zo 8 jan ’12, 12:00

Jip & Janneke (3-8 j)

Rijn & Trijn

entree
kortingsprijs
€ 8,50
€ 5,00
Jip en Janneke, wereldberoemd dankzij Annie M.G. Schmidt, vieren vandaag de verjaardag van de pop, ze maken een vliegtochtje, gaan trouwen en moeten naar de dokter.
De voorstelling werd in 2005 gemaakt op verzoek van het Fruitteeltmuseum in Kapelle, de plaats waar Annie M.G. Schmidt geboren werd en opgroeide.
Het clownsduo Rijn & Trijn uit Oosterland met Reint Laan en Cécilia Meinders, spelen Jip en Janneke met als leidraad de bekende verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt. De voorstelling is gemaakt voor kinderen van 3 tot 8 jaar, maar is ook een aanrader voor volwassenen.

zo 8 jan ’12, 14:00

Speuren naar de jagers van het bos

Zoek de roofdieren in boswachterij Austerlitz

Staatsbosbeheer nodigt je uit om op zondag 8  januari om 14.00 uur mee te speuren naar de jagers van het bos.

Een roofdier is te herkennen aan het gebit, waarmee hij zijn prooi kan verscheuren. In boswachterij Austerlitz behoren de vos en de boommarter tot deze soort. In de winter zijn deze alleseters hoofdzakelijk aangewezen op dierlijk voedsel. Vruchten zijn er immers niet. Gelukkig zijn er wel muizen, in vele soorten en maten. Daarvan profiteren ook de roofvogels en de bosuil, die in de boswachterij actief zijn. In de winter zijn de sporen hiervan zichtbaar.

De wandeling start om 14.00 uur vanaf het Beauforthuis aan de Woudenbergseweg 70 in Austerlitz. De kosten bedragen €4,00 pp en kinderen €2,-, ter plaatse te voldoen.

zo 8 jan ’12, 17:30

Jan Akkerman & band

Neerlands grootste gitarist geeft groots concert

entree
kortingsprijs
€ 25,00
€ 21,00
Stel je een gitarist voor die speelde met muzikanten als Claus Ogerman, Alan Price, Herman Brood, Peter Banks, Charlie Byrd en Ice-T. Je kunt vast niemand anders bedenken dan Jan Akkerman. Gedurende zijn vijftigjarige carrière heeft hij bijna alles gedaan wat binnen de muzikale mogelijkheden behoort.
Nu zet hij met zijn eigen band een warme en ‘vette’ sound neer, zonder dat het klinkt alsof een gitarist over de platen van een DJ staat te spelen. Resultaat: CU.
Volgens Jan: “It swings and it grooves. It gives a horse the hic-ups!”

website Jan Akkerman

zo 15 jan ’12, 15:00

De Vries & De Vries ondernemerscabaret

tapas, hotdogs en erwtensoep vanaf 15.00 uur

Twee ondernemers verwerken de kredietcrisis in 20 liedjes en een serie extra goedkope grappen.

De Vries & De Vries op FaceBook

Vanaf 15.00 uur kun je bij ons een bordje tapas krijgen, hotdogs of een lekkere kom erwtensoep.

Twee ondernemers verwerken de kredietcrisis in 20 liedjes en een serie extra goedkope grappen.

za 21 jan ’12, 20:15

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

Uitverkocht – extra concert op 19 februari

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

Extra concert op zondag 19 februari.

zo 22 jan ’12, 17:30

Latin & Bach op gitaar

gitarist Enno Voorhorst vervangt Kees Hülsmann & Arne Werkman

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50
Wegens ziekte kan het concert van Kees Hülsmann en Arne Werkman niet doorgaan. In Enno Voorhorst treft u de perfecte vervanging.

Voorhorst speelt vanmiddag muziek van Zuid-Amerikaanse componisten als Villa-Lobos, Moreno-Torroba, Barrios Mangoré en van Bach. Voorhorst won in 1992 de Nederlandse Gitaarprijs. Hij speelt concerten in Europa en van Azië tot Zuid-Amerika, ook is hij regelmatig te gast op internationale festivals.
Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen. Rico Stover, Barrios kenner bij uitstek, schreef: ”The CD Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.”

Voorafgaand aan het concert kun je van 15.15 tot 16.45 uur mee met een stiltewandeling door de bossen rondom het Beauforthuis. De wandeling wordt begeleid door mindfulness trainer Willem de Groote (certificatie zie www.vmbn.nl). Deelnamekosten zijn € 5 en er is plek voor max. 15 bezoekers per wandeling. Reserveren kan via willemdegroote@hccnet.nl of tel 0653179044


vr 27 jan ’12, 20:00

Uilen in de nacht bij Staatsbosbeheer

theatercafé open va 19.00 uur

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 2,50

Het bos is het dan donker en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Maar voor deze gelegenheid maakt Staatsbosbeheer een uitzondering. Want we laten je graag kennis maken met de uil en dat is nou eenmaal een nachtdier.

Als het donker wordt en veel dieren in het bos gaan slapen, wordt de uil wakker. Je hebt een goede kans om deze avond uilen te horen roepen! De prachtige roep van het mannetje dat zijn territorium verdedigt of de schrille schreeuw van het vrouwtje vormen een indrukwekkend geluid! En met een beetje geluk zien we in het open veld of in een brede laan zijn schim, terwijl hij jaagt op voedsel.

Tijdens de excursie vertellen we je meer over deze geheimzinnige vogel, die een vaste bewoner is van de boswachterij. De wandeling start om 20.00 uur vanaf onze parkeerplaats. Ons theatercafé is open voor koffie met appeltaart en erwtensnert

U hoeft niet te reserveren. U kunt afrekenen bij de boswachter.

za 28 jan ’12, 20:15

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

Uitverkocht – extra concert op 19 februari

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50


Extra concert op zondag 19 februari.

zo 29 jan ’12, 17:30

Robert Jan Stips

Solo 2012

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Robert Jan Stips vaart vanaf de jaren ‘70 een constante koers van oorspronkelijke muzikaliteit, via bands als Supersister, Nits, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge.
Vandaag zingt hij een selectie uit zijn 300 liedjes in verrassende versies op het instrument waar de meeste ook op ‘geboren’ zijn: puur aan de piano. Onverwachte covers, nieuw werk, anekdotes, verhalen, in een niet gelikt programma.
Geen avond is hetzelfde, het publiek heeft met tevoren opgegeven verzoeknummers*flinke invloed op de set!
Mail je favoriete nummers naar Robert Jan (info@stips.net) en stel zelf dit programma samen. De nummers moeten wel Stips-gerelateerd zijn, dus ooit door RJ gespeeld of opgenomen.

website Robert Jan Stips
een interview met Robert Jan

za 4 feb ’12, 18:00

Ladies Only

Marrakech Night met Orkestra Hamouda Slawi, DJ Noor en buikdanseres Aisa Lafour

entree
€ 10,00
Marrakech is de tweede stad van Marokko, schitterend gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. Een kleurrijke en opwindende stad, waar vanalles gebeurt. Zo ook vanavond op deze ladies night. Alleen vrouwen zijn welkom, van welke afkomst dan ook.

We ontvangen het Orkestra Hamouda Slawi, die het al tijdens eerdere ladies nights iedereen op de dansvloer kreeg. Ze treden op met zangeres Sanae Abdou. Buikdanseres Aisa Lafour (wereldkampioen) geeft een geweldige show en DJ Noor draait de dansbaarste Arabische plaatjes.

En als altijd zijn er de heerlijkste hapjes verkrijgbaar en er is verse muntthee.

Website Orkestra Hamouda Slawi
Website Aisa Lafour


zo 5 feb ’12, 17:30

Ernst Reijseger – Harmen Fraanje – Mola Sylla

bij Gerti Bierenbroodspot

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 11,00
foto Krijn van Noordwijk

foto Krijn van Noordwijk

Vandaag de opening van de expo van Gerti Bierenbroodspot en wie kan dat beter verzorgen dan bevriend cellist Ernst Reijseger, die vanmiddag speelt?!

Wie Ernst Reijseger heeft zien spelen, wil dat nog een keer meemaken. Wie eenmaal de West-Afrikaanse ritmes van Mola Sylla heeft gehoord, weet dat verslaving op de loer ligt. Harmen Fraanje was een wonderkind op de piano, is dat eigenlijk nog steeds én is een gevestigde naam geworden. Laat je kans op een concert van dit supertrio niet lopen. Het komt voor dat ze elkaar na afloop van de set verbijsterd aankijken: “Hebben wij dit gedaan?” Muziek kan met je op de loop gaan.
De nieuwsgierigheid naar wat de piano allemaal kan, heeft Harmen na het conservatorium niet verlaten. Hij gaat zitten, zet zijn handen aan de toetsen en je hoort meteen: dit klopt – ook al klinkt het in eerste instantie misschien niet vertrouwd. Zijn uitdaging en inspiratie zoekt hij in vele richtingen en stijlen.
Ernst Reijseger is een entertainer en groot improvisator, die je bij de eerste tonen al herkent. Er is er maar één die zo klinkt. Hij beheerst zijn cello compleet en kan er daarom alle kanten mee uit: jazz, filmmuziek, wereldmuziek – of welk etiket je er ook op wilt plakken.
Mola Sylla is een begenadigd musicus uit Dakar, Senegal. Een vriend overtuigde hem zijn oude beroep timmerman achter zich te laten en de muziek in te gaan. Hij kan alles met zijn stem en met een aantal West-Afrikaanse instrumenten die in Europa niet echt bekend zijn. Eén daarvan is de m’bira, een soort duimpiano.

Reserveer op tijd en laat je overrompelen.

Ernst Reijseger – cello; Harmen Fraanje – piano; Mola Sylla – zang, xalam, kongoma en m’bira

website Ernst Reijseger
website Harmen Fraanje
website Mola Sylla

live in het Bimhuis


do 9 feb ’12, 20:15

Raymond van het Groenewoud

Memoires van een balmuzikant

entree
kortingsprijs
€ 35,00
€ 32,50

UITVERKOCHT

foto: Joke Schot

foto: Joke Schot

Vanaf 16.00 uur is ons café open, er zijn hapas verkrijgbaar vanaf 17.00 uur.
Na feesten en verjaren komt al eens de kater
Maar voor Raymond is die voor later, want kijk:
Zijn liedbundel is zo rijk dat hij toch weer op toernee gaat
Met Gwen en Ben de bezige muziekhanden ineenslaat …
Gwen, accordeon/bandoneon en Ben, akoestische bas,
Waren er al heerlijk bij met Raymond & Lameirinhas
De sfeer en warmte die dat gaf, ’t was werkelijk straf !
Raymond wist toen: met die twee wil ik het zeker overdoen
Strelende arrangementen, hier en daar een nieuw nummer
En natuurlijk is er ook de gevoelige drummer:
Cesar Janssens maakt het viertal compleet
Dat naast Raymond dus Ben Faes en Gwen Cresens heet.
Prettige mensen, komt toch kijken
Dit kwartet zal Uw leven verrijken
Want jarig, ja, ‘t is mooi geweest,
Maar het leven is tenslotte één groot feest !

Raymond van het Groenewoud – zang, piano, gitaar, mondharmonica; Cesar Janssens – drums; Gwen Cresens – accordeon , bandoneon; Ben Faes – akoestische bas

website Raymond van het Groenewoud

zo 12 feb ’12, 12:00

Flamencosprookje (v.a. 6j)

Samba Salad speelt Flamenkita

entree
kortingsprijs
€ 11,50
€ 7,50
foto A. Rooymans

foto A. Rooymans

Cypressa moet van haar vader, een rijke koopman uit Cadiz, trouwen met een deftige familievriend. Zij wil dat niet en loopt weg. Dwalend door het bos ontmoet zij de liefde van haar leven, de houthakkerzoon Amato. Maar Bruja, de jaloerse bosheks lokt Cypressa in een val en betovert haar in een boom. Tot er op een dag een houthakker langskomt…

Een flamenco sprookje voor kinderen vanaf 6 jaar over de avonturen van een betoverde flamenco gitaar. Een mengeling van virtuoze gitaren, Spaanse en Nederlandse poëzie, vurige flamenco zang, elegante dans, knallend voetenwerk en lichtvoetige vertelkunst en dat allemaal in kindermaten. Een enorme uitdaging en een lang gekoesterde wens van de muziektheatergroep Samba Salad uit Bergen Noord-Holland.

Een betoverende voorstelling, totaal theater waar in heel veel valt te beleven. In de voorstelling zal het publiek horen, zien en voelen en zo besmet raken met het flamenco virus.

website Samba Salad

zo 12 feb ’12, 17:30

Anton Goudsmit – Estafest!

Bach meets Radiohead, Mingus meets Schönberg

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Vier van de meest eigenzinnige improvisatoren van dit moment in een ongewone bezetting van altviool, elektrische gitaar, piano en rieten. We hebben het over Anton Goudsmit, de expressieve gitarist van de Ploctones en New Cool Collective, muzikale omnivoor Oene van Geel, de kleurrijke altviolist van het Zapp String Quartet, Mete Erker, de überenergieke saxofonist van het Artvark Saxophone Quartet en lyrisch pianist Jeroen van Vliet van Eric Vloeimans’ Gatecrash.
De heren ontmoeten elkaar in zes verschillende duetten. Mingus meets Schönberg, gespeeld door een bassende sax in duel met een drummende viool, gevolgd door Bach meets Radiohead, gespeeld door een zingende piano op een bedje van Afrikaans gitaargetokkel. Hoezo eigenzinnig…
Anton Goudsmit won in 2010 de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste Nederlandse jazzprijs.

Anton Goudsmit – gitaar; Mete Erker – tenor- en sopraan sax, basklarinet; Oene van Geel – viool; Jeroen van Vliet – piano

website Estafest


do 16 feb ’12, 20:15

afgelast – ICP Orkest met Guus Janssen op orgel

 

AFGELAST

een concert van Kamperlinie – vrijkaarten niet geldig
Dit concert vindt plaats in de oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist.
de oosterkerk op Googlemaps

vr 17 feb ’12, 20:15

afgelast – ICP Orkest met Guus Janssen op orgel

 

AFGELAST

een concert van Kamperlinie – vrijkaarten niet geldig
Dit concert vindt plaats in de oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist.
de oosterkerk op Googlemaps

za 18 feb ’12, 20:15

Hans Dorrestijn

Best of Hans

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

foto: Bert Andree

foto: Bert Andree

Eind 2008 nam Hans Dorrestijn in Carré afscheid van de grote theaterzalen. Gelukkig is Hans niet voor het theaterpubliek verloren geraakt. Sinds eind 2010 heeft hij met ‘Het Buigen’ een indrukwekkende comeback gemaakt. Een voorstelling, die hij het liefst speelt in de wat intiemere zalen. In dit ‘Best Of Hans’ programma wordt u getrakteerd op de grappigste liedjes en de somberste conferences uit zijn theaterprogramma’s ‘Bofkont’, ‘Mooi van lelijkheid’, ‘Gesmolten ijsbergen’, ‘Pretpark’, ‘Cirkels’, ‘Liederen van wanhoop en ongeloof’, ‘Het naakte bestaan’ en natuurlijk ‘Na regen komt Dorrestijn’. De pers reageerde enthousiast. Zo schreef de Telegraaf: “… Via de geheimzinnige werking van de wetten der weeromstuit levert zijn kluts van zwartgalligheid en somberheid een smakelijke portie humor op…”

zo 19 feb ’12, 17:30

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal

extra concert

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

Iedereen kent Carel Kraayenhof van zijn optreden tijdens het koninklijk huwelijk. Hij trad eerder in het Beauforthuis op met zijn Sexteto Canyengue. We mogen blij zijn dat de Argentijnse Juan Pablo Dobal in Nederland woont. Hij behoort tot de internationale top van de pianisten en is Argentinië bekender dan in ons land. Hij heeft vaak in het Beauforthuis opgetreden; solo, met de Argentijnse bandoneonist Gustavo Toker en met Fernando Lameirinhas.
Dit wordt concert met veel avontuur, improvisatie, passie en natuurlijk Piazolla. En uiteraard GEHEEL AKOESTISCH.

Al om 15.00 uur gaat onze tapasbar open en verkopen we ook erwtensoep en hotdogs.

Website Carel Kraayenhof

Website Juan Pablo Dobal

za 25 feb ’12, 20:15

de passie van Eric Vaarzon Morel

flamenco-concert met Spaanse tapas

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 11,00
Eric Vaarzon Morel, Niti Ranjan Biswas en Maarten Ornstein

Eric Vaarzon Morel, de flamenco-gitarist met de open blik, behoort zonder meer tot de Nederlandse flamenco-top. Op zijn 16e vertrok hij naar Spanje, kreeg les van Paco Peña en oogstte veel lof van zigeuners in Madrid, waarmee hij speelde.
In zijn oorspronkelijke vorm was flamenco alleen bestemd voor een besloten groep. Vanaf begin deze eeuw is flamenco naar het theater gebracht. Eric zoekt aansluiting bij de jongste ontwikkelingen in Spanje. Juist door de aanwezigheid van percussie ontstaat er meer ruimte voor improvisaties. Daarbij heeft hij gevoel voor traditie én oog voor nieuwe ontwikkelingen.
Een hypnotiserend concert waar de flamenco-gitaar samensmelt met tabla en basklarinet.
Eric Vaarzon Morel speelt vanavond met basklarinettist Maarten Ornstein en tabla-speler Niti Ranjan Biswas. “Basklarinet is een heel mooi instrument waar je prachtige verhalen mee kan vertellen.” Niti Ranjan Biswas is vaker met Eric bij ons geweest, hij zorgt voor de Oosterse noot in dit magische concert.

www.vaarzonmorel.com
www.maartenornstein.com
www.nitiranjan.com


zo 26 feb ’12, 17:30

Leonard Cohen vertolkt

extra concert om 21.00 uur

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

Eind jaren tachtig kon Henk Hofstede (the Nits) mee op wereldtoernee met Cohen, maar deed dat niet – hij was veel te druk met het grote succes In the Dutch mountains – en dat beschouwt hij nog steeds als een gemiste kans. Ruim vijftien jaar later formeerde hij het Avalanche Quartet, met De Dijk-toetsenist Pim Kops, zangeres Marjolein van der Klauw en Nits bassist Arwen Linneman, om louter Cohen-songs ten gehore te brengen.

