zo 3 jan ’10, 17:00

Jan Akkerman

 

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 15,00
‘Een aardige, lieve, niet overdreven, gewone man die buitengewoon goed gitaar kan spelen.’ Met deze treffende woorden reikte Eddy Christiani april 2009 de naar hem vernoemde muzikantenprijs aan Jan Akkerman uit. Ook als deze sympathieke meestergitarist in zijn eentje in het Beauforthuis neerstrijkt, maakt hij er vast en zeker een bezielde show van.

vr 8 jan ’10, 20:15

Eric Vaarzon Morel & Stochelo Rosenberg

Gitaarbattle

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

Eric Vaarzon Morel; Stochelo Rosenberg; Oene van Geel

Tot onze spijt uitverkocht. Nooit eerder was een voorstelling zo snel vol.
Hoewel deze voorstelling als eenmalig bedoeld is weet je het nooit en doen de heren het misschien ooit nog een keer over. Geef je op en wij zullen bij een herhaling een berichtje sturen.

Eric Vaarzon Morel speelt al 20 jaar, vanaf het allereerste uur dus, in het Beauforthuis.
Donderdag 12 november, was hij te gast bij het VARA TV-programma De Wereld Draait Door samen met Stochelo Rosenberg bekend van het Rosenberg Trio. Gewapend met hun gitaren gingen ze de strijd met elkaar aan.

Dat inspireert natuurlijk! Naar aanleiding van het optreden van de twee gitaristen zal er in het Beauforthuis op 8 januari een concert plaats vinden met Eric Vaarzon Morel, Oene van Geel en als gast Stochelo Rosenberg.

Eric Vaarzon Morel speelt ook op 5 april met Jesse van Ruller en Martin Fondse.
Meer zigeunermuziek (van de neven van Stochelo) op 24 en 25 maart, bij Flairck & Basily


Eric & Stochelo in DWDD

zo 10 jan ’10, 13:00

Op reis in Europa, Afrika en de rest van de wereld

meedoe-concert (7+)

entree
kortingsprijs
€ 11,50
€ 7,50

Anna Elis de Jong – piano; e.a.

In sprookjes heb je meestal een prins en een prinses, een heks of een boze wolf. Maar dit is iets anders; de prachtige muzikale voorstelling Een vleugelpiano gaat op reis gaat over een gevleugelde piano die kan gaan en staan waar hij wil. De piano reist van Europa naar Afrika, Amerika, waar je maar kan bedenken. Niets is te gek. De vleugelpiano kan zélfs door de tijd reizen. Kinderen en volwassenen zijn van harte uitgenodigd om met het verhaal mee te doen. Dus speel je op kleine percussie-instrumenten en leer je de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart eindelijk van dichtbij kennen. Een vleugelpiano gaat op reis is een beeldende, interactieve voorstelling die je nog lang zal bijblijven. Kinderen maken op een speelse manier kennis met uiteenlopende muziekstijlen en leren hoeveel moois klassiek, pop en wereldmuziek te bieden hebben.

Anna Elis de Jong

zo 10 jan ’10, 17:00

Fernando Lameirinhas & Juan Pablo Dobal

mijn huis, daar ligt mijn hart

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

Minha Casa van Fernando Lameirinhas (gitaar) en Juan Pablo Dobal (piano) begon als huiskamerconcert. Geknipt voor het Beauforthuis: pure intimiteit, breekbaar en fragiel. De Portugese en Argentijnse achtergrond van de musici spreekt van de eerste tot de laatste noot in de muziek: gevoelig, ingetogen en gepassioneerd.

Fernando Lameirinhas
Juan Pablo Dobal

di 12 jan ’10, 20:00

Theater Totaal

Knock Out & Buiten Westen

entree
€ 10,00
‘Talent dat raakt’ luidt het motto van muziek- en theaterwerkplaats Theater Totaal. Mensen met een verstandelijke handicap maken hun artiestendroom waar en docenten van kunstvakopleidingen begeleiden ze daarbij. De bands Knock-Out en Buiten Westen zorgen voor een dubbele verrassing. Bij Theater Totaal gaat funky groove rock op één avond prima samen met vriendelijke Nederlandstalige liedjes.

Theater Totaal

wo 13 jan ’10, 20:15

Caro Emerald

A night like this

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Nog even snel bijgeboekt: Caro Emerald. Bekend van o.a. “A Night Like This” van de Martini-commercial.
Binnenkort meer informatie.

Caro Emerald


zo 17 jan ’10, 12:00

Noorderwind

Liederen uit Finland

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 12,00

Janneke Moes – zang | Mark Lockett – piano

Noorderwind, een vriendelijk briesje uit het hoge noorden, is een programma geheel samengesteld uit 20e eeuwse Finse componisten.
De werken die vertolkt worden zijn van: Einojuhani Rautavaara, Anja Riska, Leevi Madetoja, Oskar Merikanto, Yrjö Kilpinen.
Tijdens het concert wordt U meegenomen naar een wereld van de volkse romantiek van Merikanto, naar de intieme verfijnde melodieen van Riska, tot de mysterieuze klanken van Rautavaara.

website

zo 17 jan ’10, 17:00

Gatecrash & Fay Lovsky

 

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
In zijn serie Eric Vloeimans Meets (november 2007) zocht de trompettist zijn grenzen al op. Nu gaat hij verder met Fay Lovsky en Jeroen van Vliet. Spannende jazz met invloeden uit wereldmuziek en een dosis elektronica. Na de pauze ook met Gatecrash (Jeroen van Vliet (toetsen), Gulli Gudmundsson (bas), Jasper van Hulten (drums)), dat garant staat voor energie en improvisatie.

zo 24 jan ’10, 17:00

Robert Jan Stips

solo

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto: Cok van Vuren

foto: Cok van Vuren

Robert Jan Stips maakte monumentale platen met de groep Supersister en bracht groepen als Golden Earring en Sweet d’ Buster naar een hoger plan. De pianolick van Herman Broods ‘Saturday night’ is van zijn hand en eind jaren negentig scoorde hij met ‘Leven na de dood’ een nummer 1-hit met Freek de Jonge. Maar de afgelopen kwart eeuw werd hij vooral bekend met The Nits, de band waarmee hij solo-optredens zoals vanavond afwisselt.
Vanavond zal het optreden in het teken staan van Robert Jans recente cd/dvd ‘Rond’, aangevuld met een dwarsdoorsnede uit zijn uitgebreide repertoire, een enkel verzoeknummer of zijn knotsgekke maar briljante covers.
Stips is bij optredens altijd uit op contact met zijn publiek en veel speel/luisterplezier. In verfrissende pianoversies, vaak ter plekke aangepast en/of aangevraagd via zijn website stips.net komen hits, maar ook materiaal uit onverwachte hoek, tevoorschijn.

Robert Jan Stips

zo 31 jan ’10, 17:00

Ierse folk

Fling

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 13,00
Opzwepende dansmelodieën en melancholieke ballades, eigenzinnig vertolkt maar met respect voor de traditie. Fling bestaat sinds een koude nieuwjaarsdag in 1995 en is zonder twijfel één van de beste Ierse folkbands van Nederland. Het toonaangevende Irish Music Magazine oordeelde over de tweede cd: ‘A good listen from a group who sound like a great live act.’

Fling

do 4 feb ’10, 20:15

Ernst Jansz zingt Dylan

dromen van Johanna

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto Jaap Reedijk

foto Jaap Reedijk

In twaalf maanden vertaalde Jansz twaalf teksten van Bob Dylan. Hierover verhaalde hij aan een goede vriend en de liedteksten raakten vervlochten met een boeiende ontstaansgeschiedenis. Al vertellend en zingend diept Jansz prachtsongs als ‘Visions of Johanna’, ‘Desolation Row’ en ‘Just like a woman’ uit het immense oeuvre van Dylan op.

Ernst Jansz

vr 5 feb ’10, 20:15

Maarten van Roozendaal

Zonder vrienden

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto Enno Keurentjes

foto Enno Keurentjes

Sommige liederen van Maarten van ?Roozendaal schreeuwen bijna om een overweldigende uitvoering. Daar heeft hij zijn vrienden voor, indrukwekkende vrienden zoals Marcel de Groot en Egon Kracht. Maar soms wil deze romanticus wel ‘s in zijn eentje op stap, zonder vrienden. En ook dan levert dat kippenvel op.

Maarten van Roozendaal

zo 7 feb ’10, 17:00

Oostindie, Baartmans & Adams

streektaal uit Limburg – singer/songwriter

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Arno Adams, BJ Baartmans en Bart Oostindie: drie uitgesproken podiumpersoonlijkheden met gelijkgestemde zielen. Die gelijkgestemdheid blijkt uit hun liedjes, maar ook als ze elkaar begeleiden op een bont instrumentarium van diverse gitaren, mandoline, bas, banjo, lapsteel, bluesharp, piano… Muziek voor de liefhebber én voor het grote publiek. Zowel Adams (zingend in een Limburgs dialect) als Baartmans (in het Nederlands) als Oostindie (in het Engels) hebben een gestaag groeiend “eigen publiek” opgebouwd.

Voor alledrie geldt dat ze rake, oorspronkelijke teksten hebben en karakteristiek gitaarwerk. Ze combineren moeiteloos invloeden uit blues, pop, folk en chanson. Ze houden elkaar tijdens hun optreden goed in het oog en ze houden van elkaars muziek. En tenslotte : voor alledrie geldt dat het altijd gaat om de sprong in het diepe, het zoeken naar de ultieme uiting.
Veel om van een optreden mee naar huis te nemen dus en te koesteren!

Adams, Baartmans & Oostindie
liedje ‘Ribjeske’ en meer

zo 14 feb ’10, 13:00

muzikaal sprookje vanaf 6 jaar

Dans van de Kraanvogel

entree
kortingsprijs
€ 9,00
€ 7,00
Hans van Woerkom – verteller; Onno van Tongeren – gongdrum, hang en gong

In China leefde eens de arme herbergier Wang. Op het strand vindt hij een grote schelp, die verandert in de mooie Shu. Zij schildert in de herberg een prachtige kraanvogel die kan dansen! En zoiets bijzonders wil iedereen in het dorp bekijken. Als Wang Shu ten huwelijk vraagt, heeft ze een dringend verzoek. Een geheim… Maar kan Wang zijn mond wel houden? Erover spreken kan heel gevaarlijk zijn…
Kinderen leven zich helemaal in en zingen, denken en bewegen mee wanneer Hans van Woerkom en Onno van Tongeren het muzikale verhaal van de dansende kraanvogel vertellen. Hans en Onno combineren hun spannende en humorvolle verhalen met muziek op verrassende en exotische intrumenten. Ga met ze mee en beleef een muzikaal avontuur.

www.verteltheater.nl

zo 14 feb ’10, 17:00

Harry Sacksioni

Adrenaline – UITVERKOCHT

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
UITVERKOCHT – mail naar info@beauforthuis.nl voor een plaatsje op de wachtlijst

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni is altijd in beweging en kijkt niet lang achterom. Zojuist heeft hij zijn 40-jarig optreed jubileum met een glorieuze tournee afgesloten of Nederlands meest gedreven gitarist komt al met een volledig nieuw solo programma, genaamd Adrenaline. Hierin staan de nieuwe composities van zijn gelijknamige cd centraal en laat hij zich in uitersten zien en horen. Van zeer ingetogen nummers als ‘Geland’ – geschreven na een angstige vliegtuig ervaring – en het landschappelijke Migliorinni, tot aan het topje van zijn technisch kunnen in stukken als ‘Adrenaline’ en ‘My engine is running’. Indrukwekkende nummers komen langs als ‘Amsterdam Arena’, het op YouTube veel bekeken ‘Killer Queen’, zijn bewerking van Steve Howe’s ‘The Clap’, en zijn op de ragtime geënte compositie ‘Free at Last’, dat hij op de Dobro speelt.

Harry Sacksioni

zo 21 feb ’10, 17:00

Aicha Tachinouite

ladies only

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

UITVERKOCHT

Aicha Tachinouite zang en dans
DJ Hiba
en… henna-tatoeage & modeshow

De marokkaanse vrouwen gaan met de voeten van de vloer en nemen de nederlandse en turkse vrouwen mee. Vanaf 16.00 uur ben je welkom. DJ Hiba zorgt voor de arabische beats, gemixt met clubmuziek. Daarna neemt Aicha Tachinouite het om 17.00 uur over met een swingend en meeslepend concert, waarbij je natuurlijk gewoon door kunt dansen!
Maar er is meer. Zo kan je een henna-tatoeage laten zetten door volleerde henna kunstenaars en er is een modeshow van Ziana Noara met Marokkaanse feestkleding.

Direct na het uitbrengen van haar eerste album werd Aicha een beroemdheid. Ze trad op bij grote evenementen en festivals, en optredens voor tv en radio in Marokko volgden.
Aicha Tachinouite zingt en danst in de zuidelijke Souss-stijl, ook Rouaïss genoemd. Rouaïss is een zeer oude stijl die op zich een hele mondeling overgeleverde Berber-geschiedenis bevat, die in lange liederen zeer uiteenlopende thema’s bezingt. Tegenwoordig treedt Aicha op in zowel Marokko als Japan en Europa.

Marmoucha

vr 26 feb ’10, 20:15

JW Roy

Weet het zeker

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto Martijn Lieffers

foto Martijn Lieffers

Een aanrader voor wie van Gerard van Maasakkers, Gé Reinders of Nynke Laverman houdt.

