Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De wolf

Een inhoudelijke avond met een bite

di 24 sep '24 , 19:45

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€7,50 / 2,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Een verdiepende avond over de wolf

Om te beginnen laten de wolf zelf aan het woord. We luisteren in een donkere zaal met een enkel campinglichtje naar een podcastaflevering uit de serie Groene Oren,waarin Eva de Wolf wordt geïnterviewd.
Daarna volgt een interview met spreker Hans van Eijden van Faunabeheer Midden Nederland. Hans kent als geen ander de positieve en negatieve aspecten die samenhangen met de komst van de wolf.
Het publiek wordt uitgenodigd zich te informeren en te verdiepen.
Met een vrolijke muzikale omlijsting én een pittig hapje en een verkoelend drankje.

Een avond waar luisteren belangrijker is dan spreken. Waar onze gasten met nieuwe bagage naar huis gaan om in alle rust een mening te kunnen vormen.
Na afloop om 22 uur kunnen we gezellig naborrelen in ons café.

Met de terugkeer van de wolf in Nederland worden we gedwongen na te denken over onze relatie met de natuur.
* De wolf is een roofdier dat met ons concurreert. Wij doden schapen, een wolf doodt ook schapen. Hoe gaan we daar mee om?
* De wolf dwingt ons na te denken over de maakbaarheid van de natuur. Wat is natuur en in hoeverre willen wij mensen er onderdeel van uitmaken, er kwetsbaar in zijn?
Een goed gesprek over de wolf is urgent en belangrijk. Veiligheid, economische belangen, natuurwaarden – het komt allemaal aan bod. De uitgangspunten voor een goed gesprek zijn: goed geïnformeerd zijn en empathie voor de positie van mensen die anders denken dan jijzelf. Anders krijg je alleen maar heibel, en daar is al genoeg van.