zo 4 jan ’15, 14:00

jagers in het bos

met Staatsbosbeheer

JAGERS IN HET BOS

Een roofdier is te herkennen aan het gebit, waarmee hij zijn prooi kan verscheuren. In boswachterij Austerlitz behoren de vos en de boommarter tot deze soort. In de winter zijn deze alleseters hoofdzakelijk aangewezen op dierlijk voedsel. Vruchten zijn er immers niet. Gelukkig zijn er wel muizen, in vele soorten en maten. Daarvan profiteren ook de roofvogels en de bosuil, die in de boswachterij actief zijn. In de winter zijn de sporen hiervan zichtbaar.

zo 4 jan ’15, 16:00

NIEUWJAARSTOOST

met de (Boezem) vrienden van het Beauforthuis

Het is niet te geloven maar in juni 2015 bestaat het Beauforthuis officieel 25 jaar. En dat gaan we vieren met onze vrienden! Zonder die vrienden hadden we het immers nooit gehaald.
We beginnen vandaag met een toost met alle (boezem) vrienden op het nieuwe jaar. We kijken terug en vooruit en er zijn lekkere drankjes en hapjes.

zo 4 jan ’15, 17:00

NIEUWJAARSCONCERT: Jeroen van Veen speelt Chopin

met voorafgaand boswandeling SBB

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00

We openen het jaar met pianist Jeroen van Veen met de romantische muziek van de grootste componist die Polen heeft voortgebracht: Frédéric François Chopin (1810-1849). Zijn oeuvre bestaat bijna geheel uit composities voor solopiano.
Onlangs 2 docu’s op tv over Chopin:
Tijl Beckand over Chopin
Mike Bodde over Chopin
Mike en Tijl over Chopin bij Pauw hier

14 u boswandeling

Vooraf een boswandeling met Staatsbosbeheer waar we op zoek gaan naar marters, vossen en wat niet meer.
16 u kun je in het theatercafé genieten van de tapasbar.

PROGRAMMA
Grande Valse Brillante opus 18 in Es

Grande Valse Brillante opus 34 nr 1 in As

Grande Valse Brillante opus 34 nr 2 in a
Valse opus 42 in As
Valse opus 64 nr 1 in Des
Valse opus 64 nr 2 in cis
Valse opus 69 nr 1 in As
Valse opus 69 nr 2 in b
Valse opus 70 nr 2 in f
Valse opus 70nr 3 in Des

Polonaise opus 26 nr 2 in cis

Nocturne opus 9 nr 2 in Es
Nocturne opus 27 nr 2 in Des
Nocturne opus 55 nr 1 in f
Nocturne opus posthumes in e

Fantaisie-Impromptu, opus 66 in cis
Berceuse opus 57 in Des
Scherzo opus 31 nr 2 in bes

lees meer over de wandeling …

za 10 jan ’15, 20:15

Jan Vayne improvisaties

In de nieuwe Divine 9 stemming

entree
steunprijs
€ 18,50
€ 22,50
Pianist Jan Vayne heeft improvisatie tot een ware kunst verheven. Of het nu om klassiek repertoire gaat of populaire hedendaagse muziek. Het is een bijzondere belevenis om naar zijn virtuose pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren.
Speciaal voor de Divine 9 stemming keert hij terug naar het Beauforthuis om voor een gereduceerd tarief het publiek kennis te laten maken met de nieuwe stemming.
Jan Vayne op Radio 1 over D9

In 1966 werd Jan Vayne geboren in het Drentse Zuidwolde. Reeds op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen en toen hij tien jaar oud was, gaf hij al concerten en sleepte eerste prijzen in de wacht op concoursen. Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij de scheiding tussen pop en klassiek. Jan Vayne heeft zich vanaf die tijd erop toegelegd om dit motto op de meest uiteenlopende manieren uit te dragen. Vrijheid laat zich niet vangen in hokjes. Deze gedachte staat bij Jan altijd voorop. Zowel in zijn leven als in zijn muziek. Zijn uitzonderlijke improvisatie talent en gedegen opleiding zijn daarbij van essentieel belang.

Divine 9 Music – de in 2012 gecreëerde muziek stemming is gebaseerd op de filosofie van balans en coöperatie, afgeleid van het kosmisch spiraliserende creatie principe. Overal in de natuur vinden we deze blauwdruk terug.

Zie en luister hier een korte impressie van Mike del Ferro op Divine 9 op 28 sept jl.

Jan Vayne speelt op een Fazioli 308 gestemd in Divine 9.

zo 11 jan ’15, 16:00

Opening Expo Wim Vaarzon Morel

 

Wim Vaarzon Morel (1931) stamt uit een familie van bekende schilders, die generaties terug gaat tot in de 17e eeuw. Lees meer
Zijn zoon Eric, de flamencogitarist, geeft om 17.30 uur een concert waar het werk van zijn vader als een rode draad doorheen loopt. Eric vertelt over reizen die hij met zijn vader heeft gemaakt naar oa. Spanje.
Kunst en muziek gaan hier samen.

zo 11 jan ’15, 17:30

Eric Vaarzon Morel

Waterdrager

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

Een bijzonder concert, want voorafgaand is de opening van de expo van zijn vader Wim Vaarzon Morel.
Eric stamt uit een familie van bekende schilders, die generaties terug gaat tot in de 17e eeuw. Het werk van zijn vader loopt als een rode draad door het concert . Eric vertelt over reizen die hij met zijn vader heeft gemaakt naar oa. Spanje. Kunst en muziek gaan hier samen.

Eric Vaarzon Morel vertelt ook over zijn twee thuislanden – Spanje en Nederland – en speelt nummers van liedmeesters van de Lage Landen. ‘Amsterdam’ van Jacques Brel en ‘Het Land van Maas en Waal’ en natuurlijk ‘Waterdrager’ van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh herleven in onnavolgbare flamencoversies. Vaarzon Morel brengt ook zijn ode aan de grote maestro: de onlangs overleden Paco de Lucía.

website Eric Vaarzon Morel

do 15 jan ’15, 20:15

Bert van den Brink improvisaties

Improvisations – in D9 stemming

entree
kleine beurs
steunprijs
ligplaats
€ 18,50
€ 13,50
€ 27,00
€ 36,00
Eén kaarslicht concert in een aarde donkere zaal voor optimale beleving. U kunt kiezen voor een stoel of ligplaats (beperkt aantal).

Volledig op zijn gevoel afgaand ontdekt Bert deze avond de mogelijkheden en eigenaardigheden van de nieuwe bijzondere stemming. Deze avond wordt zijn tweede reis samen met publiek. Zijn repertoire: “Improvisations travelling in the new world of Divine 9.”

Bert van den Brink begon op zijn vijfde met pianoles. In 1982 studeerde hij cum laude af als klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Bert is ook actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini’s en Nieuw Sinfonietta Amsterdam.

website Bert van den Brink

website Sounds of Silence

meer over Sounds of Silence in het Beauforthuis

Youtube Juan Pablo Dobal met Bert van den Brink in een pianobattle in het Beauforthuis. Steinway vs Fazioli.

Adres Beauforthuis: Woudenbergseweg 70, 3711 AB, Austerlitz

za 17 jan ’15, 20:15

Sven Ratzke

DIVA DIVA’S

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
foto: Polle Willemsen

foto: Polle Willemsen

In ‘DIVA DIVA’S’ brengt meester-entertainer Sven Ratzke de songs van de grote diva’s van de jaren zestig weer tot leven. ‘The sixties’ is in Ratzkes ogen ’the most classy decade of the last century’, met de mooiste vrouwen en de prachtigste songs. Een tijdperk waarin glamour en klasse, persoonlijkheid en eigenzinnigheid samen opgaan en tot kunst worden verheven. Een combinatie die Ratzke op het lijf is geschreven!

Waan je in je avondjurk of smoking op de eerste rij Carnegie Hall in New York. Dusty, Judy, Eartha, Nina, Shirley, Marlene en Hildegard schrijden voorbij. Zij besparen je hun pikante details uit the bizz niet: de waanzin, de chiwawa’s, de diamanten, de seks en de champagne. En zoals je van Ratzke gewend bent, voorziet hij hun songs van een nieuwe, muzikale gloed, samen met zijn geniale jazzpianist en arrangeur Charly Zastrau. Zo bezorgt hij zijn publiek een topavond met een wereldshow, waarin entertainment en steengoede muziek samensmelten.

Kostuums: Frans Molenaar.

website Sven Ratzke
Sven op Facebook

Theaterkrant over DIVA DIVA’S

meer duits chanson? kijk eens bij Renee van Bavel (30 januari)

zo 18 jan ’15, 13:00

Leed der tuinders

Westlanders en Poolse tuinarbeiders – Dario Fo

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Prachtige herkenbare liedjes over het Westland in de twintiger jaren, net na de oorlog en het Westland zoals het nu is. Gezongen door een een 40-koppig koor, bestaande uit oorspronkelijke èn nieuwe Westlanders: de Poolse arbeiders in de tuinbouw. Ook zingen ze delen uit hun nieuwste productie: de Poolse opera Halka.

Vanuit het hart van het Westland, Poeldijk, organiseert Dario Fo al ruim twintig jaar voorstellingen, gemaakt door en voor de plaatselijke bevolking. In alle producties krijgen beginnende en gevestigde spelers en zangers uit het Westland de kans hun acteer- en zangtalenten te tonen. Daarbij weet Dario Fo gerenommeerde componisten, auteurs en zelfs ensembles aan zich te binden.

Theaterkoor Dario Fo verwierf landelijke bekendheid door producties met o.a. The Kyteman Orchestra en het Asko|Schönberg en optredens voor radio en televisie bij 3FM, Giel Beelen en De Wereld Draait Door. De indrukwekkende a cappella versie van ‘Bangerang’ van Skrillex ging de hele wereld over, met maar liefst anderhalf miljoen views op YouTube.

Documentaire over Theaterkoor Dario Fo

Theaterkoor Dario Fo bij NTR Academie

Lees hier meer over de serie NL Roots

zo 18 jan ’15, 17:30

Robert Jan Stips SOLO

meer dan 40 jaar Nederpop

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Robert Jan Stips (Supersister, the Nits, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge …) opnieuw met een selectie van liedjes uit zijn complete oeuvre.
Robert Jan vaart vanaf de jaren ‘70 een constante koers van oorspronkelijke muzikaliteit.
Vandaag laat hij dat horen op het instrument waar de meeste ook op ‘geboren’ zijn: puur aan de piano. Onverwachte covers, nieuw werk, anekdotes, verhalen, in een niet gelikt programma.
Geen avond is hetzelfde, het publiek heeft met tevoren opgegeven verzoeknummers*flinke invloed op de set!
Mail je favoriete nummers naar Robert Jan (info@stips.net) en stel zelf dit programma samen. De nummers moeten wel Stips-gerelateerd zijn, dus ooit door RJ gespeeld of opgenomen.

website Robert Jan Stips
een interview met Robert Jan

vr 23 jan ’15, 20:15

Circle Percussion

Crash test drummers

entree
kortingsprijs
€ 18
€ 14
foto: Marc van oers; grafisch ontwerp; Erwin Oudshoorn

foto: Marc van oers; grafisch ontwerp; Erwin Oudshoorn

Spectaculaire en verrassende, muzikale trommelhoogstandjes! Vet beukende beats contrasteren met een oase van prachtige klankvelden en genuanceerde, muzikale humor. Niemand in Nederland kan zo overtuigend de verschillende slagwerktradities neerzetten.

De trommelpioniers van Circle Percussion bewezen aan de wereldtop van het drumtheater te staan. In CRASH TEST DRUMMERS! stellen drie mannen zich bloot aan de gevaren der trommelkunst. Niet voor het eerst zal de kalk van het theaterplafond spatten!

website Circle Percussion

za 24 jan ’15, 20:15

dansen op vinyl

voor de alternatieve scene van toen en nu

entree
€ 10

reserveren: info@beeauforthuis.nl

Voor de alternatieve scene van toen èn jonge fijnproevers van nu!

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

met originele clips op groot scherm!

Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
HET DAK GAAT ERAF! Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom maar dansen zullen ze!

ZAT JE IN DE alternatieve scene En GING JE NAAR tenten als Paradiso, Melkweg, Paard van Troje, Okshoofd, Doornroosje OF De Effenaar…

dan zul je deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

Maar ook fantastische muziek van een nieuwe generatie, die op hun beurt ook weer de oude vinyl op de draaitafel draait.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

Vraag hier je eigen muziekparel aan:

info@Beauforthuis.nl

DEZE lijst WORDT zeker gedraaid:

CCR I put a spell on you Nina SimoneMy baby just cares for me Yethro TullLocomotive Breath Talking Heads Once in A Lifetime Simple Minds – Don’t You Patti Smith – Gloria The Clash Should I Stay or Should I Go Eric Clapton – I Shot the Sherrif 10 Years After – I’m Going Home Sex PistolsGod save the Queen Ike and Tina TurnerNutbush City Limits lyrics Bill Haley – Rock Around The Clock The Doobie BrothersListen to the music Thin LizzyDancing in the Moonlight The Doors Light my Fire J.J. CaleAfter Midnight Steve Harley & Cockney Rebel – Make me Smile Bob Dylan – Rainy Day Woman, Rolling Stones – Under my thumb Beatles- Day Tripper Iggy PopThe Passenger

Vraag hier je eigen muziekparel aan:

info@Beauforthuis.nl

zo 25 jan ’15, 17:30

Ierse folk – Fling

A sunny day in the rain

entree
kortingsprijs
€ 17,00
€ 12,50
foto: Henk Bruyns

foto: Henk Bruyns

De akoestische muziek van Fling is diep geworteld in de Ierse traditie.

Een mix van Ierse traditionele muziek en splinternieuw eigen werk dat naadloos past in het traditionele idioom. Fling brengt een aanstekelijke en magische avond vol wilde melodieën en ontroerende ballades.

Het klankpalet is licht gekleurd door achtergronden van de bandleden in de jazz, soul, latin en rock-‘n-roll. Dat komt met name naar voren in de arrangementen, de eigen composities en de oorspronkelijke teksten.

Hoewel de intensiteit soms neigt naar rock-‘n-roll gebruikt Fling traditionele instrumenten. Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes, low whistles en bouzouki, Annemarie de Bie neemt een krachtige en lyrische zang voor haar rekening, evenals de Ierse dwarsfluit en de bodhrán. Siard de Jong blinkt uit op fiddle, bouzouki en whistles. En als rots in de branding het stevige en virtuoze gitaarspel van Philip Masure.

website Fling

vr 30 jan ’15, 20:15

Renee van Bavel

Winterconcert (solo aan de vleugel)

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00

Na járen keert Renee van Bavel, solo met haar sterke nummers en gevoelige pianospel, terug aan de prachtige vleugel in het Beauforthuis.

Herman van Veen: ” Ze lijkt op de koppige roodharige prinses uit de film Brave en zingt als een jonge Nederlandse Joni Mitchell.

Thé Lau: ” Dat Renee van Bavel een groot talent is, daarover is bij mij geen twijfel.
Ze schitterde in het Sportpaleis van Antwerpen tijdens de Nekka nacht,
waar ik eregast was. We gaan er nog veel van horen.

Stef Bos: “Renee van Bavel heeft een stem die veel kan vertellen, Heeft een pen die kan schrijven. En heeft een paar muzikanten om zich heen verzameld die niet alleen kunnen spelen maar vooral ook kunnen luisteren.

Renee van Bavel (1981) is een vertrouwd gezicht in de theaters, poppodia en op de festivals in Nederland. Sinds 2002 tourt ze met haar eigen geschreven nummers door Nederland en sinds 2009 speelt ze ook veel in België. Sinds 2012 woont ze in Berlijn en geeft ze met haar Duitstalige repertoire veel concerten in Duitsland en Oostenrijk. Een van de hoogtepunten waren haar gastoptreden bij Thé Lau in het Sportpaleis in Antwerpen, de Gentse Feesten, het Szene Bunte Wähne Festival in Oostenrijk en onlangs op het April Festival in Denemarken.

“Renee van Bavel heeft een stem die een verhaal kan vertellen en beheerst de kunst om een tekst te schrijven die aan je hart blijft kleven.” (DE MORGEN)

“Die Sängerin taucht ein in ihre Songs, kratzt sich an ihnen, nimmt sie zart in den Arm und kaum einer der nicht mücksmäuschenstill an van Bavels Lippen hängt” (Kieler Nachrichten)

website Renee van Bavel

zo 1 feb ’15, 17:30

Theo Nijland

Theo Nijland zingt

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00

Subliem vakmanschap

Schitterend repertoire vol warmte en venijn. Als u Theo Nijland één keer hebt gezien, heeft u daarna geen enkele aansporing meer nodig.

Dit gesoigneerd heerschap in pak en met kekke bril brengt kleinkunst met een grote K, waarin het lied de drager is van lief en leed, woede en berusting, harde oordelen en zacht mededogen, humor en ontroering.

Nijland, veelvuldig onderscheiden als tekstschrijver, zoekt altijd vernieuwing en verrassende combinaties.

‘Subliem vakmanschap. Het genre kleinkunst wordt hier in alle betekenissen geëerd.’ (De Stentor)

www.theonijland.nl

de Stentor over Nijland:

vr 6 feb ’15, 20:15

Törf & Linde Nijland

Groninger folk

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Voor de pauze Linde Nijland.
Folkzangeres / singer-songwriter Linde Nijland behoort tot de top van de Europese folk.
Linde maakte meer dan 15 jaar deel uit van het bekende folkduo Ygdrassil. Internationaal trok ze de aandacht met een muzikaal eerbetoon aan de Britse zangeres Sandy Denny. De Amerikaanse producer Joe Boyd (o.a. Nick Drake, Pink Floyd) nodigde haar in 2009 uit voor een eenmalig reunie concert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen, met o.a. Richard Thompson. Boyd zei over haar ‘Sandy Denny’ album: “Linde Nijland has given Sandy Denny’s music the respect it deserves, and made a lovely and fresh record that shows off her beautiful voice as well as her good taste”.

Daarna de Groninger folk groep Törf, opgericht in 1975 en is de oudste folk-groep van ons land. De muziek klinkt enerzijds traditioneel maar is tegelijkertijd eigentijds door de bijzondere arrangementen en de instrumentatie. Het geluid wordt bepaald door de mix van gitaren, doedelzakken, viool, exotische instrumenten, accordeon, basgitaar en zang.

Lees hier meer over de serie NL Roots

za 7 feb ’15, 20:15

Akkerman & Vaarzon Morel

Flamenco-Blues

entree
€ 22,50

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT, maar er is een TWEEDE CONCERT op 12 maart

VRIJKAARTEN EN PASSE PARTOUTS NIET GELDIG
————————————————————————————————————


Eindelijk is het ons gelukt deze twee eigenwijze gitaarhelden te strikken voor een muzikale one-night stand.

Jan Akkerman en Eric Vaarzon Morel!
Beide topgitaristen delen een grote liefde voor flamenco en Paco de Lucia.

Ze worden vergezeld door de virtuoze bassist David de Marez Ooyens en Niti Ranjan Biswas op tabla.
Kortom: een uniek concert van wereldklasse.

website Jan Akkerman
website Eric Vaarzon Morel

za 14 feb ’15, 20:15

Reijseger Fraanje Sylla

Count till Zen

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50
foto: Krijn van Noordwijk

foto: Krijn van Noordwijk

Ernst Reijseger – cello • Harmen Fraanje – piano • Mola Sylla – vocals, m’bira, xalam, kongoma

Bezwerende muziek door een uitzonderlijke trio met cello, piano en Senegalese zang. Met muziek van het nieuwe album Count Till Zen. Luister hier

Wie Ernst Reijseger heeft zien spelen, wil dat nog een keer meemaken. Wie eenmaal de West-Afrikaanse ritmes van Mola Sylla heeft gehoord, weet dat verslaving op de loer ligt. Harmen Fraanje was een wonderkind op de piano, is dat eigenlijk nog steeds én is een gevestigde naam geworden. Laat je kans op een concert van dit supertrio niet lopen. Het komt voor dat ze elkaar na afloop van de set verbijsterd aankijken: “Hebben wij dit gedaan?” Muziek kan met je op de loop gaan.

De nieuwsgierigheid naar wat de piano allemaal kan, heeft Harmen na het conservatorium niet verlaten. Hij gaat zitten, zet zijn handen aan de toetsen en je hoort meteen: dit klopt – ook al klinkt het in eerste instantie misschien niet vertrouwd. Zijn uitdaging en inspiratie zoekt hij in vele richtingen en stijlen.
Ernst Reijseger is een entertainer en groot improvisator, die je bij de eerste tonen al herkent. Er is er maar één die zo klinkt. Hij beheerst zijn cello compleet en kan er daarom alle kanten mee uit: jazz, filmmuziek, wereldmuziek – of welk etiket je er ook op wilt plakken.
Mola Sylla is een begenadigd musicus uit Dakar, Senegal. Een vriend overtuigde hem zijn oude beroep timmerman achter zich te laten en de muziek in te gaan. Hij kan alles met zijn stem en met een aantal West-Afrikaanse instrumenten die in Europa niet echt bekend zijn. Eén daarvan is de m’bira, een soort duimpiano.

website Reijseger Fraanje Sylla

zo 15 feb ’15, 15:00

Majstro

Tsjechische componisten luiden de lente in – door De Bezetting Speelt

entree
€ 15,00
foto: Edu Calicher

foto: Edu Calicher

kinderen t/m 17 jaar gratis – geef aub wel door met hoeveel kinderen u komt via info@beauforthuis.nl

Vrolijke Tsjechische lentemuziek met een verhaal, vertelt door Joris Lutz.

 • Antonin DvorakTerzetto
 • Pavel WranitzkySextet nr. 6 in d
 • Bohuslav MartinuNonet

Majstro is het verhaal van een Tsjechische lente, waarin Joris Lutz en de musici tussen de stukken door het verhaal vertellen, over de drijfveren van componisten en musici door de eeuwen heen.
Terzetto voor 2 violen en altviool was een gelegenheidswerk, maar heeft met zijn ongebruikelijk bezetting een onuitwisbare plek weten te veroveren in het kamermuziek repertoire.
– Met het Sextet gaan we een stukje terug in de tijd. Wranitzky speelde namelijk een prominente rol in het muziekleven van Wenen en was bevriend met componisten als Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn en Ludwig von Beethoven.
– Alle instrumenten, behalve de hobo doen mee in het Nonet van Martinu. Een componist die naast Leoš Janáček als de belangrijkste Tsjechische componist van de 20e eeuw geldt.

Joris Lutz is een Rotterdamse acteur, die o.a. bekend is door zijn rol in “Ha die Pa”. Hij werkte mee aan diverse producties van Jeugdtheater Hofplein.
Daarnaast speelt hij in diverse bandjes en maakt boekjes en voorstellingen over Fred, de avonturen van een hondje.

De Bezetting Speelt (DBS) is het tienkoppige kamermuziekensemble speciaal voor kenners én nieuwkomers.

website De Bezetting Speelt

zo 15 feb ’15, 18:00

Van Brel tot Shaffy

Guus Westdorp ft. Anton Montagne, Ernst de Corte en Tessa Dellebeke

entree
kortingsprijs
steunprijs
€ 16,50
€ 12,50
€ 25,00

let op: gewijzigde aanvangstijd: 18.00 u, ipv 17.30

Van Shaffy tot Brel rsz_guus_3.jpg

foto: guus Westdorp met zijn vriend Ramses Shaffy

Youtube:
Guus Westdorp zingt Shaffy

Ernst de Corte zingt De Enkeling van zijn vader

Montagne zingt van Brel tot Shaffy


zondag 15 februari, 18 u
Guus Westdorp brengt een gepassioneerde vertolking van Frans- Nederlandstalige Chansons. Van Jacques Brel en Ramses Shaffy tot Jules de Corte.

– Met Ernst de Corte vertolkt hij liederen van diens vader Jules.
– Met Anton Montagne vertolkt hij mn Brel & Shaffy.
– Met Tessa Dellebeke vertolkt hij eigen werk.

Guus werkte o.a. met Mathilde Santing, Micheline van Hautem, Toon Hermans, Ramses Shaffy en Liesbeth List.