JW (Jan Willem) Roy nam twaalf jaar geleden ontslag bij de kippenslachterij om fulltime muziek te kunnen maken. Na vier succesvolle Engelstalige cd’s en vele optredens in binnen- en buitenland kwamen er boeiende combinaties met o.a. Ilse de Lange, Blof, Guus Meeuwis, Nynke Laverman, Fernando Lameirinhas en Gerard van Maasakkers. In 2005 maakte Roy het Brabants dialectalbum ‘Laagstraat 443’, in 2008 gevolgd door de twee Nederlandstalige albums ‘JW Roy’ en ‘JW Roy leeft’. Dit seizoen komt hij met een geheel nieuw programma waarin hij als vanouds het publiek ontroert, vermaakt, aanspreekt en op het verkeerde been zet.
Roy is een entertainer die mensen bindt en verbindt. Dit alles aan de hand van die vele mooie liedjes, die prachtig warme stem en een keur aan topmuzikanten.
Vincent Bijlo schreef over hem: ‘JW Roy heeft de mooiste, eenzaamste, maar ook troostendste en melancholiekste stem van Nederland.’

website JW Roy

zo 28 feb ’10, 17:00

CD PRESENTATIE PERRON 19

NA AFLOOP DUEL NEDERLAND-MAROKKO

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

De mannen van Perron19 vertrekken vanuit de jazz richting popmuziek, maar ook Indiase raga’s en Spaanse sferen liggen op de route. Zondag 28 februari presenteren zij hun eerste CD. Na afloop is er een stevige jamsessie met Marokkaanse musici. En wie weet wat voor klanken daaruit ontstaan…

Pieter de Mast – sopraansax en fluit | Floris Verbeij – piano en Rhodes | Ronald Maas – bas | Janco van der Kaaden – percussie

Over Pieter de Mast: “Adembenemend mooi geluid op sopraansax en dwarsfluit” – Volkskrant juli 2007

Bekijk Perron 19 op MySpace

Na afloop is er een stevige jamsessie met Marokkaanse musici. En wie weet wat voor klanken daaruit ontstaan…

Ter gelegenheid van dit muzikale duel hebben 5 Utrechtse muzikanten uit verschillende bands zich verenigd. Samen hebben zij achtergronden als Rai muziek, bekend van Khaled, en Amazigh muziek. Die orieëntaalse klanken zijn verrijkt met westerse latin en reggae invloeden.

De bandleden zijn:
Samir Khelifi – bassist, drummer en percussie | Rachid Khelifi – drummer, percussie | Hatim Khelifi – percussie, toetsen | Kamal Affajjay – akoestische gitaar | August Agterberg – elektrisch gitaar

Download Flash nu!

Om deze content te beluisteren of weer te geven, moet je je versie van Flash upgraden.


za 6 mrt ’10, 20:15

drums & afrikaanse percussie

Lucas van Merwijk met Manou Gallo

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 15,00

Dit jaar, maart 2010, heeft slagwerker Lucas van Merwijk de bassiste, percussioniste en zangeres Manou Gallo uit Ivoorkust uitgenodigd. Manou is winnares van de MAMA Awards 2009 (MTV Africa Awards) en is uitgeroepen tot Best Artist of Côte d’Ivoire.

Deze charismatische musicus is afkomstig uit Ivoorkust, waar ze al op zeer jeugdige leeftijd haar omgeving verraste door zich als eerste vrouw toe te leggen op het spelen van de afrikaanse percussie. In de tradities van het Djiboi volk waar Manou toe behoort, was dit slechts voor mannen weggelegd. Een sensatie!

Verder zijn ook Aly N’Diaye Rose (Afrikaanse percussie) en Marc Bischoff (piano) van de partij.

Lucas van Merwijk


zo 7 mrt ’10, 17:00

Jeroen van Vliet & Sikeda

presentatie eerste cd ‘Thin Air’ n.a.v. compositieopdracht North Sea Jazz

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 12,50
foto Jaap vd Klomp

foto Jaap vd Klomp

Bij Sikeda, de nieuwe groep van pianist Jeroen van Vliet, draait alles om klankkleur, tonaliteit en verrassende samenklanken, zoals de combinatie van cello, tenorsax en elektronica. Van Vliet, “een van de meest lyrische jazzpianisten van Nederland” (de Volkskrant) en “meester van de nuance” (Trouw), was jarenlang lid van het Paul van Kemenade Quartet en speelt Fender Rhodes in Eric Vloeimans’ Gatecrash. Sikeda komt voort uit de compositieopdracht die hij kreeg van het North Sea Jazz Festival.

Jeroen van Vliet – piano/elektronica | Frans van der Hoeven – bas | Pascal Vermeer – drums | Afra Mussawisade – percussie/elektronica | Erwin Vann – saxen/elektronica  Jörg Brinkmann – cello

luister ook eens naar Jeroens liedje I never said goodbey
I never said goodbey

Jeroen van Vliet

za 13 mrt ’10, 20:15

Zijlstra

Liefde en dorpsgevoel

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
foto OnStagePhoto

foto OnStagePhoto

Als voormalig visser heeft hij een hang naar de ruige wijdsheid van de zee, maar aan wal hunkert hij juist naar de kleinschaligheid van het dorp. Zijlstra beschrijft meesterlijk het jaren zestig-gevoel van de dorpswinkel en Bazooka-kauwgum: onrust, pijn, ontrouw en afscheid vormen de wrange basis voor zijn prachtige Hollandse blues. Een kleinkunstenaar in de jazz.

Zijlstra

zo 14 mrt ’10, 13:00

kinderconcert – vanaf 6 jaar

meedoe-concert: buikdansworkshop, zingen in het turks, ritmes klappen op z’n egyptisch

entree
kortingsprijs
€ 12,50
€ 8,50
De Godin, een wervelende show die muzikaal, visueel en theatraal boeit tot de laatste minuut, en de kinderen mogen meedoen. De muziek is tegelijkertijd traditioneel en modern, Oosters en Westers. Je wordt meegevoerd naar het mysterie van het Midden-Oosten.

Mariska Assink: Egyptische dans, fusies van oriëntaalse dans, Indiase dans, Chinese zwaarddans en ballet; Andy Kooren: darbouka, riq, cajón, ud; Arthur Heuwekemeijer: alt- en tenorsax, klarinet, ney; Johnny Tevreden: contrabas, basgitaar, Indiase tabla; Dilaver Göktas: saz, ud, gitaar, zang, percussie


Al Awady

zo 14 mrt ’10, 17:00

Yevgueni & Mira

Schone Vlaamse liedkunst

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Met bitterzoete lyriek en opgewekte melancholie oogstten ze succes in de Vlaamse theaters en clubs. Nu valt Nederland voor alweer wonderschone liedkunst van onze zuiderburen. Mira speelt voor de pauze solo, Yevgueni na de pauze als trio. Intiem, zodat deze pop- en kleinkunstjuwelen op hun mooist zullen fonkelen. Kijk enluister maar een naar de YouTube filmpjes.

Mira
Yevgueni


vr 19 mrt ’10, 20:15

Sinna Casita

te gast bij Karim Eharruyen

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Ze was veel vaker in het Beauforthuis, met Eric Vaarzon Morel: Sinna Casita. Een geboren idool met haar soulvolle hiphop, vloeiende raps en charisma. Een groot deel van haar originaliteit is bepaald door haar Andalusische en Marokkaanse roots, die overduidelijk aanwezig zijn in haar muziek. In haar jonge carrière heeft Sinna al veel bereikt: Essent Award, voorprogramma van o.a. Beyonce enoptredens op grote poppodia & festivals zoals Noorderslag en Lowlands.
Karims andere gasten zijn:

fluitheld Ned McGowan
meester drummer Michael Vatcher
jonge jazzpianist Christoph MacCarthy
en natuurlijk Karim zelf

zo 21 mrt ’10, 17:00

Roelofs2Lauscher Trio

Catharsis

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto IrenaRocksPhotography

foto IrenaRocksPhotography

Pianist Mike Roelofs speelde vaker bij ons, met o.a. Vloeimans, Matthews en Oostindie. Drummer Geert Roelofs en bassist Werner Lauscher kennen we van het trio van de veel te vroeg overleden pianist Glenn Corneille. Samen vormen ze een nieuw, ander trio, met eigen muziek, maar net zo’n hechte sfeer. Alles valt op zijn plek. Vandaag de presentatie van hun prachtige nieuwe cd Catharsis.

Joachim Ceulemans schrijft in Kwadratuur over de cd: ‘Catharsis’ is een bescheiden parel vol kristalhelder gemusiceer. Voor wie het niet doorhad: de aparte naam van dit trio slaat op de aanwezigheid van twee Roelofsen (die overigens geen familie zijn) en één Lauscher. Dit album is erg fragiel en kan daarom foutief gecatalogeerd worden als onopvallend, ongevaarlijk en doordeweeks. Maar dat is ‘Catharsis’ allesbehalve. Het is een werk van drie fijngevoelige stylisten die houden van inhoudelijke rijke, interactieve knutselwerkjes. Door het vluchtige karakter van de muziek is een intense luisterbeurt echter noodzakelijk, want anders glipt ‘Catharsis’ gegarandeerd door de vingers, wat absoluut zonde zou zijn.

Speciaal bij dit concert is het mogelijk een entreekaart inclulsief cd te kopen voor € 18,50. Koop online een inclusief-kaart en lever die in aan de kassa van het Beauforthuis- je krijgt de cd dan overhandigd.

Mike Roelofs

wo 24 mrt ’10, 20:15

Flairck & Basily

Global Orchestra

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 17,50

In 2008 ontstond op initiatief van gipsy violist Tucsi Basily en Flairck voorman Erik Visser een uniek samenwerkingsproject: een orkest bestaande uit een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland.
In de zomer van hetzelfde jaar verscheen dit ‘wereld orkest’ (Global Orchestra) met een uitgebreid en vreemdsoortig instrumentarium als hoofdact op enkele gerenommeerde festivals, waaronder het Tilburgse Gipsy Festival en het Boulevard Festival van ’s Hertogenbosch.
Verbaasde en laaiende reacties op de instrumentale acrobatiek en de humoristische presentatie van deze topmuzikanten lokten een vervolg uit.

Dit symfonisch-zigeuner-orkest is een verbond tussen de musici van Flairck en het Basily Gipsy Orchestra, in samenwerking met wisselende solisten, waaronder de Indonesische violiste Luluk Purwanto, de Bosnische accordeonist Nihad Hrustanbegovic, de Roemeense cembalo spelers Giani Lincan en Vasile Nedea, de in Berlijnse celliste Robin Ryczek en diverse anderen.

Orkestraal muziektheater gebaseerd op combinaties van traditionele thema’s uit verschillende windstreken.

Flairck
Basily

do 25 mrt ’10, 20:15

Flairck & Basily

Global Orchestra

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 17,50

UITVERKOCHT

In 2008 ontstond op initiatief van gipsy violist Tucsi Basily en Flairck voorman Erik Visser een uniek samenwerkingsproject: een orkest bestaande uit een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland.
In de zomer van hetzelfde jaar verscheen dit ‘wereld orkest’ (Global Orchestra) met een uitgebreid en vreemdsoortig instrumentarium als hoofdact op enkele gerenommeerde festivals, waaronder het Tilburgse Gipsy Festival en het Boulevard Festival van ’s Hertogenbosch.
Verbaasde en laaiende reacties op de instrumentale acrobatiek en de humoristische presentatie van deze topmuzikanten lokten een vervolg uit.

Dit symfonisch-zigeuner-orkest is een verbond tussen de musici van Flairck en het Basily Gipsy Orchestra, in samenwerking met wisselende solisten, waaronder de Indonesische violiste Luluk Purwanto, de Bosnische accordeonist Nihad Hrustanbegovic, de Roemeense cembalo spelers Giani Lincan en Vasile Nedea, de in Berlijnse celliste Robin Ryczek en diverse anderen.

Orkestraal muziektheater gebaseerd op combinaties van traditionele thema’s uit verschillende windstreken.

Flairck
Basily

zo 28 mrt ’10, 17:00

Fay Claassen & Ilja Reijngoud Quartet

Shakespeare on jazz

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00

Fay is geveld door een hevige keelontsteking. Gelukkig is Francien van Tuinen bereid de plaats van de zangeres in te nemen, vandaag, zaondag 28 maart. Vervangen, dat gaat niet. want Francien is niet ingewijd in de Shakespearestukken. Het Shakespearedeel wordt daarom alleen gespeeld door de band. Daarnaast zal Francien beide sets voor vocaal geweld zorgen. Francien is een van de meest gezaghebbende jazzvocalisten van tegenwoordig. In het Beauforthuis kennen we haar het meest van optredens met Jesse van Ruller.

Samen met het kwartet van Ilja Reijngoud verzorgt de Nijmeegse jazz-zangeres Fay Claassen een uniek programma waarin de sonnetten van William Shakespeare centraal staan. Zijn eeuwenoude teksten zijn nog altijd van deze tijd. Wanhoop, liefde, ruzie, blijdschap, respect – allemaal onderwerpen die we ook nu nog herkennen.

De bekendste sonnetten van Shakespeare zijn op muziek gezet door Ilja Reijngoud, winnaar van de Thelonious Monk/BMI Award. Daarnaast heeft Reijngoud op 18 november 2009 in muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven een Edison in ontvangst mogen nemen voor zijn nieuwste cd The Shakespeare Album. Fay Claassen is al jaren de absolute favoriet van Ilja. Haar stemgeluid is uniek, glashelder en eerlijk. Haar prachtige stem geeft de teksten van Shakespeare nieuw leven, en samen met de muzikanten van het Ilja Reijngoud Quartet slaat ze een brug tussen de oude literatuur en de hedendaagse jazz.

Ilja Reijngoud
Fay Claassen (met muziek om te luisteren!)

De Weekkrant over dit Edison-winnende project

Download Flash nu!

