voor wie bekend is in het bos, goed te vinden.

startplaats
Beauforthuis

wanneer
zondag 16 juli 2017 van 14.00 uur tot 16.00 uur

kosten
€ 5 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

de wandeling is vol, maar we kunnen nog enkele mensen op de wachtlijst noteren
stuur naam, gewenst aantal deelnemers en telefoonnummer aan ons door

zo 16 jul ’17, 18:30

Cornelis Vreeswijk vertolkt

Cornelissen met om 17.00 de film ‘Cornelis’

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Om 17.00 de film Cornelis.

Om 18.30 Cornelissen, een hommage aan de bijzondere liedkunstenaar, die in zijn tweede vaderland Zweden gezien wordt als de evenknie van Dylan, Cohen en Brel.

Vandaag serveren we een heerlijke tapasschotel met friet voor € 13,-. Gaarne reserveren info@beauforthuis.nl – ovv vooraf film, vooraf concert of achteraf.

Cornelis Vreeswijk kennen we van zijn ‘hits’ ‘De nozem en de non’, ‘Veronica’ of ‘Bakker de Baksteen’, maar Vreeswijk is nog zoveel meer. De mannen van ‘Cornelissen’ laten je kennismaken met zijn liederen over drank, vrouwen, het leven en de dood, politiek en het milieu. En geven een inkijk in het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk, waarbij er verbanden worden gelegd die nog niet eerder zichtbaar waren.

‘Cornelissen’ zijn:
– Frans de Wit, spel en zang. Speelde toneel bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, RoTheater
– Friedrich Hlawatsch, gitaar, viool, mandoline en zang. Speelde o.a. in CCCinc, Slumberlandband.
– Fred Kienhuis, gitaren, zang en kenner van populaire muziek.

Voorafgaand draaien we de Zweedse film Cornelis, een unieke kroniek over het intensieve leven van deze kunstenaar. mmv oa Kim van Kooten.
wo 19 jul ’17, 20:15

Eric Vaarzon Morel & Juan en Miguel Martinez

Flamenco-jazz – Los Hermanos Martinez y Morelo (try-out)

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Het trio neemt deze zomer een CD op in het Concertgebouw in de Robeco Jazz Club, maar ze wilden graag van te voren een paar concerten op fijne lokaties doen, om er lekker in te komen.

Vanaf 18.00 u serveren we een heerlijke tapasschotel met friet voor € 13,-. Gaarne tapas reserveren info@beauforthuis.nl.

Eric Vaarzon Morel & Juan en Miguel Martinez
Eric Vaarzon Morel is dé Nederlandse flamencogitarist. Saxofonisten en broers Miguel en Juan Martinez spelen al vele jaren grote rollen in de Nederlandse jazzscene. De drie ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in het Spaanse Cádiz. Een echte muziekstad, waar flamenco en jazz een geweldig huwelijk aangingen. Inmiddels heeft Vaarzon Morel er twee ‘hermanos’, broers dus, bij. Gedrieën maken ze als Los Hermanos Martinez y Morelo een eigenzinnig en zomers programma.

Flamencojazz
Juan Martinez is artistiek leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn broer Miguel speelt onder meer in New Cool Collective. Tot voor kort hielden ze het bij duizend vormen van jazz. Eentje ontbrak: de nieuw uitgevonden flamencojazz. Met hun Hollandse ‘hermano’ Eric Vaarzon Morel duiken ze dieper in hun Spaanse wortels. Opzwepend en recht uit het hart.

bekijk de docu De nieuwe Stradivarius

website Los Hermanos Martinez y Morelo

za 22 jul ’17, 16:00

Totem – Open Podium en Expo

met mystery guest en twee bands

16.00 – 19.00 uur
Eerst de opening van de expositie van schilderijen van ToTemers door een mystery guest.
Aansluitend is er een Open Podium met optredens van o.a. ‘ToTem-houseband’ en ‘Parkhaus”.
Neem je vrienden/kennissen mee, want het gaat leuk worden. Of het nu in het theatercafé is, of in de grote zaal of op één van de terrassen.

Atelier Totem is een grote open loods met aparte ruimtes voor schilderen, een fietsenmakerij, een smidse, glas-in-lood , beeldhouwen, schilderen, boetseren, brons, keramiek, glas-in-lood, hout, metaal, smeden, gips en meer en er is ruimte voor nieuwe ideeën. Oud ijzer wordt omgevormd tot gebruiksvoorwerpen en kunstobjecten.
Ook wordt er regelmatig muziek gemaakt..

de expositie loopt door tot 18 augustus.

website Totem

zo 23 jul ’17, 19:30

Erwin van Ligten Band

Sun – ft. Luna Mae

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Erwin van Ligten – gitaar, Jens Dreijer – bass, Willem Swikker – hamond, Marcus Weymare – drums.

Erwin van Ligten is één van de allerbeste gitaristen van Nederlandse bodem. Hij trad op met o.a. Jan Akkerman, Barry Hay, Kaz Lux en Herman Brood, maar heeft ook een indrukwekkende solocarrière. Verwacht een stevige mix van rock, reggae, latin en wereldmuziek.

De band speelt vanavond werk van Erwins nieuwe album ‘Sun’. Het album bevat covers en eigen werk, waardoor recht wordt gedaan aan van Ligtens veelzijdige muzikaliteit.

His roots, a light sense to melancholy and world music make him a creator of his own unique style.

website Erwin van Ligten

za 29 jul ’17, 20:30

33+ Dance Party

volgende danceparty 12 augustus

foto: Oog op Zeist

foto: Oog op Zeist

UITVERKOCHT – VOLGENDE DANCEPARTY OP 12 AUGUSTUS

vandaag met speciale gast Meike van der Veer, bekend van de Voice of Holland

Vanavond komt de 33PlusParty weer naar het Beauforthuis. Binnen draaien we de dansbare hits van de jaren 70 tot nu en buiten kun je heerlijk bij een haardvuurtje kletsen en borrelen.
Bestel je tickets op tijd, want de meeste feesten zijn 2 weken van te voren uitverkocht.

Het feest start om 20.30 uur en gaat door tot 1.30 uur.

33PlusParty, het leukste dansfeest voor 30ers, 40ers en 50ers

■ met de goede muziek van de jaren 70 tot aan de huidige top40! ■ met zo’n 250 sociale en fijne mensen ■ met regelmatig acts zoals masseurs op de dansvloer of DJ & Saxofonist, percussionisten, dansers, gast DJ’s, DragQueens ■ waar je niet in de rij hoeft te staan ■ met DJ’s die ingaan op verzoekjes ■ betaalbare feesten, geen 15,=, geen 17,= maar vanaf 8,50 per ticket (excl fee) ■ waar je gratis kunt parkeren met je auto ■ in mooie sfeervolle (monumentale) lokaties (landhuizen, kerkjes, forten, Kastelen, Ketelhuis, Beachclub aan het water) ■ waar je alleen als single of met vrienden heen kunt gaan ■ niet massaal en vaak met fairtrade en biologische hapjes en drankjes. ■ het leukste feest voor 30ers, 40ers en 50ers

33plusparty op Facebook

DEEL DIT EVENT OP JE FACEBOOK EN MAAK KANS OP 2 GRATIS TICKETS!

website DJ Balthazar

zo 30 jul ’17, 11:30

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kleine beurs
€ 15,00
€ 5,00

online kaartverkoop uitsluitend via de site van Passieprojecten

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.30 tot 14.00 uur

zo 30 jul ’17, 19:00

Tangosalon La Catedral

van 19 tot 23 uur

La Catedral gaat de komende maanden naar de lommerrijke omgeving van Austerlitz, een kwartiertje rijden van Utrecht. Een plek waar de acoustiek zo goed is dat Carel Kraayenhof er zijn laatste cd’s opnam – en onze DJ Coos diep content kan glimlachen achter zijn muziekapparatuur. Daaruit tovert hij de muziekgeschiedenis van de tango (klassiek en neo) en ook de belendende klanken van neo en fusion. Zoals een danseres de vorige keer zei: DJ Coos draait magisch.

Die magie wordt ondersteund door ons zomerverblijf: het Beauforthuis. In de Kerkzaal achter het café waar de grote podiumkunstenaars van Nederland en van ver daarbuiten zich thuis voelen, komt in de komende maanden ook La Catedral even op adem en maakt er elegante danspassen op de mooie houten vloer… De salons zijn zoals tot nu toe steeds op zondagavond, van 19-23 uur. De zaal is hoog, de muren dik, de warmte komt toch echt van binnen – terwijl de buitentemperatuur oploopt.

Dansers uit Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer, Bergen op Zoom en Veenendaal… Wees welkom!

entree €8 – contant aan de zaal te voldoen

reserveren niet nodig – kom gewoon!

met het OV? om 18.30 staat er een pendelbus klaar op station Driebergen-Zeist
€3,50 per enkele reis
MINIMAAL 1 DAG TEVOREN RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

voor en tijdens de salon een lekker hapje en drankje in ons Theatercafé!

website La Catedral

 

zomercafé elke dag open tot middernacht

van 30 juli t/m 5 augustus

Omdat het hoogzomer is en er elke avond een zomerconcert is, is het Beauforthuis open van 10 uur ’s morgens tot middernacht.

Kom gezellig langs. In onze tuin kun je heerlijk een biertje drinken of tapas met friet eten.
Pak een concert mee als je dat leuk vindt, en breng de avond door in onze fijne tuin. Wíj zorgen voor een vuurtje erbij.

Zie hier de concerten

 

elke avond een pianoconcert

van 31 juli t/m 4 augustus – gastheer: Jeroen van Veen

foto: David de Haan

foto: David de Haan

Deze hele week zomerconcerten en zomercafé.
Gastheer is pianist Jeroen van Veen onze gastheer. Elke avond geeft hij een zomers concert, alleen of met gasten. In onze tuin kun je vooraf lekker een hapje eten en achteraf bijkletsen bij het kampvuur.Het Beauforthuis is dagelijks tot middernacht geopend.

Jeroen van Veen legt zich vooral toe op minimal music, maar ook Chopin is bij hem in goede handen.

ma 31 jul ’17, 20:15

Jeroen van Veen & Mike del Ferro

op twee vleugels

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 12,50
€ 12,50

De pianisten Jeroen van Veen en Mike del Ferro hebben beiden diepgewortelde roots in de klassieke muziek. Met dit uitgangspunt improviseren ze op eigen werk en op bekende componisten als George Gershwin.

Ook brengen ze een selectie uit de Canto Ostinato van Simeon ten Holt ten gehore.

De muziek gaat van van Steve Reich en Philip Glass naar klanksfeerbeelden die doen denken aan de muziek van Keith Jarrett en Ludovico Einaudi.

Mike del Ferro (Amsterdam) heeft een concertpraktijk in ruim 100 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek. Mike speelde oa. met Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Thijs van Leer, Jan Akkerman en Candy Dulfer. Zie hier portret van MiIke del Ferro (15 min)

De composities van Jeroen van Veen laten zich omschrijven als minimal music met crossovers naar jazz, blues, soundscape, Avant-garde, techno, trance en popmuziek.

website Mike del Ferro
website Jeroen van Veen

Vanaf 18 u serveren we theaterhap met friet à 13.
gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

di 1 aug ’17, 20:15

Frédéric Chopin

Jeroen van Veen

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 12,50
€ 12,50

Jeroen van Veen speelt pianowerken uit de romantiek van de Frans/Poolse componist Frédéric Chopin (1810-1849). Van verstilde rustige preludes tot onstuimige scherzi, het cultureel erfgoed zit allemaal in de muziek. De Polonaises zijn misschien wel het meest Poolse wat Chopin heeft gemaakt. Voor de liefhebbers van dromerige romantische klanken zijn er de Nocturnes en de Berceuse. Voor de dansende luisteraar, de Wals en de Mazurka’s. Voor het virtuoze werk zij de Fantaisie-Impromptu, wat Etudes en het vurige Scherzo nummer 2 gekozen.

hiernaast twee stukken van Chopin, niet door Jeroen gespeeld, maar wát prachtig!

website Jeroen van Veen

Vooraf serveren we theaterhap met friet à 13,-.
gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

wo 2 aug ’17, 20:15

Van Amélie tot Chick Corea

Jeroen van Veen speelt

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 12,50
€ 12,50
foto: David de Haan

foto: David de Haan

Jeroen van Veen speelt Tiersen (soundtrack ‘Amélie’) en Yiruma (uit Zuid-Korea), de jazzy Children Songs van Chick Corea en zijn eigen minimal preludes. Korte stukken die samen een bonte verzameling vormen.

Diverse choreografen en regisseurs hebben Jeroen van Veens muziek al gebruikt; o.a. in ‘Het Jaar van de Kreeft’ van Hugo Claus waarin Van Veen zijn eigen werk speelt met Toneelgroep Amsterdam. Vanaf half augustus staat hijn met deze werken ook weer op de planken in Amsterdam.
De NRC schreef: ‘Als u niet gaat kijken, bent u een dief van uw eigen geluk’

website Jeroen van Veen

Vanaf 18 u serveren we theaterhap met friet à 13,-.
gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

do 3 aug ’17, 20:15

The best of Einaudi

Jeroen van Veen

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 12,50
€ 12,50

De beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi zijn bekendste werken geschreven voor één piano. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen.

website Jeroen van Veen

Vanaf 18 u serveren we theaterhap met friet à 13,-.
gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

vr 4 aug ’17, 21:00

De Canto bij Zonsondergang

4 vleugels: Sandra & Jeroen van Veen, Alexei Lubimov & Slava Poprugin

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 30,00
€ 25,00
€ 25,00

UITVERKOCHT

Eerst om 19.30 uur een boswandeling om los te komen van de dagelijkse beslommeringen, daarna in de schemering de Canto Ostinato op vier vleugels.

Canto Ostinato ontstond tussen 1976 en 1979 toen de componist Simeon ten Holt (1923-2012) weer terugkeerde naar het instrument waarvoor hij ooit was begonnen te componeren. In plaats van een compositie die van A tot Z vast ligt schreef Ten Holt een ‘vrije’ vorm, die overeenkomsten vertoont met die van minimalist Terry Riley. Het werk ‘in C’ van Riley bestaat net als Canto Ostinato uit een aantal maten die de spelers naar eigen inzicht kunnen herhalen.

Alexei Lubimov, in 1944 geboren in Moskou, geldt als een van de meest oorspronkelijke musici van zijn tijd. Al tijdens zijn studie bij de beroemde Heinrich Neuhaus (op zijn beurt leerling van Frans Liszt) ontwikkelde hij een passie voor zowel de barokmuziek, als voor 20e-eeuwse componisten. Het gaandeweg verdwijnen van de politieke restricties in de jaren 80 gaf Alexei Lubimov gelegenheid om met talrijke optredens in Europa, Amerika en Japan toe te treden tot de rangen van de internationale toppianisten.

Viacheslav Poprugin is geboren in 1973 in Khabarovsk, Rusland. Hij studeerde aan het Regionale Khabarovsk College of Arts onder leiding van de briljante pedagoog en onderzoeker Larissa Tokareva, opvolger van Heinrich Neuhaus’ school. Sinds 1999 is hij professor aan het Conservatorium van Moskou waar hij kamermuziek en piano doceert. Vele succesvolle ensembles en solisten studeerden af onder zijn attente supervisie.
Viacheslav Poprugin is tegenwoordig, in de ogen van het publiek, één van de meest prominente professionals in de wereld van de academische muziek.

website Jeroen van Veen
website Canto Ostinato

Vanaf 18 u serveren we theaterhap met friet à 13,-.
gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

za 5 aug ’17, 20:15

Damascus Band

Traditionele Syrische Muziek

entree
ASZ-leden
€ 15,00
€ 13,50

20.15 uur: Optreden Damascus Band – 6-koppige Syrische band bestaande uit toetsen, viool, zang, ud, darbuka (percussie), fluit, kanun (snaar).

19.30 uur: Dansen met de Damascus Band, leer de Debka dans, de Arabische cirkel-volksdans die cirkeldans en linedancing combineert en wordt uitgevoerd op bruiloften, partijen en andere vrolijke gelegenheden.

18.30 u Een avond in Syrische sferen begint natuurlijk met Syrisch eten.
Wil je om meeëten met het Syrische diner? Koop dan een kaartje inclusief maaltijd.
In samenwerking met Stichting Tolerance.

zo 6 aug ’17, 05:15

Zonsopgang met tabla & harp

Sandip Bhattacharya & Buvana

entree
ASZ-leden
€ 15,00
€ 12,50

Tijdens de magische momenten van zonsopgang, in een met kaarsen verlicht Beauforthuis, genieten van Indiase muziek en meezing-mantra’s, vertolkt door het duo Ashvins.

Sandip Bhattacharya (tabla en zang) & Buvana (harp, gitaar, zang en fluit)

Hun liederen zijn geïnspireerd door Indiase Raga, Ierse folkmuziek en gnostische en mystieke geschriften.

Sandip is één van de beste Indiase muzikanten van Europa. Naast Indiase musici werkte hij met Eric Voeimans, Ernst Reiseger, Eric Vaarzon Morel en vele anderen.
Sandip wordt hoog gewaardeerd binnen de Europese wereldmuziek, de fusion, de Indiase muziek, als ook in het mantrazang circuit.
Buvana werd geboren in een muzikale familie. Vanuit innerlijke inspiratie componeert zij haar eigen liederen. Songs of Light met Indiase liederen was haar debuut-cd. In 2016 kwam haar tweede soloalbum Temple of the Sea uit.

