di 1 jan ’13, 00:00

nieuwjaarsdag hele dag gesloten

 

Helaas, vandaag is ons theatercafé dicht. Ook wij moeten even bijkomen van de vorige avond.

zo 6 jan ’13, 14:00

Speuren naar jagers

StaatsBosbeheer neemt je mee

Speur mee naar de jagers van het bos. Een roofdier is te herkennen aan het gebit, waarmee hij zijn prooi kan verscheuren. In boswachterij Austerlitz behoren de vos en de boommarter tot deze soort. In de winter zijn deze alleseters hoofdzakelijk aangewezen op dierlijk voedsel. Vruchten zijn er immers niet. Gelukkig zijn er wel muizen, in vele soorten en maten. Daarvan profiteren ook de roofvogels en de bosuil, die in de boswachterij actief zijn. In de winter zijn de sporen hiervan zichtbaar.
Startlocatie: P-plaats van het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70 te Austerlitz.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

Aanvangstijd: 14.00 uur
Eindtijd: 15.30 uur
Tips: Zorg voor warme kleding en goed schoeisel.
Prijs volwassenen: € 5,00
Prijs kinderen: € 2,50

zo 6 jan ’13, 17:30

Canto in het nieuwe jaar

met als toegift fragment Horizon

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
6 jan, 13.40 u: er zijn enkele kaarten vrijgekomen, maar OP = OP!!

we hebben nog een Canto-concert met Ivo Jansen op 12 januari – lees meer …

In verband met het overlijden van Simeon Ten Holt en de grote aandacht voor zijn werk, nogmaals een extra concert van de twee pianisten Daphne Keune en Robert Lambermont (van het Rondane Kwartet).
Zij spelenhet beroemde Canto Ostinato en als toegift een fragment uit Ten Holts Horizon, waarin een Bolero-achtige climax.

website Rondane Kwartet
website Simeon ten Holt

vr 11 jan ’13, 20:15

Nilgün Yerli

Weer met Henk

entree
kortingsprijs
€ 14,00
€ 10,00
Een gloednieuw programma van een vrouw met een missie! Of ze haar gedachtespinsels nou toevertrouwt aan het papier (boeken en columns) of aan een theaterzaal, Nilgün Yerli weet altijd te verrassen. Een jaar lang onderzocht Nilgün Yerli de liefde. Ze bezocht 15 landen, van Afghanistan tot Amerika om te onderzoeken wanneer de liefde in haat verandert en de mensenrechten worden geschonden. Dit naar aanleiding van het boek van Boris Dittrich: ‘Elke liefde telt’.
Weer met Henk gaat over liefde. Dus ook over vertrouwen, teleurstelling, vernieuwing. Maar wat is liefde? Wat is ware liefde, en wat is überhaupt waar? Ah, daar wringt de klomp.
Weer met Henk gaat over conflicten. Conflict met je vrienden, de bakker, gemeenteambtenaar, minister, overheid, de wereld, kortom: het conflict met jezelf. Want jouw waarheid is niet de waarheid van de ander. Is de waarheid dan alles wat ik anders zie?
Nilgün is regelmatig te zien op TV in diverse programma’s: Pauw & Witteman, De Wereld draait door en in haar eigen tv-programma Bij Yerli. Verder is ze bezig met de verfilming van haar roman De Garnalenpelster. Nilgün Yerli is scherp, beschouwend en gedreven. En ze is een rasvertelster met een grenzeloze verbeeldingskracht.

Over dit programma is de pers unaniem laaiend enthousiast: NRC – “Mis deze bijzondere, veelzijdige, gedreven vrouw niet!”

website Nilgün Yerli

za 12 jan ’13, 20:15

Canto in beeld en geluid

Music that moves – Ivo Janssen

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00
Een bijzondere uitvoering van Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Bijzonder, want door Ivo Janssen gespeeld op 1 piano, terwijl het stuk meestal op 2 of 4 piano’s klinkt.
En toch weer niet zo bijzonder omdat nota bene Ten Holt zelf het stuk 30 jaar geleden ook alleen heeft gespeeld. Doordat er geen noodzaak is tot het maken van wat voor afspraak dan ook met andere uitvoerenden, gaat het stuk zo nog spannender, organischer, improvisatorischer klinken.
Ivo Janssen transformeert de Canto Ostinato  tot theatrale ervaring. Hij speelt dit  meesterwerk in een spectaculair decor van geprojecteerde bewegende patronen. Het is meer dan een pianorecital, het is een hallucinerende ontmoeting tussen moderne muziek en beeldende kunst.

zo 13 jan ’13, 17:30

Frederique Spigt

Land

entree
kortingsprijs
€ 18,00
€ 14,00

UITVERKOCHT

In haar nieuwe theaterprogramma ‘LAND’, roept Frédérique Spigt beelden op van galopperende paarden, schurken en desolate vlakten. Zij gooit, zoals zo vaak in haar carrière het roer weer om.  Met ‘LAND’ verruilt Spigt Rotterdam voor Nashville. Banjo, mandoline en diverse gitaren zorgen voor een eigenzinnige kruisbestuiving van folk, blues en country.
Spigt brengt tevens een paar echte country Klassiekers en natuurlijk ook hartverscheurende love songs. De projecties van haar glasschilderingen
En de virtuositeit van haar muzikanten zorgen voor een avond vol Wild West romantiek.een programma voor alle liefhebbers van country, blues-en folkmuziek en iedereen die ooit cowboy wilde worden.
Haar cd LAND heeft in alle grote muziekbladen 4 en 5 sterren behaald!

Frédérique Spigt – gitaar, zang; Jan van de Meij – gitaar; Janos Koolen – gitaar, banjo, mandoline; Joost van Es – fiddle, bas

website Frederique Spigt

za 19 jan ’13, 20:15

40PlusParty

dansen op Aretha Franklin, Jimmy Summerville, Herman Brood, Talking Heads en al die anderen

entree
€ 10,00

UITVERKOCHT

HELAAS – UITVERKOCHT
MAAR OP 16 FEBRUARI DANSEN WE WEER! lees meer …

Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in Beauforthuis. Dus kom gezellig dansen, bijkletsen en drinken met vrienden en vriendinnen en Aretha Franklin, Jimmy Summerville, Herman Brood, Talking Heads, The Rolling Stones, Technotronic, Robin S, Police, Dr Alban, The Cure, Jennifer Lopez, Gala, Katrina and the Waves, Wham, Kool & the Gang, Marco Borsato, Michael Jackson, maar ook op Black Eyed Peas, David Quetta, Tiesto, Elvis Crespo, Bob Marley en Mory Kante en vele, vele anderen.
De DJ’s spelen in op het publiek en gaan in op verzoekjes. Tevens zijn er op de avond zelf special acts…
Reserveer snel want op is op!

40PlusParty is uit je dak gaan met vrienden op 70thies, 80thies, 90thies, maar ook op moderne huidige hits …
Veel gezelliger dan in de sportschool.

website 40 Plus Party

zo 20 jan ’13, 12:00

Het Sneeuwmeisje 3+

Theatergroep Met Slagroom

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 3,50
Ronnie woont nog in het oude huis en naast hem woont Renée, zijn buurmeisje. Het sneeuwt en de hele dag spelen ze buiten. Als Renée naar binnen moet, gaat Ronnie nog even een sneeuwpop maken. En wat er daarna gebeurt moet je zelf maar komen bekijken!

Kindertapasconcert met friet en hotdogs.

website Theatergroep Met Slagroom

zo 20 jan ’13, 17:30

Robert Jan Stips

40 jaar nederpop

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Robert Jan Stips (Supersister, the Nits, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge …)  opnieuw met een selectie van liedjes uit zijn complete oeuvre.
Robert Jan vaart vanaf de jaren ‘70 een constante koers van oorspronkelijke muzikaliteit.
Vandaag laat hij dat horen op het instrument waar de meeste ook op ‘geboren’ zijn: puur aan de piano. Onverwachte covers, nieuw werk, anekdotes, verhalen, in een niet gelikt programma.
Geen avond is hetzelfde, het publiek heeft met tevoren opgegeven verzoeknummers*flinke invloed op de set!
Mail je favoriete nummers naar Robert Jan (info@stips.net) en stel zelf dit programma samen. De nummers moeten wel Stips-gerelateerd zijn, dus ooit door RJ gespeeld of opgenomen.

website Robert Jan Stips
een interview met Robert Jan

zo 27 jan ’13, 17:30

Astrid Seriese

en Erwin van Ligten – ”Blues & Poetry ”

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Chocoladebruine songs van  Duke Ellington, Tom Waits en John Hiatt afgewisseld met de melancholie van Billie Holiday en Bessie Smith. Gloednieuwe liedjes van Seriese en Van Ligten gaan in première.
In Blues & Poetry keren Seriese & Van Ligten terug naar de bron, naar het genre waar hun liefde voor muziek begon: de blues.
Je man gaat er met je beste vriendin vandoor, je raakt je baan kwijt en je hebt een lekkage in je huis, precies boven je bed.
Het leven is doordrenkt met blues!
Zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten kennen elkaar al heel lang. In Blues & Poetry bundelen ze hun krachten.. Het resultaat is een muzikaal doorwrocht programma.

Astrid Seriese – zang • Erwin van Ligten – gitaar

website Erwin van Ligten

do 31 jan ’13, 20:15

Bert van den Brink invites Philip Catherine

betoverend muzikaal samenspel

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 12,50
Eindelijk ontmoeten deze twee jazz-helden elkaar weer eens op de Beaufortplanken. Iedereen speelt graag met Bert van den Brink, dus we hebben geluk dat hij al vanaf het allereerste uur bij het Beauforhtuis is en nog steesd graag komt! En ditmaal is Philip Catherine zijn gast. Catherine, die heeft gespeeld  met grootheden wier namen je doen duizelen: Dexter Gorden, Chet Baker, Benny Goodman om er maar een paar te noemen.

De aanleiding voor dit concert is de renovatie van het oude traporgeltje van het Beauforthuis, dat sinds 1949 als bijzettafel werd gebruikt.
Niets mooier voor Bert om daarmee en met Philip Catherine op te treden in het Beauforthuis.
Bert neemt ook zijn accordeon mee én bespeelt de vleugel.

website Bert van den Brink
website Philip Catherine


zo 3 feb ’13, 18:00

De Band ZIJLSTRA vervangt Maarten van Roozendaal

 

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Vandaag zou Maarten van Roozendaal komen optreden; door ziekte geveld heeft hij zijn optredens in februari geannuleerd.
Deze avond zal Jeroen Zijlstra met zijn band hem vervangen. “Pure liefde voor de muziek en passie voor de teksten”, schreef Trouw. Wij zien u daarom graag vanavond bij Zijlstra.
Alle mensen die reeds kaarten voor Maarten hebben gekocht worden persoonlijk door ons benaderd.

Beauforthuis, 22 januari

Vijftien jaar lang voer Jeroen Zijlstra op de vissersvloot van Den Oever. Tegenwoordig verovert hij met zijn band vele harten met een prachtige mengeling van jazz, blues, pop en poëzie. Liedjes over liefdes die aan de grond lopen of waarin het regent en als het niet regent is het nacht. Recht voor zijn raap, met de geur van gebakken vis, groezelige hotelkamers en verschraald bier. Oer-Hollands en toch zo universeel; tenslotte toerde de groep niet voor niets door China.
Het afgelopen jaar waren zijn liederen geïnspireerd door de muziek en het leven van Ramses Shaffy in de voorstelling Samen In Zee: “ongelooflijk goed, swingend en ontroerend verstild uitgevoerd”, zo schreef Het Nederlands Dagblad.

Beauforthuis en de band Zijlstra kennen elkaar en weten: dat wordt genieten van een uniek concert!

website Zijlstra

do 7 feb ’13, 20:15

Members Only met Strijkkwintet van Dvorak

De Bezetting: 5 strijkers & 5 blazers

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 12,50
foto: Hans van der Woerd

foto: Hans van der Woerd

Nieuw in het Beauforthuis: De Bezetting Speelt, het enige kamermuziekensemble in Nederland dat bestaat uit vijf strijkers en vijf blazers. In het programma Members Only staat muziek van leden van de Royal Philharmonic Society in London centraal: het Tweede Strijkkwintet van Antonín Dvo?ák, de Petite Suite van Lennox Berkeley en het Nonet op. 77 van George Onslow. Parels uit de schatkist van de kamermuziek, uitgevoerd op topniveau.

website De Bezetting

vr 8 feb ’13, 20:15

Margaretha Consort

de 17e eeuw: De Nagtegael die sanc een Lied

entree
€ 20,00
prijs aan de deur: €25 / €7,50!
kaartverkoop via de website van het Margaretha Consort

De ‘Gouden Eeuw’, de eeuw van bloei en van een nieuwe fase in de ontwikkeling van de westerse beschaving. In het afwisselende programma ‘De Nagtegael die sanc een Lied’ komen we allerlei bekende en minder bekende muziek tegen van Vaderlandsche bodem. Sweelinck komt aan bod en daarnaast muziek van Constantijn Huygens, Benedictus Buns, Jan Verrijt en anderen.
Het programma bevat psalmen en andere geestelijke muziek, maar ook kwinkelerende nachtegalen en uiteraard wordt de hoofse liefde uitvoerig bezongen.

website Margaretha Consort

zo 10 feb ’13, 11:00

Music from the blissful skies

Concerto Cherise zingt Poulenc, Saint-Saëns, Diepenbrock, Brahms e.a.

entree
€ 11,00
Het jonge Concerto Cherise wilde na enkele religieuze projecten een wereldlijk programma uitvoeren waarin belangrijke levensthema’s door grote dichters poëtisch zijn verwoord.Een programma met gedichten van grote dichters zoals Verlaine en Vondel, op muziek gezet door componisten als Elgar en Brahms en de Nederlanders Diepenbrock en Röntgendirectie: Arnaud van Gelder.

Na afloop is er een boswandeling en kan er geluncht worden in het Beauforthuis.
De prijs voor concert en lunch samen bedraagt €26.

website Concerto Cherise

zo 10 feb ’13, 17:30

Alderliefste

Carte blanche

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00
foto: Carla Plukkel

foto: Carla Plukkel

De band Alderliefste heeft zich de afgelopen twintig jaar een vaste plek veroverd op de Nederlandse podia. Samenwerking met Ramses Shaffy en Paul de Leeuw leveren twee top-10 hits op: Laat me / Vivre en Une belle histoire / Een mooi verhaal.
Carte Blanche is een vrijbrief voor Alderliefste. Het vrije spel waar rasmuzikanten Gerard Alderliefste, Luc de Bruin en Robert Kramers naar streven. Zij geven invulling aan het witte papier: van niets naar iets. Het publiek krijgt ook carte blanche om invulling te geven aan deze warme theateravond, waarop eigen werk – steeds vaker in het Nederlands – wordt afgewisseld met Franse nostalgie.

website Alderliefste

wo 13 feb ’13, 20:15

Dayna Kurtz

An Evening With … Dayna Kurtz

entree
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50
foto: Hans Speekenbrink

foto: Hans Speekenbrink

VRIJKAARTEN NIET GELDIG!

Voor Dayna begon aan de opnames van haar album ‘Secret Canon Vol. 1’ luisterde ze constant naar ‘Night Beat’ van Sam Cooke. Die invloed is duidelijk aanwezig, maar wat deze cd zo uniek maakt is haar zoektocht langs de Amerikaanse muziek. Ze heeft, naast het eigen ‘Not The Only Fool In Tow’n, negen volstrekt obscure maar ijzersterke liedjes gevonden. Van Floyd van de doo wop groep The Blenders, het is allemaal even verrassend.

website Dayna Kurtz

za 16 feb ’13, 20:15

40PlusParty Beauforthuis & Balthazar

dansen op Aretha Franklin, Jimmy Summerville, Herman Brood, Talking Heads en al die anderen

entree
€ 10,00
kaarten aan de deur kosten €12!
sluiting 1.30 uur

De eerste 40PlusParty’s waren uitverkocht en enorm gezellig! Met 200 gezellige mensen, leuke muziek en een volle dansvloer maken Beauforthuis en Balthazar er weer een feest van!.
Dit keer een 40PlusParty* in orientaalse sferen met Arabische Gast DJ en Buikdansact.

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
 • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
 • met masseurs op de dansvloer en special act
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je kunt parkeren met je auto
 • in een mooi oud kerkje en goede acoustiek

DOE ONS EEN LOL – neem je PIN-pas mee!

website Dixo Balthazar
website Hadyr
foto’s vorige 40PlusDanceParty

* ook voor smaakvolle dertigers

zo 17 feb ’13, 12:00

Takkenherrie 8+

Alle Hoeken van de Kamermuziek – een meedoeconcert

entree
€ 6,00
foto: Ronald Knapp

foto: Ronald Knapp

entree €6 (ouders €9)

Lang geleden leefde er een priesteres bij een orakelboom. Van heinde en verre kwamen de mensen om hun vragen aan de boom voor te leggen. De wind blies de antwoorden door de takken en de priesteres vertaalde het geruis van de boom in woorden.Maar de boom is omgehakt…Sindsdien doolt de priesteres rond en stelt ze vragen waar niemand het antwoord op heeft en geeft ze antwoorden waar niemand de vragen bij weet. Waarom keert ze na al die jaren terug naar de plek waar de boom ooit stond?
Blikskaters! besluit haar te helpen met datgene waarin ze het beste is: met muziek! En het publiek helpt mee.

Reineke Jonker – actrice/zang • Bastiaan Woltjer – trombone • Anneke Wensink – hoorn • Rudi van Hest – klarinet/basklarinet

website Alle Hoeken van de Kamermuziek

zo 17 feb ’13, 17:30

Bert van den Brink en Karim Eharruyen

toetsen & ud

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00
Pianist/accordeonist Bert van den Brink treedt vandaag weer bij ons op.
Voor de pauze speelt hij solo, het tweede deel speelt hij samen met ud-speler Karim Eharruyen. Het wordt een uniek concert: Bert speelt niet alleen op onze Fazioli, maar ook op het 19e eeuwse  traporgeltje uit het Beauforthuis.
Het eerste deel van het concert zal hij laten zien dat bijna alle liedje die vooruit mooi klinken, achteruit gespeeld óók mooi zijn. Hij heeft zich ten doel gesteld alle thema’s ook achteruit te spelen.
Na de pauze legt hij zich toe op het lastige Arabische idioom, met de Nederlands Marrokaanse ud-speler Karim Ehrruyen. Karim  nodigt op zijn “Zharbia” musici uit. Zharbia betekent oosters tapijt en het is als een puzzel, met een bodem, veel kleuren, motieven en verhalen. Jazz, klassiek, Arabische en Spaanse stijlen worden in Zharbia aan elkaar geknoopt tot een pittig en spannend muzikaal, multikultureel tapijt.

website Bert van den Brink
website Karim Eharruyen

vr 22 feb ’13, 20:15

Een prof-carrière bij Feyenoord

Rory de Groot

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto: Eveline Renaud

foto: Eveline Renaud

1988, Charlois, Rotterdam-Zuid; een jonge jongen dribbelt door de straten en heeft één droom: profvoetballer worden.
Op 19-jarige leeftijd gaat zijn droom in vervulling en maakt hij zijn debuut in het eerste van Feyenoord tijdens een wedstrijd in Urawa, Japan, voor een uitverkocht stadion met 55.000 uitzinnige Japanners.
Een glansrijke carrière lijkt in het vooruitzicht. Geld, roem, een heldenstatus. Het loopt echter anders…
Twee jaar na zijn debuut trekt hij de kleedkamerdeur achter zich dicht om nooit meer terug te keren. Hij doet auditie bij de Toneel-en Kleinkunst Academie in Amsterdam en verhuist naar de hoofdstad. Vier jaar later studeert hij af.
In Hand in Hand deelt Rory de Groot zijn unieke ervaringen en verhalen uit zijn leven als oud-profvoetballer. Gestuwd door de muziek en soundscapes van componist Robert van der Tol (Dogtroep en het NNT) worden herinneringen opgehaald en fragmenten getoond.
Hand in hand geeft je een unieke kijk in het leven van een jongen die heel dicht bij een carrière was in een wereld die voor velen een droom is of zal blijven. Een verhaal over gemiste kansen en succes. Over voetbal en Rotterdam. Over afscheid en verdriet. Over winnen en verliezen. Over heimwee en de toekomst.
…Hij zingt, brult en praat als een agressieve bluesrocker à la Jon Spencer.” (Volkskrant over Rory de Groot in “Achterlanden”)
…Deze jongeman is Rory de Groot, een jonge acteur die vooral opvalt door zijn prachtige, hypnotiserende basstem, door zijn grappige fysiek en zijn onuitputtelijke onuitputtelijkheid” (Moose)

website Rory de Groot

za 23 feb ’13, 20:15

Chris Chameleon

De klank van jou oë

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter, acteur en stemkunstenaar Chris Chameleon is een fenomeen in zijn geboorteland en wordt alom geprezen om zijn aanhoudende vernieuwingsdrift en creativiteit. Zelf omschrijft Chameleon zijn stem als die van zowel een man, een vrouw, een kind én een dier.
Onlangs verscheen zijn nieuwste CD met gedichten van Ingrid Jonker: As jy weer skryf
de Volkskrant over Chameleon: ‘Zijn anekdotes zijn alleraardigst, zijn staaltjes stemkunst vaak virtuoos en de combinatie van die twee soms hilarisch, maar het gaat toch vooral om de liedjes. Gelukkig verraden die Chameleons grootste talent: hij lijkt ze bijna achteloos uit zijn mouw te schudden…melodieuze schoonheid.’

website Chris Chameleon

zo 24 feb ’13, 16:00

opening expositie Pieter Adriaans

Halfgoden – de menselijke figuur als symbool

Vandaag opening van de nieuwe expositie in het theatercafé.