Om deze content te beluisteren of weer te geven, moet je je versie van Flash upgraden.


zo 4 apr ’10, 00:00

theatercafé gesloten

zondag 1ste Paasdag

Vandaag is het theatercafé de gehele dag gesloten.
Maar maandag, 2de Paasdag, kanje weer bij ons terecht. Vanaf 11 uur zijn we open voor een kop koffie met taart, een heerlijke Paaslunch (wel vooraf bestellen, uiterlijk zaterdag 12 uur, zie hier) of een bord hapas.

ma 5 apr ’10, 13:00

Paaslunch

tussen 1 en 3, theatercafé hele dag open

DEELNAME LUNCH UITSLUITEND BIJ VOORINSCHRIJVING
INSCHRIJVING GESLOTEN

THEATERCAFÉ HELE DAG OPEN VOOR IEDEREEN

Vandaag serveren we een heerlijke Paaslunch:

 • Huis gemaakte Scones met diverse soorten marmelade van Marienwaerdt
 • Echte Brownies met clotted cream
 • Sandwiches met gerookte zalmfilet en een kruiden crème fraiche
 • Sandwiches met oude boerenkaas,  grove mosterd en Hollandse kropsla
 • Mini clubsandwich met huisgerookte kipfilet, kerrie mayonaise en gebakken Panchetta
 • Vanaf de etagère diverse soorten zelf gebakken koekjes met chocolade, noten, havermout etc.
 • Glaasje pure chocolade mousse met advocaat Marienwaerdt

Geen lunch besteld en toch wat eten? Natuurlijkis er vandaag ook onze eigen hapas verkrijgbaar: diverse hapjes op een bord. Maar ook soep en andere lekkers. En alles onder de €10.

ma 5 apr ’10, 17:00

Eric Vaarzon Morel, Jesse van Ruller en Martin Fondse

de schoonheid van gitaar en piano

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50

UITVERKOCHT

foto Govert Driessen

foto Govert Driessen

Van Ruller en Vaarzon Morel kennen elkaar al langer, de samenwerking met pianist en arrangeur Martin Fondse is vers. Gedrieën omarmen ze de muziek van het Zuiden. Spanjaarden als Albéniz en Rodrigo, maar ook de Italianen Verdi en Puccini. Vanavond smelten flamenco, latin jazz en een vleugje klassiek samen in vooral eigen composities.
Eric Vaarzon Morel – gitaar | Jesse van Ruller – gitaar | Martin Fondse – piano

Eric Vaarzon Morel
Jesse van Ruller
Martin Fondse

vr 9 apr ’10, 20:15

Goed zo, Dorine!

Avontuurlijk muzikaal cabaret vanuit een rijtjeshuis in Zeist

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Sinds zij voor het lied ‘Stoute Heleen’ de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ontving, kan niemand meer om Dorine Wiersma heen. Komisch, maatschappijkritisch en met een gezonde dosis zelfspot maakt zij met ijzersterke liedteksten en dito gitaarspel haar publiek aan het huilen van het lachen.
Na jarenlang solo een avontuurlijk en wild leven te hebben geleid als antikraakwacht van schimmige panden op obscure plekken in de stad is Dorine nu eindelijk netjes getrouwd en woont ze voor het eerst van haar leven samen. Haar nieuwe avonturen beleeft ze, samen met haar nieuwe man, haar nieuwe kinderen en haar nieuwe buren, in een gezellige nieuwbouwwijk in Zeist. Dit nieuwe leven is vanzelfsprekend een onuitputtelijke bron van inspiratie en loopt daarom als een rode draad door de nieuwe voorstelling.

Dorine Wiersma
Dorine in beeld en geluid

zo 11 apr ’10, 11:00

Sprookje van Annie MG Schmidt

Roel met gevoel (v.a. 4 j) EXTRA VOORSTELLING

entree
kortingsprijs
€ 11,50
€ 7,50

Ronald de Bruin – spel; Ivo Ronkes – saxofoon; Anita van Soest – regie; Tom Sijtsma – tekst; Irma Heijnsdijk – vormgeving

‘Ó,’ zei de nieuwe koning. ‘Wat een ellende overal. Ik zag een uithoek van ons land waar alle oude, zieke en arme mensen tezamen zitten.’
‘En wat heb je daaraan gedaan?’ vroeg de koningin.
‘Niets,’ zei koning Roel. ‘Ik moest zo vreselijk huilen, ik kon niets doen.’
Dit gaat over Roel met gevoel. Een prachtig en ontroerend verhaal over een koning die bij zijn geboorte zoveel gevoel heeft meegekregen dat hij niet aan regeren toekomt. Koning Roel komt uit de bundel Allemaal Sprookjes van Annie M.G. Schmidt, de bekende Nederlandse schrijfster wier verhalen steeds maar weer opnieuw verteld worden. Tamar MuziekTheater maakt sinds 1997 multidisciplinaire muzikale theatervoorstellingen. Voor jongeren, maar ook steeds meer voor andere leeftijden.

Tamar Muziektheater

Tijdens de kindervoorstellingen van zondag 11 april rijden bussen van connexxion tussen station Driebergen-Zeist en Austerlitz. Deze bussen rijden elk uur heen tussen 13.03 en 20.03, en elk uur terug van 12.32 tot 19.32.
Mocht u buiten deze tijden om naar of van het Beauforthuis willen reizen, dan kunnen wij vervoer regelen tegen het tarief van het openbaar vervoer.
U kunt dit bij ons bestellen via het telefoonnummer 0343 491858


Dit concert maakt deel uit van het sponsoringproject van Rabobank Utrechtse Heuvelrug.
Rabobank Utrechtse Heuvelrug gaf het Beauforthuis, bij wijze van sponsoring, een lump sum om een aantal concerten te organiseren in 2009.
Om recht te doen aan zijn betrokkenheid bij de samenleving in zijn geheel, heeft de bank gekozen voorvier concerten in verschillende genres, die elk een ander publiek aanspreken.
Zie ook 11 en 30 oktober.

zo 11 apr ’10, 13:00

Sprookje van Annie MG Schmidt

Roel met gevoel (v.a. 4 j)

entree
kortingsprijs
€ 11,50
€ 7,50

Ronald de Bruin – spel; Ivo Ronkes – saxofoon; Anita van Soest – regie; Tom Sijtsma – tekst; Irma Heijnsdijk – vormgeving

‘Ó,’ zei de nieuwe koning. ‘Wat een ellende overal. Ik zag een uithoek van ons land waar alle oude, zieke en arme mensen tezamen zitten.’
‘En wat heb je daaraan gedaan?’ vroeg de koningin.
‘Niets,’ zei koning Roel. ‘Ik moest zo vreselijk huilen, ik kon niets doen.’
Dit gaat over Roel met gevoel. Een prachtig en ontroerend verhaal over een koning die bij zijn geboorte zoveel gevoel heeft meegekregen dat hij niet aan regeren toekomt. Koning Roel komt uit de bundel Allemaal Sprookjes van Annie M.G. Schmidt, de bekende Nederlandse schrijfster wier verhalen steeds maar weer opnieuw verteld worden. Tamar MuziekTheater maakt sinds 1997 multidisciplinaire muzikale theatervoorstellingen. Voor jongeren, maar ook steeds meer voor andere leeftijden.

Tamar Muziektheater

Tijdens de kindervoorstellingen van zondag 11 april rijden bussen van connexxion tussen station Driebergen-Zeist en Austerlitz. Deze bussen rijden elk uur heen tussen 13.03 en 20.03, en elk uur terug van 12.32 tot 19.32.
Mocht u buiten deze tijden om naar of van het Beauforthuis willen reizen, dan kunnen wij vervoer regelen tegen het tarief van het openbaar vervoer.
U kunt dit bij ons bestellen via het telefoonnummer 0343 49 18 58


Dit concert maakt deel uit van het sponsoringproject van Rabobank Utrechtse Heuvelrug.
Rabobank Utrechtse Heuvelrug gaf het Beauforthuis, bij wijze van sponsoring, een lump sum om een aantal concerten te organiseren in 2009.
Om recht te doen aan zijn betrokkenheid bij de samenleving in zijn geheel, heeft de bank gekozen voorvier concerten in verschillende genres, die elk een ander publiek aanspreken.
Zie ook 11 en 30 oktober.

zo 11 apr ’10, 18:00

Roosbeef

Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
foto Tom Roelofs

foto Tom Roelofs

Eerder was Roos al bij ons met Iain Matthews. Als kind woonde ze op een oude boerderij, die werd gesloopt. Daar maakte ze een protestliedje over: ‘De Boerderij’. Sindsdien maakt ze Nederlandse liedjes in een volstrekt eigen idioom, vol geniale vondsten. Dat hóórt gewoon op de Beaufortplanken.
Kijk beslist ook naar de documentaire van Het uur van de wolf.

 • door omstandigheden hebben we de aanvangstijd een uur moeten verschuiven naar 18.00 uur
 • wij zorgen na afloop van het concert voor transport naar station Driebergen-Zeist (OV-tarief)
 • geef bij aankomst in het Beauforthuis wel even aan dat je daarvan gebruik wilt maken

Roosbeef
filmpjes!

zo 18 apr ’10, 17:00

Dylan, Waits, Cohen in het Limburgs

Vuurbeelde – Paul van Loo & Ivo Rosbeek

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
In ‘Vuurbeelde’ prachtige Limburgse hertalingen en eigengereide interpretaties van muzikale inspiratiebronnen als Bob Dylan, Randy Newman, Tom Waits en Leonard Cohen en natuurlijk ook Groninger Ede Staal, want met Limburgse hertalingen van diens Groningse werk braken zanger Paul van Loo en pianist/gitarist Ivo Rosbeek door.

Vuurbeelde komt dit voorjaar uit, en is nog niet online te beluisteren, maar wel eerder werk van van Loo en Rosbeek. Beluister het op de muziekspeler hiernaast.

Paul van Loo

meer streektaal (Ede Staal) op 25 april

Download Flash nu!

Om deze content te beluisteren of weer te geven, moet je je versie van Flash upgraden.


vr 23 apr ’10, 20:15

Duel Jan Akkerman en Göksel Yilmaz

UITVERKOCHT

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto Steven Trooster

foto Steven Trooster

Göksel Yilmaz daagt Jan Akkerman uit om mee te spelen op zijn concert op vrijdag 23 april. Göksel Yilmaz is zanger, gitarist en speelt Saz. Zijn ensemble speelt Turks, Arabisch en Koerdische wereldmuziek.  Jan Akkerman: “Het is culturele hekkesprongerij, het harmonische idioom snap ik wel, maar ritmisch zal ik mijn grenzen moeten verkennen.”
Typisch voor het Beauforthuis is het veroorzaken van een creatieve oerknal op het podium (Akkerman duelleerde eerder bij ons met Eric Vloeimans). Deze Turks-Nederlandse avond wordt omlijst door een Turkse lounge waarbij het publiek in een ontspannen sfeer getuige is van een geheel nieuw concept.

Het Göksel Yilmaz Ensemble maakt wereldmuziek, gezongen in het Turks, Arabisch en Koerdisch. Eeuwenoude traditionele liederen worden met een eigentijdse benadering voorgedragen. De zachte muziek van dit bijzondere ensemble, nodigt uit tot het dwalen in de mystiek van het oosten. De luisteraar wordt meegevoerd naar situaties van verdriet tot intense liefde en blijdschap, van verlangen tot opstand… meegevoerd op een muzikale reis door het leven.
Göksel Yilmaz is geboren in Nederland en is van Arabische afkomst. Op jonge leeftijd speelde hij al saz en specialiseerde hij zich in de Turkse volksmuziek. Later studeerde hij klassiek gitaar aan het conservatorium te Enschede bij de bekende concertgitarist en componist Louis Ignatius Gall.

Jan Akkerman  is al veertig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij in die periode samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarmee hij zich van zijn verschillende kanten liet zien en waarop hij zijn creativiteit de vrije loop liet gaan. Ook op de wereldwijde podia is Akkerman al jarenlang veelvuldig te zien. Niet voor niets kan Akkerman internationaal nog steeds rekenen op een groot aantal schare liefhebbers van zijn muziek. In eigen land is hij in 2005 onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Daarmee heeft hij opnieuw de verdiende aandacht en erkenning gekregen voor zijn belangrijke rol in de gitaarmuziek, zowel in binnen- en buitenland. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien waartoe hij in staat is.

Göksel Yilmaz: zang, gitaar, saz en ney | Jan Akkerman: gitaar | Anne Bakker: viool | Ulas Aksunger: percussie | Sándor Kém: contrabas | Ferdinand Delcker – piano

website Göksel Yilmaz
website Jan Akkerman
website Ferdinand Delcker

UITVERKOCHT


zo 25 apr ’10, 17:00

Een Groninger zingt Ede Staal

Frans Bloem – Groningse Amerikaan in zijn moerstaal

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
Zanger Frans Bloem, geboren in Groningen in dezelfde streek als Ede Staal, woont nu vijfentwintig jaar in New York. Een programma over Staal, de Jacques Brel van het hoge Noorden, met uitstapjes naar geestverwanten als Piaff en Brel. Pianist Guus Westdorp werkte met o.a. Shaffy en List en tourt regelmatig met Brel-vertolkster Micheline.

Het Nieuwsblad van het Noorden over Frans Bloem

website Frans Bloem
website Ede Staal

meer streektaal (o.m. Ede Staal) op 18 april
pianist Guus Westdorp speelt ook op 2 mei (Ramses Shaffy)


ma 26 apr ’10, 20:15

De Eef van Breen group speelt Playing Games

Avontuurlijk, ontroerend, eigenzinnig!

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
“Je kunt niet naar het debuutalbum van Eef van Breen (1978) luisteren zonder ten minste één keer aan Chet Baker te denken,” schrijft het Parool.
Met zeven topmusici creëert trompettist/zanger Eef van Breen een muzikale toestand waarin de zintuigen tot het uiterste geprikkeld worden met uitgebalanceerde composities, duizelingwekkende improvisaties en ontroerende liedjes. In een verrassende bezetting van trompet/zang, 2 violen, cello, harp, piano & contrabas.

Parool recensie

Eef van Breen Group

zo 2 mei ’10, 17:00

voor altijd! – hommage aan Ramses Shaffy

Guus Westdorp Trio

entree
€ 10,00
Guus Westdorp was goed bevriend met Ramses Shaffy en zat regelmatig met hem achter de vleugel. Met nieuwe arrangementen geeft Guus een heel eigen draai aan zijn werk.
In januari trakteerden wij onze bouwers al op een concert van Guus. Luister hier vast naar wat opnamen van dat concert.

Guus Westdorp Trio op MySpace

piabnist Guus Westdorp speelt ook op 25 april (Ede Staal)

Download Flash nu!

