Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Jazz Influencers ft. Teus Nobel (try out)

di 19 mrt '24 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€ 20 / 15 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

Zonder nieuwe generatie geen nieuwe jazz. Daarom geeft het Jazz Orchestra of the Concertgebouw ruim baan aan jonge Nederlandse ‘Jazz Influencers’. In dit concert staat de toonaangevende trompettist Teus Nobel centraal, met nieuwe en speciaal voor ‘The Jazz Influencers’ gecomponeerde muziek!

foto: Guillaume Versteeg

Teus Nobel is één van de productiefste musici van het moment en de afgelopen 5 jaar volgden zijn albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021), Human First (2023) en After Hours (2023) elkaar in rap tempo op. Niettemin blijft hij ‘verassen met zijn veelzijdigheid’ aldus de Volkskrant. Nobel werkte daarnaast al eens eerder met het JOC; in 2018 was hij gastsolist bij de Miles Davis tribute welke in de (uitverkochte) Grote Zaal van het Concertgebouw werd uitgevoerd.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw behoort tot de absolute top van big bands in Europa. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte eerder samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. In 2020 gaf het JOC negen jonge makers uit de jazz de opdracht om composities voor de bigband te schrijven en hun muzikale ideeën en visie voor jazz in grote bezetting te onderzoeken. Dit resulteerde in het album ‘The Jazz Influencers’. Volgens de Volkskrant: “Een knap album met fris, nieuw repertoire, knap solowerk en daverend ensemblespel.” Dit concept zet het orkest nu door in de concertserie ‘The Jazz Influencers’.