Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concert & herfstwandeling

theatermaker en muzikant Tjerk Ridder & ezel Lodewijk

zo 22 sep '24 , 14:00

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden

wandeling 13 u vanaf Beauforthuis
aanvang concert 14 u bij Koepel

€18,50 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Het lijkt een geweldig avontuurlijk idee: in drie maanden tijd van Parijs naar Groningen lopen over het Martinuspad. Een gloednieuwe route door Europa langs erfgoed van oorlog en vrede, en monumenten vernoemd naar de legendarische Sint Maarten. Als theatermaker en muzikant Tjerk Ridder aan de 1234 kilometer lange tocht begint, is pas één pelgrim hem voorgegaan.

Hij loopt de route niet alleen, ezel Lodewijk wandelt met hem mee. Iedere dag moeten ze een slaapplaats, eten en drinken voor man en ezel zien te vinden en zijn ze overgeleverd aan de welwillendheid van mensen onderweg. Lopen over ongebaande paden, op de bonnefooi, met minimaal bezit en een mobieltje dat steeds leegloopt, blijkt uitputtender dan Tjerk vooraf inschatte. Waar is hij aan begonnen? Onderweg door Frankrijk, België en Nederland ontmoet hij de elementen, het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. De weg naar huis is lang, kwetsbaar en grensverleggend. Over de reis maakte Tjerk een muziektheatervoorstelling, een boek en een muziekalbum, getiteld Bonne Route!

Wandel op de eerste dag van herfst mee met Tjerk Ridder en zijn ezel Lodewijk, van het Beauforthuis naar de Koepel van Stoop. Begeleid door zijn bassiste Caroline Kamp, zingt en vertelt Tjerk in de Koepel aan de hand van zijn boek en muziekalbum Bonne Route!

website Tjerk Ridder

Misschien ten overvloede: dit is geen kinderactiviteit, ook al doet ezel Lodewijk mee. Wij denken vanaf 12 jaar …