Om deze content te beluisteren of weer te geven, moet je je versie van Flash upgraden.

zo 9 mei ’10, 13:00

Een dramatische liefde

Paul Beers spreekt over de briefwisseling Ingeborg Bachmann – Paul Celan (met beeld en geluid)

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 5,00
LET OP: de Giro d’Italia wordt vanmiddag gereden.
Het Beauforthuis is in verband hiermee
gewoon bereikbaar vanuit Zeist en Austerlitz, maar niet vanuit de richting Woudenberg. Vanaf Woudenberg is de Woudenbergseweg (N224) versperd tot aan de Traay. De Traay (naar Driebergen) zelf is ook versperd.
Komt u uit die richting, neem dan de A12 en ga er bij Driebergen/Zeist af, naar Zeist en dan de Woudenbergseweg op, naar Austerlitz.
Kijk bijv. hier hoe de route precies loopt.

Ze vormden een tragisch liefdespaar, zo blijkt uit de correspondentie tussen de grootste Duitstalige dichters van na de tweede wereldoorlog:  Ingeborg Bachmann (1926-1973) en Paul Celan (1920-1970). Hun ontmoeting in Wenen in 1948 zou het begin worden van een heftige, hartstochtelijke, doch onmogelijke liefde en een meer dan dertien jaar durende briefwisseling.
Paul Beers, vertaler van deze aangrijpende correspondentie tussen twee gecompliceerde kunstenaars,  vertelt over dit bijzondere literaire erfgoed.
Met tekstvoordracht en authentiek beeld- en geluidsmateriaal.

Paul Beers vertaalde de complete oeuvres van Witold Gombrowicz, Ingeborg Bachmann en Robert Menasse. Tevens was hij van 1974 tot 1983 (eind)redacteur van literair tijdschrift De Revisor en schreef hij over vertaalde literatuur voor de Volkskrant en later Vrij Nederland. Daarnaast gaf hij zowel in zijn jonge jaren als in 2006/7 voordrachten van Hans Andreus’ De sonnetten van de kleine waanzin, o.a. in het Beauforthuis. Ingeborg Bachmann is hem, naar hij zegt, ‘onder de huid gekropen’ en dat is door zijn vertaling van haar aangrijpende briefwisseling met Paul Celan alleen maar sterker geworden.

Paul Beers bij VPRO boeken
recensie in Trouw
recensie in COBRA Boek

zo 9 mei ’10, 17:00

John Engels 75 jaar!

Barnicle Bill Trio

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 10,00
Hij is 75 jaar en speelt nog als een jonge god. Drummen kreeg hij dan ook met de paplepel ingegoten: zijn hele familie is gek van slagwerk. Als kind speelde John al op potten pannen en dat was het begin van zijn succesvolle carrière, zowel in Nederland als ver daar buiten. In ’53 debuteerde hij in het trio van Pia Beck, in de jaren ’80 speelde hij met Chet Baker.

De legendarische drummer John Engels wordt op 13 mei 75 jaar en om dit te vieren maakt hij een tournee langs de Nederlandse podia. Natuurlijk doet hij het Beauforthuis ook aan.
John Engels speelde behalve met Beck en Baker ook met o.a. Dizzy Gillespy, Ben Webster, Winton Marsalis om maar wat te noemen. Hij maakte meer dan 160 platen. Als hoogtepunt in zijn carrière noemt Engels zelf de tournee die hij met trompettist Chet Baker door Japan maakte.
De NPS documentaire over Engels is zeer de moeite waard!

lees meer

Miguel Martinez – altsax | Mark Haanstra – akoestische basgitaar | John Engels – drums

John Engels in het Barnicle Bill Trio
NPS documentaire Een dag uit het leven van John Engels

Download Flash nu!

Om deze content te beluisteren of weer te geven, moet je je versie van Flash upgraden.


do 13 mei ’10, 11:00

Hemelvaartdag

theatercafé hele dag geopend

de Hemelvaart volgens Dali

de Hemelvaart volgens Dali

Vandaag is ons theatercafé de hele dag geopend. Het belooft een koele, maar wel droge dag te worden, dus loop eens door dat prachtige natte bos, snuif de geuren van het jonge groen op en warm op met een kop kofie en een stuk taart.
In de middag is er natuurlijk ook hapas verkrijgbaar.

do 13 mei ’10, 17:00

Gert Vlok Nel

Beaufort-Wes – Zuid-Afrika

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
THEATERCAFÉ HELE DAG OPEN

De Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel (Beaufort-Wes, 1963) is bekend geworden in Nederland door zijn cd Beaufort-Wes se beautiful woorde. Een in muziek omgezette versie van zijn gedichtenbundel ‘Om te lewe is onnatuurlik’, die in 1995 uitkwam. Hij produceerde de cd hoofdzakelijk zelf en kreeg daarbij steun van een vriend die als tweede stem fungeerde.

Gert speelt gitaar en piano, en hij zingt natuurlijk. Met zijn zachte stem weet hij zalen muisstil te krijgen, met zijn bescheidenheid het publiek diep ontroerd achter te laten.
Zijn vaste gitarist Schalk Joubert speelt met hem mee.

lees meer…

zo 16 mei ’10, 17:00

Jan Rot improviseert

wegens omstandigheden is de voorstelling van Simek vervallen

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
foto: Keke Keukelaar

foto: Keke Keukelaar

Jan Rot is net klaar met zijn hallelujah-tour die hij vorig jaar met veel succes in het Beauforthuis speelde, en is nu druk bezig met allerlei nieuwe vertalingen van o.a. Beatles & Stones, Randy Newman en een cd met folkklassiekers van Pete Seeger, Woody Guthrie en Joan Baez.

Vandaag neemt hij de kans waar van alles te spelen wat hij nog nooit eerder heeft gespeeld, maar er is deze maand ook net een cd met “het beste van Jan Rot” verschenen dus reken op een flink aantal Rotklassiekers. Een unieke kans om de meestervertaler op z’n best te zien: improviserend!

Martin Simek stond eerder aangekondigd voor vandaag. Wegens omstandigheden is deze voorstelling vervallen en Jan Rot is hiervoor in de plaats gekomen.Wel heeft Jan beloofd een imitatie van Martin Simek te geven.

website Jan Rot
Jan Rot bij DWDD (met Daniël Lohues en Rob de Nijs)

zo 23 mei ’10, 11:00

1ste Pinksterdag

theatercafé hele dag open, met beelden-expo

Vandaag is ons theatercafé de hele dag geopend. Ga er lekker op uit in het omliggende bos en kom vooraf, tijdens of na je wandeling langs voor een kop koffie en een stuk taart.
Joost Nijhof stelt beelden tentoon in en om het pand – een bezoekje waard.

website Joost Nijhof

ma 24 mei ’10, 11:00

2de Pinksterdag

theatercafé hele dag open, met beelden-expo

Vandaag is ons theatercafé de hele dag geopend. Ga er lekker op uit in het omliggende bos en kom vooraf, tijdens of na je wandeling langs voor een kop koffie en een stuk taart.
In de middag is er natuurlijk ook hapas verkrijgbaar.
En om 17 uur is er een mooi concert van pianist Ralf Wilmes.

De hele dag zijn er beelde te bekijken van Joost Nijhof

website Joost Nijhof

ma 24 mei ’10, 17:00

Ralf Wilmes speelt Appassionata

van Beethoven

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Pianist Ralf Wilmes speelt op 2de Pinksterdag Beethovens Appassionata. Ralf studeerde van 1988 tot 1992 aan het conservatorium in Utrecht en was een van de allerbeste leerlingen van Alan Weiss. Hij behoorde ook tot de club conservatoriumstudenten die samen met Stefan Hofkes de allereerste vleugelconcerten in het Beauforhtuis verzorgde.
Inmiddels woonachtig in Italië is deze oud-leerling van Alan Weiss niet vaak meer te beluisteren in Nederland. Hij speelt in dit concert naast de Appassionata, een van de drie grote pianosonates van Beethoven, ook werk van  Bach, Schumann en Chopin.

NB
In onze kleurenfolder staat abuisievelijk ZONdag 24 mei.
Het is echter MAANdag 24 mei, 2de Pinksterdag

in het YouTube-filmpje kan je de Appassionata beluisteren, hier gespeeld door Valentina Lisitsa

di 25 mei ’10, 20:15

Mundo Sol

pop & jazz met een knipoog naar latin

entree
kortingsprijs
€ 10,00
€ 7,50
De sprankelende, zonovergoten songs, met Spaans en Portugese teksten van MUNDO SOL zijn ontstaan uit de samenwerking tussen zangeres Rebecca Lobry en toetsenist Jeroen Thijsen. Zij speelden de afgelopen jaren wekelijks samen in de huisband van Theater de Engelenbak in Amsterdam.

De bandleden, afkomstig uit Corsica, Polen, Duitsland, Griekenland en Nederland zijn alle afgestudeerd aan één van de Nederlandse conservatoria. Deze internationale band van Nederlandse bodem heeft sinds zijn finaleplaats in de Amsterdamse Popprijs 2008 hard gewerkt aan het debuut-album “Primavera”, waarvan de studioproductie in handen was van bassist Paul Rutschka.

website Mundo Sol

Mundo Sol bij NPS deel 1 en deel 2


do 27 mei ’10, 17:00

Wijffels & Heertje voor verbouwing

grote denkers en doeners – met Koos Bakker en Drees Peter van den Bosch
muziek: Bert van den Brink en Eric Vaarzon Morel

Vier kopstukken op het gebied van duurzaamheid zetten zich in voor de verbouwing. Koos Bakker ontwikkelde groothandel Odin in de jaren 80 en zijn biologische groentes zijn nu bijna overal te vinden. Wijffels werkte in die tijd bij de Rabobank, die de industrialisering van de landbouw financierde, maar nu is hij een boegbeeld van duurzaamheid. Verder aan tafel de welbekende econoom Arnold Heertje en Drees Peter van den Bosch, die supermarkten groenten en fruit van boeren uit de omgeving aanbiedt. Ontmoet dit gezelschap tijdens het eten op 27 mei.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Bert van den Brink en Eric Vaarzon Morel.

Deze benefiet bijeenkomst is toegankelijk voor particulier en bedrijf.

lees meer over deze bijzondere benefietavond

mail ons voor meer informatie en om een plaats of tafel te reserveren: lidwienvork@beauforthuis.nl
U kunt ook bellen naar 0343 – 49 18 58 (Lidwien Vork of Frank Hoek)

Deelname voor particulieren € 250
Deelname voor bedrijven € 595 (excl. BTW)

meer over Drees Peter van den Bosch
meer over Koos Bakker

laatste nieuws!

Het VSBfonds schenkt ons € 75.000 voor de kerkzaal. Geweldig! Hiermee kunnen we straks gelijk doorpakken.
En deze week het symposium, óók voor de verbouwing.
Laat je ook enthousiasmeren, ga mee met de stroom en stort deze week een eenmalige bijdrage:

rek.nr. 3852.21.231 tnv Bouwfonds Beauforthuis.

Elke bijdrage is welkom.

wo 16 jun ’10, 00:00

Zie mij gaan

Marieke van der Have

Na een ‘voorprogramma’ met liedjes, van klassiek tot modern, speelt Marieke van der Have haar muziektheaterstuk Zie mij gaan, over iemand die de wereld ontdekt en ondertussen geholpen en tegengewerkt wordt door haar geweten. Het is Mariekes eindexamenproject voor het conservatorium.

15.30 uur en 19.30 uur

Marieke van der Have (22) ontdekte haar liefde voor muziek, dans en toneel al tijdens haar basisschooltijd. Op de Camminghashool in Bunnik en de Montessorischool Kerkebosch in Zeist ontstond haar droom om er ”later als ze groot was” haar beroep van te maken. Deze droom begon meer vorm te krijgen tijdens haar middelbare schooltijd op het Utrechts Stedelijk Gymnasium. In die tijd ging ze naar de Musicalklas van het Utrechts Centrum voor de Kunsten, volgde dansles bij Het Balletcentrum van Lennie van As en klassieke zanglessen. Verder mocht ze Astrid Bleijs assisteren bij haar lessen bij het Houtens Muziekcollectief en het organiseren van muzikale-feestjes. In 1996 kon Marieke zich volledig gaan wijden aan de verwezenlijking van haar droom: ze begon aan de opleiding Muziektheater van het Conservatorium aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ze leerde daar muziektheater uitvoeren, maken en doceren. Binnenkort rondt Marieke haar conservatoriumopleiding af met een eindexamenproject: Zie Mij Gaan, een muziektheatervoorstelling waarvoor ze de muziek, bewegingen en tekst zelf geschreven heeft.

Vandaag speelt Marieke haar voorstelling tweemaal in het Beauforthuis. In het voorprogramma zal ze aan de hand van moderne en klassieke liedjes, vertellen welke weg ze heeft bewandeld om haar droom te verwezenlijken. Na de pauze volgt haar muziektheatervoorstelling. Zie Mij Gaan gaat over iemand die de wereld ontdekt en ondertussen geholpen en tegengewerkt wordt door haar geweten. Het gaat over communicatie, leren van jezelf en van anderen, en ook hoe je je soms juist niets aan moet trekken van andere mensen. De cast bestaat uit drie mensen onder wie Marieke zelf. Het ensemble bestaat uit een (klassiek) slagwerker en een pianist. Het voorprogramma zal 20 minuten duren, de muziektheatervoorstelling 45 minuten.

Het stuk is geschreven voor volwassenen, maar ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Entree bedraagt € 7,50 (€ 5 voor kinderen)

Inlichtingen en reserveringen uitsluitend via 030 – 656 10 31 of reserveringziemijgaan@gmail.com

 

woensdag 9 juni is Marieke een uur lang te gast op Slotstadradio, tussen 20 en 21 uur, met op de donderdag 3 herhalingen

zo 20 jun ’10, 17:00

Elske DeWall

Friese tornado verovert Nederland

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
“Ik zou mijn stijl omschrijven als organisch, er komt geen computer aan te pas. Ik heb een hekel aan het woord puur, maar zo klinkt het wel. Ik houd niet van opsmuk, schrijf mijn liedjes met een gitaar of achter de piano. Daar voel ik me het prettigst bij,” aldus Elske. Haar popliedjes zijn soulvol, met invloeden uit roots, gospel, folk en moderne country, allen (deels) geschreven door DeWall.

