Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Passie van Egon Kracht

2015 u extra voorstelling Een moderne Mattheus Passie door Egon Kracht & The Troupe

vr 29 mrt '24 , 15:00

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 24,50 / 20 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

extra uitvoering om 20.15 u

Op Goede Vrijdag om 15 uur, het uur waarop Christus stierf, een moderne interpretatie van de oorspronkelijke muziek van Bach. Met een ensemble van zeven musici laat Kracht horen waarom deze muziek de ziel nog altijd diep raakt.
Het is een bijzondere ervaring deze Mattheus te ondergaan. Kracht nadert de componist Bach tot op het bot, openbaart de kern en laat horen waar het om gaat en waarom deze muziek zo bijzonder is. Met respect komen alle thema’s uit het meesterwerk aan de orde. Het eerste recitatief, het kakelende koor en natuurlijk de koralen en de aria’s. Deze Mattheus à la Kracht is meer dan een bewerking of een ode. Het is een mooi afgerond werk, dat naast Bach overeind blijft omdat het Bach recht doet.

Componist en musicus Egon Kracht schreef zijn Mattheus Passion als een interpretatie van de oorspronkelijke muziek van Bach. Het resultaat is een korte, krachtige en vooral levendige Mattheuspassie.

Egon Kracht & the Troupe:
Angelo Verploegen – bugel, Michiel van Dijk – saxofoon en klarinet, Noortje Braat – viool, Bokke Rypma – gitaar, Jakob Klaasse – orgel, Niels Verbeek – marimba en Egon Kracht – contrabas.

Kracht begon zijn experiment met de onderzoeksvraag wat er van het spirituele karakter van de Mattheus overblijft als je de tekst weglaat en de verhalende zanglijnen worden overgenomen door instrumenten uit het orkest. Krijgt de luisteraar de tekst wel mee, of laat zij zich slechts meevoeren door de wonderschone melodieën? Is het troostende karakter minder zonder alle gezongen woorden? “Het helpt als je hem een beetje kent, de Mattheus Passion. Want dan hoor je hoe slim en liefdevol, hoe trouw en hoe creatief Egon Kracht Bachs meesterwerk concentreerde en omwerkte tot een eigenzinnige tocht voor septet. Deze Mattheus klinkt zeer Bach, en fabelachtig fris.” (Leidsch Dagblad).

Dit concert maakt deel uit van de randprogrammering rondom The Passion in Zeist, 28 maart.