Henk Hofstede – zang, gitaar; Marjolein van der Klauw – zang, gitaar; Pim Kops – diverse instrumenten; Arwen Linnemann – bas

zo 26 feb ’12, 21:00

Leonard Cohen vertolkt

extra concert Avalanche Quartet

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
Extra concert wegens grote belangstelling.

Eind jaren tachtig kon Henk Hofstede (the Nits) mee op wereldtoernee met Cohen, maar deed dat niet – hij was veel te druk met het grote succes In the Dutch mountains – en dat beschouwt hij nog steeds als een gemiste kans. Ruim vijftien jaar later formeerde hij het Avalanche Quartet, met De Dijk-toetsenist Pim Kops, zangeres Marjolein van der Klauw en Nits bassist Arwen Linneman, om louter Cohen-songs ten gehore te brengen.

Henk Hofstede – zang, gitaar; Marjolein van der Klauw – zang, gitaar; Pim Kops – diverse instrumenten; Arwen Linnemann – bas

vr 2 mrt ’12, 20:15

Flairck & Basily

 

entree
kortingsprijs
€ 21,50
€ 19,00

UITVERKOCHT

In 2008 ontstond op initiatief van gipsy-violist Tucsi Basily en Flairck-voorman Erik Visser een uniek samenwerkingsproject: een orkest bestaande uit een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland. Met een uitgebreid en vreemdsoortig instrumentarium verscheen dit ‘wereldorkest’ inmiddels op enkele gerenommeerde festivals, waaronder het Tilburgse Gipsy Festival en het Boulevard Festival van ’s-Hertogenbosch. Verbaasde en laaiende reacties op de instrumentale acrobatiek en de humoristische presentatie van deze topmuzikanten lokten een vervolg uit en de eerste tournee van het gezelschap vond plaats in het voorjaar van 2010. Dit symfonisch zigeunerorkest is een verbond tussen musici van Flairck en het Basily Gipsy Orchestra, in samenwerking met de Indonesische violiste Luluk Purwanto, de Hongaarse percussionist Antal Steixner en de Roemeense cymbalonspeler Marius Preda. Bovendien worden er regelmatig internationale gastmusici uitgenodigd bij het Global Orchestra.

Cast Flairck: Erik Visser, Jeroen Goossens, Pablo Ortiz, Luluk Purwanto, Marius Preda.
Cast Basily: Tucsi Basily, Popy Basily, Zonzo Basily, Gino Basily, Martin Limberger, Marc Giordano en Antal Steixner

za 3 mrt ’12, 20:15

Flairck & Basily

 

entree
kortingsprijs
€ 21,50
€ 19,00

UITVERKOCHT

In 2008 ontstond op initiatief van gipsy-violist Tucsi Basily en Flairck-voorman Erik Visser een uniek samenwerkingsproject: een orkest bestaande uit een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland. Met een uitgebreid en vreemdsoortig instrumentarium verscheen dit ‘wereldorkest’ inmiddels op enkele gerenommeerde festivals, waaronder het Tilburgse Gipsy Festival en het Boulevard Festival van ’s-Hertogenbosch. Verbaasde en laaiende reacties op de instrumentale acrobatiek en de humoristische presentatie van deze topmuzikanten lokten een vervolg uit en de eerste tournee van het gezelschap vond plaats in het voorjaar van 2010. Dit symfonisch zigeunerorkest is een verbond tussen musici van Flairck en het Basily Gipsy Orchestra, in samenwerking met de Indonesische violiste Luluk Purwanto, de Hongaarse percussionist Antal Steixner en de Roemeense cymbalonspeler Marius Preda. Bovendien worden er regelmatig internationale gastmusici uitgenodigd bij het Global Orchestra.

Cast Flairck: Erik Visser, Jeroen Goossens, Pablo Ortiz, Luluk Purwanto, Marius Preda.
Cast Basily: Tucsi Basily, Popy Basily, Zonzo Basily, Gino Basily, Martin Limberger, Marc Giordano en Antal Steixner

zo 4 mrt ’12, 17:30

Jan Vermeulen speelt Schubert

op fortepiano

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50
Een viertal jaar geleden werd fortepianist Jan Vermeulen naar aanleiding van een recital gevraagd een kijkje te nemen op de zolder van het kasteel Vilain XIII te Leut. Men had er namelijk een klavierinstrument ontdekt met het opschrift ‘Nannette Streicher’. Zijn verbazing was groot toen hij inderdaad, tussen hopen oud ziekenhuismaterieel – het kasteel was voorheen immers een ziekenhuis – en bedolven onder het stof een originele Nannette Streicher vond.
Nannette Streicher, dochter van Andreas Stein, zelf een beroemd instrumentenbouwer, was in het begin van de 19de eeuw een van de meest vooraanstaande pianofortebouwers in Wenen. Het instrument van Leut dateert van 1826. De poten van het instrument waren verdwenen en het instrument verkeerde verder in een bedroevend slechte toestand. Samen met Hugo Haeghens, directeur van het CC Maasmechelen, moedigde Jan Vermeulen de eigenaars van het kasteel aan het instrument te laten restaureren. De Antwerpenaars Bob van Brandt en Mark Faes klaarden de klus en een jaar later was het instrument speelklaar.
Sindsdien verzorgt Jan Vermeulen jaarlijks een Schubertrecital op het instrument. Gaandeweg groeide bij hem en Hugo Haeghens het idee om een cd-productie op het getouw te zetten met muziek van Schubert. In april 2005 was de kogel door de kerk en werd besloten de integrale van Schuberts klaviermuziek op te nemen en uit te brengen bij het cd-label Etcetera. De eerste dubbel-cd verscheen in 2006 en werd door de internationale muziekpers unaniem lovend onthaald.
Het project zal drie à vier jaar in beslag nemen en gekaderd worden door recitals in heel Vlaanderen.

In de middag is er een excursie van StaatsBosbeheer. We houden daarmee rekening met de aanvangstijd van het concert.

website Jan Vermeulen

wo 7 mrt ’12, 20:15

Maarten van Roozendaal in 2012

allereerste try-out in 2012

entree
kortingsprijs
€ 18,00
€ 13,00
foto: Jaap Reedijk

foto: Jaap Reedijk

Een man, een piano, een stem. Eenvoudig en overdonderend. En in 2011 weer snel uitverkocht!
Daarom hebben we hem direct voor 2012 uitgenodigd.
Dit wordt de allereerste try-out van zijn nieuwe solo-voorstelling. Daar zijn wij erg happig op, want wij vinden de periode waarin nog naar de vorm gezocht wordt superinteressant.

website Maarten van Roozendaal

zo 11 mrt ’12, 12:00

Muzikale kindervoorstelling over Napoleon

met kindertapas en speurtocht Dierenvriendjespad

entree
kortingsprijs
€ 11,00
€ 7,50
Een bijzondere kindervoorstelling met een kijkje in het leven van Napoleon en bewerkingen van de beroemde Ouverture 1812 van Tchaikovsky.
Keizertje Napoleon is door zijn vijanden verbannen naar een eiland. Zijn enige metgezel is een oude soldaat. Iedere dag verloopt volgens dezelfde (muzikale) routine. Alle hoop is gevestigd op een boot, die ze van het eiland zou kunnen redden…

met Acteur Ronald Stout en musicus Caspar Becx

GEEF JE OP VOOR HET DIERENVRIENDJESPAD NA AFLOOP VAN DE VOORSTELLING – KLIK HIER

zo 11 mrt ’12, 17:30

Gruppo Sportivo

Secret of Success

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00

UITVERKOCHT

Laat in een Nederlands gezelschap van popliefhebbers het woord ‘Gruppo’ vallen en iedereen weet waarover je het hebt. Geen nuchtere Hollander die Gruppo’s kiene potpourri van doucherijpe meezingers, woordspelige humor, punkbrutaliteit en stijlcitaten uit 20 jaar popmuziek kon weerstaan, al helemaal niet in de offbeat mode waarin het geheel aan de man werd gebracht. Nerdpop avant la lettre. Op 3 oktober 2008 staat Gruppo Sportivo in een afgeladen Heineken Music Hall in het kader van 50 jaar Nederpop en maakt veel indruk tijdens hun korte set. In 2011 verschijnt de cd Secret of Success en viert Gruppo Sportivo het 35-jarig bestaan met een theatertour.

website Gruppo Sportivo

recensie concert 13 nov in Beauforthuis

vr 16 mrt ’12, 20:15

gitarist Robbie Williams

Neil Taylor

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Een buitenkansje. Neil Taylor, al 10 jaar de gitarist van Robbie Williams. Hiervoor speelde hij bij Tears for Fears en is een van de meest gevraagde studiogitaristen in UK. Hij heeft een solo-tour om zijn nieuwe CD “no self control” te promoten. Naast muziek van deze cd speelt hij songs van Robbie Williams, Tears For Fears en…… hij maakte een fantastische versie van Radar Love van Golden Earring.

Website Neil Taylor


za 17 mrt ’12, 20:15

Alex Roeka

Zachtaardig vergooid

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 15,00
Na een druk seizoen zal Alex Roeka zijn succesvolle programma ‘Zachtaardig Vergooid’ hernemen in 2011-2012. Het aantal voorstellingen zal echter vrij beperkt zijn omdat Alex werkt aan een nieuw project waarin hij veel tijd wil investeren. Wie dus ‘Zachtaardig Vergooid’ nog niet gezien heeft, of het nog een keer wil zien, krijgt daarvoor nog de kans.

Een avond vol melancholie in het Beauforthuis met een optreden van Alex Roeka. Dat de melancholie zo doorleefd is heefh Alex aan zijn opvoeding te danken: kostscholen, varen op zee. Alex is een goede bekende van het Beauforthuis, al 15 jaar geleden verwarmde hij onze ziel. De eerste jaren voor een zeer klein publiek, nu trekt hij volle zalen; zeker sinds het winnen van de Annie MG Schmidtprijs. “Noem het geen liefde alsjblieft”.

Wees daarom snel, er zijn nog enkele kaarten.

Alex Roeka – zang, gitaar; Jacco Benckhuijsen – piano, Würlitzer, orgel; Peter van Os – accordeon, trombone; Mischa Kool – contrabas, elektronische bas; Rowin Tettero – drums

website Alex Roeka

zo 18 mrt ’12, 15:00

Quirine Viersen

De puurheid van Bach – in de oosterkerk in Zeist

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 16,00
De cellosuites van Bach, nieuw geïnterpreteerd door Quirine Viersen. De suites, die door kenners worden beschouwd als de moeilijkste maar ook de meest inspirerende werken ooit geschreven voor cello; zij werken voor Quirine als ‘balsem op de ziel’. Ze koos voor concerten in uitsluitend kerken, omdat die door hun intimiteit het religieuze aspect van Bach naar voren halen.

Dit concert vindt plaats in de Oosterkerk in Zeist.

Oosterkerk op Googlemaps

website Quirine Viersen

vr 23 mrt ’12, 20:15

Hans Dorrestijn

Best of Hans – extra voorstelling

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
foto: Bert Andree

foto: Bert Andree

Eind 2008 nam Hans Dorrestijn in Carré afscheid van de grote theaterzalen. Gelukkig is Hans niet voor het theaterpubliek verloren geraakt. Sinds eind 2010 heeft hij met ‘Het Buigen’ een indrukwekkende comeback gemaakt. Een voorstelling, die hij het liefst speelt in de wat intiemere zalen. In dit ‘Best Of Hans’ programma wordt u getrakteerd op de grappigste liedjes en de somberste conferences uit zijn theaterprogramma’s ‘Bofkont’, ‘Mooi van lelijkheid’, ‘Gesmolten ijsbergen’, ‘Pretpark’, ‘Cirkels’, ‘Liederen van wanhoop en ongeloof’, ‘Het naakte bestaan’ en natuurlijk ‘Na regen komt Dorrestijn’. De pers reageerde enthousiast. Zo schreef de Telegraaf: “… Via de geheimzinnige werking van de wetten der weeromstuit levert zijn kluts van zwartgalligheid en somberheid een smakelijke portie humor op…”

zo 25 mrt ’12, 17:30

Willem Vermandere

Alles gaat over

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 15,00
foto Jaap Reedijk

foto Jaap Reedijk

Een bijzonder mens, een filosoof en begenadigd zanger/verteller, beeldhouwer/schilder en schrijver. Zijn teksten zijn als literatuur en zijn muziek heeft een zuidelijk timbre. Hij kan als geen ander liedjes over het leven, personen, gebeurtenissen en de maatschappij op een conférence-achtige manier en met een unieke mimiek aan elkaar breien.

Dit alles vindt zijn weerslag in zijn theaterprogramma. Een ‘concert’ van Willem, samen met zijn twee muzikale kompanen Freddy Desmedt en Pol Depoorter is steeds een sfeervol, avondvullend programma met een mengeling van oud en nieuw werk.

De pers over een optreden van Vermandere:
“Twee uur Vermandere, de tijd vliegt voorbij!”
“Vermandere ontroert, vertedert en charmeert het publiek, houdt ze een spiegel voor en maakt ze aan het lachen.”
“Onbegrijpelijk  waarom theaterminnend Nederland deze intrigerende Vlaming nog niet massaal in de armen heeft  gesloten.”

De muzikanten: Freddy Desmedt– klarinetten,saxofoons en fluiten; Pol Depoorter – gitaren en mandoline; Bart Caron – contrabas

website Willem Vermandere

ma 9 apr ’12, 12:00

De heks en de paashaas

kindervoorstelling voor alle leeftijden door theatergroep ‘met slagroom’

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 2,50
kaarten reserveren via 0343 – 49 18 58 of e-mail naar info@beauforthuis.nl

Theatergroep ‘met slagroom’ creërt steeds weer een andere wereld, waarin kinderen meegenomen worden op avontuur. In deze avonturen zijn kinderen zelf onderdeel van het verhaal en fantaseren ze volop mee. In veel gevallen geven zij richting aan het verhaal, zodat het eindresultaat altijd een verrassing blijft. De verhalen zijn grappig, verrassend, vrolijk, maar ook verdriet krijgt een plek.

website Met Slagroom

ma 9 apr ’12, 17:30

PIANOBATTLE

Juan Pablo Dobal vs. Bert van den Brink / Fazioli vs. Steinway

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
De Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal is dit seizoen al drie keer bij ons samen met Carel Kraaijenhof. Als solo-pianist hoort hij tot de Argentijnse top. Pianist Bert van den Brink kennen de meeste bezoekers van het Beauforthuis van o.a. roemruchte optredens met Deedee Bridgewater, Claire Fischer,  Hein van de Geyn, Cor Bakker en Brad Mehldau, met wie hij een masterclass gaf.
Vandaag hebben beide avontuurlijke heren een gevecht met de vleugels. Het soepele mechaniek van het topmerk Fazioli versus de eigenwijze klanken van de 120 jaar oude Steinway.

Website Juan Pablo Dobal
Website Bert van den Brink


za 21 apr ’12, 20:15

Joodse klanken uit alle windstreken

liederen in Hebreeuws, Jiddisch en Ladino met o.m. Rolinha Kross

entree
€ 10,00
A capella koor Rénanim zingt liederen in het Hebreeuws, Jiddisch en Ladino. Het koor wordt gedirigeerd door Marcela Obermeister-Shasha.
Ook is er een gastoptreden van Rolinha Kross en Harold Berghuis, met swingende en melancholische Jiddische en Ladino liederen.
We zorgen voor joodse tapas en kikkererwtensoep, boterkoek en koosjere wijn.

kaartverkoop

  • stuur een e-mail naar noemi9@me.com
  • indien niet uitverkocht zijn er ook kaarten verkrijgbaar aan de zaal

zo 22 apr ’12, 17:30

Dansen met De Nazaten & Denise Jannah

Famiri Misma: een kaseko-cantate (DANSconcert)

entree
kortingsprijs
€ 23,50
€ 17,50
vrijkaarten niet geldig
de (meeste) stoelen gaan uit de zaal en je kan lekker dansen op de feestelijke muziek van deze voorstelling!

Het Rotterdamse blaasorkest dat zich vroeger De Nazaten van Prins Hendrik noemde, speelt naar eigen zeggen ‘bastaardmuziek’. Dit houdt in een krankzinnige mix van stijlen. Jazz en Surinaamse genres vormen de hoofdmoot.
Denise Jannah  is geboren in Suriname en opgegegroeid in Zeist. Ze werd in 1995 als eerste Nederlandse jazzmusicus gecontracteerd door het fameuze jazzlabel Blue Note Records. Sindsdien speelt Denise met de groten der aarde.

website De Nazaten
website Denise Jannah

zo 22 apr ’12, 17:30

Reis over Zeven Zeeen

muziektheatervoorstelling in de oosterkerk

entree
€ 5,00
Reserveer kaarten via info@achterdelinie.nl

De afgelopen maanden hebben 175 kinderen gewerkt aan de muziektheatervoorstelling Reis over Zeven Zeeën, een initiatief van onze dochterstichting Achter de Linie. Een spannend verhaal waarin een groep kinderen tussen de piraten en de monsters beland omdat ze wilden ontsnappen aan een uitje naar het belastingmuseum. Mede tot stand gekomen dankzij Kinderen Maken Muziek, het project van Prinses Máxima. Twee orkesten met 60 kinderen spelen de muziek, 25 kinderen staan op de planken en nog eens 30 kinderen hebben achter de schermen gewerkt aan de pr, kostuums en decors. Voor zo’n project is het Beauforthuis natuurlijk te klein, dus spelen we de voorstelling tweemaal in de Oosterkerk. I.s.m. De Stuifheuvel en de Zeister Muziekschool.