Daarna is er voor wie wil een Indiaas ontbijt gevolgd door yoga.
wil je ook mee-ontbijten? koop dan een concert incl. maaltijd voor €25

wil je alleen ontbijten en niet naar het concert? koop dan een kaartje maaltijd voor €15

website Ashvins

hieronder een impressie van een eerder zonsopgangconcert

zo 6 aug ’17, 19:30

Hitsige reeën in boswachterij Austerlitz

De reeënbronst is weer losgebarsten

foto: Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

Op dit moment staan de reeën in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot half augustus. Tijdens deze bronstperiode neemt de voorzichtigheid en schuwheid van de reeën af. Dat is bij uitstek dé gelegenheid om deze dieren te observeren en te horen. . Een ervaren gids vertelt u graag over deze bronsttijd en neemt u mee naar plekjes waar de kans heel groot is dat u deze prachtige dieren ziet!

Aanmelden wandeling

is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

Aanmelden theaterhap met friet

Vanaf 18 uur serveren we een tapasschotel met frites (€13).
Meeëten? Geef je hier op!

De paartijd voor reeën, ook wel reeënbronst genoemd, is weer begonnen. Dit is de periode waarin mannetjes reeën (bokken) de vrouwjes (geiten) het hof maken. Bij de mannetjes gieren de hormonen door het lichaam. Zij proberen de komende weken zoveel mogelijk vrouwtjes te bevruchten. Ze maken daarbij korte hese blafjes die goed te horen zijn. De bok snuffelt aan de geit en vaak zet de geit het op een lopen voor deze hitsige bok, en een achtervolging wordt ingezet. In deze periode zijn reeën dus eigenlijk nooit alleen.

Verlengde draagtijd
Het ree heeft als enige evenhoevige een verlengde draagtijd. Na de bevruchting groeien er (meestal) twee embryo’s, maar dan stopt de groei voor een aantal maanden. Pas in de winter beginnen de embryo’s weer verder te groeien. In mei en juni zijn de kalfjes voldragen en worden ze geboren. Die geboorte valt meestal rond mei en juni. Kort daarop moet de reegeit weer klaar staan voor de reebok, want die heeft er eind juli weer zin! Kalfjes blijven tot ongeveer april van het jaar er op bij hun moeder in de buurt. Vlak voordat de nieuwe kalfjes geboren worden, verstoot zij haar jongen van het jaar er voor. Die moeten dan op eigen benen staan.

Start

Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

Wanneer
zondag 6 augustus, zondag 13 augustus en vrijdag 18 augustus om 19.30 uur (tot ca. 21.30)

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen
€ 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar

za 12 aug ’17, 20:15

Vinyl dansfeest

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

entree
ASZ-leden
€ 10,00
€ 9,00

Dansen op singles en LP’s vanaf de jaren 60.
Met originele clips op groot scherm!
Zie hier een impressie.

het dak gaat er af
Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

Je zult deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

zo 13 aug ’17, 19:30

Hitsige reeën in boswachterij Austerlitz

De reeënbronst is weer losgebarsten

foto: Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

UITVERKOCHT

Op dit moment staan de reeën in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot half augustus. Tijdens deze bronstperiode neemt de voorzichtigheid en schuwheid van de reeën af. Dat is bij uitstek dé gelegenheid om deze dieren te observeren en te horen. . Een ervaren gids vertelt u graag over deze bronsttijd en neemt u mee naar plekjes waar de kans heel groot is dat u deze prachtige dieren ziet!

Aanmelden wandeling

is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

Aanmelden theaterhap met friet

Vanaf 18 uur serveren we een tapasschotel met frites (€13).
Meeëten? Geef je hier op!

De paartijd voor reeën, ook wel reeënbronst genoemd, is weer begonnen. Dit is de periode waarin mannetjes reeën (bokken) de vrouwjes (geiten) het hof maken. Bij de mannetjes gieren de hormonen door het lichaam. Zij proberen de komende weken zoveel mogelijk vrouwtjes te bevruchten. Ze maken daarbij korte hese blafjes die goed te horen zijn. De bok snuffelt aan de geit en vaak zet de geit het op een lopen voor deze hitsige bok, en een achtervolging wordt ingezet. In deze periode zijn reeën dus eigenlijk nooit alleen.

Verlengde draagtijd
Het ree heeft als enige evenhoevige een verlengde draagtijd. Na de bevruchting groeien er (meestal) twee embryo’s, maar dan stopt de groei voor een aantal maanden. Pas in de winter beginnen de embryo’s weer verder te groeien. In mei en juni zijn de kalfjes voldragen en worden ze geboren. Die geboorte valt meestal rond mei en juni. Kort daarop moet de reegeit weer klaar staan voor de reebok, want die heeft er eind juli weer zin! Kalfjes blijven tot ongeveer april van het jaar er op bij hun moeder in de buurt. Vlak voordat de nieuwe kalfjes geboren worden, verstoot zij haar jongen van het jaar er voor. Die moeten dan op eigen benen staan.

Start

Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

Wanneer
zondag 6 augustus, zondag 13 augustus en vrijdag 18 augustus om 19.30 uur (tot ca. 21.30)

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen
€ 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar

ma 14 aug ’17, 10:30

Van de Schoonheid en de Troost

Een zomerse schrijfweek (14 – 17 aug)

Een zomerse schrijfweek waarin we vier dagen samen schrijven rond schoonheid en dat wat je raakt en troost, blij maakt en energie geeft. Iedereen is van harte welkom! Het schrijven is voor je plezier en je hoeft absoluut geen begenadigd schrijver te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen kan namelijk schrijven (al wist je dat misschien nog niet…).

Het idee voor deze week is geinspireerd op de serie interviews op tv van Wim Kayser. Hij interviewde destijds wetenschappers, auteurs, kunstenaars, etc. over de vraag wat het leven de moeite waard maakt. Vier ‘categorieen’ schoonheidbrengers (en daarmee troostbrengers) kwamen regelmatig terug in de antwoorden (de natuur, andere mensen, kunst in de meest brede zin van het woord en zingeving).

Data en tijd
14 tot en met 17 augustus 2017 van 10.30 – 15.15 uur

Locatie
Beauforthuis in Austerlitz

Kosten
€ 165,- incl. koffie en thee

Aanmelden
info@draadvanarianne.nl of 06-36168836

vr 18 aug ’17, 19:30

Reeënwandeling

De reeënbronst is weer losgebarsten

foto: Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

Op dit moment staan de reeën in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot half augustus. Tijdens deze bronstperiode neemt de voorzichtigheid en schuwheid van de reeën af. Dat is bij uitstek dé gelegenheid om deze dieren te observeren en te horen. . Een ervaren gids vertelt u graag over deze bronsttijd en neemt u mee naar plekjes waar de kans heel groot is dat u deze prachtige dieren ziet!

Aanmelden wandeling

is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

De paartijd voor reeën, ook wel reeënbronst genoemd, is weer begonnen. Dit is de periode waarin mannetjes reeën (bokken) de vrouwjes (geiten) het hof maken. Bij de mannetjes gieren de hormonen door het lichaam. Zij proberen de komende weken zoveel mogelijk vrouwtjes te bevruchten. Ze maken daarbij korte hese blafjes die goed te horen zijn. De bok snuffelt aan de geit en vaak zet de geit het op een lopen voor deze hitsige bok, en een achtervolging wordt ingezet. In deze periode zijn reeën dus eigenlijk nooit alleen.

Verlengde draagtijd
Het ree heeft als enige evenhoevige een verlengde draagtijd. Na de bevruchting groeien er (meestal) twee embryo’s, maar dan stopt de groei voor een aantal maanden. Pas in de winter beginnen de embryo’s weer verder te groeien. In mei en juni zijn de kalfjes voldragen en worden ze geboren. Die geboorte valt meestal rond mei en juni. Kort daarop moet de reegeit weer klaar staan voor de reebok, want die heeft er eind juli weer zin! Kalfjes blijven tot ongeveer april van het jaar er op bij hun moeder in de buurt. Vlak voordat de nieuwe kalfjes geboren worden, verstoot zij haar jongen van het jaar er voor. Die moeten dan op eigen benen staan.

Start

Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

Wanneer
zondag 6 augustus, zondag 13 augustus en vrijdag 18 augustus om 19.30 uur (tot ca. 21.30)

Kosten
€ 5,00 voor volwassenen
€ 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar

zo 20 aug ’17, 14:00

Internationaal Boogie Woogie en Blues Piano Concert 2017 UITVERKOCHT

Martijn Schok met drie collega-pianisten

entree
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

UITVERKOCHT

foto: Bas Arps

foto: Bas Arps

Met pianist Philippe LeJeune uit Frankrijk, pianist Christian Bleiming uit Duitsland en uit België Boogie Phil piano/zang, pianist Martijn Schok Greta Holtrop -zang/presentatie en op drums Maarten Kruijswijk.
De vier pianisten spelen solo, maar ook vier-, zes- en achthandig boogie woogie en blues piano. Er wordt gespeeld op maar liefst VIER prachtige vleugels.


17.15u:Kom samen met de artiesten genieten van de Boogie Woogie Zomer Barbecue.

– De barbecue kok (Tom ten klooster) zorgt ervoor dat er heerlijke diverse vleeswaren op de barbecue bereid worden, denk aan saté en hamburgers met saus.
– Heerlijke salades zoals huzaren salade, pasta salade en een frisse groene salade. Broodjes met dip mag uiteraard niet ontbreken.
-Om de dorst te lessen hebben we smaakvolle watermeloen en maiskolven.
De prijs bedraagt 17,50.
Gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

Nieuwe CD
Tevens wordt vandaag
de nieuwe boogie woogie en pianoblues CD van Martijn Schok, Greta Holtrop en Maarten Kruijswijk.
Op deze bijzondere uitgave staan swingende nummers in duo en trio bezetting. Alvast een klein tipje van de sluier: Cow Cow Boogie, Oh Lady Be Good en Hamp’s Boogie Woogie.

website Martijn Schok

Na afloop is er een Beauforthuis ’theaterhap’ verkrijgbaar. Ook zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar in het Theatercafé van het Beauforthuis.

zo 20 aug ’17, 17:15

Boogie Woogie Zomer Barbecue

 

Geen kaartje weten te bemachtigen of zin om de laatste weken van de vacantie vieren? Kom samen met de artiesten genieten van de Boogie Woogie Zomer Barbecue.

– De barbecue kok (Tom ten klooster) zorgt ervoor dat er heerlijke diverse vleeswaren op de barbecue bereid worden, denk aan saté en hamburgers met saus.
– Heerlijke salades zoals huzaren salade, pasta salade en een frisse groene salade. Broodjes met dip mag uiteraard niet ontbreken.
-Om de dorst te lessen hebben we smaakvolle watermeloen en maiskolven.
De prijs bedraagt 17,50.
Gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

za 26 aug ’17, 20:00

Cuadro Flamenco

Irene Alvarez, Slottuintheater

entree
ASZ-leden
€ 19,00
€ 17,00

een project van De Peppel,
door Beauforthuis ondersteund

Authentieke spaanse dans en muziek in het prachtige Slottuintheater. De bekende Sevilliaanse flamenco danseres Irene Alavarez is klassiek geschoold in Sevilla. Voortbouwend op de traditionele flamenco heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld die zich beweegt tussen een impulsieve expressie en de typische elegantie van de Sevilliaanse school. Haar stijl is dan ook puur en klassiek, wat ze door een heel eigen, fijne elegantie extra benadrukt.

Als echte Sevillana beheerst ze natuurlijk ook de Sevillanas, de beroemde paardans. In 1992 was Irene te zien in de film “Sevillanas”van Carlos Saura.

website Irene Alvarez

ALLE SLOTTUINCONCERTEN
za 26 aug, 20:00 Cuadro Flamenco
vr 1 sep, 20:00 Her Majesty
za 9 sep, 20:00 Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof

Slot Zeist, Zinzendorflaan 1

zo 27 aug ’17, 13:00

Eline Vaarzon Morel

singer-songwriter

entree
€ 7,00

Eline Vaarzon Morel (1999) volgt de opleiding ‘singer songwriter’ aan de Dutch School of Popular Music. Spelend op de gitaar of de piano, zingt zij haar zelfgeschreven liedjes. En haar vader Eric speelt drie liedjes mee.

Met de band The Floaters speelde zij in Amsterdam in de Melkweg, Maloe Melo en Theater Bellevue. In de Gelderlandfabriek in Culemborg bracht zij in een matineevoorstelling haar soloprogramma.

Luister hier naar een optreden van haar, met haar vader Eric Vaarzon Morel.

zo 27 aug ’17, 19:00

Tangosalon La Catedral

van 19 tot 23 uur

La Catedral gaat de komende maanden naar de lommerrijke omgeving van Austerlitz, een kwartiertje rijden van Utrecht. Een plek waar de acoustiek zo goed is dat Carel Kraayenhof er zijn laatste cd’s opnam – en onze DJ Coos diep content kan glimlachen achter zijn muziekapparatuur. Daaruit tovert hij de muziekgeschiedenis van de tango (klassiek en neo) en ook de belendende klanken van neo en fusion. Zoals een danseres de vorige keer zei: DJ Coos draait magisch.

Die magie wordt ondersteund door ons zomerverblijf: het Beauforthuis. In de Kerkzaal achter het café waar de grote podiumkunstenaars van Nederland en van ver daarbuiten zich thuis voelen, komt in de komende maanden ook La Catedral even op adem en maakt er elegante danspassen op de mooie houten vloer… De salons zijn zoals tot nu toe steeds op zondagavond, van 19-23 uur. De zaal is hoog, de muren dik, de warmte komt toch echt van binnen – terwijl de buitentemperatuur oploopt.

Dansers uit Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Deventer, Bergen op Zoom en Veenendaal… Wees welkom!

entree €8 – contant aan de zaal te voldoen

reserveren niet nodig – kom gewoon!

met het OV? om 18.30 staat er een pendelbus klaar op station Driebergen-Zeist
€3,50 per enkele reis
MINIMAAL 1 DAG TEVOREN RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

voor en tijdens de salon een lekker hapje en drankje in ons Theatercafé!

website La Catedral

vr 1 sep ’17, 20:00

Her Majesty

Déjà vu – a tribute to Crosby, Stills, Nash & Young – in het Slottuintheater, Zeist

entree
ASZ-leden
€ 24,00
€ 21,50
foto: L. Schakenraad

foto: L. Schakenraad

een project van De Peppel, door Beauforthuis ondersteund

Déjà vu – a tribute to Crosby, Stills, Nash & Young

Her Majesty brengt voor de pauze hoogtepunten van het bejubelde debuutalbum van Crosby, Stills en Nash. Na de pauze wordt Déjà vu integraal gespeeld, begeleid door filmbeelden.

De vier legendarische muzikanten David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young waren afkomstig uit topbands als The Byrds, Buffalo Springfield en The Hollies (waarvan vanavond ook de beste songs worden gespeeld).

In 1969 kwam het debuutalbum van Crosby, Stills en Nash uit. In 1970 voegde Neil Young zich bij de groep. CSNY speelde op het fameuze Woodstock-festival en maakte vervolgens het meesterwerk Déjà vu.

De stemmen van Bertolf Lentink, Diederik Nomden en Bauke Bakker kleuren op net zo’n magische manier als die van Crosby, Stills & Nash in hun beste dagen. Daarnaast heeft Her Majesty met Jelle Paulusma een subliem Neil Young-vertolker binnen de gelederen. Gecombineerd met een ijzersterke ritmesectie en heel veel zichtbaar speelplezier, resulteert dit alles in een theaterconcert van het allerhoogste niveau.

website Her Majesty

ALLE SLOTTUINCONCERTEN
za 26 aug, 20:00 Cuadro Flamenco
vr 1 sep, 20:00 Her Majesty
za 9 sep, 20:00 Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof

Slot Zeist, Zinzendorflaan 1

zo 3 sep ’17, 11:30

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kleine beurs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!

Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.30 tot 14.00 uur

za 9 sep ’17, 20:00

Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof

IN THEATER FIGI, Zeist

entree
ASZ-leden
€ 24
€ 21,50
foto: Peter van Breukelen

foto: Peter van Breukelen

in verband met de verwachte regen vindt het concert plaats in Theater Figi en niet in het Slottuintheater!

een project van De Peppel, door Beauforthuis ondersteund

Ervaar hoe bandoneón en harp perfect bij elkaar passen, in dit heerlijke openluchttheater van vurige tango’s, milonga’s en hartstochtelijke composities van o.a. Piazzolla, Albeniz, Granados en Morricone, vertolkt door bandoneonist Carel Kraayenhof en harpiste Lavinia Meijer. De toch al doorleefde klankkleuren van de instrumenten vullen elkaar uitstekend aan en versterken elkaar.
Zowel Carel Kraayenhof als Lavinia Meijer gelden wereldwijd als musici die hun instrument tot in de finesses beheersen en met hun verbluffende spel tot de absolute top worden gerekend.

In de afgelopen jaren ontmoetten Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer elkaar regelmatig backstage bij concerten en festivals. Op de trap naar de artiestenfoyer van Carré kwam het hoge woord eruit: ‘Laten we snel eens afspreken om te gaan repeteren voor een serie duo-concerten.’
Na een uurtje repeteren wisten beiden al genoeg: dit gaat werken, dit wordt heel mooi en bijzonder.
De duo-concerten van Lavinia en Carel oogsten inmiddels veel lof en de zalen zitten vol.

Het programma voor vanavond biedt een spannende afwisseling van werken die speciaal voor de gelegenheid door Kraayenhof en Meijer geschreven of bewerkt zijn voor harp en bandoneón.

website Lavinia Meijer
website Carel Kraayenhof

Hotel Theater Figi
Het Rond 2
3701 HS Zeist
googlemap Figi

vr 15 sep ’17, 20:00

Het leven van een vleermuis

wandeling SBB

foto: Staatsbosbeheer

foto: Staatsbosbeheer

De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee het bos in en vertelt je alles over vleermuizen. Dit zijn misschien een beetje enge, maar vooral hele interessante dieren! Hoe leven ze eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die echolocatie? Dit is dé kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen. Hoor, zie en ervaar zelf hoe vleermuizen vliegen, jagen en drinken!

