Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Columbia Jazz Tico y Aguabajo

featuring Gianna Tam LIVE

zo 29 sep '24 , 17:30

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€22,50 / 17,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Pianist Tico Pierhagen slaat met zijn band ‘Aguabajo’ een brug tussen zijn vaderland Colombia, en Nederland. Hij brengt jazz samen met typische Colombiaanse cumbia en swingende funk. Zijn hele oeuvre componeerde en nam hij op in Colombia. Dit betekende in de praktijk dat de musici de bladmuziek in de studio voor het eerst zagen, wat hele spontane en magische momenten opleverde. Op deze manier werd er optimaal gebruik gemaakt van hét moment. Iets wat in Zuid Amerika dagelijkse kost is.

In de zomer van 2021 verraste Tico y Aguabajo ons publiek met warme jazz met een sterke blazerssectie, gelardeerd met Colombiaanse invloeden, het land van Tico’s oorsprong. Vorig jaar kwam hun album Danzando uit. Op dit album mixt Tico zijn Colombiaanse roots met zijn westerse muziekinvloeden, geïnspireerd op funky grooves van James Brown en Maceo Parker. Troef van de plaat zijn samenwerkingen met vocalist/percussioniste Gianna Tam en Colombiaans percussie-ster, Samuel Torres.

De studioband bestaat uit een bezetting van Nederlandse en Colombiaanse musici. De basisbezetting bestaat uit: Tico Pierhagen (Fender Rhodes en piano), Juan Guillermo Aguilar ‘Cosito’ (drums en percussie), Jose Juvinao (bas), Efraïm Trujillo (saxofoon), Frans Cornelissen (trombone) en Juan Guillermo Giraldo ‘El Fabu’ (trompet).

Speciale gast is de Colombiaanse percussie-ster Samuel Torres die op vijf stukken te horen is, zoals de titeltrack, Esforzarse en Avanzar. Het was drummer Juan Guillermo Aguilar die voorstelde om Torres bij de plaat te betrekken; de twee kennen elkaar goed. Zo geschiedde. Vanuit New York speelde de Latin Grammy Award winnaar en bekend van samenwerkingen met onder andere Chick Corea, Tito Puente, Richard Bona, Angelique Kidjo en Pauito D’Rivera, de tracks in.

Verder horen we de zwoele zang van de Nederlands-Surinaamse vocaliste/ percussioniste Gianna Tam, dat qua sound associaties oproept aan bands als The Brand New Heavies en Incognito. Tico en Gianna delen een gemeenschappelijke achtergrond vanwege hun Zuid-Amerikaanse roots en omdat ze beiden opgroeiden in Baarn. Ze schreven samen drie stukken Rock Your World, Let’s Stay Together en Shadows on the Loose. Gianna Tam zal ook live te horen zijn bij diverse concerten, evenals de blazerssectie.

website Tico Pierhagen