Entree: € 5 normale prijs en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar en mensen met een kleine beurs.

Website Achter de Linie

zo 22 apr ’12, 20:15

Reis over Zeven Zeeen

muziektheatervoorstelling in de oosterkerk

entree
€ 5,00
Reserveer kaarten via info@achterdelinie.nl

De afgelopen maanden hebben 175 kinderen gewerkt aan de muziektheatervoorstelling Reis over Zeven Zeeën, een initiatief van onze dochterstichting Achter de Linie. Een spannend verhaal waarin een groep kinderen tussen de piraten en de monsters beland omdat ze wilden ontsnappen aan een uitje naar het belastingmuseum. Mede tot stand gekomen dankzij Kinderen Maken Muziek, het project van Prinses Máxima. Twee orkesten met 60 kinderen spelen de muziek, 25 kinderen staan op de planken en nog eens 30 kinderen hebben achter de schermen gewerkt aan de pr, kostuums en decors. Voor zo’n project is het Beauforthuis natuurlijk te klein, dus spelen we de voorstelling tweemaal in de Oosterkerk. I.s.m. De Stuifheuvel en de Zeister Muziekschool.

Entree: € 5 normale prijs en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar en mensen met een kleine beurs.

Website Achter de Linie

vr 27 apr ’12, 20:15

My Brainbox

Jan Akkerman & band en Bert Heerink in oosterkerk – een concert van adl

entree
kortingsprijs
€ 25,00
€ 17,50
CONCERT VAN ACHTER DE LINIE
ONLINE KAARTVERKOOP
LET OP: ander ticketsysteem dan gebruikelijk
klik op de bestelpagina op Tickets en maak dan een account aan door te klikken op Dan kun je die gratis aanmaken.

vrijkaarten niet geldig

Met ‘My Brainbox’ herleven goede oude tijden! Akkerman, die in 1968 Brainbox oprichtte, zal tijdens deze avond bekend en onbekender werk van deze succesvolle groep ten gehore brengen. Niemand minder dan Bert Heerink zal de zangpartijen op zich nemen. Na 40 jaar komt Jan Akkerman terug met het repertoire van deze legendarische band. Kortom, een uniek eenmalig optreden dat je niet mag missen!

Jan Akkerman – gitaar | Bert Heerink – vocals | Coen Molenaar – keyboard | Marijn v.d. Berg – drums | Wilbrand Meischke – bas

Dit concert vindt plaats in de Oosterkerk in Zeist.

De tapasbar is in het Beauforthuis – open vanaf 17.00 uur!

Oosterkerk op Googlemaps

vr 27 apr ’12, 20:15

De Vries & De Vries ondernemerscabaret

Leren van de crisis

entree
€ 10,00
vrijkaarten niet geldig

In de echte wereld zijn de broers Douwe en Renze de Vries ondernemers. Hun ondernemerscabaret is een hobby. Maar wel één die uit de hand lijkt te gaan lopen. Op 15 januari oogstten ze veel applaus in een uitverkocht Beauforthuis met hun eenmalig programma ‘’De Vries & De Vries leren van de crisis”. De waardering van het publiek was zodanig dat broers graag een tweede optreden inplanden.
In ‘’Leren van de crisis’’ presenteren De Vries & De Vries hun visie op de kredietcrisis. Met muzikale ondersteuning van boekhouder Bakema (piano en zang) en ZZP’er Stüger (sax en gitaar) spelen ze hun crisisrepertoire (voornamelijk smartlappen), afgewisseld met tijdelijk extra goedkope crisisgrappen.  
Het programma is een roller-coaster van crisisemoties.
De Vries & De Vries zijn verdrietig over de crisis.
Komt die gouden tijd ooit terug? Vliegen we ooit nog business class? Raak je dat huis ooit nog kwijt? En hoe is het toch met Dirk?
De Vries & De Vries zijn boos over de crisis.
Pak ze aan, die graaiers! Nee, niet alleen de bankiers, maar ook die bijklussende bestuurders en zonnekoningen bij de woningcorporaties en falende commissarissen! De schuldigen moeten gestraft worden!  Geef ze een bonus in de cel! Wij willen ons geld terug! Revolutie!
De Vries & De Vries lachen om de crisis.
Ja, misschien moet je toch gewoon lachen om de crisis. Wat zijn we er met zijn allen ingetuind. Wat een knappe staaltjes list & bedrog. En bij de Lidl en Zeeman is het toch ook heel leuk.
De Vries & De Vries worden al weer bang voor de volgende crisis.
Het komt niet goed met de Grieken en de andere PIIGS! Pas maar op,  de Double Dip komt eraan! Hoezo, komt eraan! Hij is er al!  

De Vries & De Vries op facebook

vr 18 mei ’12, 21:00

The Animals and friends

Met de originele bandleden John Steel en Mickey Gallagher

entree
kortingsprijs
€ 25,00
€ 17,50
ONLINE KAARTVERKOOP
LET OP: ander ticketsysteem dan gebruikelijk
klik op de bestelpagina op Tickets en maak dan een account aan door te klikken op Dan kun je die gratis aanmaken

vrijkaarten niet geldig

Met de keyboards en gitaren van toen herscheppen originele bandleden John Steel en Mickey Gallagher (die ook furore maakte met Ian Dury & The Blockheads, the Clash en Eurythmics en die samenwerkte met Paul McCartney) de klanken van The Animals noot voor noot en bezorgen menigeen rillingen van genot. Dompel je zelf onder in nostalgie met een van de bekendste jaren ’60 en ’70 bands.
Vanzelfsprekend komen alle grote Animals-hits voorbij, zoals Gotta Get Out Of This Place, Don’t Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home en de bands multi-miljoen verkopende Nummer-1-hit over de gehele wereld: House of the Rising Sun.

The Animals werden in 1964 geformeerd door o.m. John Steel. Mickey Gallagher verving in 1965 Alan Price, die de band juist had verlaten, maar in 1966 waren beiden al weer uit de groep verdwenen. Het waren juist deze beginjaren die The Animals groot maakten, niet in het minst door de krachtige stem van Eric Burdon (die geen deel uitmaakt van de huidige The Animals & Friends). Steel en Galagher worden op deze tournee vergezeld door Peter Barton (Boomtown Rats) en bluesgitarist John Williamson.

website The Animals and Friends

zo 20 mei ’12, 17:30

Eric Vloeimans & Göksel Yilmaz Ensemble

 

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

Dit concert is uitverkocht.
Bel 0343 – 49 18 58 voor een plek op de wachtlijst, of stuur een e-mail naar info@beauforthuis.nl

In 2010 bracht het Beauforthuis meestergitarist Jan Akkerman met het Göksel Yilmaz Ensemble samen en ook werden Eric Vloeimans en Jan Akkerman aan elkaar gekoppeld. Dit leidde tot twee geweldige optredens.
Dan moet een ontmoeting tussen Eric Vloeimans en het Göksel Yilmaz Ensemble toch zeker ook iets moois opleveren, dachten wij. Het Ensemble wordt gekenmerkt door zijn grote ritmische kracht, gepaard met een bijzonder spectrum aan klanken en instrumenten. Als een van de geweldigste trompettisten van ons land heeft Vloeimans ook opgetreden met Kyteman.

website Eric Vloeimans
website Göksel Yilmaz

Op 14 oktober speelt Eric Vloeimans weer in het Beauforthuis, met pianist Florian Weber.
lees meer …

zo 27 mei ’12, 17:30

Lefthand Freddy en Hans Waterman

Blues and Stories

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50
ONLINE KAARTVERKOOP
LET OP: ander ticketsysteem dan gebruikelijk
klik op de bestelpagina op Tickets en maak dan een account aan door te klikken op Dan kun je die gratis aanmaken

Drummer en schrijver Hans Waterman speelde met grote namen als Van Morrisson, Jan Akkerman en Jimi Hendrix. Gitarist, zanger en entertainer Fred Reining, aka Lefthand Freddy, speelde op zijn 21ste al met blueslegendes als Piano Slim, Son Thomas en R.L. Burnside. Bassist Feico Nijdam is al vele jaren de running mate van Fred. In het theaterprogramma zijn diverse muziekstijlen van gospel tot rock, jazz, boogie en funk en de nodige belevenissen ‘on the road’ de basis voor een virtuoos muzikaal feest met als rode draad The Blues.

website Left Hand Freddy

ma 28 mei ’12, 09:30

masterclass harp met Manja Smits

voor gevorderde harpleerlingen

Op 2e Pinksterdag staat het Beauforthuis de hele dag in het teken van de harp en de harpmuziek. Manja Smits, docente harp aan het ArtEZ Conservatorium (Arnhem en Zwolle) en het Prins Claus Conservatorium (Groningen), komt naar Austerlitz om een masterclass te geven aan gevorderde leerlingen.
 
Tijd: 9.30 uur – 16.30 uur
Slotconcert: 17.30 uur  (Gratis toegankelijk)
Prijs: Deelnemers: 60,- euro  (maximum aantal deelnemers: 7)
Luisteraars:  10,- euro per dagdeel  (niet nodig voor begeleiders deelnemers), 15,- euro hele dag
Lunch+Diner: 20,- euro

er is nog plaats voor 1 deelnemer

Info en opgave: info@manjasmits.com
Tel: 020 6431194               

ma 28 mei ’12, 17:30

leerlingenconcert harp

als afsluiting van de masterclass van Manja Smits

Als afsluiting van de masterclass die Manja Smits vandaag geeft een leerlingenconcert.
De entree is gratis.

do 31 mei ’12, 20:15

Goudsmit en Fraanje live at the Beauforthuis

cd-opname met Rudi Mahall en Samuel Rohrer

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
ONLINE KAARTVERKOOP
LET OP: ander ticketsysteem dan gebruikelijk
klik op de bestelpagina op Tickets en maak dan een account aan door te klikken op Dan kun je die gratis aanmaken

Gitarist Anton Goudsmit en pianist Harmen Fraanje komen hun nieuwste live-cd opnemen in het Beauforthuis. De heren doen wat energie en fantasie betreft niet voor elkaar onder en ze stonden dan ook talloze keren samen op het podium. o.a. in Eric Vloeimans’ Fugimundi.
Nu gaan ze op een nieuw avontuur met geestverwanten uit het Europese improvisatiecircuit, namelijk basklarinettist Rudi Mahall (Der Rote Bereich) en drummer/percussionist Samuel Rohrer.

website Anton Goudsmit
website Harmen Fraanje
website Samuel Rohrer

za 2 jun ’12, 20:15

Wood & Winds

Peter Wilms – marimba, Werner Janssen – rietblazer • cd presentatie

Met marimba, percussie, dwarsfluit, sax en klarinet  brengen Peter Wilms en Werner Janssen je naar bijzondere plekken en nieuwe  belevingen. In hun muziek horen we invloeden uit klassiek, jazz, pop, wereldmuziek. Vanavond presenteren zij hun cd Cycles.
Slagwerker Peter Wilms was in binnen- en buitenland te beluisteren bij het concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch. Hij specialiseerde zich in West-Afrikaanse percussie.
Rietblazer Werner Janssen treedt regelmatig op bij het Metropole Orkest, waarmee hij  met jazzgrootheden als Toots Thielemans, Herbie Hancock en Path Metheny speelde.

Wilms en Janssen ontmoetten elkaar in de Limburgse “Maasland Big Band” in de jaren tachtig.  Hun ideeën en muzikale expressie bleken naadloos op elkaar aan te sluiten en resulteerden in Wood & Winds, een synergie van de zachte warme klanken van de marimba, het expressieve geluid van de sopraan- en altsaxofoon en de ingetogenheid van de klarinet en dwarsfluit.

Entree is gratis, maar stuur wel even een mailtje.
Wij sturen dan ter bevestiging een e-mail terug.

website Wood & Winds

zo 3 jun ’12, 20:15

De Meisjes

indie nederpop

entree
€ 7,50
ONLINE KAARTVERKOOP
LET OP: ander ticketsysteem dan gebruikelijk
klik op de bestelpagina op Tickets en maak dan een account aan door te klikken op Dan kun je die gratis aanmaken

vrijkaarten niet geldig

“De Meisjes lijkt soms op Spinvis, roept herinneringen op aan Doe Maar en kabbelt als Roosbeef in haar beste nummers,” alsdus Willen Jongeneelen (BN de Stem)

In februari bracht De Meisjes zijn debuutalbum uit bij Rough Trade. De Meisjes hebben al de nodige airplay achter de rug. Zo speelden ze in Tros Muziekcafé en OBA Live en waren ze te gast bij Spijkers met Koppen. Ook Radio 2 draaide De Meisjes veelvuldig (Frits Spits, Sarah Kroos, Hans Schiffers en Dolf Jansen grepen regelmatig naar hun cd.)
Het Beauforthuis is dan ook een voor de hand liggend volgend station.

beluister het album

website De Meisjeswo 6 jun ’12, 10:00

Muziektheaterproject De Sterrenkinderen

Maak in één week je eigen voorstelling, van 6 t/m 12 augustus

entree
€ 87,50
De Sterrenkinderen komen iedere avond tijdens de schemering uit hun bedjes en verschijnen aan de hemel. Ineens staat de nachtlucht vol twinkelende sterren die samen de sterrenbeelden vormen. Achter elk bekend en minder bekend sterrenbeeld schuilt een verhaal. Eén sterrenbeeld ligt dwars en wordt door zijn broers en zussen ervan beschuldigd geen echte zoon van vader Zon te zijn, maar een bastaardzoon van Moeder Aarde. Hij komt in opstand en scheert met zijn zonnewagen het heelal door langs alle sterrenbeelden en veroorzaakt zo flink wat chaos…

Werk de hele week mee aan de voorstelling De Sterrenkinderen, speciaal ontwikkeld voor ons festival door regisseur Annechien Koerselman. Werk met haar, de componist Trevor Grahl, decorbouwers en professionele muzikanten iedere ochtend aan deze voorstelling, die jullie aan het einde van de week uitvoeren voor publiek.

Wanneer vindt het allemaal plaats?
Maandag 6 t/m vrijdag 10 aug: repetities van 10 tot 13.00 uur
Zaterdag 11 aug: hele dag try-out
Zondag 12 aug: voorstellingen

Wat kost het?
We hanteren twee prijzen: een normale prijs en een prijs voor gezinnen met een kleine beurs.
De normale prijs is € 87,50 (oftewel € 12,50 per dag)
De kleine-beursprijs is € 21 (oftewel € 3 per dag)
Een tweede, derde, … kind uit hetzelfde gezin kan meedoen voor € 50 / € 15

zo 10 jun ’12, 14:00

roofvogels in Austerlitz

met Staatsbosbeheer op safari

Buizerds, haviken, sperwers en uilen voeden zichzelf en hun jongen vooral met andere dieren. Dat vraagt om een speciale lichaamsbouw, behendigheden en het grootbrengen van jongen. In boswachterij Austerlitz zijn van deze soorten meerdere broedparen aanwezig. Hun nesten, ook wel horsten genaamd, zijn voor wie bekend is in het bos goed te vinden. En met een beetje geluk zie je in deze tijd van het jaar daarop jongen zitten.
De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats van het Beauforthuis.

De kosten bedragen €5,00 pp en kinderen €2,50 ter plaatse te voldoen.
Aanmelden is niet nodig.

zo 24 jun ’12, 15:00

Ladies only

Modeshow met Marokkaanse bruidskleding, hapjes, optredens van Simo Rbati en DJ Noor

entree
€ 10,00
Een zomerse ladies only. Met deze keer een spetterende modeshow van Ziana Aya, waar je de mooiste bruidskleding uit verschillende streken uit Marokko kunt bewonderen. Met uitleg over de materialen, tradities en meer.
Er is een optreden van de zanger Simo Rbati, henna, je kunt dansen met DJ Noor en er zijn lekkere hapjes te koop.
Een gezellig samenzijn speciaal en alleen voor dames!
De avond duurt tot 20.00 uur.

zo 8 jul ’12, 17:30

The Fortunes

 

entree
kortingsprijs
€ 22,50
€ 17,50
The Fortunes is een Britse popgroep die vooral succes had in de jaren 60 en 70. Hun grootste successen zijn You’ve got your troubles en Here Comes That Rainy Day Feeling Again. Maar ze zijn waarschijnlijk het bekendst vanwege hun nummer It’s the real thing dat in een Coca-Cola-reclamespotje gebruikt werd.
De huidige bezetting is: Michael Smitham – zang en sologitaar en 35 jaar bandlid; Glen Taylor (ex-Marmelade) – drums en zang (Obbladi, Obblada); Bob Jackson – toetsen, gitaar en zang (ex Badfinger); Eddy Mooney – bas en zang (ex Dakota en ex- Mind-Benders).

website The Fortunes

vr 20 jul ’12, 00:00

Achter de Linie Zomerserie

vier concerten in de zomervakantie

Vanaf 20 juli is het Beauforthuis een heerlijke enclave voor iedereen die lekker thuis blijft of vakantie viert op de Heuvelrug. Het theatercafé is ieder weekeinde vanaf vrijdag om 12 uur open, met o.a. lekkere drankjes, tapas en Ben & Jerry’s. Zo kun je bijvoorbeeld een concertbezoek combineren met een bord heerlijke tapas. Na afloop van het concert is het gezellig in de bar en tuin en draaien we op 28-7 en 11-8 muziekfilms.

kijk ook eens op de website van Achter de Linie

Op de hoogte blijven? Mail nieuwsbrief aan! naar e-nieuws@beauforthuis.nl

vr 20 jul ’12, 20:00

Reeën spotten in de avond

StaatsBosbeheer neemt je mee op safari

Onder leiding van ervaren gidsen ga je in de avond op zoek naar het ree. Zij weten er alles over te vertellen, en als het even meezit zie je ze ook echt tussen de bomen wandelen.