De opbrengst van dit concert is voor de aanschaf van de Fazioli-vleugel.

do 19 feb ’15, 20:15

Lucretia van der Vloot

Altijd alles

entree
kortingsprijs
€ 15,50
€ 12,50
foto: Paul Tolenaar

foto: Paul Tolenaar

Lucretia kan alles. Met haar stem. Harten verwarmen. Harten verscheuren. Tranen trekken van ontroering. Lach laten klateren. Al 25 jaar haalt zij live alles uit haar lijf. In Big, Black & Beautiful. In Tip Top. In concert. In extase. In alles. Altijd.
In Altijd Alles zingt Lucretia de mooiste liedjes uit haar carrière. Plus een aantal gloednieuwe songs. Gewapend met een gouden keel, een ontwapende performance en met pianist Rob van Zandvoort zal ze het publiek veroveren. ‘Bij Lucretia van der Vloot lijkt ieder nummer uit haar poriën te komen,’ zegt de Volkskrant. En zo zal het ook zijn in Altijd Alles. The best of. Ze is een big talent, een black theaterparel met een beautiful voorstelling.

luister naar Missen
luister naar Respect

lees het artikel in de Nieuwsbode

website Lucretia van der Vloot


vr 20 feb ’15, 20:15

Theodora Geraets Strijktrio

Schubert, Beethoven, Schedl en Dohnanyi

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00

Theodora Geraets is naast een gelauwerd violiste als hoofdvak docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor deze gelegenheid nodigt ze de cellist Matias de Oliveira Pinto (Brazilie) en altviolist Zvi Carmeli (Israël) uit. Alle drie zijn ze internationaal gelauwerde muzikanten. Zij hebben een carrière als musicus uitgebouwd en zijn verbonden aan verschillende conservatoria van Berlijn tot Bangkok. Ze worden over heel de wereld uitgenodigd om masterclasses te geven en als jurylid te zetelen in belangrijke concoursen. Voor dit concert kozen zij voor een gevarieerd programma met muziek van o.a. Beethoven, Schubert en Dohnanyi.

Franz Schubert (1797-1828)
Erstes Trio in B-dur
– Allegro

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Serenade in D-dur op. 8
– Marcia, allegro
– Menuetto, allegretto
– Adagio
– Scherzo, allegro molto
– Allegretto alla Polacca
– Thema con Variazioni

PAUZE

Gerhard Schedl (1957-2000)
Streichtrio (1991)
– Lento
– Andante
– Adagio molto
– Allegro e sempre agitato

Ernst von Dohnanyi (1877-1960)
Serenade op.10
– Marcia allegro
– Romanza, adagio non troppo
– Scherzo, vivace
– Thema con variazioni, andante con moto
– Rondo (Finale) allegro vivace

website Theodora Geraets

za 21 feb ’15, 20:15

Arnold Veeman – Klaai

19.00 u. docu “Mijn broer Arnold”

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Zie NTR Landinwaarts op bezoek bij Arnold Veeman , aan de vooravond van de voorstelling in het Beauforthuis. (doorspoelen naar 10 min, dan volgt een item van 10 min. over Arnold)

——————————————————————————————————————

19.00 u: docu “mijn broer Arnold”
20.15 u: concert

Arnold Veeman is een uitzonderlijke zanger die zingt in het Gronings dialect. In Groningen heeft hij een bijzondere positie want hij lijkt op zijn Surinaamse vader en niet op zijn Groningse moeder. Menigeen verwondert zich erover dat juist hij, met zijn Surinaamse uiterlijk, zingt in de Groningse taal over zijn geliefde land en cultuur.

Arnold Veeman is ook een veelzijdig componist.Hoewel zijn muziek inmiddels op alle continenten klinkt, is hij Kloosterburen trouw gebleven. Waarom? ‘De wijde horizon. De authentieke mensen. En natuurlijk die stilte, waarin pure muziek kan ontstaan.’

Zie Arnold Veeman in NTR/Dat is Andere Taal (21min)

De voorstelling “Klaai” (Klei, geboortegrond) van Arnold Veeman is een persoonlijke voorstelling over zijn roots: geboren op de Groninger kleigronden, maar ook met stevige verbinding met zijn Surinaamse voorouders. Arnold speelt vanavond met het jonge Groninger amateur-saxofoonkwartet Kvarn4Sax uit Eenrum én met jazztrio Jazzolic. Samen willen zij het publiek een gevoel van herkenning geven en hen bewust maken van hun eigen wortels.

Het woord ‘roots’ heeft voor altijd een dubbele betekenis gekregen met de documentaire “Mijn broer Arnold” door Piet Hein van der Hoek, over de Surinaamse wortels van zijn halfbroer: “Het is niet alleen de plek waar je opgroeit die bepaalt wie jij bent, maar ook je afkomst”. Deze docu wordt om 19 uur voorafgaand aan de voorstelling gedraaid. Als je wilt kun je lekker met een theaterhap op schoot van de film genieten.

Jazzolic: Chiel Woldrich (piano), Fons Sluijters (contrabas) en Wim de Bos (alt-saxofoon en klarinet)

Interview Arnold Veeman door Robert Alting

website Arnold Veeman

Lees hier meer over de serie NL Roots

zo 22 feb ’15, 11:30

Melody & Friends

ft. Sandra en Jeroen van Veen

entree
steunprijs
€ 5,00
€ 10,00

Melody volgde in 2014 onze zomerpianoweek. Nu komt ze samen met haar medeleerlingen optreden. En docenten Sandra en Jeroen komen Einaudi spelen. De opbrengst is voor Melody’s reis naar Zuid-Afrika, waar ze gaat meewerken in een ontwikkelingsproject.
Er staan stoelen opgesteld, maar er zijn ook ligplaatsen (neem je eigen matje mee).

zo 22 feb ’15, 17:30

Chris Chameleon

Die weerkaatsing

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00
foto: Jaco Bothma

foto: Jaco Bothma

De Zuid-Afrikaanse zanger Chris Chameleon heeft een bereik van vier octaven. Hij omschrijft zijn buitengewone zangstem als de belichaming van een man, een dier, een vrouw en een kind. In Chameleons solovoorstellingen in Nederland is zijn stemgeluid hét handelsmerk.

In zijn nieuwe theaterconcert Die Weerkaatsing voegt hij er nog een stem aan toe, die van zangeres en actrice Daniella Deysel. Zij is één van Zuid-Afrika’s aanstormende poëzietalenten. Chameleons composities op de gedichten van wijlen Ingrid Jonker hebben wereldwijd bijval geoogst. Nu past hij dit talent toe op de gedichten van Deysel. De bezielende, confronterende en ontwapenend eerlijke poëzie van Daniella Deysel wordt op unieke wijze op muziek gezet door Chameleon. Ook in deze voorstelling blijft hij onophoudelijk op zoek naar nieuwe vormen van expressie, naar ongewone manieren om harten te ontdooien.

De liedjes vertellen het verhaal van een man en vrouw, over hun pogingen tot en beproevingen in de liefde. Chameleons fijnzinnige Afrikaanse humor en Deysels gracieuze improvisatiebewegingen maken Die Weerkaatsing compleet. Zoals altijd, gaan ook in dit programma van Chameleon liefde, humor, nieuwsgierigheid en hoop hand in hand.

de Volkskrant (4* uit 5) schrijft eerder over een theaterconcert van Chris Chameleon: ‘… zijn staaltjes stemkunst vaak virtuoos en de combinatie van die twee soms hilarisch, maar het gaat toch vooral om de liedjes. Gelukkig verraden die Chameleons grootste talent…melodieuze schoonheid.’

website Chris Chameleon

za 28 feb ’15, 20:15

40+ Dance party

ook voor smaakvolle dertigers

entree
€ 10

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

sluiting 1.30 uur

LET OP : BETALEN MET PIN, NEEM JE PINPAS MEE!!!!

Het leukste 40+ Dance Party van Nederland.

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
 • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
 • met heerlijke tapas voorafgaand aan het feest
 • met soms masseurs op de dansvloer en special act
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je kunt parkeren met je auto

Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Bij onze 40+ Dance Party! Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc

De Telegraaf schreef over de 40+ party: “Het gaat er niet om wie het hipst is of de beste dansmoves heeft, wel om lekker dansen en een leuke avond hebben.” – lees meer ….

40+ menu
friet, salade en soep, met als dessert bolletje ijs met slagroom voor maar €15
reserveer via info@beauforthuis.nl

website Dixo Balthazar
website 40PlusParty
40PlusParty op Facebook

zo 1 mrt ’15, 12:00

Peter en de wolf (3-8 jr)

meespeeltheater Alweer Zondag

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 2,50
tekening: Wilbert van der Steen

tekening: Wilbert van der Steen

kaarten reserveren via 0343 – 49 18 58 of e-mail naar info@beauforthuis.nl

Vandaag is het zo ver. Het meespeeltheater Alweer Zondag speelt samen met alle kinderen in het Beauforthuis het sprookje Peter en de Wolf.
Terwijl Eva op de vleugel speelt maakt Peter het hek open en loopt de wei
in. Hij is op zoek naar al zijn vrienden. “Niet het bos in” roept grootvader, maar ik geloof nooit dat Peter dat gehoord heeft.
Hoe dit allemaal afloopt kunnen jullie allemaal meemaken in het Beauforthuis.

Na de voorstelling zal (indien het weer het toelaat) kinder-pony Spikkel weer aanwezig zijn om ritjes te lopen voor kinderen t/m 45 kg. Ritjes kosten 1 euro.
Na afloop kindertapas.

Ook signaart na afloop striptekenaar Wilbert van der Steen zijn album Ayak + Por, waarin ook het verhaal van Peter en de wolf staat. Dit album is niet bedoeld voor de allerkleinsten, maar vanaf een jaar of 8. Ook geweldig voor volwassenen!.

zo 1 mrt ’15, 17:30

Geen gewoon Indisch meisje

Marion Bloem & Erwin van Ligten

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
foto: Harry Donker

foto: Harry Donker

Als tapas heerlijke Indische hap met onder andere Rendang, gele rijst, sajoer boontjes en Indische groente. De prijs is €15,00 per bord en is vanaf 16:00 verkrijgbaar, we zorgen ervoor dat er in de pauze ook nog mogelijkheid is tot een bord. Reserveren gewenst info@beauforthuis.nl

Schrijver, beeldend kunstenaar en filmmaker Marion Bloem is bekend sinds haar spraakmakende debuut Geen gewoon Indisch meisje in 1983. In datzelfde jaar creëert ze ook een persoonlijke film Het land van mijn ouders, waarin ze op zoek gaat naar haar roots.
De alom geprezen roman Geen gewoon Indisch meisje is een klassieker in de Nederlandse letteren. Het boek is een eyeopener. In prachtige, literaire stijl weet Bloem de Indische gemeenschap als geen ander te beschrijven. Er zijn tot op heden 350.000 exemplaren verkocht.

Tijdens druk bezochte voorleessessies bemerkte Bloem dat de roman dertig jaar later niets aan kracht heeft ingeboet. Nog altijd krijgt zij van lezers veelvuldig de vraag om het boek te verfilmen of om er een bewerking van te maken. Aldus Bloem: ‘Mensen koesteren het. De tijd is rijp om Geen gewoon Indisch meisje tot een muzikale verteltheatervoorstelling te bewerken.’

Met eenvoudige theatrale middelen en muzikaal ondersteund door de virtuoze gitarist Erwin van Ligten roept Bloem de Indische familie uit haar debuut tot leven. Zij is de auteur van vele Indische, meeslepende romans en maker van opmerkelijke filmproducties die in het geheugen gegrift staan.

Zonder dweperige nostalgie, maar met de nodige zelfspot, hilariteit, warmte, pijnlijke humor en liefde brengt Bloem de aanpassing van Indische mensen aan het koude Nederland in de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig van binnenuit kleurrijk in herinnering. Dit programma gunt de toeschouwer, nog meer dan de roman, een kijkje in de gulle gastvrijheid van de Indische buren die iedereen in Nederland wel kent.

Geen gewoon Indisch meisje is een daverend boeiende voorstelling die verder gaat dan de pittige rijsttafel, gado gado en vergeten nasibal.

tekst en bewerking: Marion Bloem
gitaar: Erwin van Ligten
arrangementen: Patrick Drabe en Erwin van Ligten

NRC-column Raymond vd Boogaard over de integratie van de Indische Nederlanders

website Marion Bloem
website Erwin van Ligten

vr 6 mrt ’15, 20:15

Nathalie Baartman

Louter

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 12,50
foto: Roos Gast-Schoneveld

foto: Roos Gast-Schoneveld

Nathalie Baartman houdt zich vast aan haar wortels, de liefde en elke ochtend pap. Onhandig, doch charmant. ‘Ik kan vandaag zo moeilijk weggaan’, zingt ze in vibrato.
Maar als grip verdwijnt. Wat dan? Waar laat je je handen? Waar gaan je benen heen? Het verkeerde pad zit vol verhalen. Liften door Roemenië, net niet aangerand en dan ontbijten met een dominee.
‘De opgezette kraai is uitverkocht. Ik heb nog wel een kerkuil online staan’, sprak de man.

In Louter staat Nathalie op blote voeten op vers gebladerte. ‘Pssst. Hoor ik hier nou een vogel? Of trilt mijn telefoon zo?!’ Ze ramt op het traporgel. Ze buldert haar zaligheid de zaal in. Het gaat over hem, over haar, over jou. Over alles wat ons verbrokkelt en weer bindt. ‘Waren we maar zo simpel als de gevlekte akkerslak. Had een boel gedoe gescheeld.’

Met Louter weet je het nooit zeker. En met Nathalie al helemaal niet. Ze is bloedeigen en schaamrood eerlijk. Dus kom maar achterom.

4 sterren voor Nathalie in de Theaterkrant en de Stentor

Nathalie te gast in Ha! Die Yora

website Nathalie Baartman

zo 8 mrt ’15, 13:00

Turks en Marokkaans Dorpsgevoel

Sanae Casita, Jan Wouter Oosterijk, Nevi Ensemble

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Hoe is het dorpsgevoel van Marokko en Turkije ?

Marokko:
Sanae Casita bezingt haar Marokkaanse roots met gitarist Jan Wouter Oosterijk, een Nederlandse muzikant die zijn hele leven al Arabische muziek maakt.
Sanae Casita is soulzangeres (ze stond in het voorprogramma van Beyoncé). Ze is een geboren idool met haar soulvolle hiphop, vloeiende raps en aangeboren charisma. Een groot deel van haar originaliteit is bepaald door haar Andalusische en Marokkaanse roots die overduidelijk aanwezig zijn in haar muziek. In het Beauforthuis kennen we haar van oa optredens met Eric Vaarzon Morel.

Turkije:
Turkse Volkmuziek met saz, gitaar, percussie en zang door het Turkse Nevi Ensemble maakt volksmuziek, met Alper Kekec, Serhat Aydoğan , Cevahir Ulas ).

Lees hier meer over de serie NL Roots

zo 8 mrt ’15, 17:30

Margriet Sjoerdsma

A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50
foto: Marie-José Eldering

foto: Marie-José Eldering

Eva Cassidy (1963) die met haar postuum verschenen album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt en was pas 33 jaar toen ze in 1996 aan huidkanker overleed. Ze had een overweldigende zeggingskracht die menig publiek muisstil kreeg en kan beroemdheden als Sting, Alison Krauss en Katie Melua tot haar fans rekenen.

De Rotterdamse zangeres Margriet Sjoerdsma besloot een avondvullend theaterprogramma aan de muziek van deze ‘shy genius’ te wijden. Net als Eva trekt Margriet geen grens tussen pop, jazz, folk en country en allebei hebben ze een neus voor de pareltjes uit die genres. Maar belangrijker is dat beide zangeressen een grote dosis emotie in hun liedjes weten te leggen. Het liedjesprogramma stond het afgelopen jaar op meer dan dertig grote podia, waaronder North Sea Jazz en Paradiso.

In Nederland mag het vuur rondom Eva nog wel wat aangewakkerd worden, als het aan Margriet Sjoerdsma ligt. “Het valt me op dat veel mensen haar nog niet kennen.” Hoog tijd om hier verandering in te brengen.
“Ik hoorde Eva voor het eerst toen ik een jaar of zeventien was,” vertelt Margriet. “Ik studeerde toen net aan het conservatorium. Ik werd meteen weggeblazen, bij wijze van spreken. Er sprak zo’n zeggingskracht uit haar stem, zoiets overweldigends. Ze raakte me meteen.”
“Begin 2012 kwam ik Eva opnieuw op het spoor. De Rotterdamse journalist Johan Bakker was aanwezig bij de presentatie van mijn plaat ‘Drawing Circles (2011). Hij had de Eva Cassidy biografie Behind the Rainbow geschreven en hij vroeg mij om bij de presentatie ervan vier liedjes uit haar repertoire te zingen. Dat voelde zo goed en vertrouwd dat ik vrijwel meteen daarna besloot rond de muziek van Eva Cassidy een theaterprogramma op te bouwen. Ik ben me verder in haar muziek en leven gaan verdiepen en ik raakte steeds meer geïnspireerd. Heel gaaf om een studie te maken van iemand die je te gek vindt.” Ze benaderde met haar hele verhaal Eva’s broer, violist Dan Cassidy en die raakte dusdanig onder de indruk dat hij bij de cd opnames deel uitmaakte van de band en vervolgens ook mee ging op tour.

De Telegraaf: “Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute is van een klasse die doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.”
OOR: “Een meer dan waardig eerbetoon”

website Margriet Sjoerdsma

do 12 mrt ’15, 20:15

Akkerman & Vaarzon Morel

flamenco-blues

entree
€ 22,50

VRIJKAARTEN EN PASSE PARTOUTS NIET GELDIG
————————————————————————————————————

Na het succes van hun optreden op 7 februari nu een tweede concert van deze grootmeesters op de gitaar. Jan Akkerman en Eric Vaarzon Morel samen in hun tweede muzikale one-night stand.

Jan Akkerman en Eric Vaarzon Morel!
Beide topgitaristen delen een grote liefde voor flamenco en Paco de Lucia.
Ze worden vergezeld door de virtuoze bassist David de Marez Ooyens en Niti Ranjan Biswas op tabla.
Kortom: een uniek concert van wereldklasse.

kijk en luister naar de opnamen van 7 februari

website Jan Akkerman
website Eric Vaarzon Morel

vr 13 mrt ’15, 20:15

Koopman & Dominee

De Vries & De Vries ondernemerscabaret – feat. Abel Bakema en Erik Theunissen

uitverkocht, maar er is een tweede voorstelling op 9 april

Na Leren van de Crisis (3 x uitverkocht in het Beauforthuis) zijn de De Vries & De Vries terug met een nieuw programma: Koopman & Dominee. Genoeg gefulmineerd over de banken. Genoeg plezier gehad met Dirk Scheringa en Rijkman Groenink. Het is nu tijd voor bezinning. De Vries & De Vries komen niet vaak meer in de kerk, maar nemen u toch graag mee naar hun gereformeerde roots.
Samen met toetsenist Abel ‘broeder’ Bakema (nóg zo’n Groningse calvinist) en gitarist Erik Theunissen (geboren Limburger, dus van goed-katholieken huize) maken de broers een muzikale queeste op het snijvlak van ondernemerschap, geloof en spiritualiteit. De koopman ontmoet de dominee, dat lijkt op dansen met de duivel. Maar zo’n ontmoeting leidt wel tot wezensvragen. Waarom werken we zo hard? Komt een kameel inderdaad sneller door het oog van de naald dan dat je als ondernemer in de hemel komt? Wat moet je met zo’n cursus mindfulness – je kunt toch ook gewoon naar de kerk gaan?

Koopman & Dominee gaat over geloof, hoop en liefde. Maar vooral ook over geld, zonde en vergeving. Ja, er wordt geciteerd uit de bijbel. Maar wel erg selectief – hebben de mannen alleen Prediker gelezen? U gaat Mozes zien als icoon van visionair management. En Jezus als Piketty avant la lettre. U maakt kennis met de ondernemerskwaliteiten van de legendarische dominee Zelle. En u plukt de vruchten van de Muzikale Fruitmand – kent u die nog?

Ach ja, de het geloof en humor, dat gaat slecht samen. Dus De Vries & De Vries zijn bloedserieus deze keer. Tenminste, als we afzien van 18 hemelpoortgrappen, de Mozes-medley, gereformeerde anekdotes, een duik in de Bible Belt en een uit de hand lopende gospelsong.
De conclusie na vanavond: moet u niet weer eens naar de kerk? En moeten De Vries & De Vries niet eens in een kerk optreden?

za 14 mrt ’15, 20:15

Ramón Valle

Cubaanse Swing

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
foto: Hans Speekenbrink

foto: Hans Speekenbrink

Ramón Valle Trio
Ramón Valle is Cubaanse swing. In zijn muziek vertelt hij zijn verhalen zonder woorden. Valle’s muziek gaat over zijn moederland, zijn gezin, zijn vijf zusters… Drie gedreven improvisatoren verkennen Cuba en vooral: het leven.

Ramón Valle staat bekend als ‘het andere gezicht van de Cubaanse Jazz’. De bijzondere latijns-amerikaanse ritmes van Ramón en zijn trio blijven verrassen en maken hun muziek tot moderne Cubaanse jazz.
Het nieuwe album “TAKE OFF” bevat naast een studio-CD ook DVD met een live opgenomen concert in de studio, mét publiek.
Deze CD / DVD editie zet de schijnwerpers op Valle’s gouden-aanslag op het toetsenbord en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën.
Naast zijn eigen originele composities is Ramón Valle op dit album de uitdaging aangegaan om enkele jazz- en popclassics om te toveren naar arrangementen voor zijn trio.
‘’TAKE OFF’’ is tevens het resultaat van Valle’s exclusieve samenwerking met de New Yorkse producer/manager Suzi Reynolds, onder meer bekendheid door haar werk met Freddie Cole, Roberta Flack, Howard Johnson en Rufus Reid.
De Internationaal publicerende journalist Scott H. Thompson schrijft in de linernotes: ‘’Ramon Valle’s podiumpresentatie is bijzonder innemend, of het nu gaat om de rol als gastpianist bij een orkest of als leider van zijn trio. Zijn optredens en podiumpresentatie zijn charismatisch, zijn muziek bedwelmend. Hij is niet langer de ruwe diamant, maar het perfect gesneden juweel.”

Ramón Valle – piano • Omar Rodriguez Calvo – contrabas • Liber Torriente – drums

website Ramón Valle

zo 15 mrt ’15, 07:00

reeën spotten

en ontbijten

Vandaag mag je vroeg uit de veren om met Staatsbosbeheer op zoek te gaan naar de reeën van boswachterij Austerlitz.
Het voorjaar is al begonnen, maar de struiken zijn nog vrijwel kaal. Daardoor kun je goed onder de bomen kijken om reeën te spotten. De gidsen kunnen je alles vertellen over het leven van het ree en weten ook precies waar de reeën vaak te vinden zijn. Bij het krieken van de dag zijn de reeën het beste te zien. Daarom gaan we al vroeg op pad.
Om 7.00 uur start de wandeling op parkeerplaats de Franse Put aan de Zeisterweg in Zeist (tegenover de afslag bij de Traaij naar Driebergen).
De kosten bedragen €5,00 pp en kinderen €2,50 ter plaatse te voldoen. Aanmelden verplicht via info@beauforthuis.nl.
maximum aantal deelnemers is 30.De excursie duurt anderhalf á twee uur.

Na afloop kun je lekker ontbijten in het Beauforthuis:
Ook graag bestellen via info@beauforthuis.nl
volwassenen € 10,-

 • Lichte Lente soep
 • Zelf samen te stellen Broodje Gezond
 • Een kop koffie (espresso, cappucino of latte) met een borrelglaasje advocaat met slagroom

kinderen € 5

 • Chocomel met slagroom en een pannenkoek met jam

zo 15 mrt ’15, 14:00

Zeister Roots

Anita van Soest & Friends

entree
kortingsprijs
€ 15
€ 10

Trompettiste en theatermaker Anita van Soest uit Den Dolder nodigt haar muzikale vrienden uit.

Het Socrateskoor – Requiem Fauré
Het Socrateskoor o.l.v. Sven Boogert wordt begeleid door Felix Justin die voorouders uit Nederlands Indië heeft.

– Felix Jiustin – pianomuziek uit Indonesië, geïnspireerd op gamelanmuziek

-Wouter Stips laat films zien over zijn beeldende kunst waarop Anita improviseert.

-Componist André Arends interviewde zijn moeder over haar oorlogstijd en mixt geluidsfragmenten met een vioolsonate van Bach. Ook componeerde hij een strijkkwartet.

singer-songwriter Anke Timmer zingt een aantal liedjes van haar recent opgenomen cd.’

