Laden Evenementen

« Alle Evenementen

The Fureys

Ierse folk

ma 25 nov '24 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€25,50 / 23,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

De legendarische band The Fureys is één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. Hij werd meer dan 40 jaar geleden opgericht door de vier broers Eddie, Paul, George, Finbar Furey en Davey Arthur, heeft tientallen albums uitgebracht en stond in verschillende landen in de singles-en albumlijsten. Hits als When You Are Sweet Sixteen, The Green Fields of France,The Lonesome Boatman, I Will Love You en The Red Rose Café komen tijdens de show uiteraard voorbij.

In de loop der jaren hebben er verschillende bezettingswisselingen plaatsgevonden. Eddie en George Furey zijn de overgebleven leden. Ze zingen, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran en laten zich bijstaan door een paar doorgewinterde kroegmuzikanten.

The Fureys ademen hun thuisland: muzikaal brengt de band traditionals, balades en jiggles op merendeel oorspronkelijke en akoestische instrumenten. Ook de anekdotes in onvervalst dialect brengen de bezoeker vanavond (terug) naar het zo geliefde Ierland.

Een concert van The Fureys is er een om nooit te vergeten!

website The Fureys