Kijken met je oren
Vleermuizen kijken met hun oren: een vleermuis zendt tijdens het vliegen voortdurend korte geluidjes uit. Met haar zeer gevoelige oren kan zij aan de echo horen hoe haar omgeving eruit ziet! De kleinste vleermuis in Nederland is de dwergvleermuis. Hij past in een lucifersdoosje en weegt net zoveel als een suikerklontje!

Echolocatie
Als het donker wordt, komen veel dieren tevoorschijn. Dieren zoals het ree, de boommarter en de bosuil gaan dan juist op zoek naar voedsel. Ook vleermuizen zijn dan actief. Deze bijzondere diertjes zijn vooral insecteneters. Die insecten vangen ze in de avondschemer. Omdat er ’s winters nauwelijks insecten rondvliegen, houden ze een winterslaap. Dan hangen ze met z’n allen ondersteboven aan het plafond!

Vlieghuid
Vleermuizen zijn zoogdieren die echt kunnen vliegen. Hun vleugels zijn voorzien van een vlieghuid die tussen de vingers van hun voor- en achterpoten en hun staart zit. Er zijn in Nederland veel soorten vleermuizen. Wil jij wel eens weten welke vleermuizen er in boswachterij Austerlitz leven? Geef je dan nu op voor deze spannende avondexcursie!

Aanmelden verplicht

Start: Beauforthuis, 20.00 uur
Duur: ca. 2 uur
Kosten: € 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50.

Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl Geef je snel op, er kunnen maximaal 25 personen mee!

za 16 sep ’17, 13:00

Zigeunermuziek, zang en dans

gratis voorstelling voor 130 senioren uit Zeist en omstreken

aanmelden: 0343-491858 info@beauforthuis.nl

Orkest Maljaki Luludji uit Hongarije/Nederland, Szászcsávás Roma orkest uit Roemenië, topdanser Szanto Attila en de danseressen van Amalici Romadans ensemble.
Een geweldige samenwerking tussen muzikanten/zangers/dansers. Authentieke zang, opzwepende muziek en virtuoze dans, mis het niet!

Twee orkesten die authentieke Zigeunermuziek spelen en dansers/danseressen in kleurrijke kostuums zorgen voor een Oost-Europees feestje op toneel. Een show van bijna 2 uur met een koffiepauze van 20 minuten (drankjes zijn voor eigen rekening).

Aanvang: 13.00 uur, graag op tijd aanwezig, zo kunnen we u helpen met de plaatsen.
De show duurt tot ongeveer 15.15 uur, u kunt dus uw vervoer naar huis rond 15.30 uur afspreken! De muzikanten en dansers reizen daarna weer ook door naar hun volgende optreden.

website Maljaki Luludji

zo 17 sep ’17, 18:30

Magie van 2 Roma-Orkesten

Maljaki Luludji & Het Szászcsávás Roma Orkest

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 18,50
€ 15,00
€ 15,00

Een uniek spektakel van twee authentieke Roma-zigeuner-orkesten dat je niet mag missen! Na afloop danshuis

Vanaf 17 uur serveren we bio-friet met maaltijdsalade en bioknakworst (ook vega), gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Een geweldige samenwerking tussen muzikanten/zangers/dansers. Authentieke zang, opzwepende muziek en virtuoze dansers, mis het niet!
Het orkest Maljaki Luludji staat bekend om hun meerstemmige warmbloedige Romabalades en dansliedjes. Die juist met een minimale begeleiding van instrumenten gezongen worden.
De muzikanten uit Szászcsávás (Transsylvanië) zijn meesters op de viool en accordeon. Ze bouwen op ieder toneel een waar dorpsfeest. Alle muzikanten dansen ook, dit wordt een waar spektakel! De bekende danser Szanto Attila komt mee naar Nederland, hij treedt op tijdens de concerten en verzorgt tevens een dansles. Elsa’s danseressen van het Roma ensemble Amalici en gastdanser Waldo Kloor opgeleid bij Gusztáv Balázs werken ook mee aan het programma. Samen zorgen alle artiesten voor een zeer veelzijdig Roma programma. Alle talenten komen hier samen en u kunt hier uitgebreid van genieten!


Maljaki Luludji (Romazang, muziek en dans)

De Walachische (Olah) roma uit Oost-Hongarije spreken nog steeds de zigeunertaal ‘Romanes’. Zij hebben hebben hun eigen warmbloedige, meerstemmige liederen, die begeleid worden met vingerknippen, voetengestamp, lepels, waterkan en mondbas (met de stem wordt de bas geïmiteerd). Ook de zogenaamde pergetés (rollende klanken) worden veelvuldig gebruikt tijdens de dansliedjes. Dit alles geeft een geweldig opzwepend effect. Maljaki Luludji (Wilde Bloem) staat o.l.v. dr. Gusztáv Balázs, (etnoloog, choreograaf/ dansdocent).


De leden van Maljaki Luludji gebruiken tijdens de concerten dan ook graag veel materiaal van de Olah roma. Deze groep spreekt trouwens naast hun moedertaal Romanes ook Hongaars. Hun taal, gebruiken, sprookjes, ballades,volksliedjes en volksdans worden nog steeds beoefend en van generatie op generatie doorgegeven.
Maljaki Luludji brengt vele authentieke nummers die door Gusztáv Balázs zijn verzameld en daarnaast schrijft Gusztáv ontbrekende en aanvullende teksten zelf. Tijdens de concerten veel Hongaars materiaal van de Walachische roma (Olah), maar daarnaast kan men ook liedjes van de Beás (Roemeense zigeuners), zang uit Transsylvanië, uit de Balkan en Rusland horen.De muziek van Maljaki Luludji is bijzonder vurig en vol emoties. Behalve dans- en feestmuziek brengt de groep ook huiveringwekkende klaagliederen. Een heel afwisselend concertprogramma met veel interactie tussen orkest en het publiek. En als de stemming stijgt wordt er natuurlijk ook gedanst!

Bezetting orkest:Elsa Balázs : zang en dans, Gusztáv Erős: zang,Attila Vadász : gitaar, tambura, zang, Laci Vadász: gitaar, zang, Zsolt Vadász : lepels, waterkan, mondbas, zang Orkest o.l.v. Gusztáv Balázs

Met medewerking van de danseressen van het Romadans ensemble ‘AMALICI’ + gastdanser Waldo Kloor.

Szászcsávás Roma orkest (Romamuziek en dans)

Het Szászcsávás roma orkest is al vele generaties het beste muzikantenorkest in de wijde omgeving van Tirgu Mures (Transsylvanië) Ze spelen voornamelijk op strijkinstrumenten, maar de laatste tijd is de accordeon ook heel populair. Naast hun eigen roma muziek hebben ze ook veel kennis van de Hongaarse en Roemeense volksmuziek. Ze spelen deze muziekstijlen allemaal op zeer hoog niveau.

Het orkest wordt in Transsylvanië voortdurend uitgenodigd in de danshuizen, op feesten en bruiloften. Maar hun naam en muziek is niet alleen bekend in Transsylvanië maar ook in heel Europa, Japan en in de USA. Een karakteristiek kenmerk van dit orkest is dat ze niet alleen geweldige muzikanten zijn maar daarnaast ook nog eens uitstekende dansers. Door deze muzikanten/dansers is de romadans ( Csingerálás) uit Szászcsávás in heel Europa bekend geworden bij het danspubliek.

Het orkest komt samen met de bekende danser/dansdocent Szanto Attila naar Nederland. Attila zal in de dansworkshops verzorgen en natuurlijk tijdens het concert het publiek van zijn danskunst laten genieten.

Samenstelling orkest: Mezei Sándor, Mezei Sonyiko, Mezei Calin, Mezei Alin, Mezei Tincuta + Szanto Attila (danser/dansdocent)

Na afloop danshuis.

website Maljaki Luludji

za 23 sep ’17, 20:30

33+ dance party

van 20.30 tot 1.30

foto: Oog op Zeist

foto: Oog op Zeist

Op zaterdag 23 september komt de 33PlusParty weer naar het prachtige Beauforthuis.

Binnen draaien we de dansbare hits van de jaren 70 tot nu en buiten kun je heerlijk bij een haardvuurtje kletsen en borrelen. Bestel je tickets op tijd, want de meeste feesten zijn 2 tot 5 weken van te voren uitverkocht.

koop hier je tickets, v.a. €9

Het adres is Woudenbergseweg 70, Austerlitz (Utrecht). Het feest start om 20.30 uur en gaat door tot 1.30 uur.

33PlusParty, het leukste dansfeest voor 30ers, 40ers en 50ers

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot aan de huidige top40!
 • met zo’n 250 sociale en fijne mense
 • met regelmatig acts zoals masseurs op de dansvloer of DJ & Saxofonist, percussionisten, dansers, gast DJ’s
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • betaalbare feesten, geen 15,=, geen 17,= maar vanaf 9,= per ticket (excl fee)
 • waar je gratis kunt parkeren met je auto
 • in mooie sfeervolle (monumentale) lokaties (landhuizen, kerkjes, forten, Kastelen, Ketelhuis, Beachclub aan het water)
 • waar je alleen als single of met vrienden heen kunt gaan
 • niet massaal en vaak met fairtrade en biologische hapjes en drankjes.
 • het leukste feest voor 30ers, 40ers en 50ers

DEEL DIT EVENT OP JE FACEBOOK EN MAAK KANS OP 2 GRATIS TICKETS!

zo 24 sep ’17, 16:00

opening expo Hélène Draaijers

in het theatercafé

Vandaag om 16 uur in het Theatercafé de officiële opening van Hélène Draaijers’ expositie.

Welkom!

lees meer over deze expositie …

zo 24 sep ’17, 17:30

Bonjour Monsieur Brel

Jannie du Toit

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 15,50

De Zuid-Afrikaanse Jannie du Toit zingt Jacques Brel in vier talen – Frans, Afrikaans, Nederlands en Engels.

Na een tiental tournees door de Benelux is Jannie zeer geliefd geworden bij het Nederlandstalige luisterpubliek. Nu eert hij dus de grandioze liedkunst van Jacques Brel. Zijn tijdloze en beeldrijke teksten worden in vier talen uitgevoerd. De ongeëvenaarde zeggingskracht daarvan maakt hem tot de grootste chansonnier van de 20e eeuw. Jannie du Toit is als geen ander in staat om de grootheid van Brel recht te doen.
Susan Mouton – tjello Coenraad Rall – klavier en trekklavier

‘…een van die blinkste Brel-aanbiedinge wat tot nog toe in Suid-Afrika op die planke was. Ons het lank vir so ’n gehalte-aanbieding gewag. Ervaar die grensloos magiese daarvan.’ – Paul Boekkooi in Beeld, Johannesburg 2016

website Jannie du Toit

zo 1 okt ’17, 11:30

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kleine beurs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.30 tot 14.00 uur

wo 4 okt ’17, 20:15

Scott Hamilton & Trio Hans Mantel

 

entree
€ 22,50

Scott Hamilton wordt gezien als een van de belangrijkste saxofonisten van deze tijd. Zijn vloeiende stijl en iconische toonzetting zijn ongeëvenaard. Deze van origine Amerikaanse jazzsaxofonist (1954) werd op jonge leeftijd ontdekt door de legendarische jazztrompettist Roy Eldridge. Roy zorgde ervoor dat Hamilton kon spelen met jazzzangeres Anita O’ Day en jazzpianist Hank Jones. Scott reisde over de wereld met jazzsterren zoals Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Tony Bennett. In 2013 – 2014 was Scott de prominente saxofonist, die met bandleider Joan Chamorra, zangeres Andrea Motis en de San Andreu Jazz Band speelde in de Jamboree Club in Barcelona.
Al in 1978 speelde Hamilton op het North Sea Jazz Festival met Benny Goodman en Rosemary Clooney.

Ook diverse Nederlandse jazz musici hebben met hem gespeeld, zoals Pim Jacobs & Rita Reys, Cees Slinger Rob van Bavel, Cor Bakker, Metropole Orkest, Millennium Jazz Orchestra, Mariniers Kapel, Dutch Swing College Band, Laura Fygi, Toots Thielemans en Rein de Graaff.

bezetting: Scott Hamilton – tenorsaxofoon; Hans Mantel – contrabas; Francesca Tandoi – piano-zang; Frits Landesbergen – drums

website Scott Hamilton
website Hans Mantel

Organisatie
Lions Club Utrechtse Heuvelrug & Het Nederlands Jazz Genootschap

De opbrengst gaat naar
Natuurdag voor mindervaliden & Stichting Jarige Job

 

Kunst Route Zeist 7 & 8 oktober

expo Hélène Draaijers in het Beauforthuis

Op 7 en 8 oktober neemt Hélène Draaijers deel aan de Open Atelier Route 2017 in ons theatercafé, beide dagen van 12 tot 17 uur.

Hoofdthema’s zijn zeegezichten, veelal bij storm; en portretten, voornamelijk van oudere mensen. Maar ook landschappen en abstract werk bevinden zich in mijn oeuvre. De stijl is abstract expressionistisch, de meeste werken zijn in acrylverf uitgevoerd, en momenteel ben ik bezig met een collectie in olieverf.

website Hélène Draaijers

website Kunst Route Zeist

zo 8 okt ’17, 12:00

Kindermeespeeltheater 3+

Kunnen baby’s vliegen?

entree
kortingsprijs
€ 6,00
€ 3,50

“Kunnen baby’s vliegen” is een fantasieverhaal waarbij meer mogelijk is dan dat je voor mogelijk houdt, maar of de baby van Ruth echt kan vliegen, moet je zelf komen bekijken.
Ook Annerieke van der Loo zingt en speelt natuurlijk weer bij deze voorstelling.

Alweer Zondag is het meespeeltheater voor alle leeftijden.
Tijdens de voorstellingen worden kinderen geprikkeld om mee te spelen.
De optredens zijn niet alleen leuk voor kinderen. Ook ouders hebben vaak het grootste plezier. Kinderen die het spannend vinden kunnen de voorstelling natuurlijk ook lekker vanaf de schoot bij papa of mama meemaken en daarom is het eigenlijk geschikt van af … tja misschien wel vanaf nul jaar.

Alweer Zondag, Alweer Zondag? Wat is dat toch met dat Alweer Zondag!!

AlweerZondag is het meespeeltheater dat regelmatig in het Beauforthuis in Austerlitz te zien is .
Ik, Ron Tuinenburg, ben Alweer Zondag. Ik hou van kindertheater en vind het super leuk om dat met kinderen en ouders te doen.

Alweer Zondag wordt regelmatig bijgestaan door bevriende heksen, prinsessen en muzikanten om de producties nog leuker te maken.
Zo was Annerieke van der Loo de pianiste bij de Kerstvoorstelling en heeft Eva van der Molen met Peter en de Wolf achter de vleugel plaatsgenomen. Op dit moment speelt Ruth Riemersma regelmatig mee en dat geeft Alweer Zondag weer een ander gezicht.
Marianne de Boer is de kunstenaar die de meeste achterdoeken en prachtige decorstukken maakt. Daardoor gebeurt het regelmatig dat je niet naar een voorstelling kijkt, maar er middenin zit.

website Alweer Zondag

zo 8 okt ’17, 17:30

Alex Roeka

En toen ineens

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 24,50
€ 20,00
foto: Jens van der Velde

foto: Jens van der Velde

Alex Roeka staat een kwart eeuw op het podium. Al snel na het schrijven van zijn eerste liedje gingen de deuren van de theaters wagenwijd voor hem open. Recensenten doopten hun pen in de inkt en schreven juichende volzinnen.Tijd om terug te kijken en de parels feestelijk aaneen te rijgen.

In Ravenstein en Vuur en IJs, om er maar twee te noemen. EN TOEN INEENS laat de hele Alex Roeka zien: een spetterende samenvatting van een gedreven en eigenzinnig zangersleven.

website Alex Roeka

wo 11 okt ’17, 20:15

Cello8ctet Amsterdam

voor Beauforthuisvrienden

Cello8ctet Amsterdam treedt op exclusief voor de Vrienden van het Beauforthuis. Ben je vriend van het Beauforthuis? Bestel dan een kaartje voor €15. Ben je nog geen vriend? Bestel dan een kaartje inclusief vriendschap voor €25 (of €40 met je partner – dus 1 kaartje van €40 is geldig voor 2 personen!).
KOOP KAARTEN – klik hier »

In 2017 is Philip Glass 80 jaar geworden. Cello8ctet Amsterdam viert zijn verjaardag met een programma met nieuwe bewerkingen, ditmaal van zijn filmmuziek, waarmee Glass een ongekend groot publiek verwierf – zoals de filmscores voor Dracula, The Hours, Koyaanisqatsi en The Truman Show. De bewerkingen werden speciaal voor het Cello8ctet gemaakt door Michael Riesman, de muzikale rechterhand van Glass.

achtergrond
Het Cello8ctet wilde graag in het Beauforthuis een CD opnemen met werken van Philip Glass. Dit samen met pianist Michael Riesman, de muzikale rechterhand van Glass.
Maar precies in die periode wordt het dak gerenoveerd en hoewel het Beauforthuis gewoon doordraait, konden we niet de gewenste stilte garanderen. Gelukkig bood de Oosterkerk uitkomst: daar is ook een fantastische akoestiek en we nemen onze Fazioli-vleugel gewoon mee.
Als tegenprestatie treedt het
Cello8ctet exclusief op voor de Vrienden van het Beauforthuis.