Het wordt een muzikale talkshow met zeer uiteenlopende muziekstijlen. Van Soest speelde in haar lange loopbaan onder meer bij orkesten als Holland Symfonia en De Volharding en maakte daarna vijftien muziektheatervoorstellingen, waaronder Zilverwerk, over de Sola fabriek in Zeist.

Anita van Soest

Socrateskoor

André Arends

Anke Timmer

Lees hier meer over de serie NL Roots

zo 15 mrt ’15, 17:30

Mike del Ferro & Jeroen van Veen

op twee vleugels

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Beide pianisten staan regelmatig op het toneel in het Beauforthuis, maar nog nooit traden ze samen op. Een paar weken terug was hun eerst muzikale kennismaking in het Beauforthuis. ‘Het was alsof we elkaar al jaren kenden’ aldus Jeroen van Veen. De verschillende werelden smolten samen tot een muziekstroom. Jazz, minimal, klankimprovisaties alle ingrediënten zijn aanwezig maar missen nog één element: publiek. Ga met ons mee op avontuur voor deze primeur in het Beauforthuis! Twee pianisten, twee werelden, maar een muzikale ziel.

website Jeroen van Veen
website Mike del Ferro

do 19 mrt ’15, 19:30

De Alchemist

benefiet voorstelling tbv het Nederlands Heren Zitvolleybalteam

entree
€ 20,00

kaartverkoop aan de deur – wel vooraf reserveren – klik hier

Wie volgt het verlangen van zijn hart? Wie leest de tekens en duikt in de ziel van de wereld? Marius Gosschalk vertelt het verhaal van de Alchemist (naar het boek van Paulo Coelho). Wat hij fantastisch doet, is mensen meenemen op reis terwijl hij optreedt. Hij tapt moeiteloos in je (kinderlijke) fantasie, waarvan je soms vergeet dat je die hebt. Met zijn voorkomen & onderliggende moraal van zijn verhalen opent hij perspectieven, waardoor je op een nieuwe verrassende manier zult kijken naar gebeurtenissen in je eigen leven of werk.

“Het was in Tanger dat een oude kristalhandelaar hem het verhaal vertelde van Santiago de herdersjongen uit Andalusië.
Wie volgt het verlangen van zijn hart? Wie leest de tekens en duikt in de ziel van de wereld? 
De verteller Dimitri neemt ons mee op de reis van Santiago en vertelt ons over zijn fouten, zijn moed, liefde en zijn ontmoeting met de Alchemist. Deze stelt hem op de proef en leidt hem naar zijn schat.”

Waarom kiezen we dit verhaal om als benefiet voorstelling ten tonele te brengen? Omdat het gaat over je dromen volgen om zo ‘de schat’ te vinden. Omdat het fijn is om anderen te helpen in het behalen van hun droom. De droom van het Nederlands Heren Zitvolleybalteam om in 2016 te spelen op de Paralympische Spelen in Rio.

Met dit optreden willen we hen financieel helpen & zelf genieten van een onvergetelijke avond. Kaarten zijn € 20 euro en kunnen aan de deur worden betaald. Alle opbrengsten gaan naar het Nederlands Heren Zitvolleybalteam. Wil je meer sponsoren? Dat kan & wordt zeer gewaardeerd.

vr 20 mrt ’15, 20:15

Daniël Wayenberg – Fazioli benefiet

Chopin en Lizst

entree
kleine beurs
steunprijs
€ 20,00
€ 15,00
€ 30,00

OPBRENGST KOMT GEHEEL TEN GOEDE AAN AANSCHAF FAZIOLIVLEUGEL

Daniel Wayenberg gaf ooit het openingsconcert in het Beauforthuis en natuurlijk spant hij zich ook in om de Fazioli in eigendom te krijgen. Lees meer over de Fazioli in het Beauforthuis

Daniël Wayenberg is één van de weinige Nederlandse pianisten die internationaal zijn doorgebroken. Zijn repertoire als pianist omvat niet alleen de klassieke en romantische componisten, maar ook twintigste-eeuwse. Van tijd tot tijd begeeft hij zich ook op het terrein van de lichte muziek.

Hij heeft een hekel aan muzikale hokjesgeest: “Wij musici hebben allemaal ons eigen publiek, maar onderling klikt het uitstekend. Het zijn de media die van klassieke muziek iets elitairs maken.”

Hij componeerde zelf kamermuziek, muziek voor orkest, pianoconcerten en balletmuziek. Bijzonder is een compositie voor luthéal en viool, waarvan hij in 1993 met Theo Olof een cd-opname maakte. Wayenberg staat bekend als een innemende persoonlijkheid met soms onverwachte, ludieke trekjes en een levensgenieter.

Programma:

Chopin – 3 impromptu’s, Fantasie Impromptu op.66, Barcarolle op. 60

Lizst – 12 Études d’Exécution Transcendante

zo 22 mrt ’15, 13:00

Total Loss

 

entree
€ 10,00

de kaartverkoop voor dit concert loopt via Theater Totaal
klik hier

De vocalisten van Total Loss zingen liefdesliedjes, in het Nederlands en Engels, daarbij ondersteund door een swingende ritmesectie die garant staat voor een stevige groove en vette solo’s.

Total Loss is de band van Theater Totaal: de werkplek waar talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking hun droom om uitvoerend artiest te zijn, waar kunnen maken.

Theater Totaal is onderdeel van Amerpoort.

website Theater Totaal

zo 22 mrt ’15, 17:30

Paul van Loo & Ivo Rosbeek

NL ROOTS LIMBURG

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Zanger Paul van Loo en pianist Ivo Rosbeek met liedjes van onder meer Thé Lau, Ernst Jansz, Hugh Moffatt, Kris Kristofferson, Leonard Cohen en Ede Staal. De teksten zijn vertaald naar het Limburgs.

In 2003 maakten Paul van Loo en Ivo Rosbeek hun eerste gemeenschappelijke cd, genaamd Ede Staal, genoemd naar de Groninger liedjesschrijver en -zanger, die in 1986 overleed. Paul ‘hertaalde’ het Gronings naar het Limburgs, Ivo maakte prachtige arrangementen. Het succes van deze cd was (en is nog steeds) groot in Limburg, maar ook elders in het land. Ondertussen zijn enkele cd’s gevolgd en heel wat optredens.
Naast piano bespeelt Ivo Rosbeek ook accordeon, gitaren, autoharp en percussie-instrumenten.

Muziek is bij Limburgers in het leven gegoten en dat laten Paul van Loo en Ivo Rosbeek op 22 maart horen in het Beauforthuis. Er ligt meer dan een generatie tussen de twee, maar ze voelen elkaar perfect aan. Pauls doorleefde stem past compleet bij Ivo’s grote muzikaliteit.

Na de pauze speelt Ivo Rosbeek met zijn eigen band Lotgenoten. Ze zetten de tijd even stil door middel van nieuwe liedjes met (niet) alledaagse Limburgse teksten.

Lees hier meer over de serie NL Roots

vr 27 mrt ’15, 20:15

dansen op vinyl

voor de alternatieve scene van toen en nu

entree
€ 10

Voor de alternatieve scene van toen èn jonge fijnproevers van nu!

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

met originele clips op groot scherm!

Zie hier een impressie

Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
HET DAK GAAT ERAF! Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

ZAT JE IN DE alternatieve scene En GING JE NAAR tenten als Paradiso, Melkweg, Paard van Troje, Okshoofd, Doornroosje OF De Effenaar…

dan zul je deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

Maar ook fantastische muziek van een nieuwe generatie, die op hun beurt ook weer de oude vinyl op de draaitafel draait.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

bierproeverij
Voorafgaand aan Dansen op Vinyl is er bij Het Plein Austerlitz een bierproeverij i.s.m. Doornsche Bierbrouwerij Thornhem (vanaf 17.30 u). Je kunt een aantal speciaalbieren proeven en ieder biertje wordt geserveerd met zijn eigen bijpassende hapje.
Reserveren via info@hetpleinausterlitz.nl

website Het Plein Austerlitz

zo 29 mrt ’15, 16:00

Pink Floyd Project

Acoustic Echoes

entree
€ 17,00

vrijkaarten en passe partouts niet geldig

Pink Floyd Project is bekend om hun bijzondere Floyd tribute, productie van geluid, licht, visuals en special effects in voornamelijk grote zalen. De band, onder aanvoering van Bert Heerink, wilde geen concessies doen aan dit concept, tot ze vorig jaar werden gevraagd een akoestische set te spelen vooraf aan The Wall, het concert van Roger Waters in Amsterdam.
Dit bleek zo’n succes dat Pink Floyd Project haar repertoire nog enkele keren akoestisch gaat uitvoeren, onder meer in de Oosterkerk in Zeist op zondag 29 maart vanaf 16.00 uur.

De grote hits zoals Comfortably numb, Wish you were here en Shine on you crazy diamond, maar ook de minder bekende juweeltjes komen voorbij in een intieme show van ruim 1,5 uur.
Gewapend met akoestische instrumenten brengt de band een prachtige verzameling van iconische songs van deze Britse ‘symphonic rock reus’ ten gehore.
Geniet van de Acoustic Echoes of Pink Floyd Project, de band die zich inmiddels mag rekenen tot één van de beste tributebands van Europa.

website Pink Floyd Project

Dit concert wordt georganiseerd door het Beauforthuis in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 te Zeist.
zie ook onze Googlemap

In de Oosterkerk kan er niet gegeten worden, dit is dus geen tapasconcert.

za 4 apr ’15, 14:45

SALSA PARTY

 

Met o.a. March Anthony, Nils Fischer & Timbazo, J. Alvarez, Celia Cruz, Héctor Lavo, Don Omar, Ali Angel, Thierry Cham, Frank Reyes, Luis Miguel, Kaome, Enrigue Eglesias, and many more

zo 5 apr ’15, 17:30

Paasconcert Vincent Bijlo & The Rossettis

Op woeste hoogte

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,50

Op deze Eerste Paasdag zetten we het Beauforthuis op woeste hoogte. Het staat die dag aan de rand van de ruige heidevelden in Haworth, Yorkshire, Engeland. Het is 1860. Aan tafel in de woonkamer zit dominee Patrick Brontë. Brontë, gespeeld door Vincent Bijlo, denkt terug aan zijn 3 veel te vroeg overleden dochters, Anne, Charlotte en Emily. Hij mist ze, maar hij heeft hun erfenis, die van onschatbare waarde is.
Hij laat ze wederopstaan, op deze Eerste Paasdag. Hun poezie wordt verklankt door The Rossettis, de band rond zangeres Mariska Reijmerink.
In prachtige, krachtige arrangementen zingt zij negentiende-eeuwse Engelse poë zie. Ze wordt daarbij begeleid door pianist Jan-Peter Bast, violiste Sophie de Rijk en drummer Arthur Brenkman.
Op Woeste Hoogte ademt op eenentwintigste-eeuwse wijze de negentiende eeuw. De gedichten gaan over gevoelens die wij in onze tijd nog steeds kennen: verdriet, blijdschap, angst, wraak en het verlangen om tot bloei te komen.
De pers over de voorstelling: “Poëzie, muziek en vertelkunst smelten in Op Woeste Hoogte schitterend samen.”

website The Rossettis

ma 6 apr ’15, 17:30

Kasba ft. Omar Ka

tweede paasdag

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,50

Feestelijk muziek voor een dansgraag publiek. Noord-Afrikaanse muziek gemixed met westerse pop en rock.

Kasba is een NederMarokkaanse muziekgroep, die Noord-Afrikaanse muziekstijlen mixt met westerse. Kasba heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met zijn aanstekelijke en feestelijke muziek. Sinds hun debuutalbum uit 2002 speelde Kasba door heel Europa en uiteraard ook veel in Marokko. Maar ook in landen als Mexico en Colombia.
Kasba is met recht een wereldband te noemen! Hun optreden op het huwelijksfeest van Willem Alexander en Máxima heeft daar in belangrijke mate aan bijgedragen.
De band werkte oa samen met Paul de Leeuw, het Metropole Orkest, Frank Boeijen en BLØF.
Vanavond spelen zij met Omar Ka. Omar Ka is afkomstig van de Fulani, een nomadenvolk uit westelijk Afrika. Hij groeide op in Dakar, Senegal waar hij al vanaf 1991 fula-muziek maakte.

website Kasba
website Omar Ka

vr 10 apr ’15, 20:15

40+ dance party

ook voor smaakvolle dertigers

entree
€ 10,00

volgende 40+ party op 5 juni

sluiting 1.30 uur

LET OP : BETALEN MET PIN, NEEM JE PINPAS MEE!!!!

Het leukste 40+ Dance Party van Nederland.

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
 • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
 • met heerlijke tapas voorafgaand aan het feest
 • met soms masseurs op de dansvloer en special act
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je kunt parkeren met je auto

Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Bij onze 40+ Dance Party! Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc

De Telegraaf schreef over de 40+ party: “Het gaat er niet om wie het hipst is of de beste dansmoves heeft, wel om lekker dansen en een leuke avond hebben.” – lees meer ….

40+ menu
friet, salade en soep, met als dessert bolletje ijs met slagroom voor maar €15
reserveer via info@beauforthuis.nl

website Dixo Balthazar
website 40PlusParty
40PlusParty op Facebook

za 11 apr ’15, 20:30

Latin Party

Swingen op salsa, merengue, bachata, brasil, kizomba, zouk met DJ Vinyl

entree
€ 10,00

Latin Party met DJ Vinyl.
20.30-0.30 u

20.30 – 21.30 u, workshop Salsa Club Salsera

21.30 -0.30 u dansfeest met DJ Vinyl met originele clips op groot scherm!

De lente is in aankomst, de temparaturen lopen weer langzaam op, en dus tijd om de heupen weer los te maken! Kom swingen op diverse latijns-amerikaanse muziekstijlen zoals salsa, merengue, bachata, brasil, kizomba, zouk… we zullen zo nu en dan ook videoclips van bekende ‘latin dance’ artiesten tonen om je te inspireren en je sexy moves een nieuwe impuls te geven. Maak me GEK! Kortom, een avond die je OOK niet mag missen!

Met o.a. March Anthony, Nils Fischer & Timbazo, J. Alvarez, Celia Cruz, Héctor Lavo, Don Omar, Ali Angel, Thierry Cham, Frank Reyes, Luis Miguel, Kaome, Enrigue Eglesias, and many more

Onverwacht is deze avond vrijgekomen daarom lastminute geboekt.
Gastheer is DJ Rolf, ook bekend als DJ Vinyl. Vanavond vinyl en digitaal.

zo 12 apr ’15, 12:00

Ariane Jurriaanse speelt Haydn, Brahms …

… Takemitsu, Chopin, Schumann en Debussy

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Pianiste Ariane Jurriaanse, in Zeist geboren, won de ‘Prix d’Honneur’ op het Prinses Christina Concours. Ze studeerde aan het Conservatorium in Den Haag en later in Engeland, waar ze nog steeds woont.

Ze geeft regelmatig concerten en haar spel werd in de Gloucestershire Echo beschreven als ‘A thrilling experience radiating exuberance and joy’.

programma

Haydn – Variaties in f mineur
Brahms – Intermezzi op. 117
Takemitsu – Rain Tree Sketch 2
Chopin – Polonaise Fantasie

pauze

Schumann – Fantasie op 17
Debussy – L’isle Joyeuse

zo 12 apr ’15, 17:30

Spinvis & Saartje van Camp

Oogcontact van de eenzaamste soort

entree
kortingsprijs
€ 18,00
€ 14,00

UITVERKOCHT

foto: Tibor de Jong

foto: Tibor de Jong

In de afgelopen jaren was Spinvis in de theaters vooral te zien in grote producties

met een uitgebreide bezetting. Nu gaat hij op tournee langs theaters met een persoonlijk, intiem liedjesprogramma Oogcontact Van De Eenzaamste Soort. In deze voorstelling deelt hij het podium met celliste, zangeres en theatermaker Saartje Van Camp, met wie hij in 2014 onder meer de succesvolle dansopera Kintsukuroi maakte.

Oogcontact Van De Eenzaamste Soort bestaat uit bekend, onbekend en nog maar net geboren materiaal.

Spinvis: tekst en muziek; gitaar/saz/koto/toetsen/zang
Saartje Van Camp: cello/basgitaar/toetsen/zaag/zang
Niels Jonker: geluidstechniek
Joep Vermeulen/Prodelight: lichtontwerp

De pers eerder over Spinvis
NRC****: ‘De voorstelling is briljant in zijn eenvoud…’
Haarlems Dagblad: ‘Spinvis’ liedjes zijn steevast zowel speels als weemoedig. Juweeltjes, stillevens op de vierkante centimeter.’
Cultuurpodium.nl: ‘…geweldig mooie theatervoorstelling tot in de puntjes…Een sprookje, een verhaal ondersteund door werkelijk prachtige muziek en duidelijke en zeer toegankelijke teksten.’

Over Kintsukuroi schrijft:
de Volkskrant: ‘publieksfavoriet.’
De Telegraaf: ‘…kippenvel…ongelofelijk mooi en harmonieus.’
Het Parool: ‘ontroerend.’

Spinvis heeft in de loop der jaren diverse prijzen ontvangen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs en de Johnny van Doornprijs.

website Spinvis

zo 19 apr ’15, 15:00

Rêve d’été

Een Franse zomerdroom – door De Bezetting Speelt

entree
€ 15,00
foto: Edu Calicher

foto: Edu Calicher

kinderen t/m 17 jaar gratis – geef aub wel door met hoeveel kinderen u komt via info@beauforthuis.nl

Franse romantische klanken om bij weg te dromen.

 • Maurice RavelIntroduction et Allegro
 • Albert RousselDuo
 • Jean CrasQuintette
 • Jean FrançaixOctet

Zomerse werken van bekende en minder bekende Franse componisten.
Onder de Franse componisten is een schat aan kamermuziek te vinden, waarin de rol van de Harp niet kan ontbreken.
– Maurice Ravel geldt als één van de voornaamste componisten van de 20e eeuw en krijgt in dit programma dan ook een plek vooraan in het programma met zijn Introduction et Allegro.
– Minder bekend uit diezelfde eeuw is de muziek van Jean Cras, die o.a. het prachtige Quintette voor fluit, harp en strijkers schreef. DBS maakte in 2012 al kennis met dit stuk en ziet het als haar taak de prachtige muziek van Cras een podium te geven.
– Daartussen een luchtig Duo van Albert Roussel in de unieke bezetting van fagot en contrabas.
– Het geheel wordt afgesloten met het Octet van Jean Françaix.

Sabien Canton is o.a. harpiste bij Insomnio en maakte muziektheaterproducties met De koene Ridders. Ze schreef haar eigen harpmethode onder de naam Harpologie en is als docente verbonden aan het Fontys conservatorium. Daarnaast werkt ze voor het Dutch Harp Festival.
Sabien verzorgde al diverse optredens met De Bezetting Speelt.

De Bezetting Speelt (DBS) is het tienkoppige kamermuziekensemble speciaal voor kenners én nieuwkomers.

website De Bezetting Speelt

zo 19 apr ’15, 17:30

West Coast Big Band & Peter Tiehuis

 

entree
€ 11,00

Peter Tiehuis is één van de meest vooraanstaande gitaristen van Nederland. Hij heeft een brede achtergrond. Op zijn 9e jaar begon hij met klassiek gitaar die hij snel verruilde voor elektrische gitaar, waarmee hij in verscheidene rock en soulbands speelde.
Vervolgens ontwikkelde hij zich tot jazz gitarist en speelde met vele wereld artiesten zoals Toots Tielemans, Stan Getz, Freddie Hubbard, Al Jarreau maar ook met Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange, Elvis Costello etc. Peter Tiehuis is van alle markten thuis. Hij is vast lid van het Metropool Orkest en op vele CD opnamen te beluisteren.

Op 19 april speelt hij samen met de West Coast Big Band een gevarieerd repertoire.
De West Coast Big Band heeft een lange staat van dienst waarin zij vele grote namen uit de Nederlandse jazz scene hebben begeleid zoals, Denise Janah, Benjamin Herman, Ferdinand Povel, Ack van Rooijen etc.

19 april beloofd een interessante ontmoeting te worden tussen Peter Tiehuis en de West Coast Big Band!

website Peter Tiehuis
website West Coast Big Band

vr 24 apr ’15, 20:15

Koopman & dominee

De Vries & De Vries ondernemerscabaret – feat. Abel Bakema en Erik Theunissen

reserveer kaarten via vries@euronet.nl

Na Leren van de Crisis (3 x uitverkocht in het Beauforthuis) zijn de De Vries & De Vries terug met een nieuw programma: Koopman & Dominee. Genoeg gefulmineerd over de banken. Genoeg plezier gehad met Dirk Scheringa en Rijkman Groenink. Het is nu tijd voor bezinning. De Vries & De Vries komen niet vaak meer in de kerk, maar nemen u toch graag mee naar hun gereformeerde roots.
Samen met toetsenist Abel ‘broeder’ Bakema (nóg zo’n Groningse calvinist) en gitarist Erik Theunissen (geboren Limburger, dus van goed-katholieken huize) maken de broers een muzikale queeste op het snijvlak van ondernemerschap, geloof en spiritualiteit. De koopman ontmoet de dominee, dat lijkt op dansen met de duivel. Maar zo’n ontmoeting leidt wel tot wezensvragen. Waarom werken we zo hard? Komt een kameel inderdaad sneller door het oog van de naald dan dat je als ondernemer in de hemel komt? Wat moet je met zo’n cursus mindfulness – je kunt toch ook gewoon naar de kerk gaan?

Koopman & Dominee gaat over geloof, hoop en liefde. Maar vooral ook over geld, zonde en vergeving. Ja, er wordt geciteerd uit de bijbel. Maar wel erg selectief – hebben de mannen alleen Prediker gelezen? U gaat Mozes zien als icoon van visionair management. En Jezus als Piketty avant la lettre. U maakt kennis met de ondernemerskwaliteiten van de legendarische dominee Zelle. En u plukt de vruchten van de Muzikale Fruitmand – kent u die nog?

Ach ja, de het geloof en humor, dat gaat slecht samen. Dus De Vries & De Vries zijn bloedserieus deze keer. Tenminste, als we afzien van 18 hemelpoortgrappen, de Mozes-medley, gereformeerde anekdotes, een duik in de Bible Belt en een uit de hand lopende gospelsong.
De conclusie na vanavond: moet u niet weer eens naar de kerk? En moeten De Vries & De Vries niet eens in een kerk optreden?

za 25 apr ’15, 21:00

Hans Dulfer

swingen dus met Dulfer en zijn band

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Een avondje in Dulfer stijl, gegarandeerd swingen dus met Dulfer en zijn band.

Saxofonist Hans Dulfer zit 60 jaar in het vak en is dit jaar 75 geworden. Een jubileumjaar op alle fronten dus..

Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici en natuurlijk de vader van Candy. Sinds zijn 15e, toen hij de sax voor het eerst in het openbaar aan zijn mond zette, is hij niet meer van het podium af te slaan. Een podiumdier pur sang dus.
Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends en is een jazzmuzikant in hart en nieren. Het maken van platen komt bij hem op het tweede plan. Als hij daar in de jaren negentig toch eindelijk serieus werk van maakt, volgt grootschaliger succes in Nederland en zelfs een sterstatus in Japan.

website Hans Dulfer

vr 1 mei ’15, 20:15

dansen op vinyl

voor de alternatieve scene van toen en nu

entree
€ 10

Voor de alternatieve scene van toen èn jonge fijnproevers van nu!

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60

met originele clips op groot scherm!

Zie hier een impressie

Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
HET DAK GAAT ERAF! Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

ZAT JE IN DE alternatieve scene En GING JE NAAR tenten als Paradiso, Melkweg, Paard van Troje, Okshoofd, Doornroosje OF De Effenaar…

dan zul je deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

Maar ook fantastische muziek van een nieuwe generatie, die op hun beurt ook weer de oude vinyl op de draaitafel draait.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

zo 3 mei ’15, 18:30

Souldada & Fay Lovsky

Watervolk

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Extra: Fay Lovsky – zingende zaag
Fay Lovsky raakt met de zingende zaag de kern van Souldada en daarmee de ziel van de luisteraar.

In het nieuwe programma Watervolk bijzondere combinaties Papiamento, Engels, Afrikaans en Fries onder begeleiding van kalme Afrikaanse percussie, gitaar en cello. Door de prachtig gezongen melodieën en passende klinkende melancholie in diverse talen is het Afrikaans net zo mooi als het Fries.’

Souldada, de band van gitaarvirtuoos Herman Woltman zou je ook kunnen lezen als het Portugese saudade; verlies, gemis, melancholie, oftewel de blues.