Pieter Adriaans:
“Ik schets mijn hele leven al mensen, maar de grote doorbraak kwam begin 80-er jaren toen ik kennis maakte met het werk van de Middeleeuwse beeldhouwer die “le Maître de Cabestany” genoemd wordt.  Deze meester, waar we verder weinig van weten, werkte op de pelgrimsroute van Rome naar Santiago de Compostella. Zijn werk valt op door de sterk geconcentreerde compositie en door de expressieve vervorming van figuren.  Zo kan het dus ook, was mijn eerste gedachte en begon te experimenteren met dit inzicht.  Zo ontstonden grote werken als de geliefden en de visser.    
   
De schilderijen op deze tentoonstelling, waar ik helaas geen groot werk kan laten zien, tonen de ontwikkeling daarna:  werk in sterke contourlijnen met felle kleuren. Later experimenteerde ik ook met arceringen van penseelstreken om aan het keurslijf van de lijn te ontsnappen. Mijn vrouw Rini noemt die ‘streperige’ stijl het strepisme en die term is blijven hangen. De menselijke figuren op deze werken ontstijgen allemaal in zekere zin het hier en nu. Het zijn meer ideeën en symbolen dan mensen van vlees en bloed. Het is niet een visser, maar dé visser, niet een verliefd stelletje, maar dé geliefden die eeuwig in elkaars armen rusten.  Ik denk aan hen als de halfgoden uit de Griekse mythologie.  Ze wachten in de schemer buiten ruimte en tijd. De schilder kan ze oproepen en vastleggen. Mijn eigen mythologie. Dat is het wonder van de kunst.”

download het infoblad met overzicht van werken
website Pieter Adriaans

zo 24 feb ’13, 17:30

Ode aan Paco de Lucia

Eric Vaarzon Morel en Carlos Dénia

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

UITVERKOCHT

Een spectaculaire hommage aan de grootste en meest virtuoze flamencogitarist aller tijden: Paco de Lucía. Deze gitarist is allesbepalend geweest voor de flamenco van vandaag “Flamenco de Hoy”. Van toegankelijke wereldhits als Entre dos Aguas en Mediterranean Sundance tot klassiekers als het Concierto de Aranjuez en de filmmuziek bij de bekende flamenco dansfilm Carmen. Eric en Carlos nemen het publiek mee op een muzikale reis langs hoogtepunten van de flamenco, geïnspireerd op de muziek van de levende legende Paco de Lucía. Deze voorstelling zal de harten nog warmer doen kloppen voor de flamenco en een fiësta van herkenning zijn voor aficionados. Een inspiratiebron voor ieder die van Spaanse gitaarmuziek houdt.
lees meer op Wikipedia

Flamencovirtuoos Eric Vaarzon Morel verrast het theaterpubliek ieder jaar met verassende nieuwe flamencoprogramma’s. Carlos Dénia,, is naast een begenadigd flamencozanger, ook gitarist en percussionist. Eric verplaatst zich in Paco de Lucía en Carlos in zijn twee broers die hem altijd hebben begeleid op wereldtournees als zanger en gitarist.

website Eric Vaarzon Morel

Eric Vaarzon Morel speelt ook op 19 augustus

vr 1 mrt ’13, 20:15

Alex Roeka

Gegroefd

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

foto: Tim Knol

foto: Tim Knol

kan je er bij ons niet meer bij?
probeer het in De Tuin in Leusden op 16 februari

In zijn nieuwe programma ‘Gegroefd’ verdiept Alex Roeka zich in de verlokkingen van onze tijd en prikt hij de illusie door. Als geen ander vertaalt hij de schaduwzijde van onze tijd in prachtige, levendige beelden.
Alex Roeka zingt, praat, roept en fluistert over het leven. Door zijn indringende manier van zingen en zijn doorleefde songs wordt hij vaak omschreven als de Nederlandstalige Leonard Cohen en weet hij elk publiek te raken. Eerlijk en kritisch, maar boordevol ironie en humor neemt hij u mee naar de verborgen kant. Zingend vanuit de tenen, pratend vanuit het hart. Kwetsbaar en rauw. En dan neemt hij ook nog fenomenale muzikanten mee.

Alex Roeka – zang & gitaar • Diets Dijkstra – elektrische bas • Jeroen Kleijn – drums • Maarten Kooijman elektrische gitaar • Toetsenist nog niet bekend

website Alex Roeka

za 2 mrt ’13, 00:00

Schrijfcafé

Kom kennismaken met de kracht en de vreugde van schrijven

entree
€ 15,00
Vanaf 2 maart kun je elke eerste zaterdag van de maand samen met anderen ongedwongen schrijven in het Schrijfcafé. Bron van inspiratie vormt je eigen levensloop. Laagdrempelige schrijfopdrachten helpen je op gang. Elk schrijfcafé heeft een thema waarin iedereen zijn weg kan vinden.
Schrijven over je eigen leven blijkt niet alleen fijn om te doen, het helpt ook om met ‘nieuwe ogen’ te kijken. Verras jezelf met je eigen teksten! Iedereen is welkom in het schrijfcafé. Schrijfervaring is niet nodig.
Het schrijven wordt begeleid door Arianne Collee, schrijfdocent en biografisch coach.

Het Schrijfcafé duurt van 10.00 tot 12.30 uur en kost € 15,- (inclusief 2 consumpties).
Inschrijving via info@draadvanarianne.nl of koop online een kaartje (bovenaan pagina).
Meer informatie bij Arianne Collee, tel: 06 – 36 1688 36

website Draad van Arianne

zo 3 mrt ’13, 17:30

Ierse folk

Fling – De vuurtorenwachter

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Een bijzonder moment voor fans van Ierse en Schotse Keltische muziek.
Fling is zonder twijfel één van de beste Ierse folkbands van Nederland. Na een aantal jaren met groot succes te hebben opgetreden op vele folkfestivals, heeft Fling de stap naar het theater gemaakt.
Fling neemt het publiek mee op eenwilde rit van uitersten.Virtuoos, wild en gepassioneerd, maar ook vol ontroering bespeelt de groep de zaal met dansmelodieën en ballades uit Ierland en Schotland. Op eigenzinnige en originele wijze, maar maar met respect voor en diep geworteld in de traditie.
Flings interpretatie van Ierse en Schotse muziek en de originele composities en arrangementen van de formatie leverden lovende kritieken op in de nationale en internationale pers.

Evertjan ’t Hart – Uilleann pipes, whistles en bouzouki • Siard de Jong – viool, low whistle, bouzouki • Annemarie de Bie – zang, concert flute en bodhrán • Philip Masure – gitaar en keyboards

website Fling

zo 10 mrt ’13, 17:30

Hans Visser & Irena Filippova

Hermitage Concert – Prachtige eigenzinnige muziekimpressie achter kunstwerken

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen de Hermitage in St. Petersburg en Amsterdam op zoek naar wereldschatten van de kunst en de Russische geschiedenis. Net als vele andere bezoekers vragen Visser en Filippova zich af: welke muziek hoorde er bij deze kunst? Wat klonk er tijdens de revolutie en van welke muziek hield Tsaar Peter de Grote? De twee muzikanten duiken in de geschiedenis van de Hermitage en gaan op zoek naar muziek en verhalen achter de bijzondere collectie. Hermitage Concert is beslist niet alleen barok, klassieke of romantische muziek, maar juist een eigenzinnige impressie van de sfeer zoals die nu bij de kunstwerken zou kunnen klinken. Het is een kleurrijke multimedia voorstelling.

website Irena Filippova
website Hans Visser

za 16 mrt ’13, 20:15

Mondo Leone

Leon Giesen

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Welkom bij Mondo Leone. Leon Giesen is de naam, hij is een wonderzoeker. Meester in het stilstaan bij schijnbaar normale zaken.
Niet zo lang geleden, op een mooie lentedag, maakte hij een foto. Nou… hij fietste, zag iets in zijn ooghoek, ging vol in de remmen, om terug te keren en op zijn knieën die foto te maken. Maar toen hij er ’s avonds over nadacht, vroeg hij zich af: wat is er nou precies zo mooi? Aan dat ding waar de gemiddelde Nederlander echt geen foto van maakt. En hij ging op zoek naar het geheim. Naar hoe dat nou zit. Want sommige mensen kunnen iets mooi zeggen, anderen iets mooi zingen, maar Leon kan iets mooi zien. En volgens hem kan iedereen dat. Alleen doen de meeste mensen dat niet. En waarom eigenlijk niet? Hier ligt een kans! Kom naar zijn theatervoorstelling GRATIS RIJKDOM.

website Mondo Leone

zo 17 mrt ’13, 17:30

Nathalie Baartman

Prei met mij

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 12,50
Wie zegt dat vrouwen geen humor hebben kent Nathalie Baartman niet. Ze doet onnozel, heeft haar hang naar een wereld waar de koffieput nog pruttelt. Ze heeft een authentiek verlangen naar de kracht van de eenvoud, naar de essentie van haar bestaan. Met haar hang naar haar geboortegrond maakt ze je onbedaarlijk aan het lachen terwijl ze zich toch duidelijk onderscheid van de oppervlakkigheid van de huidige cabaretmainstream. In 2009 verschijnt haar eerste boek Ik heb iets met prutsers.

Vanaf 18 uur kan je in het theatercafé terecht voor onze lekkere tapas, dus rechtstreeks van het werk een avondje uit!

interview met Nathalie Baartman in Glamour
website Nathalie Baartman

zo 24 mrt ’13, 00:00

Een heks op skeelers – afgelast

 

Helaas, de voorstelling is wegens omstandigheden afgelast.
Wie al kaarten had gekocht of gereserveerd, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht.

do 28 mrt ’13, 20:00

Canto Ostinato

quatre-main op Fazioli concertvleugel in D9 stemming

La Voce Divina presenteert Simeon ten Holts’ Canto Ostinato
quatre-main op Fazioli concertvleugel in D9 stemming
uitgevoerd door Zwaan Stam en Eric Langedijk
Divine 9 Music is een hoog-energetische, onlangs in Nederland hervonden muziekstemming met bijzondere en verhelderende eigenschappen. Alle snaren zijn gestemd op een natuurlijke frequentie gebaseerd op het getal 9 en de heilige geometrie van de ‘Nine Pointed Star’. Het neutrale getal 9 is het getal van de stilte waaruit alle beweging ontstaat, waardoor de muziek een faciliterend karakter krijgt. Ons doel is om met La Voce Divina het evenwicht tussen hoofd en hart te realiseren. De muziek brengt een ongekende gevoelservaring teweeg (meer).

Praktische informatie

Datum: donderdag 28 maart 2013
Aanvang concert: 20.00 uur. Lengte van het concert: 2 uur (geen pauze).
Locatie: Het Beauforthuis in Austerlitz
Toegangsprijs voor dit evenement: €45,- inclusief koffie en thee. Indien gewenst krijgt u voor €9,- een lichte maaltijd vanuit de keuken van het Beauforthuis. Gelieve dit bij reserveren aan te geven en het entreegeld in contanten mee te nemen.

Reserveren

De beschikbaarheid van plaatsen is beperkt. U wordt daarom verzocht uw aanwezigheid te bevestigen via divine9music@gmail.com.

website La Voce Divina

vr 29 mrt ’13, 20:15

40 Plus Party: ook voor smaakvolle dertigers

40PlusParty’s: het leukste 40 Plus Feest van Nederland

entree
€ 10,00

UITVERKOCHT

VANAVOND ZITTEN WE ECHT VOL (OOK DE WACHTLIJST)
KOM NAAR DE VOLGENDE 40+ DANCE PARTY OP 27 APRIL

kaarten aan de deur kosten €12!
sluiting 1.30 uur

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
 • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
 • met masseurs op de dansvloer en special act
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je kunt parkeren met je auto
 • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek

Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis.

website Dixo Balthazar
website 40PlusParty
40PlusParty op Facebook

za 30 mrt ’13, 20:15

Yuri Honing Quartet

VPRO/Boy Edgar Prijs Tournee

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Je hebt mainstream, avant-garde en Yuri Honing.
Hoewel Nederlandse saxofonist Yuri Honing absoluut een jazzman is gaat hij nog een stuk verder. Door zijn samenwerkingen met o.a. improviseur Misha Mengelberg, Libanese zanger Rima Kcheich en invloeden van mensen als Pat Metheny en Charlie Haden maakte hij zich onvergetelijk door – nog voor Herbie Hancock’s New Standard – een cd op te nemen met zijn trio met daarop alleen popsongs. Aan zijn tweede cd Seven werkte grootheden als Paul Pley, Gary Peacock en Paul Motion mee.
Honing ziet jazz niet als een stijl maar als een taal. Tegenwoordig verdeelt hij zijn aandacht tussen twee formaties: Yuri Honing Acoustic Quartet en zijn electrische Wired Paradise. Beiden laten Honing’s open manier van werken zien; een proces dat hem bijna 18 albums kostte, om een mix te maken tussen zijn wortels in de jazz en zijn liefde voor liedjes en electronica.
Zijn goede neus voor popliedjes voegt extra spanning toe tijdens zijn optredens aangezien hij weet hoe hij een publiek moet bespelen. Als een van de beste hedendaagse jazzartiesten uit Nederland tourt hij over de hele wereld waar hij samenwerkingen aangaat met andere grootmeesters in de muziek. Yuri Honing won dit jaar de VPRO Boy Edgar Prijs, de meest gerenommeerde jazzprijs die er in Nederland bestaat.

Yuri Honing – saxofoons • Wolfert Brederode – piano • Mark Haanstra – contrabas • Joost Lijbaart – drums

website Yuri Honing
website Wolfert Brederode
website Mark Haanstra
website Joost Leijbaart

zo 31 mrt ’13, 15:00

Ode aan Oranje

Nel Kars – jubileumvoorstelling

entree
kortingsprijs
€ 12,50
€ 9,00
foto: Peter Kars

foto: Peter Kars

Nel Kars kroop al in de huid van koningin Sophie, Anna Paulowna en koningin Emma. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze voor haar toneeljubileum opnieuw een Oranje koos: Wilhelmina.
Ter gelegenheid van haar 50-jarig toneeljubileum toert ze door heel Nederland met de komedie ‘Buigen voor Oranje’. In het stuk van Ton Vorstenbosch waagt de actrice zich aan zes verschillende rollen, van Graaf Dumonceau tot de koningin.
Plaats van handeling is Paleis Noordeinde waar ter ere van kroonprinses Juliana`s achttiende verjaardag een groot galadiner plaatsvindt. Maar een Javaanse sultanszoon zaait onrust; zijn volk wil z’n onafhankelijkheid terug. Keert de prins zich tegen de Koninklijke familie, buigt hij níet voor de Oranjes?
“Het zijn prachtige figuren in de geschiedenis van de Oranjes. Koningin Sophie, Anna Paulowna, koningin Emma, het zijn fantastische vrouwen om te spelen”, aldus de actrice.
Om zich voor te bereiden op haar rollen bracht Kars veel tijd door in het Koninklijk Archief. De actrice is het gewend om veel te doen voor haar voorstellingen. Zo ontwerpt ze haar eigen kostuums en het decor.

Al aan het begin van haar carrière moest Kars het alleen zien te rooien. Als enig meisje in de eindexamenklas van de Amsterdamse Toneelschool, was zij altijd de aangewezen tegenspeler. Samen met onder andere Willem Nijholt en Jules Hamel ontving zij de Top Naeff-prijs, voor de beste studenten van de Amsterdamse Theaterschool.
Ze besloot na haar opleiding verder te gaan als solo-actrice. “Ik was niet zo blij met het toneel toen. Dat was Actie Tomaat en het was allemaal niet zo vrolijk. Toen dacht ik: ‘ik ga lekker alleen’. Dat was helemaal nieuw.”
Dat ze na Emma en Wilhelmina zich aan een jongere koningin zal wagen, sluit Kars uit. “Moderner zal ik nooit worden, want ik heb er niet zoveel behoefte aan om mensen te spelen die nog leven.”

tekst Ton Vorstenbosch • regie René Retel

website Nel Kars
artikel Oranjes pachtig om te spelen

ma 1 apr ’13, 10:00

2de Paasdag theatercafé open

 

Op tweede Paasdag is ons theatercafé open (vanaf 10 uur).
Een dagje op stap? Wandeling of fietsrit maken? Pauzeer in ons café voor een kop koffie, een stuk taart of een paasei!

Wist je trouwens dat er verschillende (wandel)routes vlak bij het Beauforthuis starten, of er langs komen? Kijk maar eens op onze route-pagina.

ma 1 apr ’13, 15:00

Ode aan Oranje

Nel Kars – jubileumvoorstelling

entree
kortingsprijs
€ 12,50
€ 9,00
Nel Kars kroop al in de huid van koningin Sophie, Anna Paulowna en koningin Emma. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze voor haar toneeljubileum opnieuw een Oranje koos: Wilhelmina.
Ter gelegenheid van haar 50-jarig toneeljubileum toert ze door heel Nederland met de komedie ‘Buigen voor Oranje’. In het stuk van Ton Vorstenbosch waagt de actrice zich aan zes verschillende rollen, van Graaf Dumonceau tot de koningin.
Plaats van handeling is Paleis Noordeinde waar ter ere van kroonprinses Juliana`s achttiende verjaardag een groot galadiner plaatsvindt. Maar een Javaanse sultanszoon zaait onrust; zijn volk wil z’n onafhankelijkheid terug. Keert de prins zich tegen de Koninklijke familie, buigt hij níet voor de Oranjes?
“Het zijn prachtige figuren in de geschiedenis van de Oranjes. Koningin Sophie, Anna Paulowna, koningin Emma, het zijn fantastische vrouwen om te spelen”, aldus de actrice.
Om zich voor te bereiden op haar rollen bracht Kars veel tijd door in het Koninklijk Archief. De actrice is het gewend om veel te doen voor haar voorstellingen. Zo ontwerpt ze haar eigen kostuums en het decor.

Al aan het begin van haar carrière moest Kars het alleen zien te rooien. Als enig meisje in de eindexamenklas van de Amsterdamse Toneelschool, was zij altijd de aangewezen tegenspeler. Samen met onder andere Willem Nijholt en Jules Hamel ontving zij de Top Naeff-prijs, voor de beste studenten van de Amsterdamse Theaterschool.
Ze besloot na haar opleiding verder te gaan als solo-actrice. “Ik was niet zo blij met het toneel toen. Dat was Actie Tomaat en het was allemaal niet zo vrolijk. Toen dacht ik: ‘ik ga lekker alleen’. Dat was helemaal nieuw.”
Dat ze na Emma en Wilhelmina zich aan een jongere koningin zal wagen, sluit Kars uit. “Moderner zal ik nooit worden, want ik heb er niet zoveel behoefte aan om mensen te spelen die nog leven.”

tekst Ton Vorstenbosch • regie René Retel

website Nel Kars
artikel Oranjes pachtig om te spelen

do 4 apr ’13, 20:15

Mahler Light

De Bezetting speelt

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 12,50
vrijkaarten niet geldig!