Met je allereerste demo al een platencontract scoren, dat is voor slechts weinigen weggelegd. Het overkwam Elske DeWall, tot voor kort nog het best bewaarde geheim van Friesland. Via via kwam haar demo terecht bij de A&R manager van Universal Music, die de volgende dag gelijk aan de telefoon hing om een afspraak te maken met dit muzikale talent. Nu lanceert Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel Balloon Over Paris. Het is een album vol pure popliedjes met een hoofdrol voor de warme stem van DeWall, die de luisteraar als een comfortabele deken omarmt.

website Elske DeWall

zo 27 jun ’10, 14:00

Maljaki Luludji

Roma zang, dans en muziek

Orkest Maljaki Luludji (Wilde Bloem) presenteert haar nieuwe CD ‘Romnjije, romnjije’.
Het orkest staat o.l.v. Dr. Gusztáv Balázs. Hij was de eerste Roma (zigeuner) die promoveerde aan een Hongaarse universiteit. Daarvoor deed hij uitvoerig onderzoek naar vooral dans, zang en muziek van de Romák (zigeuners) in Hongarije en Roemenië. Al in zijn jeugd behaalde hij in Hongarije o.a. de titels ‘Nationaal Jeugdkampioen Volksdansen’ en ‘Gouden Sporen’. In Hongarije uitgeroepen tot beste danser op Roma-gebied. Zijn vrouw is tevens specialist op het gebied van de Roma-dans en is de zangeres in het orkest Maljaki Luludji. Vele dansgroepen staan wekelijks onder haar leiding. Het zingen van authentieke ballades en dansliedjes is haar grote passie. Het meeste materiaal wordt door het echtpaar zelf verzameld bij verschillende Roma-gemeenschappen.
Na het verzamelen volgt het uitwerken en instuderen met het orkest. De ontbrekende teksten worden door Gusztáv zelf geschreven.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding van de nieuwe CD. In mei 2010 wordt deze opgenomen in Budapest.
De orkestleden: (Gusztáv en Elsa Balázs, Attila, László en Zsolt Vadász) brengen de orginele dorpsmuziek op toneel en begeleiden zichzelf op gitaar, tambura, maar ook keukengerei zoals waterkannen en houten lepels ontbreken niet om de zang te ondersteunen. De dansliedjes en balades komen uit Hongarije, Roemenie, Rusland en de Balkan.

Deze middag kunt u luisteren naar de nieuwe CD presentatie.
En natuurlijk zal er ook deze keer weer bij gedanst worden!
U bent van harte welkom!

let op: door omstandigheden is de aanvangstijd een half uur vervroegd, naar 14.00 uur ipv 14.30 uur

kaarten niet bij Beauforthuis verkrijgbaar maar uitsluitend via 030 – 691 09 29 of balazs@planet.nl

volwassenen € 15
65+ en CJP € 12
kind t/m 12 j € 10

website Maljaki Luludji

zo 8 aug ’10, 00:00

Festival Achter de Linie

muziek en theater in en rond het Beauforthuis

zie de speciale website voor het festival

ma 9 aug ’10, 10:00

Een Muzikale Wereldreis

uitverkocht

Zeven ochtenden en middagen (een reis over zeven zeeën) werk je aan een complete muziektheaterproductie! Een echte regisseur en musici helpen om er een geweldig spektakel van te maken dat je met z’n allen uitvoert op zondagmiddag 15 augustus, onder de titel “De muzikale wereldreis”.
Floris Verbeij en Bart Soeters, twee musici/componisten, hebben speciaal voor het festival een compositie gemaakt die ook tijdens de workshopweek wordt gebruikt.

Kijk op de festival site voor alle details

JE KUNT JE NIET MEER OPGEVEN
DEZE WORKSHOP-WEEK IS HELEMAAL VOL!


WEL IS ER NOG RUIMTE BIJ DE LOSSE MIDDAG-WORKSHOPS
LEES MEER …

ma 9 aug ’10, 13:30

middagworkshop Een grote poppenkast

op Festival adl

In deze workshop krijgen de kinderen een kijkje achter de schermen van het theater.

Kijk op de festival site voor alle details en hoe je je kunt opgeven

ma 9 aug ’10, 20:30

Nynke Laverman

uitverkocht

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Nynke Laverman komt uit een klein dorpje in Friesland, studeerde in 2002 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en vond het jaar daarop de Friese fado uit. Haar debuutalbum bestond uit door haar vertaalde gedichten van J.J. Slauerhoff die zij zong op muziek uit de Portugese fadotraditie.

website Nynke Laverman

Meerdere concerten bezoeken tijdens het festival? Misschien is een passe partout wel iets voor je.
lees meer…

di 10 aug ’10, 13:30

middagworkshop Ik ben mezelf niet vandaag

op Festival adl

In deze workshop leren de kinderen in kort bestek wat acteren inhoudt.

Kijk op de festival site voor alle details en hoe je je kunt opgeven

di 10 aug ’10, 20:30

Loes Haverkort ontmoet het Verbeij/Soeters Kwartet

op Festival adl

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Het Verbeij/Soeters Kwartet brengt kleurrijke doorontwikkelde composities, lyrische expressiviteit en popgrooves op een unieke en aanstekelijke manier met elkaar samen. Prijswinnaars en finalisten waren zij o.a. bij de Pim Jacobs Muziekprijs en de Dutch Jazz Competition. Met Arthur Lijten op drums en Evert Zeevalkink op gitaar. Na de pauze: een wereldpremiere met nieuwe songs van zangeres/actrice Loes Haverkort, begeleid door dit kwartet!

website Floris Verbeij

website Bart Soeters

Meerdere concerten bezoeken tijdens het festival? Misschien is een passe partout wel iets voor je.
lees meer…

wo 11 aug ’10, 13:30

middagworkshop Drum drum drum

op Festival adl

Percussionist Roël Calister geeft een  workshop waarbij verschillende trommels en muziekstijlen uit alle delen van de wereld worden gepresenteerd. Hij speelt ze voor en geeft uitgeleg aan de kinderen. De kinderen kunnen zelf natuurlijk ook trommelen, zingen, klappen en zelfs dansen.

Kijk op de festival site voor alle details en hoe je je kunt opgeven

wo 11 aug ’10, 20:30

Fay Lovsky ontmoet Roël Calister en Kamal Hors

Een productie van het Beauforthuis op Festival adl

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Een spannende muzikale reis naar de Caraïben via Arabië. Het Verbeij/Soeters/Lijten trio ontmoet percussionist Roël Calister, Ud speler Kamal Hors en saxofonist Pieter de Mast. Caraibische grooves, Arabische melodieën en ritmes, westerse harmonieën… vanavond zal dit alles samensmelten. Ontmoeting, improvisatie, avontuur en een flinke dosis lef zijn kernwoorden voor dit grensoverschrijdende concert. Tijdens dit optreden zijn ook de opdrachtcomposities te horen van Verbeij en Soeters, die tevens het uitgangspunt vormen voor de kinderworkshops.

website Fay Lovsky
website Roël Calister

website Kamal Hors

website Pieter de Mast

Meerdere concerten bezoeken tijdens het festival? Misschien is een passe partout wel iets voor je.
lees meer…

do 12 aug ’10, 13:30

middagworkshop Een heel ander gezicht

op Festival adl

Workshop grimeren voor kinderen waarbij met name aandacht zal zijn voor theatergrime. Dus geen konijntjes, clowntjes en poezen deze keer.

Kijk op de festival site voor alle details en hoe je je kunt opgeven

do 12 aug ’10, 20:30

El Greco de Toledo

flamenco-opera van Eric Vaarzon Morel

entree
kortingsprijs
€ 23,50
€ 18,50
Een prachtige en meeslepende flamenco-opera, in Nederland niet eerder vertoond: dit initiatief van Eric Vaarzon Morel vertelt het verhaal van de kunstschilder
El Greco (‘De Griek’) in het ondoorgrondelijke Toledo eind 16e eeuw.
De vreemdeling Greco bleef tijdens het repressieve regime van Philips II zijn kunstenaarschap trouw en verbeeldde de wereld van toen in schilderijen die vandaag de dag over de hele wereld door talloze mensen worden bekeken.
Hemelse opera, aardse flamenco en geïmproviseerde muziek vertellen dit verhaal met het kleurenpalet van de aan waanzinnigheid grenzende Greco. Het bezingen van de zonden tijdens de Semana Santa, de kolkende fiësta en de mystiek van de duisternis.

deze voorstelling vindt plaats in het Slottuintheater (Zeist)

paella vooraf en een nachtfilm toe
Voor deze voorstelling hebben we een arrangement met paella eten in het Beauforthuis en dan vervoer naar het Slot en terug voor slechts €40. Zie de festival-site voor details.

deze voorstelling komt tot stand ism de Vrede van Utrecht

luister hiernaar een fragment uit El Greco de Toledo
(klik op de afspeelknop)

do 12 aug ’10, 20:30

Amsterdam Klezmer band

Een productie van het Beauforthuis op Festival adl

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00

The Amsterdam Klezmerband is de hipste klezmerband van Nederland. Hun muziek is een zeer levendige muziek mix van Oost Europese stijlen gebaseerd op de traditionele Balkan en Klezmer Muziek. Vorig jaar deden ze hun muziek in de mix tourden ze met C-Mon & Kypski en dj Shantel. De muziek wordt gecomplementeerd bij de unieke stemmen van Alec Kopyt (Odessa) en Job Chajes (Amsterdam).

Bij dit concert staplaatsen en volop gelegenheid te dansen!

website Amsterdam Klezmer Band

Meerdere concerten bezoeken tijdens het festival? Misschien is een passe partout wel iets voor je.
lees meer…

het eerder aangekondigde concert van Mala Vita is vervallen, door ziekte van een van de bandleden

vr 13 aug ’10, 13:30

middagworkshop Noten op je zang

op Festival adl

Workshop voor kinderen, waarin onze artistiek leiders/componisten Bart Soeters en Floris Verbeij de kinderen leren een lied te schrijven. Uiteraard worden de liedjes aan het einde van de workshop uitgevoerd.

Kijk op de festival site voor alle details en hoe je je kunt opgeven

vr 13 aug ’10, 20:30

Kaz Lux & HotchPotch

op Festival adl

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00

Nederpoplegende Kaz Lux werd bekend als frontman van Brainbox en werd enkele jaren geleden door muziekblad Oor uitgeroepen tot Nederlands beste popzanger aller tijden. In dit concert laat Kaz zich van een verfrissende kant zien. Met de jonge honden van HotchPotch verzamelt hij topmuzikanten uit de akoestische muziek om zich heen om zijn oude en nieuwe materiaal vleugels te geven.
Kaz Lux – zang, gitaar | Izak Boom – zang, piano, gitaar, mandoline, accordeon | Janos Koolen – zang, mandoline, gitaar, klarinet |  Bart Soeters – bas

website Kaz Lux & HotchPotch

hiernaast 2 filmpjes, gemaakt bij dit concert


vr 13 aug ’10, 21:00

El Greco de Toledo

flamenco-opera van Eric Vaarzon Morel

entree
kortingsprijs
€ 23,50
€ 18,50

UITVERKOCHT

UITVERKOCHT!

speellijst rest van het land

let op: gewijzigde aanvangstijd – niet 20.30 u maar 21.00 u!

Een prachtige en meeslepende flamenco-opera, in Nederland niet eerder vertoond: dit initiatief van Eric Vaarzon Morel vertelt het verhaal van de kunstschilder
El Greco (‘De Griek’) in het ondoorgrondelijke Toledo eind 16e eeuw.
De vreemdeling Greco bleef tijdens het repressieve regime van Philips II zijn kunstenaarschap trouw en verbeeldde de wereld van toen in schilderijen die vandaag de dag over de hele wereld door talloze mensen worden bekeken.
Hemelse opera, aardse flamenco en geïmproviseerde muziek vertellen dit verhaal met het kleurenpalet van de aan waanzinnigheid grenzende Greco. Het bezingen van de zonden tijdens de Semana Santa, de kolkende fiësta en de mystiek van de duisternis.

deze voorstelling vindt plaats in het Slottuintheater (Zeist)

deze voorstelling komt tot stand ism de Vrede van Utrecht

luister hiernaar een fragment uit El Greco de Toledo
(klik op de afspeelknop)

za 14 aug ’10, 21:15

Iftar maaltijd met concert van Zharbia Bedouin

Een productie van het Beauforthuis op Festival adl

UITVERKOCHT

Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand Ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Vanaf zonsondergang worden familie en kennissen bezocht en eet men gezamenlijk. In Nederland wordt de iftar door verschillende moskeeën en organisaties gebruikt om moslims en niet-moslims samen te brengen en deel te nemen aan deze gezamenlijke dis.

De groep Zharbia-Bedouin is het muzikale platform van de Marokkaanse beeldend kunstenaar, muzikant en Ud-speler/componist Karim Eharruyen. In deze groep, die in variabele bezettingen opereert, klinken in de muziek van Eharruyen verschillende invloeden uit Noord-Afrika en Europa samen tot een nieuw en fris geluid, waarin elementen van jazz, klassieke Arabische muziek en gnaue te herkennen zijn. De bezetting van Zharbia-Bedouin bestaat vanavond naast  Eharruyen uit percussionist Rachid Khelifi en zangeres Sinna Casita. Zij spelen op verschillende Arabische en Europese instrumenten die resulteren in een spectaculair geluid.

website Karim Eharruyen

Geen entree: U bepaalt zelf uw bijdrage aan deze concertmaaltijd! De opbrengst krijgt een multiculturele  bestemming.

zo 15 aug ’10, 13:30

uitvoering De muzikale wereldreis

op Festival adl

entree
€ 7,00
Presentatie van het resultaat van de workshopweek.
Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

zo 15 aug ’10, 20:30

Izaline Calister, Roël Calister, Marlon Titre, Cello8tet Amsterdam

op Festival adl

entree
kortingsprijs
€ 21,00
€ 16,00

De energie van acht topspelers en de lyriek van hun instrumenten, dat is Cello8ctet Amsterdam. Voeg daar de groove van vooraanstaande Caribische muzikanten aan toe en je hebt een show barstensvol spanning en chemie. Triangulo is een avondvullende voorstelling met nieuwe en traditionele muziek.