Het gedicht Watervolk van de Zuid Afrikaanse Carina Stander is het uitgangspunt van deze voorstelling. Door zijn stromende veranderlijkheid is water een symbool van het continu verlopende leven.

Naast het melodische Fries wordt Afrikaans en Papiamento gezongen. De specifieke Souldada klank van de cello en klassieke gitaar wordt aangevuld door Watervolk instrumenten; een kano, ocean drum en schelp.

youtube: Souldada en Fay Lovsky Circus

Trailer Souldada

Fay Lovsky over de zingende zaag in Avro Opium

zang Femke Hoeksma
gitaar/zang:
Herman Woltman
cello/low whistle: Carel van Leeuwen
basgitaar: Bart Soeters
percussie: Willem Smid

website Souldada

zo 10 mei ’15, 18:30

Anne Soldaat

‘Talks Little, Kills Many’

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Anne Soldaat tourt dit voorjaar met zijn nieuwe band langs de kleine podia voor de release van zijn CD ‘Talks Little, Kills Many’.

– Anne Soldaat in DWW ivm de presentatie van zijn nieuwe CD hier
– Recensie Volkskrant hier

We kennen hem natuurlijk als gitarist van Daryll-Ann waarmee hij onlangs op reünie-tour was. Hij speelde de laatste jaren ook met de bands van Tim Knol en Freek de Jonge.

Ter ere van zijn 50ste verjaardag kondigde Anne Soldaat in februari zijn nieuwe soloalbum ‘Talks Little, Kills Many’ aan.
Soldaat speelde vrijwel alle instrumenten zelf. Een plaat die herinnert aan werk van Loudon Wainwright III of Randy Newman, maar ook Golden Earrings Back Home herroept op het nummer The Island Man, waarvoor hij Barry Hay durfde te vragen om de dwarsfluit nog een keer te spelen.

Support act: Yorick van Norden
Bitterzoet. Dat is de muziek van Yorick van Norden, de Haarlemmer die met The Hype als jongmens z’n weg vond naar het concertpodium en in het najaar op Excelsior Recordings debuteert. Gitarist Maarten Kooijman uit Anne’s band speelt mee.
youtube Gonna Try For The Sun

VPRO LUISTERPLAAT Anne Soldaat, Talks Little, Kills Many

website Anne Soldaat

ma 11 mei ’15, 20:15

Thinking of Toots Thielemans

2 vleugels: Bert van den Brink & Kenny Werner

entree
kortingsprijs
kleine beurs
€ 17,50
€ 12,50
€ 7,50

Beide pianisten speelden in de jaren ’90 met Toots Thielemans. Op diens afscheidsfeest speelden de heren samen en het smaakte zo goed dat ze besloten dit vaker te doen. Daar het Beauforthuis in de gelukkige omstandigheid is 2 vleugels te bezitten moet dit natuurlijk ook in het Beauforthuis plaatsvinden.

Naast improvisaties brengen de heren vanzelfsprekend ook stukken uit het oeuvre van Toots Thielemans.

De New Yorkse pianist/componist Kenny Werner (1951) kwam al op zijn zevende op televisie om een stukje stridepiano te spelen. Met bassist Charles Mingus kon hij als jonge kerel werken aan de plaat Something like a Bird. Later speelde hij in de band van Archie Shepp. In 1984 werd hij pianist van het Mel Lewis Orchestra, waar hij een stevige reputatie opbouwde. Kenny ontwikkelde zich tot een meeslepend pianist, die zowel solo, in trio als in grotere bands tot zijn recht komt. Een heel speciaal aspect van het kunstenaarschap van Kenny Werner is zijn filosofische lesmethode ‘Effortless Mastery’ waarbij hij muziek benadert vanuit het zen-boeddhistisch gedachtegoed.

Bert van den Brink (1958) speelt dikwijls in het Beauforthuis en brengt dan ook nog wel eens grote muzikale helden mee naar Austerlitz, waaronder Clare Fischer, Deedee Bridgewater, Toots Thielemans & Philip Catherine.

website Bert van den Brink
website Kenny Werner

do 14 mei ’15, 07:00

dauwtrappen

met ontbijt

Het is voorjaar, de dauw ligt op de grond en het leven bruist in het bos! Wanneer je er op tijd bij bent kun je daar heel wat van meemaken. Want bij de dauw zijn vogels en reeën het meest actief. Je gaat op pad in boswachterij Austerlitz met ervaren gidsen van Staatsbosbeheer en geniet van de dageraad. Onderweg vertellen de gidsen je over het bos en de dieren die er leven en wacht je een heel leuk programma voor jong en oud.

Daarna lekker ontbijten in ons gezellige theatercafé voor €10,-
Met een crossaintje met jam, broodje gezond en wat fruit. En natuurlijk een kopje koffie of thee. ontbijt svp reserveren

De wandeling start om 7 uur op de parkeerplaats de Franse Put aan de Zeisterweg in Austerlitz (tegenover de afslag bij de Traaij naar Driebergen). Aanmelden is voor deze excursie niet nodig. Deze excursie is gratis.

do 14 mei ’15, 20:15

Nationaal Jeugd Jazz Orkest olv Martin Fondse

 

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 5,00
foto: Erik Jansen

foto: Erik Jansen

Deze bigband, olv Martin Fondse, bestaat uit toptalenten onder de 23jr en wordt ook wel het ‘Jong Oranje’ genoemd.

Dit orkest biedt 20 jonge toptalenten de kans om een buitengewoon bigband traject te volgen en vervolgens met een tournee podiumervaring op te doen.

Het NJJO stimuleert hiermee de weg naar een professionele toekomst van de musici en is tevens het visitekaartje voor jong Nederlands jazz talent.

De artistiek leider in 2015, Martin Fondse, neemt als eclectische componist, bandleider en musicus al vele jaren een geheel eigen positie in binnen de Nederlandse en internationale muziekscene. Zijn activiteiten strekken zich uit van jazz, hedendaagse gecomponeerde muziek en wereldmuziek tot film- en animatiemuziek.

De vorige edities van het NJJO werden geleid door: Peter Guidi (2009), Benjamin Herman (2011) en Eric Vloeimans (2013).

Bezetting Sena NJJO 015:

Artistiek Leider, componist, arrangeur en solist:
Martin Fondse
Ritmesectie
Drums: Jermaine Kanbier
Basgitaar en contrabas: Lito Mabjaia
Gitaar: Gijs Idema
Piano: Robert van der Padt
Sax sectie
Alt sax: Kika Sprangers en Koos Zuilhof
Tenor sax: Jesse Schilderink en Gerben Wasser
Bariton sax: Emilio Tritto
Trombone sectie:
Jeroen Verberne
Odei Al-Magut
Seynabou Claerhout
Bas trombone: Bart van Gorp
Trompet sectie:
Dave Vreuls
Felix Ecke
Ian Cleaver
Daniel Clason
En verder:
Vocals: Anna Serierse, Suzana Lascu, Sanne Rambags
Dwarsfluit en piccolo: Maite Neri , Dimphy van de Molengraft

website Nationaal Jeugd Jazz Orkest
website Martin Fondse

zo 17 mei ’15, 12:00

De Prinses op de erwt

Meespeeltheater “Alweerzondag” speelt voor kinderen van 3 tot 8 jaar

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 2,50

kaarten reserveren via 0343 – 49 18 58 of e-mail naar info@beauforthuis.nl

Waar is toch dat meisje waar ik zo graag mee wil trouwen, denkt de Prins.
Ze moet toch ergens zijn?
Zou ze misschien in de zaal zitten?
Langzaam loopt de Prins de zaal in…………….
Als je dit spannende verhaal niet wilt missen ook al zit je op mama’s schoot of als je in het bed wilt slapen met een Erwt onder heel veel matrassen, mag je deze voorstelling niet missen.

Na de voorstelling zal (indien het weer het toelaat) kinder-pony Spikkel weer aanwezig zijn om ritjes te lopen voor kinderen t/m 45 kg. Ritjes kosten 1 euro.

zo 24 mei ’15, 17:00

Göksel Yilmaz

Heimwee naar Anatolië

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,50

let op: aanvang 17.00 u!

Göksel Yilmaz

Heimwee

Vroeger zong zijn hele familie: zijn opa, oma, ooms, tantes en moeder…
Liederen werden toen via de radio beluisterd door zijn familie, in het dorp.

Over deze Arabische liederen uit Göksel’s jeugd gaat het concert. Een programma vol verlangen naar vroeger, naar de oorsprong, de kern en vol liefde voor het levenslied.

Göksel Yilmaz is geboren in Nederland, opgegroeid in Turkije, en dan weer terug in Nederland. Zijn ouders zijn allebei van Arabisch Alawitische afkomst. Een minderheid in zuid Turkije. Zijn moedertaal is Arabisch.

Het spel van het Göksel Yilmaz Ensemble wordt gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht, gepaard met een breed spectrum aan klanken en instrumenten. In combinatie met de bijna mystiek aandoende zang ontstaat zo een betoverend geheel.

Het Göksel Yilmaz Ensemble was te zien op Vrije geluiden, gaf concerten met Eric Vloeimans en Jan Akkerman en speelde op verschillende podia en festivals in binnen en buitenland. Afgelopen jaar toerde het ensemble met het Internationaal Danstheater in de productie Silk waarvoor de muziek door Göksel Yilmaz werd gecomponeerd.

Göksel Yılmaz – vocals, gitaar, saz, cura en ud; Anne Bakker – viool; Ulaş Aksünger – percussie; Sándor Kém – contrabas; Funda Yılmaz – vocals

website Göksel Yilmaz

ma 25 mei ’15, 09:30

Pinkster Masterclass Harp door Manja Smits

met om 17.30 een (gratis) slotconcert

Op 2e Pinksterdag staat de hele dag in het teken van de harp en de harpmuziek.

Manja Smits, docente harp aan het ArtEZ Conservatorium (Arnhem/Zwolle) en het Prins Claus Conservatorium (Groningen), komt naar Austerlitz om een masterclass te geven aan geïnteresseerde harpisten van alle leeftijden in de gezellige ambiance van het Beauforthuis.

tijd
9.30 uur – 16.30 uur

slotconcert
17.30 uur slotconcert door deelnemers masterclass en studenten Manja Smits
gratis toegankelijk

prijs
Deelnemers: € 60,- (maximum aantal deelnemers:7)
Luisteraars: € 10,- per dagdeel of € 15,- hele dag (niet nodig voor begeleiders deelnemers)
Lunch & diner voor deelnemers: € 20,-

Info en opgave
info@manjasmits.com
tel: 020 – 643 11 94
www.manjasmits.com

do 28 mei ’15, 19:21

Liefde voor Ravel en Miles

Juraj Stanik Trio

entree
€ 16,00

Juraj Stanik Trio – Wow
Juraj Stanik piano, Frans van der Hoeven contrabas, Joost van Schaik drums

In de muziek van pianist Juraj Stanik hoor je de liefde voor Herbie Hancock, John Coltrane, Miles Davis, Chopin, Debussy en Bartók. Maar dit zonder zijn eigen creativiteit uit het oog te verliezen.

Het merendeel van zijn composities is speciaal gecomponeerd voor het Juraj Stanik trio, met Joost van Schaik op drums en Frans van der Hoeven op contrabas.
Naast het begeleiden van de crème de la crème van de jazz, treedt Juraj ook regelmatig op als solo artiest.

zo 31 mei ’15, 18:30

Jeroen van Vliet – Moon Trio / Estafest

Buma Boy Edgarprijs Tournee

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50
foto: Rens Horn

foto: Rens Horn

ESTAFESTmet violist Oene van Geel, gitarist Anton Goudsmit en saxofonist Mete Erker
MOON TRIO met Mark Schilders (drums) en Clemens van der Feen (bas)

De Buma Boy Edgarprijs 2014, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is toegekend aan pianist en componist Jeroen van Vliet.

“Hij maakt muziek waarin je je verliest en behoort tot de paar grote dichters van de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Altijd trouw is aan de mooie klank”.
Aldus het juryrapport waar wij van harte mee instemmen.

In het sprankelende ESTAFEST vinden vier van de meest eigenzinnige improvisatoren die op dit moment in Nederland rondlopen elkaar. Gitarist Anton Goudsmit, violist en cajonspeler Oene van Geel, saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet ontroering, brengen verwarring en beweging bij iedereen die de band ooit zag en hoorde.

In Moon Trio brengt Jeroen van Vliet een groove van akoestische piano en elektronica in heldere, open stukken.

Jeroen van Vliet (1965) maakte naam in de groepen van saxofonist Paul van Kemenade en bassist Eric van der Westen, en speelde met zijn Fender Rhodes vanaf het begin een onderscheidende rol in Eric Vloeimans’ Gatecrash.
Na zijn North Sea Jazz Compositieopdracht in 2008 creëerde hij meer ruimte voor eigen projecten, zowel solo als voor zijn groepen Estafest en OGU

www.jeroenvanvliet.com

Link to my Facebook Page

website Jeroen van Vliet
website Estafest

di 2 jun ’15, 16:00

Jubileumfeest Beauforthuis 25 jaar

lekker eten en drinken en swingen met The New Cool Collective

Op 2 juni 1990 werd het Beauforthuis officieel geopend met een concert van pianist Daniël Wayenberg. Nu, precies 25 jaar later, vieren we dat het Beauforthuis 25 jaar bestaat.

IN DE TUIN
16.00 uur – 23.00 uur
Live muziek in de tuin, veel gezelligheid en eten en drinken van La Collina’s Pizza-oven, Franklins Frietkraam en Daans Droomcamper.

IN DE ZAAL
Om 20.00 uur barst het feest in de zaal los met The New Cool Collective. De band olv Benjamin Herman geeft een gratis concert om het jubileum in te luiden.

Let op: vol is vol! Als de zaal vol is, kan je gelukkig altijd nog buiten in de tuin genieten van het buitenprogramma met openluchtconcertjes en kampvuurmuziek.

Tussen 17.30 en 18.30 uur vindt de officiële opening van het jubileumjaar plaats in de kerkzaal, deze is alleen voor genodigden.

Zie: Beauforthuis 25 jaar

di 2 jun ’15, 20:00

New Cool Collective

gratis openingsconcert jubileumfeest

Het concert is gratis dus reserveren niet mogelijk!

New Cool Collective olv Benjamin Herman luidt vandaag het jubileumseizoen in met een heerlijk swingend concert.
De band heeft wereldwijd niet alleen in de hipste jazzclubs en festivals gespeeld, maar stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals als het Deense Roskilde Festival en Sziget in Hongarije.

New Cool Collective liet zich voor hun meest recente plaat inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, maar ook door psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden.

In 1993 speelde Benjamin Herman voor het eerst in het Beauforthuis, samen met Michiel Borstlap. In dat zelfde jaar werd ook New Cool Collective opgericht. Aanvankelijk als het ‘live dansvehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn.

Het concert is gratis, maar: vol = vol. Als de zaal vol is, kan je gelukkig altijd nog buiten in de tuin genieten van het buitenprogramma met openluchtconcertjes en kampvuur.

website New Cool Collective

Je kunt al vanaf 16.00 uur langskomen voor gezelligheid en eten & drinken van Daans Droomcamper en Franklins Frietkraam. Er zijn tot ’s avonds laat openluchtconcerten in de tuin en kampvuur.

Tussen 17.30 en 18.30 uur vindt de officiële opening van het jubileumjaar plaats in de kerkzaal, deze is alleen voor genodigden.

vr 5 jun ’15, 20:15

33+ dance party

jubileumfeest 25e dance party

entree
€ 10,00

sluiting 1.30 uur

RESERVEREN VIA INFO@BEAUFORTHUIS.NL

LET OP : BETALEN MET PIN, NEEM JE PINPAS MEE!!!!

Vandaag vieren we nog eventjes door dat het Beauforthuis 25 jaar bestaat. Iedereen krijgt bij ontvangst een Beaufortcocktail en ’s avonds zijn er lekkere hapjes.

Bovendien: het is ook de 25e Dance Party in het Beauforthuis en daarom hebben we de naam aangepast naar 33+ Dance Party: het leukste dansfeest voor 30ers, 40ers en 50ers!

33+ menu
friet, salade en soep, met als dessert een ijsje voor maar €15
reserveer via info@beauforthuis.nl

website Dixo Balthazar
website 33PlusParty

za 13 jun ’15, 10:00

Beauforthuis & Den Treek

Treekerwandeling

entree
€ 5,00

In het kader van het 25-jarig jubileum van het Beauforthuis een speciale Treekerwandeling over de herkomst van de familie de Beaufort en over de relatie van deze familie met het Beauforthuis.

We starten met een gezellige ontvangst op het landgoedkantoor van Den Treek in Leusden en een presentatie. Daarna nemen landgoedgids Hans Nijman en iemand van de familie de Beaufort de groep mee op een prachtige wandeling over het landgoed. Onderweg vertellen zij over de tradities en de familiebanden van De Beauforts. En over de historische relatie van Den Treek met het Beauforthuis.

De Treeker Wandeling staat bol van de mooie verhalen en prachtige plekken in het hart van het landgoed.

Max 25 deelnemers. Meld u snel aan want vol=vol.

We starten om 10.00 uur en zijn ca 12.30 uur weer bij het landgoedkantoor.

De kosten om deel te nemen bedragen €5,- per persoon. De opbrengst wordt geheel besteed aan projecten op het landgoed, zoals bankjes voor bezoekers.

De Treekerwandeling start in het landgoedkantoor Treekerweg 11, Leusden (op Den Treek dus).

Reserveren info@Beauforthuis.nl

Info@Beauforthuis.nl

Treekerwandelingen

zo 21 jun ’15, 04:30

zonsopgangconcert & Tai Chi

Canto Ostinato Marimba

entree
kortingsprijs
€ 12,50
€ 7,50
Een unieke belevenis als de korste nacht overgaat in de langste dag.

4.30 u: Zonsopgang met Canto Ostinato Marimba

Bij deze Canto Ostinato Marimba bestaat de uitvoering en instrumentatie uit Esther Doornink en Peter Elbertse (twee marimba’s) De marimba kan beschouwd worden als de alt- of basversie van een xylofoon. Marimba’s worden zowel in volksmuziek als in klassieke muziek gebruikt. Een marimba heeft een warme en volle klank

Peter Elbertse is Eerste Paukenist van het Nederlands Filharmonisch Orkest.
Esther Doornink is slagwerker van het Radio Filharmonisch Orkest.

Het betreft een ligconcert (neem je eigen matje mee), maar je mag ook gewoon op een stoel plaatsnemen.

Youtube Rechts: impressie van een eerder zonsopgangsconcert

En voor wie wil:
5.45 u: Ontbijt
croissantje, ei, krentebol, koffie en thee – koop online een kaartje inclusief ontbijt voor €20 / €15.
6.30 u: Tai Chi meditatie-oefeningen

door Tai-Chi leraar Nico Jansen (gratis; bij mooi weer buiten)

zo 28 jun ’15, 18:30

Dutch Minimal Music

Fluitoctet BlowUp en pianist Jeroen van Veen

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Fluitoctet BlowUp bestaat uit acht dwarsfluitisten die gespecialiseerd zijn in het bespelen van lage fluiten (subcontrabas-, contrabas-, bas- en altfluit) tot de normale fluit en de piccolo. De omvang is te vergelijken met een strijkorkest, het ensemble met een levend orgel. Samen met pianist Jeroen van Veen spelen ze een avond met minimal music.

PROGRAMMA

Simeon ten Holt – Palimpsest

Canto Ostinato is een Nederlands facet van de minimal music waar ten Holt een nieuw element aan toevoegde: variabele lengte. Musici mogen naar eigen inzicht d.m.v. herhalingen een compositie verlengen. Dat geldt ook voor ten Holt’s Palimpsest voor zeven strijkers uit 1990-92.Ten Holt voegde al het muzikale materiaal in één stem samen. In de bewerking die pianist en Simeon ten Holst-specialist Jeroen van Veen voor fluitoctet en piano maakte, ligt die in de pianopartij.

Jeroen van Veen – Pianoconcert (première juni 2015)
Citaten uit de film Amélie, Canto Ostinato van Simeon ten Holt en de romantische pianoliteratuur uit de 19e eeuw, vormen de verrassende bouwstenen voor het Pianoconcert

Dominy Clements – Bamboo Junction

In de compositie Bamboo Junction van componist en subcontrabas-fluitist Dominy Clements voor fluitoctet, wordt het traject vanaf begin tot eind voortgestuwd door één doorgaand ritme. De andere stemmen spelen daar korte repeterende tonen tegen aan in elkaar kruisende en verschuivende akkoorden. Soms klinken deze lichtvoetig, soms donker. In Bamboo Junction citeertClementsook uit recent werk uit zijn oeuvre.

Fluit-octet Blow Up

Jeroen van Veen

zo 5 jul ’15, 16:00

Supersister op 3 vleugels

unplugged for a live studio audience, Robert Jan Stips

entree
€ 22,50

1e set 16.00 u – eetpauze
2e set 18.00 u

Robert Jan Stips speelt de eerste 3 SUPERSISTER LP’s – Present from Nancy, To the Highest Bidder en Pudding en Gisteren – integraal op onze 3 grand piano’s in driehoek opstelling – één voor één én tegelijkertijd: de Steinway, de Fazioli, de Bechstein … Nog niet eerder zijn de klankwerelden van deze 3 vleugels zo direct met elkaar en dicht bij elkaar ‘vertoond’!
Het concert krijgt een informele ‘unplugged’ sfeer, met het publiek rondom Robert Jan en de drie vleugels en wordt als eenmalige gebeurtenis opgenomen voor TV en DVD door het nieuwe themakanaal ‘ONS’.
Concertbezoekers kunnen ter plekke intekenen voor een gratis DVD!

Robert Jan Stips had al lang in zijn hoofd om Supersister Integraal op de piano te spelen. De aanwezigheid van drie verschillende vleugels maakte het des te ‘Supersisters’.

Voor de jongeren
Robert Jan Stips was de voorman en zanger-toetsenist van Supersister, begin jaren 70 een roemruchte Nederlandse popgroep uit Den Haag. Geïnspireerd door Soft Machine en Frank Zappa, maakt de band progressieve rock, gaande van jazz tot pop.
Supersister is opgericht door de middelbare scholieren Robert Jan Stips, Sacha van Geest, Marco Vrolijk en Ron van Eck. In 2000 maakt Supersister een comeback in Los Angeles, waar mensen uit de hele wereld op afkomen.
Als Sacha van Geest in 2001 plotseling overlijdt sluit Robert Jan Stips verdere reünieconcerten uit.

Robert Jan Stips (1950) is een Haagse toetsenist/zanger en bekend van oa.Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister, The Nits en Freek de Jonge. Kortom, een veelzijdig muzikant.

Robert Jan over Supersister: (13 min)

website Robert Jan Stips
website Supersister

RJS_3 Vleugels-2RJS_3 Vleugels-7

RJS_3 Vleugels-1

zo 12 jul ’15, 18:30

Matangi Quartet

Beethoven & Jazz

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Staat klassieke muziek echt zo ver van de jazz af? Of ligt de basis van jazz juist verborgen in composities als die van Beethoven? Het Matangi Quartet laat de overeenkomsten en verschillen van de twee muziekstijlen horen. Met werk van Ludwig von Beethoven, Chick Corea, Wolfert Brederode en Martin Fondse.

Boegbeeld van de nieuwe generatie klassieke musici

Het jonge Matangi Kwartet behoort tot de top van strijkkwartetten en wordt gezien als het boegbeeld van een nieuwe generatie klassieke musici. Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie worden Maria-Paula, Daniel, Karsten en Arno getypeerd als communicatief, uitdagend en verfrissend veelzijdig.

Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten en trad onder meer op met cabaretiers Herman van Veen en Youp van ’t Hek, bandoneonspeler Carel Kraayenhof, contrabassist Rick Stotijn, jazztrompettist Eric Vloeimans, DJ Kypski, jazz vocalisten Mathilde Santing en Renske Taminiau, singer songwriters Lori Lieberman en Tom McRae en breakdance crew Come Correct.

zo 12 jul ’15, 20:00

Ramadanmaaltijd

met voorafgaand een boswandeling

entree
€ gratis

20.30 uur Boswandeling om even uit te waaien en voor te bereiden op de Iftar.