Oosterkerk

Dit concert vindt plaats in de Oosterkerk in Zeist (Woudenbergseweg 44, 3701 BC).
Zie onze Googlemap.
De Tomtom heeft moeite met dit adres – navigeer daarom naar Prof. Lorentzlaan 2 – u komt dan aan het begin van Prof. Lorentzlaan uit, tegenover de Oosterkerk.

do 12 okt ’17, 20:15

World of LUDIQUE!

From BERLIN with LOVE!

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 19,50
€ 17,50
€ 17,50
foto: Martin Pluimers

foto: Martin Pluimers

In From BERLIN with LOVE! nemen de beide theatermakers Gerald Drent en Martijn Mulders, onder bezielende begeleiding van meesterpianist en organist Paul Tijink, u op geheel eigen wijze mee op een persoonlijke, muzikale reis door hun Wonderlijke Wereld, van MARLENE DIETRICH tot NINA HAGEN, van BROADWAY naar BERLIJN!

Met uit het leven gegrepen liederen, van klassieke aria’s tot eigen gecomponeerd werk, afgewisseld door luisterrijke anekdotes, doorbreken zij de waan van de dag en verbinden zij moeiteloos schijnbare tegenstellingen in een uniek theaterconcert waarin u verrassend veel herkenning zult ervaren.
Een liefdesverklaring en hedendaagse ode de aan stad die LUDIQUE! het hart gestolen heeft: BERLIJN

Zang en spel: Gerald Drent en Martijn Mulders
Piano en Orgel: Paul Tijink

vooraf meeëten

Vanaf 18.30 serveren we een theaterhap: soep, quiche, salade en frites voor €13. Eet lekker mee! Een berichtje dat je komt stellen we op prijs: info@beauforthuis.nl

website World of LUDIQUE!

 

Ernst Jansz 50 jaar in het vak

3 dagen achtereen een compleet beeld

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 55
€ 43
Ernst Jansz, oprichter van Doe Maar en voormalig tieneridool, speelde 50 jaar geleden zijn eerste optreden met de inmiddels legendarische formatie CCC Inc.

Hij maakte een drietal solo-cd’s, schreef een aantal boeken. Ook heeft hij veel succes met zijn Dylanvertalingen “Dromen van Johanna”. Reden genoeg om hem een heel weekeinde uit te nodigen in Austerlitz

vr 13 okt ’17, 20:15

Ernst Jansz

De Neerkant – première

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

Ernst Jansz, oprichter van Doe Maar en voormalig tieneridool, speelde 50 jaar geleden zijn eerste optreden met de inmiddels legendarische formatie CCC Inc.

In deze jubileumvoorstelling leest hij voor uit zijn nieuwe boek De Neerkant en speelt hij liedjes van zijn gelijknamige nieuwe cd.
Het boek beschrijft de jaren 1970-1980, van de hippiecommune in het Brabantse Neerkant tot de oprichting en de eerste jaren van Doe Maar.

Naast Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll komt de hippietijd uitgebreid aan bod, toen de jeugd nog het idee had de wereld te kunnen verbeteren.
Wie zou niet die hoopvolle tijden willen doen herleven!

Met Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool).

Parool: Doe Maar zanger Jansz komt na 5 jaar met nieuw nummer.

vooraf eten

Vanaf 18.30 uur serveren wij een Indische Theaterhap: Witte rijst, ei, rengdan (rundvlees), Boontjes met pittige saus, Kroepoek.
De prijs bedraagt 19,50. Als je mee-eet graag reserveren via info@beauforthuis.nl ovv aantal en datum.

website Ernst Jansz

zie ook:

za 14 okt ’17

Opgravingen legerkamp van Napoleon in Austerlitz

open dag archeologische opgravingen

Op dit moment doen archeologen opgravingen op het Franse Kamp in Austerlitz. Vondsten van internationaal belang zijn het resultaat: sporen van legerbarakken, tentgreppels, uniformknopen, kogels, persoonlijke gebruiksvoorwerpen, etc. allemaal achtergelaten door de 18.000 soldaten van Napoleon, ruim tweehonderd jaar geleden. Op zaterdag 14 oktober is de open dag. Bezoekers zijn welkom bij de opgravingen, kunnen vondsten bekijken en mogen zelfs de archeologen een handje helpen! Ook kunt u op de foto met Napoleon, tientallen soldaten in vol ornaat in actie zien, een nagebouwd tentenkamp bekijken, zelf zoeken met een metaaldetector en nog veel meer.

Op de plek van het Franse Kamp in Austerlitz verrijst een nieuwbouwwijk. Van 1804 tot 1808 stond daar een gigantisch legerkamp van Napoleon. In de bodem is te zien wat de tienduizenden soldaten zoal hebben achterlaten. Dat wordt nu zorgvuldig opgegraven voordat de nieuwe woonwijk wordt gebouwd.

De tijd van Napoleon komt tot leven

Op 14 oktober wordt een bijzonder wassen beeld van Napoleon uit het Nationaal Militair Museum tijdelijk tentoongesteld op de opgraving. U kunt met hem op de foto. Ook zijn er meer dan twintig soldaten van re-enactmentvereniging ‘le 85ème Regiment d’infanterie de ligne’, zij laten de bezoeker kennis maken met de gloriedagen van Napoleon. Daarnaast zijn er soldaten op paarden, van de cavalerie, zij geven demonstraties en uitleg over het omgaan met een sabel te paard. Voor de verhalen is Peter Faber uitgenodigd, hij vertelt jong en oud over het spannende, gevaarlijke en soms barre leven van de soldaten van tweehonderd jaar geleden.

De handen uit de mouwen!

Bezoekers kunnen een cursus metaaldetectie volgen. Kinderen vanaf 8 jaar mogen met een metaaldetector munten en andere voorwerpen opgraven. Bovendien vertellen de archeologen, die werken aan de opgraving van het Franse Kamp, wat ze precies doen en hoe ze te werk gaan. Ze laten ook zien wat er tot nu toe gevonden is.

Komt u ook?

De open dag wordt tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 14 oktober gehouden van 11:00 – 16:00 uur op het Franse Kamp in Austerlitz op de locatie nabij Weideweg 44. Het evenement is gratis. Om 11:30 uur zal wethouder Sander Jansen de dag formeel openen. Daarna zijn er ieder uur workshops en er is een informatiemarkt. Er is een T-lounge waar u kunt eten en drinken. Tussen 12:00 en 15:30 uur kunnen bezoekers van de Pyramide van Austerlitz zich per paard en wagen naar het Franse Kamp laten rijden.

za 14 okt ’17, 20:15

CCC-Inc. 50 jaar

Ernst Jansz 50 jaar in het vak

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50

In 1967 richten een paar Amsterdamse vrienden CCC Inc. op.
De band krijgt binnen de kortste keren een cultstatus door hun weergaloze live concerten en door samen in een commune te gaan wonen.
Vanuit een boerderij in de Brabantse Peel bestoken zij het hele land met hun aanstekelijke mix van folk en americana.

50 jaar later doen ze dat nog steeds en is het alsof de tijd geen vat op hen heeft gehad.
In het najaar van 2017 gaat CCC Inc. twee maanden op tournee om het te vieren.

Met: Joost Belinfante, Jaap van Beusekom, Ernst Jansz, Huib Schreurs, Jan Hendriks en Richard Wallenburg.

vooraf eten

Voorafgaand aan het feest va 18.30 u serveren wij een Indische Theaterhap:
Nasi Kuning (gele rijst), Kip met kokosmelk en wortel, Gebakken kouseband, Kroepoek.
De prijs bedraagt 19,50, gaarne uiterlijk vrijdag reserveren: info@beauforthuis.nl ovv datum en aantal

website CCC Inc.
website Ernst Jansz

zie ook:

zo 15 okt ’17, 17:30

Dromen van Johanna

Ernst Jansz

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50
foto: Sander Beerse

foto: Sander Beerse

Ernst Jansz zingt liedjes van Dylan: Visions of Johanna, Sad Eyed Lady of the Lowlands, Just like a woman, Desolation Row en andere. Maar nu vertaald.

Ernst Jansz: “Bob Dylan heeft mij door de jaren heen geïnspireerd. Al van jongs af aan ben ik een bewonderaar. Ik snapte niets van de teksten, maar dat maakte niets uit. Dylan’s teksten hebben een soort schoonheid die je niet kunt verklaren. Hij was de eerste die poëzie en popmuziek bij elkaar bracht. Maar niet alleen in zijn teksten, ook in muzikaal opzicht was Dylan een pionier.
Bij mijn solo-cd’s De Overkant en Molenbeekstraat heb ik me, meer dan bij Doe Maar, op de teksten gericht en daarbij heeft Dylan zeker weer een rol gespeeld. Op Molenbeekstraat staat bijvoorbeeld Huiswaarts, het eerste nummer dat ik van Dylan vertaald heb. Toen mijn zus dat hoorde zei ze: ‘daar moet je meer mee doen’. Uiteindelijk heb ik in twaalf maanden tijd twaalf liedjes vertaald. Het zijn de nummers, die ik zelf altijd het mooist heb gevonden. Die me het meeste raakten. Eigenlijk was ik er bij de meeste nummers van overtuigd dat ze niet te vertalen waren. Het heeft heel wat gepuzzel gekost en ik heb me in alle uithoeken van de Nederlandse taal moeten begeven, maar uiteindelijk merkte ik dat het toch lukte.”

Ernst Jansz wordt bij “Dromen van Johanna” begeleid door Guus Paat op gitaren, Richard Wallenburg op bas en Aili Deiwiks op viool.

“Dromen Van Johanna werd een ware cross-over van Jansz en Dylan, in plaats van een eenvoudig coveralbum”. Dagblad van het Noorden
“De tour lijkt bijna een ode aan Bob Dylan”. AD
“De vertalingen van Jansz zijn secuur waar mogelijk en vrij waar nodig. Met Dylaneske rauwheid maakte hij er twaalf mooi verhalende nummers van altijd van”. De Telegraaf
“Jansz geeft een verrassende draai aan repertoire dat voor velen overbekend zal zijn”. Revolver’s Lust For Life
“Jansz eigent zich de magie van Dylans liedjes toe zonder de tekst of muziek van His Royal Bobness geweld aan te doen”. Haarlems Dagblad

website Ernst Jansz

zie ook:

wo 18 okt ’17, 20:15

Ali B – afgelast

 

Deze voorstelling is afgelast. Ali B. legt in het filmpje hiernaast zelf uit waarom.

website Ali B

vr 20 okt ’17, 20:15

Koos du Plessis

Jannie du Toit – de muziek van Koos du Plessis

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 19,50
€ 15,50
€ 15,50

Jannie du Toit, in Zuid-Afrika één van de grootste namen in de muziek, brengt een ode aan de overleden Zuid-Afrikaanse legende Koos du Plessis (1945-1984).
Du Plessis wordt niet met de minsten vergeleken; Bob Dylan, Leonard Cohen of Jacques Brel.Hij wordt als belangrijk vlaggendrager beschouwd van de ‘musiek en liriek’beweging ontstaan gedurende de jaren zeventig waarin Afrikaanse muziek werd gemaakt, waarbij de tekst een prominente rol kreeg. In die tijd werden dan ook veel Afrikaanse dichters, zoals Ingrid Jonker, op muziek gezet.

website Jannie du Toit

za 21 okt ’17, 20:15

In de schaduw van Toon Hermans

Herman Van Hove en Lissa Meyvis en gastgitarist Benny Ludemann

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 35,00
€ 30,00
€ 25,00

ivm succes extra voorstelling zondag 22 okt. 17.30 u

Een voorstelling om lief te hebben:
Vijf staande ovaties in Carré.
Nu in het Beauforthuis!

Nostalgische avant-première van de Nederlandse tournee in Toons repetitiekerkje in Austerlitz, met de legendarische toongitarist Benny Ludemann

In deze warmhartige Vlaamse hommage aan Toon Hermans vertelt Herman van Hove over zijn wonderlijke belevenissen in de coulissen en aan de keukentafel als laatste manager en vriend van Toon. Hij vertelt hoe het was om samen te werken met Toon, perfectionist en hypochonder, op zijn oude dag nog altijd mateloos ambitieus maar ook vervuld van een ‘gelukzalige weemoed’.
Zangeres Lissa Meyvis – een engelachtige verschijning met een stem zo fijn en breekbaar als kristal – blaast de liedjes van Hermans nieuw, jong leven in, een reflectie van de onschuld en de vrolijkheid die de meester zelf zo hoog in het vaandel voerde. Maar ook van de liefde en de ontroering die hem dreven.

vooraf eten (v.a. 18.30 u)

Soep, quiche, salade en friet voor € 13. Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl

Toon Hermans opnieuw in het Beauforthuis

In 1995 repeteerde Toon met zijn muzikanten maandenlang in het Beauforthuis. Een huis vol zalige herinneringen waar Herman Van Hove ontroerend over vertelt.

Zie foto’s van Toon in Beauforthuis die ook in de voorstelling worden gebruikt.

De voorstelling werd tachtig keer gespeeld in Vlaanderen, stond oktober 2016 in een laaiend enthousiast en ontroerd Carré (vijf staande ovaties) en werd bedolven onder de lovende kritieken van pers en publiek:

 • “Ik zat op een avond in Antwerpen ademloos te luisteren” – Paul van Viet
 • “Tranen van verrukking en ontroering in Carré” – Kick van der Veer, Andermans Veren
 • “De theatermagie van Toon Hermans werkte in Carré als nooit tevoren” – Hans Visser, journalist
 • “Carré in verrukking’” – Jacques Klöters, biograaf Toon Hermans
 • “Hemels gezongen door Lissa Meyvis” – Roland Klamer, programmator Carré

lees het artikel over Lissa Meyvis …

website In de schaduw van Toon

zo 22 okt ’17, 17:30

In de schaduw van Toon Hermans – extra

Herman Van Hove en Lissa Meyvis en gastgitarist Benny Ludemann

ACTIE: het management stelt 25 kaarten beschikbaar voor €25.
koop je actiekaarten – klik hier »

wegens succes geprolongeerd. Nog enkele kaarten voor za. 21 okt.

UNIEK: normaal alleen in de grote zalen staat, maar Toon studeerde zijn laatste voorstelling bij ons in. Daarom een nostalgische avant-première van de Nederlandse tournee in Toons repetitiekerkje in Austerlitz, met de legendarische toongitarist Benny Ludemann!

Een voorstelling om lief te hebben:
Vijf staande ovaties in Carré.
Nu in het Beauforthuis!

In deze warmhartige Vlaamse hommage aan Toon Hermans vertelt Herman van Hove over zijn wonderlijke belevenissen in de coulissen en aan de keukentafel als laatste manager en vriend van Toon. Hij vertelt hoe het was om samen te werken met Toon, perfectionist en hypochonder, op zijn oude dag nog altijd mateloos ambitieus maar ook vervuld van een ‘gelukzalige weemoed’.
Zangeres Lissa Meyvis – een engelachtige verschijning met een stem zo fijn en breekbaar als kristal – blaast de liedjes van Hermans nieuw, jong leven in, een reflectie van de onschuld en de vrolijkheid die de meester zelf zo hoog in het vaandel voerde. Maar ook van de liefde en de ontroering die hem dreven.

eten na afloop (ca. 19.30 u)

Soep, quiche, salade en friet voor € 13. Gaarne reserveren: info@beauforthuis.nl
vooraf en in de pauze ook onze tapas verkrijgbaar

Toon Hermans opnieuw in het Beauforthuis

In 1995 repeteerde Toon met zijn muzikanten maandenlang in het Beauforthuis. Een huis vol zalige herinneringen waar Herman Van Hove ontroerend over vertelt.

Zie foto’s van Toon in Beauforthuis die ook in de voorstelling worden gebruikt.

De voorstelling werd tachtig keer gespeeld in Vlaanderen, stond oktober 2016 in een laaiend enthousiast en ontroerd Carré (vijf staande ovaties) en werd bedolven onder de lovende kritieken van pers en publiek:

 • “Ik zat op een avond in Antwerpen ademloos te luisteren” – Paul van Viet
 • “Tranen van verrukking en ontroering in Carré” – Kick van der Veer, Andermans Veren
 • “De theatermagie van Toon Hermans werkte in Carré als nooit tevoren” – Hans Visser, journalist
 • “Carré in verrukking’” – Jacques Klöters, biograaf Toon Hermans
 • “Hemels gezongen door Lissa Meyvis” – Roland Klamer, programmator Carré

lees het artikel over Lissa Meyvis …

website In de schaduw van Toon

wo 25 okt ’17, 20:15

Ernst Jansz – filmopname UITVERKOCHT

Gideons Droom

Ernst Jansz geeft een besloten concert voor vrienden in het kader van de filmopnames voor Klanken van Oorsprong. Maak nu zelf eens mee hoe zo een filmopname gaat!
Het optreden zal circa 1 uur duren. Omdat het film opnames zijn, kan het zomaar zijn dat een liedje twee keer gespeeld wordt.

De zaal is vol!
Mail ons voor een plekje op de wachtlijst.
M
ail naar info@beauforthuis.nl

Ernst Jansz speelt liedjes van zijn CD Gideons Droom, met krontjongversies van een aantal van zijn mooiste liedjes: liedjes met een Indisch thema van zijn solo-cd’s en uitvoeringen in krontjong van “Rumah saya” en “Tijd genoeg”. Én liedjes uit de Doe Maar-tijd.