De acht cellisten zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Samen met zangeres Izaline Calister, gitarist Marlon Titre en percussionist Roël Calister laten ze zich inspireren door Caribische muziek en blijken hun instrumenten uitstekend transformeerbaar in een swingend percussieorkest.

website Izaline Calister
website Roël Calister
website Marlon Titre
website Cello8tet Amsterdam

Meerdere concerten bezoeken tijdens het festival? Misschien is een passe partout wel iets voor je.
lees meer…

zo 19 sep ’10, 17:30

hommage aan Ramses Shaffy

voor altijd! – Guus Westdorp Trio

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Guus Westdorp was goed bevriend met Ramses Shaffy en zat regelmatig met hem achter de vleugel. Met nieuwe arrangementen geeft Guus een heel eigen draai aan zijn werk.
Geen nadoenerij, maar originele arrangementen en interpretaties, die een waar eerbetoon zijn aan persoon en werk van Ramses.

Guus Westdorp Trio op MySpace

Download Flash nu!

Om deze content te beluisteren of weer te geven, moet je je versie van Flash upgraden.

zo 26 sep ’10, 17:30

L’ESPRIT DE JACQUES BREL

Micheline van Hautem & Bruno Brel

entree
kortingsprijs
€ 27,50
€ 22,50
foto: Marie Biebucyk & Elsa Hucki

foto: Marie Biebucyk & Elsa Hucki

VRIJKAARTEN NIET GELDIG

Inmiddels is het ruim 30 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Brel is echter alles behalve vergeten. Zijn passionele liederen zijn nog altijd even krachtig, groots en meeslepend.

Amsterdam, Marieke, Bruxelles, Voir un ami pleurer; de chansons van Le Grand Jacques zijn geliefd. De Belgische troubadour bracht zijn liefde, verdriet en humor op de planken van Knokke Le Zoute tot New York. En overal begreep men wat hij zong, ook al verstond men zijn voertaal niet. Zijn universele poëzie en melodieën raken ieders hart.

De Vlaamse Micheline Van Hautem en de Picardiër (Frankrijk) Bruno Brel, brengen een ode aan Jacques Brel waarbij ze de kern van de liedjes weten te behouden en te eren, maar ook te interpreteren door er hun eigen emoties en persoonlijk elan aan toe te voegen. Daarnaast brengen zij ook een aantal eigen geschreven Franse songs ten gehore, in de ‘esprit’ van Jacques.

Micheline tourde met Mich en Scène, en tegenwoordig met haar eigen band, door Nederland, België, Schotland, Australië, Nieuw-Zeeland en New York. Bruno speelt al jaren in en (ver) buiten Frankrijk waarbij hij zowel zijn eigen repertoire als dat van zijn oom brengt.

website Micheline

za 2 okt ’10, 11:00

extra opening theatercafé (11-16 u)

wandeltocht Austerlitz Belang

Dit weekeinde (2 en 3 oktober) organiseert Austerlitz Belang zijn jaarlijkse wandelweekeinde. Prachtige tochten van 5 tot 25 kilometer, dwars door het bos en de wijde omgeving.
Ons theatercafé is deze dag open 11 tot 16 uur, voor een kop koffie met taart of een verwarmend glas port.
Iedereen kan deelnemen aan de wandeltochten, na inschrijving vanaf 8.30 uur (tot 12.00 uur) in Dorpshuis ’t Trefpunt (Austerlitz). Geen plat getreden paden… maar routes die langs plekjes leiden die je normaliter niet zo snel zou ontdekken. Verborgen heideveldjes, slingerende beekjes en kleine paadjes door het bos en parkachtige landschappen met doorkijkjes.
Vorig jaar kwamen er 756 wandelaars uit heel Nederland.
Kosten voor NWB-leden € 2 en voor niet-leden € 3, betalen in het Dorpshuis.

zo 3 okt ’10, 14:30

Het Ruimteschip ‘Aarde’

De Aarde, het Leven en de Mens

entree
€ 5,00
Vandaag de eerste van 3 PowerPoint-presentaties van publicist en bioloog Jan Hilco Frijlink, met vragenbeantwoording en discussie. De 3 presentaties vinden plaats op 3, 10 en 17 oktober en duren elk inclusief gesprek ca. een uur.

Het ruimteschip Aarde

 • Het wonder van dat blauwgroene juweel in de zwarte oneindigheid van het heelal
 • Het verschijnen en de ontwikkeling van het leven op onze planeet
 • Opkomst en verspreiding van het zoogdier Homo sapiens

Deze voordracht wordt muzikaal omlijst door Kees Oosterwijk (saxofoon), van The Boomtown Jazzparty.


Jan Hilco Frijlink (1936) – “the biologist formerly known as the Wolfman” – studeerde biologie in Groningen en specialiseerde zich in het gedrag van de Canidae (wolven, honden en vossen). Hij was ‘visiting professor’ aan een Canadese universiteit en nam deel aan een poolexpeditie (boek: ‘In het spoor van de wolf’). Hij woont thans op de Veluwe, waar hij gidst in het Nationale Park ‘De Hoge Veluwe’. Verder schrijft hij columns, maakt hij programma’s voor EDE FM en verzorgt hij spreekbeurten.
Zijn leven lang heeft hij intens van deze en allerlei andere ervaringen genoten en spreekt hij graag over de onderwerpen die hem fascineren: de levende natuur, de geschiedenis van de Aarde, klimaatverandering en de invloed van mens en hond daarop.

zo 3 okt ’10, 17:30

Schubert, Ravel, Schumann

strijkkwartet Quatuor Zaïde – vooraf wandelen met boswachter

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
luister naar de winnenden uitvoering tijdens het Charles Hennen Concours

Jaarlijks wordt in Wittem het prestigieuze Charles Hennen Concours voor piano- en strijkensembles gehouden.
Dit jaar heeft het Franse strijkkwartet Quatuor Zaïde het concours gewonnen. Ze bestaan nog niet eens één jaar, maar deze 4 dames timmeren aardig aan de weg. De dames studeren aan het “Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris”, waar ze les volgen bij Hatto Beyerle en Marc Coppey. Ze hebben gewerkt met Peter Cropper, Miquel da Silva, Johannes Meissl, Philippe Müller, Vladimir Menderlssohn, Alain Planès, Christoph Richter en nog veel meer belangrijke namen.

Voorafgaand aan het concert is er een stevige wandeling met de boswachter. Vertrek vanaf het Beauforthuis om 14.30, terug rond 17.00 uur.
De boswachter voert je mee door het bos naar de Pyramide van Austerlitz en terug. Hij wijst je op de kleinste details die de herfst meebrengt, op de vele soorten paddestoelen, de sporen van reeën en hoe de roofvogels zich voorbereiden op de winter.

programma

Franz SCHUBERT – quartettsatz in c minor D 703
Allegro assai

Maurice RAVEL – quartet in F
Allegro moderato – Très doux
Assez vif – Très rythmé
Très lent
Vif et agité

pauze

Robert SCHUMANN
– quartet in a minor op. 41 n° 1
Andante espressivo – Allegro
Sherzo – Presto
Adagio
Presto

website Quatuor Zaïde

Charlotte Juillard – viool
Pauline Fritsch – viool
Sarah Chenaf – viool
Juliette Salmona – cello

zo 10 okt ’10, 14:30

Het teken van de wolf

De Aarde, het Leven en de Mens

entree
€ 5,00
Vandaag de tweede van 3 PowerPoint-presentaties van publicist en bioloog Jan Hilco Frijlink, met vragenbeantwoording en discussie. De 3 presentaties vinden plaats op 3, 10 en 17 oktober en duren elk inclusief gesprek ca. een uur.

Het teken van de wolf

 • Van verbaal communiceren naar verbaal denken
 • De andere mens Homo neandertalensis
 • Ontmoeting met Canis lupus
 • Domesticatie van de hond
 • Landbouw en veeteelt

Deze voordracht wordt muzikaal omlijst door Willem Oosterwijk (trompet), van The Boomtown Jazzparty.

Jan Hilco Frijlink (1936) – “the biologist formerly known as the Wolfman” – studeerde biologie in Groningen en specialiseerde zich in het gedrag van de Canidae (wolven, honden en vossen). Hij was ‘visiting professor’ aan een Canadese universiteit en nam deel aan een poolexpeditie (boek: ‘In het spoor van de wolf’). Hij woont thans op de Veluwe, waar hij gidst in het Nationale Park ‘De Hoge Veluwe’. Verder schrijft hij columns, maakt hij programma’s voor EDE FM en verzorgt hij spreekbeurten.
Zijn leven lang heeft hij intens van deze en allerlei andere ervaringen genoten en spreekt hij graag over de onderwerpen die hem fascineren: de levende natuur, de geschiedenis van de Aarde, klimaatverandering en de invloed van mens en hond daarop.

zo 10 okt ’10, 17:30

Schradinova

Janne -Room Eleven- Schra’s nieuwe formatie

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 15,00
foto: Lieke Romein

foto: Lieke Romein

Schradinova is de naam waaronder Janne Schra en haar nieuwe band gaan touren. De Amsterdamse zangeres (1981) heeft de deur van Room Eleven achter zich dicht gedaan en staat inmiddels geheel op eigen benen met als doel nieuwe samenwerkingen aangaan en met een frisse blik naar de toekomst kijken. Het afgelopen jaar schreef ze een serie liedjes – alleen én in samenwerking met mensen als Johan Lindström (producer Nina Kinert), John Beck (schrijver Feist, Corinne Bailey Rae) …

Janne Schra – vocalen | Stef van Es – gitaar | Satindra Kalpoe – drums & percussie | Lucas Dols contrabas & basgitaar | Tony Roe toetsen

website Schradinova

di 12 okt ’10, 20:15

Immens

4 het leven!

6 okt, 19.15 u op Kamuze, Slotstad Radio

Waarom lijden als je leven kunt? Het leven kun je immers beter leven dan lijden. Maar dat gaat zo makkelijk niet. Want is geluk niet soms ook pijn? En verdriet niet soms geluk?
4.Het leven! is het nieuwe liedjesprogramma van IMMENS. Over leegte, over liefde, over pijn, over passie. Over missen, over dromen, over twijfel, over verlangens. Met liedjes over de dingen die het dagelijks leven ontstijgen. Over het leven zelf en niet alles er omheen.

IMMENS is een Nederlandstalige band die al 6 jaar hard aan de weg timmert met eigengeschreven repertoire. Begonnen als band met studenten liedjes en studenten ideeën, uitgegroeid tot een volwassen band met een divers repertoire: de pop/rock van het grote podium, de kleinkunst van de intimiteit. Geïnspireerd door alles wat het hart raakt en de ogen zien, maar ook door artiesten als Stef Bos, Frank Boeijen, De Dijk en vele anderen, zetten zij vol verve hun passie neer: leven voor muziek.
In 2008 bracht de band met veel succes haar debuutalbum Nog Nooit zo Rijk geweest uit in Nederland. 2010 is het jaar om ook Belgie te veroveren met het nieuwe album en het theaterprogramma 4 Het Leven!

Eduard Kelderhuis – drums | Tom Dingjan – zang/gitaar | Reinier van Dieren – piano/zang | Richie Reichgelt – bas

website Immens

dit concert maakt deel uit van de promotour van Immens en is gratis toegankelijk, maar je moet wel reserveren
RESERVEER JE KAARTEN HIER

wo 13 okt ’10, 20:15

Immens

4 het leven!

6 okt, 19.15 u op Kamuze, Slotstad Radio

Waarom lijden als je leven kunt? Het leven kun je immers beter leven dan lijden. Maar dat gaat zo makkelijk niet. Want is geluk niet soms ook pijn? En verdriet niet soms geluk?
4.Het leven! is het nieuwe liedjesprogramma van IMMENS. Over leegte, over liefde, over pijn, over passie. Over missen, over dromen, over twijfel, over verlangens. Met liedjes over de dingen die het dagelijks leven ontstijgen. Over het leven zelf en niet alles er omheen.

IMMENS is een Nederlandstalige band die al 6 jaar hard aan de weg timmert met eigengeschreven repertoire. Begonnen als band met studenten liedjes en studenten ideeën, uitgegroeid tot een volwassen band met een divers repertoire: de pop/rock van het grote podium, de kleinkunst van de intimiteit. Geïnspireerd door alles wat het hart raakt en de ogen zien, maar ook door artiesten als Stef Bos, Frank Boeijen, De Dijk en vele anderen, zetten zij vol verve hun passie neer: leven voor muziek.
In 2008 bracht de band met veel succes haar debuutalbum Nog Nooit zo Rijk geweest uit in Nederland. 2010 is het jaar om ook Belgie te veroveren met het nieuwe album en het theaterprogramma 4 Het Leven!

Eduard Kelderhuis – drums | Tom Dingjan – zang/gitaar | Reinier van Dieren – piano/zang | Richie Reichgelt – bas

website Immens

dit concert maakt deel uit van de promotour van Immens en is gratis toegankelijk, maar je moet wel reserveren
RESERVEER JE KAARTEN HIER

zo 17 okt ’10, 14:30

Biologisch perspectief voor de mens

afgelast

deze lezing is komen te vervallen
we zoeken naar een vervangingsdatum

zo 17 okt ’10, 17:30

Anton Goudsmit’s Ploctones

VPRO/Boy Edgar Prijs tour

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
foto: Arjanti Sosrohadikoesoemo

foto: Arjanti Sosrohadikoesoemo

Gitarist en componist Anton Goudsmit heeft de VPRO/Boy Edgar Prijs 2010 gewonnen. Dit is de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek. Een tour waarbij hij ook het Beauforthuis aandoet ligt voor de hand.
De jury roemt de veelzijdigheid van Goudsmit, die in mei aan een landelijke tournee begint met zijn band The Ploctones. “Hij beweegt zich muzikaal tussen popmuziek, jazzmuziek, kamerjazz, geïmproviseerde muziek en ‘groovende’ funk.”

website The Ploctones

vr 22 okt ’10, 20:15

JEROEN VAN MERWIJK ET LE BIG BAZAR

Van Merwijk nu eens niet solo, met het serieuzere lied, columns en beeldend werk

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
foto: Corbino

foto: Corbino

Alleen is maar alleen.
Na ruim twintig jaar solo op het podium, treedt Jeroen van Merwijk dit seizoen op met de voor de gelegenheid in het leven geroepen formatie Le Big Bazar, die bestaat uit meneer Van Merwijk zelf en de virtuoze gitaristen Wouter Planteijdt (SJAKO!) en René van Barneveld (SJAKO!, Urban Dance Squad).
De drie spelen nummers uit het rijke repertoire van Van Merwijk. De melodieuze slidegitaar van Van Barneveld en de onnavolgbare solo’s van Planteijdt geven Van Merwijks liedjes een geheel nieuwe lading. Zij komen dankzij de begeleiding van deze twee iconen uit de Nederlandse popmuziek als het ware ‘thuis’. Het levert een verrassende mengeling van Nederlandse kleinkunst en Amerikaanse folk en blues op.