21.30 uur Iftarmaaltijd i.s.m. Stichting MSIVO

Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand Ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Vanaf zonsondergang worden familie en kennissen bezocht en eet men gezamenlijk. In Nederland wordt de iftar door verschillende moskeeën en organisaties gebruikt om moslims en niet-moslims samen te brengen en deel te nemen aan deze gezamenlijke dis.

deelname is gratis, svp reserveren: info@beauforthuis.nl

(Prima te combineren met het optreden van het Matangi-Strijkkwartet om 18.30 u)

za 18 jul ’15, 20:15

dansen op vinyl

Dansen op originele singles en LP’s met originele clips op groot scherm!

entree
€ 10

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60
met originele clips op groot scherm!
Zie hier een impressie

Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.
HET DAK GAAT ERAF! Vol passie en energie gaat DJ Vinyl los. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

In de tuin kun je lekker kletsen bij het kampvuur!

Tijdens deze Party hoor je bijvoorbeeld

Velvet Underground
– Captain Beefheart
– Peter Schilling
– Jethro Tull
– Spinvis
– TLC Matic
– The Stranglers
– Patti Smith
gecombineerd met populaire pop zoals
The Rolling Stones
-U2, Simple Minds
-Joe Cocker
– Santana
– Doe Maar
– Chubby Checker
.

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

Dj Vinyl’s ervaring in de toenmalige ‘(hard) rock en underground’ scene maakt hem juist geschikt om de juiste sfeer te creëren en alternatieve ‘flow’ in gang te zetten.

Dj Vinyl: “De alternatieve vinyl party in het Beauforthuis is in alle opzichten uniek en geeft mij de ruimte om niet alledaagse muziek te draaien en dit intens te beleven met oprechte popmuziek liefhebbers. Tijdens deze alternatieve feesten ga ik lekker uit mijn ‘plaat’ en heb ik diverse keren kippevel momenten en kan daarbij volledig in extase raken van de grootse en toch ook intieme sfeerbelevenis”

ZAT JE IN DE alternatieve scene En GING JE NAAR tenten als Paradiso, Melkweg, Paard van Troje, Okshoofd, Doornroosje OF De Effenaar…

dan zul je deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

Maar ook fantastische muziek van een nieuwe generatie, die op hun beurt ook weer de oude vinyl op de draaitafel draait.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

website DJ Vinyl

Vraag hier je eigen muziekparel aan: info@beauforthuis.nl

vr 24 jul ’15, 20:15

Ernst Jansz

Huiswaarts – de mooiste liedjes

entree
€ 25,00

Als jubileumgeschenk komen 25 artiesten voor wie het het Beauforthuis een thuishaven is bij ons optreden optreden.
Te beginnen met ERNST JANSZ.
Zie interview Nieuwsbode

Vandaag zingt Ernst met name liedjes van zijn drie solo- cd’s: De Overkant, Molenbeekstraat en Dromen van Johanna (Dylanvertalingen).

Ernst speelde bij ons in 1994 met CCC-Inc die sinds 10 jaar weer samen speelde.
Hij presenteerde zijn solo-cd’s in het Beauforthuis en als klap op de vuurpijl was er een geheim concert van Doe Maar in 2011.

—————————–
Na de opheffing van Doe Maar maakte Ernst een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat, met intieme melancholische liedjes. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.

Eerst een hapje eten? Vandaag serveren we natuurlijk een eenvoudige Indische hap. De prijs bedraagt 17,50. svp reserveren: info@beauforthuis.nl

website Ernst Jansz

Mantelzorgers in Zeist krijgen 1 vrijkaart

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

https://www.youtube.com/watch?v=mMT76u44Zhs&index=19&list=PL5DC1EDDF905FDDAD

za 25 jul ’15, 14:00

workshop piano improvisatie

Mike del Ferro & Jeroen van Veen, piano

entree
kleine beurs
€ 60
€ 25

van 14.00 tot 17.00 uur

Pianisten Mike del Ferro en Jeroen van Veen geven op zaterdag 25 juli een workshop pianoimprovisatie. Hoe improviseer je? Kan je dat leren? Waar begin je? Kan je geen noten lezen maar wil je toch graag les? iedereen is van harte welkom om les te krijgen in het improviseren. Les wordt gegeven in groepsverband of privé afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Mike del Ferro en Jeroen van Veen leren je graag improviseren.

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist een concertpraktijk in ruim 100 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek. Mike speelde oa. met Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Thijs van Leer, Jan Akkerman en Candy Dulfer. Zie hier portret van MiIke del Ferro (15 min)

De composities van Jeroen van Veen laten zich omschrijven als minimal music met crossovers naar jazz, blues, soundscape, Avant-garde, techno, trance en popmuziek.

website Mike del Ferro
website Jeroen van Veen

za 25 jul ’15, 20:15

Canto Ostinato meets Jazz op 3 vleugels

Mike del Ferro, Sandra en Jeroen van Veen

entree
kortingsprijs
€ 20
€ 15

De Canto Ostinato van Simeon ten Holt heeft al vaak geklonken in het Beauforthuis. Jazzpianist Mike del Ferro en pianoduo Sandra en Jeroen van Veen zijn al jaren bekende gezichten op het podium in Austerlitz. Voor het eerst gaan ze samen de Canto Ostinato spelen. De partituur kent een vrijheid van keuze in herhalingen, instrumentatie, speelmanier en emoties. Elementen uit de klassieke- en jazzwereld komen hier vanavond samen; drie zielen smelten samen tot één muzikale stroom. Dit is de eerste keer dat ze samen de Canto Ostinato spelen en belooft een waar avontuur te worden. Kom naar het Beauforthuis en ga met ons op reis!

Het concert duurt 2 uur.

Zie hier een voorproeje bij de repetitie

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist een concertpraktijk in ruim 100 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek. Mike speelde oa. met Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Thijs van Leer, Jan Akkerman en Candy Dulfer. Zie hier portret van MiIke del Ferro (15 min)

Sandra en Jeroen van Veen zette het ‘Canto Ostinato’ al in vier verschillende versies op cd. Met hun laatste versie halen de twee meesterpianisten het NOS journaal. Simeon ten Holt riep hun cd uit tot beste opname en vertolking van dit werk.

website Mike del Ferro
website Jeroen van Veen

za 1 aug ’15, 20:00

reeën spotten

met Staatsbosbeheer

Het is zomer en de bronsttijd van de reeën begint nu! Bokken verdedigen hun territorium en hundames. Soms hoor je ze blaffen! Reeën laten zich niet gauw zien. Maar hun looppaadjes,slaapplekken, veegsporen en keutels vertellen over hun aanwezigheid en gedrag. ’s Morgensvroeg en ’s avonds laat komen ze uit hun rustplaatsen te voorschijn. Dat is dus ook de beste tijdom ze waar te nemen. Een ervaren gids van Staatsbosbeheer neemt je mee en vertelt je alles over het leven van het ree.

De wandeling is op zaterdagavond 1 augustus en start om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Beauforthuis.

aanmelden verplicht
via info@beauforthuis.nl.

DE EXCURSIE IS INMIDDELS VOL – MAAR MELD JE AAN VOOR DE WACHTLIJST – ALS ER PLEK VRIJ KOMT NEMEN WE CONTACT OP

Er kunnen maximaal 60 mensen mee (de groep wordt dan in 4 groepen gesplitst).
De kosten bedragen €2,50 voor kinderen en €5,00 voor volwassenen, ter plaatse te voldoen.
De excursie duurt anderhalf á twee uur.

Vooraf zomermenu in theatercafé? Lees meer

za 8 aug ’15, 20:15

Martijn Schok Boogie Woogie & Blues Band

 

entree
€ 25,00

Boogie woogie en blues pianist van wereldformaat speelt met zijn band.

Martijn Schok (1974) is een begrip op het gebied van boogie woogie en pianoblues. Naast zijn optredens in Nederland wordt hij regelmatig gevraagd voor jazz- en bluesfestivals in Europa en de USA.

Schok’s speelstijl kenmerkt zich door veel swing, een stevige groove en grote virtuositeit. Duidelijk is te horen dat hij veel respect en bewondering heeft voor de muziek van de vroege Amerikaanse boogie woogie pioniers. Schok wordt dan ook gezien als een van de beste vertolkers van de authentieke boogie woogie stijl. Daarnaast heeft hij een uitgebreid en gevarieerd eigen repertoire opgebouwd met veel swing, virtuositeit en groove.

Martijn Schok (piano); Greta Holtrop (zang); Rinus Groeneveld (saxofoon); Maarten Kruijswijk (drums); Cees van der Laarse (bas)

website Martijn Schok

Mantelzorgers in Zeist krijgen 1 vrijkaart

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

zo 9 aug ’15

Woonwagentheater huize l.i.n.d.a.

mini-theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen

entree
€ 7,00

reserveren via info@beauforthuis.nl

14.00 – Boerenbal kindervoorstelling 4+ (30 min)
19.00 – ‘Van horen vertellen / Met eigen ogen gezien”

Voorstellingen in de AUTHENTIEKE woonwagen van Stef van den Eijnden (ex Gebroeders Flint), voor een publiek van 12 man.

BOERENBAL 4+
Boer Lambert is jarig, maar is zijn verjaardag vergeten. Want op deze dag is zijn lievelingsschaap weggelopen, het zwarte schaap Dora.
Dan zitten er plots 12 kinderen in zijn woonwagen die hem komen bezoeken op zijn 63ste verjaardag. Zijn vrouw zoekt inmiddels naar het zwarte schaap en hij trakteert zijn jeugdig bezoek op een echt boerenbal.

Van horen vertellen / Met eigen ogen gezien
“Met eigen ogen gezien” vormt samen met “Van horen vertellen” een tweeluik over eigenzinnige mensen die niet streven naar snel materieel gewin, maar teren op traditie en liefde voor de grond waarop ze geboren zijn.
De voorstelling is geïnspireerd op het boek “De vrucht van hun arbeid” van de Engelse schrijver John Berger over de verdwijning van de kleine boer op het franse platteland. Verhalen over traditie en vernieuwing op het platteland.

Huize L.I.N.D.A. is het theaterhuis van Stef van den Eijnden (ex Gebroeders Flint)

Stef van den Eijnden, spel en Anita Lotichius, spel en muziek.

website Huize L.I.N.D.A.

wo 12 aug ’15, 20:15

Pärt, Einaudi en meer

Sandra en Jeroen van Veen

entree
€ 10,00

Een staalkaart van de minimalistische pianomuziek. Jeroen en Sandra van Veen spelen werk van o.m. Pärt en Einaudi.

De term minimal music dateert uit 1968. Componist/musicus Michael Nyman gebruikte hem in zijn recensie van een stuk van Cornelius Cardew, om uitdrukking te geven aan muzikale karaktertrekken als herhaling, consonante klanken, subtiele variaties, lang aangehouden tonen …
Al snel werd ook de muziek van o.m. Cage, Reich en Glass onder de minimal music geschaard en inmiddels vormt de minimal music een rijk palet aan stijlen, waaronder de filmmuziek van Einaudi (Les intouchables) en de sacrale klanken en melodieën van de Estse componist Arvo Pärt.

Programma

 • Pärt – Für Alina
 • Pärt – Hymn to a Great City
 • Einaudi – Una mattina (uit ‘Una mattina’)
 • Einaudi – Passaggio (uit ‘Le onde’)
 • Einaudi – Nightbook (uit ‘Nightbook’)
 • Einaudi – The Crane Dance (uit ‘Nightbook’)
 • Einaudi – Time Lapse (uit ‘In a Time Lapse’)
 • Einaudi – Fly (uit ‘Divenire’)
 • Einaudi – Run (uit ‘In a Time Lapse’)
 • Van Veen – Minimal Prelude No. 32 in B Minor (uit ‘Minimal Preludes Book IV’)
 • Van Veen – Incanto No. 02
 • Ter Veldhuis – Postnuclear Winterscenario No. 1

website Jeroen & Sandra van Veen

vr 14 aug ’15, 20:15

33+ dance party

33PlusParty, het leukste dansfeest voor 30ers, 40ers en 50ers

entree
€ 10,00

sluiting 1.30 uur

LET OP : BETALEN MET PIN, NEEM JE PINPAS MEE!!!!

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot aan de huidige top40!
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • met masseurs op de dansvloer of special acts zoals DJ & Saxofonist, percussionisten, dansers, gast DJ’s
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je kunt parkeren met je auto
 • In mooie sfeervolle (monumentale) lokaties
 • waar je alleen of met vrienden heen kunt gaan
 • het leukste feest voor 30ers, 40ers en 50ers
 • niet massaal en vaak met fairtrade en biologische hapjes en drankjes.

33+ menu
friet, salade en soep, met als dessert bolletje ijs met slagroom voor maar €15
reserveer via info@beauforthuis.nl

website Dixo Balthazar
website 33PlusParty
33Plus op Facebook

zo 16 aug ’15, 18:30

Liefde voor Ravel en Miles

Juraj Stanik Trio

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00
foto: Piet Gispen

foto: Piet Gispen

Juraj Stanik Trio – Wow
Juraj Stanik – piano; Frans van der Hoeven – contrabas; Joost van Schaik – drums

In de muziek van pianist Juraj Stanik hoor je de liefde voor Herbie Hancock, John Coltrane, Miles Davis, Chopin, Debussy en Bartók. Maar dit zonder zijn eigen creativiteit uit het oog te verliezen.

Het merendeel van Jurajs composities is speciaal gecomponeerd voor het dit trio, met Joost van Schaik op drums en Frans van der Hoeven op contrabas.
Naast het begeleiden van de crème de la crème van de jazz, treedt Juraj ook regelmatig op als solo artiest.

website Juraj Stanik

wo 19 aug ’15, 20:15

Flairck & Basily

Gipsy Orchestra

entree
€ 25

UITVERKOCHT

vrijkaarten ‘concert naar keuze – Achter de Linie’ NIET GELDIG

extra voorstelling morgen, 20 augustus!

Natuurlijk speelt Flairck in deze serie, en ze nemen Basily mee, de muzikale Sinti-familie.

In 2008 ontstond op initiatief van gipsy violist Tucsi Basily en Flairck voorman Erik Visser een uniek samenwerkingsproject: een orkest bestaande uit een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland. In de zomer van hetzelfde jaar verscheen dit ‘wereld orkest’ (Global Orchestra) met een uitgebreid en vreemdsoortig instrumentarium als hoofdact op enkele gerenommeerde festivals, waaronder het Tilburgse Gipsy Festival en het Boulevard Festival van ’s Hertogenbosch. Verbaasde en laaiende reacties op de instrumentale acrobatiek en de humoristische presentatie van deze topmuzikanten lokten een vervolg uit.

Dit symfonisch-zigeuner-orkest is een verbond tussen de musici van Flairck en het Basily Gipsy Orchestra, in samenwerking met wisselende solisten. In het verleden waren dat onder meer de Indonesische violiste Luluk Purwanto, de Bosnische accordeonist Nihad Hrustanbegovic, de flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel, de Roemeense cembalo spelers Marius Preda en Vasile Nedea.

website Flairck
website Basily

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

do 20 aug ’15, 20:15

Flairck & Basily

Gipsy Orchestra

entree
kortingsprijs
€ 25,00
€ 21,00

UITVERKOCHT

Het benefiet-concert van 19 augustus loopt zó hard, dat we er nog een tweede aan vastknopen. Dit keer niet voor ons jubileum (het concert van gisteren is al een geweldige bijdrage van Flairck en Basily), maar als voorbereiding op hun gezamenlijke tour door Japan. Zo doen we ook nog wat terug.

In 2008 ontstond op initiatief van gipsy violist Tucsi Basily en Flairck voorman Erik Visser een uniek samenwerkingsproject: een orkest bestaande uit een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland. In de zomer van hetzelfde jaar verscheen dit ‘wereld orkest’ (Global Orchestra) met een uitgebreid en vreemdsoortig instrumentarium als hoofdact op enkele gerenommeerde festivals, waaronder het Tilburgse Gipsy Festival en het Boulevard Festival van ’s Hertogenbosch. Verbaasde en laaiende reacties op de instrumentale acrobatiek en de humoristische presentatie van deze topmuzikanten lokten een vervolg uit.

Dit symfonisch-zigeuner-orkest is een verbond tussen de musici van Flairck en het Basily Gipsy Orchestra, in samenwerking met wisselende solisten. In het verleden waren dat onder meer de Indonesische violiste Luluk Purwanto, de Bosnische accordeonist Nihad Hrustanbegovic, de flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel, de Roemeense cembalo spelers Marius Preda en Vasile Nedea.

website Flairck
website Basily

vr 21 aug ’15, 20:15

Tim Knol – lost & found

 

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
foto: Jens van der Velde

foto: Jens van der Velde

Tim Knol kan hij geen genoeg krijgen van mooie verhalen over legendarische liedjes, markante muzikanten en bijzondere bands.

In zijn tweede soloprogramma ‘Lost & Found’ krijgen we een bijzonder inkijkje in het leven van de jonge muzikant, die er enorm veel zin in heeft om u kennis te laten maken met prachtige muziek en opvallende verhalen.

Tim Knol

Het klinkt als een droomverhaal. En dat is het misschien ook wel. Want zes jaar geleden kon Tim Knol alleen maar dromen van uitverkochte zalen, uitzinnige festivalweides en je werk maken van het schrijven van mooie liedjes. Een paar jaar, twee platen en een rij aan imposante optredens verder is de droom waarheid geworden. En blijkt die droom eigenlijk pas net begonnen.

website Tim Knol

do 27 aug ’15, 20:15

Spinvis & Zapp4

Hotel Atlantic

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Spinvis kaapt je gevoel en gaat aan de haal met je gedachten. De
mysterieuze en ongrijpbare klankdichter maakte furore met onalledaagse en
toch herkenbare teksten, en prachtige liedjes die de luisteraar meevoert
naar onbekende bestemmingen.
Al eerder stonden Zapp4 en Spinvis samen op het podium en van meet af aan
voelden zanger en strijkers elkaar feilloos aan. Alles klopte: de chemie,
het samenspel, de onstuitbare creativiteit… Vanuit die energie is “Hotel
Atlantic” ontstaan, een theatraal muziekprogramma.

Rode draad van Hotel Atlantic is een hoorspel in de ruimste zin van het
woord. Zapp4 en Spinvis bundelen een stroom ideeën en doen waar ze goed in
zijn: de toeschouwer van de ene verbazing in de andere laten vallen.
Weemoed, euforie en de poëzie van straatverlichting, het komt allemaal
voorbij. Een roadmovie maar dan een tikkie anders. Na een avond met Zapp4
en Spinvis is je horizon verbreed en kom je thuis van vakantie.

website Spinvis

website ZAPP4

zo 30 aug ’15, 18:30

Cello8tet

tr8cks

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 12,50

ACTUEEL: Cello8tet op Uitmarkt

De acht cellisten van Cello8ctet Amsterdam brengen een programma met hun ‘most wanted’ stukken uitgebracht op hun nieuwe cd TR8CKS. Een knooppunt van geweldige stukken van Philip Glass en Arvo Pärt, componisten waar het octet een bijzondere band mee heeft. Maar ook de kleurrijke Astor Piazzolla en premières van de componist Ludovico Einaudi. Muziek die echt gaaf klinkt op acht cello´s.

Cello8ctet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en werkt met de meest markante componisten van nu. Het octet heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd waarvan de meeste speciaal voor het octet zijn geschreven. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste werk voor het octet: “het octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

website Cello8tet Amsterdam

di 15 sep ’15, 20:15

Scott Hamilton

 

entree
€ 20,00

UITVERKOCHT

De Amerikaanse jazzsaxofonist Scott Hamilton (1954) werd op zijn 22e ontdekt door de legendarische jazztrompettist en legende Roy Eldridge. Deze zorgde ervoor dat Hamilton daar werkte met onder andere Anita O’Day en Hank Jones. Hij werd spoedig opgemerkt door Benny Goodman.
Hij reisde over de hele wereld met jazzsterren zoals bijv. Ella Fitzgerald, Tony Bennett, en Benny Goodman.

Sinds de jaren negentig woont hij Europa en sinds 1978 komt Hamilton voor optredens in Nederland, voor het eerst met de Concord All Stars, Benny Goodman en Rosemary Clooney op het North Sea Jazz Festival.
Hij speelde met diverse Nederlanders, waaronder Pim Jacobs & Rita Reys, Cees Slinger Rob van Bavel, Cor Bakker, Metropole Orkest, Millennium Jazz Orchestra, Mariniers Kapel, Dutch Swing College Band, Laura Fygi, Toots Thielemans en Rein de Graaff. In 2010 maakte hij een CD met Rita Reys, genaamd Young at Heart. Hamilton heeft meer dan 100 albums op zijn naam staan.

website Scott Hamilton

Organisatie: Kiwanisclub Driebergen & Het Nederlands Jazz Genootschap

De opbrengst gaat naar: Stichting Kinderen van de Voedselbank.

zo 20 sep ’15, 14:30

Eerste bijeenkomst Beauforthuis Verbond

met o.a. de rondleiding ‘Van Kelder tot Klokkentoren’

Speciaal voor leden, de eerste bijeenkomst van het Beauforthuis Verbond.
Ook lid worden? Kijk hieronder.

PROGRAMMA

14.30 – ontvangst

15.00 – Pianisten Mike del Ferro, Sandra & Jeroen van Veen
Over de (on)mogelijkheden van onze 3 concertvleugels.

15.30 – Van Kelder tot Klokkentoren
Rondleiding langs unieke plekken die normaal gesloten zijn voor het publiek.

16.30 – Toekomstgesprek en discussie

Aansluitend is om 17.30 uur het concert van Mike del Ferro, Sandra & Jeroen van Veen.

WIE ZIJN LID VAN HET BEAUFORTHUIS VERBOND?

De mensen die 1.000 hebben geschonken voor de actie van Youp van ’t Hek.

De vrienden die ons geld lenen of dan wel periodiek schenken.

Vrienden die zich bijzonder inspannen voor het Beauforthuis zoals bijv. de pianostemmer.

De oud-bestuursleden en toezichthouders en oud-stafmedewerkers.

De huidige Beaufortcrew, inclusief Comité van Aanbeveling Beauforthuis 25 jaar.

zo 20 sep ’15, 17:30

Canto Ostinato meets Jazz op 3 vleugels

Mike del Ferro, Sandra en Jeroen van Veen

entree
€ 25,00

De Canto Ostinato van Simeon ten Holt heeft al vaak geklonken in het Beauforthuis. Jazzpianist Mike del Ferro en pianoduo Sandra en Jeroen van Veen zijn al jaren bekende gezichten op het podium in Austerlitz. Voor de tweede keer nu gaan ze samen de Canto Ostinato spelen. De partituur kent een vrijheid van keuze in herhalingen, instrumentatie, speelmanier en emoties. Elementen uit de klassieke- en jazzwereld komen hier vanavond samen; drie zielen smelten samen tot één muzikale stroom. Het belooft een waar avontuur te worden. Kom naar het Beauforthuis en ga met ons op reis!

Het concert duurt 2 uur.

Zie hier een voorproefje bij de repetitie of luister naar dit fragment.

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist een concertpraktijk in ruim 100 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek. Mike speelde oa. met Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Thijs van Leer, Jan Akkerman en Candy Dulfer. Zie hier portret van MiIke del Ferro (15 min)

Sandra en Jeroen van Veen zette het ‘Canto Ostinato’ al in vier verschillende versies op cd. Met hun laatste versie halen de twee meesterpianisten het NOS journaal. Simeon ten Holt riep hun cd uit tot beste opname en vertolking van dit werk.

website Mike del Ferro
website Jeroen van Veen

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

zo 27 sep ’15, 15:00

De MuziekStudio

Parels uit Kytopia

In het jubileumjaar pakken we vooral de kans om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Daarom dit seizoen op 6 zondagen De MuziekStudio. Kunstenaars krijgen een podium om hun meest dierbare, of niet eerder gespeelde muziek te laten horen. De organisatie is in handen van Mathijn den Duijf, producer, liedjesschrijver en medegrondlegger van Kytopia.

