Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Freek de Jonge

De Zeeuwse jaren

ma 19 feb '24 , 20:15

UITVERKOCHT – mail naar kaartverkoop@beauforthuis.nl voor een plek op de wachtlijst
(vermeld ook je telefoonnummer en het aantal kaarten)
de wachtlijst is vol, je kunt je er niet meer voor aanmelden
€19,75 / 14 korenbloem incl. een glas Wilder Land (ijs)thee

John Oomkes sprak Freek over deze voorstelling »

Begin januari vertelde Freek in het Beauforthuis over de totstandkoming van zijn herinneringsboek De Zeeuwse Jaren 1961-1969 en las fragmenten voor. Maar aangekomen bij de plotselinge dood van zijn vader, een maand na de geboorte van Neerlands Hoop en twee hoofdstukken voor het voorgenomen einde van het boek, raakt hij door persoonlijke omstandigheden geblokkeerd en krijgt hij geen letter meer op het scherm. Vanavond zien we hoe hij zich hier uit gaat redden.

Boeiend voor zowel mensen die Freek voor het eerst zien voorlezen als voor degenen die eerder aanwezig waren. Wie bij de eerste avonden in januari aanwezig was kan meemaken hoe het boek afloopt, ben je toen op de laatste avond geweest (5 januari) dan is er veel herhaling.
Op 19, 21 en 23 februari gaat het om drie keer dezelfde voorstelling.

Al enige tijd werk ik aan deel 3 van mijn memoires. Een periode die zich afspeelt tussen 1 november 1961 en 20 augustus 1969, tussen de Cubacrisis en de landing op de maan. De wederopbouw nadert zijn voltooiing in de verwerkelijking van het Deltaplan.
De opzet van de avond is u deelgenoot te maken van perikelen bij de totstandkoming van het boek. Ik lees fragmenten voor, vertel over de context en beantwoord vragen.
Het doel van de serie die ik schrijf over mijn leven is inzicht te krijgen in mijn afkomst, vorming, drijfveren, de rol van het lot.

Pas in contact met de mensen (het publiek) wordt mijn werk bezield. Dat is de reden waarom ik door de jaren heen altijd weer snel een podium heb gezocht om mijn notities te delen. Voelen of er iets in zit dat meer kan worden.

Freek de Jonge

“Tijdens het beschrijven van de gebeurtenissen rond de plotselinge dood van mijn vader in 1968 raak ik door actuele omstandigheden in mijn persoonlijk leven geblokkeerd. Ik krijg even geen letter meer op mijn scherm. Twee hoofdstukken voor het voorgenomen einde in de zomer van 1969. Een maand na de geboorte van Neerlands Hoop.
Ik heb mijzelf een deadline opgelegd.
Hoe red ik mezelf hieruit?
Dat is het thema van de komende 3 voorleesavonden.”

lees het interview door Patrick van de Hanenberg met Freek