Aanvangstijd: 20.00 uur
Lokatie: start vanaf P-plaats de Franse Put aan de Woudenbergseweg
Prijs volwassenen: € 5,00 / Prijs kinderen: € 2,50 – ter plekke te voldoen

website StaatsBosbeheer

za 21 jul ’12, 21:30

Canto bij schemering

Daphne Keune & Robert Lambermont – boswandeling om 19.30

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 9,00
Terwijl de zon onder gaat luisteren we in een met kaarsen verlicht Beauforthuis naar het meesterlijke Canto Ostinato van Simeon Ten Holt. Pianisten Daphne Keune en Robert Lambermont spelen de Canto op twee vleugels. Robert en Daphne  speelden dit werk al eerder in het Beauforthuis maar op veler verzoek hebben wij hen weer uitgenodigd. Tijdens de uitvoering van dit haast hypnotiserende stuk is er gelegenheid om het concert even te verlaten en in de rust van het bos de muziek in je lijf te laten resoneren

Voorafgaand aan het concert kun je met de de boswachter op pad om te luisteren naar de geluiden van de  vallende avond. Deelname kost €5 (reductieprijs €2,50), af te rekenen met de boswachter.

website Rondane Kwartet
website Robert Lambermont
website Simeon ten Holt

meer over de Achter de Linie Zomerserie


za 28 jul ’12, 20:15

Satie – theaterfilmconcert

Sandra & Jeroen van Veen

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 9,00
Sandra & Jeroen van Veen spelen Erik Satie op één vleugel, vierhandig. Hun handen vliegen in rap tempo over de toetsen om vervolgens weer tot rust te komen in de vaak hypnotiserende klanken van Satie. Op het programma staan bekende werken zoals de Gnossiennes en de Gymnopédies, maar ook zijn humoristische ballet in één acte: Parade. Het publiek wordt hierin (door middel van kleine, grappige instrumenten die worden uitgedeeld) gevraagd om mee te helpen dit stuk uit te voeren, omdat de beide pianisten handen te kort komen in dit virtuoze werk!
Het duo sluit af met het spelen van de oorspronkelijke muziek bij de stomme film Entr’acte van René Clair, waarvoor Erik Satie de muziek componeerde. Na afloop van het concert worden er muziekfilms rondom Jacques Brel gedraaid in de tuin.

Cultuurpodium.nl schreef over hun voorgaande theaterconcert NLXL: ‘Indrukwekkend, en overdadig rustgevend… prachtige klanken van Sandra en Jeroen van Veen.’

Gedurende de maand juni 2012 is Jeroen van Veen artist in residence in de Metaal Kathedraal Utrecht (De Meern).

website Sandra & Jeroen van Veen
website Jeroen van Veen

meer over de Achter de Linie Zomerserie

za 4 aug ’12, 19:30

het mysterie in de muziek

Joods-Marokkaans-Hindoestaans-Westerse impro tijdens de ramadan

LET OP
Het concert is een half uur vervroegd (dus 19.30 uur), zodat we op tijd kunnen starten met de maaltijd bij zonsondergang (ca. 21.30 uur)

Bert van den Brink – piano, Karim Eharruyen – ud, Raj Mohan – zang en tabla, Esther Kornalijnslijper leest voor uit de Schrift

Geen repetities, geen format. Vier inspirerende musici met grote nieuwsgierigheid naar en respect voor elkaars culturele en religieuze wortels.

Na eerdere Iftar-bijeenkomsten in het Beauforthuis waarin we geroerd waren door de openheid waarmee we de Islamitische rituelen mochten meebeleven kregen we zin om als Beauforthuis een duidelijkere bijdrage te leveren in de vorm van een concert.

We vonden pianist/accordeonist Bert van den Brink, muzikant van het allereerste Beaufortuur, bereid om de Westerse roots te vertegenwoordigen. Bert is een top-pianist, geworteld in jazz en klassiek. Hij heeft grote interesse in de lastige Arabische muziekritmes.
Karim Eharruyen is altijd op de Iftar in het Beauforthuis aanwezig en vormt met zijn gepassioneerde udspel de rode draad. Hij komt uit Marokko: het land van zand, zon, kleur en geur en gastvrijheid. Op zijn tapijt (‘zharbia’ in het Marokkaans) smelt hij met musici van de hele wereld nieuwe klanken.
De Hindoestaanse zanger en componist Raj Mohan legt zich toe op het brengen van zowel Indiase en Hindoestaanse muziek en teksten (zoals Khayal, Thumri’s, Ghazals, Nazms, en Bhajans) in de klassieke, semi- en lichtklassieke zangstijl van Noord-India. Raj bespeelt zelf het harmonium/tanpura.
De chazan is de voorzanger en voorganger tijdens de synagogedienst. Hij reciteert de psalmen, spreekt afwisselend alleen of samen met de andere aanwezigen de gebeden uit en zingt de traditionele melodieën. Dit vormt een prachtige voedingsbodem voor de andere musici om hierop te reflecteren.

Het concert wordt om 21.30 uur gevolgd door een Iftarmaaltijd.

prijs € 15 / € 7,50 (kleine beurs) – koop online

Concert en maaltijd € 17,50 / € 10,00 (kleine beurs) – koop online

za 4 aug ’12, 21:30

Ramadanmaaltijd

 

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 2,50

Na het ramadanconcert om 20.00 uur begint de iftarmaaltijd. De Iftar is de maaltijd die tijdens de Ramadan direct na zonsondergang gegeten wordt. Gastheer is Henk Bloem, pastoor te Zeist.

Na de opening zal vlak voor zonsondergang om ca. 21.45 de maaltijd aanvangen.

We dekken lange tafels, er is volop (halal) eten, er wordt gesproken door mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden.

Lees het artikel Vasten is Hot, over de Beauforthuis-Iftar 2010

Voorafgaand is er om 20:00 uur een concert met o.a. Bert van den Brink en Karim Eharruyen


Prijs: € 5 / € 2,50 (kleine beurs) – koop online

Concert en maaltijd € 17,50 / € 10,00 (kleine beurs) – koop online

zo 5 aug ’12, 00:00

Achter de Linie Kids 5-12 aug

Workshops, kindervoorstellingen en muziektheaterproject voor kinderen (6-12 jaar)

Muziektheaterfestival voor kinderen van 6-12 jaar
5 t/m 12 augustus 2012, in het Beauforthuis, Austerlitz

Zie ook www.achterdelinie.nl

ZONDAG 5 AUGUSTUS
16.30-18.00:  Swingen met de Antillen (6+)
percussiemeedoeconcert met kindertapas, €10/€7

MAANDAG 6 AUGUSTUS
13.30-16.00:  Muzikale sterrenkijkers bouwen’ (6+)
met een echte instrumentenbouwer, € 12,50/€5

Vandaag begint ook het muziektheaterproject De Sterrenkinderen. In een week maak je een voorstelling met een echte regisseur, componist, muzikanten en decorbouwers. Voor meer informatie over repetitietijden, kosten etc klik hier

DINSDAG 7 AUGUSTUS

13.30-16.00:  Muziekinstrument uitproberen (6+)
Cajon, accordeon, gitaar, trompet, klarinet, € 12,50/€5

WOENSDAG 8 AUGUSTUS
13.30-16.00:  In de schijnwerpers (6+)
Theaterworkshop improviseren, € 12,50/€5

16.30-18.00:  Flamencofeest (4+)
Meedoevoorstelling met kindertapas, €10/€7

DONDERDAG 9 AUGUSTUS
13.30-16.00:  Sterrenkunde (6+)
met wetenschapsjournalist Govert Schilling, € 12,50/€5

VRIJDAG 10 AUGUSTUS
13.30-16.00:  Rekwisieten maken (6+)
met een echte theatervormgever, € 12,50/€5

ZATERDAG 11 AUGUSTUS
13.30-16.00:  Ontwerp je eigen sterrenbeeld (6+)
leer tekenen van een professionele illustrator, € 12,50/€5

ZONDAG 12 AUGUSTUS
13.00-14.00:  Uitvoering De Sterrenkinderen, € 5/€2,50

zo 5 aug ’12, 14:00

In de voetsporen van Napoleon

een excursie van Staatsbosbeheer

We lopen met de boswachter over de Kamperlinie en horen wat Koning Lodewijk Napoleon in Austerlitz had te zoeken. Wie kan zeggen wat de Keienberg is?
Dit en nog veel meer kom je tijdens deze wandeling aan de weet.

De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats van het Beauforthuis. De kosten bedragen €5,00 pp en kinderen €2,50 ter plaatse te voldoen.
Aanmelden is niet nodig.

zo 5 aug ’12, 16:30

Swingen op de Antillen (6+)

Percussiemeedoe-concert

entree
€ 7,00
entree €7 (voor ouders €10)

Achter de Linie kids trapt vandaag af met de feestband van de Antilliaanse percussionist Roël Calister. Hij heeft heel veel muziekinstrumenten meegenomen en natuurlijk mag je zelf meejammen.
Er zijn lekkere kindertapas verkrijgbaar (o.a. hotdogs, ben & jerry’s ijs, pannenkoeken). Als het erg mooi weer is verplaatsen we het concert naar buiten.
De entreeprijs voor mensen met een kleine beurs is gelijk aan de kinderprijs.

ma 6 aug ’12, 10:00

Muziektheaterproject De Sterrenkinderen (7+)

Maak in één week je eigen voorstelling, van 6 t/m 12 augustus

deelname €87,50 / kleine beursprijs €21

De Sterrenkinderen komen iedere avond tijdens de schemering uit hun bedjes en verschijnen aan de hemel. Ineens staat de nachtlucht vol twinkelende sterren die samen de sterrenbeelden vormen. Achter elk bekend en minder bekend sterrenbeeld schuilt een verhaal. Eén sterrenbeeld ligt dwars en wordt door zijn broers en zussen ervan beschuldigd geen echte zoon van vader Zon te zijn, maar een bastaardzoon van Moeder Aarde. Hij komt in opstand en scheert met zijn zonnewagen het heelal door langs alle sterrenbeelden en veroorzaakt zo flink wat chaos…

Werk de hele week mee aan de voorstelling De Sterrenkinderen, speciaal ontwikkeld voor ons festival door regisseur Annechien Koerselman. Werk met haar, de componist Trevor Grahl, decorbouwers en professionele muzikanten iedere ochtend aan deze voorstelling, die jullie aan het einde van de week uitvoeren voor publiek.

Wanneer vindt het allemaal plaats?
Maandag 6 t/m vrijdag 10 aug: repetities van 10 tot 13.00 uur
Zaterdag 11 aug: hele dag try-out
Zondag 12 aug: voorstellingen

Wat kost het?

We hanteren twee prijzen: een normale prijs en een prijs voor gezinnen met een kleine beurs.
De normale prijs is € 87,50 (oftewel € 12,50 per dag)
De kleine-beursprijs is € 21 (oftewel € 3 per dag)
Een tweede, derde, … kind uit hetzelfde gezin kan meedoen voor € 50 / € 15

Hoe kun je je aanmelden?
Mail ons de volgende gegevens. Er kunnen ditmaal nog meer kinderen meedoen aan het muziektheaterproject dan vorige keren, maar indien nodig zal er begin juli een loting plaatsvinden.

– naam
– leeftijd
– adres
– telefoonnummer
– de naam van je school

ma 6 aug ’12, 13:30

Bouw je eigen muzikale sterrenkijker (6+)

kinderworkshop olv instrumentenbouwer Jan Zonjee

deelname €12,50 / kleine beursprijs €5

Met de instrumentenbouwer Jan Zonjee maak je vanmiddag een nieuw soort muziekinstrument: de muzikale sterrenkijker. Meld je aan als je wilt weten hoe die gaat klinken… Na afloop mag je je zelf gebouwde instrument mee naar huis nemen!

Tijdens Achter de Linie Kids van maandag t/m zaterdag iedere middag van 13.30-16.00 uur een andere creatieve workshop. Neem een abonnement op alle 6 voor € 60 / € 20 (kleine beurs prijs)

Reserveren?
Stuur een mailtje naar info@achterdelinie.nl met daarin:
– naam:
– leeftijd:
– telefoonnummer:
– titel workshop(s):
– aantal kaarten:

Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

di 7 aug ’12, 13:30

Muziekinstrumentenworkshop (6+)

kinderworkshop ‘Instrument dat je bent’ – leef je uit op gitaar, klarinet, trompet, cajon en accordeon

deelname €12,50 / kleine beursprijs €5

We hebben deze middag een lading muziekinstrumenten naar de zaal van het Beauforthuis gebracht. Welke past bij jou? Leer van professionele muzikanten ritmes maken met een cájon, speel op de officiële vleugel van het Beauforthuis, kijk of jij geluid kan krijgen uit een klarinet, ontdek hoeveel decibel je met een trompet kunt blazen en ga zo maar door. Proberen maar!
In drie rondes leer je demuziekinstrumenten kennen. Vervolgens ga je een liedje instuderen en geef je aan het einde met zijn allen een presentatie voor je ouders.

Tijdens Achter de Linie Kids van maandag t/m zaterdag iedere middag van 13.30-16.00 uur een andere creatieve workshop. Neem een abonnement op alle 6 voor € 60 / € 20 (kleine beurs prijs)

Reserveren?
Stuur een mailtje naar info@achterdelinie.nl met daarin:
– naam:
– leeftijd:
– telefoonnummer:
– titel workshop(s):
– aantal kaarten:

Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

wo 8 aug ’12, 13:30

In de schijnwerpers! (6+)

Kinderworkshop theater en improviseren

deelname €12,50 / kleine beursprijs €5

Het thema van de festivalweek is Sterren & Mythes. Tijdens deze theaterworkshop word je zelf een ster! Zet samen met echte theatermensen je eigen scene in elkaar. Zing, acteer en fantaseer! Er zal veel gebruik gemaakt worden van improvisatietheater en de leukste stukjes presenteren we aan het einde van de dag aan ouders en bezoekers.

Tijdens Achter de Linie Kids van maandag t/m zaterdag iedere middag van 13.30-16.00 uur een andere creatieve workshop. Neem een abonnement op alle 6 voor € 60 / € 20 (kleine beurs prijs)

Reserveren?
Stuur een mailtje naar info@achterdelinie.nl met daarin:
– naam:
– leeftijd:
– telefoonnummer:
– titel workshop(s):
– aantal kaarten:

Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

wo 8 aug ’12, 16:30

Flamencofeest (4+)

MeedoeKinderTapasConcert van Samba Salad

entree
€ 7,00
entree €7 (volwassenen €10)

Een werelds pretconcert met Samba Salad’s Playground Band met veel zing- en swingplezier. Gitaren, piano, bas, knetterende flamencohakken en veel percussie in een energieke mix van samba, flamenco, reggae, hiphop & salsa. Podiumsplinters en zweetdruppels vliegen je om de oren. Ondeugend en charmant, een speels concert met veel interactieve momenten om mee te zingen, klappen, swingen en dansen!
Er zijn lekkere kindertapas verkrijgbaar (o.a. hotdogs, ben & jerry’s ijs, pannenkoeken), Als het erg mooi weer is verplaatsen we het concert naar buiten.
De entreeprijs voor mensen met een kleine beurs is gelijk aan de kinderprijs.

do 9 aug ’12, 13:30

Alles over Sterrenkunde & mythes (6+)

kinderworkshop met wetenschapsjournalist Govert Schilling

deelname €12,50 / kleine beursprijs €5

Wat is precies een ster en welke bijzondere verhalen schuilen er achter de sterrenbeelden? Bestaan buitenaardse wezens nou wel of niet? Allemaal vragen die je vanmiddag beantwoord kunt krijgen van wetenschapsjournalist Govert Schilling (o.a. Volkskrant, Vrij Nederland, Science). Ook ga je zelf aan het knutselen, samen met de Nederlandse jongerenvereniging voor sterrenkunde, de JWG, waar Schilling ook lid van is geweest.

Tijdens Achter de Linie Kids van maandag t/m zaterdag iedere middag van 13.30-16.00 uur een andere creatieve workshop. Neem een abonnement op alle 6 voor € 60 / € 20 (kleine beurs prijs)

Reserveren?
Stuur een mailtje naar info@achterdelinie.nl met daarin:
– naam:
– leeftijd:
– telefoonnummer:
– titel workshop(s):
– aantal kaarten:

Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

vr 10 aug ’12, 13:30

Rekwiwattes? (6+)

Kinderworkshop decors & kostuums maken

deelname €12,50 / kleine beursprijs €5

Hoe tover je het Beauforthuis om tot het heelal? Met sterren, sterrenbeelden, de zon en de maan? Een professionele theatervormgever is ingevlogen om dat samen met jullie te bedenken. Jullie gaan rekwisieten maken voor de voorstelling De Sterrenkinderen die zondag 12 augustus wordt uitgevoerd. Jullie zijn dus eigenlijk een middag lang ‘de mensen achter de schermen’.

Tijdens Achter de Linie Kids van maandag t/m zaterdag iedere middag van 13.30-16.00 uur een andere creatieve workshop. Neem een abonnement op alle 6 voor € 60 / € 20 (kleine beurs prijs)

Reserveren?
Stuur een mailtje naar info@achterdelinie.nl met daarin:
– naam:
– leeftijd:
– telefoonnummer:
– titel workshop(s):
– aantal kaarten:

Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

za 11 aug ’12, 13:30

Ontwerp je eigen sterrenbeeld (6+)

kinderworkshop o.l.v. een echte illustrator

deelname €12,50 / kleine beursprijs €5

Weegschaal, ram, boogschutter of vissen. Welk sterrenbeeld hoort bij jou en hoe ziet dat er ook alweer uit? Onder leiding van een echte illustrator kun je vanmiddag jouw eigen sterrenbeeld ontwerpen. Je leert alles over tekentechnieken, ontwerpen tot schetsen om uiteindelijk jouw idee uit te werken tot een klein kunstwerk.