Na de symfonisch klinkende kamermuziek uit eerdere programma’s maakt De Bezetting Speelt een uitstapje naar daadwerkelijke symfonische muziek: een arrangement voor tien instrumenten van Gustav Mahlers majestueuze Adagio uit de onvoltooid gebleven 10e Symfonie.
Alfredo Casella raakte tijdens zijn studie bij Fauré gefascineerd door de muziek Debussy, de Russische grootmeesters, Richard Strauss en ook van Mahler. Hij was naar eigen zeggen ook beïnvloed door ontwikkelingen in de schilderkunst, onder andere het kubisme en futurisme. Zijn compositorische stijl heeft vele fasen gekend, en de Serenata is een lichtvoetig en gemoedelijk stuk dat prachtig tegenwicht biedt aan de gravitas van Mahlers Adagio.

website De Bezetting Speelt

vr 5 apr ’13, 20:15

Dans en muziek uit Hongarije en Transsylvanië

Theaterdansgroep Cerga met orkest

prijs €15 • kinderen tot 12 jr, 65+, CJP en donateurs €10
kaartverkoop uitsluitend via 030-6910929 of balazs@planet.nl
(vrijkaarten niet geldig)
rondom het concert tapas met een hongaars tintje!

Een gezelschap met zeer getalenteerde dansers en danseressen. Deze groep is vooral gespecialiseerd in de Hongaarse folklore en in Roma (zigeuner)dansen. Het rijke Hongaarse programma bevat zang en dans uit vele streken en de Roma dansen komen uit verschillende landen.
De dansgroep beschikt over prachtige kostuums! Dit alles bij elkaar vormt een kleurrijk en wervelend geheel! De theaterdansgroep staat o.l.v. Gusztáv en Elsa Balázs

Speciaal voor de optredens in april is een prachtig dansprogramma ingestudeerd. De groep en het Hongaarse orkest laten u kennis maken met de folklore uit verschillende streken in Hongarije en Transsylvanië (het Hongaarse deel in Roemenië).

Een kleine greep uit het programma:

 • Verbunk és botoló (mannendans/stokdans uit Oost-Hongarije)
 • Ecsedi táncok (dansen uit Nagyecsed, Oost-Hongarije)
 • Rábaközi táncok (paardans uit West-Hongarije)
 • Üveges (flessendans uit West-Hongarije)
 • Méhkeréki (mannenklapdans uit Zuid-Hongarije)
 • Kalotaszeg táncok (dansen uit Transsylvanië)
 • Magyar cigánytánc és csárdás (Roma dans en csárdás uit Nagyecsed, Oost-Hongarije)
 • Szászcsávási csingerálás és csárdás (Roma dans uit Transsylvanië )
 • Pazdicsi táncok (paardans uit voormalig Hongaars dorp in Slowakije)

website Cerga

zo 7 apr ’13, 17:30

Harry Sacksioni

While My Guitar Gently Weeps

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

While My Guitar Gently Weeps, de ode van Harry Sacksioni aan ex-Beatle George Harrison, gaat het tweede seizoen in en komt nu ook naar Theater De Willem.
Niet alleen muziek van Harrison passeert de revue, ook die van The Beatles als groep, Lovin’ Spoonful, Jefferson Airplane en Frank Sinatra, om er maar een paar te noemen. Muziek uit de jaren 60, 70 en 80 die Sacksioni vormde tot wie hij nu is.
Door deze beroemde composities op één gitaar en op de ‘Sacksioni manier’ te spelen, ontstaat een transparant beeld van de popmuziek uit die periode. Maar ook worden de contouren zichtbaar van de gitarist die Sacksioni zelf is geworden. Dat laat hij horen in een aantal oude en gloednieuwe composities.

website Harry Sacksioni

zo 14 apr ’13, 12:00

Een heks op skeelers

Theatergroep Met Slagroom 3+

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 3,50
Spoken bestaan niet. Dat weten wij al lang. Buurman wist het al toen hij vier was!
Maar heks weet het niet helemaal zeker. Gisteren, toen de heks in bed lag hoorde ze een raar geluid. Buurman weet zeker dat dat een eekhoorntje was. Gelukkig heeft heks een oplossing bedacht: ze wordt spokenvanger!
Willen jullie haar komen helpen?  Kom dan naar het Beauforthuis!

website Met Slagroom

zo 14 apr ’13, 17:30

Mechanical Duck – glamjazzrock met liederen van Schubert

Jasper Blom, Charles Hens, Folkert Oosterbeek & Felix Schlarmann

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
“Was wäre, wenn die Schöne Müllerin in Amsterdam Oost gewohnt hätte…?”
Vier muzikale omnivoren uit Jazz en Klassiek bundelen hun krachten in een genadeloze bewerking van Schubert’s Die Schöne Müllerin.
Mechanical Duck bestaat uit de saxofonist Jasper Blom, Hamond organist Folkert Oosterbeek, drummer Felix Schlarmann en operazanger en theatermaker Charles Hens.
Samen herinterpreteren ze de beroemde liederencyclus van Schubert door het schitterende materiaal een nieuwe muzikale vorm te geven.
Het resultaat is een onbarmhartige vertolking waar de vonken vanaf vliegen.

“Glamjazzrock met liederen van Schubert” – Vera Vingerhoeds, Programmamaker Jazz, VPRO

Charles Hens – zang; Jasper Blom – sax, effecten; Folkert Oosterbeek – Hammond orgel; Felix Schlarmann – drums

website Mechanical Duck

zo 21 apr ’13, 17:30

Remembering Chet Baker

Fay Claassen

entree
kortingsprijs
€ 22,50
€ 15,00

In 2013 is het 25 jaar geleden dat Chet Baker door een nog steeds mysterieuze oorzaak uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam viel. Er stierf daarmee één van de meest geliefde jazzmusici. In toenemende mate wordt zijn muziek nog steeds gespeeld en hoe: bij Bol.com kan je b.v. kiezen uit 288 albums.

Hoofdrolspeelster in dit programma is zangeres Fay Claassen. Ze kreeg internationale bekendheid met de cd ‘Two Portrais of Chet Baker’ die in 2005 verscheen.
In de V.S. werd deze cd uitgeroepen tot de ‘Best Vocal Album of The Year’.  Met een combinatie van de allerbeste Nederlandse musici o.a. met drummer John Engels die met Chet Baker tot in Japan optrad, is dit theaterprogramma in verschillende samenstellingen ingedeeld.

De bandleden zijn: Fay Claassen – zang, Jan Menu bariton – sax, Jan Wessels – trompet, Karel Boehlee – piano, Bassist – Frans vd Hoeven, John Engels – drums.                               

www.fayclaassen.com

Voor video klik hierza 27 apr ’13, 20:15

40 Plus Party: ook voor smaakvolle dertigers

special guest: Esther Kruiter

entree
€ 10,00
kaarten aan de deur kosten €12!
sluiting 1.30 uur

 • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
 • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
 • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
 • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
 • met masseurs op de dansvloer en special act
 • waar je niet in de rij hoeft te staan
 • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
 • waar je kunt parkeren met je auto
 • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek

Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis.

vanavond als speciale gast: Esther Kruiter, een veelzijdige zangeres uit Amersfoort

Tijdens de kroningsparty op 27 april maakt Esther Kruiter het extra gezellig. Met covers uit de 70’s & 80’s en leuke platen van nu brengt zij de muziek dicht bij het publiek. Hierbij vindt zij interactie met het publiek heel belangrijk. Esther is niet nieuw op het gebied van 40plus parties. Door het gehele land treedt zij op tijdens soortgelijke feesten. Daarnaast heeft zij ook haar eigen cabaret/klein kunst  theatervoorstelling waarin ze eigen nummers zingt en waar ze door haar partner wordt begeleid op piano. Esther staat bekend als een veelzijdige zangeres, want naast haar optredens tijdens feestjes en haar theatervoorstelling zingt zij ook bij een zogeheten inspiratiecafé waarin een verhaal van gastspreker wordt gecombineerd met muziek.

Al nieuwsgierig geworden naar het optreden van Esther tijdens de 40plus party? Wij wel!

volgende dance party: 24 mei

website Esther Kruiter
website Dixo Balthazar
website 40PlusParty
40PlusParty op Facebook


zo 28 apr ’13, 17:30

Let Beauty Awake

Gezongen Engelse poëzie door The Rossettis

entree
€ 15,00
Singer/songwriter Mariska Reijmerink is gefascineerd door de Engelse en Amerikaanse literatuur van de 19e eeuw. Die tijd kende veel beperkingen: vrouwen mochten geen beroep uitoefenen en mannen zaten ingesnoerd in conventies. Dichters van die tijd moesten daar hun weg in zoeken:

 • Emily Brontë beschreef het leven op haar geboorteplek.
 • Emily Dickinson trok zich in haar kamer terug.
 • Christina Rossetti verzonk in ongelukkige liefdes, depressies, religie.
 • John Clare, arbeiderszoon, werd dichter, wat hem een outsider maakte.
 • Thomas Hardy schreef op de laatste dag van de 19de eeuw. Alles was donker en somber, maar ineens hoorde hij een lijster zingen alsof er iets moois gloorde in de nieuwe eeuw.

The Rossettis bewijzen dat poëzie en muziek heel goed samengaan. Luister maar:

This is my letter to the world (Emily Dickinson)


Shall earth no more inspire thee (Emily Brontë)

Natuurlijk dansen we nu in de 21ste eeuw op de vulkaan. Maar in het westen hebben we nu relatief meer vrijheid en … zijn er meer behandel-methoden voor depressie, verslaving, TBC. Dat is dan wellicht waar Hardy de lijster over hoorde zingen …
In Jan-Peter Bast vond Mariska de ideale pianist. Samen met hem en percussionist Arthur Brenkman vormt zij The Rossettis. De naam van dit hechte trio is ontleend aan schilder/dichter Dante Gabriel Rossetti en diens zuster, dichteres Christina Rossetti. De 19de-eeuwse Rossettis worden uiteraard door de 21ste-eeuwse Rossettis ten gehore gebracht. Daarnaast verklanken ze poëzie van Emily Brontë, Emily Dickinson, Thomas Hardy en vele anderen.

luister hier naar Let Beauty Awake van Mariska Reijmerink/The Rosettis

De lange melodielijnen die Mariska met haar stem trekt zijn tijdloos, Jan- Peters pianospel is subtiel en virtuoos en Arthurs percussie is stijlvol en zeer to the point. Zo ontstaat een zeer origineel en soepel geluid, jazzy en baladesk tegelijk, dat de gedichten optimaal tot hun recht laat komen.

interview met Mariska Reijmerink
website The Rossettisma 29 apr ’13, 12:00

theatercafé – extra opening

de hele middag open

Deze maandagmiddag hebben we een extra opening voor iedereen die er een lang weekeinde van maakt. Vanaf 12 uur kan je terecht in het café en op het terras.

ma 29 apr ’13, 20:15

Eric Vloeimans & Nationaal Jeugd Jazz Orkest

derde editie van dit buitengewone bigband project

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 5,00
vrijkaarten niet geldig

Eric Vloeimans is de artistiek leider, dirigent en solist van  de derde formatie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Dit orkest biedt 20 jonge toptalenten de kans om een buitengewoon bigband traject te volgen en vervolgens met een tournee podiumervaring op te doen.
Het NJJO stimuleert hiermee de weg naar een professionele toekomst van de musici en is tevens het visitekaartje voor jong Nederlands jazz talent. Het repertoire zal opgebouwd zijn uit nieuw en bestaand werk van Vloeimans dat speciaal voor groot orkest gearrangeerd wordt. Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA). Deze stichting mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het maken en uitvoeren van een select aantal concrete en onderscheidende activiteiten. Het uitgangspunt van deze activiteiten is de bevordering van de professionele en artistieke ontwikkeling van-  en het vergroten van de publieksbetrokkenheid bij de Nederlandse jazz.

De formatie van het NJJO III:
Artistiek leider, dirigent, solist, coach en composities: Eric Vloeimans
Ritme sectie

 • Drums: Niek de Bruijn
 • Gitaar: Jorrit Westerhof
 • Bas: Jan Ruerd Oosterhaven
 • Piano:  Marius van den Brink

Trompet sectie

 • Trompet 1: Stefan Danckaert
 • Trompet 2:  Joel Botma
 • Trompet 3: Tom Ridderbeekx
 • Trompet 4: Luuk Hof

Sax sectie

 • Alt 1/2 : Yoran Aarssen
 • Alt 1/2 : Guus Janssen
 • Bariton: Albert Kerekes
 • Tenor 1: Gideon Tazelaar
 • Tenor 2: Tom Leeuwenburg

Trombone sectie

 • Lead / trombone 2: Sam Thomas
 • Lead / trombone 2: Joris Bolhaar
 • Trombone 3: Jeroen Verberne
 • Bastrombone:  Els Verbruggen

website NJJO
website Eric Vloeimans

di 30 apr ’13, 00:00

theatercafé – gesloten op Koninginnedag

 

Vandaag zijn we vrij en vieren de laatste Koninginnedag elders.

zo 5 mei ’13, 17:30

Leoni Jansen

Het geheim

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00

UITVERKOCHT

In 2008 wandelde Leoni naar Santiago de Compostella en op een dag liep haar vader met haar mee, tien jaar na zijn dood. Hij was ‘fout’ in de oorlog. Ze werd nieuwsgierig naar hem, zijn geschiedenis en zijn keuzes.
Afgelopen jaar reisde zij hem na; onder andere naar Tunesië, waar hij vocht in het Afrika Korps onder Rommel en naar Texas, waar hij twee jaar lang als krijgsgevangene tussen de zwarte katoenplukkers werkte.
Overal probeert ze een stukje van de puzzel te vinden: ze onderzoekt, filmt en neemt muziek mee. Hoe heeft zijn keuze het leven van vader en dochter getekend? Wat is goed en fout, toen en nu? Een indrukwekkend verhaal in woord, beeld en muziek.

lees een recensie
website Leoni Jansen

do 9 mei ’13, 07:00

Hemelvaart – Dauwtrappen

en voor wie wil daarna ontbijten in het Beauforthuis (10 u)

een activiteit van Staatsbosbeheer

Om 7 uur verzamelen bij de Franse Put. Het is voorjaar, de dauw ligt op de grond en het leven bruist in het bos! Wanneer je er op tijd bij bent kun je daar heel wat van meemaken. Want bij de dauw zijn vogels en reeën het meest actief. Je gaat op pad in boswachterij Austerlitz met ervaren gidsen van Staatsbosbeheer en geniet van de dageraad. Onderweg vertellen de gidsen je over het bos en de dieren die er leven.
Om 10 uur is de wandeling klaar en wie wil kan komen ontbijten bij het Beauforthuis.

inlichtingen dauwtrappen bij boswachter Stefanie Jegerings 035 – 541 65 12.
vertrek vanaf Franse Put (parkeerplaats aan Woudenbergseweg/N224 tegenover afslag Traaij naar Driebergen)

deelname gratis – aanmelden niet nodig

website Staatsbosbeheer

Hemelvaartontbijt (tot 12 u) – graag bestellen via info@beauforthuis.nl
volwassenen € 7,50

 • Lichte Lente soep
 • Beaufort Broodje gezond met met sla, ei, feta paprika in het zuur, tomaat, bosui en een mengsel van o.a. zout, kurkuma en peper
 • Een kop koffie (espresso, cappucino of latte) met een borrelglaasje advocaat met slagroom

kinderen € 5

 • Chocomel met slagroom en een pannenkoek met jam

do 9 mei ’13, 12:00

Hemelvaart

café hele dag open, met ontbijt en lunch

We zijn vandaag de hele dag open, vanaf 10.00 uur. Wie wil kan vandaag zelfs komen ontbijten!

Hemelvaartontbijt (tot 12 u) – graag bestellen via info@beauforthuis.nl
volwassenen € 7,50

 • Lichte Lente soep
 • Beaufort Broodje gezond met met sla, ei, feta paprika in het zuur, tomaat, bosui en een mengsel van o.a. zout, kurkuma en peper
 • Een kop koffie (espresso, cappucino of latte) met een borrelglaasje advocaat met slagroom

kinderen € 5

 • Chocomel met slagroom en een pannenkoek met jam

Is dat je te vroeg? Kom dan langs voor de

Hemelvaartlunch (bestellen niet nodig)
volwassenen € 8,50

 • lentesoep met brood en kruidenboter
 • Beaufort broodje gezond met sla, ei, feta paprika in het zuur, tomaat, bosui en een mengsel van o.a. zout, kurkuma en peper
 • verse muntthee

kinderen € 5

 • frites met hotdog en chocomel

Natuurlijk hebben we nog veel meer te eten en drinken. Bekijk onze kaart maar.

  zo 12 mei ’13, 17:30

  Tropisch Dansfeest in Beauforthuis

  Fra Fra Sound & special guest Al Goodah

  entree
  kortingsprijs
  € 16,00
  € 12,00
  Als de natuur het vertikt doen we het zelf wel: vandaag stijgt de temperatuur in het Beauforthuis! Vanaf 4 uur zorgt een Surinaamse DJ voor feestmuziek, om half zes neemt Fra Fra Sound het stokje over met een concert vol passie: Surinaamse kaseko, Afrikaanse en Caribische ritmes, doorspekt met jazz. Speciale gast is zanger Al Goodah, met zijn kleurrijke repertoire van jazz, soul en wereldmuziek.
  Een tropisch feest is niets zonder hapjes en drankjes, dus hebben we heerlijke tropische cocktails en Surinaamse roti. Veel gezelliger dan in de sportschool!

  ‘Fra Fra’ betekent ‘anders, vreemd en mysterieus’. Altijd op zoek naar iets nieuws – en dat is wat Fra Fra Sound typeert. De band treedt op over de hele wereld, zelfs voor Nelson Mandela tijdens de Wereld Milieu Top 2002.
  Fra Fra Sound bestaat overwegend uit Surinaamse muzikanten en concentreerde zich aanvankelijk op kaseko en winti, maar breidde zijn stijl gaandeweg uit. Kortom, laat de zomer vervroegd beginnen en kom lekker dansen op deze 21ste eeuwse Caribische dansmuziek.

  website Fra Fra Sound
  website Al Goodah


  zo 19 mei ’13, 17:30

  A tribute to jazz

  Greetje Kauffeld, Bart van Lier, John Engels, Rob van Kreeveld ea

  entree
  kortingsprijs
  € 17,50
  € 13,50
  foto: Leo Veger

  foto: Leo Veger

  Het organiseren van een gezamenlijk optreden van nederlandse jazz icons die individueel regelmatig in het buitenland optreden is geen gemakkelijke opgave. Toch is het ons gelukt voor dit concert een unieke combinatie te presenteren, bestaande uit Ack van Rooyen (trompet), Bart van Lier (trombone), Jan Menu (bariton sax), Rob van Kreeveld (piano), Henk Haverhoek (bas) en John Engels (drums).
  Last but not least zal zangeres Greetje Kauffeld als gastsoliste het intermezzo verzorgen, begeleid door Peter Nieuwerf (gitaar) en Jan Menu.

  website Ack van Rooyen
  website Bart van Lier
  website Jan Menu
  website Rob van Kreeveld
  website Henk Haverhoek
  website John Engels
  website Peter Nieuwerf
  website Greetje Kauffeld

  ma 20 mei ’13, 09:30

  masterclass harp met Manja Smits

  voor gevorderde harpleerlingen; om 17.30 slotconcert

  Op 2e Pinksterdag staat de hele dag in het teken van de harp en de harpmuziek.
  Manja Smits, docente harp aan het ArtEZ Conservatorium (Arnhem en Zwolle) en het Prins Claus Conservatorium (Groningen), komt naar Austerlitz om een masterclass te geven aan geïnteresseerde harpisten van alle leeftijden in de warme en gezellige ambiance van het beauforthuis.

  masterclass
  9.30 uur – 16.30 u

  gratis slotconcert
  17.30 u

  aantal deelnemers
  max. 7

  prijs
  Deelnemers: €60
  Luisteraars: €10 per dagdeel (betalen aan de deur; niet nodig voor begeleiders deelnemers)
   of €15 voor de hele dag
  Lunch + diner: €20

  ma 20 mei ’13, 10:00

  2de Pinksterdag theatercafé open

  natuurlijk kan je bij ons terecht vandaag

  Tijdens een wandeling of fietsrecht leg je bij ons aan voor koffie met taart, of een lekker sapje of pilsje.
  Muziekliefhebbers kunnen een graantje meepikken van de masterclass harp die gaande is.
  Aan het eind van de dag (17.30 u) is er bovendien een vrij toegankelijk concert van de deelnemers aan de harp masterclass.

  ma 20 mei ’13, 17:30

  Harpconcert door gevorderde leerlingen

  een concert door de masterclass-deelnemers, van alle leeftijden

  De leerlingen van de masterclass harp van vandaag geven een slotconcert. Manja Smits, docente harp aan het ArtEZ Conservatorium (Arnhem en Zwolle) en het Prins Claus Conservatorium (Groningen) heeft hen de hele dag les gegeven.
  Toegang gratis, vooraf aanmelden niet nodig.

  ma 20 mei ’13, 20:30

  De taal van de ziel

  Een verkenning van de ziel vanuit beweging, muziek, beeld en woord door Adriaan Bekman

  entree
  € 12,50
  Wilt u gelijk het boek bestellen? Kies dan voor de hoge prijs van €22,50 – op vertoon van uw ticket krijgt u het boek op de avond zelf aangereikt.
  Het boek is overigens ook op de avond zelf te koop.

