Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Calefax & Mohammed Motamedi

Song of the reed (try out)

vr 8 nov '24 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€27,50 / 22,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Het rietkwintet ontmoet één van de beroemdste zangers van Iran. Samen brengen de musici een kruisbestuiving van traditionele Iraanse liederen met instrumentale klassieke muziek.

Met muziek, beeld en teksten door een Iraanse schrijver roept Song of the Reed een sfeer op van een groot verlangen, een heimwee naar de oorsprong. Eeuwenoude Perzische poëzie vormt een onuitputtelijke bron voor Iraanse liederen. Het beroemde gedicht Song of the reed van de 13e-eeuwse mystieke dichter Rumi beschrijft de pijn van hen die afgesneden zijn van hun thuis, zoals een rietstengel die is losgesneden van zijn rietbed.

Uitvoerenden: Calefax | Mohammad Motamedi – zang | Pouriya Jaberi – percussie
Regie: Titus Tiel Groenestege

Programma o.a. Iraanse liederen; Claude Debussy Syrinx; Duke Ellington Isfahan; Heinrich Isaac/Johann Sebastian Bach/Johannes Brahms; Innsbruck ich muss’ dich lassen

In de coronatijd zijn Calefax en Mohammah Motamedi gestart met het project Song of the Reed. Een inspirerend traject dat de musici nu verder ontwikkelen. Mohammad Motamedi beschikt over een indrukwekkende achterban en is invloedrijk op sociale media: 540k volgers op Instagram en 60k Facebookvolgers. Met behulp van zijn achterban,
ondersteund met een intensieve marketingcampagne en met samenwerkingspartners richten we ons tot de Iraanse gemeenschap in Nederland.