‘Klanken van Oorsprong’ gaat over de enorme invloed van de Indo’s op de Nederlandse muziekcultuur. De Tielman Brothers, The Blue Diamonds, Anneke Grönloh en Ernst Jansz zijn allemaal van wezenlijk belang geweest voor de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland en daarbuiten. Deze mensen vertellen in de documentaire allemaal hun eigen persoonlijk verhaal. Over Indië en de komst naar Nederland, hun successen en de rol die hun Nederlands-Indische achtergrond altijd is blijven spelen in de muziek. Hetty Naaijkens – Retel Helmrich, maakster van deze film, maakte eerder de succesvolle documentaires ‘Contractpensions’ en ‘Buitenkampers’ die beide bekroond werden met de Kristallen filmprijs.
Lees meer …

do 26 okt ’17, 20:00

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Masterclass arrangeren

entree
kortingsprijs
€ 12,50
€ 5,00
foto: JazzOrchestra

foto: JazzOrchestra

Voor de echte jazzliefhebber – splinternieuwe stukken komen tot leven

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw geeft vanavond een openbare masterclass arrangeren. Zes studenten van het Conservatorium van Maastricht zijn de hele week begeleid door de internationaal gerenommeerde arrangeur/bandleider Dennis Mackrel, chef-dirigent van het Jazz Orchestra. Vanavond krijgen ze de gelegenheid om hun gearrangeerde werk voor het eerst uit te voeren met het orkest.

Het 17-koppige Jazz Orchestra wordt gezien als een van de beste big bands van Europa en trad eerder wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam, zoals Oleta Adams, Toots Thielemans, Kurt Elling, José James en Georgie Fame. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren, zoals Peter Beets, Joris Roelofs en Bert Boeren.

Dennis Mackrel is sinds 2015 chef-dirigent van het Jazz Orchestra. Hij begon zijn professionele loopbaan als tienjarige en werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in de Count Basie band. Hij speelde in orkesten als The Vanguard Jazz Orchestra, The Carla Bley Very Large Band en de Dizzy Gillespie All Star Big Band en was van 2010 tot 2013 bandleider van Count Basie Orchestra.

De studenten krijgen in dit Arrangers Project een podium dat over het algemeen is voorbehouden aan (internationale) solisten. Hiermee stimuleert het Jazz Orchestra nieuw repertoire voor bigbands en slaat het een brug tussen generaties bigband-musici.

website Jazz Orchestra of the Concertgebouw

za 28 okt ’17, 19:00

Nacht van de Nacht

een belevingstocht in Austerlitz met gidsen van IVN en SBB

Het is een bijzondere nacht, omdat deze nacht de zomertijd eindigt. De Nacht van de Nacht vindt alweer voor de 13e keer plaats.
Tijdens de excursie willen we de nodige aandacht geven aan het probleem van de lichtvervuiling in ons land en het belang van de duisternis. Die duisternis gaan we beleven met al onze zintuigen; we kijken naar silhouetten van bomen en gaan voelen of we op zachte of harde grond lopen. We luisteren naar onze voetstappen en ruiken naar mogelijke geuren. En wat zal de nacht ons aan geluiden brengen? Met recht een belevingstocht om met onze zintuigen in de duisternis het totale bos te beleven.
Ook gaan we samen op een open stuk in het bos met een deskundige naar de sterren kijken, afhankelijk van mogelijke bewolking natuurlijk.
Verder verzamelt elke groep zich afzonderlijk in de werkschuur waar een verhaal word voorgelezen en kunnen we ons samen afvragen welke dieren ’s nachts actief zijn.

De tocht is voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar en duurt ongeveer 2 uur.

We gaan in groepen van ongeveer 15 personen, elk met een gids.
Deelname is gratis.

We starten om 19 uur bij de afslag Staatsbosbeheer aan de Woudenbergseweg (N224), tegenover het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70 in Austerlitz.

aanmelden verplicht

Het maximale aantal deelnemers is 90 personen.
Aanmelden bij het Beauforthuis via email info@beauforthuis.nl

zo 29 okt ’17, 09:45

Hubertusmis

9.45 verwelkoming met hoornblazers, 10.00 Hubertusmis

09.45 verwelkoming kerkgangers met hoornmuziek
10.00 HUBERTUSMIS, olv pastoor Henk Bloem

over de Hubertusmis

Volgens de legende bekeerde Hubertus zich rond het jaar 700 op een Goede Vrijdag tijdens een jachtpartij. Toen hij op het punt stond een edelhert te doden, verscheen er tussen het gewei van het dier een schitterend stralend kruisbeeld. Hierdoor herinnerde hij zich ook dat een hert een deel van Gods schepping is, waarvoor men nauwgezet zorg moet dragen.

Om diezelfde reden serveren wij in het Beauforthuis uitsluitend biologisch vlees, en dan nog in bescheiden mate.
Jachtvereniging Soestdijk jaagt niet echt op dieren, maar op symbolische wijze, in de slipjacht.

Op de feestdag van Sint Hubertus wordt er ook Hubertusbrood gezegend. De legende wil dat door dit brood te eten de dieren en de mensen beschermd zouden worden.

geschiedenis

In de Hubertusmis komen de verering voor Sint Hubertus en de jachthoorn tezamen. In de 17de en 18de eeuw – in de bloei van de Barok – waren de Franse koningen de Grootmeesters van hun Hubertusorde. Zij introduceerden de hoorn in de jagersmis die werd gehouden bij de aanvang van grote jachten ter ere van Sint Hubertus. Zo ontstond in Frankrijk en later in België de Hubertusmis, waarin de liturgie door jachthoorn muziek in plaats van koorzang wordt begeleid.
Vanaf het begin van de 20ste eeuw verspreidt de Hubertusmis zich vanuit Frankrijk en België door Europa. Dat gaat gelijk op met het feit dat toen de Plesshoorns en de parforcehoorns in algemeen gebruik bij burger-jagers kwamen. Daarvoor was jagen een adellijk privilege en was de verspreiding van hoorns veelal beperkt tot de adel en de militairen.
De Duitse traditie kent pas sinds kort de Hubertusmis. De eerste Hubertusmis bliezen Franse en Belgische ‘sonneurs’ op 1 mei 1954 in de Lambertuskerk in Düsseldorf volgens hun Franse traditie. Dat was ter gelegenheid van een internationale vis- en jachttentoonstelling. Pas na 1960 kwamen de Duitse blazers in beweging, maar ook pas nadat weer ‘sonneurs’ – nu uit Cheverny – in de Dom van Xanten de Hubertusmis bliezen.

Muzikaal gezien werkten Cantin, aangevuld door Rochard en Chalmel, de Hubertusmis uit in de Franse traditie. In de Duitse traditie zijn Bartels, Stief, Stiegler, Annerose Greisel en Neuhaus te noemen.
Er zijn veel Hubertusmissen gecomponeerd in beide tradities, die jaarlijks in nog meer varianten worden gespeeld.

hieronder een stukje uit het parochieblad van 2016 – de daarin genoemde datum ging dus over 2016, niet over dit jaar!

zo 29 okt ’17, 17:30

Björn van der Doelen & De Huursoldaten

De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 13,50
€ 13,50
Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft . Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is.

——————————————————————————
Vooraf en in de pauze serveren we onze tapasplank.Voor wie warm wil eten serveren we na afloop lekkere salade, quiche en bio-frietjes voor € 9,-. Dit gaarne even reserveren: info@beauforthuis.nl
——————————————————————————-

Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken.
Verhalen en songs over gemis en verlangen over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy for the Devil.

Björn van der Doelen speelt deze voorstelling met zijn band “de huursoldaten” in de bijzonder bezetting van viool, cello, contrabas, toetsen, pedalsteel, dobro, drums en gitaar.

Ruud vd Boogaard – gitaar, zang; Mischa Porte – Drums; Harmen de Bresser – (contra)bas; Alex Akela – viool, toetsen; Mathijs Leeuwis – pedalsteel, dobro, gitaar; Mirthe de Jonge – cello; Ellen Jeurissen – zang

website Björn van der Doelen

vr 3 nov ’17, 16:00

Proosten op Youp met BeauBier

dakrenovatie gaat beginnen!

Iedereen welkom!

Eindelijk is het dan zo ver: het Beauforthuis staat in de steigers en de reparatie van dak en klokkentoren gaat beginnen. Gulpener, onze duurzame huisbrouwer, heeft hiervoor speciaal voor ons een nieuw biertje gelanceerd: BeauBier!

 • 16 u: wethouder Marcel Fluitman slaat het 1e vat aan en tapt het 1e glas.
 • Tot 20 u is er een hoop gezelligheid met limburgse feestmuziek in de zaal en bijkletsen in het café. En biofriet uit Franklin’s snackbar!

Vóór de kerst zijn de steigers weer weg en natuurlijk draaien we gewoon door onder de renovatie.

za 4 nov ’17, 20:15

The Chet Baker Room

Marijn Brouwers

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50
foto: Claudia Otten

foto: Claudia Otten

The Chet Baker Room is een voorstelling over het leven, imago en werk van trompettist Chet Baker (1929-1988) . Chet was een symbool van een nieuw soort jeugd, rebels maar toch intellectueel. Sinds het midden van de jaren vijftig was bij verslaafd aan heroïne. De belangstelling voor zijn breekbare muziek bleef echter en nam na zijn tragische dood in Amsterdam mei ’88, nog toe.

Het verhaal wordt verteld door middel van frisse, eigentijdse Nederlandstalige versies van jazzklassiekers uit Chet’s American Songbook. Deze hertalingen zijn van onder meer Robert Long en Marijn Brouwers zelf.

de musici: Marijn Brouwers – zang, Hermine Deurloo – mondharmonica, Anne Soldaat – gitaar, Reyer Zwart – bas

Lekker thuis kijken: Let’s get lost

(120 minuten) – regie Bruce Weber
Docu met zeldzame opnames van Chet’s leven

Marijn Brouwers
Marijn Brouwers werd na zijn vorige hommages aan Charles Aznavour en Frans Halsema al een ‘fantastische zanger die je meeneemt in het verhaal van het lied’ genoemd. Nu is het tijd voor een hommage aan Chet Baker. Marijn Brouwers vertelt: “Chet Baker stond bekend om de melancholieke toon in zijn zang en trompetspel. Zijn sterrenstatus, overmatig drugsgebruik en vroege dood creëerden de mythe van ‘de mooie jongen met wie het verkeerd afliep’. Zijn typische sound en zijn donkere leven vormen inspiratie voor de voorstelling waarin we, in aanloop naar zijn dertigste sterfjaar, zijn mooiste nummers – voor het eerst in het Nederlands – ten gehore brengen.”

website Marijn Brouwers

zo 5 nov ’17, 15:00

A Lazy Sunday Afternoon

Vocal Group INSTEAD! en de 4 Gents of Jazz

entree
€ 12,00
Vocal Group INSTEAD! bestaat ruim 5 jaar en viert dat met een heerlijk luisterconcert. Vrolijke en gevoelige songs worden uitgevoerd in 4- tot 7-stemmige a capella, omlijst door warme en spannende jazz van de 4 Gents of Jazz.

4 Gents of Jazz is een jazzband opgericht door 4 muzikanten van de Zeister Muziekschool. De band speelt veel verschillende jazzstijlen, van rustige, intieme jazz tot swingende solo’s, zowel eigen nummers als covers van artiesten als Herbie Hancock en Marcus Miller.

website INSTEAD!

zo 5 nov ’17, 20:15

The Rossettis & Vincent Bijlo

album release ‘No Man is an Island’

entree
€ 12,00

entree €10, inclusief de cd
Tijdens de album release in het Beauforthuis zullen The Rossettis een aantal nummers van de cd ten gehore brengen en Vincent Bijlo zal de avond presenteren. Het programma duurt ongeveer een uur.

Vandaag is het dan eindelijk zo ver: de nieuwe cd van The Rossettis zal verschijnen.The Rossettis is de band rond zangeres, componist en anglist Mariska Reijmerink. Zij zet gedichten van beroemde Engelse en Amerikaanse dichters op muziek om deze voor een breder publiek toegankelijk te maken. De basis van haar songs zijn altijd weelderige melodieën en folk-achtige akkoorden. Haar pianist Sander Veeken, violiste Sophie de Rijk en drummer Arthur Brenkman maken er een heel dynamisch en eigen geluid van dat Mariska’s bijzondere stem op zijn mooist doet uitkomen.

website The Rossettis

De basis voor No man is an Island werd gelegd tijdens de theatertournee in 2016 met schrijver en cabaretier Vincent Bijlo. In deze voorstelling speelden ze 5 van de 11 nummers die op hun nieuwe cd terecht zijn gekomen, waaronder de titelsong. Geen mens is een eiland, iedereen is deel van het continent. Deze woorden van John Donne uit de vroege 17e eeuw werden ineens door iedereen geciteerd na het Brexit-referendum, The Rossettis hadden het toen al in de studio opgenomen en tot motto gemaakt. Het lied is een mooi voorbeeld van de sound van The Rossettis met hun bijzondere combinatie van instrumenten. In totaal staan er 7 songs in deze bezetting op No man is an Island.

Het enige Nederlandstalige nummer heet “Elke Dag” en kent 2 heel speciale bijdragen. Vincent Bijlo is hierin als bassist te horen, en de jonge Syriër Afeef al Doubosh neemt de gitaarpartij voor zijn rekening. Hij is ook te horen in het nummer “Oh me! Oh Life”, het bekende gedicht van Walt Whitman. Het kwetsbare gedicht “Hope is the thing with feathers” is op een heel verrassende en even kwetsbare manier opgenomen.

De cd sluit af met het indrukwekkende “Piano/Softly in the dusk” op een gedicht van D.H. Lawrence.

website The Rossettis

ma 6 nov ’17, 20:15

The Fureys

Still going strong

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 20,00
€ 18,00

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT, maar de Fureys spelen woensdag 15 november ook nog in het ICOON theater in Amersfoort

Deze legendarische groep muzikanten is één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. De broers Finbar, George, Eddy en Paul (ze komen uit een zeer muzikale familie) begonnen 39 jaar geleden samen met hun vriend Davey Arthur hun muzikale tournee door de wereld. Ze trokken volle zalen in heel Europa, Australië, Nieuw Zeeland, Canada en Amerika. Ze hebben voor vele groten der aarde opgetreden en in de grootste hallen (Carnegie, Royal Albert) gestaan.

Van 2 t/m 19 november geven ze 18 concerten in Nederland en België.

Eddie en George Furey vormen de groepskern, zij zingen beiden, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran en laten zich bijstaan door de door Camillus Hiney (accordeon, fluit), Tony Murray (bas) en Daniel Boland (Banjo, viool).

De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt. Een beetje folk liefhebber heeft wel enkele van de 54 cd’s van deze zeer muzikale mannen in hun kast staan, met hits, als: When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, The Red Rose Café of Her Father did not like her anyway.

Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen maar vooral ook hun prachtige emotioneel geladen love en sad songs spreken hun publiek zeer aan.

Een concert van The Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan, iedereen gaat vrolijk naar huis, mis ze niet!

website The Fureys

wo 8 nov ’17, 15:00

Pinokkio

Nederlands Marionettentheater – 4-10 jaar

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50
foto: Ned. Marionetten Theater

foto: Ned. Marionetten Theater

Pinokkio, het Italiaanse sprookje over een houten pop die een echte jongen wil worden en daarbij door schade en schande wijzer wordt, uitgevoerd door het oudste marionettentheater van Nederland. Je vergeet gewoon dat het poppen zijn!

Al bijna een eeuw lang genieten vele duizenden kinderen, ouders en grootouders van dit theater. De vele karakteristieke poppen, in kleurrijke decors, spelen de sprookjes met veel humor en passie. Mede dankzij het unieke bewegingssysteem en de poëtische muziek, worden jong en oud meegevoerd naar een andere wereld.

website Marionettentheater / Pinokkio

do 9 nov ’17, 20:15

Fleurine & the Van Munster brothers

 

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 17,00

Fleurine keert voor het eerst in 10 jaar terug naar het Beauforthuis met een gloednieuw kamerjazz trio, een samenwerking met de virtuoze gebroeders van Munster. Ze brengen een voorproefje van het repertoire van haar CD “Boys from Brazil” die binnenkort uitkomt, met daarop voornamelijk eigen composities. Liefhebbers van sensuele Braziliaanse ritmes en jazz zitten goed!

De in Amerika woonachtige zangeres wordt internationaal geroemd om haar verfijnde stemgeluid, haar virtuoze timing en haar originele composities. Aan het begin van haar carrière vierde ze al succes met haar trio met Jesse van Ruller en Johan Plomp, met wie ze vele malen in het Beauforthuis te beluisteren was. Haar debuutalbum Meant To Be! werd de best verkochte jazz-cd in Nederland in de jaren ’90. Daarna volgden nog drie succesvolle albums waaronder een duet met pianist Brad Mehldau.

Zij ontmoette gitarist Syberen van Munster in New York waar hij summa cum laude zijn master’s degree behaalde aan Queens College. In afgelopen jaren deelde hij het podium met vele bekende jazzmusici in New York. Cellist René van Munster studeerde in Tokyo en sinds zijn terugkomst in Nederland is hij te beluisteren met een scala aan projecten waaronder het moderne muziek collectief Oerknal en het Cello Octet Amsterdam. Ook is hij onderdeel van MiMiC, een project dat muziek naar ziekenhuizen brengt.