  In 2011 publiceerde Adriaan Bekman De Taal van de Ziel. In dit boek heeft hij het over de ziel, dat prachtige ouderwetse woord. Wat mogelijk eens een vertrouwd woord was in het spraakgebruik tussen mensen, is in de vergetelheid geraakt, en dat is jammer. Deze avond komt de ziel weer tot leven. De innerlijke wereld wordt tot een kunstzinnige werkplaats waarin wij op intieme wijze ons vermogen tot zin geven gaan verkennen.

  Adriaan Bekman (1947) werkte vanaf 1978 27 jaar lang bij het NPI, Instituut voor Organisatieontwikkeling. Dit Instituut werd opgericht door Bernard Lievegoed en collegae. Bekman is oprichter en directeur van IMO, Instituut voor Mens- & Organisatieontwikkeling.
  Onder de vlag van de Stichting IMO initieert hij Centra voor Horizontaal Leiderschap in Brazilië, Nederland, Duitsland, Groot Brittannië, Finland en Italië.
  Adriaan Bekman schreef vele boeken en meerdere artikelen over kwesties als organisatieontwikkeling, initiatieven nemen, experimenteren met vernieuwing in organisaties, zingeving en leiderschap.

  tekst en regie: Adriaan Bekman
  beweging: Michaela Bekman
  muziek: Adriaan Bekman – saxofoon; Hans Verschraagen – basgitaar; Floris Andringa – gitaar; Alex Siegers – percussie

  website De taal van de ziel

  vr 24 mei ’13, 20:15

  40 Plus Party: ook voor smaakvolle dertigers

  40PlusParty’s: het leukste 40 Plus Feest van Nederland

  entree
  € 10,00
  kaarten aan de deur kosten €12!
  sluiting 1.30 uur

   40PLUS Danceparty, ook voor smaakvolle dertigers!
   Nina Simone ‘my baby just cares’ , Radiohead, Talking Heads, Caro Emerald, Police, Dr Alban, The Cure, Jennifer Lopez.
   Waar hoor je nou zoveel steengoede muziek, kun je weer eens lekker een hele avond ouderwets uit je dak gaan, bijkletsen of misschien wel een nieuwe liefde ontmoeten.
   Het kan allemaal weer vanavond in het Beauforthuis. Rerveer snel!
   Special-act is saxofonist Sander: “Het Beauforthuis is een fantastische plek, daarbij schenken ze Gulpener, en als Limburger vind ik dat natuurlijk geweldig. Normaal speel ik op hippe feesten voor een leeftijdscategorie van 18/25 jaar, maar in het Beauforthuis dansen mensen van meet af aan, terwijl op andere feesten mensen vaak even tijd nodig hebben om los te komen.”
   Ons theatercafé is natuurlijk, als altijd, de hele dag open, dus kom lekker eerst een hapje eten!

   website Dixo Balthazar
   website Sander Loog
   website 40PlusParty
   40PlusParty op Facebook

   do 6 jun ’13, 20:15

   Het publiek kiest

   De Bezetting Speelt

   deze voorstelling wordt aangeboden door de musici!
   wel graag reserveren via info@beauforthuis.nl

   Welke werken wilt u nog een keer horen?
   Aan het einde van het seizoen vragen de musici van De Bezetting Speelt het publiek altijd: welke werken uit ons repertoire zou u nog een keer willen horen? Stemmen kan tot en met zondag 12 mei 2013 via een on line enquete. Op 6 juni spelen de musici dan de keuze van het publiek. Want één maal per seizoen geldt: het publiek kiest… De Bezetting Speelt!
   Kunt u niet kiezen? Kom dan in ieder geval luisteren.

   PROGRAMMA
   Op 8 oktober 2012 won Marion von Tilzer de compositieprijs voor vrouwelijke componisten van het Muziek Centrum Nederland. Het winnende werk Rote Schuhe , dat zij schreef speciaal voor De Bezetting Speelt, beleeft in dit programma zijn wereldpremiere. Wij vroegen Marion von Tilzer welke werken uit ons repertoire zij goed vond passen bij Rote Schuhe . Zij stelde een lijst samen van elf favoriete werken:

   F. BusoniSuite voor klarinet en strijkkwartet in g klein KiV 176
   A. DvorakKwintet op.77 (strijkkwintet)
   J. FrancaixDixtour (vijf strijkers, vijf blazers)
   S. ProkofievSonate op.56 (twee violen)
   H. FergusonOctet op.4 (vijf strijkers, drie blazers)
   R. EscherTrio (hobo, klarinet, fagot)
   B. BrittenPhantasy Quartet Op.2 (hobo, viool, altviool, cello)
   H. BosmansStrijkkwartet
   J. KvandalKwintet op. 50 (Hardangervedel, twee violen, altviolen, cello)
   Z. KodalySerenade op.12 (twee violen, altviool)
   J. van GilseNonet (vijf strijkers, vier blazers)

   Welke van deze werken wilt u nog een keer horen?
   kies hier

   website De Bezetting Speelt

   zo 9 jun ’13, 00:00

   Het ritme van de dag

   het heilzame beleven van het dagritme

   De tijd van de christen wordt niet enkel geritmeerd en geheiligd door de heilige en wijze afwisseling van zon- en weekdagen. De traditie van de Kerk kent een nog veel intensiever ‘bewonen van de tijd’: de liturgie van de uren en van het liturgisch jaar. Niet alleen de week moet aan God gewijd worden, maar ook het hele jaar en zelfs elk uur van de dag. immers wie liefheeft, kan zelfs niet één moment rusten van beminnen.
   De kloosters en abdijen hebben het getijdengebed behouden en niet enkel zij. Het gebed der uren vindt meer en meer zijn weg, ook buiten de kloostermuren in allerhande bijeenkomsten.
   Het gewaar zijn van het dagritme kan een heilzame werking hebben.
   We doen een poging dit dagritme te vangen met een tweetal bijzonder concerten, bij zonsopgang (de lauden) en het avondgebed (vespers).
   Voor wie ook verder op de dag iets wil doen in deze sfeer zijn er twee wandelingen, een meditatieve in de ochtend, en een meer op de omgeving gerichte midden op de dag.

   5.30 u – Zonsopgang – In een met kaarsen verlicht Beauforthuis zullen de vogels gewekt worden door de verstilde klanken van de Japanse pianiste Atzko Kohashi en bassist Frans van der Hoeven. (na afloop ontbijt)
   8.00 u – Ochtendwandeling – Mindfulness-wandeling met Willem de Grote
   14.00 u – Op zoek naar sporen van Napoleon – een wandeling met StaatsBosBeheer
   17.30 u – Avondverstilling – Boventoonconcert van Eric Karsemeijer

   zo 9 jun ’13, 05:30

   Zen & Zonsopgang

   Atzko Kohashi (piano) Frans van der Hoeven (bas) – aansluitend ontbijt

   entree
   kortingsprijs
   € 10,00
   € 7,50
   wil je ook ontbijten? koop dan het kaartje inclusief ontbijt (€17,50 / €15)

   Een grote wens van het Beauforthuis gaat in vervulling. Een verstild, meditatief concert tijdens zonsopgang. In een met kaarsen verlicht Beauforthuis zullen de vogels gewekt worden door de verstilde klanken van de Japanse pianiste Atzko Kohashi en de Nederlandse top-bassist Frans van der Hoeven. Luister maar eens naar de YouTube-filmpjes hiernaast, om een indruk te krijgen van wat we gaan horen …

   De klassiek geschoolde Atzko Kohashi was in Tokio in vele bezettingen te beluistereren in de jazzclubs. In 2005 verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze CD’s maakte met Japanse musici. Met  Frans van Der Hoeven nam ze in 2009 de CD Amstel Moments op.
   Zonder overdrijven kun je Frans van der Hoeven de beste bassist noemen die in Nederland woont. (gelukkig woont Hein van de Geyn in Zuid Afrika anders was het lastig kiezen)

   ontbijt
   Blijf je gezellig ontbijten? Dan onthullen we alvast dat de misosoep door Atzko is bereid.
   Koop online een kaartje inclusief ontbijt voor €17,50.

   mindfulness wandeling

   Direct na het ontbijt kan je desgewenst nog meedoen aan de mindfulness wandeling. Je moet je daar wel apart voor opgeven!
   lees meer …

   recensie op Jazzenzo
   website Atzko Kohashi
   website Frans van der Hoeven


   zo 9 jun ’13, 17:30

   Klankschalen-concert

   Inner Charms – Erik Karsemeijer

   entree
   kortingsprijs
   € 10,00
   € 7,50
   Begeef je als “reiziger” op de klanken van Tibetaanse klankschalen en diverse snaarinstrumenten in een open en transparante atmosfeer. Samen met de Chinese gongs en de boventoonzang, geeft dit concert een bijzondere en verfijnde klankbeleving. Tijdens het Boventoonzingen, een zangvorm die verwant is aan het Gregoriaans, ervaar men de klank van de stem alsof deze uit meerdere tonen is opgebouwd. Maar vooral is een boventoonconcert een “voelbare” klankbeleving voor lichaam en geest.
   Erik Karsemeijer is Boventoon-kunstenaar met een klassieke achtergrond.
   Van daaruit ontwikkelde hij een liefde voor instrumenten uit andere culturen.
   Naast het bespelen van klankschalen en gongs schoolde hij zich in de kunst van het boventoonzingen. Hij volgde verschillende leringen in muziek- meditatie en intuïtief musiceren en ontplooide zich zo als een waar  “Musicus in Meditatie”.
   Een concert van Erik Karsemeijer wordt vaak ervaren als een imaginaire reis door innerlijke landschappen. De stem wordt omlijst door boventoonrijke klanken van Tibetaanse en Nepalese klankschalen, waarbij intuïtieve liederen in fictieve taal ontstaan. Daarnaast bespeelt hij de Indiase Tanpura, de shrutibox en veel andere exotische instrumenten.

   vr 21 jun ’13, 20:15

   40 Plus Midzomernachts Dance Party

   40 Plus Party: ook voor smaakvolle dertigers

   entree
   € 10,00
   kaarten aan de deur kosten €12!
   sluiting 1.30 uur

   Beleef vanavond een zwoele zomernacht op onze 40plus midzomernacht dance party. De special act van deze avond is de energieke Igor Vermeulen!
   Al dansend speelt Igor op zijn dwarsfluit, wat een hele unieke combinatie blijkt te zijn. Met zijn opzwepende dwarsfluitspel zal het publiek geen moment stil kunnen blijven staan.
   Als Igor optreedt, gaat hij helemaal uit zijn dak, en dit slaat ook goed aan bij het publiek. “Ik vind het leuk om te zien dat mensen plezier hebben, daar doe ik het voor, en zelf heb ik dan ook de grootste lol” ,verteld Igor. Zijn stijl is te omschrijven als opzwepend, gevoelig, en vooral entertainend. Met zijn energieke fluitspel en dans enthousasmeerd hij het publiek om lekker mee te bewegen, want daar is deze zumba specialist erg goed in.

   In de kortste nacht van het jaar het leukste 40Plus feest van Nederland.

   • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
   • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
   • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
   • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
   • met masseurs op de dansvloer en special act
   • waar je niet in de rij hoeft te staan
   • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
   • waar je kunt parkeren met je auto
   • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek

   Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis. Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc.

   website Dixo Balthazar
   website 40PlusParty
   40PlusParty op Facebook

   vr 28 jun ’13, 20:15

   Springsteen vertolkt door Pollux

   vertaalde liedjes van Bruce Springsteen

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 12,50
   Zanger en schrijver Frans Pollux vertaalde twaalf liedjes van Bruce Springsteen en het resultaat mocht er zijn: Springsteen zingt immers over het leven in een kleine stad en dromen van de grote wereld en dat heeft alles met het leven in Venlo te maken.
   Het publiek reageerde zo enthousiast dat besloten werd een plaat op te nemen, een live-registratie waarbij popjournalist Leon Verdonschot de  presentatie verzorgt.
   Zijn band: BJ Baartmans, Emil Szarkowicz, Sjoerd Rutten, Alexander Op het Veld en Mike Roelofs

   Het succes Frans Pollux (1977)  begon toen hij met Michel Wijlaars van Rowwen Heze gevraagd werd een coverband te vormen. Hun nummer Hald mich ens vas was succesvol en scoorde hoog op Radio2 en naturlijk op Radio Limburg.
   Met zijn toenmalige vriendin Chantal Janzen nam hij het nummer Hallo in de Yellow op. In 2010 bracht hij met zijn nieuwe band (simpelweg Pollux geheten) een album uit onder de titel Wetse nog?
   Pollux werd in 2003 benoemd tot stadsdichter van Venlo. In 2006 stopte hij hiermee, omdat de Partij voor de Vrijheid in Venlo ruim 20 procent van stemmen behaalde.  Door op te stappen wilde Pollux een discussie in Venlo uitlokken over Wilders.

   Frans Pollux in Kunststof Radio
   beluister het album
   website Frans Pollux

   za 29 jun ’13, 20:15

   Gert Vlok Nel

   Onherroeplijk • voorprogramma: Duijf

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 12,50
   De Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel (Beaufort-Wes, 1963) is bekend geworden in Nederland door zijn cd Beaufort-Wes se beautiful woorde. Een in muziek omgezette versie van zijn gedichtenbundel ‘Om te lewe is onnatuurlik’, die in 1995 uitkwam. Hij produceerde de cd hoofdzakelijk zelf en kreeg daarbij steun van een vriend die als tweede stem fungeerde.

   Gert speelt gitaar en piano, en hij zingt natuurlijk. Met zijn zachte stem weet hij zalen muisstil te krijgen, met zijn bescheidenheid het publiek diep ontroerd achter te laten met zijn nieuwe programma Onherroeplijk.

   voorprogramma: Duijf

   Matthijn den Duijf, voor velen geen onbekende in deze regio, werkt aan een op vinyl te verschijnen album. Matthijn (zang, vleugel, gitaar) speelt vanavond samen met Janos Koolen (mandoline, gitaar, vleugel).
   website Matthijn den Duijf


   zo 7 jul ’13, 14:15

   Tropisch trommelen voor kinderen 6+

   kinder-tapas-meedoeconcert – Drumdrumdrum met Roel Calister

   entree
   kortingsprijs
   € 11,50
   € 7,50
   De drumschool ‘drumdrumdrum’ van Roël Calister komt vanmiddag met een grote bus vol trommels, sambaballen en boomwhackers naar het Beauforthuis om samen met jou muziek te maken. Roël komt van de Antillen en leert je in deze workshop alles over de ritmes van de caribische muziek. En dat zijn er veel!

   Roël neemt je mee langs vele instrumenten en muziekstijlen en natuurlijk mag je alle instrumenten zelf uitproberen. Het wordt een groot (tropisch) feest met muziek maken, zingen, klappen en zelfs dansen!

   na afloop friet en kroketten verkrijgbaar!

   Ism www.achterdelinie.nl

   wo 17 jul ’13, 00:00

   Reis over Zeven Zeeën

   Muziektheatervoorstelling voor en door kinderen in Slottuintheater • 14.30 en 16.30 u

   Reis over Zeven Zeeën is een spannend verhaal waarin een groep kinderen tussen de piraten en de monsters belandt nadat ze probeerden te ontsnappen aan een uitje naar het belastingmuseum. Deze muziektheatervoorstelling is geschreven en geregisseerd door Jette van den Berg. Heel bijzonder: deze voorstelling wordt helemaal gespeeld door kinderen. De zangers/acteurs worden begeleid door een groot orkest vant kinderen van basisschool De Koppel. Die hebben speciaal voor deze voorstelling muzieklessen gehad op blokfluit, klarinet, gitaar, cajón en accordeon, door docenten van de Zeister Muziekschool.

   Reis over Zeven Zeeën is een productie van onze dochterstichting Kamperlinie, in samenwerking met de Zeister Muziekschool. De voorstellingen vinden plaats in het Slottuintheater in Zeist, om 14.30 en 16.30 uur en zijn gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.slottuintheater.nl en www.reisoverzevenzeeen.nl


   Op maandag 12 augustus geeft Jette van den Berg in het Beauforthuis de dagvullende theaterworkshop ‘Een sprookje wordt werkelijkheid’. Lees meer

   za 20 jul ’13, 20:15

   40 Plus Dance Party

   ook voor smaakvolle dertigers

   entree
   € 10,00
   kaarten aan de deur kosten €12!
   sluiting 1.30 uur

   Het leukste 40Plus feest van Nederland.

   • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
   • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
   • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
   • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
   • met masseurs op de dansvloer en special act
   • waar je niet in de rij hoeft te staan
   • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
   • waar je kunt parkeren met je auto
   • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
   • met masseurs op de dansvloer en special act

   Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis. Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc.

   website Dixo Balthazar
   website 40PlusParty
   40PlusParty op Facebook


   za 3 aug ’13, 18:30

   EEUWIG ZINGEN DE BOSSEN & DE CANTO

   patronen in de natuur

   Net als in de Canto Ostinato zie je in de natuur thema’s die steeds terugkeren. Kom deze samen met een natuurgids ontdekken. De wandeling duurt ongeveer een uur. Daarna, voor wie wil,voor een maaltijd of een drankje.

   DAGSCHOTEL: KOMKOMMERSOEP, ZOMERSALADE MET FRIET, BEN & JERRY. 15,-. Opgave gewenst.
   THEATERHAP: ZOMERSALADE MET FRIET 8,50.

   Voor degene die s’avonds ook naar het Canto Ostinato ligconcert gaat  is er na de voldoende tijd.

   za 3 aug ’13, 20:15

   Canto Ostinato ligconcert

   Sandra & Jeroen van Veen, 2 vleugels

   entree
   kortingsprijs
   € 27,50
   € 22,50

   *Vrijkaarten niet geldig!


   Neem je eigen matrasje mee en onderga dit rustgevende werk geheel liggend. Het internationaal vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen speelt een unieke uitvoering van het beroemde, indrukwekkende werk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt. De haast meditatieve klanken van Canto Ostinato -voortdurend aanhoudende, zangerige melodie- vormen een oase van rust in het hectische bestaan van alledag.

   Onderga de welkome onderdompeling in dit warme bad van welluidende klanken, gespeeld op twee vleugels. Sandra en Jeroen van Veen zorgen voor een onvergetelijke ‘rituele’ belevenis die zijn weerga niet kent!

   Op zondag 4 augustus kunt u ook naar het ligconcert. Klik hier voor info & kaarten

   Carice van Houten over dit ligconcert

   www.pianoduo.org
   www.ligconcert.nl

   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie  


   zo 4 aug ’13, 11:30

   Zomerbrunch

   van 11.30 tot 14.00 u

   We doen vandaag maar weer eens iets speciaals: EEN ZOMERBRUNCH!

   • Lassi Speciaal (Indiaase yoghurtdank)
   • zomersalade met meleon en feta
   • couscoussalade met bleekselderij, lente-ui en koreander

   Deze brunch kost €9,50.

   Voor de kinderen hebben we natuurlijk een kindermenu (voor €6):

   • friet met zomersalade

   Opgave is gewenst, via info@beauforthuis.nl.

   zo 4 aug ’13, 15:00

   Dieren vieren Feest 8+

   Kindertapasconcert, dus met friet en ijs!

   entree
   € 10,00

   Kindertapasconcert, met lekkere kindertapas, dus friet, hotdogs en ijs

   Een leeuw,
   een haan,
   een kangeroe,
   en zelfs een gans,
   ze waren op het carnaval van componist Camille Saint-Saëns.
   Vrouwkje vertelt de leukste verhalen op dit festijn.
   Jeroen die speelt feestelijkrefrein.