Tijdens Achter de Linie Kids van maandag t/m zaterdag iedere middag van 13.30-16.00 uur een andere creatieve workshop. Neem een abonnement op alle 6 voor € 60 / € 20 (kleine beurs prijs)

Reserveren?
Stuur een mailtje naar info@achterdelinie.nl met daarin:
– naam:
– leeftijd:
– telefoonnummer:
– titel workshop(s):
– aantal kaarten:

Kijk ook eens op de website van Achter de Linie

za 11 aug ’12, 20:15

Canto op 8 celli

Cello8tet Amsterdam

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

Het Cello8tet is uitverkocht. Toch een klassiek concert? Ga vandaag naar het Jerusalem Quartet op de Zeister Muziekdagen. Zij spelen Mozart, Debussy en Shostakovich

Het vermaarde Cello 8tet Amsterdam brengt een unieke en kakelverse variant van Simeon ten Holts Canto Ostinato op acht celli!
Een uniek ensemble dat internationaal een begrip is geworden. “Een adembenemende kracht, en niet te vergeten een collectief geluid zo rijk als fluweel.”(The Strad, 2009). Cello8ctet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines.

Dankzij de stralende uitvoeringen van het ensemble, kan het octet originele werken programmeren van de meest markante componisten van nu. Het octet heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd, de meeste aan het octet opgedragen, van o.a. Xenakis, Nobre, Halffter, Donatoni, De Pablo, Denisov, Gubaidulina, Pärt, Boulez, Loevendie, Riley, Kagel en Glass. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste werk voor het octet: “Het octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

Na afloop muziekfilms, bij mooi weer in de tuin.

website Cello8tet Amsterdam

meer over de Achter de Linie Zomerserie

zo 12 aug ’12, 00:00

Vaarzon Morel, van Ruller en Meijer

verplaatst naar 19 augustus

In onze zomerfolder staat dit concert voor 12 augustus aangekondigd.
Door omstandigheden hebben we het echter moeten verplaatsen naar 19 augustus.

zo 12 aug ’12, 13:00

De Sterrenkinderen

uitvoering van het muziektheaterproject

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 2,50
De hele week heeft een groep kinderen van 7 tot 12 jaar gewerkt aan hun eigen muziektheatervoorstelling. Onder leiding van theatermaakster Annechien Koerselman, met muziek van componist Trevor Grahl en met medewerking van musici en decorbouwers.

Benieuwd naar het resultaat? Kom vanmiddag kijken!
Mail info@achterdelinie.nl om kaarten te reserveren.

zo 19 aug ’12, 17:30

Vaarzon Morel, van Ruller en Meijer

grenzend aan flamenco

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 9,00
foto: Govert van Driessen

foto: Govert van Driessen

Flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel gaat het avontuur aan met de veelbelovende jonge pianiste Maartje Meijer en de fenomenale jazzgitarist Jesse van Ruller.
Vaarzon Morel en van Ruller behoeven weinig nadere introductie. De twee meestergitaristen laten flamenco en jazz samensmelten met hulp van jong talent Maartje Meijer. Zij studeerde zang en piano aan de jazzafdeling van het Amsterdamse conservatorium en dompelde zich in haar vrije uurtjes onder in de warmte van de flamenco. De piano is nog tamelijk nieuw binnen de flamenco, maar geeft een prachtige donkerte en onderkant aan de rauwe flamenco. De zwoele pianoklanken omarmen het krachtige gitaargeluid en zo laten de instrumenten zich van een geheel andere kant zien!
In dit programma vertolken de musici bestaande flamenco-stukken en brengen daarnaast eigen composities die grenzen aan jazz en flamenco.

website Eric Vaarzon Morel
website Jesse van Ruller
website Maartje Meijer

meer over de Achter de Linie Zomerserie

Eriv Vaarzon Morel speelt ook op 24 februari

za 1 sep ’12, 10:00

theatercafé open

bij mooi weer ook terras

Het theatercafé is vandaag open vanaf 10 uur.
Behalve onze befaamde koffie en taart natuurlijk ook een lekker glas wijn of bier.

zo 2 sep ’12, 17:30

PlainSong – Fat lady singing (afscheidstournee)

legendarische band van Iain Matthews en Andy Roberts

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 11,00

UITVERKOCHT

Na een 40 jaar durende muzikale knipperlichtrelatie tussen Iain Matthews en Andy Roberts komt het legendarische Plainsong dit najaar met een afscheidsalbum en -tournee. De band speelt voor de laatste keer alle hoogtepunten uit zijn geschiedenis, zoals de klassiekers Yo Yo Man en Raider van het geprezen Amelia-album. Een laatste kans om te grijpen!

In 1972 formeerden de twee jonge vrienden Iain Matthews en Andy Roberts het legendarisch geworden Plainsong. Plainsong bracht de beroemde albums In search of Amelia Earhart en Now We Are 3 uit. Na een jaar gingen Iain en Andy hun eigen weg. Iain ging naar Amerika. Hij had daar een imposante carrière en bracht er 50 albums uit. Andy speelde met vele andere bands, o.m. Pink Floyd.

In 1990 kwamen de heren elkaar weer tegen, ze werkten twee jaar als een duo en besloten Plainsong te renoveren. Elf jaar bouwden ze een nieuwe internationale carriere op. Nu, veertig jaar sinds de oprichting geven ze met de tweede line-up van 1991 -Iain, Andy, Mark Griffiths en Julian Dawson- een farewell tour.

Overigens: Iain is sinds begin deze eeuw woonachtig in Limburg. Hij heeft zijn eerste grote liefde weer opgepakt: jazz. Samen met het Searing Kwartet van Egbert Derix bracht hij enkele jaren geleden een plaat uit. Onlangs is bekend geworden dat de nieuwe cd ‘In the Now’ van Iain Matthews & Egbert Derix in maart 2012 door Universal Records zal worden uitgebracht op het wereldberoemde VERVE-label en wereldwijd zal worden verspreid.

website Iain Matthews

website Andy Roberts
website Plainsong

zo 23 sep ’12, 17:30

Janne Schra

de Nieuwe… Janne Schra

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00
foto: Lieke Romeijn

foto: Lieke Romeijn

Het gebeurt als Janne Schra in een muisstil theater een duet zingt met de Amerikaanse singer/songwriter M. Ward. Haar stem krijgt volledig de ruimte. Ze voelt het aan alles, ze moet het diepe in, het theater in. Die stem moet je kunnen horen!
Met de theatershow ‘De Nieuwe… Janne Schra’ is de tijd rijp om naar het centrum van haar kracht te gaan. Haar stem. Samen met een nieuwe en intieme bezetting (o.a. strijkers, gitaar en percussie) zal Janne haar mooiste nummers van ‘Room Eleven’, ‘Schradinova’ en haar inspiratiebronnen ten gehore brengen en natuurlijk haar nieuwste werk. Ook licht ze een tipje van de sluier op van ‘Janne Hoort Stemmen’, het geheimzinnige project op Oerol waar toen maar een handjevol mensen naar toe konden. In deze theatershow gaat Janne tot het uiterste van haar kunnen, maar dat betekent niet dat ze niet breekbaar mag zijn. Ze mag breekbaar zijn. Ze is net nieuw!

Pers
“Als je aandachtig luistert, is elk nummer een klein kunstwerkje. De diepere laag maakt Janne Schra een van Nederlands beste zangeressen.” – (AD)
“Haar Room Eleven-erfenis torst ze niet als een last met zich mee. Integendeel, het rondtoeren door Japan en andere verre landen heeft van haar een performer gemaakt, die volstrekt naturel het publiek voor zich inneemt.” – (De Pers)
“Eén stempel overheerst: dat wonderlijk mooie stemgeluid.” – (Nieuwe Revu)

website Janne Schra

zo 30 sep ’12, 16:00

Opening expositie Karel Loman

 

Vandaag de opening van Karel Lomans expositie in het Beauforthuis, door Trees van Kleef en Ada Loman-Biesheuvel. Laatstgenoemde zal een verhaal van eigen hand zal voordragen (‘De schilder en zijn model’).

Karel Loman uit Ede is een expressionistisch schilder, waarvan het werk terug te voeren is op expressie, in kleur en vorm, van zijn emotionele ervaring van de natuur, van een specifiek landschap, bijvoorbeeld dat van de Provence, van de vrouwelijke figuur of van bloemen en dieren. Uit die haast existentiële ervaringen komen puur intuïtief schilderijen voort, die door middel van heldere kleurstellingen en forse contouren zijn interpretatie van de werkelijkheid bieden. Opvallend is hoezeer hij de werkelijkheid stileert, waarbij de essentie en de sfeer van het landschap zichtbaar worden. Een ogenschijnlijke eenvoud die ontstaat wanneer het landschap werkelijk ‘doorzien’ wordt. Hij sluit daarbij aan bij de traditie van het grote gebaar en de losse lijnvoering. Hij exposeerde onder meer in Ede, Utrecht, Rotterdam, Utrecht, Antwerpen, Roeselare, Parijs, Barcelona en Florence.
Loman is in 1944 geboren in West-Vlaanderen en opgegroeid in Antwerpen. Hij werkte in en voor het onderwijs in Nederland en brak twintig jaar geleden door als schilder. Hij is gehuwd en is vader van drie kinderen en opa van drie kleinkinderen.

Verkoop en overige informatie
www.karelloman.nl
jkloman@zonnet.nl
0318 – 61 62 72
06 – 13 70 79 27

zo 30 sep ’12, 17:30

De Russische roulette & Kozakkentocht

Dudokstrijkkwartet (17.30 u) en boswandeling bij zonsondergang (19.30 u)

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto: Maarten Storm

foto: Maarten Storm

Vriend van het Beauforthuis? Vandaag gratis toegang voor onze vrienden! Mail ‘vriendenkaarten 30 sep’ naar info@beauforthuis.nl.

Eerst bepalen we dmv Russische Roullette wat het Dudok Strijkkwartet gaat spelen. Daarna kun je met onze gids op pad om de weemoed te voelen van de ondergaande zon. Je krijgt een kop heerlijke Borsjt (Russische bietensoep) mee en belegd brood.
prijs wandeling incl. borsjt en brood €7,50 – op de dag zelf te betalen

Het Dudok Kwartet is spraakmakend! Het publiek participeert en kan in het Russische Roulettespel zelf bepalen welke drie Russische stukken er vandaag gespeeld gaan worden. Durf  je een gokje te wagen? Laat je opschrikken en verrassen door het Dudok Kwartet. Het lot gaat bepalen welke componisten het concert gaan overleven. Wordt het Tsjaikovksy, Weinberg of toch Borodin?
Spelverdeler in dit concert is Beethoven, die ook bepaald geen risico’s uit de weg ging: hij schreef ongehoorde muziek die het publiek tot op de dag van vandaag steil achterover doet slaan. In zijn tweede Razumovksy kwartet gaat hij aan de haal met Russische melodieën.

Het Dudok Kwartet won dit voorjaar het prestigieuze Charles Hennen Concours voor kamermuziek – en als gebruikelijk spelen die winnaars bij ons!

Judith van Driel – viool • Marleen Wester – viool • Mark Mulder – altviool • David Faber – cello

website Dudok Kwartet

za 6 okt ’12, 00:00

week van de duurzame smaak

za 6 en zo 7 okt in het Beauforthuis

zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Biofrites en een Beaufortshake op zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Deze laatste is gemaakt met Ben & Jerry’s ijs, sap uit de boomgaard van Warmonderhof en melk van de Dijckhof. Voor wie wil is er ook een maaltijdsalade met verse groenten uit de streek. Dit alles in het kader van de week van de duurzame smaak.

Van maandag 1 oktober tot en met woensdag 10 oktober 2012 vindt de ‘Week van de Duurzame Smaak’ plaats. Met allerlei smaakvolle activiteiten worden de inwoners van Zeist gedurende deze week verleid tot smaakvol, gezond en duurzaam eten. De manieren waarop dat kan is biologisch, met producten uit de streek, Fair Trade en ambachtelijk gemaakte producten. Tijdens deze week zal er onder andere aandacht zijn voor de herkomst van ons voedsel, productiewijzen, gezondheid en stadslandbouw. Bestaande initiatieven, producenten en bedrijven uit de gemeente Zeist en de regio worden tijdens deze tiendaagse in de schijnwerpers gezet. De Week van de Duurzame Smaak valt samen met de landelijke Week van de Smaak.

za 6 okt ’12, 20:15

Jan Rot

De Grote Jan Rot Show

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 12,50

UITVERKOCHT

Al meer dan 30 jaar steekt Jan Rot met kop en schouders boven zijn collega’s uit. Zelfs Lange Frans, Robert Long en Long Tall Ernie legden het tegen zijn 1 meter 99 af. Ook verder is Jan geen kleine jongen.
In De grote Jan Rot Show staat hij lekker in zijn eentje met piano en gitaar op het podium en laat ons in 2x 50 minuten alle hoeken van zijn muziekkamer zien. Hij stuift door zijn carrière, van zijn debuut als stersopraan bij de Zandvoortse Zangertjes, zijn tijd als Rocker in Holland, zijn hit met Doe Maar de musical, tot zijn klassieke avonturen en meest recente filmpjes op YouTube. Ridder Rot, mei 2012 nog groot in Carré, is volgens Boudewijn de Groot de maker van een van de mooiste NL-albums ooit, is gevierd om zijn liedvertalingen en zingt tot vreugde van velen ook weer volop eigen nummers, oud en nieuw.
Jan Rot live is een unieke ervaring: “ijzersterk… intens… ontspannen…” (Telegraaf)

het is week van de duurzame smaak
Kom eerst lekker Bio-Frites eten met een heerlijke Beaufortshake en maaltijdsalade uit eigen streek.

website Jan Rot


zo 7 okt ’12, 10:00

Paddenstoelen

een excursie van Staatsbosbeheer

Ga eens op pad met de boswachter of gids van Staatsbosbeheer. Je komt op onverwachte plekken en hoort boeiende verhalen.
Paddenstoelen spelen een belangrijke rol in de kringloop van de natuur. Ze doen hun werk voor het grootste deel onzichtbaar onder de grond. Lang niet alle paddenstoelen hebben een steel en een hoed. Ook hebben veel paddenstoelen en bomen elkaar nodig. Ieder jaar is het weer een verrassing welke paddenstoelen hun gezicht laten zien in Austerlitz. Ga met de gids van Staatsbosbeheer op zoek naar de verschillende soorten en welke plaats ze hebben in het bos.

De wandeling start om 10 u op de parkeerplaats van het Beauforthuis. Rond 12 u ben je weer terug.
De prijs bedraagt €5 (kinderen €2,50 • contant) en je hoeft niet vooraf te reserveren.

website excursie

vr 12 okt ’12, 20:15

ROOD – Nighthawks

Flarden van liefde

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00

Zelden zoveel enthousiaste reacties ontvangen als na een optreden van Nighthawks. Vernoemd naar Tom Waits’ album, op zijn beurt ontleend aan Edward Hoppers beroemde schilderij, zet zanger Rood de toon voor een avond melancholie, schemer en drank. Toch is het niet alleen zwaarte wat de klok slaat. De melancholie voert vooral de boventoon, omdat het zo’n sterke emotie is, aldus Rood.

Noem het tango-blues-vuilnisbak-jazz. Noem het nachtmuziek. Noem het een uit de hand gelopen ode aan Tom Waits. ROOD & Nighthawks at the Diner is het allemaal tegelijk. Liedjes over verlangens, dromen, die als sigarettenrook vervliegen. Een volle asbak en een halfleeg glas van het een of ander. Een café na sluitingstijd, mannen die stil aan de bar zitten. De liedjes roepen een voor een beelden op.

Rood zijn nieuwste CD  ‘Mindful Indifference’ is zeer veelbelovend. Je hoort een nieuwe John Lee Hooker, Nick Cave, John Cale, Tom Waits en zelfs Neil Diamond maar eigenlijk kun je ROOD alleen met zichzelf vergelijken.
Nick Cave leerde hij in Polen kennen en hij werd gepakt door zijn soberheid. Lee Hookers werk is ook ongepolijst is.Tom Waits is vanzelfsprekend vanwege de klankkleur van de stem, en de vergelijking met John Cale gaat op omdat hijmuziek vanuit een klassieke hoek benadert.
De CD bevat  een eerbetoon aan Amy Winehouse op, in de vorm van een Phil Spector-ballad. Werk van  Hemingway, en Salinger .

lees het interview met ROOD, door Marcel van den Broek

website ROOD


zo 14 okt ’12, 12:00

Heks is jarig!

kindervoorstelling voor alle leeftijden door theatergroep ‘met slagroom’

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 3,50
Morgen is heks jarig. Niemand weet precies hoe oud ze wordt, maar omdat heksen maar ééns in de vijf jaar jarig zijn, moet het natuurlijk wel stevig gevierd worden. Buurman is al weken plannetjes aan het bedenken: bomen versieren, cadeautjes aan het zoeken, uitnodigingen versturen, lampjes en vlaggetjes ophangen,…. Er is maar één probleem: heks wil haar verjaardag helemaal niet vieren. Hoe moet dat nou? Buurman weet één ding zeker. Alleen lukt het hem nooit om er een echt feest van te maken. Weet je…, als jij nou ook komt,…. zouden we dan met z’n allen…?

website Theatergroep Met Slagroom

zo 14 okt ’12, 17:30

Eric Vloeimans & Florian Weber

trompet & piano

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
Wat krijg je als je twee topmuzikanten bij elkaar zet die niet in hokjes en genres denken en het experiment niet schuwen? Eric Vloeimans en Florian Weber laten het je horen.
Eric  bekendste projecten zijn het akoestische trio Fugimundi en de meer elektronisch geörienteerde band Gatecrash. Hij ging een samenwerking aan met voormalig leerling Colin Benders, beter bekend als Kyteman. Onder de naam Kytecrash brachten ze een niet eerder gehoorde combinatie van hiphop, jazz, elektronische muziek en improvisatie.
Ook Weber is niet de minste: al op jonge leeftijd was hij actief in zowel de jazz als de klassieke muziek en won hij diverse prijzen. Hij kreeg een beurs om aan het Berkeley College of Music in Boston te studeren.  Daar ontstond het internationale jazztrio Minsarah, waarmee hij de grenzen tussen genres wil vervagen en nieuwe klankmogelijkheden wil ontdekken. Minsarah treedt daarnaast wereldwijd op met de inmiddels 84-jarige jazzlegende Lee Konitz onder de naam Lee Konitz New Quartet.

website Eric VLoeimans
website Florian Weber


za 20 okt ’12, 16:30

Bluesharp Challenge 2012

een evenement van Bluesharp Challenge

Voor de bezoekers die niet uit Nederland komen geldt dat zij hun kaart rechtstreeks kunnen reserveren bij de organisatie van de Bluesharp Challenge. Stuur een e-mail naar trudy.dieke@ziggo.nl

De volgende artiesten staan voor u opgesteld (in willekeurige volgorde):

Tinus Koorn (diatoon) daagt Martijn Luttmer (chromaat) uit in een zinderende sessie…
Jazz op zowel de chromaat als de diatonische harmonica, tegelijk en naast elkaar. Is de chromatische harmonica het enige instrument om jazz te spelen?  Kun je op een diatonische C alle noten raken? We gaan het beleven!