 • “Fleurine zingt elke noot raak met speels gemak” – het Parool
 • “Diepgang, gevoel en techniek zijn allen overvloedig aanwezig bij Fleurine” – Trouw
 • “Fleurine is voorzien van een stemgeluid dat klinkt alsof een engel bezit heeft genomen van de huiskamer” – Elsevier

website Fleurine
Fleurine op Facebook

vr 10 nov ’17, 20:00

Uilenwandeling

met de gids van Staatsbosbeheer

Op vrijdagavond 10 en 24 november kun je met een ervaren gids van Staatsbosbeheer op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. Het bos is het dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen. De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens de excursie vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van de boswachterij.

aanvang
20.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Beauforthuis

kosten
€5,00 pp en kinderen €2,50, ter plaatse contant te voldoen

aanmelden
is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

Denk aan warme kleding en goede wandelschoenen. Honden kunnen niet mee.

vooraf eten?
Vanaf 18.30 u serveren wij heerlijke theaterhap: soep, quiche, salade en friet, voor €13. Gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

vr 10 nov ’17, 20:15

ROOD ADEO

Vervlogen dromen en flarden van liefde

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Een must voor liefhebbers van artiesten als Leonard Cohen, Tom Waits, Paolo Conte, John Cale of Robert Wyatt.

Maar voornamelijk voor liefhebbers van Rood Adeo zelf.
Rood Adeo, één van de indringendste songwriters van dit moment: intens, minutieus en aangrijpend.Zijn teksten en composities creëren een labyrint waaruit je niet meer wilt ontsnappen

Zelden zoveel enthousiaste reacties gekregen als na het allereerste optreden van Nighthawks, de band van Rood die ooit was opgericht om muziek van Waits te spelen, maar zich verder ontwikkelde. Zie filmpje Rood in Beauforthuis.

Met: Rood Adeo (vocals, piano & gitaar), Guido Jansen (violen), Taeke Stol (contrabas).

Vanwege het plotselinge overlijden van zijn bassist Bas Rietmeijer in augustus jl., heeft Adeo de release van zijn nieuwe album uitgesteld tot maart 2018. Over het schrijven van nieuwe werk zegt Rood: ‘Liedjes zijn niet anders dan mensen: ze worden te vroeg of te laat geboren en overleven het uiteindelijk niet. Je kunt je een leven lang verdiepen in muziek, maar wat het juiste moment voor een song is, kun je als songwriter niet bepalen. Net zomin als de duivel de vrije wil kan manipuleren, hebben wij ploeteraars niets te zeggen over de Zeitgeist. O ja, we mogen jaren ronddollen op de oefenmat, maar alleen de Tijd wijst uit of dat dollen iets oplevert of niet. Om dit nieuwe werk te kunnen schrijven, heb ik daarom op voorhand mijn wil maar eens vrijaf gegeven, en een nooduitgang in de tijdgeest geknaagd. Ik mag misschien een doorgewinterde determinist zijn, maar dan wel één die maandelijks loterijbriefjes vervalst. Oorzaak en gevolg hebben op dit komende album dan ook
niets met elkaar te maken. Het leven is geen bushalte, zeg…’

website Rood

za 11 nov ’17, 20:15

Frédérique Spigt

The road – muzikale road trip à la Spigt

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50

UITVERKOCHT

foto: Vera van Faassen

foto: Vera van Faassen

Over de hele wereld zijn prachtige songs geschreven over onderweg zijn, reizen, vertrekken, heimwee en naar huis terugkeren. Frédérique Spigt heeft voor The Road haar favoriete muziek uitgezocht. Reizen is voor veel mensen een poging om te ontsnappen aan de sleur van alledag, maar we kunnen ons leven ook als een reis beschouwen. Spigt, Born to be wild, en sinds jaar en dag onderweg naar haar publiek, overdenkt haar eigen reis en vertelt aan de hand van de songs anekdotes uit haar leven.

Met een beetje geluk mag u soms zelf de route bepalen als zij en haar virtuoze band op een kruising belanden. Linksaf naar Route 66 of rechtsaf On The Road To Nowhere? Of blijven we staan met Steamy Windows? Who’s Gonna Drive You Home? Mustang Sally? And in which car? A Little Red Corvette, Mercedes Benz or in A Brand New Cadillac? Ze scheuren allemaal voorbij. Stones, Seger, Nelson, Joplin, Cash, Young en nog veel meer.

Deze fijne roadtrip wordt voor u verzorgd door Frédérique Spigt (zang), Roel Spanjers (piano, hammondorgel), Janos Koolen (gitaar, banjo, mandoline) en Joost van Es (fiddle, basgitaar, mandoline).

‘On the road again
Just can’t wait to get on the road again
The life I love is making music with my friends’ – Willie Nelson

website Frédérique Spigt

zo 12 nov ’17, 13:00

Tubular bells

Sandra & Jeroen van Veen

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 25,00
€ 20,00

Wie kent het niet? Het overbekende thema dat onder andere klonk in de film The Exorcist. Met dit thema was meteen duidelijk dat het spannend zou gaan worden.

Mike Oldfield was slechts 19 jaar oud toen hij zijn Tubular Bells I in 1972 opnam in de studio. Hij speelde alle instrumenten zelf in en de muziek ging aan één stuk door. Ook ontbrak er zang in deze popklassieker, een unicum! Het was Richard Branson die de kracht hoorde van dit vernieuwende werk. Hij kreeg gelijk: het werd dé grote hit van Virgin Records.

In 1992 volgde Tubular Bells II en in 1998 deel III. De muziek is opgebouwd uit laagjes, soms doet het minimalistisch aan, dan weer als classic rock. Sandra en Jeroen van Veen spelen op diverse (ook digitale) piano’s om deze geweldige gelaagdheid op het podium te brengen in een compilatie van Tubular Bells I, II en III.

website Sandra & Jeroen van Veen

Hieronder Tubular Bells op 4 vleugels. Bij ons spelen Sandra en Jeroen als duo.

zo 12 nov ’17, 17:30

Flamencokoor – Calle Real

olv Frans Nottrot, met orkest en dans

entree
€ 16,00
foto: Ginette Lavell

foto: Ginette Lavell

Calle Real voert het publiek mee op een muzikale reis langs de dorpen en steden van Andalusië, in een toegankelijk en aanstekelijk optreden dat uw hart zal raken.

Tien zangeressen brengen als koor de fandango, authentieke flamencostijl uit Alosno, ten gehore, de feestelijke sevillanas uit Sevilla en de pittige tanguillos uit Cádiz.

Het koor wordt ondersteund door twee gitaristen en zijn muzikale ensemble van fluit, cello, viool en trom. Natuurlijk ontbreekt ook de dans niet.

website Calle Real

Coro flamenco Calle Real
Opgericht in 1999 door Frans Nottrot bestaat Calle Real uit een vrouwenkoor ondersteund door twee flamenco-gitaristen, een ensemble van viool, cello en fluit, en een fantastische solo-zangeres. In een ongedwongen optreden voeren zij u op een muzikale rondreis door de verschillende uithoeken van Andalusië, van steden als Cádiz, Sevilla en Málaga tot het rurale Huelva, waar de gedragen fandango’s en uitnodigende sevillanas diep geworteld zijn in het dagelijks leven van de inwoners en nooit ontbreken op hun traditionele feesten.
Calle Real nodigt u uit voor een afwisselend en vurig optreden – en heeft u zelf de sevillanas in de benen, dans vooral mee!

ma 13 nov ’17, 14:00

Mantelzorgmonologen

drie mantelzorgers met hun eigen en toch herkenbare verhaal

Vitras organiseert een middag voor mantelzorgers met een unieke voorstelling waarin u kennis maakt met drie verschillende mantelzorgers met elk een eigen en toch herkenbaar verhaal: een jonge, een oudere en een werkende mantelzorger.

Na afloop gaan spelers en publiek met elkaar in gesprek, om ervaringen uit te wisselen en zo (h)erkenning te ervaren.

Maandag 13 november, 14.00 – 16.00 uur
inloop vanaf 13.30 uur

Georganiseerd door Vitras.

Aanmelden
Er zijn 120 plaatsen beschikbaar en die zijn snel vergeven, dus meld je snel aan: www.vitras.nl/hartvoormantelzorg.

wo 15 nov ’17, 14:00

Dobbe en de Draak 4+

muziektheatervoorstelling

entree
€ 5,00

Dobbe en de Draak is een muziektheatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Het verhaal is een eigentijds sprookje met een draak, een koning en een prinses.

In Platland zorgt een draak voor veel onrust omdat hij alle boeken steelt. Toch doet koning Willem niets, totdat de draak ook zijn bibliotheek plundert. De koning is razend en belooft dat wie de draak verslaat, met prinses Jade mag trouwen en de nieuwe koning zal zijn. Ridder Koenraad ziet dat laatste wel zitten, hij heeft alleen geen idee waar hij de draak moet zoeken. Gelukkig komt hij Dobbe tegen: een jongen die dapperder blijkt dan de ridder zelf, en een heel verrassende ontdekking doet als hij de draak eindelijk ontmoet.

Dobbe en de Draak is een muziektheatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Het verhaal dat werd geschreven door Lennaert Roos is een eigentijds sprookje gelardeerd met humoristische illustraties van Sylvia van Ommen die ook bekendheid verwierf met prentenboeken zoals ‘De Verrassing’ en ‘Drop’. De prachtige illustraties uit het gelijknamige prentenboek als projectie en de liedjes die je meevoeren, maken deze theatervoorstelling tot een lust voor oren en ogen. Lennaert wordt tijdens de reis begeleid door zijn drakenband: Maurits de Lange (toetsen), Peter Kennedy (bas) en Bas Tönis (percussie).

website Dobbe en de Draak

do 16 nov ’17, 20:15

Café Boedapest

Tcha Limberger & his Budapest Gypsy Orchestra

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 20,00
€ 16,00

Zigeunermuziek speelde decennia lang een grote rol in Nederland. In de vorige eeuw waren er vele Hongaarse en Roemeense muzikanten die zich in Nederland vestigden, vaak noodgedwongen door de politieke situatie. De bekendste zijn Toki Horváth, Lajos Veres en Gregor Serban. Ook boekte de (Nederlandse) zigeunerfamilie Weiss met het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando succes. In de zestiger en zeventiger jaren speelde in vele grote steden in Nederland zigeunerorkesten.

Deze traditie komt weer tot leven in het Beauforthuis: twee a drie maal per jaar zullen de bekendste orkesten uit Budapest spelen. Concerten in de stijl van deze muziek: u mag er wat bij bestellen.
De meeslepende muziek en virtuoze musici zorgen voor een onvergetelijke muzikale ervaring.

De primas Tcha Limberger
Sinds het oppakken van zijn eerste instrument – de gitaar, is de componist, zanger en multi-instrumentalist Tcha Limberger een musicus van wereldklasse geworden. Zijn presentatie van op het internationale toneel met zijn Transsylvanische Kalotaszeg Trio en zijn Budapest Gypsy Orchestra, en zijn bijzondere manier van lesgeven van bijna vergeten de traditionele muziek heeft hem tot een van de meest prominente en ‘belangrijke figuren uit de volksmuziek van de Karpatenbekken’ gemaakt.

Zijn optredens met het Budapest Gyspsy Orchestra hebben de meeste bekendheid, met als hoogtepunt de onderscheiding van The Sunday Times: ‘The Polymath virtuoze Tcha Limberger is de koning van Gypsy muziek!’

website Tcha Limberger

vr 17 nov ’17, 20:15

Dromen van Syrië

JazzArt Orchestra olv Martin Fondse & Shaza Hayek

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 10,00

Bijna niemand weet dat Syrië, van oudsher het hart van de Arabische wereld, een van de oudste en rijkste culturen met een schat aan muzikale tradities kent. En laat nu juist muziek in staat zijn om verschillen te overbruggen en over culturele grenzen heen samenwerking mogelijk te maken.

Onder leiding van Martin Fondse en samen met enkele Syrische gastmusici maakt het JazzArt Orchestra een muzikale reis naar en door Syrië, waarin kennismaking en samenwerking centraal staan. Muziek over verlies, hoop en liefde geschreven voor een groot jazzorkest met topmusici uit Syrië en een hoofdrol voor de ontroerende zang van Shaza Hayek. ‘Common ground’ kan worden beschouwd als een krachtige muzikale metafoor voor iets dat in maatschappelijk opzicht hopelijk ook gebeurt: kennismaking, samenwerking en verzoening.

Shaza Hayek
De Syrische zangeres Shaza Hayek (1981) studeerde aan het Conservatorium in Damascus en vluchtte 2 jaar geleden met haar gezin naar Nederland. Syrië heeft een rijke muzikale cultuur met schitterend vocaal repertoire waarin de liefde in al haar facetten centraal staat. Shaza Hayek is een van de vooraanstaande vertolkers van dit genre en wordt in haar vaderland gerekend tot de absolute top. In Nederland trad ze onder meer op bij het VPRO programma Vrije Geluiden.

Martin Fondse
Componist en arrangeur Martin Fondse is vermaard om zijn verhalende, filmische stijl van schrijven en bovendien grensverleggend in het maken van cross-overs tussen muziekstijlen en culturen. Hij schreef de muziek voor meer dan tien films en hij werd onderscheiden met diverse internationale prijzen voor onder meer zijn filmmuziek en orkestrale werken. Naast piano speelt hij de vibrandoneon, de barok versie van de melodica.
Speciaal voor ‘Common Ground’ schreef Fondse nieuwe arrangementen aan de hand van Syrische ‘originals’. Daarmee wordt een unieke verbinding tussen jazz en de muziek uit het Midden-Oosten gemaakt.

website JazzArt Orchestra
website Shaza Hayek
website Martin Fondse

kijk hieronder vanaf 42 sec

en verder nog

za 18 nov ’17, 20:15

frans chanson

L’Espérance Folle

entree
€ 11,00

Ronald Naar (zang) & Tim Geeraedts (piano)

Na hun succesvolle ‘Mistral Gagnant’ een nieuw chansonprogramma met vertolkingen van o.a. Brel, Aznavour, Barbara en Ferrat. Een muzikaal-poëtische reis waarin het persoonlijke en het universele elkaar raken. De titel van het programma is ontleend aan een lied van Guy Béart waarin hij ons uitnodigt om ons steeds weer te laten verrassen door het leven. Ook vanavond zijn verrassingen niet uitgesloten…

Ronald Naar (zang) en Tim Geeraedts (piano) waren in de jaren ’90 tot twee maal toe finalist van het ‘Concours de la Chanson’ in de Kleine Komedie. Ook waren ze finalist in het Parijse concours ‘Vive la Reprise’. Nog steeds verbindt hen een gedeelde passie voor het Franse luisterlied waarin existentiële thema’s op poëtische wijze bezongen worden.

Publieksreacties op ‘Mistral Gagnant’: “Parels van chansons die samen een prachtig collier vormen”, “Intiem en spetterend”, “Een programma uit één stuk”.

website Ronald Naar

zo 19 nov ’17, 15:00

Accordeon: Rik Cornelissen

CD Recording. ft. Oene van Geel & Teus Nobel

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

De gloednieuwe formatie TRIFID van accordeonist Rik Cornelissen zal vandaag hun debuut album opnemen. Gastmuzikanten zijn violist Oene van Geel en flugelhornist Teus Nobel.
Trifid Nebula verwijst naar een kleurrijke nevel in de ruimte waar drie sterren oplichten en de geboorteplaats vormt voor nieuwe sterren

Rik Cornelissen wordt gezien als een ambassadeur van de accordeon en laat zich door jazz, tango en klassiek inspireren. Hij werkte o.a. met Bert van den Brink, Ramon Valle, Juan Pablo Dobal en het Radio Filharmonisch Strijkkwartet.
Trifid heeft een uiterst zeldzame bezetting met accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki.

15:00 – 16.00 eerste set complete CD-opname

pauze

16:45 – 18.00 tweede set voor reparaties en 2e take opnames

Trifid

‘Trifid’ is Latijn voor ‘gesplitst in drie delen’, wat welbeschouwd een vreemde naam is voor dit trio, want de muziek klinkt alles behalve gesplitst. De keuze voor de naam Trifid heeft dan ook meer te maken met de verwijzing naar de ‘Trifid Nebula’, een kleurrijke nevel in de ruimte, opgelicht door een systeem van drie sterren. Het kan omschreven worden als een energieveld in het universum, waarin volop ontwikkeling is en die de geboorteplaats vormt van nieuwe sterren. Het is de zeldzame combinatie van drie neveltypes die de bewegingen van nieuw gevormde sterren onthult. Wellicht toch een passende naam dus?

De muziek van Trifid is juist één geheel – een unieke samensmelting van accordeon,
vibrafoon en contrabas. De combinatie van deze instrumenten is ongebruikelijk en zorgt dan ook voor een heel nieuwe klankstelsel. Eigen composities vormen de basis waarin de drie solisten zich als heldere nieuwe sterren manifesteren.

Accordeonist Rik Cornelissen (NL) wordt gezien als een ambassadeur van zijn instrument en laat zich door jazz, tango en klassieke muziek inspireren. Hij werkte o.a. samen met Bert van den Brink, Ramon Valle, Juan Pablo Dobal en het Radio Filharmonisch Strijkkwartet. Met open geest componeert en creëert hij nieuwe stukken die tussen stijlen laveren en de veelzijdigheid van de accordeon laten zien. Rik’s spel is subtiel, communicatief, verfijnd en hij weet de dynamische en tonale mogelijkheden van zijn instrument moeiteloos naar zijn hand te zetten.

Vibrafonist Vincent Houdijk (NL) is minstens even avontuurlijk en staat bekend om zijn gevoel voor melodie, harmonie en swing. In 2016 werd Houdijk door Nederlandse programmeurs verkozen tot Young VIP, oftewel meest veelbelovend jazztalent in Nederland. Vincent werkte ondermeer met Ivo Janssen, Eric Vloeimans, Ravi Coltrane en Sean Jones. Zijn composities tonen zijn enorm brede kennis en kunde en zijn vaak wonderlijke creaties van jazz, klassiek, minimal, pop en wereldmuziek.