   Vrouwkje Tuinman – tekst en verhaal
   Jeroen van Veen – piano

   www.speelklavier.nl


   Op zaterdag 10 augustus om 15.00 uur is er weer een kindertapasconcert: Liszt4Kids, over de ‘eerste klassieke popster’ Frans Liszt. Klik hier voor info & kaarten


   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie  

   zo 4 aug ’13, 20:15

   Canto Ostinato ligconcert

   Sandra & Jeroen van Veen, 2 vleugels

   entree
   kortingsprijs
   € 27,50
   € 22,50

   UITVERKOCHT

   *Vrijkaarten zijn bij dit concert niet geldig!

   Neem je eigen matrasje mee en onderga dit rustgevende werk geheel liggend. Het internationaal vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen speelt een unieke uitvoering van het beroemde, indrukwekkende werk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt. De haast meditatieve klanken van Canto Ostinato -voortdurend aanhoudende, zangerige melodie- vormen een oase van rust in het hectische bestaan van alledag.

   Onderga de welkome onderdompeling in dit warme bad van welluidende klanken, gespeeld op twee vleugels. Sandra en Jeroen van Veen zorgen voor een onvergetelijke ‘rituele’ belevenis die zijn weerga niet kent!

   Carice van Houten over dit ligconcert

   www.pianoduo.org
   www.ligconcert.nl

   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie  


   ma 5 aug ’13, 00:00

   Canto Ligconcert Late Night

   nohg 2 kaarten, bel snel 0343-491858

   entree
   kortingsprijs
   € 27,50
   € 22,50
   * Vrijkaarten niet geldig

   Combineer dit concert me een bezoek aan A night at the Opera voor slechts €35 (of €27,50 reductieprijs). Koop de combi-kaart oline.

   Omdat de ligconcerten op- zaterdag en zondag zijn uitverkocht
   daarom een extra Late Night Canto maandagavond laat. Een prachtige kans om mooie dromen te verzamelen voor het slapen gaan.

   Voorafgaand aan het concert kun je genieten van de ondergaande zon bij een boswandeling met een natuurgids.Deze gaat van start om 20:30

   Neem je eigen matrasje mee en onderga dit rustgevende werk geheel liggend. Het internationaal vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen speelt een unieke uitvoering van het beroemde, indrukwekkende werk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt. De haast meditatieve klanken van Canto Ostinato -voortdurend aanhoudende, zangerige melodie- vormen een oase van rust in het hectische bestaan van alledag.

   Onderga de welkome onderdompeling in dit warme bad van welluidende klanken, gespeeld op twee vleugels. Sandra en Jeroen van Veen zorgen voor een onvergetelijke ‘rituele’ belevenis die zijn weerga niet kent!

   Carice van Houten over dit ligconcert

   www.pianoduo.org
   www.ligconcert.nl

   ma 5 aug ’13, 20:15

   A night at the Opera

   met Queen, Verdi, Gershwin en the Beatles

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 10,00

   Combineer dit concert me een bezoek aan het Canto Late Night concert  voor slechts €35 (of €27,50 reductieprijs). Koop de combi-kaart oline.


   Geïnspireerd door ‘A night at the Opera’ een album uit 1975 van de Britse rockgroep Queen. De plaat bevat o.a. het nummer ‘Bohemian Rhapsody’, dat sinds de invoering van de Top 2000 al vele jaren verkozen is tot nummer 1.

   Een rockzanger, operazanger en twee pianisten nemen u mee, het repertoire gaat van Queen naar Verdi en van Bizet tot the Beatles, om U2 en Gershwin niet te vergeten. U zult ook horen dat er links bestaan tussen klassieke uitvoeringen en bekende nummers uit de popmuziek, zoals ‘O sole mio’ en ‘It’s now or never’.

   Ben Vreeburg & Bas Kuijlenburg – zang
   Peter Elbertse – piano & percussie 
   Jeroen van Veen – piano en toetsen

   Maandag 5 augustus overdag: binnenlopen bij de openbare repetitie van de performance ‘Insight’. Met David Haneke, Sandra & Jeroen van Veen, 2 piano’s en projectie. Tijden: 10.00 tot 17.00 uur. 

   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie  

   ma 5 aug ’13, 20:30

   Het bos bij zonsondergang

    

   Gooi de dagelijkse beslommeringen van je af en ontdek samen met een natuurgids het bos bij ondergaande zon. De wandeling duurt ongeveer anderhalf een uur. Ruim voldoende om je te installeren bij de Canto Ostinato om 22.00 uur. Deelname is gratis.

   di 6 aug ’13, 20:15

   Ludovico Einaudi

   Jeroen van Veen, piano en toetsen

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 13,50

   Zie hier een filmpje van de repetitie overdag.
   De prachtige muziek van o.a. Intouchables live gespeeld 

   in het Beauforthuis. De muziek van Ludovico Einaudi is wereldwijd een sensatie en vooral bekend van internationaal bekroonde films als Intouchables en Black Swan. Met zijn gevoelige pianomuziek laat hij menig hart sneller kloppen. Zijn nieuwe cd staat met stip op 1 in iTunes.

   www.jeroenvanveen.com

   Ludovico Einaudi in De Wereld Draait door

   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie  

   wo 7 aug ’13, 18:30

   ONTHAASTEN IN DE NATUUR

   en dan een droomconcert

   Kom voorafgaand aan de klanken van o.a. Pärt en Glass onthaasten in de natuur. Onze. Onze gidsen vertellen je alles over de omgeving, over de families Stoop en De Beaufort en over de dieren in het bos. De wandeling duurt ongeveer een uur.  Daarna, voor wie wil,voor een maaltijd of een drankje.

   DAGSCHOTEL: KOMKOMMERSOEP, ZOMERSALADE MET FRIET, BEN & JERRY. 15,-. Opgave gewenst.
   THEATERHAP: ZOMERSALADE MET FRIET 8,50.

   Ruim voldoende tijd om voorafgaand aan het concert te ontspannen.

   wo 7 aug ’13, 20:15

   Dromen bij Glass en Pärt

   met voorafgaand boswandeling om te onthaasten

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 10,00

   Langzame muziek om bij weg te dromen met o.a. de Metamorphosis van Philip Glass, Für Alina van Arvo Pärt en het Aforisme van Simeon ten Holt.
   Je mag plaats nemen op de stoelen maar je bent ook vrij om je eigen matje mee te nemen en liggend te luisteren in de lounge-hoek.
   Zie hier de festivalsfeer tijdens het concert op dinsdag; Jeroen van Veen speelt Einaudi.

   Pianist Jeroen van Veen laat je wegdromen bij de verstilde klanken van Arvo Pärt, Erik Satie en Philip Glass, maar laat u ook verrassen door de pianoklanken van Douwe Eisenga, Jacob ter Veldhuis en René Eespere.

   Van Veen speelt ook het Aforisme van Simeon ten Holt. De componist vroeg Van Veen om dit op notenschrift te zetten en de pianist kon het hem nog voor zijn dood in november 2012 voor hem spelen. Als je goed luistert hoor je de Canto Ostinato in wording in deze improvisatie van Ten Holt. Langzame muziek om bij weg te dromen, solo pianoconcert met o.a. de Metamorphosis van Philip Glass, Für Alina van Arvo Pärt.

   Om 18.00 uur start er een boswandeling om voorafgaand aan het concert te onthaasten.


   www.jeroenvanveen.com

   Woensdag 7 augustus overdag: binnenlopen bij de openbare repetitie van de performance ‘Insight’. Met David Haneke, Sandra & Jeroen van Veen, 2 piano’s en projectie. Tijden: 10.00 tot 17.00 uur.

   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

   do 8 aug ’13, 11:00

   work in progress

   repetitie van camera ostinato

   Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn Sandra, Jeroen en David flink aan het repeteren voor de premiere van aanstaande zaterdag. Kom gerust kijken!

   donderdag en vrijdag van 11:00 – 17:00
   zaterdag van 12:00 – 17:00

   Zie HIER de demo van Camera Ostinato

   Jeroen & Sandra van Veen spelen op twee vleugels samen Canto Ostinato van Simeon ten Holt. David Haneke, de videograaf filmt en mixt de live-beelden. We zien de pianisten spelen en tegelijkertijd zien we, live op een groot doek, het hele proces zich ontvouwen.

   Lees HIER meer over de premiere.

   Videograaf David Haneke is de zoon van Michael Haneke (Film director) and Lore Haneke (Film editor). Hij studeerde in Nederland en maakte veel korte films en video-producties.

   Zie HIER meer werk van Haneke.

   do 8 aug ’13, 20:15

   U2

   Het ultieme U2 gevoel in een intieme setting!

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 10,00

   Luister hier alvast naar het nummer One van U2, maandag ook al gezongen door Ben Vreeburg in het Beauforthuis

   Het ultieme U2 gevoel in een intieme setting!
   De bekende songs ‘One’, ‘I still haven’t found what I’m looking for’ en ‘Sunday bloody Sunday’ van de Ierse band U2? Verzorgd door de zanger Ben Vreeburg met ’n vleugje klassiek door Jeroen van Veen en Peter Elbertse.
   Vele songs van U2 spreken tot ieders verbeelding. Natuurlijk kun je bij dit U2 programma met een aantal nummers lekker meezingen: ‘With or Without You?’.

   Ben Vreeburg – zang
   Peter Elbertse – piano & percussie
   Jeroen van Veen – piano en toetsen

   Donderdag 8 augustus overdag: binnenlopen bij de openbare repetitie van de performance ‘Insight’. Met David Haneke, Sandra & Jeroen van Veen, 2 piano’s en projectie. Tijden: 11.00 tot 17.00 uur.

   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

   vr 9 aug ’13, 20:15

   DE MAGISCHE HANG

   klankschaal/hang, gitaar, piano

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 10,00

   De hang is een hele bijzondere klankschaal. De makers weigeren er een massaproduct van te maken. Als je er al aan kunt komen- kost hij meer dan 10 mille en is er een lange wachtlijst. Peter Elbers kocht er een voor een paar honderd euro, tweedehands.

   Luister hier naar Gonzalez Lillo op de hang.
   Als je ooit in Barcelona bent geweest is er een grote kans dat je hem in Park Guell hebt gehoord.

   Peter Elberts is Eerste Paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en was onder de indruk van de klank die dit bijzondere geluid voortbrengt.
   Samen met Tom Groenendaal (gespecialiseerd in ambient) en pianist Jeroen van Veen (Artist in residence) kun je rekenen op een onvergetelijke avond.

   En neem je matje mee, als je zin hebt, je mag ook liggend luisteren.

   www.pianohang.com

   Vrijdag 9 augustus overdag: binnenlopen bij de openbare repetitie van de performance ‘Insight’. Met David Haneke, Sandra & Jeroen van Veen, 2 piano’s en projectie. Tijden: 11.00 tot 17.00 uur.

   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

   za 10 aug ’13, 18:30

   onthaasten in de natuur

   en dan premiere Camera Ostinato

   Kom voorafgaand aan de premiere van Camera Ostinato onthaasten in de natuur. Onze gidsen vertellen je alles over de omgeving, over de families Stoop en De Beaufort en over de dieren in het bos. De wandeling duurt ongeveer een uur. Daarna, voor wie wil,voor een maaltijd of een drankje.

   DAGSCHOTEL: KOMKOMMERSOEP, ZOMERSALADE MET FRIET, BEN & JERRY. 15,-. Opgave gewenst.

   Ruim voldoende tijd om voorafgaand aan het concert te ontspannen.

   za 10 aug ’13, 20:15

   Camera Ostinato Premiere

   2 pianisten en video • EXTRA UITVOERING OP ZONDAG!

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 13,50

   UITVERKOCHT

   we hebben een extra uitvoering op zondag!
   combineer ‘m met een wandeling en het avondconcert voor €25

   Insight première

   Jeroen & Sandra van Veen spelen op twee vleugels samen Canto Ostinato van Simeon ten Holt. David Haneke, de videograaf filmt en mixt de live-beelden. We zien de pianisten spelen en tegelijkertijd zien we, live op een groot doek, het hele proces zich ontvouwen.

   David Haneke is de zoon van Michael Haneke (Film director) and Lore Haneke (Film editor). Hij studeerde in Nederland en maakte veel korte films en video-producties.

   David maakte een kleine demo bij de opbouw.

   Zaterdag 10 augustus overdag: binnenlopen bij de openbare repetitie van de performance ‘Insight’. Met David Haneke, Sandra & Jeroen van Veen, 2 piano’s en projectie. Tijden: 12.00 tot 17.00 uur.

   Bekijk eerdere video’s van Haneke

   Lees meer info over Insight tijdens onze festivalweek

   Bekijk hier de flyer

   Kijk ook eens op de 
   website van Achter de Linie  

   zo 11 aug ’13, 01:00

   Festival Achter de Linie 3-12 aug

   We zijn de hele week open!

   Van 3 t/m 11 augustus de hele week in een gezellige ontspannen sfeer naar heerlijke mooie muziek luisteren voor volwassenen en kinderen, met lekker eten en drinken.


   Het theatercafé en het terras zijn als altijd de hele dag geopend, met o.a. lekkere drankjes, tapas en Ben & Jerry’s. Zo kun je bijvoorbeeld een concertbezoek combineren met een bord heerlijke tapas. Overdag zijn er regelmatig openbare repetities (kijk op de festivalwebsite), je kunt even de zaal binnenlopen om te luisteren en daarna naar het terras voor een kop koffie of een ijsje.

   CAMERA OSTINATO/ INSIGHT, 10 jaar zomerfestival

   Centraal tijdens de 10e editie van ons festival staat de perfomance Camera Ostinato / Insight. Deze wordt gedurende de hele week ontwikkeld en het publiek mag getuige zijn van de repetities.Aan het slot van ons festival vindt de premiére plaats.

   Jeroen & Sandra van Veen spelen op twee vleugels samen Canto Ostinato. David Haneke, de videograaf, filmt en mixt de live-beelden met behulp van 10 camera´s. We zien de pianisten spelen en tegelijkertijd live op een groot doek het hele proces zich ontvouwen.

   David Haneke is de zoon van Michael Haneke (Film director) and Lore Haneke (Film editor). Hij studeerde in Nederland en maakte veel korte films en video-producties.

   Bekijk hier de flyer 

   zo 11 aug ’13, 15:00

   Piano en DJ

   klassiek en techno

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 10,00
   Kijk hier de video!

   De DJ heeft drie CD-spelers en daarmee maakt hij zijn geluidscollages .  Van sommige cd’s  zijn er maar enkele in omloop. Prachtige geluiden  variërend van hoge clicks tot een en zwerm bijen..
   De pianist toont zich daarbij op het podium een DJ van klassieke muziek en minimalistisch  werk van o.a. Steve Reich of Philip Glass. Als het publiek weg kabbelt bij Bach dan schroomt Van Veen niet om een gepassioneerd stuk van Beethoven of Rachmaninoff in te zetten.

    

   www.djpiano.nl

   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie  

   zo 11 aug ’13, 17:00

   Camera Ostinato – extra uitvoering

   2 pianisten en video

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 13,50

   doe het helemaal goed en koop een combikaart voor dit concert en het NLXL concert van 20.15 u voor maar €25 (red. €21) – KOOP DE COMBIKAART ONLINE
   17.00 Camera Ostinato
   18.30 pauze (hapje eten)
   19.00 boswandeling
   20.15 NLXL

   Insight
   Jeroen & Sandra van Veen spelen op twee vleugels samen Canto Ostinato van Simeon ten Holt. David Haneke, de videograaf filmt en mixt de live-beelden. We zien de pianisten spelen en tegelijkertijd zien we, live op een groot doek, het hele proces zich ontvouwen.

   David Haneke is de zoon van Michael Haneke (Film director) and Lore Haneke (Film editor). Hij studeerde in Nederland en maakte veel korte films en video-producties.

   David maakte een kleine demo bij de opbouw.

   Zaterdag 10 augustus overdag: binnenlopen bij de openbare repetitie van de performance ‘Insight’. Met David Haneke, Sandra & Jeroen van Veen, 2 piano’s en projectie. Tijden: 12.00 tot 17.00 uur.

   Bekijk eerdere video’s van Haneke

   Lees meer info over Insight tijdens onze festivalweek

   Bekijk hier de flyer

   Kijk ook eens op de
   website van Achter de Linie

   zo 11 aug ’13, 19:00

   Natuur van Onderen

   boswandeling

   Tussen Camera Ostinato en Nederland Van Boven in NLXL even onthaasten in de natuur.Natuur van Onderen: we kijken omhoog naar vele meters hoge kruinen en sparren, naar onderen naar talrijke mossen en bodembedekkers , en daartussen struiken met hun eerste vruchten.

   DAGSCHOTEL: KOMKOMMERSOEP, ZOMERSALADE MET FRIET, BEN & JERRY. 15,-. Opgave gewenst.

   zo 11 aug ’13, 20:15

   NEDERLAND VAN BOVEN IN NLXL

   Karel Tomeï, Sandra & Jeroen van Veen

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 10,00

   let op: Dit concert begint echter om 20.15 uur!!

   doe het helemaal goed en koop een combikaart voor dit concert en Camera Ostinato om 17.00 u voor maar €25 (red. €21) – KOOP DE COMBIKAART ONLINE
   17.00 Camera Ostinato
   18.30 pauze (hapje eten)
   19.00 boswandeling
   20.15 NLXL

   BEKIJK DE TRAILER

   Vlieg mee over Nederland en zie wat je nooit eerder zag.

   ‘NLXL’ is het absolute meesterwerk van de bekende Nederlandse luchtfotograaf Karel Tomeï.
   Jeroen van Veen was gefascineerd van de ritmische patronen in de foto’s en de schoonheid van het landschap. Hij zette de beelden om in muziek en maakte de film.

   Kom naar een unieke filmconcert, live uitgevoerd door Sandra & Jeroen van Veen op toypiano, twee piano’s, speeldoosje en tape.

   OVERTUIG JEZELF EN BEKIJK DE TRAILER

   Lees meer over NLXL
   Lees meer
   over Karel Tomeï.

   .
   Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

   ma 12 aug ’13, 00:00

   Een sprookje wordt werkelijkheid

   VERPLAATST NAAR MAANDAG 26 AUGUSTUS

   entree
   kortingsprijs
   € 20,00
   € 5,00

   De theaterworkshop voor kinderen o.l.v. actrice/regisseur Jette van den Berg is verplaatst naar maandag 26 augustus.

   Daardoor valt de workshop in de laatste week van de vakantie, waardoor meer kinderen zullen kunnen deelnemen.

   Klik hier voor meer info 

   zo 18 aug ’13, 17:30

   Jan Akkerman & Band

    

   entree
   kortingsprijs
   € 25,00
   € 21,00
   foto: Hans Colijn

   foto: Hans Colijn

   *Vrijkaarten zijn bij dit concert niet geldig!

   Jan Akkerman (1946) is een van de meest gerespecteerde gitaristen van zijn generatie. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengespeeld met grote musici als BB King, Charly Byrd en Cozy Powell.
   Jan Akkerman, die in 2005 werd onderscheiden met de Gouden Harp voor zijn hele oeuvre, laat in zijn nieuwste theaterconcert zijn Gibson grommen als een beer, janken als een wolf en spinnen als een poes. Naast ‘gouwe ouwe’ speelt hij nieuwe stukken van de in dit voorjaar uitgebrachte  cd.
   De concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Hij zal zich deze keer zeker laten inspireren door de schitterende ambiance van het openluchttheater. Want ondanks zijn 65 jaar speelt deze topgitarist nog steeds als een jonge god.
   De band bestaat naast Jan Akkerman uit Wilbrand Meischke (bas), Coen Molenaar (keyboard) en Marijn van den Berg (drums).

   kroegconcert

   website Jan Akkerman

   vr 23 aug ’13, 20:15

   40+ dance party

   ook voor smaakvolle dertigers

   entree
   € 10,00
   kaarten aan de deur kosten €12!
   sluiting 1.30 uur

   Het leukste 40Plus feest van Nederland.

   • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
   • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
   • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
   • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
   • met masseurs op de dansvloer en special act
   • waar je niet in de rij hoeft te staan
   • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
   • waar je kunt parkeren met je auto
   • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
   • met masseurs op de dansvloer en special act

   Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis. Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc.

   website Dixo Balthazar
   website 40PlusParty
   40PlusParty op Facebook 

   ma 26 aug ’13, 09:30

   Een sprookje wordt werkelijkheid

   Maak in één dag een voorstelling – theaterworkshopdag met regisseur/actrice Jette van den Berg

   entree
   € 20,00

   Alle kinderen die het kinderfestival missen opgelet:

   Jette van den Berg, de regisseur van Reis over Zeven Zeeën, komt voor één dag naar het Beauforthuis. Ze gaat vandaag van 9.30 tot 16.00 uur met jullie aan de slag om in een intensieve workshopdag een sprookjesachtige voorstelling te maken waarin iedereen een hoofdrol speelt. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

   Onder begeleiding van professionele theatermakers leer je alles over toneelspelen, improviseren en scènes maken en werken we toe naar een spectaculaire eindpresentatie om 16.00 uur (iedereen mag komen kijken). Bij goed weer vindt deze sprookjesvoorstelling natuurlijk plaats in het bos.

   Hou je van toneel spelen, of wil je weten of dit iets voor jou is? Doe dan mee! Ervaring is niet nodig.

   Normale prijs: € 20,-
   Reductieprijs: € 5,- (voor gezinnen met een krappe beurs)

   Zo meld je je aan: stuur een mailtje naar info@achterdelinie.nl met je naam, leeftijd en telefoonnummer.

   Jette Carolijn van den Berg is actrice, schrijver en regisseur. Ze speelde de hoofdrol Baby in de musical Dirty Dancing, ze maakte de afgelopen drie jaar voor Achter de Linie muziektheatervoorstellingen met kinderen en haar derde kinderboek verschijnt binnenkort.

   vr 6 sep ’13, 18:00

   wandelschotel

   even lekker eten en dan op zoek naar vleermuizen en nachtvlinders

   Voorafgaand aan de wandeling serveren we vanaf 18.00 uur een wandelmenu: Groente-quiche, friet en een salade caprese met olijven, kappertjes, mozzerella en tomaat: €11,50
   Reserveren gewenst, via INFO@BEAUFORTHUIS.NL

   ma 9 sep ’13, 18:00

   Magna Carta schotel

   vanuit je werk direct naar Austerlitz: eet een hapje bij ons voor het concert begint

   Voorafgaand aan de wandeling serveren we vanaf 18.00 uur een Magna Carta menu: Groente-quiche, friet en een salade caprese met olijven, kappertjes, mozzerella en tomaat: €11,50
   Reserveren gewenst, via INFO@BEAUFORTHUIS.NL

   ma 9 sep ’13, 20:15

   Magna Carta – the last show!

   on tour

   entree
   € 18,00

   vrijkaarten niet geldig!

   Voor de allerlaatste keer een van de beste akoestische bands ter wereld: Het onvergelijkbare Magna Carta, de scheppers van klassiekers als Airport Song en Lord Of The Ages [‘Een van de beste albums ooit gemaakt in zijn soort’ – Rick Wakeman, Yes] zet er nu defintief een punt achter.
   Oprichter Chris Simpson [‘de Engelse Paul Simon’ – MOJO magazine] stopte na het afscheidsconcert in het Amsterdamse Carré in 2009. Maar dit betekende niet het werkelijke einde, want na het verkopen van ruim 8 miljoen albums wereldwijd en touren door 84 landen realiseerde hij zich dat Magna Carta veel te goed is om te stoppen. Vandaar dat hij toch weer podia besteeg in landen als Zuid-Afrika, Canada en Spanje, met verschillende muzikanten als begeleiders.
   De komende Nederlandse tournee zal bestaan uit klassieke Magna Carta songs, oud en nieuw (want Chris blijft nieuwe muziek schrijven). Chris speelt met de nederlands-scandinavische akoestische tovenaar Laurens Joensen en viool virtuoos Wendy Ross.

   Vanaf 18.00 uur serveren wij Magna Carta schotel: Groente-quiche, friet en een salade caprese met olijven, kappertjes, mozzerella en tomaat voor € 11,50
   Reserveren gewenst. INFO@BEAUFORTHUIS.NL

   bekijk de flyer

   website Magna Carta

   zo 15 sep ’13, 16:00

   opening expo Jurriaan de Vries

    

   meer informatie volgt

   website Jurriaan de Vries

   wo 18 sep ’13, 20:15

   Nippy Noya – the Great conga jam

   met Martin Verdonk en Anouk Verdonk

   entree
   € 15,00
   Martin Verdonk is de vaste percussionist van o.a. Nick & Simon, maar op zijn cv prijken ook de namen van Prince, Incognito, Santana, Candy Dulfer, Ilse Delange, Doe Maar, Lionel Richie, Donna Summer, Chaka Kahn en vele anderen.
   Nippy Noya is nog steeds de vaste congaspeler bij Massada, maar speelde ook met o.a. J.J. Cale, Billy Cobham, Jan Akkerman, Bert Kaempfert, Chaka Kahn, Peter Maffay, Udo Lindenberg en ook al vele anderen.In deze unieke combinatie staat de top van Nederland op het podium.

   Waar je mee omgaat wordt je mee besmet… geldt dat ook voor Anouk Verdonk, de rising star in dit geheel? Ervaar het zelf! Met haar eigen all-female band How About Eve gooit zij momenteel hoge ogen bij zowel het pop- als het jazz-publiek.

   Gezamenlijk brengen deze virtuozen een concert van ruim een uur, waar de vonken vanaf vliegen. Veel improvisatie, waardoor ieder concert weer anders is.

   Daarna mag een ieder die zin heeft, mits men een eigen instrument bij zich heeft, meedoen. Dat hoeft niet op percussie te zijn! Ben je stemkunstenaar? Prima! Heb je je bas bij je? Ook goed! We verwachten wel enige basiskennis op het gebied van akkoorden, maar dan ben je ook welkom om aan te sluiten bij The Great Conga Jam!

   Eind jaren 80 speelden de percussionisten Martin Verdonk en Nippy Noya samen met Raul Rekow (percussionist van Santana) en gitarist Lowik van der Velden in de band Congarilla. Vele optredens werden er gedaan in Nederland en Duitsland, waarbij het publiek steeds in absolute bewondering achterbleef. Je ziet niet elke dag een podium vol met percussie, maar je hoort het zeker ook niet dagelijks!

   Anno 2013 vonden we het tijd voor een soort herhaling; alleen nu niet met Raoul, maar met Anouk Verdonk, niet geheel toevallig de echtgenote van Martin.

   www.martinverdonk.nl

   zo 22 sep ’13, 06:45

   Zen & het ochtendgloren

   Atzko Kohashi (piano) Frans van der Hoeven (bas) – aansluitend ontbijt

   entree
   kortingsprijs
   € 10,00
   € 7,50
   wil je ook ontbijten? koop dan het kaartje inclusief ontbijt (€17,50 / €15)

   6.45 u: het is nog nog nét donker en dan begint het ochtendgloren …
   Een verstild, meditatief concert bij het ochtengloren. In een met kaarsen verlicht Beauforthuis zullen de vogels gewekt worden door de verstilde klanken van de Japanse pianiste Atzko Kohashi en de Nederlandse top-bassist Frans van der Hoeven. Luister maar eens naar de YouTube-filmpjes hiernaast, om een indruk te krijgen van wat we gaan horen …

   De klassiek geschoolde Atzko Kohashi was in Tokio in vele bezettingen te beluistereren in de jazzclubs. In 2005 verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze CD’s maakte met Japanse musici. Met Frans van Der Hoeven nam ze in 2009 de CD Amstel Moments op.
   Zonder overdrijven kun je Frans van der Hoeven de beste bassist noemen die in Nederland woont. (gelukkig woont Hein van de Geyn in Zuid Afrika anders was het lastig kiezen)

   ontbijt
   Blijf je gezellig ontbijten? Dan onthullen we alvast dat de misosoep door Atzko is bereid.
   Koop online een kaartje inclusief ontbijt voor €17,50.

   recensie op Jazzenzo
   website Atzko Kohashi
   website Frans van der Hoeven

   vr 27 sep ’13, 20:15

   40 Plus Dance Party

   ook voor smaakvolle dertigers

   entree
   € 10,00
   kaarten aan de deur kosten €12!
   sluiting 1.30 uur

   Het leukste 40Plus feest van Nederland.

   • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
   • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
   • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
   • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
   • met masseurs op de dansvloer en special act
   • waar je niet in de rij hoeft te staan
   • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
   • waar je kunt parkeren met je auto
   • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
   • met masseurs op de dansvloer en special act

   Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis. Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc.

   website Dixo Balthazar
   website 40PlusParty
   40PlusParty op Facebook

   zo 29 sep ’13, 17:30

   Gruppo Sportivo

   Secret of success

   entree
   kortingsprijs
   € 18,50
   € 15,00
   Laat in een Nederlands gezelschap van popliefhebbers het woord ‘Gruppo’ vallen en iedereen weet waarover je het hebt. Geen nuchtere Hollander die Gruppo’s kiene potpourri van doucherijpe meezingers, woordspelige humor, punkbrutaliteit en stijlcitaten uit 20 jaar popmuziek kon weerstaan, al helemaal niet in de offbeat mode waarin het geheel aan de man werd gebracht. Nerdpop avant la lettre. Op 3 oktober 2008 staat Gruppo Sportivo in een afgeladen Heineken Music Hall in het kader van 50 jaar Nederpop en maakt veel indruk tijdens hun korte set. In 2011 verschijnt de cd Secret of Success en viert Gruppo Sportivo het 35-jarig bestaan met een theatertour.

   website Gruppo Sportivo

   recensie concert 13 nov in Beauforthuis

   zo 6 okt ’13, 17:30

   Leonard Cohen vertolkt

   Avalanche Quartet

   entree
   kortingsprijs
   € 18,50
   € 15,00

   UITVERKOCHT

   Eind jaren tachtig kon Henk Hofstede (the Nits) mee op wereldtoernee met Cohen, maar deed dat niet – hij was veel te druk met het grote succes In the Dutch mountains – en dat beschouwt hij nog steeds als een gemiste kans. Ruim vijftien jaar later formeerde hij het Avalanche Quartet, met De Dijk-toetsenist Pim Kops, zangeres Marjolein van der Klauw en Nits bassist Arwen Linneman, om louter Cohen-songs ten gehore te brengen.

   Henk Hofstede – zang, gitaar; Marjolein van der Klauw – zang, gitaar; Pim Kops – diverse instrumenten; Arwen Linnemann – bas

   zo 6 okt ’13, 21:00

   Leonard Cohen vertolkt

   Avalanche Quartet

   entree
   kortingsprijs
   € 18,50
   € 15,00
   Eind jaren tachtig kon Henk Hofstede (the Nits) mee op wereldtoernee met Cohen, maar deed dat niet – hij was veel te druk met het grote succes In the Dutch mountains – en dat beschouwt hij nog steeds als een gemiste kans. Ruim vijftien jaar later formeerde hij het Avalanche Quartet, met De Dijk-toetsenist Pim Kops, zangeres Marjolein van der Klauw en Nits bassist Arwen Linneman, om louter Cohen-songs ten gehore te brengen.

   Henk Hofstede – zang, gitaar; Marjolein van der Klauw – zang, gitaar; Pim Kops – diverse instrumenten; Arwen Linnemann – bas

   do 10 okt ’13, 10:00

   duurzaam winkel weekend

   van 10 t/m 13 oktober in ons theatercafé

   Tijdens het Duurzaam Winkel Weekend biedt het Beauforthuis in het theatercafé een speciaal bio-fairtrademenu aan voor €15:

   • bio-soep met herfstgroenten uit eigen streek
   • bio-frites met een tropische fairtrade vruchtensalade
   • Ben & Jerry’s fairtrade ijsjes met warme chocoladesaus

   do 10 okt ’13, 10:00

   Koffie met een Beaufortje

    

   Tijdens het Duurzaam Winkel Weekend biedt het Beauforthuis in het theatercafé een speciaal bio-fairtrademenu aan voor €15:

   • bio-soep met herfstgroenten uit eigen streek
   • bio-frites met een tropische fairtrade vruchtensalade
   • een Beaufortje – heerlijk hartig/zoet gebak

   Het Beaufortje is speciaal ontwikkeld voor het Beauforthuis door Patisserie van Barneveld: bladerdeeg (roomboter), kwark van de Hondspol, honing uit de streek (Utrechtse Heuvelrug), vijgen, walnoten en roze peper.

   Tijdens dit Duurzaam Winkel Weekeinde wordt het Beaufortje geïntroduceerd.
   Ook los verkrijgbaar bij koffie of borrel, voor een introductieprijs van €2,50.

   do 10 okt ’13, 20:15

   Grote Meesters: Mozart & Brahms

   De Bezetting Speelt

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 12,50
   Mozart – Hoornkwintet KV407
   Brahms – Serenade (eigen reconstructie)

   meer informatie volgt later

   website De Bezetting Speelt

   za 12 okt ’13, 17:30

   Boswandeling met bio-fairtrade menu

   wandelen met de gids en lekker eten na afloop

   Om 17.30 vertrekken we met de gids voor een wandeling – het thema houden we nog even geheim.
   Bij terugkomst lekker eten van het bio-fairtrademenu

   • bio-soep met herfstgroenten uit eigen streek
   • bio-frites met een tropische fairtrade vruchtensalade
   • een Beaufortje* – heerlijk hartig/zoet gebak

   Voor de kinderen hebben we bio-frites, salade en een Ben & Jerry’s ijsje

   kosten
   wandeling + bio-fairtrade menu: €12,50
   wandeling + kindermenu: €7,50
   alleen de wandeling: €2,50

   opgave noodzakelijk
   mail naar info@beauforthuis.nl

   ook naar het concert van The Kik?
   Laat het ons weten, mail naar info@beauforthuis.nl. Je krijgt dan een korting van €2,50 op het concert, maar dat regelen we graag individueel.

   * Het Beaufortje is speciaal ontwikkeld voor het Beauforthuis door Patisserie van Barneveld: bladerdeeg (roomboter), kwark van de Hondspol, honing uit de streek (Utrechtse Heuvelrug), vijgen, walnoten en roze peper.

   za 12 okt ’13, 20:15

   The Kik & gasten

   De Veelste Grote Nederbiet Show

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 13,50
   foto: Daisy van den Nieuwenhuizen

   foto: Daisy van den Nieuwenhuizen

   The Kik, bekend van de hit ‘Simone’, huisband van De Wereld Draait Door en tevens modern voorbeeld van een nederbietgroep, verzorgt een unieke avond met zowel nieuwe bekende talenten als de helden van toen als gasten. The Beatles en Gerry & the Pacemakers: ze werden wereldberoemd met hun vrolijke Beatmuziek. Deze eerste opmars van nozems ‘die zo graag gitaar willen spelen’ wordt vaak over het hoofd gezien. Beatmuziek werd een stroming die over de hele wereld jongeren beweegt te ontsnappen aan het saaie leventje van hun ouders en muziek zien als hun ticket naar de vrijheid. Nederland blijft niet achter en de eigenzinnige ‘Nederbiet’ ontstaat. Simpele of juist absurdistische teksten kleuren het grijze landschap van het Nederland dat nog maar net aan de jaren ’50 is ontsnapt. Klassiekers als ‘Ik Heb Geen Zin Om Op Te Staan’ van HET en ‘Dracula’ van ZZ en de Maskers zullen zeker voorbij komen. Nederbiet leeft!

   Muzikanten: Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms, Paul Zoontjes en gasten

   website The Kik

   zo 13 okt ’13, 11:00

   Boswandeling met bio-fairtrade menu

   wandelen met de gids en lekker eten na afloop

   Om 11.00 vertrekken we met de gids voor een wandeling – het thema houden we nog even geheim.
   Bij terugkomst lekker eten van het bio-fairtrademenu

   • bio-soep met herfstgroenten uit eigen streek
   • bio-frites met een tropische fairtrade vruchtensalade
   • een Beaufortje* – heerlijk hartig/zoet gebak

   Voor de kinderen hebben we bio-frites, salade en een Ben & Jerry’s ijsje

   kosten
   wandeling + bio-fairtrade menu: €12,50
   wandeling + kindermenu: €7,50
   alleen de wandeling: €2,50

   opgave noodzakelijk
   mail naar info@beauforthuis.nl

   ook naar het concert van The Kik?
   Laat het ons weten, mail naar info@beauforthuis.nl. Je krijgt dan een korting van €2,50 op het concert, maar dat regelen we graag individueel.

   * Het Beaufortje is speciaal ontwikkeld voor het Beauforthuis door Patisserie van Barneveld: bladerdeeg (roomboter), kwark van de Hondspol, honing uit de str

   zo 13 okt ’13, 15:00

   The Kik & Gasten

   De Veelste Grote Nederbiet Show

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 13,50
   foto: Daisy van den Nieuwenhuizen

   foto: Daisy van den Nieuwenhuizen

   The Kik, bekend van de hit ‘Simone’, huisband van De Wereld Draait Door en tevens modern voorbeeld van een nederbietgroep, verzorgt een unieke avond met zowel nieuwe bekende talenten als de helden van toen als gasten. The Beatles en Gerry & the Pacemakers: ze werden wereldberoemd met hun vrolijke Beatmuziek. Deze eerste opmars van nozems ‘die zo graag gitaar willen spelen’ wordt vaak over het hoofd gezien. Beatmuziek werd een stroming die over de hele wereld jongeren beweegt te ontsnappen aan het saaie leventje van hun ouders en muziek zien als hun ticket naar de vrijheid. Nederland blijft niet achter en de eigenzinnige ‘Nederbiet’ ontstaat. Simpele of juist absurdistische teksten kleuren het grijze landschap van het Nederland dat nog maar net aan de jaren ’50 is ontsnapt. Klassiekers als ‘Ik Heb Geen Zin Om Op Te Staan’ van HET en ‘Dracula’ van ZZ en de Maskers zullen zeker voorbij komen. Nederbiet leeft!

   Muzikanten: Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms, Paul Zoontjes en gasten

   website The Kik

   vr 18 okt ’13, 20:15

   Jason Rebello – pianist van Sting

   Bart Soeters – bas, Arthur Lijten- drums

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 12,50
   Een uniek en spannend concert met een van de grootste jazzpianisten van deze eeuw: Jason Rebello.

   De Engelse pianist Jason Rebello (44) werkte al op zijn 20e samen met Wayne Shorter, die ook zijn debuut CD produceerde

   In 1998 vroeg Sting hem als opvolger van de onverwacht overleden pianist Kenny Kirkland in zijn band, die Rebello al had genoemd als zijn favoriete pianist van het moment. Bij Sting nam hij Brand New Day, …All This Time en Sacred Love op en toerde hij intensief over de hele wereld. Daarna speelde hij met onder andere Art Blakey, Gary Burton, Branford Marsalis, Jeff Beck, Chaka Khan, Des’ree en Peter Gabriel.

   website Jason Rebello


   zo 20 okt ’13, 12:00

   Herfstlunch

   eerst wandelen, dan lekker lunchen

   Eerst mee met de natuurgidsen en dan lunchen?
   Of lekker lang uitslapen en dan komen brunchen?

   Vandaag kan het in ons theatercafé, met een speciale herfstlunch.