Vandaag in De MuziekStudio:

 • Marc Constandse -bandoneon, zang, elektronica
  in de video hiernaast hoor je een live opname van Marc met gastmuzikanten Gerwil Kusters (saxofoon) en Duijf (piano)
 • Bjorn van Rozen -zang, piano en gitaar
 • Sophie van Bree -zang, piano en gitaar
  Sophie heeft in Kytopia meegedaan aan het Kytopia programma voor talentontwikkeling
 • Mathijn den Duijf speelt zelf ook wat liedjes

Mathijn over De Muziekstudio: “Ik graaf muzikale schatten op die een podium verdienen. Het criterium is muzikale authenticiteit, integriteit en zeggingskracht. Naamsbekendheid is niet belangrijk, het gaat in de eerste plaats om de artistieke waarde.
Mijn graafwerkzaamheden vinden plaats in Kytopia. De plek oefent een grote aantrekkingskracht uit op muzikanten van allerlei leeftijden en pluimage. En allemaal willen ze iets. Optreden, een album maken, koffie drinken en hangen en over hun plannen om de wereld te veroveren praten. Ondertussen zitten hier dus parels tussen die ik graag mee wil nemen naar het Beauforthuis.”

een mailtje vooraf dat je komt is erg fijn!

website Mathijn den Duijf

zo 4 okt ’15, 12:00

van Balkan tot Brasil

Wereldvrouwenkoor Bianca C & Bridges Orchestra

entree
€ 7,50

In een dubbelconcert zullen Bianca C en Bridges Orchestra samen de grens verkennen tussen Balkan en Turkije.

Bianca C.
De veertien vrouwen van Bianca C. brengen wereldmuziek met de krachtige, ietwat schelle klanken van de Balkan tot de gepassioneerde muziek van het Latijns-Amerikaanse continent. In het Beauforthuis serveren zij op 4 oktober een cocktail uit hun brede repertoire. Met de volle kracht van een veelstemmig koor, de subtiele vervlechting van klanken in kwartetten of een gloedvolle solo. Plezier in zingen, lef en uitstraling staan voorop. Zoals bij Bianca Castafiori, de operazangeres uit de strip Kuifje, die met haar zang het glas van de ramen liet knallen.
Dirigent Fred Abbingh verzamelt en arrangeert de liederen. Hij specialiseerde zich na zijn opleiding aan het Utrechtse conservatorium in wereldmuziek en is verbonden aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Als arrangeur / dirigent en musicus is hij betrokken bij diverse muzikale projecten en speelt veel Latijns-Amerikaanse muziek, met Chileense en Argentijnse collega’s.

Bridges Orchestra is een nieuw, veertienkoppig orkest met strijkers, blazers en een ritmesectie. Hun muziek is een avontuurlijke cross-over. Er worden bruggen geslagen tussen muziek uit het Oosten, uit Afrika en de Europese geimproviseerde muziek. Thema’s uit de volksmuziek worden bewerkt en op een nieuwe manier hernomen en gespeeld. Zo ontstaan nieuwe stukken, gearrangeerd of gecomponeerd door bandleider Steven Kamperman. In het duo-concert met Bianca C zal in ieder geval ook de muzikale grens tussen Balkan en Turkije verkend worden.

zo 4 okt ’15, 17:30

Over Leven met Brel

Michael Abspoel en Peter WJ Brouwer

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00

In 2013 was het 35 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Reden voor een eerbetoon vonden Michael Abspoeler en Peter WJ Brouwer.

Een hommage met een groot aantal chansons van Brel, gezongen door Michael Abspoel en begeleid op piano en accordeon dooer Peter WJ Brouwer.

Een muziektheaterprogramma met geliefde Brel-chansons en eigen teksten en poëzie niet over het leven van Brel maar over de betekenis van Brel in het eigen leven.

Michael Abspoel komt uit een theaternest en is naast programmamaker de markante stem van het bekende televisieprogramma ‘Man bijt hond’. Naast zijn televisiewerk treedt hij regelmatig op als zanger en theatermaker.

Peter WJ Brouwer is naast landelijk dichter ookmuzikant en performer. In de jaren negentig viel hij als
pianist in de prijzen op het Concours de la Chanson. Van zijn laatste bundel (MASCARA) werden gedichten opgenomen in De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2015.

zo 11 okt ’15, 12:00

Roodkapje 3+

Meespeeltheater Alweer Zondag

Jubileumcadeau voor Beauforthuisie. Een gezinskaart voor €25, die toegang geeft aan max. 2 volwassenen en 3 kinderen. Voor de kleine beurs geldt een toegangsprijs van €15. bestel je gezinskaart

De meester vertelt het spannende verhaal van Roodkapje.. en de kinderen mogen vandaag meespelen. De rol van Roodkapje, grootmoeder, de wolf, de jager…

De schoolbelgaat en de kinderen mogen naar buiten! Gaan jullie vanmiddag ook naar het bos? vraagt Maggie En wat er dan gebeurt moet je echt zelf komen bekijken als het meespeeltheater ‘AlweerZondag’ weer in het Beauforthuis speelt.

Na de voorstelling zal (indien het weer het toelaat) kinder-pony Spikkel weer aanwezig zijn om ritjes te lopen voor kinderen t/m 45 kg. Ritjes kosten 1 euro.

JUBILEUMCONCERTEN

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

zo 11 okt ’15, 17:30

Harry Sacksioni

 

entree
€ 25,00

Ridder en Edison-winnaar Sacksioni, meermaals uitgeroepen tot de Beste Akoesti sche gitarist van de Benelux komt ook een concert geven om het jubileum van het Beauforthuiste vieren.

In het jaar dat hij 65 wordt, viert Neerlands beroemdste gitaarvirtuoos Harry Sacksioni, samen met het publiek, een leven lang muziek maken!

Met de rijke bagage van een leven lang muziek maken en met de energie van een jonge hond komt Neerlands gitaarvirtuoos en componist Harry Sacksioni, in het jaar dat hij 65 wordt, met een groots jubileumprogramma. Solo – wat heet solo, als je op één gitaar al een band bent! – speelt hij in vogelvlucht de hoogtepunten uit zijn roemrijke carrière die zo’n 30 platen en cd’s omvat. Ingeleid met persoonlijke en vaak humoristische anekdoten komen Sacksioni klassiekers voorbij als De Lifter, Svobodadans, Eclips en Thee Bij Tante Joséphine, maar ook zijn eigenzinnige arrangementen van nummers van zijn helden zoals Stevie Wonder (Superstition), Queen (Killer Queen) en U2 (With Or Without You). Het ooit verlegen jongetje op het podium groeide uit tot een gedreven verhalen verteller die met zijn intense en virtuoze gitaarspel en zijn onnavolgbare rechterhand technieken aan de top van de gitaarwereld belandde. Ridder en Edison winnaar Sacksioni werd onlangs niet voor niets voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de beste akoestische gitarist van de Benelux!

website Harry Sacksioni

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

zo 18 okt ’15, 10:00

Hubertusmis

H. Mis – voorganger Henk Bloem

09.45 verwelkoming kerkgangers met hoornmuziek
10.00 HUBERTUSMIS

Eucharistieviering (rk) olv H. Bloem, priester.
Jachthoornblazers van Blaasgroep ’t Sticht en Sonneurs van Jachtvereniging Soestdijk blazen de mis, olv Edwin de Bies.
Er worden stukken gespeeld uit de mis van Reinholt Stief, Annerose Greisel en Cantin.

over de Hubertusmis

Volgens de legende bekeerde Hubertus zich rond het jaar 700 op een Goede Vrijdag tijdens een jachtpartij. Toen hij op het punt stond een edelhert te doden, verscheen er tussen het gewei van het dier een schitterend stralend kruisbeeld. Hierdoor herinnerde hij zich ook dat een hert een deel van Gods schepping is, waarvoor men nauwgezet zorg moet dragen.

Om diezelfde reden serveren wij in het Beauforthuis uitsluitend biologisch vlees, en dan nog in bescheiden mate.
Jachtvereniging Soestdijk jaagt niet echt op dieren, maar op symbolische wijze, in de slipjacht.

Op de feestdag van Sint Hubertus wordt er ook Hubertusbrood gezegend. De legende wil dat door dit brood te eten de dieren en de mensen beschermd zouden worden.
José Struik, schaapsherder van de Treeker Wissel en één van de blazers, zal dan ook haar kudde meenemen. De schapen begrazen momenteel heidegebieden en -corridors in opdracht van Staatsbosbeheer rondom Austerlitz

geschiedenis

In de Hubertusmis komen de verering voor Sint Hubertus en de jachthoorn tezamen. In de 17de en 18de eeuw – in de bloei van de Barok – waren de Franse koningen de Grootmeesters van hun Hubertusorde. Zij introduceerden de hoorn in de jagersmis die werd gehouden bij de aanvang van grote jachten ter ere van Sint Hubertus. Zo ontstond in Frankrijk en later in België de Hubertusmis, waarin de liturgie door jachthoorn muziek in plaats van koorzang wordt begeleid.
Vanaf het begin van de 20ste eeuw verspreidt de Hubertusmis zich vanuit Frankrijk en België door Europa. Dat gaat gelijk op met het feit dat toen de Plesshoorns en de parforcehoorns in algemeen gebruik bij burger-jagers kwamen. Daarvoor was jagen een adellijk privilege en was de verspreiding van hoorns veelal beperkt tot de adel en de militairen.
De Duitse traditie kent pas sinds kort de Hubertusmis. De eerste Hubertusmis bliezen Franse en Belgische ‘sonneurs’ op 1 mei 1954 in de Lambertuskerk in Düsseldorf volgens hun Franse traditie. Dat was ter gelegenheid van een internationale vis- en jachttentoonstelling. Pas na 1960 kwamen de Duitse blazers in beweging, maar ook pas nadat weer ‘sonneurs’ – nu uit Cheverny – in de Dom van Xanten de Hubertusmis bliezen.

Muzikaal gezien werkten Cantin, aangevuld door Rochard en Chalmel, de Hubertusmis uit in de Franse traditie. In de Duitse traditie zijn Bartels, Stief, Stiegler, Annerose Greisel en Neuhaus te noemen.
Er zijn veel Hubertusmissen gecomponeerd in beide tradities, die jaarlijks in nog meer varianten worden gespeeld.

zo 18 okt ’15, 17:30

Jan Rot

Jong en Veelbelovend

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,50

Jan Rot keert terug naar zijn jeugd en heeft een stel krakers uit die tijd vertaald zoals alleen hij dat kan, van Golden Years en Sex & Drugs & Rock & Roll tot de zwoele disco van Rock your baby, de malle zomerhit Borriquito en ‘haatplaat’ Living next door to Alice.

Mooie liedjes, sterke verhalen en droge humor van een rasartiest die zich op het podium nog altijd voelt als een veulen in de wei! Jan Rot.

Tussen zijn debuuthitje Counting Sheep (1982) en Kampvuur uit 2014 maakte Jan Rot 31-cd’s en schreef teksten voor oa Rob de Nijs en Boudewijn de Groot, vertaalde musicals als Love Story, Jersey Boys en Hair en hertaalde meesterwerken als Mattheuspassie en Winterreise.

website Jan Rot

do 22 okt ’15, 20:15

Gregory Page and his Accompanists

Let’s fall in love again

entree
kortingsprijs
€ 19,50
€ 17,50

De concerten van Gregory Page zijn een kruising tussen een vaudeville cabaret act en een folk revival show. Compleet met liedjes, verhalen en humoristische poëzie.

Het nieuwe album Let’s Fall In Love Again van Gregory Page (release op 2 oktober 2015) bevat tien romantische liefdesliedjes waarmee de singer-songwriter, die vaak wordt omschreven als schaamteloze dromer, terugkeert naar een lang vervlogen muzikaal tijdperk. De nummers ademen de sfeer van onschuld, romantiek en de joie de vivre van het begin van de vorige eeuw uit en zijn even nostalgisch als eigentijds. Let’s Fall In Love Again is een eerbetoon aan de geweldige muziek die werd geschreven op Tin Pan Alley en biedt een rustmoment in een wereld waarin de hectiek het dagelijks leven steeds meer lijkt te regeren.

Samen met zijn muzikale mentor Mr. Lou Curtiss, eigenaar van een vijftig jaar oude platenwinkel in San Diego, heeft Gregory door de jaren heen veel verschillende muziekstijlen verkend. Daardoor is zijn smaak steeds uiteenlopender geworden en kiest hij binnen zijn eigen composities ook niet voor één specifiek genre. Eigenlijk van alles wat Curtiss in zijn winkel verkocht hoor je wel iets terug in de muziek van Gregory Page. Of dat nu Al Bowley, Woody Guthrie of Sophie Tucker is.

website Gregory Page
Gregory Page op Facebook

vr 23 okt ’15, 20:15

Astrid Seriese

en Erwin van Ligten, Blues & Poetry

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
Chocoladebruine songs van Duke Ellington, Tom Waits en John Hiatt afgewisseld met de melancholie van Billie Holiday en Bessie Smith. Gloednieuwe liedjes van Seriese en Van Ligten gaan in première.
In Blues & Poetry keren Seriese & Van Ligten terug naar de bron, naar het genre waar hun liefde voor muziek begon: de blues.
Je man gaat er met je beste vriendin vandoor, je raakt je baan kwijt en je hebt een lekkage in je huis, precies boven je bed.
Het leven is doordrenkt met blues!
Zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten kennen elkaar al heel lang. In Blues & Poetry bundelen ze hun krachten.. Het resultaat is een muzikaal doorwrocht programma.

Astrid Seriese – zang • Erwin van Ligten – gitaar

website Astrid Seriese
website Erwin van Ligten

zo 25 okt ’15, 12:30

wandelen met de schaapskudde

Schaapskudde De Treeker Wissel

Vandaag een wandeling met schaapskudde De Treeker Wissel. Aanvang om 12.30 en einde om ong. 14.30 uur. We starten en eindigen bij het Beauforthuis.

De kudde begraast hier heidecorridors in opdracht van Staatsbosbeheer. In deze omgeving wordt ook nog voor andere opdrachtgevers begraasd, waarvan het grootste deel op Landgoed Den Treek-Henschoten. Over het hoe en waarom van de begrazing kunt u de website van De Treeker Wissel bekijken.

Voor de wandeling wordt een bijdrage van €2,50 euro. Honden kunnen niet mee wandelen.

Opgave vooraf verplicht, via info@beauforthuis.nl.

zo 25 okt ’15, 15:00

De Muziekstudio

dé muziekwerkplaats

In het jubileumjaar pakken we vooral de kans om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Daarom dit seizoen op 6 zondagen De MuziekStudio. De organisatie is in handen van Mathijn den Duijf, producer, liedjesschrijver en medegrondlegger van Kytopia.

entree: verplichte vrijwillige bijdrage vanaf €5

een mailtje vooraf dat je komt is erg fijn!

Janos Koolen & Lucas Beukers
Mandoline en Contrabas: de twee uitersten van de familie van snaarinstrumenten, klein en groot, hoog en laag, fel en ingetogen van klank, haantje de voorste en op de achtergrond. Ik kan nog veel langer doorgaan met het opnoemen van contrasten tussen genoemde instrumenten… Maar waarom is de mandoline nu zo klein? Omdat de contrabas zo groot is natuurlijk. En andersom is net zo waar.
Janos en Lucas hebben besloten de schijnbaar onverenigbare leden van de snarenfamilie samen te brengen in nieuwe composities, arrangementen en improvisaties. In 2011 is hieruit een op CD uitgebracht album geboren en in het Beauforthuis kunnen we de heren live aan het werk zien en horen. Er is iets bijzonders aan de hand met de benadering van Janos en Lucas. Als ik naar ze luister en kijk namelijk, blijken bovenstaande tegenstellingen dikwijls omgedraaid te worden. Bijvoorbeeld, wanneer Lucas dat wil kraait de contrabas als haantje de voorste en moet de mandoline van Janos rustig op zijn beurt wachten. Alle stukken die zij spelen –ook de improvisaties- klinken volkomen logisch en misschien komt dat wel omdat ze zo oorspronkelijk zijn. Het Beauforthuis heeft de perfecte akoestiek om iedere nuance van de instrumenten weer te geven. Het is een feest om de contrabas en de mandoline zo bijna op schoot te kunnen leren kennen.
Janos Koolen is naast mandolinespeler ook gitarist, banjospeler, pianist en klarinettist bij uiteenlopende projecten als Frédérique Spigt, DUIJF en Onder de Groene Hemel/Marcel de Groot.
Lucas Beukers speelt contrabas en elektrische basgitaar onder meer bij DUIJF, Gé Reinders en Milk 2.0.

Pocket Knife Army
Erwin Tuijl en Desirée Coumans spelen met Pocket Knife Army doorgaans in popzalen en op grote festivals, maar in het Beauforthuis zullen zij hun muziek ‘voor de massa’ terugbrengen tot een intieme essentie van akoestische gitaar, vleugel, synthesizer en stemmen. Erwin ken ik als mijn studio-stagiair die een briljant muzikant bleek te zijn. Traditioneel dient een studio-stagiair koffie te zetten en de microfoons aan te sluiten, maar Erwin had meer noten op zijn zang…Kort geleden, nu twee jaar na zijn stage in Kytopia, klopte hij weer bij mij aan en liet zijn samen met Desirée geproduceerde vinyl van Pocket Knife Army horen: schitterende zang, prachtige composities en een geweldige dynamiek.
Erwin Tuijl, vleugel, synthesizer en stem; Desirée Coumans, akoestische gitaar en stem

Duijf met zijn Orkest
In 2010 besloot Mathijn den Duijf in Utrecht een muziekstudio te bouwen waar gemakkelijk met grote bezettingen gerepeteerd en opgenomen kon worden. Deze analoge studio van 450 m2 werd het hart van Kytopia én de plek waar Den Duijf samen met een legertje aan muzikanten zijn bij Bastaard Platen uitgebrachte debuutalbum DUIJF heeft gemaakt. Op het in juni 2015 uitgebrachte album zijn de resultaten van gezamenlijk experiment, inspiratie en creativiteit te beluisteren. Teksten en muziek komen van de hand van Den Duijf, maar iedere participerende muzikant heeft de plaat op geheel eigen wijze bevrucht met verrassende en springlevende bijdragen. Tijdens de live optredens is dit niet anders. Den Duijf neemt steeds zo veel muzikanten mee als praktisch en onpraktisch mogelijk is en nodigt graag nieuwe gasten uit op het podium. De muzikale uitkomst blijkt immers steeds groter te zijn dan de som der delen…
“Duijf met zijn Orkest”:
Bartho Staalman, drums; Lucas Beukers, basgitaar; Sam Jones, el. gitaar; Janos Koolen, mandoline, el.gitaar, piano, klarinet en stem; Mayumi Maloteaux, percussie en stem; Erwin Tuijl, piano en hammond orgel; Mathijn den Duijf, gitaar, piano en stem

website Mathijn den Duijf

do 29 okt ’15, 20:00

Buren – Herman Heijermans

Theatergroep “Bij de Buren” en zangkoor Cantiamo – voorpremière

entree
€ 16,00

‘Buren’ is het waargebeurde verhaal van de socialistische schrijver Herman Heijermans. Toen hij in 1903 aan zijn meest beroemde stuk ‘Op hoop van Zegen’ werkte werd zijn concentratie hevig verstoord door de zangoefeningen van de bovenbuurvrouw. Als tegenactie huurde hij in de Jordaan een groot draaiorgel. Toen zelfs dat niet hielp, probeerde hij haar uit te roken. Zij op haar beurt gaf een recital voor een massa vrienden, die de kalk van Heijermans’ plafond dansten. Die spande een proces aan, dat ten slotte geschikt werd. In deze eenakter vinden we het allemaal terug, inclusief harmonium!

Buren is een komedie tegen de slechte sociale woningbouw. Een thema dat nog steeds actueel is. Daarom is deze comedie herschreven naar 2015.
Zangkoor Cantiamo is de lastpak die geluidsoverlast maakt. Barend, zoon van Piet en Johanna Brandsma studeert voor een belangrijk examen en wordt gestoord door het koor dat voor een belangrijk optreden repeteert…..

Het publiek zal een prachtig toneelstuk te zien krijgen omringd door muziek en intussen een kijkje krijgen in het functioneren van een amateurkoor. Na afloop zal het koor een kort concert geven.

Om dit te realiseren hebben Arie Perk, dirigent van zangkoor Cantiamo en theatermaakster Anita van Soest enthousiast de handen in elkaar geslagen en theatergroep Buren geformeerd.
Theatermaakster Anita van Soest maakte een paar jaar geleden voor het STUT-theater de voorstelling “Zilverwerk” over de Zeister Sola-fabriek. Daarin werkte zij succesvol samen met koordirigent Arie Perk.
Het Austerlitze Zangkoor Cantiamo bestaat uit 80 leden en bestaat inmiddels 92 jaar.

BUREN – Herman Heijermans
Regie en bewerking Anita van Soest
Theatergroep ‘Bij de Buren’
Zangkoor Cantiamo o.l.v. Arie Perk

Zangkoor Cantiamo
Anita van Soest
Heijermans Wikipedia
website Vrienden van De Buren

vr 30 okt ’15, 20:15

VINYL DANSFEEST ft. HANS DULFER

Dansen op originele singles en LP’s met originele clips op groot scherm!

entree
€ 25,00

Hans Dulfer is special guest tijdens de inmiddels roemruchte Vinyl Dance Party.

Dansen op originele singles en LP’s vanaf de jaren 60 met originele clips op groot scherm!

Zie hier een impressie

Kom dansen en kletsen met 200 zielsverwanten en laat je verrassen door dansparels afkomstig uit de indrukwekkende platencollectie van DJ Vinyl.

HET DAK GAAT ERAF! En nu nog meer dan anders: met Hans Dulfer die de zaal nog harder laat swingen met zijn sax! En DJ Vinyl gaat helemaal los, vol passie en energie. Rechtsom of anders linksom, maar dansen zullen ze!

website Hans Dulfer
website DJ Vinyl

ZAT JE IN DE ALTERNATIEVE SCENE EN GING JE NAAR TENTEN ALS PARADISO, MELKWEG, PAARD VAN TROJE, OKSHOOFD, DOORNROOSJE OF DE EFFENAAR…

dan zul je deze avond niet snel vergeten. Herinneringen komen boven door het authentieke LP geluid van muziek die je soms jaren niet meer hebt gehoord. Nummers die op de radio niet vaak meer worden gedraaid.

Maar ook fantastische muziek van een nieuwe generatie, die op hun beurt ook weer de oude vinyl op de draaitafel draait.

DJ Vinyl draait geen korte stukken van hitjes, de complete nummers worden uitgedraaid.
Het feest is van 20.15 u tot 2.00 u.

VRAAG HIER JE EIGEN MUZIEKPAREL AAN:

info@beauforthuis.nl

Deze parels zijn aangevraagd

=============================================================

Dit is een feest in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

za 31 okt ’15, 20:00

Buren – Herman Heijermans

Theatergroep “Bij de Buren” en zangkoor Cantiamo – PREMIÈRE

entree
€ 25,00

U kunt de kaarten kopen bij Ron van der Velde (0622519083) of stuur een email naar vriendenvandeburen@gmail.com

‘Buren’ is het waargebeurde verhaal van de socialistische schrijver Herman Heijermans. Toen hij in 1903 aan zijn meest beroemde stuk ‘Op hoop van Zegen’ werkte werd zijn concentratie hevig verstoord door de zangoefeningen van de bovenbuurvrouw. Als tegenactie huurde hij in de Jordaan een groot draaiorgel. Toen zelfs dat niet hielp, probeerde hij haar uit te roken. Zij op haar beurt gaf een recital voor een massa vrienden, die de kalk van Heijermans’ plafond dansten. Die spande een proces aan, dat ten slotte geschikt werd. In deze eenakter vinden we het allemaal terug, inclusief harmonium!

Buren is een komedie tegen de slechte sociale woningbouw. Een thema dat nog steeds actueel is. Daarom is deze comedie herschreven naar 2015.
Zangkoor Cantiamo is de lastpak die geluidsoverlast maakt. Barend, zoon van Piet en Johanna Brandsma studeert voor een belangrijk examen en wordt gestoord door het koor dat voor een belangrijk optreden repeteert…..

Het publiek zal een prachtig toneelstuk te zien krijgen omringd door muziek en intussen een kijkje krijgen in het functioneren van een amateurkoor. Na afloop zal het koor een kort concert geven.

Om dit te realiseren hebben Arie Perk, dirigent van zangkoor Cantiamo en theatermaakster Anita van Soest enthousiast de handen in elkaar geslagen en theatergroep Buren geformeerd.
Theatermaakster Anita van Soest maakte een paar jaar geleden voor het STUT-theater de voorstelling “Zilverwerk” over de Zeister Sola-fabriek. Daarin werkte zij succesvol samen met koordirigent Arie Perk.
Het Austerlitze Zangkoor Cantiamo bestaat uit 80 leden en bestaat inmiddels 92 jaar.