Jan van Geffen zal ons met een paar nummers in vervoering brengen op zijn Seydel1847 allemaal in een Low versie. Hij is via  Mexicaanse muziek in Paraguay, Brazilie en Argentinie verzeild geraakt waar hij in de ban van Hugo Diaz raakte. Vrolijk en weemoedig tegelijk. Jan gaat ons volkomen in vervoering brengen.

Kim Snelten laat zich op het podium tijdens de Bluesharp Challenge 2012 uitdagen door de jongere generatie. Benjamin Streuper en Rick Slagers gaan hem het vuur aan de schenen leggen in een uitdagende question & answer sessie.

Jervis Groeneveld hanteert al jaren de slogan “iedereen in Nederland aan de mondharmonica”.  Jervis zal in een energieke gezamenlijke sessie met alle bezoekers in de zaal op interactieve wijze een lied laten ontstaan. Ook voor de niet harmonica spelers geldt, laat je meeslepen. Koop ter plekke voor 5 euro een echte bluesharp en doe mee! Laat het het Bluesharp Challenge lied heten. We gaan het vieren!

Arnold Cazemier presenteert met een spetterend optreden de “Forkord Turnaround. The truly harmonic harmonica!” De Bluesharp heeft twee akkoorden, de Forkord Turnaround heeft er VIER! Dat deze man niet alleen de theorie beheerst zal duidelijk zijn na dit optreden.

Porter Shed. Dave Chavez (zang/gitaar) en Robin Van Roon op de bluesharp!
Twee virtuozen op het podium met some good old Chigaco Blues.  Robin is tegenwoordig de vaste harper van Livin’ Blues Experience, dus we zijn heel blij en trots dat we hem hier kunnen presenteren.

Everybody loves Dave…..
Nieuwe tv serie? Nee…. Dave Chavez zal een gelegenheidsduo vormen met Benjamin Streuper. Gewoon omdat deze twee mannen beiden zoveel authenticiteit hebben. Op zo’n avond dat al het talent samenkomt grijpt de organisatie haar kans! En laat het publiek genieten!

Red and Blues met Ed Roelandse, Patrick Galvin, Yvet Anna en Ron Oud. Een mooie mix van Gypsy music, Braziliaanse Forro en heerlijke onvervalste Blues. Patrick speelt op de diatoon en Ed’s magische gitaarvingers begeleiden ons naar vervoering en voeten van de vloer. Vlammend rode Yvet vervolmaakt met haar zang de act. Dat wordt gewoon alleen maar genieten!

Arnoud Deyll zal een verrassend optreden verzorgen waarin professioneel rapper Radical (Rory van der Ent) een voor het bluespubliek ongebruikelijke rap zal opvoeren. Arnoud staat uiteraard garant voor excellent harmonicaspel. Kun je de blues rappen? Kun je een rap bluesen? Deze mannen gaan het ons laten beleven.

Bark speelt Americana in de breedste zin van het woord: van beatlesque tot country terug naar bluegrass en rock and roll met Arnoud Deyll

Natuurlijk zullen we al dit moois met een Grand Finale bekronen. Van een aantal van de spelers zullen we nog een keer mogen genieten en wellicht zijn er (top)gastspelers in de zaal die we graag op het podium uitnodigen.

Sponsor Fox Amps zal aanwezig zijn met een paar juweeltjes van versterkers, die ook gebruikt mogen worden op het podium. Natuurlijk gaan we die eens even uitgebreid proberen! Marc Vos bemant tijdens het evenement een ”kraam” en is beschikbaar voor al je vragen. Je mag eventueel ook je (oude of kapotte) versterker meenemen voor kleine reparaties.

Sponsor De Muse, Kuik Accordeons en More zal een “kraam’’ bemannen met harmonica’s en accessoires. Mensen die enthousiast geworden zijn tijdens deze avond kunnen direct een harmonica aanschaffen en aan de slag!

Er is een speciaal “After Bluesharp” arrangement voor € 59,50 per kamer inclusief ontbijt afgesproken met Woudschoten.
U kunt zelf reserveren en vermelden dat u van het Bluesharp arrangement gebruik wilt maken.

zie ook onze Facebook pagina

een concert van Bluesharp Challenge, sponsored by Seydel

Bluesharp Challenge organiseert deze avond
het is geen eigen activiteit van het Beauforthuis

entree €17,50
UITVERKOCHT!
stuur een e-mail naar info@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst

zo 21 okt ’12, 00:00

De Tijdgeest spookt door de bossen

StaatsBosbeheer neemt je mee

Spannende, rare en waargebeurde verhalen spoken door het hoofd van de Tijdgeest. Verhalen over heksen en helden, reuzen en ridders.

De Tijdgeest spookt door Nederland. Hij is heel even op bezoek. Ontmoet de Tijdgeest op zondag 21 oktober 2012 tussen 13 en 16 uur in levende lijve. Hij woont in een klok en kan reizen door de tijd. Hij komt op hetzelfde moment in 11 natuurgebieden in Nederland. De boswachters van Staatsbosbeheer zoeken dus stoere jongens en dappere meiden die een ontmoeting met dit bijzondere wezen aandurven. Speciaal voor hen vertelt de Tijdgeest rare, gekke en spannende verhalen die in zijn hoofd rondspoken. Kom maar luisteren… als je durft!
 
Ieder half uur start een nieuwe wandeling. De laatste wandeling start om 15.30 uur. Startlocatie: P-plaats tegenover Beauforthuis.
 
Kosten tijdschriftje met opdrachten en puzzels: € 2,50.

een activiteit van Staatsbosbeheer

website Staatsbosbeheer

zo 21 okt ’12, 12:00

soefi-muziek en mystiek

Concerto Alankara – een concert van Soefi centrum Utrecht/Bilthoven

entree
€ 15,00

Waar alles muziek is

In alle tijden zijn vele woorden aan muziek gewijd.
Wat is zó bijzonder aan muziek, dat het ons in harmonie kan brengen, na een paar tonen al? De Indiase musicus en mysticus Hazrath Inayat Khan vergelijkt het hele leven met een symfonie, volgens zijn woorden is onze samenleving als een melodie, die op één akkoord berust; een akkoord van allerlei persoonlijkheden, zoekend naar harmonie in het leven.
Samen met de musici betreden we de wonderbaarlijke wereld van muziek, mystiek, poëzie en stilte; we ervaren de eenheid van het musiceren en luisteren.

“Laat mijn hart uw luit worden, Geliefde…” – H.I. Khan

Michaela Shakti Hollmannová – lezing, viool, tampura • Diana Saraswati de Vries – harp

za 27 okt ’12, 19:00

Nacht van de nacht

StaatsBosbeheer neemt je mee op excursie

Ga eens op pad met de boswachter of gids van Staatsbosbeheer. Je komt op onverwachte plekken en hoort boeiende verhalen.
Nederland kent nog maar nauwelijks echt donkere plekken. Tijdens de Nacht van de Nacht kun je overal in het land meedoen aan activiteiten ‘in het donker’. In boswachterij Austerlitz kun je met gidsen van Staatsbosbeheer mee op pad in het donkere bos. Leer de schoonheid van echte duisternis kennen!

deelname kost €1

website excursie

za 27 okt ’12, 20:15

Izaline Calister

CD presentatie tour

entree
kortingsprijs
€ 16,50
€ 12,50
Izaline Calister (Curaçao, 1969), Edison winnares 2009, heeft als singer/songwriter de afgelopen 12 jaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd.
Met haar innemende stijl heeft ze een trouwe schare liefhebbers om zich heen verzameld. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert haar muziek met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, publiek over de hele wereld.
De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Met haar geweldige band  en een speciaal samengestelde set krijgt ze op elk festival het publiek soms aan het dromen, dan weer aan het dansen.
De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa en meer recentelijk Bendisiona leverden de Antilliaanse zangeres  in het Caribische gebied nummer 1 hits op. Haar studio albums Sono di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele en Speransa zijn wereldwijd uitgebracht.

Izaline treedt op door heel Europa, Indonesië, U.S.A en Zuid-Amerika en speelde op vele festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia tot en met North Sea Jazz Festival.  
De BBC vertoont een minidocumentaire over Izaline in 2006.
In 2007 zingt Izaline tijdens het Bevrijdingfestival, begeleid door het Metropool Orkest voor de Koningin.
In 2010 werd Izaline door de Verenigde Naties gevraagd om een lied te vertolken op hun hoofdkantoor in New York tijdens de nagedachtenis aan de slavernij, in samenwerking met  de wereldberoemde gitarist en producer Nile Rodgers.
Izaline werkte samen met uiteenlopende musici en kunstenaars, haar meest recente tournee langs de Nederlandse theaters in 2011/2012 was in samenwerking met de Braziliaanse Lilian Vieira en Julya L’Oko uit de Molukken in de hoedanigheid van Nomads.
In het najaar van 2012 brengt Izaline haar nieuwe album uit.

De pers over Izaline Calister:
“Haar podiumverschijning is onvergetelijk: een wilde diva op blote voeten. “De Koningin van de Antilliaanse Jazz”
“Izaline laat het Paard van Troje schudden, golven, zwaaien en heupwiegen
“Calister weet veel gevoel in haar stem te leggen. Zelfs als je geen Papiamento verstaat, begrijp je wat ze zegt. Hier ligt haar kracht”.
“Calister is inmiddels uitgegroeid tot een soort ambassadrice van de Antilliaanse muziek”.

Izaline Calister – vocals • Marc Bischoff – piano • Enrique Firpi – drums • Ed Verhoeff – gitaar • Yerman Aponte – basgitaar • Yumarya Grijt – backing vocals

website Izaline Calister

zo 28 okt ’12, 14:00

Bach en Händel – het duel

Tamar Muziektheater, met Ivo Janssen, dè Bach-pianist van Nederland

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
Een ontmoeting tussen twee grote componisten. Händel is vooral de kosmopolitische zakenman die handig componeert en weet wat het hof wil horen. Bach is het nijvere genie dat in grote devotie zijn werk doet en moeite heeft zijn gezin met twintig kinderen te onderhouden.
De twee componisten hebben elkaar in werkelijkheid nooit gekend, maar kruisen in deze muziektheatervoorstelling van Paul Barz hun degens. Pianomuziek van Bach en Händel, uitgevoerd door Ivo Janssen, vormt de rode draad. Regisseur Anita van Soest bewerkt het toneelstukstuk tot muziektheater op verzoek van acteurs Arthur Boni en Wim Meuwissen, oude rotten in het toneelvak.
Gerard-Jan Rijnders coacht en Irma Heijnsdijk tekent voor de vormgeving.

website Tamar Muziektheater

zo 28 okt ’12, 17:30

Bert Joris

West Coast Big Band

entree
€ 11,00
vrijkaarten niet geldig

De naam Bert Joris is niet alleen een stijl maar ook een merk. Zijn composities worden door orkesten over de hele wereld gespeeld. Een grote eer voor de West Coast Big Band om als gastsolist te hebben,
Jazztrompettist Bert Joris zette samen met  o.a. Toots Tielemans, Philipe Catherine de Vlaams/Belgische jazz op de internationale kaart. Zo was hij ondermeer gastsolist bij het wereldberoemde Village Vangueard Orchestra in New York. Hij geniet niet alleen bekendheid als groot improvisator maar ook als componist, arrangeur en docent.

Bert Joris wordt begeleid door niet minder dan de West Coast Big Band uit Voorburg, een band die met vele solisten en vocalisten uit de jazz heeft opgetreden. Het belooft een bijzonder concert te worden!

website Bert Joris

zo 4 nov ’12, 13:30

Ella

Close Harmony koor Div-a-Jazz

entree
€ 10,00

UITVERKOCHT

vrijkaarten niet geldig

Een muzikale rondgang langs vele ups en downs in het leven van Ella Fitzgerald. Zingen was haar leven: scatts, ballads, swing en ondanks alle tegenslagen werd zij de First Lady of Jazz!

Div-a-Jazz o.l.v. dirigent Peter van Laer
regie: Marijke van Es

website Div-a-Jazz

zo 4 nov ’12, 14:00

Herfstontdekkingstocht

een excursie van Staatsbosbeheer

Op zondagmiddag 4 november om 14.00 uur kun je met Staatsbosbeheer gidsen op ontdekking in het bos. Bomen praten niet, maar spreken ons wel aan. Daarom is het bos zo aantrekkelijk en spannend. Bomen hebben ons van alles te vertellen: hoe oud zijn ze, welke dieren bieden ze onderdak en beschutting en wat stralen ze met hun vorm uit.

De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats van het Beauforthuis.
De kosten bedragen €2,50 voor kinderen en €5,00 voor volwassenen.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

za 10 nov ’12, 20:15

Jeroen van Merwijk

De vleesgeworden bescheidenheid

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 15,00
Jeroen van Merwijk is Nederlands cabaretier, kunstschilder en liedjesschrijver. Van Merwijk werkte o.a. in de jaren ’90 mee aan Spijkers met Koppen en later brak hij door in de grote zalen met het programma De omgekeerde wereld
Met het programma Dat vinden jongens leuk won Jeroen van Merwijk de Annie M.G. Schmidtprijs, de prijs voor het beste theaterlied.

Vanaf 18 uur kan je in het theatercafé terecht voor onze lekkere tapas, dus rechtstreeks van het werk een avondje uit!

website Jeroen van Merwijk

zo 11 nov ’12, 12:00

kinder-tapasconcert

Sambasalad

entree
€ 6,50
entree €6,50 (ouders €9)

Een feestelijk meedoe-concert programma voor kleine kinderen, onder de titel Zingen zonder zijwieltjes.
De kinderen spelen op exotische instrumenten nederlandse liedjes, herstyled in het Braziliaans, Caraibisch en Spaans.
Met muziek en pret over perikelen als: leren veters strikken, verdwalen en natuurlijk fietsen zonder zijwieltjes.

Na afloop exotische tapas met friet

Zingen Zonder Zijwieltjes bestaat uit het Samba Salad trio:
Herman Link (Nederland); zang, spel, gitaren en andere snaren,
Rita Iny (Canada); zang, spel, dans en percussie,
Maya (Nederland); flamencodans, zang en spel

website Samba Salad

zo 11 nov ’12, 17:30

Beste Meneer Halsema

Marijn Brouwers

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 13,50
Met prachtige en tijdloze liedjes, zoals “Voor haar” en “Zondagmiddag Buitenveldert” gaf Frans Halsema stem aan de broosheid en bravoure waarmee hij in het leven stond. Al zijn z’n liedjes meer dan 30 jaar oud, ze passen perfect in deze tijd en verdienen het om weer gezongen te worden.
In deze muzikale theatrale voorstelling schrijft Marijn brieven. Brieven aan Frans Halsema die hij bewondert en die 30 jaar geleden in het huis tegenover hem woonde. Hij schrijft hem brieven, wetende dat die ze nooit meer zal lezen.