   • Oesterzwam-champignons-soep
   • broodje Beaufort Gezond, met sla, ei, jonge kaas, paprika in het zuur, tomaat, bosui , citroenmayonaise en een eigen mengsel o.a. van zout, kurkuma en peper
   • Beaufortje toe

   De prijs is € 12,50

   reserveren gewenst, via info@beauforthuis.nl.

   zo 20 okt ’13, 13:00

   Marsman & Nijhoff

   Paul Beers over deze twee grote Nederlandse dichters

   In 2006/2007 gaf Paul Beers een geslaagde reeks voordrachten van Hans Andreus’ cyclus De sonnetten van de kleine waanzin, afgewisseld met pianomuziek van Skrjabin.
   In 2010 gaf hij op dezelfde kleinere podia een lezing over de door hemzelf vertaalde briefwisseling Ingeborg Bachmann-Paul Celan, Een dramatische liefde, met filmfragmenten en de stemmen van de dichters.
   Nu komt Paul Beers met een voordracht over twee hoogtepunten uit de Nederlandse dichtkunst van vlak voor de oorlog:
   Uit Hendrik Marsmans monumentale en laatste dichtwerk Tempel en Kruis (1939/1940) de cyclus ‘Dierenruim’, waarin de dichter, heen weer geslingerd tussen humanisme en christendom, uit het Zuiden is teruggekeerd naar Utrecht en zijn leven overziet.
   En na de pauze Martinus Nijhoffs virtuoze Het uur U (1937/1941), waarin een geheimzinnige man door een straat loopt en de bewoners aldaar confronteert met hun diepste verlangens en tekortkomingen.
   Het zijn net als de cyclus van Andreus lange verhalende gedichten die de toehoorders meenemen op de geschetste (levens)reis, opnieuw afgewisseld met muziek en Jeroen Hennemans tekeningen bij Het uur U.

   zo 20 okt ’13, 17:30

   Oliver’s cinema

   Eric Vloeimans trompet, Tuur Florizoone accordeon, Jörg Brinkmann cello

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 15,00

   UITVERKOCHT

   Trompettist Eric Vloeimans behoort tot de top van de Europese jazz en bezit een ‘schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden’ (De Volkskrant). Hoewel hij met gemak zalen kan vullen met zijn eigen bands, het intieme Fugimundi of het elektrische Gatecrash, waagt hij zich voortdurend aan nieuwe projecten. Oliver’s Cinema heeft een bijzondere bezetting, met cellist Jörg Brinkmann en accordeonist Tuur Florizoone.

   website Eric Vloeimans

   zo 27 okt ’13, 17:30

   Martin Simek

   Cartoonist

   entree
   kortingsprijs
   € 16,00
   € 12,00
   Dit seizoen wordt de stand-up comedian Martin Simek geboren. Dan is hij 30 jaar cartoonist.
   Martin Simek: ‘Komieken en cartoonisten zijn de enigen die beseffen dat hun mening om te lachen is. Hoe meer hoe beter, liefst tegenstrijdige. In ons digitale tijdperk, waarin iedereen zich na drie klikken op de mouse een mening kan aanschaffen, is het belangrijk om onszelf tenminste niet al te serieus te nemen. Want een mening is gevaarlijk speelgoed waarmee je de vrijheid om zeep kunt helpen, als je ermee omgaat zoals kinderen met lucifers. Het is niet dom om geen mening te hebben, het is juist dom om over alles een mening te hebben.’

   Toen hij in 2010 voor het eerst het podium opging zei Simek bij DWDD: ‘Over 9 jaar, op mijn zeventigste, sta ik in Carré.’ Carré belde onlangs. Programmadirecteur Wim Visser vroeg: ‘Wilt u uw 65-ste verjaardag niet bij ons vieren?’ Dat doet Simek met Cartoonist op 10 november 2013.

   website Martin Simek

   vr 1 nov ’13, 20:15

   40+ dance party

   ook voor smaakvolle dertigers

   entree
   € 10

   sluiting 1.30 uur

   MEËETEN?
   v.a.. 19.00 uur serveren wij 40plus menu: soep, salade met friet en Ben& Jerry voor 15 euro. reserveren gewenst. info@beauforthuis.nl

   Het leukste 40Plus feest van Nederland.

   • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
   • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
   • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
   • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
   • met masseurs op de dansvloer en special act
   • waar je niet in de rij hoeft te staan
   • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
   • waar je kunt parkeren met je auto
   • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
   • met masseurs op de dansvloer en special act

   Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis. Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc.

   volgende 40+ dance party: 29 november

   website Dixo Balthazar
   website 40PlusParty
   40PlusParty op Facebook

   zo 3 nov ’13, 17:30

   Zapp4 speelt RADIOHEAD

    

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 13,50
   foto:Merlijn Doomernik

   foto:Merlijn Doomernik

   Strijkkwartet Zapp 4 vierde successen op popfestival Lowlands én in klassieke concertzalen. In The Radiohead Songbook waagt het zich aan het oeuvre van een van de invloedrijkste popgroepen sinds The Beatles. Zapps frisse bewerkingen bevatten alles wat de moderne popklassiekers van Radiohead zo bijzonder maken: hypnotiserende ritmes, mysterieuze elektronica en bijna barokke harmonieën.

   Zapp 4 speelt in de standaardbezetting van het strijkkwartet. Maar eigenlijk houdt de vergelijking met een strijkkwartet daarmee op. De vier eigenzinnige en zelfbewuste strijkers van Zapp 4 schrijven en arrangeren hun eigen muziek. Ze spelen even gemakkelijk pop of funk – waarbij zij hun instrumenten bespelen als gitaren – als jazz of modern klassiek.

   Jasper le Clercq – viool • Jeffrey Bruinsma – viool • Oene van Geel – altviool • Emile Visser – cello

   website Zapp4

   di 5 nov ’13, 20:15

   Uit Ierland – The Fureys & Davey Arthur

   35 jaar on tour

   entree
   kortingsprijs
   € 20,00
   € 18,00
   foto: Rob Dijksman

   foto: Rob Dijksman

   vrijkaarten niet geldig

   Een beetje folk liefhebber heeft wel enkele cd’s van deze zeer muzikale mannen in hun kast staan ze hebben n.l. 53 Cd’s gemaakt, waaronder vele
   grote hits, als:When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, and The Red Rose Café, dit laatste lied is bij ons bekend als het kleine café aan de haven geschreven door jawel onze eigen Piere Kartner.
   Ze spelen ook een paar nummers van de cd “Songs through the Years”.
   Eddie en George Furey en Davey Arthur vormen de groepskern, zij zingen alle drie, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de ervaren Camillus Hiney(accordeonist) en de jonge bassist Aidan Guilfoyle
   Deze vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt.
   Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen maar vooral ook hun prachtige emotioneel geladen love en sad songs spreken hun publiek zeer aan
   De optredens van The Fureys zijn energiek, uitnodigend en aanstekelijk, puur entertainment.
   Voor het derde achtereenvolgende jaar, komen ze dinsdag 5 en maandag 11 november weer naar het Beauforthuis.

   website The Fureys

   zo 10 nov ’13, 17:30

   Martijn van Iterson

   & de West Coast Big Band

   entree
   € 11,00
   foto: Jos Krabbe

   foto: Jos Krabbe

   Vrijkaarten niet geldig.
   Martijn van Iterson (Bird Award winnaar NSJF 2004) geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. Niemand minder dan de nestor van de Nederlandse jazzgitaar Wim Overgaauw was zijn leermeester. Hij speelt onder andere in het Ilja Reijngoud kwartet, het Ruud Jacobs kwintet en het Sjoerd Dijkhuizen kwartet en is daarnaast een veelgevraagd gastsolist. Met zijn eigen kwartet speelt Martijn uitsluitend eigen composities. Zijn muziek valt het beste te omschrijven als “eigentijdse jazz met een hart voor traditie”.

   De West Coast Big Band is opgericht in 1978. Het doel van dit orkest is om big band jazz op een professioneel niveau te promoten op de Nederlandse podia. Onder leiding van trompettist, componist en arrangeur Kurt Weiss heeft de West Coast Big Band zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een hechte club musici. De west Coast Big Band treedt regelmatig op met nationaal en internationaal bekende solisten.

   Website Martijn van Iterson

   ma 11 nov ’13, 20:15

   Uit Ierland – The Fureys & Davey Arthur

   35 jaar on tour

   entree
   kortingsprijs
   € 20,00
   € 18,00
   foto: Rob Dijksman

   foto: Rob Dijksman

   vrijkaarten niet geldig

   Een beetje folk liefhebber heeft wel enkele cd’s van deze zeer muzikale mannen in hun kast staan ze hebben n.l. 53 Cd’s gemaakt, waaronder vele
   grote hits, als:When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, and The Red Rose Café, dit laatste lied is bij ons bekend als het kleine café aan de haven geschreven door jawel onze eigen Piere Kartner.
   Ze spelen ook een paar nummers van de cd “Songs through the Years”.
   Eddie en George Furey en Davey Arthur vormen de groepskern, zij zingen alle drie, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de ervaren Camillus Hiney(accordeonist) en de jonge bassist Aidan Guilfoyle
   Deze vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt.
   Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen maar vooral ook hun prachtige emotioneel geladen love en sad songs spreken hun publiek zeer aan
   De optredens van The Fureys zijn energiek, uitnodigend en aanstekelijk, puur entertainment.
   Voor het derde achtereenvolgende jaar, komen ze dinsdag 5 en maandag 11 november weer naar het Beauforthuis.

   website The Fureys

   do 14 nov ’13, 20:15

   Marike Jager

   Here comes the night

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 13,50
   foto: Ronald Eckringa

   foto: Ronald Eckringa

   Marike Jager is terug in het theater. En hoe! Geen singer/songwriter waarbij je in slaap valt, Marike boeit van begin tot eind. ‘Here Comes the Night’ is een prachtig muzikaal avontuur door de nacht. De nacht waarin Marike haar liedjes schrijft, het liefst op Schiermonnikoog, omgeven door de zee.

   Met tot de verbeelding sprekende bewegende objecten als decor wordt het podium omgetoverd tot een nacht aan het water. Dit analoge ‘geluidsdecor’ maakt het concert tot een bijzondere belevenis. Marike en haar band verwennen u met kleurrijke, speelse en soms broeierige songs. We ontmoeten eenzame zeelieden, warmen ons aan mooie gedachten en ontwaken pas wanneer het ochtendgloren tegen de nacht aan tikt. Haal uw olielamp van zolder, trek de schipperstrui aan en neem alvast een flinke borrel!

   website Marike Jager

   za 16 nov ’13, 20:15

   Maartje Meijer cd release

   met Jesse van Ruller en New Amsterdam Voices

   entree
   kortingsprijs
   € 15
   € 10

   Omringd door ijzersterke gastmusici pakt Maartje Meijer uit met een veelzijdig oeuvre, van eigentijdse fuga’s tot melodieuze pop en rauwe jazz. De jonge pianiste, zangeres en componiste treedt op met haar trio, het achtkoppige koor New Amsterdam Voices en, gitarist Jesse van Ruller en saxofonist Joris Roelofs. Zij spelen ook mee op Maartje’s debuutalbum Virgo.

   Maartje buit al haar passies uit op Virgo: componeren, arrangeren, pianospelen en zingen. Haar klassieke achtergrond komt naar voren, maar ook haar liefde voor eigenwijze pop en onvoorspelbare improvisaties, van Bach tot Brad Mehldau en van Randy Newman tot Sufjan Stevens.

   Maartje Meijer studeerde zang en piano en maakte arrangementen voor het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Naast haar eigen band vormt ze een trio met Jesse van Ruller en flamencogitarist Eric Vaarzon Morel.

   Maartje over Virgo: “Het wordt een stoere plaat, waarin mijn klassieke achtergrond, maar ook rock- en popinvloeden te horen zijn. Muzikaal ben ik gevormd door klassieke componisten zoals Bach en Brahms, maar ook door popmuzikanten als Randy Newman, The Beatles, Sufjan Stevens en jazzmuzikanten als Brad Mehldau, Chano Dominguez, Ella Fitzgerald, Tierney Sutton en ga zo maar door. Al die invloeden hebben mijn muzikale persoonlijkheid gevormd.
   Dit voelt als het goeie moment omdat ik zoveel mensen om me heen verzameld heb met wie ik graag muziek maak en die mij inspireren en die ook nog graag met mij samenwerken! Bovendien ben ik net lang genoeg afgestudeerd om totale vrijheid te voelen om te maken wat ik wil maken. Daarnaast zie ik de cd als een middel om enorm veel concerten te realiseren volgend seizoen!”

   vooraf eten
   Op veler verzoek is er nu de mogelijkheid voorafgaand aan het concert bij ons kunt eten.
   We serveren tapashapjes voor 3 euro stuk zoals: friet, quiche, salade en bittergarnituur.
   Dit serveren we vanaf 18.45 uur.
   Wil je hier ook gebruik van maken dan is het fijn als je dit vantevoren opgeeft. info@beauforthuis.nl

   website Maartje Meijer

   zo 17 nov ’13, 12:00

   Roodkapje en de boze wolf 3+

   Rijn & Trijn – kindertapas na afloop

   entree
   kortingsprijs
   € 7,50
   € 6,00

   Rijn & Trijn spelen dat ze Roodkapje en de Boze Wolf spelen. De Sprookjes Moeten Behouden Blijven, is de leuze…
   Alles gaat precies zoals we het uit de overlevering kennen. Samen spelen ze alle rollen. Die van Roodkapje, moeder, grootmoeder, de wolf en de jager. Zoals bekend loopt het goed af, nadat er de meest verschrikkelijke dingen zijn gebeurd…

   Na afloop kindertapas te koop zoals pannenkoek en koekjes van oma.

   website Rijn & Trijn

   do 21 nov ’13, 20:15

   Supertramp’s saxofonist

   John Helliwell & Egbert Derix Quartet

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 15,00
   Sjoerd Rutten, Norbert Leurs, Egbert Derix, John Helliwell; foto Wouter Schenk

   Sjoerd Rutten, Norbert Leurs, Egbert Derix, John Helliwell; foto Wouter Schenk

   Supertramp-saxofonist John Helliwell komt exlcusief naar Nederland om op te treden met zijn favoriete pianist: Egbert Derix. Ze spelen eigen werk en nieuw werk, speciaal voor dit project geschreven gaat in première.
   John Helliwell heeft als saxofonist van Supertramp een solide reputatie. Denk aan zijn aanstekelijke klarinetspel op ‘Breakfast in America’ en de legendarische saxsolo’s op songs als ‘It’s raining again’, ‘Logical song’ en ‘Crime of the Century’. Het is ook Helliwell die met zijn typisch Brits gevoel voor humor nog altijd de aankondigingen doet bij de concerten van Supertramp.
   Helliwell is een liefhebber van Derix’ Searing Quartet. Beide mannen ontmoeten elkaar op verzoek van Helliwell voor het eerst in Amsterdam, een paar jaar geleden. Helliwell verzuchtte toen al een pianist voor een geplande tour in Frankrijk te hebben, anders had hij graag Egbert op die plaats gezien.

   Helliwell houdt van akoestische jazz, dat hoor je ook bij Supertramp. Hij heeft een eigenjazz-ensemble, Crème Anglaise, waarin o.a. Mark Hart (Crowded House) toetsen speelt. In die zin is de combinatie van Helliwell en Egbert Derix niet zo vreemd. Derix’ spel en composities bewegen zich op het vlak van de jazz en popmuziek. Derix bracht dit jaar overigens samen met zanger Iain Matthews de cd ‘In the Now’ uit op het wereldberoemde jazzlabel VERVE.
   Tijdens dit concert vooral werk van Searing Quartet, Crème Anglaise en nieuw werk, dat door Helliwell & Derix speciaal voor deze gelegenheid is gecomponeerd.
   Quartet Mede Searing Quartet-leden Sjoerd Rutten (drums) en Norbert Leurs (contrabas) vormen de ritmesectie bij deze concerten. Tevens zal zangeres Joosje Jochems een gastrol vervullen. Ze studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie, won de Jacques de Leeuw prijs, en heeft zich ontwikkeld tot een ware soul diva.

   website John Helliwell
   website Egbert Derix

   zo 24 nov ’13, 17:30

   Maarten Westra Hoekzema

    

   entree
   kortingsprijs
   € 15
   € 12,50
   De Verleiding van Maarten Westra Hoekzema – de topper op De Parade.
   Als coach en inspirational speaker vertelt Maarten ons hoe hij van de loser die hij was (een acteur die gedumpt werd door zijn vriendin) transformeerde in een absolute winnaar met een droomjob en gewild door alle vrouwen. En dat kunnen wij allemaal bereiken!

   Maarten Westra Hoekzema (1980) stond op zijn negentiende in de finale van het Leids Cabaretfestival. In 2005 won hij met de monoloog Soms schrik ik van mezelf op Theater aan Zee de KBC prijs voor beste jonge maker. Met zijn Vlaamse theatercollectief UNM maakte hij onder meer Bye Bye Buchenwald en Tussen hond en wolf.
   Hoekzema omschreef zichzelf eerder als ´een simpele jongeman van bijna dertig met een doorsnee intellect en gangbare twijfels.´ Een omschrijving die uitblinkt in eenvoud, net als zijn voorstellingen. En … hij werd gecoached door Maarten van Roozendaal.

   lees meer
   THEATERKRANT: … aangenaam verwarrende inzet van ironie …
   ZOVEELTONEEL: Hoe lang nog, eer mensen dit echt gaan proberen en dit soort voorstellingen geen standup comedy meer zullen zijn, maar realiteit?
   THEATERFESTIVAL: Net voor het eind der tijden, heeft hij door wat we nodig hebben om paradijselijk te leven.

   website Maarten Westra Hoekzema

   ma 25 nov ’13, 20:15

   Walt Wilkins & The Mystiqueros

   begeleidingsband van Sam Baker

   entree
   kortingsprijs
   € 16,00
   € 12,00
   foto: Ronald Rietman

   foto: Ronald Rietman

   Als songwriter, zanger, producer en bandleider werkte Walt Wilkins tien jaar in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green. Zelf wordt hij wel vergeleken met andere grote troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt.
   In Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van de hier erg populaire Sam Baker, met wie hij ook diverse keren in Nederland tourde.

   Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest, keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas. Daar creëerde hij met zijn banThe Mystiqueros een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een prachtige verzameling getalenteerde muzikanten en songwriters. De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar ook geïnspireerd op de soul, en kent daarnaast invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues. Kortom, een bonte verzameling muzikale geesten die oorspronkelijke liedjes vertolken (naast een enkele goedgekozen cover) op een aanstekelijke en zeer geïnspireerde manier.
   Het in mei verschenen Mystiquero-album ‘Wildcat Pie & The Great Walapateya’ is als voorproefje alvast fantastisch, met maar liefst 17 heerlijke nummers. Country- en folkrock van grote klasse, met hier en daar een verstilde parel ertussendoor.

   De muzikale backbone van de band komt nu naar Nederland, in de bezetting van Walt Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small en ‘oudgediende’ Jimmy Davis (Memphis, Tenessee), die in de jaren ’80 bekendheid genoot als MTV-rockster. Tijdens de tour zal Bart de Win, het Nederlandse lid van de Mystiquero-familie, de band bijstaan op toetsen en accordeon.

   website Walt Wilkins
   website Bart de Win

   foto: Ronald Rietman

   di 26 nov ’13, 20:15

   Ernst Jansz – Gideons droom

   een selectie in krontjong

   entree
   kortingsprijs
   € 22,50
   € 18,50
   illustratie: Peter van Dongen

   illustratie: Peter van Dongen

   Ter gelegenheid van de heruitgave van zijn eerste roman, Gideons droom (1983/2013), heeft Ernst Jansz een cd samengesteld met krontjongversies van een aantal van zijn mooiste liedjes.
   Natuurlijk zijn dat de liedjes met een Indisch thema van zijn solo-cd’s De overkant (2000) en Molenbeekstraat (2006), maar daarnaast is Jansz speciaal opnieuw de studio ingegaan voor uitvoeringen in krontjong van “Rumah saya” en “Tijd genoeg”, liedjes uit de Doe Maar-tijd, de tijd waarin Gideons droom is geschreven. Op de cd staan zelfs niet eerder verschenen krontjongvariaties van door Jansz vertaalde Dylan-songs (Dromen van Johanna, 2010).
   Het gaat om een uniek en eenmalig concert, waarbij Ernst Jansz muzikaal wordt ondersteund door een uitgebreide gelegenheidsband, bestaande uit Guus Paat, Richard Wallenburg, Robert Schra, Monique Lansdorp en Aili Deiwiks.
   Omdat niet iedereen weet wat krontjong is, zal muziekwetenschapper Lutgard Mutsaers een korte lezing houden over deze muziekstijl, die door de Indische Nederlanders is meegenomen uit Indië. Binnenkort komt haar boek, Roep der Verten. Krontjong van roots naar revival, uit.

   Website Ernst Jansz

   Op verzoek van Ernst serveren we voorafgaand een Indisch buffet. Schuif tussen 18.45 en 19.15 uur aan. De prijs hiervoor bedraagt
   € 15,- . Opgeven via info@beauforthuis.nl

   vr 29 nov ’13, 20:15

   40+ dance party

   ook voor smaakvolle dertigers

   entree
   € 10

   sluiting 1.30 uur


   MEËETEN?
   v.a. 19.00 uur serveren wij 40plus menu: soep, salade met friet en Ben& Jerry voor 15 euro. reserveren gewenst. info@beauforthuis.nl

   Het leukste 40Plus feest van Nederland.

   • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
   • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
   • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
   • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
   • met masseurs op de dansvloer en special act
   • waar je niet in de rij hoeft te staan
   • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
   • waar je kunt parkeren met je auto
   • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
   • met masseurs op de dansvloer en special act

   Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis. Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc.

   website Dixo Balthazar
   website 40PlusParty
   40PlusParty op Facebook

   za 30 nov ’13, 20:15

   Tim Knol

   solo

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 13,50
   foto: Jens van der Velde

   foto: Jens van der Velde

   Een overwacht solo-optreden van Tim Knol in het Beauforthuis.

   Tim Knol is terug met met zijn derde plaat, Soldier On. Na veel reizen, fotograferen en muziek schrijven heeft Tim de afgelopen maanden hard gewerkt aan de opnames zijn nieuwe album. Tim produceerde de plaat zelf: ‘Meer dan ooit voelt dit als de plaat die ik moest maken. En ben ik enorm trots nu hij af is.’

   Op veler verzoek is er nu de mogelijkheid voorafgaand aan het concert bij ons kunt eten.
   We serveren tapashapjes voor 3 euro stuk zoals: friet, quiche, salade en bittergarnituur.
   Dit serveren we vanaf 18.45 uur.

   website Tim Knol

   do 5 dec ’13, 20:15

   Raymond van het Groenewoud

   Bijna volwassen

   entree
   kortingsprijs
   € 35,00
   € 27,50
   foto: Els Malfliet

   foto: Els Malfliet

   vrijkaarten niet geldig!

   Raymond is geworden wat hij was: altijd al wijzer en altijd jong!
   Als jonge zestiger kan hij rijp aangrijpend zingen over dit bestaan, maar liefst van al leeft de zanger zich uit, gaat hij er flink tegenaan. Bijgestaan door drummer Cesar Janssens, bassist Mich Verbelen, Pieter Van Bogaert op orgel en accordeon en Leander van het Groenewoud, veelzijdige zoon van de vader en helemaal ingespeeld als jongste lid, toont Raymond z’n woeste meerderjarigheid, zelf volgroeid op gitaar, én mondig, met zijn onverbeterlijke tekst. Samen laten ze zich gaan.
   De band beheerst het repertoire zo volkomen dat Raymond zich avond aan avond naar eigen goesting een nieuwe lijst kan dromen …
   De oudere jongere slaat z’n vleugels uit, tijd dat U op gaat passen, want Raymond is back, en hij is bijna volwassen!

   Raymond van het Groenewoud: zang, gitaar, keyboard • Leander van het Groenewoud: zang, keyboard, percussie • Cesar Janssens: drums • Mich Verbelen: bas • Pieter van Bogaert: hammond

   website Raymond van het Groenewoud

   vr 6 dec ’13, 20:15

   Canto Ostinato op marimaba, harp en piano

   vooraf hang & Harp concert

   entree
   kortingsprijs
   € 17,50
   € 15,00

   Een uniek concert in een loungeomgeving. Het publiek zit niet op stoelen, maar ‘hangt’ op loungebanken, krukjes, kleden en kussens.

   Voor de pauze nemen Peter Elbers & Annemieke Ijzerman je mee op een’n verrassende reis door een nieuwe klankwereld van hang en harp! De hang is een spraakmakend nieuw muziekinstrument. Iedereen die de hang een keer live heeft gehoord is zeer onder de indruk.
   Na de pauze de ‘Canto Ostinato Marimba+’ met twee marimba’s, harp en piano. Marimba’s worden zowel in volksmuziek als in klassieke muziek gebruikt. Een marimba heeft een warme en volle klank die uitstekend combineert met andere ‘oude’ klassieke instrumenten als piano en harp. Waarbij wellicht de harp vooral iets mysterieus heeft; een omfloerst geluid van tokkelende snaren zichtbaar op een rij.

   Esther Doornink en Peter Elbertse (marimba’s), Annemieke IJzerman (harp) en Mickey Wagner (piano)

   za 7 dec ’13, 20:15

   40 plus dance party

   extra jubileum editie

   entree
   € 10
   De tweede jubileumeditie van de 40PLusParty! Ook voor smaakvolle dertigers!
   Deze keer met de crazy Elvis Show. lekker dansen tot 1.30 u

   LET OP: MUNTEN UITSLUITEND PER PIN VERKRIJGBAAR!

   Kijk hier voor de feestfoto’s van de 40plusparty van vorige week

   KOM EERST (v.a. 19.00 u) LEKKER STAMPOTBUFFET ETEN:Oud Hollandsche zuurkool, Winterse boerenkool, Rookworsten, Grove mosterd € 12,50 .SVP VOORAFGAAND RESERVEREN INFO@BEAUFORTHUIS.NL

   • met de goede muziek van de jaren 70 tot nu!
   • met biologische / fairtrade hapjes, drankjes
   • met zo’n 200 sociale en fijne mensen
   • met heerlijke tappas voorafgaand aan het feest
   • met soms masseurs op de dansvloer en special act
   • waar je niet in de rij hoeft te staan
   • met DJ’s die ingaan op verzoekjes
   • waar je kunt parkeren met je auto
   • in een mooi oud kerkje en goede akoestiek
   • met dikwijls masseurs op de dansvloer en special act

   Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in het Beauforthuis. Er wordt gedraaid in blokken, dus voor ieder wat wils. Met ieder uur een of twee blokken classics, New Wave, Huidige top40, Jaren 90, tropisch, etc.

   website Dixo Balthazar
   website 40PlusParty
   40PlusParty op Facebook

   zo 8 dec ’13, 17:30

   De geest van Brel

   Micheline van Hautem & Bruno Brel

   entree
   kortingsprijs
   € 19,50
   € 16,00
   foto Marie Biebucyk en Elsa Hucki

   foto Marie Biebucyk en Elsa Hucki

   Vandaag zal de geest van Jacques Brel neerdalen in het Beauforthuis, een plek waar hij vast wel een zielsverwantschap mee had gevoeld. In de stem van zijn volle neef Bruno Brel hoor je onmiskenbaar de ziel van de grote meester. Juist omdat de rustige en robuuste Bruno niet op Jacques lijkt krijg je geen flauwe imitatie: Micheline & Bruno behouden en eren de kern van Brels liederen, maar voegen er hun eigen emoties aan toe.
   Op 9 oktober 1978 overleed Jacques Brel. Zijn passionele liederen zijn ook 35 jaar na zijn dood nog altijd even krachtig, groots en meeslepend. Zijn universele poëzie en melodieën raken nog immer ieders hart.
   Bruno Brel tourt al jaren in en buiten Frankrijk waarbij hij zowel zijn eigen repertoire brengt als dat van zijn nonkel. Bruno en Micheline worden begeleid door Guus Westdorp (vleugel).

   Bekijk en beluister het prachtige Moribond van de grote meester zelf (1963, Knokke) en het laatste concert dat Brel in Nederland gaf, in Bergen.

   website Bruno Brel
   website Micheline van Hautem

   do 12 dec ’13, 20:15

   Noorderlicht – componisten uit Scandinavië

   De Bezetting Speelt

   entree
   kortingsprijs
   € 15,00
   € 12,50
   Carl Nielsen – Serenata in Vano
   Johan Kvandal – Kwintet voor Hardanger Vedel en strijkkwartet
   Carl Nielsen – Blaaskwintet
   Jean Sibelius – Serenade
   Jean Sibelius – Menuet

   meer informatie volgt later

   website De Bezetting Speelt

   do 19 dec ’13, 20:15

   Dayna Kurtz solo

   Secret Canon Vol. 1

   entree
   kortingsprijs
   € 20
   € 15

   Dayna’s nieuwe album ‘Secret Canon Vol 2” staat vol prachtige oude, obscure nummers, aangevuld met twee nieuwe songs van Dayna zelf.

   In 2003 trad Dayna bij ons op en vlak daarvoor prees NRC haar de hemel in. Dit betekende haar defitieve doorbraak in Nederland en had ze bij ons haar eerste uitverkocht zaal.
   Dayna Kurtz heeft de stem van een oude jazz-diva , de dramatiek à la Tom Waits en Marianne Faithfull. Ze is een verbluffend goede (akoestisch) gitariste, die een mix van jazz, folk en pop kan spelen, ver boven de kwaliteiten van vele andere solo-artiesten.

   Voor Dayna begon aan de opnames van haar album ‘Secret Canon Vol. 1’ luisterde ze constant naar ‘Night Beat’ van Sam Cooke. Die invloed is duidelijk aanwezig, maar wat deze cd zo uniek maakt is haar zoektocht langs de Amerikaanse muziek. Ze heeft, naast het eigen ‘Not The Only Fool In Tow’n, negen volstrekt obscure maar ijzersterke liedjes gevonden. Van Floyd van de doo wop groep The Blenders, het is allemaal even verrassend.

   website Dayna Kurtz

   vr 20 dec ’13, 20:15

   Eric Vaarzon Morel & Leoni Jansen

   Santiago

   entree
   kortingsprijs
   € 16,50
   € 12,50
   foto:Merlijn Doomernik

   foto:Merlijn Doomernik

   Eric Vaarzon Morel en Leoni Jansen vinden elkaar in hun grote liefde voor muziek. In een zoektocht naar de oorsprong van de muziek die hen bindt, reizen ze in Santiago elkaar tegemoet. Hij neemt in het diepste zuiden van Spanje – de bakermat van de flamenco – de Zilverroute vanuit Sevilla; zij bereist de oeroude pelgrimsroute vanuit het Keltische noorden. Ze treffen elkaar uiteindelijk in Santiago de Compostela, één van de oudste bedevaartplaatsen van Europa, vóór 1492 nog gelegen aan de rand van de wereld.
   Wat brengt hen samen, wie gingen hun voor, en waar staan ze nu zelf, in de muziek en in hun leven? Zij hopen het te vinden op weg naar Santiago de Compostella, waarheen zo velen, voor zo lang, in een spirituele zoektocht naartoe zijn getrokken.
   Een programma dat het aardse verbindt met het mystieke, over oude wegen, langs dichters, schilders en schrijvers, over christelijke, Moorse en heidense paden van pijn en troost.
   Een theater/muziekprogramma in Nederlands, Engels, Spaans en Keltisch.

   KRO Radio Hemelbestormers
   Zondag 20 oktober waren Leoni Jansen & Eric Vaarzon Morel te gast in het radioprogramma Hemelbestormers van KRO Radio. Leoni en Eric vertellen over het theaterconcert en spelen het nummer ‘Chove en Santiago’. Je kunt de uitzending terug luisteren.

   website Eric Vaarzon Morel
   website Leoni Jansen

   zo 22 dec ’13, 11:00

   Kerstconcert Concerto Cherise

    

   entree
   € 11

   Een Kerst-concert van Concert Cherise:
   Mendelssohn – Jauchzet dem Herrn
   Mendelssohn – Denn er hat seinen Engeln befohlen über dir
   Mendelssohn – Deutsche Liturgie: Kyrie
   Mendelssohn – Deutsche Liturgie: Ehre sei Gott
   Mendelssohn – Deutsche Liturgie: Sanctus
   Britten – A Ceremony of Carols
   Sweelinck – Hodie Christus natus es

   Bartholomew – Little Innocent Lamb
   Noble Cain – Ezekiel Saw de Wheel
   Burleigh – My Lord, What a mornin’
   Halloran – Witness
   Toebosch – Nu sijt willekome
   Preatorius – Es ist ein Ros entsprungen
   Gritton – Follow that Star
   Gritton – Have yourself a merry little Christmas
   Coot / Gritton – Santa Claus is coming to town

   website Concerto Cherise

   zo 22 dec ’13, 17:30

   Robert Jan Stips

   SOLO

   entree
   kortingsprijs
   € 16,00
   € 11,00

   HET PUBLIEK DRAAIT AAN HET SUPER SONG WHEEL! ‘Solo’ doet Robert Jan Stips, die speelde in Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo en Transister, een greep uit zijn meer dan 300 liedjes. Geef uw eigen verzoeknummer door per e-mail aan info@stips.net!

   di 24 dec ’13, 20:15

   Kerst met Eric Vaarzon Morel

   solo-flamenco met om 18.45 u een boswandeling

   entree
   kortingsprijs
   € 12,50
   € 10

   Van 18.45 utot 19.45 u een boswandeling om alle beslommeringen achter je te laten.
   Daarna erwtensoep met roggebrood, oude kaas en mosterd te koop.

   Flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel verzorgt dit jaar de kerstnacht, die van oudsher staat in het teken van bezinning en ontmoeting tussen culturen. Een bijzonder concert dat oud en jong zal aanspreken.

   De flamencomuziek is per definitie een muziek die vele culturen in zich herbergt: van de zigeuners, de Joodse vluchtelingen, de Moren, de slaven, de soefies. Maar natuurlijk is ook Zuid Amerikaanse en Arabische invloed te herkennen.

   Het concert van Eric is een meditatieve zoektocht naar de oorsprong van deze culturen.

   website Eric Vaarzon Morel

   di 24 dec ’13, 23:00

   Kerst met Eric Vaarzon Morel

   solo-flamenco met om 21.30 u een boswandeling

   entree
   kortingsprijs
   € 12,50
   € 10

   Van 21.30 utot 22.30 u een boswandeling om alle beslommeringen achter je te laten.
   Daarna erwtensoep met roggebrood, oude kaas en mosterd te koop.

   Flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel verzorgt dit jaar de kerstnacht, die van oudsher staat in het teken van bezinning en ontmoeting tussen culturen. Een bijzonder concert dat oud en jong zal aanspreken.

   De flamencomuziek is per definitie een muziek die vele culturen in zich herbergt: van de zigeuners, de Joodse vluchtelingen, de Moren, de slaven, de soefies. Maar natuurlijk is ook Zuid Amerikaanse en Arabische invloed te herkennen.

   Het concert van Eric is een meditatieve zoektocht naar de oorsprong van deze culturen.

   website Eric Vaarzon Morel

   do 26 dec ’13, 14:00

   Jeroen van Veen speelt Einaudi (1)

   het eerste van 6 concerten met het volledige werk van Ludovico Einaudi

   entree
   kortingsprijs
   € 15
   € 10
   foto: Sandra Mol

   foto: Sandra Mol

   De prachtige muziek van o.a. Intouchables live gespeeld in het Beauforthuis.

   De muziek van de italiaanse componist Ludovico Einaudi is wereldwijd een sensatie en vooral bekend van internationaal bekroonde films als Intouchables en Black Swan. Met zijn gevoelige pianomuziek laat hij menig hart sneller kloppen. Zijn nieuwe cd staat met stip op 1 in iTunes.

   Complete Einaudi (2013/2014)
   Jeroen van Veen speelde in de afgelopen zomer een recital met werken van Einaudi. Hij heeft onlangs (deels met Sandra van Veen samen) het volledige pianowerk van deze componist opgenomen. Deze 91 composities zullen ze in een serie van 6 concerten allemaal gaan uitvoeren in het Beauforthuis. Deze hele serie met Complete Einaudi is de opmaat voor de zomerworkshop van Achter de linie, waarin de kinderen worden getraind in pianomuziek.

   26 dec 2013
   concert 1: Le Onde & Eden Roc (1)

   27 dec 2013
   concert 2: Eden Roc (2) & I Giorni

   23 feb 2014
   Una Mattina

   13 apr 2014
   Divenire

   11 mei 2014
   Nightbook

   1 juni 2014
   In a time laps

   website Jeroen van Veen

   vr 27 dec ’13, 20:15

   Jeroen van Veen speelt Einaudi (2)

   het tweede van 6 concerten met het volledige werk van Ludovico Einaudi

   entree
   kortingsprijs
   € 15
   € 10
   foto: Sandra Mol

   foto: Sandra Mol

   De prachtige muziek van o.a. Intouchables live gespeeld in het Beauforthuis.

   De muziek van de italiaanse componist Ludovico Einaudi is wereldwijd een sensatie en vooral bekend van internationaal bekroonde films als Intouchables en Black Swan. Met zijn gevoelige pianomuziek laat hij menig hart sneller kloppen. Zijn nieuwe cd staat met stip op 1 in iTunes.

   Complete Einaudi (2013/2014)
   Jeroen van Veen speelde in de afgelopen zomer een recital met werken van Einaudi. Hij heeft onlangs (deels met Sandra van Veen samen) het volledige pianowerk van deze componist opgenomen. Deze 91 composities zullen ze in een serie van 6 concerten allemaal gaan uitvoeren in het Beauforthuis. Deze hele serie met Complete Einaudi is de opmaat voor de zomerworkshop van Achter de Linie, waarin de kinderen worden getraind in pianomuziek.

   26 dec 2013
   concert 1: Le Onde & Eden Roc (1)

   27 dec 2013
   concert 2: Eden Roc (2) & I Giorni

   23 feb 2014
   Una Mattina

   13 apr 2014
   Divenire

   11 mei 2014
   Nightbook

   1 juni 2014
   In a time laps

   website Jeroen van Veen

   ma 30 dec ’13, 12:00

   Multicul popworkshop

   voor jongeren vanaf 12 jaar

   entree
   € 10
   foto: Maarten Mooijman

   foto: Maarten Mooijman

   In de kerstvakantie kan je een middag lang onder de vleugels van artiesten en muziekdocenten bij ons muziek maken. Leer, proef en probeer uit. Voor iedereen die graag met muziek bezig is, op welk niveau dan ook. Heb je een instrument? Neem hem mee!

   Van 12.00 tot 18.00 uur ga jullie aan de slag met zang, drums, percussie, maar ook andere instrumenten komen aan bod. Daarna gaan we met zijn allen een hapje eten en ter afsluiting is er om 20.15 uur een gezamenlijk optreden. Deelnemers aan de workshop ontvangen twee vrijkaarten.

   Workshopleiders:

   Miss Casita – Deze Marokkaans/Spaanse soulzangeres stond in het voorprogramma van Beyoncé en trad veelvuldig in het Beauforthuis op met o.a. flamencogitarist Eric Vaarzon Morel

   Toon Oomen – Drumdocent Zeister Muziekschool en drummer van Gumbo Night

   Drumdrumdrum.nl – drumschool opgericht door de Antilliaanse percussionist Roel Calister, vaardigt een docent af die je alles kan bijbrengen over Zuid-Amerikaanse ritmes.

   AANMELDEN:
   Mail ons je naam, telefoonnummer, leeftijd en of en zo ja, welk instrument je bespeelt.


   ma 30 dec ’13, 20:15

   Multicul popconcert

   presentatie van de Multicul Popworkshop

   entree
   kortingsprijs
   € 7,50
   € 5,00
   Een middag lang hebben jonge mensen onder de vleugels van artiesten en muziekdocenten met elkaar muziek gemaakt tijdens de Multicul Popworkshop. Vanavond hoor je hiervan het resultaat. Zij treden op, onder leiding van Miss Casita (Marokkaans/Spaanse soulzangeres stond in het voorprogramma van Beyoncé), Toon Oomen (drumdocent van de Zeister Muziekschool en drummer van de band Gumbo Night) en Vernon Chatlein (percussionist van de Antilliaanse band Kuenta i Tambu).

   Kom eerst lekker bij ons eten, schuif daarna aan in de zaal en laat je verrassen door de resultaten van de Multicul Popworkshop.

   Deelnemers aan de workshop ontvangen twee vrijkaarten.

   di 31 dec ’13

   Oud & Nieuw dansfeest

   met Dixo Ballthazar

   entree
   € 15
   Weet je ook nog niet wat je wilt gaan doen met Oud en Nieuw? Thuis blijven is het net niet. Nodig al je vrienden via facebook uit en kom naar het Oud en Nieuw dansfeest in het Beauforthuis.
   We tellen graag met jou en je vrienden in het Beauforthuis af naar 0.00 uur.

   Beauforthuis en Dixo Balhazar organiseren een Oud en Nieuw Beauforthuis dansfeest met special act en vooral goede dansmuziek (OUD EN NIEUW).
   Het Oud en Nieuw Dansfeest wordt een avond feesten en dansen met 200 gezellige en sociale mensen op herkenbare hits van de jaren 60 tot nu. Er wordt gedraaid in blokken met jaren 60,70, 80, 90, 2000 en huidige Top40.

   Beauforthuis vindt het belangrijk dat vrienden en familie een fijne plek hebben om samen oud en nieuw te vieren. Daarom zijn op dit feest (oudere) kids ook welkom. (Als ze mogen opblijven tot 1 of 2 uur).
   Zaal is open van 20.00 tot 2.00 uur.
   De DJ’s spelen in op verzoekjes en draaien ieder uur uiteenlopende blokken met muziek van de jaren 60 tot nu. Van New Wave tot Soul, Funk, huidige Top40 en Tropische muziek. Verzoekjes zijn deze avond van harte welkom.