Het programma Le Big Bazar bestaat voornamelijk uit liederen, afgewisseld met nu en dan een anekdote, een column of een luchtig gedicht van de hand van maestro Van Merwijk. De beeldend kunstenaar Van Merwijk tekent voor het toneelbeeld.

Driestemmigheid is niet uitgesloten.

van Merwijks YouTube kanaal

zo 24 okt ’10, 11:30

Kroepoek – vanaf 6 jr

muzikale voorstelling door theater Djempol

entree
kortingsprijs
€ 7,00
€ 5,00

Omdat de oma van Kroepoek altijd véel te veel kroepoek bakt en Kroepoek al die kroepoek mee naar school neemt, heet Kroepoek: Kroepoek. Maar daar gaat het niet om, het gaat om zijn opa, en diens geheim…

Wanneer Kroepoek in een oude kist op zolder een viool ontdekt, begint er een spannende en bizarre zoektocht door het land van zijn grootouders naar het verleden van opa.

Theater Djempol laat zich inspireren door vertelvormen, klanken en magische elementen uit de Indische cultuur, die een mengeling is van de Nederlandse en Indonesische cultuur.
Ondersteund door een scala aan (traditioneel) Indonesische, Indische, maar ook Westerse instrumenten, vertellen zij een jonge generatie verhalen vol magie, die zich afspelen in Nederland en ver daarbuiten.

website Djempol

zo 24 okt ’10, 17:30

Chris Hinze

van Tibet tot Tanger

entree
kortingsprijs
€ 20,00
€ 15,00
VRIJKAARTEN NIET GELDIG

Na het grote succes van Tibet Impressions Visual Concert in 2007 en Africa Impressions in 2008 gaat Chris Hinze nog een stapje verder met Van Tibet Tot Tanger. Het accent zal uiteraard primair liggen op de muziek, geïnspireerd op de adembenemende documentaire-achtige video’s die Chris Hinze maakte gedurende zijn reizen door o.a. Tibet, Afrika, Marokko, India, Japan, The Caribbean, Mongolië en Birma. Schitterende reisimpressies vertoond op een groot scherm, in combinatie met zijn magisch fluitspel en verhalen over ontmoetingen met geweldige muzikanten, bijv. Peter Tosh en grote persoonlijkheden als de Dalai Lama, samengesmeed tot een boeiend schouwspel.
Voor reis- en muziekliefhebbers een absolute must!

Dick Klooster (Wegener Media) schreef een recensie van een recent optreden

website Chris Hinze


zo 31 okt ’10, 17:30

Kasba & Vloeimans

een multicul jamsessie

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Kasba heeft in Nederland en Marokko een ijzersterke live-reputatie opgebouwd met een aanstekelijke combinatie van Noord-Afrikaanse raï, rock, funk en reggae. Ze schopten het zelfs tot voorprogramma van Khaled, de koning van de raï, en een optreden op het huwelijksfeest van Willem Alexander en Maxima.
Nu spelen ze met trompettist Eric Vloeimans, één van de beste van Europa. Die heeft een uitzonderlijk talent om originele muziek van uitstekende kwaliteit te maken. Wij verwachten groot vuurwerk!

website Kasba
website Eric Vloeimans


za 6 nov ’10, 20:15

Tim Akkerman

treedt in het spoor van Springsteen, Withers en Simon & Garfunkel

entree
kortingsprijs
€ 18,50
€ 13,50
Na zijn vertrek uit Di-Rect werkte Tim Akkerman anderhalf jaar aan zijn nieuwe geluid: van Pink Floyd tot The Police en van Bill Withers tot Simon & Garfunkel, maar ook eigen liedjes. “Liedjes die m’n ouders vroeger thuis op de platenspeler opzetten. Wat puurder misschien dan mensen van mij bij DI-RECT waren gewend. Het is nu: what you see is what you get.”
Begeleid door zijn eigen band (en af en toe helemaal solo) bewijst Tim Akkerman dat dit nu helemaal bij hem past.

lees het interview met Tim Akkerman

website Tim Akkerman


zo 7 nov ’10, 17:30

Daniël Samkalden

IK en de wereld

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
foto: Jan-Reinier van der Vliet

foto: Jan-Reinier van der Vliet

In IK en de Wereld (het thematische vervolg op One Man Show), probeert Daniël Samkalden zichzelf, het publiek en de rest van de wereld te omarmen. Een poging de mismaaktheid te accepteren, iedereen en alles te vergeven om, nog voor het eind van de voorstelling, als niets meer tussen hem en de ander instaat, te kunnen gaan bouwen aan een zonnige toekomst. IK en de Wereld is een concessieloze muzikale conférence, een avant-gardistisch kleinkunstprogramma. Samkalden vond met zijn eerste twee geroemde en bekroonde programma’s een eigen genre uit, waarin niet de herkenbaarheid van het alledaagse, maar juist de onbeperkte verbeelding het uitgangspunt is.

website Daniël Samkalden


vr 12 nov ’10, 17:30

Marokkaanse Ladies Night

met Najat Tazi & Orchestre Hamouda Slawi en DJ Hiba

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 13,50
Programma bekend!

17:30 – 18:30 DJ Hiba
18:30 – 19:30 Orchestre Hamouda Slawi
19:45 – 20:15 Najat Tazi
21:00 – 21:30 Orchestre Hamouda Slawi
21:45 – 22:15 Najat Tazi
22:00 – 00:00 DJ Hiba

Ook tussen de optredens door draait DJ Hiba en zijn er verschillende activiteiten.
We verkopen diverse Marokaanse hapjes en schenken deze avond geen alcohol.

Vanavond zingt de bekende Marokkaanse zangeres Najat Tazi tijdens de tweede marokkaanse Ladies Night in het Beauforthuis (Austerlitz). Ze wordt begeleid door Orchstre Hamouda Slawi en na afloop neemt DJ Hiba het roer over. Een avondlang dansen en gezelligheid in marokkaanse sfeer, met hapjes en drankjes die daar bij passen. Let op: alleen voor dames (maar dan wel uit alle windstreken). De deuren gaan open om half zes.

Na het overweldigende succes van de eerste Ladies Night in februari, met de beroemde Aicha Tachinouite, is er opnieuw een bekende Marokkaanse zangeres naar Nederland gehaald. Deze keer heeft het Beauforthuis Najat Tazi kunnen boeken. Ook zij wordt weer begeleid door Orchstre Hamouda Slawi. In de pauze en na afloop kan er gedanst worden op de platen van DJ Hiba. Die combineert Arabische klanken met Westerse dansmuziek.
De avond is een ladies only, dus er zijn geen mannen aanwezig op het feest, op een paar na, die muziek en techniek verzorgen of verstopt in de keuken mogen afwassen.
De avond is bedoeld voor alle vrouwen, niet alleen van marokkaanse komaf. Een leuke manier om eens nader kennis te maken met de marokkaanse cultuur en bovenal een geweldig dansfestijn. Want de marokkaanse dames slepen je direct mee op een energiek avontuur in het Beauforthuis.

luister vast naar Najat Tazi
website DJ Hiba


za 13 nov ’10, 20:15

Circle percussion

heer en meester in Japanse en Afrikaanse slagwerkmuziek

entree
kortingsprijs
€ 18,00
€ 13,00
foto: Marc van Oers

foto: Marc van Oers

Op uitnodiging spelen in The Royal Albert Hall. Toeren door Japan. Een reeks concerten geven tijdens de viering van de Duitse éénwording of tijdens de Olympische spelen in Atlanta. Het zijn slechts enkele hoogtepunten uit het enerverende bestaan van Circle Percussion. Altijd ging een flinke dosis respect, bewondering en succes als bagage mee naar huis.

Circle Percussion ontwikkelde zich in 29 jaar van een 20e eeuws kamermuziekensemble tot een uniek slagwerkgezelschap met vele visueel en muzikaal spectaculaire mogelijkheden. Als eerste niet-Japanse groep legden zij zich toe op het bespelen van de indrukwekkende Japanse en Afrikaanse trommels. Hierbij combineert Circle Percussion de specifieke kenmerken van het westerse en Japanse slagwerk. Het resultaat: unieke shows die fantastisch zijn om naar te luisteren én te kijken.

Maar inmiddels beheersen ze ook de Afrikaanse trom. Vernieuwend, verfrissend en met acht benen op de grond weet Circle Percussion de zaal om te toveren tot een walhalla van strakke beats, vette sounds en virtuoze grooves waarbij een gepaste dosis muzikale humor niet ontbreekt. Aldus de mannen: ‘Bruggen slaan is een toepasselijke verwoording van waar wij ons mee bezig houden. We kijken mijlen verder dan onze neus lang is en versmelten met veel respect de verschillende slagwerktradities. Overigens neemt dat niet weg dat er flink gebeukt wordt op het toneel. Onze muziek wordt grof gesneden en rauw geserveerd!’

 

Circle Percussion is: Erwin Oudshoorn | Patrick Streng | Wouter van der Wildt | Willem Jansen

website Circle Percussion

zo 14 nov ’10, 17:30

Johan Verminnen

songbook van mijn hart

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00

Johan Verminnen, boegbeeld van het Nederlandstalig chanson in Vlaanderen, was de leermeester van Stef Bos. Zijn eerste gitarist was Raymond Van het Groenewoud. Natuurlijk kent men hem als de maker van de Clouseau-hit ‘Laat me nu toch niet alleen’ én van veel ander, eigen werk. Bovendien staat hij bekend als dé vertolker van Brels erfgoed en van andere Franse chansonniers. In ‘Songbook van mijn hart’ blikt hij terug op zijn meer dan 40 jaar rondzwerven in de muziekwereld. Van het prille begin in 1969 tot vandaag heeft Johan zoveel beleefd dat hij het publiek moeiteloos op sleeptouw neemt. Net dát maakt zijn voorstelling zo sterk: de mooie mix van doorleefde liedjes en tussenteksten. Herkenbaar, pakkend en met de nodige dosis humor. Samen met zijn vertrouwd trio excellente muzikanten neemt Johan zijn publiek mee voor een prachtige luisteravond.

website Johan Verminnen

zo 21 nov ’10, 11:00

Frank Groothof – kindervoorstelling v.a. 2 jr

Jazzbabar

entree
kortingsprijs
€ 12,50
€ 7,50

UITVERKOCHT

ER ZIJN NOG KAARTEN VOOR DE VOORSTELLING VAN 13 UUR – KOOP ZE HIER

Er verschijnt een lijn op het achterdoek?. Frank: Hé, wat zeggen jullie, is dat een tak? Een slang? Nee, het lijkt wel een beetje een slurf? Ja, het is de slurf van een olifantje!? Ah, net geboren, in het grote bos? Vanuit interactie met kinderen begint Frank Groothof zijn nieuwe voorstelling voor peuters en kleuters. Jazzbabar gaat over een klein olifantje dat allerlei avonturen meemaakt. Met live tekeningen van Gerard de Bruyne en een toegankelijke jazzbewerking van muziek van Poulenc.

website Frank Groothof

zo 21 nov ’10, 13:00

Frank Groothof – Uitverkocht

Jazzbabar

entree
kortingsprijs
€ 12,50
€ 7,50
Er verschijnt een lijn op het achterdoek?. Frank: Hé, wat zeggen jullie, is dat een tak? Een slang? Nee, het lijkt wel een beetje een slurf? Ja, het is de slurf van een olifantje!? Ah, net geboren, in het grote bos? Vanuit interactie met kinderen begint Frank Groothof zijn nieuwe voorstelling voor peuters en kleuters. Jazzbabar gaat over een klein olifantje dat allerlei avonturen meemaakt. Met live tekeningen van Gerard de Bruyne en een toegankelijke jazzbewerking van muziek van Poulenc.

website Frank Groothof

zo 21 nov ’10, 17:30

Bettie Serveert

Pharmacy of love

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
Na een lange tour door de VS is het Beauforthuis een van de eerste nederlandse podia die de band aandoet voor een concert met muziek van de laatste cd Pharmacy of love.
Met Pharmacy of Love heeft Bettie Serveert zichzelf opnieuw uitgevonden: terug naar de oorsprong met de rauwe en aanstekelijke energie waarmee ze in de loop der jaren een sterke live-reputatie opbouwden. Pharmacy of Love is Betties ruigste werk tot nu toe!

Natuurlijk zijn er bij dit concert staplaatsen en is er volop ruimte om te swingen.

website Bettie Serveert


wo 24 nov ’10, 20:15

Tolkiens Muzikale Schepping

met een vertelling uit de Silmarillion

entree
kortingsprijs
€ 19,00
€ 17,00
In 1998 schreef Imke Jelle van Dam de compositie ‘Schepping’, aanvankelijk voor altviool en piano. Concertpianist Tony Tobin uit Texas opperde dit stuk uit te voeren met cello en piano en in te bedden in een verhaal. Na beluistering van de muziek waren verteller Manjo Joosten en cellist Ephraim van IJzerlooij direct enthousiast voor het project. Frits Burger bracht de initiatiefnemers op het spoor van Tolkiens De Silmarillion: het scheppingsverhaal met De muziek van de Ainur en de vertelling Berén en Lúthien. Drie van de vier delen pasten goed bij de sfeer van de verhalen; het derde deel echter niet. Speciaal voor Tolkiens muzikale Schepping heeft Imke Jelle van Dam een geheel nieuwe en dramatische Schepping, deel 3 geschreven.