Het Parool: “Brouwers raapt dit fantastische werk op en weet samen met Marc-Peter van Dijk, de teksten feilloos en op de juiste wijze in een eigentijds jasje te steken.”

website Marijn Brouwers


ma 12 nov ’12, 20:15

Uit Ierland – The Fureys and Davey Arthur

Songs through the Years

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 18,00

UITVERKOCHT

vrijkaarten niet geldig

Deze legendarische groep muzikanten is één van de bekendste folkgroepen uit Ierland.De broers Finbar, George, Eddy en Paul (ze komen uit een zeer muzikale familie) begonnen 34 jaar geleden samen met hun vriend Davey Arthur hun muzikale tournee door de wereld, ze trokken  volle zalen in heel Europa, Australië, Nieuw Zeeland, Canada en Amerika.
Ze hebben voor vele groten der aarde opgetreden in de grootste hallen(Carnegie, Royal Albert) gestaan.
Eerder dit jaar gaven ze 40 concerten in Groot Brittannië en diverse in Ierland, nu toeren ze van 8 t/m 25 november door Nederland (Zie voor het gehele programma www.thefureys.com)
De jongste broer Paul is overleden en Finbar is solo gegaan, Tegenwoordig vormen Eddie en George Furey met Davey Arthur de groepskern, zij zingen alle drie, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de zeer muzikale Luke Crowley (bas, tin whistle en keyboard, vocals en de jonge Daniel Lynch (accordeon)
De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt.
53 CD’s hebben ze gemaakt, waaronder vele grote hits, als: When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you en The Red Rose Café. Dit laatste lied is bij ons bekend als Het kleine café aan de haven geschreven door jawel onze eigen Piere Kartner.
Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen  maar vooral ook hun prachtige emotioneel geladen   love en sad songs spreken hun publiek zeer aan.
De optredens van The Fureys zijn energiek, uitnodigend en aanstekelijk, puur entertainment.
Na twee spetterende avonden verleden jaar zijn de Fureys er vanavopnd weer!

do 15 nov ’12, 20:15

Supertramp’s saxofonist

John Helliwell & Egbert Derix

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 17,50
Supertramp-saxofonist John Helliwell komt exlcusief naar Nederland om op te treden met zijn favoriete pianist: Egbert Derix. Ze spelen eigen werk en nieuw werk, speciaal voor dit project geschreven gaat in première.
John Helliwell heeft als saxofonist van Supertramp een solide reputatie. Denk aan zijn aanstekelijke klarinetspel op ‘Breakfast in America’ en de legendarische saxsolo’s op songs als ‘It’s raining again’, ‘Logical song’ en ‘Crime of the Century’. Het is ook Helliwell die met zijn typisch Brits gevoel voor humor nog altijd de aankondigingen doet bij de concerten van Supertramp.
Helliwell is een liefhebber van Derix’ Searing Quartet. Beide mannen ontmoeten elkaar op verzoek van Helliwell voor het eerst in Amsterdam, een paar jaar geleden. Helliwell verzuchtte toen al een pianist voor een geplande tour in Frankrijk te hebben, anders had hij graag Egbert op die plaats gezien.

Helliwell houdt van akoestische jazz, dat hoor je ook bij Supertramp. Hij heeft een eigenjazz-ensemble, Crème Anglaise, waarin o.a. Mark Hart (Crowded House) toetsen speelt. In die zin is de combinatie van Helliwell en Egbert Derix niet zo vreemd. Derix’ spel en composities bewegen zich op het vlak van de jazz en popmuziek. Derix bracht dit jaar overigens samen met zanger Iain Matthews de cd ‘In the Now’ uit op het wereldberoemde jazzlabel VERVE.
Tijdens dit concert vooral werk van Searing Quartet, Crème Anglaise en nieuw werk, dat door Helliwell & Derix speciaal voor deze gelegenheid is gecomponeerd.
Quartet Mede Searing Quartet-leden Sjoerd Rutten (drums) en Norbert Leurs (contrabas) vormen de ritmesectie bij deze concerten. Tevens zal zangeres Joosje Jochems een gastrol vervullen. Ze studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie, won de Jacques de Leeuw prijs, en heeft zich ontwikkeld tot een ware soul diva.

website John Helliwell
website Egbert Derix

za 17 nov ’12, 14:30

Wijnproeverij van De Proeftafel

met na afloop buffet en korting op het concert van 20.15 uur

14.30 uur: openingsproeverij van De Proeftafel
Ben je wijnliefhebber en durf je eens wat anders te proeven? De Proeftafel is een nieuwe importeur met wijnen van minder bekende druivensoorten en wijnen uit bijzondere regio’s. Op onze openingsproeverij presenteren wij wijnen uit o.a. de Piemonte, Baden, Savoie en Zwitserland.

17.45 uur: Beauforthuis-tapasschotel met wijnarrangement samengesteld door De Proeftafel.
Soep, friet, quiche, maaltijdsalade en koffie met likeur en zoetigheden

20.15 uur: Arnold Veeman – Mien Lutje Laif

deelname
De openingsproeverij is gratis, wel even opgeven (inschrijving gesloten).
Mee-eten? €19,50
Concert? 50% korting, dus € 7,50

opgeven
De inschrijving is inmiddels gesloten.

za 17 nov ’12, 20:15

Arnold Veeman

Mien lutje laif

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Een stem die zo kan worden gekoppeld aan Paolo Conte of Leonard Cohen. Arnold Veeman is een veelzijdig componist. Van filmmuziek tot onvervalste Groningse ballades. Hij speelt contrabas, gitaar, drums en andere instrumenten en zingt zijn eigen songteksten. Hij praat, hij zingt, hij vertelt, hij fluistert, hij fluit. Semicantando en semiparlando.

De half Surinaamse zanger Arnold Veeman kwam van ‘buiten’ in het pittoreske Groningse Kloosterburen wonen. De NTS weidde een uitzending aan hem in de serie ‘ Dat is andere Taal’. In een klap stond zijn mail roodgloeiend, voor ons een reden om hem snel uit te nodigen voor een concert, want we zijn al lang fan van hem.
Hoewel zijn muziek inmiddels op alle continenten klinkt, is hij Kloosterburen trouw gebleven. Waarom? ‘De wijde horizon. De authentieke mensen. En natuurlijk die stilte, waarin pure muziek kan ontstaan.’
Veeman groeide op in Friesland, verhuisde als puber naar zijn moeder in Pieterburen en woont zelf sinds een paar jaar in Kloosterburen, op een halfuurtje lopen van de kwelders. Een paar keer per maand is hij buitendijks te vinden. “Ik verbaas me vaak dat dit ook Nederland is, want het voelt alsof je in de Camargue rondloopt.”

recensie cd Toukomst
artikel bij Dat is andere taal!
interview met Arnold Veeman
website Arnold Veeman

zo 18 nov ’12, 11:00

Floddertje van Annie MG Schmidt (3+)

Wijnand Stomp

entree
€ 7,50
foto: Roelina Holtrop

foto: Roelina Holtrop

entree €7,50 (ouders €10)

LET OP: 11 UUR, ipv 12 UUR!

Wijnand Stomp laat als Mannetje Baas de kinderen kennismaken met Floddertje van Annie MG Schmidt. Wirwar zit boordevol ondeugende kleuter- en peuterhumor, net zoals het meisje dat Floddertje heet. Dit omdat ze altijd vuil is en haar kleren onder de vlekken zitten.
Behalve als Floddertje net in bad is geweest, maar langer dan een half uur blijft ze nooit schoon.

Een theatrale vertelling met ritmische rijmpjes en luisterrijke liedjes.
Spatter spetter spat! Bubbel babbel bad! Wat een dikke pret is dat! Water geklater, ik heb zoveel schuim met water. Als dat maar goed gaat!

Na afloop kindertapas!

website Wijnand Stomp

wo 21 nov ’12, 20:15

Ernst Jansz & CCC inc.

Dromen van Johanna / Jack Owned A House

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 15,00

UITVERKOCHT

foto: Hugo Rikken

foto: Hugo Rikken

Een uniek dubbelconcert: de prachtige Dylanvertalingen van Ernst Jansz en een optreden van de legendarische hippieband CCC inc. De muzikanten die Jansz hebben begeleid bij Dromen van Johanna zullen meespelen met CCC inc., die op hun beurt mee zullen spelen als Jansz zijn Dromen van Johanna vertolkt.

De legendarische hippieband CCC inc viert in 2012 haar 45-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan doken de muzikanten voor het eerst sinds 1984 weer eens de studio in om een nieuw album op te nemen. Het album “Jack Owned A House” kan worden gezien als een aanvulling op de uitgebreide verzamelbox die CCC inc. in 2007 heeft uitgegeven. De laatste jaren is de band weer veel aan het toeren en op deze nieuwe CD staan nummers die tijdens de concerten veel worden gespeeld, maar die nog niet eerder zijn uitgebracht, waaronder het nummer dat Joost Belinfante schreef ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag, “The Flower And The Seed”. Ook zijn nu eindelijk opgenomen de Beatles-cover “I’ve Just Seen A Face”, gezongen door Huib Schreurs, en het betoverende “The Wayfaring Stranger”, waarbij Jaap van Beusekom zichzelf op de autoharp begeleidt. In al die jaren heeft CCC inc. niets aan kracht en authenticiteit ingeboet.

Begin dit jaar sloot Ernst Jansz zijn “Dromen van Johanna”-tournee af. Tijdens een van de laatste voorstellingen (in De Flint in Amersfoort) werden opnamen gemaakt voor een live DVD van de voorstelling. Zowel deze DVD als de nieuwe CD van CCC inc. worden op deze avond gepresenteerd met een speciaal dubbelconcert. Voor de gelegenheid zullen de muzikanten die Jansz hebben begeleid bij “Dromen van Johanna” meespelen met CCC inc., die op hun beurt mee zullen spelen als Jansz zijn prachtige Bob Dylan-vertalingen zingt.

Drie van de leden van CCC inc., Ernst Jansz, Jan Hendriks en Joost Belinfante, gaven dit jaar ook een paar concerten met een ander bandje, waarmee moeiteloos vier keer Gelredome werd gevuld. Van het overdonderende spektakel van Symphonica in Rosso naar de intimiteit van het Beauforthuis in Austerlitz, een uniek concert dat u niet mag missen.

CCC inc. bestaat uit: Joost Belinfante – viool, mandoline, mondharmonica, zang; Jaap van Beusekom – banjo, dobro, autoharp, zang; Jan Hendriks – gitaar; Ernst Jansz – wasbord, piano, zang; Huib Schreurs – mondharmonica, concertina, zang
Aangevuld met: Guus Paat – gitaar, dobro, lapsteel; Richard Wallenburg – bas

website Ernst Jansz
website CCC Inc.

tapas
vandaag indische tapasschotel

vr 23 nov ’12, 20:15

40PlusParty

dansen op Aretha Franklin, Jimmy Summerville, Herman Brood, Talking Heads en al die anderen

entree
€ 10,00
kaarten aan de deur kosten €12!

Waar kun je als 40+er nu nog lekker uitgaan en dansen op de muziek die jij leuk vindt? Beauforthuis en Dixo Balthazar vonden het hoog tijd worden om dat eens te organiseren in Beauforthuis. Dus kom 23 november gezellig dansen, bijkletsen en drinken met vrienden en vriendinnen en Aretha Franklin, Jimmy Summerville, Herman Brood, Talking Heads, The Rolling Stones, Technotronic, Robin S, Police, Dr Alban, The Cure, Jennifer Lopez, Gala, Katrina and the Waves, Wham, Kool & the Gang, Marco Borsato, Michael Jackson, maar ook op Black Eyed Peas, David Quetta, Tiesto, Elvis Crespo, Bob Marley en Mory Kante en vele, vele anderen.
De DJ’s spelen in op het publiek en gaan in op verzoekjes. Tevens zijn er op de avond zelf special acts…
Reserveer snel want op is op!

40PlusParty is uit je dak gaan met vrienden op 70thies, 80thies, 90thies, maar ook op moderne huidige hits …
Veel gezelliger dan in de sportschool.

zo 25 nov ’12, 12:00

Indianenverhalen 6+

Hageota/ Nico de verhalenman – kinder-tapasconcert

entree
€ 5,00

entree €5 (volwassenen €7)

Leer alles over de Indianen en en hun sagen en legendes. Als Nico  op zijn praatstoel zit, hangt iedereen aan zijn lippen.

Nico de Verhalenman weet veel van de cultuur van de Noord Amerikaanse Indianen en is een kei in het vertellen van hun verhalen. Waarom is liefde tussen twee mensen zo speciaal? Zingt een huilende prairiewolf een liefdeslied voor de maan, of roept hij zijn kameraden bij elkaar? Weet je waarom de kraai de beste verteller van de wereld is? Hoe de grote krijger Skunny Wundy een grote opschepper blijkt te zijn.Het luisteren naar Hageota is een ontdekkingsreis in de cultuur van de Native American van vroeger.

na afloop indianenpannekoeken

zo 25 nov ’12, 17:30

Canto op 8 celli

Cello8tet Amsterdam – vooraf boswandeling

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 17,50

UITVERKOCHT

vrijkaarten niet geldig

Voor iedereen die van de zomer achter het net viste:

Het vermaarde Cello 8tet Amsterdam brengt een unieke variant van Simeon ten Holts Canto Ostinato op acht celli!
Een uniek ensemble dat internationaal een begrip is geworden. “Een adembenemende kracht, en niet te vergeten een collectief geluid zo rijk als fluweel.”(The Strad, 2009). Cello8ctet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines.

Dankzij de stralende uitvoeringen van het ensemble, kan het octet originele werken programmeren van de meest markante componisten van nu. Het octet heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd, de meeste aan het octet opgedragen, van o.a. Xenakis, Nobre, Halffter, Donatoni, De Pablo, Denisov, Gubaidulina, Pärt, Boulez, Loevendie, Riley, Kagel en Glass. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste werk voor het octet: “Het octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

Vooraf om 16.00 is er een boswandeling (deelname €1, contant af te rekenen; reserveren niet nodig).
Ditmaal beleven we de vallende avond tussen de bomen. Om half vijf zakt de zon onder de horizon en om vijf uur is het donker…
Bij terugkomst hebben we een lekker glas glühwein klaar staan om even op te warmen voor het concert begint.

website Cello8tet Amsterdam

een concert van Achter de Linie

zo 25 nov ’12, 20:30

Canto op 8 celli

Cello8tet Amsterdam – extra concert

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 17,50

UITVERKOCHT

vrijkaarten niet geldig

Gauw nog bijgeboekt, want het concert van half zes zat binnen 48 uur vol!
Het vermaarde Cello8tet Amsterdam brengt een unieke variant van Simeon ten Holts Canto Ostinato op acht celli!
Een uniek ensemble dat internationaal een begrip is geworden. “Een adembenemende kracht, en niet te vergeten een collectief geluid zo rijk als fluweel.”(The Strad, 2009). Cello8ctet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen en kunstdisciplines.

Dankzij de stralende uitvoeringen van het ensemble, kan het octet originele werken programmeren van de meest markante componisten van nu. Het octet heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd, de meeste aan het octet opgedragen, van o.a. Xenakis, Nobre, Halffter, Donatoni, De Pablo, Denisov, Gubaidulina, Pärt, Boulez, Loevendie, Riley, Kagel en Glass. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste werk voor het octet: “Het octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

18.00 u wandeling om de beslommeringen van de dag los te laten (deelname €1 contant af te rekenen; reserveren niet nodig)
Voorafgaand aan het concert een mooie wandeling met een gids van Staatsbosbeheer. Bij terugkeer is er nog tijd voor een hapje en een drankje (tapas – alles beneden de €10), voordat het concert om half negen begint.

website Cello8tet Amsterdam


een concert van Achter de Linie

zo 2 dec ’12, 17:00

Heks maakt zich op voor Sinterklaas

kindertapasconcert van Theatergroep Met Slagroom

entree
kortingsprijs
€ 5,00
€ 3,50
In oktober vierde de heks haar verjaardag in het Beauforthuis. Het beviel haar zo goed dat ze ook Sinterklaas komt vieren. Pepernoten bakken, liedjes oefenen, schoen zetten, schoorsteen schoon toveren,…alles gaat volgens plan, maar dan krijgt ze onverwachts bezoek en loopt alles in het honderd!

na afloop Sinterklaastapas

website Theatergroep Met Slagroom

zo 2 dec ’12, 17:30

Gert Vlok Nel

AFGELAST

Helaas is dit concert afgelast.
Iedereen die al kaarten heeft gekocht of gereserveerd wordt persoonlijk benaderd.

zo 16 dec ’12, 17:30

De beste accordeonisten van België

Tref – Dampf

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
Vandaag TREF in het Beauforthuis. En er mag gedanst worden! Op veler verzoek staan er folkmuzikanten klaar met hun trekzakken. Én om 16:15 is er een dansworkshop Balfolk onder leiding van Louise Marius. Balfolk is een dansfeest met live folkmuziek en past perfect bij de mannen van TREF.
 
TREF wordt aangekondigd als het Wonder uit Wallonie (Didier Laloy), de grote meester zelf (Bruno Le Tron) en de beste leerling van de klas (Wim Claeys). De drie accordeonisten worden begeleid door Frédéric Malempré op drums en percussie die de sfeer van de muziek versterken, bombastisch als het kan, subtiel waar nodig. En nooit ontbreekt hun geheime ingrediënt: de pittige humor waarmee de mannen van TREF hun nummers omkaderen. Balfolkdansers en studenten kunnen gebruik maken van het kortingstarief op deze avond!

De heerlijke dynamiek van Tref – recensie concert Tilburg

website Tref

vr 21 dec ’12, 18:30

Kaarsjestocht

een excursie van Staatsbosbeheer

Deelnemers kunnen met de hele familie een avondwandeling maken door een haag van lampionnetjes die het bospad verlichten. De wandeling is ongeveer 2 km lang. Tijdens de wandeling kunt u het geluid van bosuilen horen en als u veel geluk hebt, zult u ook het pad kruisen met het grootste zoogdier van dit bos, het ree.
Tijdens de wandeling ontmoet u het koor Cappella Cantica, dat kerstliederen uit verschillende landen zingt.
Halfweg wordt u opgewacht in de sfeervolle oude werkschuur van Staatsbosbeheer, waar u zicht kunt opwarmen bij de  Zweedse openhaardkachel. Daar kunt u ook voor €1 een glas warme chocolademelk of glühwein krijgen.