Bassist Maciej Domaradzki (P) begon zijn carrière aanvankelijk als klassiek geschoold
trompettist, maar schakelde over op bas tijdens zijn studies in Polen, Oostenrijk en
Nederland. Hij werkte onder meer samen met Mark Murphy, Paul Stark, Jasper Blom en Ben van Gelder. Met het Sebastiaan van Bavel Trio won hij een Edison Award, waarbij zijn spel vergeleken werd met dat van Scott LeFaro.

Deze gloedvolle musici creëren samen een geluid dat niet eenduidig te vatten is in genre- of stijltyperingen, maar dat misschien het beste omschreven kan worden als een levendige, avontuurlijke en intieme ervaring, waarbinnen vanuit lyriek en sereniteit mysterieuze energievelden ontstaan.

vr 24 nov ’17, 20:00

Uilenwandeling

met de gids van Staatsbosbeheer

Op vrijdagavond 10 en 24 november kun je met een ervaren gids van Staatsbosbeheer op zoek naar uilen in boswachterij Austerlitz. Het bos is het dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen. De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens de excursie vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van de boswachterij.

aanvang
20.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Beauforthuis

kosten
€5,00 pp en kinderen €2,50, ter plaatse contant te voldoen

aanmelden
is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl

Denk aan warme kleding en goede wandelschoenen. Honden kunnen niet mee.

vooraf eten?
Vanaf 18.30 u serveren wij heerlijke theaterhap: soep, quiche, salade en friet, voor €13. Gaarne reserveren info@beauforthuis.nl

vr 24 nov ’17, 20:15

Michael Kaeshammer

boogie woogie, jazz & blues

entree
kortingsprijs
€ 25,00
€ 20,00

Wij zijn bijzonder trotsdat deze beroemde Canadeese pianist/zanger bij ons komt spelen. Luister hier alvast!
Met zijn vaste bassist en drummer speelt Kaeshammer een swingende mix van boogie woogie, jazz, en blues.
Een optreden van Kaeshammer is indrukwekkend, energiek, virtuoos en altijd swingend en entertaining!

Michael tourt over de gehele wereld, vooral in Canada en de USA.
In 2017 ontving Michael de onderscheiding “Best Jazz Artist” in Canada.
Zijn aanstaande album “Something New”, is opgenomen in New Orleans, met medewerking van veel New Orleans legendes

website Michael Kaeshammer

zo 26 nov ’17, 13:00

Flamenco Íntimo

Compañía María “la Serrana” –

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,00
€ 18,00
foto: Marjon Broeks

foto: Marjon Broeks

Een prachtige voorstelling van hoge kwaliteit, op een manier die buiten Spanje maar weinig te zien is.

Onder begeleiding van het melodieuze en ritmische spel van gitarist Luis Amador en de hese en gevoelige stem van zijn nicht Rosario Amador zal La Serrana meerdere dansen doen in haar pure explosieve stijl.

Speciale gast vanavond is jong talent flamenco danseres Mathilde Brugman uit Zeist. Zij zal één nummer verzorgen.

Een echte Spaanse flamenco peña waar alle liefhebbers bij elkaar komen voor een drankje en voorstelling. Er zijn zit- en staplaatsen en de bar is gedurende de voorstelling open.

website La Serrana

zo 26 nov ’17, 18:30

Maaike Martens

Wie blijft hier?

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 19,50
€ 14,50

Al voor ze aan de kleinkunstacademie begon speelde Maaike met Don Quishocking en in ‘Spijkers Met Koppen’. Na haar opleiding mocht ze direct een eigen muziektheatervoorstelling maken: ‘Dag Lieve Koe!’ en werkte ze o.a. met Youp van ’t Hek.
In Wie blijft hier? onderzoekt Maaike Martens samen met het publiek, via haar liedjes, personages en verhalen, de worsteling met de tijd.
M.m.v. Erik Rutjes (gitaar), Jasper Slijderink (toetsen) en Viktor van Woudenberg (percussie). Regie: Titus Tiel Groenestege.

website Maaike Martens

wo 29 nov ’17, 20:15

Freek de Jonge

Koffers

entree
€ 22,00

UITVERKOCHT

foto: ANP

foto: ANP

morgen (30 nov) een extra voorstelling

Nog eenmaal mag de legendarische disc jockey/presentator Dries Draaisma zijn kunsten vertonen in een show die ruim 40 jaar onder de titel Koffers de ether in ging.

Koffers was lange tijd razend populair bij de luisteraars door zijn unieke variatie van populaire plaatjes en praatjes. Actuele interviews en ooggetuige-verslagen en vertaalde hits van alle tijden.
Het radiospel Je Hoort Niet Wat Je Ziet en de rubriek Het Verzoeknummer van de Maand.

De band Lik op Stuk, bestaande uit vrienden van Dries, zal de muzikale begeleiding verzorgen.

De laatste voorstellingen van Freek de Jonge behoren tot de beste die hij ooit maakte. Over de laatste voorstelling, “Als je me nu nog niet kent” schreef de pers:

 • De Volkskrant (****) “Het Nederlandse cabaret kan nog niet zonder Freek de Jonge”
 • Trouw (*****) “Freek is en blijft de meester, fenomenaal”
 • AD (***) “Zo weet Freek de staat van het land nog steeds perfect te vangen in een – ruim 2 uur durende! – krachttoer en geeft hij zijn al meer dan imposante oeuvre nieuwe diepte.”
 • De Standaard (*****) “De nieuwe voorstelling van Freek de Jonge behoort tot het beste wat hij ooit gemaakt heeft, en dus per definitie tot het beste wat het Nederlandse en Vlaamse cabaret de voorbije halve eeuw heeft voortgebracht”

website Freek de Jonge

do 30 nov ’17, 20:15

Freek de Jonge

Koffers

entree
€ 22,00

UITVERKOCHT

foto: ANP

foto: ANP

Nog eenmaal mag de legendarische disc jockey/presentator Dries Draaisma zijn kunsten vertonen in een show die ruim 40 jaar onder de titel Koffers de ether in ging.

Koffers was lange tijd razend populair bij de luisteraars door zijn unieke variatie van populaire plaatjes en praatjes. Actuele interviews en ooggetuige-verslagen en vertaalde hits van alle tijden.
Het radiospel Je Hoort Niet Wat Je Ziet en de rubriek Het Verzoeknummer van de Maand.

De band Lik op Stuk, bestaande uit vrienden van Dries, zal de muzikale begeleiding verzorgen.

De laatste voorstellingen van Freek de Jonge behoren tot de beste die hij ooit maakte. Over de laatste voorstelling, “Als je me nu nog niet kent” schreef de pers:

 • De Volkskrant (****) “Het Nederlandse cabaret kan nog niet zonder Freek de Jonge”
 • Trouw (*****) “Freek is en blijft de meester, fenomenaal”
 • AD (***) “Zo weet Freek de staat van het land nog steeds perfect te vangen in een – ruim 2 uur durende! – krachttoer en geeft hij zijn al meer dan imposante oeuvre nieuwe diepte.”
 • De Standaard (*****) “De nieuwe voorstelling van Freek de Jonge behoort tot het beste wat hij ooit gemaakt heeft, en dus per definitie tot het beste wat het Nederlandse en Vlaamse cabaret de voorbije halve eeuw heeft voortgebracht”

website Freek de Jonge

za 2 dec ’17, 10:15

Schrijfcafé

Samen met anderen ongedwongen schrijven in het Schrijfcafé – 10.15 tot 13.00 u

Samen met anderen ongedwongen schrijven in het Schrijfcafé. Bron van inspiratie vormt je eigen levensloop. Ben je voor het eerst, dan maak je in 3 uur tijd kennis met de methode van het autobiografisch schrijven.

We doen elk schrijfcafé minstens drie schrijfopdrachten. Je zal zien dat het in geuren en kleuren beschrijven van gebeurtenissen (fragmenten) uit je leven vreugdevol en verdiepend is. Dat is mede te danken aan de manier waarop geschreven wordt: Aan de hand van korte opdrachten schrijf je snel, zonder je pen van papier te halen en je maakt bij je beschrijving gebruik van al je zintuigen.

Het schrijfcafé wordt begeleid door Arianne Collee (biografisch schrijfcoach).

Tijd
van 10:15 tot 13:00 uur

Kosten
€ 18,50 incl. 1 consumptie

Opgeven
Inschrijving via info@draadvanarianne.nl.
Meer informatie bij Arianne Collee, tel: 06 – 36 1688 36

za 2 dec ’17, 20:15

Daniël Wayenberg & Martin Oei

Rachmaninov in de polder

entree incl. pauzedrankje

kortingsprijs

€ 22,00
€ 18,00

De 88-jarige Daniël Wayenberg en de 21-jarige Martin Oei zijn al ruim vijf jaar een opmerkelijk duo. Wat op het eerste gezicht een ongelijke match lijkt tussen de exuberante en flamboyante meester en een schuchtere gezel, heeft zich bewezen als een vruchtbare samenwerking tussen twee partners die aan elkaar zijn gewaagd.

Wayenberg en Oei spelen regelmatig repertoire voor twee piano’s met hoogtepunten uit de Romantische pianotraditie. Voor de pauze speelt Oei bij ons de solopartij in het Tweede pianoconcert van Rachmaninov en Wayenberg de orkestpartij. Na de pauze zijn de rollen omgedraaid in het Derde pianoconcert.

 • S. Rachmaninov prelude op.23 nr. 5 in g kl.t.
 • S. Rachmaninov tweede pianoconcert op.18 in c kl.t.
  1. Moderato
  2. Adagio sostenuto
  3. Allegro scherzando

Pauze

 • S. Rachmaninov derde pianoconcert op. 30 in d kl.t.
  I. Allegro ma non tanto
  II. Intermezzo: Adagio
  III. Finale: Alla breve

website Martin Oei

zo 3 dec ’17, 11:00

Meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kleine beurs
€ 15,00
€ 5,00

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 9 jaar
van 11.00 tot 13.00 uur

zo 3 dec ’17, 17:30

Eric Vaarzon Morel & Leoni Jansen

Ierse nachten

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 18,50
foto: Merlijn Doomernik

foto: Merlijn Doomernik

Achter het net gevist? Eric Vaarzon Morel speelt ook op 13 januari, met Juan en Miguel Martinez

Van alle Europese volkeren komt het DNA van de Ieren waarschijnlijk nog het meest overeen met dat van de Spanjaarden. Na hun succesvolle programma Santiago gaan Leoni en Eric daarom samen op pad naar Ierland: via Cork, café The Spaniard in Kinsale naar Dublin, het pad volgen van Sint Brandaan en op zoek naar de voorouders van Joni Mitchell en Mary Black.

Met hun gitaren op de rug doorkruisen zij het prachtige oud-Keltische land, rijk aan tradities. Al wandelend en muziek makend, verzamelen zij verhalen over mythen en sagen die Spanje en Ierland verbinden.

Ze gaan op zoek naar de ‘thin places’, plekken waar Keltische magie en mystiek opdoemen uit de mist. Waar het oude en nieuwe samenkomen en je heden en verleden kunt aanraken. Feeën, heksen, druïden en kabouters (duendes): de Keltische mythologie is ervan doordrenkt.

En zo gaat het, Leoni en Eric reizen af naar het land van dichters en schrijvers als W.B. Yeats, James Joyce, van de jiggs en reals, Sint Brandaan, Keltische goden, de Spaanse Armada en whiskey, heel veel whiskey! Yeah y olé, weer een pelgrimstocht!

My love, we will hear, I and you, we will hear,
The calling afar of the doe and the deer.
And the bird in the branches will cry for us clear.
– W.B. Yeats

website Eric Vaarzon Morel
website Leoni Jansen

vr 8 dec ’17, 20:15

brazil

Songs byRadamés Gnattali

entree
kortingsprijs
€ 17,00
€ 12,50

release-concert ‘Canção’ – Luís Rabello en Agnes Gosling

Beschouwd als één van de grootste componisten in Brazilië, zweeft de muziek van Radamés Gnattali op de grens tussen klassieke en populaire muziek. De Nederlandse zangeres Agnes Gosling samen met Braziliaanse pianist Luís Rabello zullen de release van hun EP Cançåo ten gehore brengen met nooit eerder gespeelde of uitgebrachte werken van deze Braziliaanse meester.

Agnes en Luís waren op 30 november te gast in OPIUM
beluister de uitzending

De Braziliaanse concert pianist Luís Rabello komt uit een muzikale familie met zeer diepe wortels in de traditionele Braziliaanse muziek. Radamés Gnattali had een nauwe band met de familie Rabello met wie hij speelde, zijn muziek opnam en aan wie hij ook een aantal stukken opdroeg. Na de dood van Gnattali in 1988 is de nauwe band tussen de families gebleven. Deze vriendschap maakte dat Luís toegang kreeg tot alle manuscripten van de componist en daar een aantal verborgen schatten te ontdekte die nu eindelijk ook toegankelijk zijn voor publiek.

Zangeres Agnes Gosling raakte bevlogen door en studeerde Braziliaanse muziek aan het conservatorium in Rotterdam. Met haar debuutalbum CAIS – een tribute aan Milton Nascimento – sleepte ze meteen een Edison nominatie in de wacht. Waar veel mensen de Braziliaanse muziek kennen van de Samba en Bossa Nova, laat Gosling juist graag die andere kant horen. De crossover muziek, waar je niet meteen een label op kunt plakken maar wel meteen door gegrepen wordt. Haar stijl wordt omschreven als diep maar tegelijkertijd licht, warm, ‘sophisticated’ en met een stem die recht naar je hart gaat.

website Agnes Gosling

zo 10 dec ’17, 12:00

Repelsteeltje

Nederlands Marionettentheater – 4-10 jaar

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50
foto: Ned. Marionetten Theater

foto: Ned. Marionetten Theater

De oorsprong van het door Grimm opgetekende sprookje “Repelsteeltje” stamt ergens uit Duitsland of Scandinavië, waar veel dwergen, kabouters, kobolden en aardmannetjes een rol speelden in volksvertellingen. Zo stalen deze wezentjes bijvoorbeeld mooie baby’s van mensen of verwisselden die met hun eigen veel lelijkere baby’s.
Repelsteeltje wil in dit sprookje het koningskind hebben voor zijn hulp bij het goud spinnen.
Het was ook zo dat als je de naam wist van een machtig wezen, hij dan zijn kracht zou verliezen. Zo wil Repelsteeltje zijn naam niet vertellen, maar is ook zeker dat niemand het kan raden omdat hij geen mensennaam draagt. Als hij de naam zelf per ongeluk verraden heeft, verliest hij zijn kracht en stampt hij van woede zo hard op de grond, dat hij er inzakt. Aangezien dit aardmannetje de naam van een plantje draagt, laten wij een prachtig repelsteelplantje op die plek verschijnen. Het aardmannetje heeft zijn kracht verloren die hij gebruikte om uit het gestolen stro goud te spinnen. Wij laten dan ook al het goud terug veranderen in stro.

Het Nederlands Marionettentheater

Al sinds 1923 genieten kinderen en volwassenen van Het Nederlands Marionettentheater. De karakteristieke poppen spelen bekende sprookjes in mooie decors, omlijst door bijzondere muziek. In 1953 maakte zij één van de meest legendarische televisieserie’s”Dappere Dodo”. Na bijna honderd jaar heeft het theatergezelschap olv Mariska, dochter van Joost Brugman, de 16.000ste voorstelling gespeeld.
Zie het Nederlands marionettentheater in DWDD

website Repelsteeltje

za 16 dec ’17, 20:15

danceparty

de 70’s ;80’s en 90’s hits Deejay Tour

entree
€ 10,00

Op veler verzoek weer een dance party met highlights uit de 70’s, 80s en 90s.
De 70’s, 80’s en 90’s hits Deejay Tour draait de muziek die jij wilt horen!

Rob de Mink is de deejay van deze Classics drive-in show en draait de beste Classics vanaf de jaren ’70. Rob verdiende zijn sporen bij o.m. de Veronica drive-in show, de Marlboro disco-show en op radiozenders als Radio Mi Amigo, Hilversum 1 en 3, Radio 10, Radio Noordzee, Radio 538, Radio Veronica, Classic FM en Sky Radio. Daarnaast is hij altijd blijven optreden in het land met kleinere of grotere drive-in shows.
Vanavond bij ons!

 • met muziek van de de beste artiesten van de jaren 70 tot nu!
 • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
 • LET OP : BETALEN MET PIN, NEEM JE PINPAS MEE!!!!

zo 17 dec ’17, 13:00

INDIA, Klassiek, Afrika, Oriënt & Jazz,

SANDIP BHATTACHARYA & friends

entree
€ 30,00

een middag lang met 2 concerten met de beste wereldmuziek, met een Indiaase maaltijd toe. De concerten zijn ook los te bezoeken.

Sandip Bhattacharya, meester op de tabla, woont 30 jaar in Nederland en komt dat bij ons vieren met musici uit alle windstreken, die elk uitblinken op hun gebied. een muzikale wereldreis in één middag: van Indiase klassieke muziek naar Afrikaanse groove, van mantra muziek naar jazz, Midden-Oosterse melodieën en geweldige ritmes.