BUREN – Herman Heijermans
Regie en bewerking Anita van Soest
Theatergroep ‘Bij de Buren’
Zangkoor Cantiamo o.l.v. Arie Perk

Zangkoor Cantiamo
Anita van Soest
Heijermans Wikipedia
website Vrienden van De Buren

zo 1 nov ’15, 13:00

Buren – Herman Heijermans

Theatergroep “Bij de Buren” en zangkoor Cantiamo

entree
€ 16,00
‘Buren’ is het waargebeurde verhaal van de socialistische schrijver Herman Heijermans. Toen hij in 1903 aan zijn meest beroemde stuk ‘Op hoop van Zegen’ werkte werd zijn concentratie hevig verstoord door de zangoefeningen van de bovenbuurvrouw. Als tegenactie huurde hij in de Jordaan een groot draaiorgel. Toen zelfs dat niet hielp, probeerde hij haar uit te roken. Zij op haar beurt gaf een recital voor een massa vrienden, die de kalk van Heijermans’ plafond dansten. Die spande een proces aan, dat ten slotte geschikt werd. In deze eenakter vinden we het allemaal terug, inclusief harmonium!
Buren is een komedie tegen de slechte sociale woningbouw. Een thema dat nog steeds actueel is. Daarom is deze comedie herschreven naar 2015.

Zangkoor Cantiamo is de lastpak die geluidsoverlast maakt. Barend, zoon van Piet en Johanna Brandsma studeert voor een belangrijk examen en wordt gestoord door het koor dat voor een belangrijk optreden repeteert …

Het publiek zal een prachtig toneelstuk te zien krijgen omringd door muziek en intussen een kijkje krijgen in het functioneren van een amateurkoor. Na afloop zal het koor een kort concert geven.

Om dit te realiseren hebben Arie Perk, dirigent van zangkoor Cantiamo en theatermaakster Anita van Soest enthousiast de handen in elkaar geslagen en theatergroep Buren geformeerd.
Theatermaakster Anita van Soest maakte een paar jaar geleden voor het STUT-theater de voorstelling “Zilverwerk” over de Zeister Sola-fabriek. Daarin werkte zij succesvol samen met koordirigent Arie Perk.
Het Austerlitze Zangkoor Cantiamo bestaat uit 80 leden en bestaat inmiddels 92 jaar.

BUREN – Herman Heijermans
Regie en bewerking Anita van Soest
Theatergroep ‘Bij de Buren’
Zangkoor Cantiamo o.l.v. Arie Perk

Zangkoor Cantiamo
Anita van Soest
Heijermans Wikipedia
website Vrienden van de Buren

zo 1 nov ’15, 16:00

Buren – Herman Heijermans

Theatergroep “Bij de Buren” en zangkoor Cantiamo

entree
€ 16,00
‘Buren’ is het waargebeurde verhaal van de socialistische schrijver Herman Heijermans. Toen hij in 1903 aan zijn meest beroemde stuk ‘Op hoop van Zegen’ werkte werd zijn concentratie hevig verstoord door de zangoefeningen van de bovenbuurvrouw. Als tegenactie huurde hij in de Jordaan een groot draaiorgel. Toen zelfs dat niet hielp, probeerde hij haar uit te roken. Zij op haar beurt gaf een recital voor een massa vrienden, die de kalk van Heijermans’ plafond dansten. Die spande een proces aan, dat ten slotte geschikt werd. In deze eenakter vinden we het allemaal terug, inclusief harmonium!

Buren is een komedie tegen de slechte sociale woningbouw. Een thema dat nog steeds actueel is. Daarom is deze comedie herschreven naar 2015.
Zangkoor Cantiamo is de lastpak die geluidsoverlast maakt. Barend, zoon van Piet en Johanna Brandsma studeert voor een belangrijk examen en wordt gestoord door het koor dat voor een belangrijk optreden repeteert …

Het publiek zal een prachtig toneelstuk te zien krijgen omringd door muziek en intussen een kijkje krijgen in het functioneren van een amateurkoor. Na afloop zal het koor een kort concert geven.

Om dit te realiseren hebben Arie Perk, dirigent van zangkoor Cantiamo en theatermaakster Anita van Soest enthousiast de handen in elkaar geslagen en theatergroep Buren geformeerd.
Theatermaakster Anita van Soest maakte een paar jaar geleden voor het STUT-theater de voorstelling “Zilverwerk” over de Zeister Sola-fabriek. Daarin werkte zij succesvol samen met koordirigent Arie Perk.
Het Austerlitze Zangkoor Cantiamo bestaat uit 80 leden en bestaat inmiddels 92 jaar.

BUREN – Herman Heijermans
Regie en bewerking Anita van Soest
Theatergroep ‘Bij de Buren’
Zangkoor Cantiamo o.l.v. Arie Perk

Zangkoor Cantiamo
Anita van Soest
Heijermans Wikipedia
website Vrienden van De Buren

do 5 nov ’15, 20:15

Leoni Jansen & Izaline Calister

Barricade

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00
foto: Jose Lensink

foto: Jose Lensink

Leoni Jansen en Izaline Calister, topzangeressen, liedjesschrijfsters, programmamaaksters en Universal Soldiers, gaan als Sisters in Arms op zoek naar songs die de wereld hebben veranderd. Want ook zij beseffen…Times They Are A-Changin’ en daar speelt muziek een grote rol in.

Waar was jij toen Free Nelson Mandela werd gezongen?
Wat is het verhaal achter Fuck You van Lily Allen of Gimme Hope Jo’anna van Eddy Grant? Waarom werden zoveel mensen geïnspireerd door de stem en liedjes van Sting?

Terwijl onze minister-president rustig slaapt, gaan Jansen en Calister de barricade op en zingen liedjes die verandering teweeg hebben gebracht en vertellen het verhaal erachter. Muziek die de wereld op de been hield tijdens De Tweede Wereldoorlog, de dictatuur in Latijns-Amerika en ten tijde van de slavernij en Apartheid.

Welke protestsongs zijn er nu? Waiting on the World to Change? The answer, my friend, is blowin’ in the wind!

‘En wat is nou jouw favoriete protestsong?’ Jansen en Calister vroegen het aan een aantal politici, opiniemakers en nieuwsbrengers. Elke avond komt één van hen langs om daarover te vertellen.

lees de recensie op Maxazine
lees het interview met Izaline in Dagblad van het Noorden

website Leoni Jansen
website Izaline Calister

zo 8 nov ’15, 10:30

De Bril van Shakespeare

Vijf zondagen prikkelende colleges van twee uur

In de cursus De bril van Shakespeare bekijkt u door de ogen van Shakespeare (1564-1616) de tijd waarin hij leefde, de omgeving waarin hij opgroeide, de politieke conflicten die speelden en de stukken die hij schreef. Zo raakt u vertrouwd met zijn wereld en wereldbeeld. Wie was hij? Hoe kon hij de allergrootste worden? Waarom raken zoveel theaterregisseurs en filmmakers keer op keer door zijn werk geïnspireerd? Wat zorgt ervoor dat wij 400 jaar na zijn dood nog steeds door zijn werk worden aangetrokken?

Vijf prikkelende colleges van twee uur in het Beauforthuis. Kosten € 116,-.
op zondagochtend van 8 november t/m 6 december 2015 (5x). Tijd: 10.30-12.30 uur

opgeven via www.emileschra.nl

Heeft u altijd al iets meer willen weten over Shakespeare? Dan is dit uw kans. Dramaturg en theaterjournalist Emile Schra loodst u vlot door leven en werk van ’s werelds grootste toneelschrijver. Frag-menten uit voorstellingen en speelfilms verlevendigen het verhaal. Ook komen Britse Shakespeare-onderzoekers aan het woord en neemt u tekstfragmenten onder de loep. Als u al niet verslaafd was aan Williams werk, dan bent u het zeker na afloop!

lees meer …

Drs. Emile Schra is verbonden aan Emerson College (Boston) en Hogeschool Utrecht. Hij schreef diverse publicaties op zijn vakgebied.

Shakespeare? Sigmund Freud dacht dat het een Fransman was die Jacques Pierre heette. Volgens anderen gaat er een bloedmooie gravin achter schuil. Sommige deskundigen zijn ervan overtuigd dat er meerdere personen achter die ene naam zitten. Er zijn bibliotheken vol over zijn leven en werk geschreven. Maar wie was William Shakespeare nu ècht?
Een ding staat vast: in 2016 is het 400 jaar geleden dat hij in Stratford–upon-Avon zijn laatste adem uitblies. En hij lijkt meer levend dan ooit! De meest gespeelde toneelschrijver is vertaald in ruim 90 talen. Zijn 38 stukken worden jaarlijks tientallen malen overal ter wereld opgevoerd en inspireren keer op keer bezoekers van theater, musical of film.

zo 8 nov ’15, 12:00

meespeeltheater voor kinderen

De Kist – van Alweer Zondag

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 2,50
Het meespeelkindertheater Alweer Zondag zet het Beauforthuis weer eens op zijn kop.

Zou er in een zware kist een oude schat zitten?
Als het deksel van de kist open gaat begint er een spannend verhaal vol fantasie en vreemde gebeurtenissen.
Dat mag je niet missen.
En de kinderen mogen natuurlijk weer meespelen

Na de voorstelling zal (indien het weer het toelaat) kinder-pony Spikkel weer aanwezig zijn om ritjes te lopen voor kinderen t/m 45 kg. Ritjes kosten €1.

zo 8 nov ’15, 17:30

Lieven Tavernier

De schoonheid van de mist

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50

Lieven Tavernier is een Belgisch liedjesschrijver, zanger en schrijver. Grote bekendheid kreeg hij met zijn “Fanfare voor honger en dorst”, in aanvang niet door hem maar door Jan de Wilde gezongen.

Hij is een bijzondere en teruggetrokken man maar tijdens zijn spaarzame optredens lijkt de tijd stil te staan.

“Een van de grote zonen van Vlaanderen”. Zo wordt Lieven Tavernier in België genoemd, “Onze meest getalenteerde songsmid ooit”. “De Amerikanen hebben Dylan? Wel, wij hebben Lieven Tavernier.”

Hij schreef voor vele bekende zangers liedjes waaronder Jan De Wilde, Thé Lau, Gerard van Maasakkers.

Lieven Tavernier treedt op met Bruno Deneckere (gitaar en mondharmonica) en Gijs Hollebosch, multi-instrumentalist (gitaar, dobro, slide, mandoline, lapsteel)

Website Lieven Tavernier

wo 11 nov ’15, 20:15

The Fureys

Goud van oud

entree
€ 20,00

UITVERKOCHT

foto: Rob Dijksman

foto: Rob Dijksman

Voor de derde keer komen deze geweldige muzikanten naar het Beauforthuis. Deze legendarische groep muzikanten is één van de bekendste folkgroepen uit Ierland. De broers Finbar, George, Eddy en Paul (ze komen uit een zeer muzikale familie) begonnen 37 jaar geleden samen met hun vriend Davey Arthur hun muzikale tournee door de wereld, ze trokken volle zalen in heel Europa, Australië, Nieuw Zeeland, Canada en Amerika.

Ze hebben voor vele groten der aarde opgetreden in de grootste hallen (Carnegie, Royal Albert) gestaan. Van maart t/m mei gaven ze 50 concerten in Groot Brittannië, van 29 oktober t/m 15 november door Nederland en België.

Eddie en George Furey vormen de groepskern, zij zingen alle drie, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de doorgewinterde kroeg muzikanten Camillus Hiney(accordeon) en Aidan Guilford (Bas).
Davey Arthur, vast lid van The Fureys, is door ziekte verhinderd, en wordt vervangen door banj-speler Ger Lord.
De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt.
Een beetje folkliefhebber heeft wel enkele cd’s van deze zeer muzikale mannen in hun kast staan ze hebben n.l. 54 CD’s gemaakt, waaronder vele hits, als: When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, and The Red Rose Café, dit laatste lied is bij ons bekend als het kleine café aan de haven geschreven door Piere Kartner.
Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen maar vooral ook hun prachtige emotioneel geladen love en sad songs spreken hun publiek zeer aan.
Een concert van The Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan, iedereen gaat vrolijk naar huis, mis ze niet!

website The Fureys

vr 13 nov ’15, 20:15

Dorine Wiersma

D&A

entree
€ 25,00

D&A is het vierde cabaretprogramma van Dorine Wiersma sinds zij in 2009 de Annie M.G.Schmidt prijs ontving voor haar hilarische anti-ode aan schrijfster Heleen van Royen.

D&A (Dorine&Aanhang) gaat over familie. Over een neef met een heldenstatus en nichten met dwangneuroses. Over doorgeslagen pubers en de opvoedkunsten van geschifte tantes. Over opa die fout was in de oorlog maar lief voor z’n kleinkinderen. Over verloren zonen, dolende zielen en een oversekste tantes.

Ze haken allemaal in elkaar in het DNA van Dorine. Op zoek naar haar roots vertelt zij zingend, gitaarspelend en persiflerend de verhalen over haar aan- en bloedverwanten. Een onmisbaar programma voor iedereen met iets van familie. Met ijzersterke liedteksten en dito gitaarspel slaat Wiersma in deze show een brug tussen cabaret en muziek uit alle windstreken.

website Dorine Wiersma

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

za 14 nov ’15, 16:00

Chopin, Liszt e.a.

Pianist Marlies Molenaar, toegang op uitnodiging

Besloten concert, toegang uitsluitend op uitnodiging: www.marliesmolenaar.nl

za 14 nov ’15, 20:30

Tutti Saxi meets Belán

 

entree
€ 10,00

Swingend straatorkest Tutti Saxi treedt op samen met het Koerdische trio Belán.

Tutti Saxi
Tutti Saxi is een swingend straatorkest dat bestaat uit saxofoons en percussie. Doordat de blazerssectie uit uitsluitend saxofoons bestaat, ontstaat een geheel eigen sound. Tutti Saxi maakt van elk concert een vrolijk feest, waarbij het publiek wordt bespeeld en geprikkeld om mee te doen met het ritme en de beweging van het orkest. Het repertoire omvat salsa, jazz, latin en wereldmuziek.

Belán
Belán betekent ‘ontheemd’. Deze naam is gekozen om de vluchtelingenachtergrond van de muzikanten in de naam van de band tot uitdrukking te brengen. Hun wortels en de geschiedenis van het land laten ze in hun muziek herleven.
De muziekgroep Belán bestaat uit:

 • Nariman Goran: zang
 • Monir Goran: Ud (Arabische luit) en gitaar
 • Karwan Hamid Halag: Ballebaan (blaasinstrument)

Wat melodie betreft ontleent Belán haar nummers aan de eeuwenlange muzikale tradities die diep in de Koerdische cultuur zijn geworteld. De melodieën zijn opgebouwd uit maqam, een oosterse toonladder. Om de muziek voor westerse oren toegankelijk te maken, voegt Belán harmonie toe door middel van gitaar. Uit de warme oosterse melodieën, vermengd met westerse klanken, is een specifieke nieuwe stijl geboren: ‘soz’ dat passie betekent.

website Tutti Saxi

zo 15 nov ’15, 17:30

Jan Akkerman & Band

Jan ten voeten uit!

entree
€ 25,00

Een van de meest gerespecteerde gitaristen van zijn generatie , natuurlijk befaamd door Brainbox en Focus. Jan speelt een selectie uit zijn lange loopbaan, van Focus en Eli tot stukken van z’n laatste studio cd ‘Minor Details’ en live cd ‘ North Sea Jazz Legendary Concerts ‘ . Een optreden van JAN AKKERMAN & BAND is Jan ten voeten uit !!

website Jan Akkerman

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

wo 18 nov ’15, 20:15

De Vries & De Vries ondernemerscabaret

feat. Abel Bakema en Erik Theunissen

entree
steunprijs
€ 15,00
€ 25,00

Opbrengst komt geheel ten goede aan de nieuwe geluidinstallatie van het Beauforthuis.

Niet naar de voorstelling en tóch De Vries & De Vries helpen met hun jubileumgeschenk?
Doe een eenmalige gift voor de geluidsinstallatie – klik hier.

De ondernemers Douwe en Renze de Vries zijn amateurs en hun cabaret is een hobby. Maar de Driebergenaren weten wel steevast het Beauforthuis vol te krijgen met hun voorstellingen. Na Leren van de Crisis (3 x uitverkocht in het Beauforthuis) zijn De Vries & De Vries terug met een nieuw programma: Koopman & Dominee (ook al weer twee keer volle bak dit jaar). Genoeg gefulmineerd over de banken. Genoeg plezier gehad met Dirk Scheringa en Rijkman Groenink. Het is nu tijd voor bezinning. De Vries & De Vries komen niet vaak meer in de kerk, maar nemen u toch graag mee naar hun gereformeerde roots.

Samen met componist/toetsenist Abel Bakema (nóg zo’n Groningse calvinist) en gitarist Erik Theunissen (geboren Limburger, dus van goed-katholieken huize) maken de broers een muzikale queeste op het snijvlak van ondernemerschap, geloof en spiritualiteit. De koopman ontmoet de dominee en daar kan niet veel goeds van komen. Maar zo’n ontmoeting leidt wel tot wezensvragen. Waarom werken we zo hard? Gaat een kameel inderdaad sneller door het oog van de naald dan dat je als ondernemer in de hemel komt? Wat moet je met zo’n cursus mindfulness – je kunt toch ook gewoon naar de kerk gaan?

Koopman & Dominee gaat over geloof, hoop en liefde. Maar vooral ook over geld, zonde en vergeving. Ja, er wordt geciteerd uit de bijbel. Maar wel erg selectief – hebben de mannen alleen Prediker gelezen? U gaat Mozes zien als icoon is van visionair management. En Jezus als Piketty avant la lettre. U maakt kennis met de ondernemerskwaliteiten van de legendarische dominee Zelle. En u plukt de vruchten van de Muzikale Fruitmand – kent u die nog?

Ach ja, het geloof en humor, dat gaat slecht samen. Dus zijn De Vries & De Vries bloedserieus deze keer. Tenminste, als we afzien van 18 hemelpoortgrappen, de Mozes-medley, gereformeerde anekdotes, een duik in de Bible Belt en een uit de hand lopende gospelsong.
De conclusie na vanavond: moet u niet weer eens naar de kerk? En moeten De Vries & De Vries niet eens in een kerk optreden?

De Vries & De Vries op Facebook

vr 20 nov ’15, 20:15

33+ DanceParty

33PlusParty, het leukste dansfeest voor 30ers, 40ers en 50ers

entree
€ 10

UITVERKOCHT

Deze 33+ party is uitverkocht, maar niet getreurd; op 5 december, 31 december en 30 januari kan er ook volop gedanst worden!

sluiting 1.30 uur

LET OP : BETALEN MET PIN, NEEM JE PINPAS MEE!!!!

 • met saxofonist Miklos Furst (oude saxofonist van Cuby & the Blizzards)!
 • met de goede muziek van de jaren 70 tot aan de huidige top40!
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • met masseurs op de dansvloer of special acts zoals DJ & Saxofonist, percussionisten, dansers, gast DJ’s
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je kunt parkeren met je auto
 • In mooie sfeervolle (monumentale) lokaties
 • waar je alleen of met vrienden heen kunt gaan
 • het leukste feest voor 30ers, 40ers en 50ers
 • niet massaal en vaak met fairtrade en biologische hapjes en drankjes.

33+ menu
friet, salade en soep, met als dessert bolletje ijs met slagroom voor maar €15
reserveer via info@beauforthuis.nl

website Dixo Balthazar
website 33PlusParty
33Plus op Facebook

za 21 nov ’15, 14:30

Buren – Herman Heijermans

in een dorpszaaltje van weleer

entree
€ 16,00

Nu korting met de FAMILIEKAART; 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 13 jaar kunnen de 14.30 uur voorstelling tegen een tarief van € 50, ipv € 60, bijwonen.

Het toneelstuk ‘Buren’ van Herman Heijermans is herschreven naar 2015 en wordt uitgevoerd door Theatergroep “Bij de Buren” en zangkoor Cantiamo.
Een prachtig toneelstuk over burenruzies en het wel en wee van een amateurkoor.
Trailer

29 okt gaat de voorstelling in het Beauforthuisin première.
Op za. 21 nov. 2 voorstellingen op lokatie in theater Kouwenhoven. (op 5 minuten loop- afstand Beauforthuis, waar we ook verzamelen)
Een schitterend old fashion jaren 30 pand, helemaal in de geest van Heijermans met de sfeer van dorpzaaltjes van weleer.

‘Buren’ is het waargebeurde verhaal van de socialistische schrijver Herman Heijermans. Toen hij in 1903 aan zijn meest beroemde stuk ‘Op hoop van Zegen’ werkte werd zijn concentratie hevig verstoord door de zangoefeningen van de bovenbuurvrouw. Als tegenactie huurde hij in de Jordaan een groot draaiorgel. Toen zelfs dat niet hielp, probeerde hij haar uit te roken. Zij op haar beurt gaf een recital voor een massa vrienden, die de kalk van Heijermans’ plafond dansten. Die spande een proces aan, dat ten slotte geschikt werd. In deze eenakter vinden we het allemaal terug, inclusief harmonium!

Buren is een komedie tegen de slechte sociale woningbouw. Een thema dat nog steeds actueel is. Daarom is deze comedie herschreven naar 2015.
Zangkoor Cantiamo is de lastpak die geluidsoverlast maakt. Barend, zoon van Piet en Johanna Brandsma studeert voor een belangrijk examen en wordt gestoord door het koor dat voor een belangrijk optreden repeteert…..

Het publiek zal een prachtig toneelstuk te zien krijgen omringd door muziek en intussen een kijkje krijgen in het functioneren van een amateurkoor. Na afloop zal het koor een kort concert geven.

Om dit te realiseren hebben Arie Perk, dirigent van zangkoor Cantiamo en theatermaakster Anita van Soest enthousiast de handen in elkaar geslagen en theatergroep Buren geformeerd.
Theatermaakster Anita van Soest maakte een paar jaar geleden voor het STUT-theater de voorstelling “Zilverwerk” over de Zeister Sola-fabriek. Daarin werkte zij succesvol samen met koordirigent Arie Perk.
Het Austerlitze Zangkoor Cantiamo bestaat uit 80 leden en bestaat inmiddels 92 jaar.

BUREN – Herman Heijermans
Regie en bewerking Anita van Soest
Theatergroep ‘Bij de Buren’
Zangkoor Cantiamo o.l.v. Arie Perk

Zangkoor Cantiamo
Anita van Soest
Heijermans Wikipedia
website Vrienden van de Buren

za 21 nov ’15, 20:00

Buren – Herman Heijermans

in een dorpszaaltje van weleer

entree
€ 16,00

Het toneelstuk ‘Buren’ van Herman Heijermans is herschreven naar 2015 en wordt uitgevoerd door Theatergroep “Bij de Buren” en zangkoor Cantiamo.
Een prachtig toneelstuk over burenruzies en het wel en wee van een amateurkoor.
Trailer

29 okt gaat de voorstelling in het Beauforthuisin première.
Op za. 21 nov. 2 voorstellingen op lokatie in theater Kouwenhoven. (op 5 minuten loop- afstand Beauforthuis, waar we ook verzamelen)
Een schitterend old fashion jaren 30 pand, helemaal in de geest van Heijermans met de sfeer van dorpzaaltjes van weleer.

‘Buren’ is het waargebeurde verhaal van de socialistische schrijver Herman Heijermans. Toen hij in 1903 aan zijn meest beroemde stuk ‘Op hoop van Zegen’ werkte werd zijn concentratie hevig verstoord door de zangoefeningen van de bovenbuurvrouw. Als tegenactie huurde hij in de Jordaan een groot draaiorgel. Toen zelfs dat niet hielp, probeerde hij haar uit te roken. Zij op haar beurt gaf een recital voor een massa vrienden, die de kalk van Heijermans’ plafond dansten. Die spande een proces aan, dat ten slotte geschikt werd. In deze eenakter vinden we het allemaal terug, inclusief harmonium!

Buren is een komedie tegen de slechte sociale woningbouw. Een thema dat nog steeds actueel is. Daarom is deze comedie herschreven naar 2015.
Zangkoor Cantiamo is de lastpak die geluidsoverlast maakt. Barend, zoon van Piet en Johanna Brandsma studeert voor een belangrijk examen en wordt gestoord door het koor dat voor een belangrijk optreden repeteert…..

Het publiek zal een prachtig toneelstuk te zien krijgen omringd door muziek en intussen een kijkje krijgen in het functioneren van een amateurkoor. Na afloop zal het koor een kort concert geven.

Om dit te realiseren hebben Arie Perk, dirigent van zangkoor Cantiamo en theatermaakster Anita van Soest enthousiast de handen in elkaar geslagen en theatergroep Buren geformeerd.
Theatermaakster Anita van Soest maakte een paar jaar geleden voor het STUT-theater de voorstelling “Zilverwerk” over de Zeister Sola-fabriek. Daarin werkte zij succesvol samen met koordirigent Arie Perk.
Het Austerlitze Zangkoor Cantiamo bestaat uit 80 leden en bestaat inmiddels 92 jaar.