Vertrek van 18.30 tot 20 uur vanaf de ingang aan de Woudenbergseweg recht tegenover de Oude Postweg. Deelname is gratis.

vr 21 dec ’12, 20:15

Vincent Bijlo en Vocalicious

De Stemmenteller – oudejaarsconference

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00

UITVERKOCHT

De Stemmmenteller is ongetwijfeld de stemmigste oudejaarsconference die Vincent Bijlo ooit gemaakt heeft. Bij zijn vorige 2, De Twijfelaar (2006) en Henk En Ingrid (2010), moest hij het alleen met zijn eigen stem doen. Ditmaal heeft hij een koor van zwevende kiezers weten te strikken. 12 stemmen die iedereen wel wilde hebben, maar Bijlo heeft ze.
Bijlo: “deze vocal Group, Vocalicious genaamd, is de modernste, geestigste, muzikaalste en best gearrangeerde vocal group die ik ken. Vanaf het moment dat ik ze voor het eerst hoorde zingen, wist ik dat ik met ze wilde samenwerken.”
De conference speelt op 21 december in het Beauforthuis te Austerlitz, slechts enkele uren nadat de wereld is vergaan.
Bijlo daarover: “Dat hebben de Maya’s voorspeld ja. Dat was een hoogontwikkeld volk, hadden al Facebook voordat er computers waren. Ze hebben een evenement aangemaakt: 21 december 2012, einde wereld. 843 miljoen mensen vonden dat leuk. Als je dat omrekent naar Nederlandse maatstaven kom je precies op het percentage dat PVV heeft gestemd. Die stemmers denken: Als de wereld vergaat hebben we van Europa ook geen last meer, kunnen wij weer met guldens gaan betalen en ons eigen bijschijnen met gloeilampen. Dat Nederland deel uitmaakt van de wereld, dat is voor hun toch echt een brug te ver. Een brug te ver, dat zou overigens een goed motto kunnen zijn voor het nieuwe kabinet.
Nee, de wereld vergaat niet, daarom spelen we niet alleen op 21, maar ook op 23 december.
Het wordt een wervelend programma, ik zal de net genezen wonden van het mislukte Europees Kampioenschap voetbal weer eens flink openrijten.
Het zeilmeisje, de zeilbroers, de grillige zomer, de grillige lente, de grillige winter, het Higgsdeeltje, Dicky Woodstock, Holleeder, mocht u ze allemaal niet meer zo helder voor de geest hebben, kom dan op 21 of 23 december naar De Stemmenteller. Maar ook iedereen die zich nog wel alles kan herinneren omtrent Dr. Ferrari, de wietpas en Project X is uiteraard van harte welkom.
Daarbij komt er zeer veel verrassende muziek in de show. Want ik vind: Als je stemming wilt maken kun je beter zingen dan schreeuwen.”

De Stemmenteller: 14 stemmen, 1 geluid. 14? Ja, 12 van Vocalicious, 1 van Bijlo en 1 van een zeer speciale gast. Wie dat is, daarover kunnen was tegen het einde van het jaar mededelingen doen.

website Vincent Bijlo
website Vocalicious

zo 23 dec ’12, 17:10

TV-uitzending ‘Niks te Gek! in Beauforthuis’

op Nederland 2

Op 13 december nam Niks te Gek! zijn Kerstspecial op in het Beauforthuis. Vanavond wordt die uitgezonden.

Vanuit het sfeervolle Beauforthuis in de bossen van Austerlitz presenteert Johan Overdevest op Nederland 2 een speciale kerstuitzending van NTR Niks te Gek!. Deze kerstspecial is een feestelijke afsluiting van het eerste tv-seizoen van Niks te Gek! waarin mensen met een verstandelijke beperking samen met presentator Johan hun droomwens probeerden te verwezenlijken. Alle hoofdgasten van de serie zijn in het Beauforthuis aanwezig. Maar in de kerstuitzending zien we ook een nieuwe bonte verzameling van items met mooie en uitzonderlijke wensen van bijzondere gasten.

Priscilla Wagter bijvoorbeeld wil graag professioneel leren opmaken. Tot haar grote verrassing mag ze aan de slag met een prachtig model: haar favoriete GTST-actrice Marley van der Velden! Remco Beke is rapper en zou graag eens als een echte ster rondtoeren in een limousine met mooie meiden. Guido van Liempd is idolaat van apen en is overrompeld als hij in Dierenpark Amersfoort de verzorger van de ringstaartmaki’s mag helpen en de apen van wel heel dichtbij ontmoet. En de jonge moeder Alexa Apostel vertelt over het overlijden van haar vader en haar emotionele wens een mooie grafsteen op zijn graf te plaatsen.

Uiteraard verwezenlijkt Johan Overdevest ook in het kerstdecor van het Beauforthuis wensen van het aanwezige publiek. Dat alles onder de muzikale begeleiding van de band United By Music, die bestaat uit getalenteerde muzikanten met een verstandelijke beperking. Xander de Buisonjé is de bijzondere muzikale hoofdgast en als klap op de vuurpeil verzorgt musicalster Marjolein Touw een spetterend slot van het Niks te Gek! Kerstfeest. Want ook in deze special van Niks te Gek! kan alles en is werkelijk niets te gek!

website Niks te Gek!

zo 23 dec ’12, 17:30

Vincent Bijlo en Vocalicious

De Stemmenteller – oudejaarsconference

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00

UITVERKOCHT

De Stemmmenteller is ongetwijfeld de stemmigste oudejaarsconference die Vincent Bijlo ooit gemaakt heeft. Bij zijn vorige 2, De Twijfelaar (2006) en Henk En Ingrid (2010), moest hij het alleen met zijn eigen stem doen. Ditmaal heeft hij een koor van zwevende kiezers weten te strikken. 12 stemmen die iedereen wel wilde hebben, maar Bijlo heeft ze.
Bijlo: “deze vocal Group, Vocalicious genaamd, is de modernste, geestigste, muzikaalste en best gearrangeerde vocal group die ik ken. Vanaf het moment dat ik ze voor het eerst hoorde zingen, wist ik dat ik met ze wilde samenwerken.”
De conference speelt op 21 december in het Beauforthuis te Austerlitz, slechts enkele uren nadat de wereld is vergaan.
Bijlo daarover: “Dat hebben de Maya’s voorspeld ja. Dat was een hoogontwikkeld volk, hadden al Facebook voordat er computers waren. Ze hebben een evenement aangemaakt: 21 december 2012, einde wereld. 843 miljoen mensen vonden dat leuk. Als je dat omrekent naar Nederlandse maatstaven kom je precies op het percentage dat PVV heeft gestemd. Die stemmers denken: Als de wereld vergaat hebben we van Europa ook geen last meer, kunnen wij weer met guldens gaan betalen en ons eigen bijschijnen met gloeilampen. Dat Nederland deel uitmaakt van de wereld, dat is voor hun toch echt een brug te ver. Een brug te ver, dat zou overigens een goed motto kunnen zijn voor het nieuwe kabinet.
Nee, de wereld vergaat niet, daarom spelen we niet alleen op 21, maar ook op 23 december.
Het wordt een wervelend programma, ik zal de net genezen wonden van het mislukte Europees Kampioenschap voetbal weer eens flink openrijten.
Het zeilmeisje, de zeilbroers, de grillige zomer, de grillige lente, de grillige winter, het Higgsdeeltje, Dicky Woodstock, Holleeder, mocht u ze allemaal niet meer zo helder voor de geest hebben, kom dan op 21 of 23 december naar De Stemmenteller. Maar ook iedereen die zich nog wel alles kan herinneren omtrent Dr. Ferrari, de wietpas en Project X is uiteraard van harte welkom.
Daarbij komt er zeer veel verrassende muziek in de show. Want ik vind: Als je stemming wilt maken kun je beter zingen dan schreeuwen.”

De Stemmenteller: 14 stemmen, 1 geluid. 14? Ja, 12 van Vocalicious, 1 van Bijlo en 1 van een zeer speciale gast. Wie dat is, daarover kunnen was tegen het einde van het jaar mededelingen doen.

website Vincent Bijlo
website Vocalicious

ma 24 dec ’12, 20:15

kerstnacht concert

muziek uit Israël en Palestina • met om 18.45 u een wandeling met gids

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

UITVERKOCHT

voorafgaand aan het concert een wandeling met een gids, om 18.45 u

Als alternatieve ‘kerstmis’ muziek uit Israël en Palestina, een klein stukje grond in het Midden-Oosten met een turbulente historie en een even zo turbulent heden. Een prachtige bron voor mystiek, verhalen, muziek, tradities en religies. Het is deze dynamische smeltkroes van waaruit Haytham, Sarah, Izhar en Osama hun inspiratie putten. Laat u verrassen door een wervelende mix van Arabische muziek, diverse Joodse stijlen én Afrikaanse ritmes.
Ze spelen virtuoos en bevlogen bekende en minder bekende pareltjes uit het joodse en arabische repertoire. Ze gaan de muzikale dialoog aan, soms zoekend en uitdagend, dan weer samenvloeiend.

Haytham Safia – arabische ud • Izhar Elias (winnaar Nederlandse Muziekprijs) – gitaar •
Sarah van der Heijden – zang • Osama Mileegi – afrikaanse percussie, conga, bongo, djembe

Haytham Safia (ud)
Vanaf jongs af aan zijn de Arabische ud en Haytham Safia onafscheidelijk. Opgegroeid in Kafr Yasif, een arabisch dorp in het noorden van Israel, ontwikkelde hij een grote passie voor dit bijzondere instrument. Zijn virtuoze spel en markante persoonlijkheid brachten hem op diverse internationale podia. In Nederland soleerde hij meerdere malen in het Concertgebouw en met het Holland Symfonia.

Izhar Elias (gitaar)
Izhar is winnaar van de Nederlandse muziekprijs 2011, de hoogste Nederlandse muziek onderscheiding. Zijn vader nam hem vroeger mee naar de synagoge. Door de Joodse rites en gebruiken van dichtbij mee te maken, hebben de joodse melodieën voor hem veel betekenis gekregen. Met familie in Israël volgt hij alle ontwikkelingen daar op de voet.

Sarah van der Heijden (zang)
Met haar flexibele stemgeluid beweegt Sarah zich soepel door diverse stijlen. Ze onder andere zong in het Yo! Opera festival en het Festival Oude Muziek, en zingt naast klassiek repertoire ook jazz en andere stijlen. Met het Joodse repertoire heeft zij vanwege haar familieachtergrond een speciale band.

Osame Mileegi (percussie)
Osama Mileegi is geboren in Sudan. Hij studeerde percussie aan de Academy of Music in Khartoum. Al snel daarna kreeg hij een internationale cariëre als percussionist. Met zijn energieke en muzikale manier van spelen vormt hij een fraai fundament voor het programma Dialoog.

ma 24 dec ’12, 23:00

kerstnacht concert

muziek uit Israël en Palestina • met om 21.30 u een wandeling met gids

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
voorafgaand aan het concert een wandeling met een gids, om 21.30 u

Als alternatieve ‘kerstmis’ muziek uit Israël en Palestina, een klein stukje grond in het Midden-Oosten met een turbulente historie en een even zo turbulent heden. Een prachtige bron voor mystiek, verhalen, muziek, tradities en religies. Het is deze dynamische smeltkroes van waaruit Haytham, Sarah, Izhar en Osama hun inspiratie putten. Laat u verrassen door een wervelende mix van Arabische muziek, diverse Joodse stijlen én Afrikaanse ritmes.
Ze spelen virtuoos en bevlogen bekende en minder bekende pareltjes uit het joodse en arabische repertoire. Ze gaan de muzikale dialoog aan, soms zoekend en uitdagend, dan weer samenvloeiend.

Haytham Safia – arabische ud • Izhar Elias (winnaar Nederlandse Muziekprijs) – gitaar •
Sarah van der Heijden – zang • Osama Mileegi – afrikaanse percussie, conga, bongo, djembe

Haytham Safia (ud)
Vanaf jongs af aan zijn de Arabische ud en Haytham Safia onafscheidelijk. Opgegroeid in Kafr Yasif, een arabisch dorp in het noorden van Israel, ontwikkelde hij een grote passie voor dit bijzondere instrument. Zijn virtuoze spel en markante persoonlijkheid brachten hem op diverse internationale podia. In Nederland soleerde hij meerdere malen in het Concertgebouw en met het Holland Symfonia.

Izhar Elias (gitaar)
Izhar is winnaar van de Nederlandse muziekprijs 2011, de hoogste Nederlandse muziek onderscheiding. Zijn vader nam hem vroeger mee naar de synagoge. Door de Joodse rites en gebruiken van dichtbij mee te maken, hebben de joodse melodieën voor hem veel betekenis gekregen. Met familie in Israël volgt hij alle ontwikkelingen daar op de voet.

Sarah van der Heijden (zang)
Met haar flexibele stemgeluid beweegt Sarah zich soepel door diverse stijlen. Ze onder andere zong in het Yo! Opera festival en het Festival Oude Muziek, en zingt naast klassiek repertoire ook jazz en andere stijlen. Met het Joodse repertoire heeft zij vanwege haar familieachtergrond een speciale band.

Osame Mileegi (percussie)
Osama Mileegi is geboren in Sudan. Hij studeerde percussie aan de Academy of Music in Khartoum. Al snel daarna kreeg hij een internationale cariëre als percussionist. Met zijn energieke en muzikale manier van spelen vormt hij een fraai fundament voor het programma Dialoog.

wo 26 dec ’12, 14:00

Canto met Kerst

Robert Lambermont & Daphne Keune op de vleugel

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00

UITVERKOCHT

Foto: Dorinde de Tempe

Foto: Dorinde de Tempe

dit concert is inmiddels uitverkocht, maar we hebben nog een Canto-concert met Ivo Jansen op 12 januari – lees meer …

Op tweede kerstdag is het Beauforthuis verlicht met kaarsen om te luisteren naar het meesterlijke Canto Ostinato van Simeon Ten Holt.  In deze magische sfeer spelen pianisten Daphne Keune en Robert Lambermont  de betoverende Canto op twee vleugels. Zij speelden dit werk al eerder in het Beauforthuis maar op veler verzoek zijn zij terug in het Beauforthuis.
Dit concert wordt aangeboden door  Robert en Daphne om de mooie Fazioli te financieren.

website Rondane Kwartet
website Robert Lambermont
website Simeon ten Holt

do 27 dec ’12, 20:15

Signe Tollefsen

Bagage

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Ons land kent een overvloed aan popperige zangeresjes met hetzelfde halfsnikkende stemgeluid. Signe Tollefsen is echter van een heel andere orde. Haar muziek, wel omschreven als folk noir, klinkt als een wonderlijke mix van PJ Harvey, Ane Brun, Joni Mitchell en Feist, maar nergens kopieert ze anderen, steeds is ze authentiek.
Met haar cd ‘Baggage’ presenteert Signe Tollefsen zich met een selectie prachtige luisterliedjes, aangevuld met enkele bijzondere covers, waaronder haar inmiddels wijd en zijd bekende intieme versie van Michael Jackson’s ‘Dirty Diana’. Overtuig jezelf en luister maar eens naar haar optreden in De Wereld Draait Door.
Signe Tollefsen is winnares van zowel de Publieksprijs als de prijs voor de beste muzikant bij de Grolsch Grote Prijs van Nederland.

Een stem die zo mooi is dat geen dichter het ooit zou kunnen beschrijven – 3voor12
Een volwassen debuut vol meisjesachtige klasse – Opzij
…beschikt over een dijk van een stem en legt een enorme expressie in haar voordracht – Muziekblad Heaven

website Signe Tollefsen

zo 30 dec ’12, 14:00

Hommage aan Simeon ten Holt

 

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,00

UITVERKOCHT

dit concert is inmiddels uitverkocht, maar we hebben nog een Canto-concert met Ivo Jansen op 12 januari – lees meer …

Vandaag verzorgen de pianisten Robert Lambermont en Daphne Keune een hommage aan de op 25 november overleden componist Simeon ten Holt.
Ten Holt kreeg bij het grote publiek bekendheid met zijn Canto Ostinato, waar hij van 1975 tot 1979 aan werkte. Met dit concert willen Daphne en Robert aandacht besteden aan een groter deel van zijn oeuvre en zijn persoon.

Om deze bijzondere componist te eren zullen zij vier fragmenten spelen uit vier composities:

  • Lemniscaat
  • Horizon
  • Meandres
  • en Canto Ostinato

Tevens geven zij mondelinge toelichting op de gespeelde fragmenten.

Robert Lambermont en Daphne Keune vormen samen met Laura Sandee en Petra van Oort het Rondane Kwartet. Dit kwartet specialiseert zich in de muziek van Simeon ten Holt en heeft jarenlang een nauwe band onderhouden met Simeon ten Holt. Deze week verschijnt hun CD Lemniscaat. Lemniscaat (1983) is de eerste compositie voor vier toetsinstrumenten die Simeon ten Holt schreef na Canto Ostinato.

website Rondane Kwartet

ma 31 dec ’12, 20:00

Oud & Nieuw Dansfeest

met Dixo Balthazar

entree
€ 15,00
Weet je ook nog niet wat je wilt gaan doen met Oud en Nieuw? Thuis blijven is het net niet. Nodig al je vrienden via facebook uit en kom naar het Oud en Nieuw dansfeest in het Beauforthuis.
We tellen graag met jou en je vrienden in het Beauforthuis af naar 0.00 uur.

Beauforthuis en Dixo Balhazar organiseren een Oud en Nieuw Beauforthuis dansfeest met special act en vooral goede dansmuziek (OUD EN NIEUW).
Het Oud en Nieuw Dansfeest wordt een avond feesten en dansen met 200 gezellige en sociale mensen op herkenbare hits van de jaren 60 tot nu. Er wordt gedraaid in blokken met jaren 60,70, 80, 90, 2000 en huidige Top40.

Beauforthuis vindt het belangrijk dat vrienden en familie een fijne plek hebben om samen oud en nieuw te vieren. Daarom zijn op dit feest (oudere) kids ook welkom. (Als ze mogen opblijven tot 1 of 2 uur).
Zaal is open van 20.00 tot 2.00 uur.
De DJ’s spelen in op verzoekjes en draaien ieder uur uiteenlopende blokken met muziek van de jaren 60 tot nu. Van New Wave tot Soul, Funk, huidige Top40 en Tropische muziek. Verzoekjes zijn deze avond van harte welkom.