Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Flamenco – Compañía María “la Serrana”

Parte de mí

zo 23 feb '25 , 17:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€25 / 20 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

25 jarig jubileum van flamenco danseres Maria”la Serrana”

Danseres María “la Serrana” is bekend om haar pure flamenco gebaseerd op vinnig voetenwerk, gevoel en improvisatietalent. In 1999 vertrok zij naar Sevilla, waar zij les kreeg van de elegante Mathilde Coral en de statige Manuela Carrasco. Danser Farruquito is echter haar grote maestro.

Maria danste ballet sinds ze 5 jaar was. Ze was gepassioneerd verliefd op het ballet, maar het paste toch niet helemaal bij haar. Gedurende haar studie startte ze met flamenco-les. Dát paste als een maatpak bij haar temperament, haar ronde lichaam en gevoelige ziel. Maar Nederland werd haar al snel te klein, dus trok de ongeduldige jonge vrouw in 1999 naar Sevilla om verder te studeren.

Dans: Maria “la Serrana”
Special guest dans: Antonio Moreno “Polito”

Zang: Juan José Amador, Juan Fernández
Gitaar: Luis Amador

Het hol van de leeuw bleek in het begin een moeilijke plek te zijn, waar ze vele gevechten heeft moeten leveren. Maar door haar talent en volharding kwam ze op een punt dat flamenco een deel van haar wezen werd en ze gerespecteerd en geliefd werd bij de beroemdste artiesten van de wereld. Ze kon haar voeten in de sevillaanse aarde planten en eindelijk wortel schieten. Inmiddels is ze een wereldwijd bekende en geliefde danseres, die aan het hoofd staat van haar eigen gezelschap én flamencopodium.

“Parte de mí” betekent “een deel van mij”. Maria legt in deze voorstelling met veel vuur haar ziel bloot en laat alle stijlen zijn die haar gedurende al deze jaren in het bloed zijn gaan zitten. Ze viert haar 25 jaar als professioneel flamenco danseres samen met de artiesten waar ze dagelijks mee werkt op haar geliefde podium Flamenco Esencia in Sevilla: de gepassioneerde doch elegante zigeunerdanser, Antonio Moreno “Polito”, de veteraan Juan José Amador, het jonge talent Juan Fernández en de virtuose gitarist Luis Amador.