Programma

Beethoven Sonate in A voor cello en piano, opus 69
Debussy Brouillards (piano)
  Le Vent dans la Plaine (piano)
Tony Tobin Soul Painting (piano)
Imke Jelle van Dam Mysteries (piano)
  ‘Memory +’  voor cello en piano
Ginestara Suite de danza criollas (piano)
Arvo Pärt Fratres voor cello en piano

Pauze

Tolkiens muzikale Schepping

 

Manjo Joosten (verteller)
Ephraim van IJzerlooij (cello)
Tony Tobin (piano)

vr 26 nov ’10, 20:15

Ronald Snijders

Verkeerde benen

entree
kortingsprijs
€ 14,00
€ 9,00
foto: David Cohen de Lara

foto: David Cohen de Lara

De Volkskrant – ‘Ronald Snijders staat in de lijn van absurdisten als Kamagurka en Gummbah. Hij is op zijn best als hij bekende situaties parodieert, zoals een radioverslaggever die een ramp verslaat: dan praat ‘een slachtoffer van een regenbui’ over de regen alsof hij net een aardbeving heeft meegemaakt.’
‘Hoewel het vooral droogkomische onzin betreft, vallen zijn teksten ook op te vatten als milde maatschappijkritiek: een knipoog naar de nutteloze informatie en inhoudsloze kreten die we voortdurend over ons heen krijgen.’

lees meer recensies

Ronald Snijders voegt met ‘Verkeerde Benen’ een nieuw genre aan de theaterwereld toe, het best te omschrijven als een absurdistische voorleesperformance. Een performance die het midden houdt tussen associatieve achtbaanpoëzie, gestoorde televisietaal en psychedelisch proza. Ronald Snijders neemt zijn toehoorders mee op een krankzinnige trip door zijn hoofd. Geen vast uitgestippelde rondleiding maar een van de hak op de tak springende ervaring, waarbij de meest bizarre beelden in moordend tempo voorbij trekken.

Ronald Snijders is bekend als presentator van het VPRO televisieprogramma ‘De Staat van Verwarring’ en het fictieve actualiteitenprogramma ‘Binnenland 1’ dat uitgezonden werd rondom het echte nieuws op Radio 1. Tevens publiceerde Snijders, samen met Fedor van Eldijk, ‘Een Normaal Boek’ (2006) en ‘Binnenland 1’ (2009) en is hij beheerder van de weblog van Stichting Absurd Nederland.

“Hilarisch, uniek en onmisbaar. Voor wie nooit meer een motbui wil zien zonder aan duizenden slecht dichtgedraaide kraantjes te denken.” Lucky Fonz III

website Ronald Snijders

zo 28 nov ’10, 17:30

flamenco volgens Luna Zegers

een vurige mix van flamenco, jazz en latin

entree
kortingsprijs
€ 15,00
€ 10,00
Ze is blond maar heeft Spaans temperament. Ze werd als eerste niet-spanjaard aangenomen voor de studie flamencozang in Barcelona. Eric Vaarzon Morel nodigde haar uit om aan zijn zijde te spelen in de “Master Talent Series” en nu spelen ze vaker samen.
De 4-koppige Spaans Nederlandse band mixt flamenco, jazz en latin. In “Radio Luna” spelen ook Maartje Meijer (piano), Jordi Rodriguez (flamencogitaar), Tomas Merlo (bas) en Miguel Garcia (percussie).

Na een studie politicologie waarnaast ze priveles jazz-zang en indiase zang volgde, werd Luna Zegers (1974) aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze hoofdvak jazz-zang en bijvak flamenco en indiase muziek studeerde (2001-2003 & 2006-2010).
Tijdens een lange studiepauze ging ze een aantal maanden voor indiase (carnatic) zangstudie naar Bangalore (India) en daarna ging ze een periode in Sevilla (Spanje) wonen om flamencozang te studeren. Na hervatting van haar conservatoriumstudie deed ze in 2007-2008 een uitwisseling naar Barcelona, waar ze hoofdvak flamenco-zang en jazz-zang naast elkaar deed. Luna is op 23-06-2010 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam met het eindcijfer 9.

Luna Zegers op Facebook


do 9 dec ’10, 20:15

het liefdesleven van Frida Kahlo en Diego Rivera

Helmert Woudenberg & Sarah Marie Eweg over de Mexicaanse kunstschilderes Frida Kahlo en Diego Rivera

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
lees het artikel Dringen voor Frida Kahlo in Brussel (over de expositie in 2009)
 
Frida Kahlo is een wereld beroemde schilderes. Haar schilderijen worden ook heden ten dage nog door vele mensen bewonderd en bemind (lees ook het bovengenoemde artikel!) en tentoongesteld in vele wereldsteden. Als jong meisje kreeg ze een vreselijk ongeluk, dat haar voor de rest van haar leven invalide maakte. Veelal liggend op bed in een gipsen korset was schilderen één van de weinige dingen die ze nog kon doen.
Diego Rivera werd in zijn tijd in één adem genoemd met Picasso en Kandinsky met wie beiden hij bevriend was.

Kahlo en Rivera waren actieve communisten. Toen echter het echtpaar onderdak bood aan de uit Rusland gevluchte revolutionair (en minnaar van Frida) Trotski werden ze uit de partij gestoten.

Acteur Helmert Woudenberg imponeerde eerder met zijn theatersolo’s over o.m. Jezus, de zonen van Jacob en Pim Fortuyn. Nu staat hij met de getalenteerde jonge actrice Sarah Marie Eweg in het stuk ‘De Olifant en de Duif’.

website Helmert Woudenberg

vr 10 dec ’10, 20:15

Karsu Dönmez & band

met afterparty met Turkse DJ

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
foto: Studio Wierd

foto: Studio Wierd

Luc Reuvers stelde een fotoalbum samen van dit concert.
Kijk hier …

Een intiem concert van de 20-jarige Karsu Dönmez met haar band. Turks repertoire, afgewisseld met prachtige jazzy songs. Karsu is een multitalent: zangers, pianiste, componiste. Aansluitend een lekkere afterparty met een Turkse DJ.

Karsu was al te zien in tv programma’s als Vrije Geluiden, Pauw en Witteman en DWDD. De 20 jarige zangeres heeft opgetreden op verschillende internationale podia zoals  Concertgebouw Amsterdam, het North Sea Jazz Festival en Carnegie Hall in New York. Ze werkt momenteel aan haar debutalbum, maar ze heeft al wel haar eerste CD uit: De live registratrie van haar optreden in Muziekgebouw aan het IJ (bestel hier).

Bij ons vanavond meer dan alleen Karsu’s concert: het wordt een veelzijdige multicul avond met een optreden van het Alomtonenkoor (een dames koor met vrouwen uit alle windstreken), die liedjes zingen uit onder meer Sri Lanka, Bosnië, Indonesië en Nederland. De avond wordt afgesloten met te gekke dansmuziek van DJ Sertan, een vriend van Karsu.

De band van Karsu bestaat uit:
Karsu Donmez – piano, zang • Muge Alpay – viool • Kagan Han – drums • Egemen Maden – bas • Sebastiaan – gitaar • TBA – trompet • Bence Huszar – cello

website Karsu Dönmez

website Alomtonenkoor

zo 12 dec ’10, 17:30

Hans Visser & Friends

World Press Photo

entree
kortingsprijs
€ 16,00
€ 11,00
“Eén schreeuw om vrede,” schrijft EdeStad op zijn site (lees de recensie).

Een bijzondere voorstelling waarbij prachtige World Press foto’s op een spectaculaire wijze muzikaal tot leven worden gebracht door  gitarist en theaterman Hans Visser (Flairck) en de duivelskunstenaar Ernesto Arrendell, sleept de luisteraar en kijker mee in een illuster schouwspel van beeld en geluid.
Al eerder in  2001 heeft Hans Visser voor de World Press Organisatie Amsterdam een Photo concert geschreven. Dat was toen een eenmalig gebeuren, wat voor fundraising voor de WP organisatie is gebruikt en werd bekroond met de beste artistieke invulling van dat jaar de ‘Gouden Giraffe’. De geheel  nieuwe versie van het World Press Photo Concert maakt eveneens gebruik van foto’s uit het WP archief. Foto’s die je over de hele wereld brengen en een schat aan basismateriaal vormen voor verhalen en muziek uit de verschillende wereldculturen.
Prachtige live  muziek en imponerende beelden.  Een multi-culturele productie voor zowel muziekliefhebbers, theaterliefhebbers als (amateur)fotografen!

De spelers
Ernesto Arrendell, “de zoon van Sint Maarten” de meester van de klankverhalen. Uit exotische instrumenten en objecten weet hij sferen op te roepen die de realiteit en de fantasie omarmen. De natuur is zijn belangrijkste inspiratiebron.
Hans Visser is gespecialiseerd in het combineren van muziek en beeld. In de meest uiteenlopende vormen. Met Flairck maakte hij theater met de schilderijen, met het World Press Photo Concert won hij in 2001 de Gouden Giraffe, hierbij ging het om de rubrieken van de fotojournalistiek.
Speciale gast Irena Filippova heeft zowel passie als charme en biedt de Russische garantie voor een sublieme techniek en formidabele muzikaliteit. Accordeoniste en zangeres Irena Filippova o.a. bekend van het TV-programma Top 2000 Agogo behoort tot de internationale top onder de professionele accordeonisten. Goed voor twee keer cum laude aan de conservatoria en honderden concerten over heel Europa.

website Hans Visser & World Photo

wist je trouwens dat Flairck ook bij ons speelt?
2 en 3 april 2011

zo 19 dec ’10, 17:30

Alex Roeka

Zachtaardig vergooid

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 12,50
foto: J.P. van der Stouwe

foto: J.P. van der Stouwe

Een avond vol melancholie in het Beauforthuis met een optreden van Alex Roeka. Dat de melancholie zo doorleefd is heefh Alex aan zijn opvoeding te danken: kostscholen, varen op zee. Alex is een goede bekende van het Beauforthuis, al 15 jaar geleden verwarmde hij onze ziel. De eerste jaren voor een zeer klein publiek, nu trekt hij volle zalen; zeker sinds het winnen van de Annie MG Schmidtprijs. “Noem het geen liefde alsjblieft”.

Wees daarom snel, er zijn nog enkele kaarten.

Alex Roeka – zang, gitaar; Jacco Benckhuijsen – piano, Würlitzer, orgel; Peter van Os – accordeon, trombone; Mischa Kool – contrabas, elektronische bas; Rowin Tettero – drums

website Alex Roeka

lees het interview in het Brabants Dagblad

interview op Radio 1 Napels bij Nacht (1 augustus 2010)


vr 24 dec ’10, 20:15

Canto ostinato – uitverkocht

Robert Lambermont en Daphne Keune met Simeon ten Holts meesterwerk

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 10,00
Wegens groot succes hebben we dit tweede concert geplaatst op deze avond.
Dit concert is echter zonder de boswandeling.

Als alternatieve kerst-mis dit jaar Simeon ten Holts Canto ostinato, uitgevoerd door Robert Lambermont en Daphne Keune, pianisten van het Rondane Kwartet (hiernaast 4 fragmenten van Canto).

Het Rondane Kwartet heeft medio september 2010 Canto Ostinato op CD uitgebracht, in een versie op 4 vleugels. Simeon ten Holt zelf heeft deze productie mede gesponsord (zo ook Evert Snel, die al sinds 1989 de Beauforthuis-vleugel verzorgt). De uitvoering van het Rondane Kwartet werd al op Radio 6 in VPRO’s Café Sonore gedraaid.
Het concert op kerstavond zal het eerste Canto concert zijn na de CD-release. En natuurlijk is de CD na afloop te koop, gesigneerd en al.

website Rondane Kwartet
website Robert Lambermont
website Simeon ten Holt

meer klassiek op 9 januari: Mozart, Granados, Liszt, Chopin & Schumann
vr 24 dec ’10, 22:30

Canto Ostinato – alternatieve Kerst-mis

Robert Lambermont en Daphne Keune met Simeon ten Holts meesterwerk

entree
kortingsprijs
€ 17,50
€ 10,00

UITVERKOCHT

wegens groot succes hebben we een tweede concert geplaatst om 20.15 uur (maar dan zonder wandeling)

boswandeling: 21.00 – 22.00 uur
concert: 22.30 – 0.00 uur
glühwein toe

Als alternatieve kerst-mis dit jaar Simeon ten Holts Canto ostinato, uitgevoerd door Robert Lambermont en Daphne Keune, pianisten van het Rondane Kwartet (hiernaast 4 fragmenten van Canto).
Vooraf natuurlijk weer een wandeling met de boswachter door het winterse bos.

Het Rondane Kwartet heeft medio september 2010 Canto Ostinato op CD uitgebracht, in een versie op 4 vleugels. Simeon ten Holt zelf heeft deze productie mede gesponsord (zo ook Evert Snel, die al sinds 1989 de Beauforthuis-vleugel verzorgt). De uitvoering van het Rondane Kwartet werd al op Radio 6 in VPRO’s Café Sonore gedraaid.
Het concert op kerstavond zal het eerste Canto concert zijn na de CD-release. En natuurlijk is de CD na afloop te koop, gesigneerd en al.

website Rondane Kwartet
website Robert Lambermont
website Simeon ten Holt

meer klassiek op 9 januari: Mozart, Granados, Liszt, Chopin & Schumann
zo 26 dec ’10, 11:00

tweede kerstdag – theatercafé open

 

Op zondag 26 december is ons theatercafé open, van 11 tot 17 uur.
Geen concert vandaag, maar kom gerust langs voor een kop warme koffie of chocola met een heerlijk stuk taart, tijdens een wandeling door het nog steeds prachtig witte bos.