BUREN – Herman Heijermans
Regie en bewerking Anita van Soest
Theatergroep ‘Bij de Buren’
Zangkoor Cantiamo o.l.v. Arie Perk

Zangkoor Cantiamo
Anita van Soest
Heijermans Wikipedia
website Vrienden van de Buren

za 21 nov ’15, 21:00

Ode aan Jimi Hendrix

Beatrice van der Poel – Electric Lady

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,50
foto: Jano van Gool

foto: Jano van Gool

Zangeres Beatrice van der Poel brengt een ode aan Jimi Hendrix, de mythe en stijl-icoon van de jaren zestig. Hendrix was ‘s werelds grootste gitarist; de man die de gitaar liet klinken zoals ie nog nooit eerder had geklonken. Die snaren liet trillen, ronken, brullen, janken, krijsen en mensen ademloos in een shocktoestand achterliet.

In Electric Lady vertelt Beatrice de feiten en fabels over Hendrix in de zogenaamde backstage story’s geschreven door Thomas Verbogt; over zijn flamboyante leven in de jaren 60 vol drugs, groupies en zijn mysterieuze dood in 1970. Ze vertaalde en bewerkte zijn hits als Foxy Lady, Little Wing, Crosstown Traffic, The wind cries Mary en Purple Haze met een groot respect voor het origineel. Electric Lady zet je onder stroom met een geestverruimende theatraal concert… Met Tim Eijmaal op gitaar, Thijs Vermeulen op bas en Daniel van Dalen op drums.

luister hier: DE WIND HUILT MARY

PAROOL ****

“Uitstekend trippen bij Electric Lady… Een zwoel huwelijk tussen Hendrix en van der Poel’s stem… poëtische sfeerbeelden enemotionele speldenprikjes… Met die warme rockstem brengt ze uitstekende vertalingen van zijn hits…”

VOLKSKRANT ****
“Van der Poel geeft vertaalde nummers van Jimi Hendrix een nieuwe glans. Precies waar je op hoopt bij een muzikaal eerbetoon…. De driekoppige band weet een fantastisch geluid te creëren waarbij gitarist Tim Eijmaal op indrukwekkende wijze de vingervlugge solo’s voor zijn rekening neemt… Afwisselend verleidelijk en fel“

Lovende recensie in Het Parool en De Volkskrant!

lees het interview met Beatrice

website Beatrice van der Poel

zo 29 nov ’15, 17:30

Lied van mijn vader – Jules de Corte

Ernst de Corte & Guus Westdorp

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50

In ‘Lied van mijn vader’ zingt zoon Ernst de Corte liedjes van vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: “Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij ‘Dag mevrouw van Velzen…’ op de melodie van Lili Marleen.”

Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre neemt al snel een grote plek in in zijn carrière. Veel concertreizen volgen met diverse ensembles en bands over vele grenzen.

Guus Westdorp, pianist en componist, deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij speelde eerder in het Beauforthuis o.a. met liederen van Shaffy en Brel en in een pianobattle met Bert van den Brink. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List, Ramses Shaffy.

Ernst de Corte in Tijd voor MAX (ca. 10 min aan het einde, vanaf 51.50 min)
lees het Telegraaf interview
Ernst de Corte bij Frits Spits in De Taalstaat

website Ernst de Corte

website Jules de Corte
website Guus Westdorp

za 5 dec ’15, 20:15

33+ DanceParty

33PlusParty, het leukste dansfeest voor 30ers, 40ers en 50ers

entree
€ 10,00

sluiting 1.30 uur

LET OP : BETALEN MET PIN, NEEM JE PINPAS MEE!!!!

 • met VJ Stephanie de Weert met mooie achtergrondbeelden en clips
 • met de goede muziek van de jaren 70 tot aan de huidige top40!
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • met masseurs op de dansvloer of special acts zoals DJ & Saxofonist, percussionisten, dansers, gast DJ’s
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je kunt parkeren met je auto
 • In mooie sfeervolle (monumentale) lokaties
 • waar je alleen of met vrienden heen kunt gaan
 • het leukste feest voor 30ers, 40ers en 50ers
 • niet massaal en vaak met fairtrade en biologische hapjes en drankjes.

33+ menu
friet, salade en soep, met als dessert bolletje ijs met slagroom voor maar €15
reserveer via info@beauforthuis.nl

website Dixo Balthazar
website 33PlusParty
33Plus op Facebook

wo 9 dec ’15, 20:15

The Kik

Met de deur in huis

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

UITVERKOCHT

The Kik valt Met de deur in huis. Voel de vaderlandse tekstdichters door de kieren gluren. Lennaert Nijgh. Joop Visser. Annie M.G. Hoor hoe Bach borrelt in de muzikale woonkeuken. Bewonder de authentieke elementen van dat ene bandje uit Liverpool. Met de deur in huis is rock-‘n-roll en smartlap. Aubade en satire. Tweestemmige inventies en heuse neder-skiffle. Alle deuren gaan open. Alle drempels gaan weg. Welkom in huize The Kik!
The Kik kent u vast als voormalige huisband van De Wereld Draait Door en van hun hit ‘Simone’. Dan weet u wellicht ook dat de Rotterdammers Neerlands enige echte moerstalige bietband zijn.

De geheime missie van The Kik – interview met frontman Dave von Raven

website The Kik

vr 11 dec ’15, 20:15

Eric Vloeimans en Remy van Kesteren

Musica Callada

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 15,00

Trompetfluisteraar en alleskunner Eric Vloeimans gaat samen met topharpist Remy van Kesteren op zoek naar de muziek van de stilte. Het tweetal verkent klassiek, jazz en improvisatie in een doorlopend programma vol verrassingen. Een avontuurlijke reis met als rode draad de magische muziek van de Spaanse componist Federico Mompou.

zo 13 dec ’15, 20:15

Van Brahms tot Piazzolla

Coco Kerst Collectie 2015

De 5 sopranen van het Coco Collectief zingen DE COCO KERST COLLECTIE 2015; een bonte prachtverzameling van kerstjuweeltjes. De diversiteit is enorm: devote kerstliederen, jubelgezang en heerlijke wegdromers, u vindt ze allemaal in het programma van het Coco Collectief. Met liederen van Brahms, Debussy, Quilter, Barber, Wolf, Gruber en Piazzolla. Bij Coco is Kerst niet altijd wit, vredig of koud, ze houden het kleurrijk. Net als hun schoenen…

Het Coco Collectief bestaat uit de sopranen Wendeline van Houten, Nikki Treurniet, Jannelieke Schmidt, Merlijn Runia en Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren. Het ensemble geeft regelmatig recitals en was diverse malen te horen op Radio 4, waaronder in Spiegelzaal en Opium op 4. Ook waren de Coco’s verschillende keren te zien op Brava TV. Het Coco Collectief zingt voornamelijk eigen arrangementen, die gemaakt worden door Jannelieke Schmidt en Maurice Lammerts van Bueren.

De entrée is een vrijwillige bijdrage.

Een mailtje vooraf dat je komt is erg fijn!

Website Coco Collectief

Artikel Nieuwsbode Zeist over dit concert

vr 18 dec ’15, 20:15

Fernando Lameirinhas

Een fado voor mijn vader

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 15,00

Fernando Lameirinhas met “Een fado voor mijn vader”, levensechte muziek over saudade, dat prachtige Portugese woord over heimwee.

In alle eenvoud vertelt en bezingt Lameirinhas zijn levensloop, waarin zijn familiegeschiedenis en zijn muzikale geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Gedurende deze avond leert u Lameirinhas écht kennen. Met zijn ongekende muzikale kwaliteiten staat deze avond voorgoed in uw geheugen gegrift.

Begenadigd componist en gitarist Fernando Lameirinhas werkte in zijn ruim vijftig jaar durende carrière samen met grote namen als Henny Vrienten, Leonie Jansen, Bløf, Stef Bos en Paul de Munnik.

Website Fernando Lameirinhas

za 19 dec ’15, 20:15

Kerstconcert – Fluit, snaren en engelengezang…..

harpiste Manja Smits en Nederlands Fluitkwartet

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50

Fluit, snaren en engelengezang…..

De instrumenten van de engelen; fluit, snaren en zang verweven klanken en woorden tot een muzikaal kerstverhaal met een naar eigen zeggen fantastische sfeer.

Een zeer tot de verbeelding sprekend programma met werk van van onder andere Debussy, Mendelssohn en Fauré. Na de pauze ook stukken voor zang en ensemble, gezongen door één van de kwartetleden.
Kennismaking met het Nederlands Fluitkwartet betekent voor het publiek altijd iets nieuws, iets verrassends. Het blijft immers een uitdaging om de muziek diep te doorgronden en het publiek te betoveren met de verschillende dwarsfluiten die zij bespelen
Manja Smits is een vooraanstaande harpiste die zich nu richt op solo-spel en kamermuziek. Diverse componisten waaronder Marius Flothuis schreven muziek voor haar.

website Manja Smits
website Nederlands Fluitkwartet

PROGRAMMA

Lieder ohne worte F. Mendelssohn(1809 – 1847)
(fluitkwartet)

 • Piano agitato
 • Moderato
 • Allegretto tranquillo (Venezianisches gondellied)
 • Presto (spinnerlied)

l’Enfance du Christ H. Berlioz (1803 – 1869)
(2 fluiten & harp)

 • Allegro moderato
 • Andante espressivo
 • Allegro vivo
 • Andante

Danses (orig. Harp/strijkorkest) Cl. Debussy (1862 – 1918)
(fluitkwartet en harp, arr. Sylvia Maessen)

 • Danse sacré
 • Danse profane

~pauze~

Pastorales de Noel (1943) A. Jolivet (1905 – 1974)
(2 fluiten en harp, arr. Egbert Jan Louwerse)

 • L’etoile
 • Les Mages
 • La Vierge et l’enfant
 • Entree et danse des bergers

Auf dem wasser zu singen opus 72 F. Schubert (1797 – 1828)
(3 fluiten en zang, arr. Ivo Visser)

Noel opus 43 no.1 G. Fauré (1845 – 1924)
(3 fluiten, zang, harp, arr. Joan Handels)

Noel des Bourgeois de Châtre J.F. Dandrieu (1682 – 1738) / W.Pijper (1894-1947)
(3 fluiten, zang, harp, arr. Ivo Visser)

Two Paraphrases on Walloon Christmas Carols J. Jongen (1873 – 1953)
(fluitkwartet)

 • Allegro amabile (Houte on pau….)
 • Allegro (Qui vout dire çoulá, fré Mati ?)

website Manja Smits
website Nederlands Fluitkwartet

zo 20 dec ’15, 15:00

Harold K

in de Muziekstudio

De Limburgse troubadour Harold K staat vandaag centraal in De MuziekStudio. Harold Konickx zoekt zijn inspiratie in Amerikaanse rootsmuziek en het Europese chanson. Hij groeide op in Limburg, woont nu in Amsterdam. In zijn twintig jaar oude rode Volkswagen Golf pendelt hij heen en weer en al rijdend komen dan de ideeën voor poëtische liederen, die je raken zonder dat je er erg in hebt. Zijn stemgeluid is droog-melancholisch met een nooit versleten zachte g. Zijn muziek en tekstbeelden zijn gemaakt om te vertellen van de dingen die wij nog niet kennen. Zo klinkt zijn repertoire loepzuiver en alsof het altijd al bestaan heeft. Van nu, van vroeger en voor later.

Harold neemt twee muzikale vrienden mee:

Eva van Pelt
Eva is een Bossche singer-songwriter en theatermaker. Ze studeerde songwriting aan de Popacademie in Enschede, en studeert dit jaar af als vocalist aan de Rockacademie in Tilburg. Eerder was haar Nederlandstalige muziek te horen in de eigen theaterproducties REBEL, STROOM, en NEST waarmee ze o.a. op Theaterfestival Boulevard stond.
De liedjes van Eva zijn fris, eigen en wijs. De laatste toevoeging slaat op de m.i. mooie kwaliteit en originaliteit van de composities…

Evert Aalten
Evert speelt in De MuziekStudio toetsen bij de liedjes van Harold en Eva. Hij is muzikant, muziekproducer, arrangeur én antropoloog. Deze interesses en kwaliteiten weet Evert te verenigen in zijn werk als schatgraver naar muzikanten en hun muziek in o.a. Jamaica, Engeland, Frankrijk, Oeganda en Nederland. Eerder deed hij verslag van één van zijn muziekreizen.

De organisatie van De MuziekStudio is in handen van Mathijn den Duijf, producer, liedjesschrijver en medegrondlegger van Kytopia.

entree: verplichte vrijwillige bijdrage vanaf €5

een mailtje vooraf dat je komt is erg fijn!

website Mathijn den Duijf
website Harold K
website Eva van Pelt

do 24 dec ’15, 20:30

1001 Kerstnacht

Eric Vaarzon Morel met muzikanten uit AZC’s, boswandeling 19 u

entree
kleine beurs
steunprijs
€ 15,00
€ 10,00
€ 25,00
nog enkele kaarten beschikbaar mail naar info@beauforthuis.nl
19.00: Boswandeling

20.30: Concert

Kerstnacht vieren we graag samen met onze gasten uit de AZC’s. Daarom heeft flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel muzikanten uit deze centra uitgenodigd om met hem op te treden. We zijn erg blij met de komst van o.a. de Syrische ud speler Osman Balkilo met percussionisten Tawfiq en Zaher uit het AZC in Zeist, zie het (amateuristische) filmpje voor een indruk van het optreden dat ze al gaven op 16 december!

Het oosterse dat samenkomt met het westerse, de ontmoeting van de culturen, dat zit Eric in het bloed. Flamenco is immers een Spaanse muzieksoort met arabische wortels. Zo componeerde hij bijvoorbeeld muziek voor De Ongelukkige van Abdelkader Benali, een stuk geïnspireerd op de gelijknamige roman van Couperus over de laatste Moorse koning Boabdil en de verstrengeling van de culturen.

Entree €15,00 / Kleine beurs €10,00, Steunprijs: €25,00.
De entreegelden gaan geheel naar de vluchtelingen.

Verslag van de Volkskrant van de Flamenco opera met o.a. Eric Vaarzon Morel.

do 24 dec ’15, 23:00

1001 Kerstnacht

Eric Vaarzon Morel met muzikanten uit AZC’s, boswandeling 21.30 u

entree
kleine beurs
steunprijs
€ 15,00
€ 10,00
€ 25,00
nog enkele kaarten mail naar info@beauforthuis.nl
21.30: Boswandeling

23.00: Concert

Kerstnacht vieren we graag samen met onze gasten uit de AZC’s. Daarom heeft flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel muzikanten uit deze centra uitgenodigd om met hem op te treden. We zijn erg blij met de komst van o.a. de Syrische ud speler Osman Balkilo met percussionisten Tawfiq en Zaher uit het AZC in Zeist, zie het (amateuristische) filmpje voor een indruk van het optreden dat ze al gaven op 16 december!

Het oosterse dat samenkomt met het westerse, de ontmoeting van de culturen, dat zit Eric in het bloed. Flamenco is immers een Spaanse muzieksoort met arabische wortels. Zo componeerde hij bijvoorbeeld muziek voor De Ongelukkige van Abdelkader Benali, een stuk geïnspireerd op de gelijknamige roman van Couperus over de laatste Moorse koning Boabdil en de verstrengeling van de culturen.

Entree €15,00 / Kleine beurs €10,00, Steunprijs: €25,00.
De entreegelden gaan geheel naar de vluchtelingen.

Verslag van de Volkskrant van de Flamenco opera met o.a. Eric Vaarzon Morel.

zo 27 dec ’15, 17:30

Benjamin Herman & Robin Nolan Trio

Swing de Paris

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00

Swingende gypsyjazz met een melancholische snik

“Robin Nolan volg ik al twintig jaar en zo lang ik hem ken wil ik samen iets maken,” aldus Benjamin Herman. Er moest twintig jaar overheen gaan, maar eindelijk heeft Benjamin de jazzgitarist weten te strikken voor een gezamenlijke ep die eind november van de persen rolt: Swing de Paris. Met Robin en diens trio nam Benjamin een zestal stukken op in de jarenveertigstijl van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli’s Quintette du Hot Club de France: swingende gypsyjazz met een melancholische snik. Niet meteen een easy job voor Benjamin: “Het is geweldige muziek waar ik mijn hele leven al dol op ben. Maar het is ook lastige muziek, ik moest opnieuw leren improviseren. Het vergt een andere timing en ritmische benadering. Alles is veel meer op de tel en dat is zeker niet het geval met het soort jazz dat ik gewend ben te spelen.”

Benjamin Herman – altsax
Robin Nolan – gitaar
Kevin Nolan – gitaar
Arnoud van den Berg – contrabas

website Benjamin Herman
website Robin Nolan

ma 28 dec ’15, 20:15

Oudejaarsconference

Vincent Bijlo

entree
kleine beurs
€ 25,00
€ 17,50

Omdat de voorstelling op 30 dec. bijna is uitverkocht komt Vincent nog een keer.

In de eindejaarsshow De Nederlandganger blikt Cabaretier Vincent Bijlo terug op 2015. Dat doet hij samen met muzikanten Konrad Koselleck, Bastiaan Woltjer en zangeres Mariska Reijmerink. De journaalkaper, Charlie, Opstelten, James Last, neppolitiek, Syrische Nederlandgangers, Sesamstraatverplaatswoede, dat en nog veel meer zal in deze eindejaarsshow ten podium komen. De Nederlandganger wordt een vrolijke spraakmuziekreis door het jaar. Songs als “moeder ik wil bij de jihad” en “sjoemelsoftwareblues” zullen klinken. 2015 was een jaar waarvan de toon soms schril en hard was, maar soms ook liefdevol en harmonisch.

Naast Bijlo zal ook Bijlo’s muze, zangeres Mariska Reijmerink, zingen. Haar stem leent zich uitstekend voor zowel Engelse poëzie als jazz-standards. Konrad Koselleck en Bastiaan Woltjer zullen op piano, tuba en trombone de sterren, ook al staan ze lichtjaren ver, van de hemel spelen.

Vincent Bijlo (1965) is cabaretier, schrijver en muzikant.

Mariska Reijmerink (1967) is zangeres en songwriter.

Konrad Koselleck is componist/arrangeur/muzikant, leider van de Konrad Koselleck Big Band.

Bastiaan Woltjer is muzikant en theatermaker. Hij componeerde onlangs de muziek en de soundscape bij Richard III van toneelgroep Oostpool.

website Vincent Bijlo

di 29 dec ’15, 20:00

Uilen in de nacht

met eerst snert en roggebrood

Vanaf 18 uur serveren we snert (ook vega) met roggebrood. (reserveren gewenst)

Geheimzinnige geluiden in het donker! Op zoek naar uilen in Austerlitz.

Op dinsdagavond 29 december is het net volle maan geweest. Tijdens deze avond onder de bijna volle maan kan je met een ervaren gids van Staatsbosbeheer mee het bos in, op zoek naar uilen. In het donker is het bos normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennismaken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier. Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen! De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel. Tijdens de excursie vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van de boswachterij.

 • De wandeling start om 20.00 uur op de parkeerplaats van het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70 in Austerlitz.
 • De kosten bedragen €2,50 voor kinderen en €5,00 voor volwassenen.
 • Aanmelden verplicht. Meld je voor 28 december aan voor deze excursie via info@beauforthuis.nl. Vermeld daarbij je telefoonnummer en aantal personen.
 • Het maximum aantal deelnemers is 20 personen.
 • De excursie duurt anderhalf á twee uur.

wo 30 dec ’15, 20:15

Oudejaarsconference De Nederlandganger

De Nederlandganger

entree
€ 25,00

Let op: een extra voorstelling op 28 dec.

In de eindejaarsshow De Nederlandganger blikt Cabaretier Vincent Bijlo terug op 2015. Dat doet hij samen met muzikanten Konrad Koselleck, Bastiaan Woltjer en zangeres Mariska Reijmerink. De journaalkaper, Charlie, Opstelten, James Last, neppolitiek, Syrische Nederlandgangers, Sesamstraatverplaatswoede, dat en nog veel meer zal in deze eindejaarsshow ten podium komen. De Nederlandganger wordt een vrolijke spraakmuziekreis door het jaar. Songs als “moeder ik wil bij de jihad” en “sjoemelsoftwareblues” zullen klinken. 2015 was een jaar waarvan de toon soms schril en hard was, maar soms ook liefdevol en harmonisch.

Naast Bijlo zal ook Bijlo’s muze, zangeres Mariska Reijmerink, zingen. Haar stem leent zich uitstekend voor zowel Engelse poëzie als jazz-standards. Konrad Koselleck en Bastiaan Woltjer zullen op piano, tuba en trombone de sterren, ook al staan ze lichtjaren ver, van de hemel spelen.

Vincent Bijlo (1965) is cabaretier, schrijver en muzikant.

Mariska Reijmerink (1967) is zangeres en songwriter.

Konrad Koselleck is componist/arrangeur/muzikant, leider van de Konrad Koselleck Big Band.

Bastiaan Woltjer is muzikant en theatermaker. Hij componeerde onlangs de muziek en de soundscape bij Richard III van toneelgroep Oostpool.

website Vincent Bijlo

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden.

Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

vr 24 jul ’15 Ernst Jansz


za 8 aug ’15 Martijn Schok Boogie Woogie

wo 19 aug ’15 Flairck & Basily

zo 20 sep ’15 Jeroen van Veen & Mike del Ferro

zo 11 okt ’15 Meespeeltheater – Roodkapje

zo 11 okt ’15 Harry Sacksioni

vr 30 okt ’15 Hans Dulfer & DJ Vinyl

vr 13 nov ’15 Dorine Wiersma

zo 15 nov ’15 Jan Akkerman & Band

zo 22 nov ’15 Eric Vaarzon Morel, Leoni Jansen & Jesse van Ruller

wo 30 dec ’15 Vincent Bijlo Oudejaarsconference

zo 10 jan ’16 Shtetl Band Amsterdam

za 16 jan ’16 Juan Pablo Dobal & Ramon Valle

zo 17 jan ’16 Eric Vaarzon Morel

zo 24 jan ’16 Jeroen Zijlstra

di 26 jan ’16 Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

za 30 jan ’16 33 + Party feat. Armand & The Happy Hippies

zo 7 feb ’16 Rogier Pelgrim & Anke Timmer

zo 13 mrt ’16 Alex Roeka

zo 20 mrt ’16 Jan Rot – 10 jaar Mattheuspassie

zo 3 apr ’16 Supersister integraal

zo 10 apr ’16 Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16 Histoire de tango

zo 22 mei ’16 Henk Hofstede (The Nits)

do 31 dec ’15, 20:00

Oud & Nieuw dansfeest

uitverkocht

entree
€ 15,00

UITVERKOCHT

Weet je ook nog niet wat je wilt gaan doen met Oud en Nieuw? Thuis blijven is het net niet. Nodig al je vrienden via facebook uit en kom naar het Oud en Nieuw dansfeest in het Beauforthuis.
We tellen graag met jou en je vrienden in het Beauforthuis af naar 0.00 uur.

Beauforthuis en Dixo Balhazar organiseren een Oud en Nieuw Beauforthuis dansfeest met special act en vooral goede dansmuziek (OUD EN NIEUW).
Het Oud en Nieuw Dansfeest wordt een avond feesten en dansen met 200 gezellige en sociale mensen op herkenbare hits van de jaren 60 tot nu. Er wordt gedraaid in blokken met jaren 60,70, 80, 90, 2000 en huidige Top40.

Beauforthuis vindt het belangrijk dat vrienden en familie een fijne plek hebben om samen oud en nieuw te vieren. Daarom zijn op dit feest (oudere) kids ook welkom. (Als ze mogen opblijven tot 1 of 2 uur).
Zaal is open van 20.00 tot 2.00 uur.
De DJ’s spelen in op verzoekjes en draaien ieder uur uiteenlopende blokken met muziek van de jaren 60 tot nu. Van New Wave tot Soul, Funk, huidige Top40 en Tropische muziek. Verzoekjes zijn deze avond van harte welkom.

De Telegraaf schreef over de Dixo Balthazar: “Het gaat er niet om wie het hipst is of de beste dansmoves heeft, wel om lekker dansen en een leuke avond hebben.” – lees meer ….

website Dixo Balthazar