Er zijn 2 concerten die ook los te bezoeken zijn:

13.00 – India: Klassiek, Mantra, Andalusia
met Jan Kuiper(gitaar),Buvana (zang en harp), Eric Huele (piano)
met authentieke instrumenten als Santoor en Sarangi Lehara en ud.Mantrazang & -devotionele muziek.
lees meer over alleen dit eerste deel

15.30 – India, Afrika & Jazz
met Ernst Reijseger (cello), Mola Sylla (zang, percussie), Zoumana Diarra (gitaar & kora), Eric Huele (piano), Jan Kuiper (gitaar), Monica Akihary (zang) & Niels Brouwer (gitaar).
met de allerbeste musici van India naar Afrika, van traditional naar jazz.
lees meer over alleen dit tweede deel

18.15 – Indiaas buffet
voor wie wil is er Indiaas buffet:
Nasi veg, Groente ,Indiase kaas met spinazie, Kip tikka masala, Gemengde sla , Papardam

De concerten zijn ook los te bezoeken:
concert 1 (13.00 u, €15)
concert 2 (15.30 u, €15, of €25 incl. maaltijd)

Sandip Bhattacharya is afkomstig uit Benares, waar hij zich aanvankelijk vooral verdiepte in klassieke Noord-Indiase muziekstijlen. Evenals zijn beroemde plaatsgenoot Ravi Shankar verlegde hij zijn muzikale grenzen door samenwerking met top musici uit allerlei genres. Zo speelde hij met trompettist Eric Voeimans, cellist Ernst Reijseger, flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel en de Senagalese stemkunstenaar Mola Sylla, op gerenommeerde podia en festivals als North Sea Jazz en Montreux Jazz Festival.

website Sandip Bhattacharya

zo 17 dec ’17, 13:00

India: Klassiek, Mantra, Andalusia

SANDIP BHATTACHRYA, Jan Kuiper,Buvana, Eric Huele

entree
€ 15,00

Sandip Bhattacharya, meester op de tabla, woont 30 jaar in Nederland en komt dat bij ons vieren.

Dit concert speelt hij Indiase klassieke muziek op Santoor en Sarangi Lehara, Andalusisch op ud, mantrazang & devotionele muziek samen met Buvana (harp), Erik Huele (piano), Jan Kuiper (gitaar), Afrikaans met Jan Kuiper en Eric Huele.

Om 16.30 uur start het tweede concert India/Afrika/Jazz. Info

Sandip Bhattacharya is afkomstig uit Benares, waar hij zich aanvankelijk vooral verdiepte in klassieke Noord-Indiase muziekstijlen. Evenals zijn beroemde plaatsgenoot Ravi Shankar verlegde hij zijn muzikale grenzen door samenwerking met top musici uit allerlei genres. Zo speelde hij met trompettist Eric Voeimans, cellist Ernst Reijseger, flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel en de Senagalese stemkunstenaar Mola Sylla, op gerenommeerde podia en festivals als North Sea Jazz en Montreux Jazz Festival.

zo 17 dec ’17, 15:30

India, Afrika & Jazz

SANDIP BHATTACHRYA, Ernst Reijseger, Mola Sylla, Zoumana Diarra, Eric Huele, Jan Kuiper, , Monica Akihary & Niels Brouwer

entree
€ 15,00

Sandip Bhattacharya, meester op de tabla, woont 30 jaar in Nederland en komt dat bij ons vieren.
In dit concert gaat hij met de allerbeste musici van India naar Afrika, van traditional naar jazz: Ernst Reijseger (cello), Mola Sylla (zang en verschillende afrikaanse instrumenten), Monica Akyhari, Erik Huéle, Zoumana Diarra, Jan Kuiper en Oke Sene (djenmé).

na afloop eten
Na afloop is er om 18.15 voor wie wil Indiaas buffet: Nasi veg, Groente, Indiase kaas met spinazie, Kip tikka masala, Gemengde sla, Papardam
Wil je meeëten? Koop dan een kaartje concert incl. maaltijd.

concert eerder op de middag
Om 13.00 start de middag met een Indiaas Klassiek Concert. Info

Sandip Bhattacharya is afkomstig uit Benares, waar hij zich aanvankelijk vooral verdiepte in klassieke Noord-Indiase muziekstijlen. Evenals zijn beroemde plaatsgenoot Ravi Shankar verlegde hij zijn muzikale grenzen door samenwerking met top musici uit allerlei genres. Zo speelde hij met trompettist Eric Voeimans, cellist Ernst Reijseger, flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel en de Senagalese stemkunstenaar Mola Sylla, op gerenommeerde podia en festivals als North Sea Jazz en Montreux Jazz Festival.

wo 20 dec ’17, 20:15

Knight of the guitar – Jan Akkerman

met Ruben Hoeke, Anton Goudsmit, Leif de Leeuw en Erwin Java; special guest John Hayes

entree
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 30,00
€ 25,00
€ 25,00

UITVERKOCHT

Vijf Nederlands topgitaristen op één podium, dat is ‘Knight of the Guitar’. Of vrij vertaald ridders ’te gitaar.’ Deze vijf Hollandse meesters zijn achtereenvolgens: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Erwin Java, Ruben Hoeke en Leif de Leeuw. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen en dat zal tijdens hun gezamenlijke tour ook zeker gaan gebeuren. Het vijftal zal op het podium door Akkermans vaste band worden ondersteund. Op de planken verder de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.

Bedenker van ‘Knight of the Guitar’ Jan Akkerman wil er graag een traditie van gaan maken om op en rond zijn verjaardag ( 24 december) een muzikaal event te organiseren. Deze editie met een aantal gitaarcollega’s. Verwacht gearriveerde grootheden naast aanstormende talent, bluesgiganten naast subtiele fingerpickers, soul- en jazzfreaks tegenover rockbeulen: alles wat er mogelijkerwijs uit een gitaar gehaald kan worden, zal te horen zijn. Op 20 december trappen de gitaristen af in Austerlitz. Hun korte maar intensieve tour beëindigen ze op 30 december in de Oosterpoort.

heet van de naald
Mother’s Finest gitarist John Hayes sluit zich aan bij het gezelschap. Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. Mothers Finest scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Baby Love’. Als lid van Mother’s Finest heeft John Hayes nieuwe alternatieve wegen bewandeld om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Altijd proberend om een combinatie te vinden van een vette rockgitaar met dansbare ritmes en stevige drumpartijen. Naast Mothers Finest heeft Hayes ook met Sting, Vinx, Sheryl Crow, Jackyl, The Beastie Boys en Herman Brood And His Wild Romance opgetreden.
foto: Ben Breuseker

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij is actief in verschillende muziekstijlen. In 2010 werd Goudsmit de Boy Edgar prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist. Hij maakte deel uit van de oprichting van Benjamin Hermans New Cool Collective, maar heeft ook zijn eigen band The Ploctones.

Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hij werkte samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en werd zelfs gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor. Hoeke is vrijwel continu on the road en daar komt voorlopig geen eind aan.

Leif de Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit.

Nestor Jan Akkerman tot slot behoeft niet al te veel introductie: zijn rijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop.

website Jan Akkerman
website Anton Goudsmit
website Leif de Leeuw
website Ruben Hoeke
website Erwin Java

lees ook het interview dat Harry de Jong afnam aan Jan

za 23 dec ’17, 20:00

Kiev Koor Credo

koorzang uit de Oekraine

entree
ASZ-leden
€ 26,50
€ 24,00

Oosterkerk – Zeist

Credo Kiev Koor o.l.v. Boghdan Plish is een koor van absolute wereldklasse en prijswinnaar van internationale concoursen.
Loepzuivere, betoverende, gewijde koorzang uit de Oekraïne, geworteld in de Oosters orthodoxe en Byzantijnse geschiedenis met in hun veelzijdige repertoire hedendaagse bewerkingen van moderne Oekraïense componisten maar ook internationale componisten als Arvo Pärt, Aleksandar Schetinskiy en Valentin Silvestrov.

Het koor heeft al een paar keer in Nederland opgetreden en is zeer enthousiast ontvangen door pers en publiek. Zij waren maart 2010 te gast bij VPRO’s Vrije Geluiden.

Het Kiev Koor Credo werd opgericht in april, 2002. Alle zangers van het koor zijn professionele muzikanten. De dirigent van het koor is de winnaar van de Grand Prix van de III Oekraïense competitie voor koordirigenten, de chef dirigent van het Nationale Opera en Ballet Theater van Oekraïne vernoemd naar T.Shevchenko (sinds 2013) – Bogdan Plish.

Vanaf het begin is Credo er in geslaagd om de aandacht van een breed scala aan muziek fans aan te trekken en ontvangt lovende kritieken van de meest invloedrijke muzikanten van het land en in het buitenland. Het repertoire van het koor bestaat uit a capella muziek van de 16e-21e eeuw, volksmuziek en stukken van het genre cantate-oratorium, die worden uitgevoerd in samenwerking met de beste orkesten van het land. Tijdens het uitvoeren van gewijde muziek streven deze koor kunstenaars naar de hoogste artistieke eenheid waarin de warmte en spiritualiteit centraal staat. Hierdoor creert het koor een unieke stijl van uitvoering.

In 2005-2017 toerde Credo Polen, Rusland, Slowakije, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije. Het koor won de XXIV Internationale Competitie van Sacred Music ‘Hainuwka-2005 “(Polen), nam de Grand Prix van de 44e International Choir Competition in Tolosa (Spanje), werd een finalist van de Europese Grand Prix in koorzang 2013 (Arezzo, Italië).

Oosterkerk

Dit concert vindt plaats in de Oosterkerk in Zeist (Woudenbergseweg 44, 3701 BC).
Zie onze Googlemap.
De Tomtom heeft moeite met dit adres – navigeer daarom naar Prof. Lorentzlaan 2 – u komt dan aan het begin van Prof. Lorentzlaan uit, tegenover de Oosterkerk.

zo 24 dec ’17, 11:00

Familie-meezingochtend

olv Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz

entree
kleine beurs
€ 15,00
€ 5,00

Vandaag is er een familie-meezingochtend 11-13 uur in het Beauforthuis, een kerstspecial met bekende en onbekende kerstmuziek vanuit de hele wereld.
Iedereen kan meezingen, zonder bladmuziek. Heel leuk om je partner, ouders, kinderen mee naar toe te nemen. Leeftijd: iedereen vanaf 4 jaar.

 • Na afloop lunchen met een kerstplankje (warm en koud) €9,50 (kinderen (€6,50) reserveren info@beauforthuis

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit – samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Zingen brengt je bij je bron, bij je creativiteit. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan verschillende liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen we niet van bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speels is ons muzikale gereedschap.

voor iedereen vanaf 4 jaar
van 11.00 tot 13.00 uur

zo 24 dec ’17, 20:30

alternatieve kerstnacht

Westerse Lyriek & Perzische Percussie – Afra Mussawisade & Jeroen van Vliet

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

Westerse Lyriek & Perzische Percussie

Een betoverend concert van de Iraanse multi-percussionist Afra Mussawisade en de Nederlandse pianist Jeroen van Vliet. Oosterse klanken, ritmes en melodieën in dialoog met Westerse poëtische muziek.

Voorafgaand om 19 u een boswandeling om los te komen van alle dagelijkse beslommeringen..

Er is ook een midnachtvoorstelling, om 23.00 uur

zo 24 dec ’17, 23:00

alternatieve kerstnacht

Westerse Lyriek & Perzische Percussie – Afra Mussawisade & Jeroen van Vliet

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
€ 22,50
€ 12,50

Westerse Lyriek & Perzische Percussie

Een betoverend concert van de Iraanse multi-percussionist Afra Mussawisade en de Nederlandse pianist Jeroen van Vliet. Oosterse klanken, ritmes en melodieën in dialoog met Westerse poëtische muziek.

Voorafgaand om 21.30 u een boswandeling om los te komen van alle dagelijkse beslommeringen.

Er is ook een vroege voorstelling, om 20.30 uur

ma 25 dec ’17

1e Kerstdag theatercafé open

vanaf 10 u is er plaats in de herberg

Vandaag, 1ste Kerstdag, is ons theatercafé open, vanaf 10.00 uur.

Welkom!

di 26 dec ’17, 15:00

Jules de Corte

Lied van mijn vader II -Ernst de Corte & Guus Westdorp

entree incl. pauzedrankje
kortingsprijs
ASZ-leden
€ 17,50
€ 13,50
€ 13,50
foto: Sebastian Beijersbergen

foto: Sebastian Beijersbergen

Het repertoire van Jules de Corte zal, net als dat van Drs. P of Cornelis Vreeswijk, bestand blijken tegen de erosie van de tijd. Jules’ zoon Ernst raakte drie jaar geleden gefascineerd door de korte, grappige, gevoelige en altijd weer strijdbare liederen van zijn vader. Uit die veelheid van liedjes heeft hij nu een tweede avondvullend programma samengesteld dat dit seizoen uitgebreid rond reist. Zijn pianist Guus Westdorp en hijzelf zijn immers nog lang niet uitgekeken op het repertoire. Telkens opnieuw boren zij nieuwe lagen aan.

De gelijknamige CD van het programma biedt de liefhebber een tastbaar aandenken aan een groot Nederlands liedcomponist, wiens stem voortleeft in die van zijn zoon.

maaltijd na afloop
Na de voorstelling gaan we nog even naar buiten, lekker uitwaaien en genieten van de natuurlijke omgeving rond het Beauforthuis.
Bij terugkomst staan in de kerkzaal prachtig gedekte lange tafels …

lees meer en reserveer …

Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre neemt al snel een grote plek in in zijn carrière. Veel concertreizen volgen met diverse ensembles en bands over vele grenzen.

Guus Westdorp, pianist en componist, deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij speelde eerder in het Beauforthuis o.a. met liederen van Shaffy en Brel en in een pianobattle met Bert van den Brink. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List, Ramses Shaffy.

lees het Telegraaf interview
Ernst de Corte bij Frits Spits in De Taalstaat

website Ernst de Corte

website Jules de Corte
website Guus Westdorp

di 26 dec ’17, 18:00

kerst-tapas

lekker met z’n allen aan lange tafels

entree
kortingsprijs
€ 35,00
€ 20,00
Onze Kerst-tapas start met een glaasje zoete aardappelsoep met kokos en limoen.
In de kerkzaal staan prachtig gedekte lange tafels, met in het midden diverse broodjes en dip, fenegriek- walnotenkaas, roggebrood, vijgenbrood, appelstroop, oude kaas, mosterd, tomaatjes, komkommer en druiven.
Dat wordt aangevuld met een heerlijke salade met blauwe kaas en peer, groente taartje met schorseneren, pompoen en walnoot, frietjes en zuurkool met spekjes voor wie wil.
Als afsluiter komt er een chocolade-verrassing.
Op tafel staat wijn, water, en diverse sapjes, onder het mom van sharing is caring genieten jullie met z’n allen van de prachtige biologische gerechten en dranken voor €35 per persoon.
De kleintjes kunnen natuurlijk ook meeëten; onder de 6 mogen ze gratis meehappen, tussen de zes en de 12 jaar betaal je €20. Daarboven zijn ze toch wel kleine volwassenen.
bestel en betaal je maaltijd hier >>>

za 30 dec ’17, 10:30

Schrijfdag

De schoonheid van het alledaagse

Als je héél goed kijkt, valt er zoveel schoonheid te beleven. Op deze dag zoomen we schrijvend in op gewone en toch bijzondere gebeurtenissen. We gaan niet zoeken, maar vinden. Je eigen leven is daarbij je bron. Je schrijft aan de hand van toegankelijke, inspirerende opdrachten. Iedereen is van harte welkom – ook diegenen die denken níet ‘mooi’ te kunnen schrijven. Je schrijft op deze dag voor je plezier!

Tijd
van 10:30 tot 15:30 uur

Kosten
€ 49,50 incl. 3 consumpties

Opgeven
Inschrijving via info@draadvanarianne.nl.
Meer informatie bij Arianne Collee, tel: 06 – 36 16 88 36

zo 31 dec ’17, 21:00

Oud & Nieuw Danceparty Route 77

van 21.00 tot 2.00 uur

entree
€ 25,00

UITVERKOCHT

foto: zangeres Isabelle Amé. Vers van de rockacademie. Ze was graag 30 jaar eerder geboren, want ze is stapelgek op muziek uit de 70's.

foto: zangeres Isabelle Amé. Vers van de rockacademie. Ze was graag 30 jaar eerder geboren, want ze is stapelgek op muziek uit de 70’s.

Ons Oud en Nieuw dansfeest gaat dit keer live met de allerbeste popmuziek, zoals je van het Beauforthuis mag verwachten. Route 77 is een band van steengoede muzikanten uit de vaderlandse rock & roll scene.
Kom dansen op bekende en obscure nummers van Stones, Santana, Cuby and the Blizzards, Janis Joplin, Prince, CCR, Tina Turner, Procol Harum.
De band wordt afgewisseld door onze DJ die de allerbeste plaatjes draait in een aansluitende sfeer.

Route 77 wordt aangevoerd door Erwin van Ligten, één van de allerbeste gitaristen van Nederlandse bodem. Hij trad op met o.a. Jan Akkerman, Bertus Borgers, Barry Hay, The Dizzy Man’s Band, Kaz Lux, George Kooymans en Herman Brood.

Luister en kijk naar zijn Ode aan Santana.

Route 77 is:

 • Willem Swikker (B3 toonwiel Hammondorgel)
 • Erwin van Ligten (gitaar en zang)
 • Michael Peet (Fender bas)
 • David Bonsels (drums)
 • Isabelle Ame (zang)

Recensie van eerdere party:
Bijzondere band speelde met overgave al die prachtige songs uit de jaren 60 en 70 in het #Beauforthuis. Van Deep Purple tot Aretha Franklin, van the Eagles tot de Small Faces, maar ook minder bekend werk van Jimi Hendrix, Alison Krauss. Allemaal gebracht in eigen stijl, aangevuurd door gitarist Erwin van Ligten. Feest der herkenning, dat zeker zo’n 3 uur duurde.
#Route77 ff onthouden!
Dit was de #Top2000 live.